-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
με λιγα λογια με προφαση οτι υπαρχει αναγκη να αποσυμφορηθουν τα δικαστηρια η εκτελεστικη εξουσια γινεται και δικαστικη
μηπως τελικα το πανε για χουντα και δεν εχουμε παρει χαμπαρι?
Χουντα ετσι? Πατακος κτλ... Αποφασιζομεν και διαταζομεν!
μαλλον εχεις δικιο..
-
το πάνε... ή έχουμε γίνει ήδη και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
-
Εχουμε γινει αλλα ειναι πιο light. Η παλια καθοτανε βαρια στο στομαχι... Τωρα ολα γινονται για την 'ασφαλεια' μας.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!
αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
με λιγα λογια με προφαση οτι υπαρχει αναγκη να αποσυμφορηθουν τα δικαστηρια η εκτελεστικη εξουσια γινεται και δικαστικη
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;νομίζω ότι τα παραλές...αν θυμάμαι καλά,μικρό ποσοστό κλίσεων (της αστυνομίας) δεν εισπράττονται ποτέ.(δεν ανέφερε βέβαια το άρθρο πόσες σβήνονται αλλά μόνο πόσες μένουν απλήρωτες)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μιλάμε για την Ελλάδα, όπου η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιος για μια παράβαση του ΚΟΚ είναι κάτω από 0,01% ή για κάποια άλλη χώρα;
νομίζω ότι τα παραλές...αν θυμάμαι καλά,μικρό ποσοστό κλίσεων (της αστυνομίας) δεν εισπράττονται ποτέ.(δεν ανέφερε βέβαια το άρθρο πόσες σβήνονται αλλά μόνο πόσες μένουν απλήρωτες)
Δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα να πληρώσει κάποιος την κλήση που πήρε (υποθέτω ότι αυτή η πιθανότητα είναι σχετικά μεγάλη), αλλά στην πιθανότητα να πάρει κάποιος κλήση για κάτι.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
έρχεται το πόσο..... με την εφορία !!!! η εύκολη λύση !!!
αρα περα απο το να πεις τις αντιρρησεις σου στο διοικητη (που θα σε γραψει γιατι αυτος στο κατω κατω εδωσε εντολες στο οργανο) δε μπορεις να κανεις τιποτα..
εγω χοντρικα εχω κανε 150.000 χλμ συνολικα στη ζωη μου και εχω φαει 8 κλησεις(οι 2 για παρκαρισμα σε σημεια που δεν ενοχλουσα απλα τα εχουν βαλει ταμπελες για να τα αρπαζουν) , αρα καθε 18.750 χλμ τρωω κι απο μια κληση
αρα ποιος δεν τιμωρειται?και δε λεω καποιες απο αυτες μου αξιζαν ομως καποιες οπως 90 χλμ/ωρα εξω απο riba's ή 127 χλμ κατω απο τη γεφυρα του praktiker(βουτα) 3 τα ξημερωματα σε τελειως αδειο δρομο και σε σημειο που δεν υπαρχει διασταυρωση/φαναρι ουτε πιθανοτητα να περασουν πεζοι, ηταν κανονικη κοροιδια
-
Να συμπληρώσω κάτι παιδιά. Πέρα από το ότι όπως ειπώθηκε από κάποιο φίλο το πρόστιμο υπογράψεις-δεν υπογράψεις πηγαίνει στην καλοσυνάτη εφορία, ακόμη και όταν υπήρχαν τα δικαστήρια ο νόμος ήταν υπερ των αστυνομικών. Για την ακρίβεια ήταν ο λόγος ΔΥΟ αστυνομικών εναντίον του δικου σου. Οπότε ήταν δεδομένο ότι ήσουν χαμένος.
Π.χ. σε μετράνε με ρανταρ χειρός και σε βρίσκουν με 155 χλμ/ώρα. Εσύ το αρνείσαι, δεν υπογράφεις και πας δικαστήριο (μιλάω για το παλιό σενάριο). Εκεί ο δικαστής έχει δύο τροχαίους να επιβεβαιώνουν την παράβαση σου και ένα πολίτη ο οποίο υποστηρίζει ότι πήγαινε με 80 και απλά οι τροχαίοι είχαν προηγούμενα μαζί του και λένε ψέματα ( ) . Εσεις αν ήσασταν πρόεδρος δικαστηρίου ποιον θα πιστεύατε?
