-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Ερώτηση:
Σας λείπει ο Gavriil?
Εμένα ναι!Kαι εμείς τι φταίμε ρε Τάκη!!! Μπες στο φορουμ που 'αρθρογραφεί' και κάνε ότι συζητήσεις θέλεις μαζί του. Ή μήπως υποννοείς ότι ένα μέλος από τα 6000 ανεβάζει το επίπεδο του φόρουμ?
Γιατί έφυγε;
Ποιός φταίει;Κανένας δεν κρατάει κανέναν δεμένο να γράφει στο φόρουμ. Αποφάσισε να φύγει και έφυγε. Μέχρι εκεί. Εξηγήσεις και συζητήσεις επί των συζητήσεων είναι ανώφελες.
Μήπως έχουμε παρασυρθεί από την προεκλογική περίοδο και πρέπει να μαλώνουμε κι εδώ?Θα συμφωνήσω με τον Αποστόλη. Μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με κανονισμούς? Αν θέλουμε πραγματικά να υπάρχει κάποιο επίπεδο στο φόρουμ ανοιξτε θέματα και καταθέστε γνώμες.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Πέρνοντας σαν αφορμή την 'αναζήτηση' απο τον 'cmarin' του 'predator',
ας μου επιτραπεί να ρωτήσω :Γιατί σταματήσατε , ΦΙΛΟΙ μας , μέλη της παρέας αυτής , να επικοινωνείτε μαζί μας ???
Εάν είναι προσωπικοί λόγοι , ΣΕΒΑΣΤΟΙ ! .Εάν όχι , τότε τί ???
Σας παρακαλώ , βρείτε λίγο χρόνο , κλέψτε λίγο απο τον πολύτιμο ,
και πείτε μας τι συμβαίνει .Μήπως , πχ , οδηγηθήκαμε σε τέλμα , ή τί άλλο συμβαίνει ???
Αποστόλης.
καλή σας μέρα
αφού γίνεται θέμα ας γραψω κάποιες σκέψεις...
Μετά το πάσχα πέρσι, και κατά τη διάρκεια ενός χρονικού απολογισμού διαπύστωσα ότι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είχα ξοδέψει >500 ώρες στο φόρουμ (>4ώρες/μέρα)
Παρόλες τις προσπάθειες που έκανα να μην μπαίνω/διαβάζω όλα τα υποφόρουμ με τις ώρες πάντα παρασυρόμουν έστω και λίγο και ο χρόνος πέρναγε...
Αυτό στη δική μου γλώσσα λέγεται εξάρτηση και στη δική μου γλώσα η λέξη εξάρτηση έχει μόνο κακή πλευρά
Δεν λέω οτι το φόρουμ είχε μόνο κακή πλευρά και εκ των υστέρων πραγματικά χαίρομαι για αυτή μου την δραστηριότητα, όπως χαίρομαι επίσης που την διέκοψα όταν έπρεπε (περίπου τουλάχιστον)
Και οι λόγοι που δεν μετάνιωσα για την συμμετοχή μου στο φόρουμ είναι πολλοί.
-Όλο και κάτι μαθαίνεις
-Κάτι που νομίζεις ότι το ξέρεις και το κατάλαβες αναγκάζεσαι πραγματικά να το μάθεις/καταλάβεις όταν κάποιος σε ρωτήσει γιαυτό
-Είναι ένας χώρος στον οποίο μορφώνεσαι κοινωνικά
-Κάποιες τουλάχιστον εκδηλώσεις μου άρεσαν ιδιαίτερα -track day,parallhlo(ειδικά αυτό...)κ.τ.λ.-Τότε γιατι σε κάποια φάση ένιωσα οτι δεν με ικανοποιεί πλέον και το χαρακτήρισα εξάρτηση ??
