-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και πιο πριν, αλλά επειδή δεν μπορώ να διαβάσω τώρα όλες τις σελίδες του θέματος θα το γράψω:
Το ξέρετε ότι όπου υπάρχει ραντάρ ή κάμερα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει και ειδοποίηση για την ύπαρξη του ραντάρ ή της κάμερας; Διαφορετικα μέσω της προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους δρόμους αλλά και για 'μαγαζιά' που έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης! Εάν ΔΕΝ υπάρχει σήμανση και γίνει κλοπή, τότε το βίντεο δεν πιάνεται σαν αποδεικτικό στοιχείο!Επίσης εάν παρουσιαστεί αυτό το βίντεο, το...'θύμα' μπορεί να υποβάλλει μύνηση. Στην δουλειά μου πριν κάτι χρόνια άρχισαν να εξαφανίζονται κάτι notebooks. Βάλαμε κάμερα, βιντεοσκοπήσαμε τον κλέφτη και την επόμενη μέρα βάλαμε πινακίδες 'ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης' για να μπορέσουμε να τις παρουσιάσουμε στο δικαστήριο! Εκεί βέβαια είπαμε πως...οι ταμπέλες προυπήρχαν και ο δράστης δεν τις είδε -
στον περιφερειακο υμμητου εχει τετοια ταμπελα?
αν και γω εχω ηδη υπογραψει τη κληση μου
αν δεν υπογραψεις σου παιρνουν το διπλωμα? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στον περιφερειακο υμμητου εχει τετοια ταμπελα?
αν και γω εχω ηδη υπογραψει τη κληση μου
αν δεν υπογραψεις σου παιρνουν το διπλωμα?Αν έχεις υπογράψει, ξέχασέ το, είναι απόδειξη ότι διέπραξες την παράβαση! Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει, αλλά σε πολλές των περιπτώσεων, όταν σε σταματάνε δεν σου λένε αμέσως 'τρέχατε με τόσο', αλλά σε ρωτάνε 'καταλάβατε γιατί σας σταματήσαμε;'. Εκεί αν πείς ναι έτρεχα, την πάτησες! Είναι η ομολογία σου. Καλύτερα να πείς,'όχι, συγνώμη δεν κατάλαβα, έκανα κάτι;'
-
ναι αλλα τωρα που δεν υπαρχουν δικαστηρια τι κανεις?
αν δεν υπογραψεις τι γινεται? -
ναι αλλα τωρα που δεν υπαρχουν δικαστηρια τι κανεις?
αν δεν υπογραψεις τι γινεται?Σε αυτό δεν ξέρω φίλε μου... ρώτα καλύτερα έναν δικηγόρο (και εγώ απο δικηγόρο τα έχω μάθει αυτά που έγραψα πιο πάνω)
-
έρχεται το ποσό..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!Και πάλι δεν πρέπει να υπάρχει απόδειξη για την παράβαση; Διαφορετικά, όποτε έχουν οικονομικό πρόβλημα στην αστυνομία, θα μπορούν να επιλέγουν στην τύχη αριθμούς κυκλοφορίας, και να στέλνουν στο σπίτι το 'μπουγιουρντί' και αντε να ξεμπλέξεις μετά!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
με λιγα λογια με προφαση οτι υπαρχει αναγκη να αποσυμφορηθουν τα δικαστηρια η εκτελεστικη εξουσια γινεται και δικαστικη
μηπως τελικα το πανε για χουντα και δεν εχουμε παρει χαμπαρι?
Χουντα ετσι? Πατακος κτλ... Αποφασιζομεν και διαταζομεν!
μαλλον εχεις δικιο..
-
το πάνε... ή έχουμε γίνει ήδη και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
-
Εχουμε γινει αλλα ειναι πιο light. Η παλια καθοτανε βαρια στο στομαχι... Τωρα ολα γινονται για την 'ασφαλεια' μας.
-
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!
αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
με λιγα λογια με προφαση οτι υπαρχει αναγκη να αποσυμφορηθουν τα δικαστηρια η εκτελεστικη εξουσια γινεται και δικαστικη
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;νομίζω ότι τα παραλές...αν θυμάμαι καλά,μικρό ποσοστό κλίσεων (της αστυνομίας) δεν εισπράττονται ποτέ.(δεν ανέφερε βέβαια το άρθρο πόσες σβήνονται αλλά μόνο πόσες μένουν απλήρωτες)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;
νομίζω ότι τα παραλές...αν θυμάμαι καλά,μικρό ποσοστό κλίσεων (της αστυνομίας) δεν εισπράττονται ποτέ.(δεν ανέφερε βέβαια το άρθρο πόσες σβήνονται αλλά μόνο πόσες μένουν απλήρωτες)
Δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα να πληρώσει κάποιος την κλήση που πήρε (υποθέτω ότι αυτή η πιθανότητα είναι σχετικά μεγάλη), αλλά στην πιθανότητα να πάρει κάποιος κλήση για κάτι.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!
αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
εγω χοντρικα εχω κανε 150.000 χλμ συνολικα στη ζωη μου και εχω φαει 8 κλησεις(οι 2 για παρκαρισμα σε σημεια που δεν ενοχλουσα απλα τα εχουν βαλει ταμπελες για να τα αρπαζουν) , αρα καθε 18.750 χλμ τρωω κι απο μια κληση
αρα ποιος δεν τιμωρειται?και δε λεω καποιες απο αυτες μου αξιζαν ομως καποιες οπως 90 χλμ/ωρα εξω απο riba's ή 127 χλμ κατω απο τη γεφυρα του praktiker(βουτα) 3 τα ξημερωματα σε τελειως αδειο δρομο και σε σημειο που δεν υπαρχει διασταυρωση/φαναρι ουτε πιθανοτητα να περασουν πεζοι, ηταν κανονικη κοροιδια
-
Να συμπληρώσω κάτι παιδιά. Πέρα από το ότι όπως ειπώθηκε από κάποιο φίλο το πρόστιμο υπογράψεις-δεν υπογράψεις πηγαίνει στην καλοσυνάτη εφορία, ακόμη και όταν υπήρχαν τα δικαστήρια ο νόμος ήταν υπερ των αστυνομικών. Για την ακρίβεια ήταν ο λόγος ΔΥΟ αστυνομικών εναντίον του δικου σου. Οπότε ήταν δεδομένο ότι ήσουν χαμένος.
Π.χ. σε μετράνε με ρανταρ χειρός και σε βρίσκουν με 155 χλμ/ώρα. Εσύ το αρνείσαι, δεν υπογράφεις και πας δικαστήριο (μιλάω για το παλιό σενάριο). Εκεί ο δικαστής έχει δύο τροχαίους να επιβεβαιώνουν την παράβαση σου και ένα πολίτη ο οποίο υποστηρίζει ότι πήγαινε με 80 και απλά οι τροχαίοι είχαν προηγούμενα μαζί του και λένε ψέματα ( ) . Εσεις αν ήσασταν πρόεδρος δικαστηρίου ποιον θα πιστεύατε?
ΔΕΝ εννοώ ότι οι τροχαίοι είναι όλοι καλόπαιδα αλλα να σας πω την αλήθεια συνήθως παίρνεις πίσω ότι 'δίνεις'. Με έχουν σταματήσει (και γράψει ) αρκετές φορές. Είμαι πάντα ευγενικός και χαμηλών τόνων. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είχα κακή συμπεριφορά από τροχαίο. Είτε με άφηναν είτε με γράφανε όλα γινόντουσαν με σωστή συμπεριφορά. Έχω ένα φίλο γνήσιο Ελληνάρα ('ξερεις ποιος είμαι εγω?' , 'τι με γράφεις αφου θα τη σβήσω' και άλλα τέτοια ωραία) ο οποίος σπανίως εως ποτέ γλυτώνει το γράψιμο όταν τον σταματήσουν. Εεε του το έχω πει, και εγώ αν ήμουν στη θέση του τροχαίου θα στην έριχνα και θα το φθαριστιόμουν κιόλας, σίγα μη στη χάριζα.