ΔΕΝ εννοώ ότι οι τροχαίοι είναι όλοι καλόπαιδα αλλα να σας πω την αλήθεια συνήθως παίρνεις πίσω ότι 'δίνεις'. Με έχουν σταματήσει (και γράψει ) αρκετές φορές. Είμαι πάντα ευγενικός και χαμηλών τόνων. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είχα κακή συμπεριφορά από τροχαίο. Είτε με άφηναν είτε με γράφανε όλα γινόντουσαν με σωστή συμπεριφορά. Έχω ένα φίλο γνήσιο Ελληνάρα ('ξερεις ποιος είμαι εγω?' , 'τι με γράφεις αφου θα τη σβήσω' και άλλα τέτοια ωραία) ο οποίος σπανίως εως ποτέ γλυτώνει το γράψιμο όταν τον σταματήσουν. Εεε του το έχω πει, και εγώ αν ήμουν στη θέση του τροχαίου θα στην έριχνα και θα το φθαριστιόμουν κιόλας, σίγα μη στη χάριζα.
Ασχετο, έχει κάποιο φίλος τον επόμενο 'νόμιμο ανιχνευτή συχνοτήτων' ( ) :
Valentine One
?Αν ναι, δε γράφει καμιά εντύπωση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω χοντρικα εχω κανε 150.000 χλμ συνολικα στη ζωη μου και εχω φαει 8 κλησεις(οι 2 για παρκαρισμα σε σημεια που δεν ενοχλουσα απλα τα εχουν βαλει ταμπελες για να τα αρπαζουν) , αρα καθε 18.750 χλμ τρωω κι απο μια κληση
αρα ποιος δεν τιμωρειται?Και πόσες παραβάσεις υπολογίζεις ότι έχεις κάνει; Όλες εννοώ, όχι μόνο αυτές που δεν 'ήταν κοροϊδία' και δεν 'είχανε βάλει ταμπέλες για να γράψουνε'. Αν κάνεις 1 παράβαση σε κάθε 10 χιλιόμετρα κατα μέσο όρο, έχεις τιμωρηθεί για τις 8/15000, πιθανότητα 0.053%, όχι πολύ μακριά από το νούμερο που έγραψα.
Αντίστοιχα εγώ έχω σε περίπου 100000 km στην ελλάδα μία κλήση (συνολικό ποσό 33 ευρώ γιατί μου χαρίστηκε 167 ήταν κανονικά). Αν κάνω 1 παράβαση κάθε 10 km (σίγουρα κάνω περισσότερες) το ποσοστό μου είναι ακριβώς 0.01%. -
Υπάρχει νόμιμος (πλέον) ?
(ή...τα εισαγωγικά είναι γιατί είναι...'νόμιμος'=παράνομος ? )
Σε τι τιμή παίζει αυτός? -
Της παρενθέσεως ...
Θεωρείται ο καλύτερος (και ο ακριβότερος, τουλάχιστον στην κατηγορία χωρίς GPS).
Απο Γερμανία έρχεται με περίπου 550 ευρώ.Edit: 650 ήθελα να γράψω. Σόρυ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Της παρενθέσεως ...Θεωρείται ο καλύτερος (και ο ακριβότερος, τουλάχιστον στην κατηγορία χωρίς GPS).
Απο Γερμανία έρχεται με περίπου 550 ευρώ.Edit: 650 ήθελα να γράψω. Σόρυ.
Με μια γρήγορη αναζήτηση, 495 ευρώ από εδώ.
-
To έχω δει αυτό αλλά αν δεις δεν είναι κατάστημα. Είναι μάλλον κάποιος ιδιώτης που τα πουλάει μέ χρέωση paypal και δεν μου είχε γεμίσει το μάτι η όλη ιστορία. Eπίσης υπάρχουν και φθηνότερα στο ι-μπει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για τις μπάντες που αναγνωρίζει. Π.χ. αν το πάρεις από Αμερική κάποιες ευρωπαικές μπάντες πρέπει να τις 'ξεκλειδώσεις' εσυ. Δεν φαίνεται να είναι κάτι δύσκολο βέβαια.
Δεν το έχω πρόχειρο αλλά το είχα βρει σε γερμανικό ονλαιν κατάστημα στα 599 πριν καιρό. Δεν έκανα πιο ενδελεχή έρευνα όμως για κάτι πιο φθηνό ή ότι άλλο γιατί δεν ενδιαφερόμουν (τότε) για άμεση αγορά. Στο αμερικάνικο σαιτ ( http://www.valentine1.com) κοστίζει μόνο 400 δολάρια (δεν το στέλνει βέβαια Ελλάδα αλλά υπάρχουν άλλα που το στέλνουν) αλλά καθόλου δεν θα ήθελα να τζογάρω για την όποια τελωνειακή χρέωση μόλις φτάσει Ελλάδα.
-
Ότι να ναι. Λάθος ποστ.
-
Επειδη το τοπικ ειναι τεραστιο,μπορει να μου πει καποιος συντομα που εχει καμερες στα
1)Θεσ/νικη-Ασπροβαλτα
2)Θεσ/νικη-Φωκιες
3)Θεσ/νικη-ΛαρισαΕυχαριστω!