-Αρχίσαμε να αναμασάμε τα ίδια θέματα και απλώς λέγαμε 'πήγαινε να διαβάσεις εκεί'
-Το άτυπο πρωτάθλημα δημοσιεύσεων μεταξύ χρηστών και thread είχε ως αποτέλεσμα να γράφονται τόσα περιττά που για να διαβάσεις κάτι σχετικό έπρεπε να ψάχνεις με τις ώρες
-Το φόρουμ δεν αποτελεί χαρακτηριστικό(ανεξάρτητο) δείγμα της κοινωνίας. Αποτελείτε ουσιαστικά από άντρες που τους αρέσουν τα αυτοκίνητα ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν και θεωρούν τους 4Τ το περιοδικό που τους εκφράζει (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις). Και γενικά στην εποχή μας θεωρώ οτι τον ρόλο των κυνηγών και των ψαράδων τον έχουν αναλάβει οι αυτοκινητιστές και οι κομπιουτεράδες (βλ. Big Fish) οπότε το συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας δεν μπορώ να πω οτι είναι αυτό που με τραβάει περισσότερο
-όλα τα πράγματα κάνουν τους κύκλους τους, μεγαλύτερους ή μικρότερους, οπότε και αυτό είχε περάσει στην παρακμή απλά και μόνο διότι έχασε την 'πρώτη σπίθα'
-υπάρχει και μια συγκιρία. Στην συγκεκριμένη περίοδο ήμουνα και ήθελα να ήμουνα ελεύθερος από υποχρεώσεις οπότε είχα αρκετό χρόνο για το φόρουμ. Αυτό έληξε και πλέον δεν υπάρχει ούτε έστω και ένα κλάσμα αυτού του χρόνου ικανό για να χρησιμοποιηθεί στο φόρουμ (αν έχεις λίγο χρόνο δεν προλαβαίνεις να παρακολουθείς τίποτα)Δυστυχώς προτάσεις για βελτίωση μέσω των κανονισμών ή των θεσμών δεν έχω διότι όλα τα προβλήματα του φόρουμ πηγάζουν από το γεγονός οτι είναι φόρουμ και όχι κάτι άλλο, οπότε ο καθένας μπορεί να επιλέγει το βαθμό εμπλοκής που επιθυμεί ώστε τα προβλήματα που ο ίδιος θεωρεί οτι υπάρχουν να μην το επηρεάζουν περισσότερο από τόσο που να αρχίσουν να τον ενοχλούν
τέλος από την πλευρά μου θέλω να πω σε κάποιους που πιθανό να με ψάχνουν οτι αν με ψάχνουν για τη γενική συμμετοχή μου στο φορουμ, λυπάμαι δεν θα μπορεσω να ανταποκριθώ, αν με ψάχνουν για κάτι άλλο συγκεκριμένο, το mail μου υπαρχεί και είμαι πάντα διαθέσιμος
καλά να περνάτε...
-
Γεια χαρά και απο εμένα,το θέμα αυτό το είδα εδώ και 3 μέρες και τώρα κατάφερα να γράψω 2 λόγια.
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολλά απο τα μέλη του είναι μέλη και σε πιο εξειδικευμένα Φόρουμ,αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούν και αυτό!
Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες Νίκο,δεν υπάρχει κάποιος λόγος που(ας μιλήσω προσωπικά και σε καμία περίπτωση απολογητικά) δεν εμφανίζομαι τόσο συχνά γραπτώς όσο πριν.
Κυριότερος λόγος είναι η όλο αυξανόμενη πίεση από δουλειά και ο όποιος χρόνος μένει προτιμάται να 'σπαταλιέται' σε 'πιο εξειδικευμένα forums' όπως ανέφερε ο Νίκος, χωρίς αυτό να σημαίνει και την πλήρη αδιαφορία για το 4ΤF,με το οποίο έχω γνωρίσει πολύ ΑΞΙΟΛΟΓΑ πρόσωπα και έχω περάσει πολύ όμορφα σε διάφορες εκδηλώσεις(από τσιμπούσια και kart μέχρι εκδρομή σε όμορφα μέρη).
Αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των μελών που συμμετέχουν είναι πραγματικά υποδειγματικός ο τρόπος λειτουργίας του.
Όσον αφορά κάποια σχόλια για τους mods να παρατηρήσω πως είναι πολύ ελαστικοί χωρίς καμία διάθεση για κατάχρηση του ρόλου τους επαιμβαίνοντας μόνο όποτε πρέπει.Να παρατηρήσω και συμφωνώ με τον **predator **για το θέμα της εξάρτησης το οποίο πραγματικά με είχε προβληματίσει (μη γελάτε) κάποιους μήνες πριν
Στα περισσότερα υπόλοιπα που αναφέρεται με εκφράζουν και εμένα,αλλά όχι για την παρακμή.
Το ότι κάποιοι ζήσαμε όπως νομίζω στιγμές και καταστάσεις πάρα πολύ όμορφες με το 4ΤF που πιστεύω δεν θα ξαναυπάρξουν(έυχομαι για το αντίθετο) δεν σημαίναι πως το θέμα παραπαίει. -
φίλε Gatony για να είμαι ειλικρινής και εμένα με προβληματίζει λίγο η εξάρτηση
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αρα,η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι εγω 'φταίω'!!Ok αυτό μου φτάνει.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Takinen έχεις κάτι προσωπικό με τους Mod? γιατι εμένα κάτι τέτοιο μου βγάζουν τα λεγομενα σου...μιλάς για ένα 99% σωστή δουλειά και κάθεσαι και παραπονιέσαι για το 1%...μιλάμε για το σχεδόν τέλειο και δεν σου φτάνει!!! όλα δηλαδή στη ζωή σου είναι τέλεια και αυτό είναι το μοναδικό ψεγάδι??? τι να πώ με εκπλήσειςΠροφανώς και δεν παραπονέθηκα για το 1%....Μπορείς να διαβάσεις πιο πάνω τι είναι αυτό που λέω. Και διευκρινήσεις αν δεν τα καταλαβαίνεις μπορώ να σου δώσω με pm ή email.
όσο για τον γαβριήλ ο οποίος δεν άντεξε την διαγραφή των post του και έφτασε μέχρι να στείλει μύνημα στον ΣΧ και να ζητήσει την αποπομπή του κουκ γι'αυτό το λόγο ...ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα...σε όποιους έλειψε ξέρετε σε ποια foum είναι Mod, πηγαίνετε να τον βρείτε...
θα επαναλάβω κι εγώ οτι όλοι σε αυτό το forum είμαστε γιατι το θέλουμε...δεν μας υποχρεώνει κανείςΑντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση κάποιου όταν λογοκρίνονται τα όσα γράφει. Προσωπικά είχα αποχωρήσει παλαιότερα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αλλά βέβαια αυτός που είχε κάνει τη διαγραφή (mm) είχε την ευθιξία να έρθει και να μου μιλήσει στην πρώτη κοπή της πίτας και να ξεκαθαρίσει τα πάντα!
Βλέπεις δεν είναι κακό να αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Kαι εμείς τι φταίμε ρε Τάκη!!! Μπες στο φορουμ που 'αρθρογραφεί' και κάνε ότι συζητήσεις θέλεις μαζί του. Ή μήπως υποννοείς ότι ένα μέλος από τα 6000 ανεβάζει το επίπεδο του φόρουμ?
.Η αποδοχή του φταιξίματος έγινε λίγο πιο πάνω.
Το 'ρε' το παρακάμπτω.....
Επίσης η συζήτηση γίνεται για το συγκεκριμένο φόρουμ, για το ενδιαφέρον του, όπως επίσης και για το πλαίσιο λειτουργίας και λογοκρισίας, στο οποίο δεν είδα μέχρι στιγμής κανέναν (σας) να τοποθετείται με επιχειρήματα.