Ασχετο, έχει κάποιο φίλος τον επόμενο 'νόμιμο ανιχνευτή συχνοτήτων' ( ) :
Valentine One
?Αν ναι, δε γράφει καμιά εντύπωση.
-
εγω χοντρικα εχω κανε 150.000 χλμ συνολικα στη ζωη μου και εχω φαει 8 κλησεις(οι 2 για παρκαρισμα σε σημεια που δεν ενοχλουσα απλα τα εχουν βαλει ταμπελες για να τα αρπαζουν) , αρα καθε 18.750 χλμ τρωω κι απο μια κληση
αρα ποιος δεν τιμωρειται?Και πόσες παραβάσεις υπολογίζεις ότι έχεις κάνει; Όλες εννοώ, όχι μόνο αυτές που δεν 'ήταν κοροϊδία' και δεν 'είχανε βάλει ταμπέλες για να γράψουνε'. Αν κάνεις 1 παράβαση σε κάθε 10 χιλιόμετρα κατα μέσο όρο, έχεις τιμωρηθεί για τις 8/15000, πιθανότητα 0.053%, όχι πολύ μακριά από το νούμερο που έγραψα.
Αντίστοιχα εγώ έχω σε περίπου 100000 km στην ελλάδα μία κλήση (συνολικό ποσό 33 ευρώ γιατί μου χαρίστηκε 167 ήταν κανονικά). Αν κάνω 1 παράβαση κάθε 10 km (σίγουρα κάνω περισσότερες) το ποσοστό μου είναι ακριβώς 0.01%. -
Υπάρχει νόμιμος (πλέον) ?
(ή...τα εισαγωγικά είναι γιατί είναι...'νόμιμος'=παράνομος ? )
Σε τι τιμή παίζει αυτός? -
Της παρενθέσεως ...
Θεωρείται ο καλύτερος (και ο ακριβότερος, τουλάχιστον στην κατηγορία χωρίς GPS).
Απο Γερμανία έρχεται με περίπου 550 ευρώ.Edit: 650 ήθελα να γράψω. Σόρυ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Της παρενθέσεως ...Θεωρείται ο καλύτερος (και ο ακριβότερος, τουλάχιστον στην κατηγορία χωρίς GPS).
Απο Γερμανία έρχεται με περίπου 550 ευρώ.Edit: 650 ήθελα να γράψω. Σόρυ.
Με μια γρήγορη αναζήτηση, 495 ευρώ από εδώ.
-
To έχω δει αυτό αλλά αν δεις δεν είναι κατάστημα. Είναι μάλλον κάποιος ιδιώτης που τα πουλάει μέ χρέωση paypal και δεν μου είχε γεμίσει το μάτι η όλη ιστορία. Eπίσης υπάρχουν και φθηνότερα στο ι-μπει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για τις μπάντες που αναγνωρίζει. Π.χ. αν το πάρεις από Αμερική κάποιες ευρωπαικές μπάντες πρέπει να τις 'ξεκλειδώσεις' εσυ. Δεν φαίνεται να είναι κάτι δύσκολο βέβαια.
Δεν το έχω πρόχειρο αλλά το είχα βρει σε γερμανικό ονλαιν κατάστημα στα 599 πριν καιρό. Δεν έκανα πιο ενδελεχή έρευνα όμως για κάτι πιο φθηνό ή ότι άλλο γιατί δεν ενδιαφερόμουν (τότε) για άμεση αγορά. Στο αμερικάνικο σαιτ ( http://www.valentine1.com) κοστίζει μόνο 400 δολάρια (δεν το στέλνει βέβαια Ελλάδα αλλά υπάρχουν άλλα που το στέλνουν) αλλά καθόλου δεν θα ήθελα να τζογάρω για την όποια τελωνειακή χρέωση μόλις φτάσει Ελλάδα.
Radar και πού βρίσκονται.