-
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
To έχω δει αυτό αλλά αν δεις δεν είναι κατάστημα. Είναι μάλλον κάποιος ιδιώτης που τα πουλάει μέ χρέωση paypal και δεν μου είχε γεμίσει το μάτι η όλη ιστορία. Eπίσης υπάρχουν και φθηνότερα στο ι-μπει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για τις μπάντες που αναγνωρίζει. Π.χ. αν το πάρεις από Αμερική κάποιες ευρωπαικές μπάντες πρέπει να τις 'ξεκλειδώσεις' εσυ. Δεν φαίνεται να είναι κάτι δύσκολο βέβαια.Δεν το έχω πρόχειρο αλλά το είχα βρει σε γερμανικό ονλαιν κατάστημα στα 599 πριν καιρό. Δεν έκανα πιο ενδελεχή έρευνα όμως για κάτι πιο φθηνό ή ότι άλλο γιατί δεν ενδιαφερόμουν (τότε) για άμεση αγορά. Στο αμερικάνικο σαιτ ( http://www.valentine1.com) κοστίζει μόνο 400 δολάρια (δεν το στέλνει βέβαια Ελλάδα αλλά υπάρχουν άλλα που το στέλνουν) αλλά καθόλου δεν θα ήθελα να τζογάρω για την όποια τελωνειακή χρέωση μόλις φτάσει Ελλάδα.
Απ' όσο τον είχα δοκιμάσει, και σε σχέση με όσα είχα διαβάσει για άλλους ανιχνευτές ραντάρ/λέηζερ, είναι ο σαφώς ο καλύτερος. Είναι σημαντικό ότι δείχνει οχι μόνον ένταση εισερχόμενου σήματος, αλλά και διεύθυνση αυτού (από πού...)
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα μπλόκα με ολοζώντανους αστυνόμους που χρησιμοποιούν 'πιστόλια' λέηζερ, και οχι τα ραντάρ, είτε επανδρωμένα, είτε σε μη επανδρωμένες κάμερες. Άσε που οι κάμερες του Μαλιακού χρησιμοποιούν λωρίδες στην άσφαλτο και όχι ραντάρ.Οπότε το θέμα λέηζερ ΔΕΝ αντιμετωπίζεται με ανιχνευτή (υπάρχει βεβαίως στον Valentine 1 και η δυνατότητα ανίχνευσης λέηζερ, αλλά, με δεδομένη την ταχύτητα καταγραφής του πιστολιού λέηζερ, η ειδοποίηση έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την καταγραφή της τροχαίας).
-
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τουλάχιστον όμως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τα φωτογραφικά ραντάρ. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχουν πλημμυρίσει οι επαρχιακοί δρόμοι από τέτοια και παρόλο που έχουν σε όλα 2 προειδοποιητικές πινακίδες ο κίνδυνος να αφαιρεθείς ή να ξεχαστείς είναι υπαρκτός !
Τα ραντάρ χειρός να σου πω την αλήθεια έχουν ψιλοστάνταρ θέσεις. Ειδικά στο δρόμο Αθήνα Γιάννενα που γνωρίζω καλά είναι όλες και όλες 15-20 τοποθεσίες που τη στήνουν, οπότε ΑΝ ξέρεις το δρόμο είναι κάτι. Εκτός όμως αυτού ακόμη και για τα ραντάρ χειρός δεν πιάνει τη δέσμη (η ένα μέρος αυτής έστω. Αυτή που έχει διαχυθεί.) του μετρήματος του μπροστά από σένα (ΑΝ υπάρχει φυσικά)? Είχα την εντύπωση ότι η ανίχνευση δεν γίνεται στη δέσμη που μετρά εσένα (όπως γράφεις θα είναι ήδη αργά τότε) αλλά γίνεται στις δέσμες των μπροστινών.
-
To δεύτερο (να συλλάβει νωρίτερα λέηζερ από σπόντα) είναι θέμα τύχης. Με αυτήν την έννοια πάντως, είναι καλύτερα να είναι ο ανιχνευτής τοποθετημένος όσο πιο ψηλά στο παρμπρίζ γίνεται, και όχι στη μάσκα/πινακίδα όπου σκοπεύουν, εκτός κι αν φύγουμε από ανιχνευτή και πάμε σε τζάμμερ (παρεμβολέα), την απόλυτη λύση, που είναι όμως ευθέως και ευλόγως παράνομη, και θα παραμείνει παράνομη.
-
Κάπου διάβασα στο bloka για κάμερα στον δρόμο Μαρκόπουλο-Παιανία πάνω σε στροφή όπου το όριο είναι 40.
Θέλουν να σκοτώνεται κόσμος ή απλά τον παίζουν; Αντί να κάνουν καμμιά διάβαση ή κανά φανάρι που να διευκολύνει και αναστροφές σου λένε ή θα τσακιστείς ή θα πλερώσεις.
Radar και πού βρίσκονται.