Ελπίζω να σας διαβάσω σύντομα.Κανένας δεν κρατάει κανέναν δεμένο να γράφει στο φόρουμ. Αποφάσισε να φύγει και έφυγε. Μέχρι εκεί. Εξηγήσεις και συζητήσεις επί των συζητήσεων είναι ανώφελες.
Το 'αποφασίζω και φεύγω' όπως αυτό που ευστοχα εξηγει ο predator με το 'με λογοκρίνουν και φεύγω' απέχουν!
-
Περί μείωσης ενδιαφέροντος στο forum. Οπως όλα τα πράγματα, έτσι κι εδώ παρατηρείται ένας κύκλος ζωής. Κάποτε υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα, άλλοτε όχι. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά αυτή... Εξάλλου όντως έχει δημιουργηθεί μια πολύ ικανή βάση δεδομένων και πληροφοριών για όποιον θέλει να ψάξει. Αλλά και όταν βαριόμαστε να ψάξουμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια θέματα, πάλι δεν το θεωρώ κακό, από την άποψη ότι ίσως έχουν αλλάξει οι συνθήκες, τα δεδομένα, οι απόψεις.
Ομολογώ ότι ενώ είμαι μέλος από τα πρώτα βήματα του forum (στην αρχή διάβαζα αλλά δεν είχα γίνει μέλος), το είχα αφήσει για ένα μεγάλο διάστημα και ουσιαστικά ξεκίνησα να το παρακολουθώ τον τελευταίο χρόνο... Κι αυτό μόνο αφού συναντήθηκα με κάποια μέλη (οπότε έχασε κάπως τον απρόσωπο χαρακτήρα που για μένα έχει το internet).
Από την άλλη, το θέμα της εξάρτησης είναι μεγάλο πρόβλημα. Παρακολουθώ μόνο 3-4 fora, και είναι υπεραρκετά. Επαναλαμβάνω (το έγραψα και σε άλλο θέμα) ότι η ενασχόλησή μου με το forum έχει αντιστρόφως ανάλογη σχέση με το δείκτη παραγωγικότητάς μου στη δουλειά... Φανταστείτε να ήμουν και φανατικός και να έγραφα απαντήσεις σε όλα τα θέματα, όπως άλλα περισσότερο δραστήρια μέλη...
-
Εξάρτηση...εξάρτηση!!
Οι τοποθετήσεις και του predator και n_olympios βάζουν το θέμα στην σωστή του βάση!
Και για μένα οι συναντήσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο!Μου άρεσαν οι άνθρωποι που βρήκα...και έμεινα!!
Αυτό βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό!Υπάρχουν μέλη που δεν έχουν έρθει ποτέ σε εκδηλώσεις και παραμένουν ενεργότατα μέλη του Φόρουμ (π.χ. onyx!,sirgus κλπ)
Οσον αφορά στις παρατηρήσεις του takinen,η βασική διαφορά μου στο θέμα Gavriil (για τα υπόλοιπα ας ανοιχθεί θέμα και το συζητάμε) δεν υπάρχει κανένα λάθος που θα πρέπει να συζητηθεί!Ο moderator προειδοποίησε....δεν εισακούσθηκε...προειδοποίησε ξανά...τον γράψανε κανονικά......και οι δημοσιεύσεις διεγράφησαν!Τόσο απλά!!
Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις...ίσως είναι γιατι βλέπεις τα πράγματα μέ ένα απόλυτο πρίσμα...που σου έχω πει ότι με ευχαριστεί να το έχει ένας νέος...αλλά κάποτε θα πρέπει να δεις και απο την άλλη πλευρά τα πράγματα!!Και κυρίως να το κάνεις πριν μιλήσεις!!
-
Ρε σεις αφήστε και τίποτα να πούμε το βράδυ
-
Ερώτηση:
Σας λείπει ο Gavriil?
Εμένα ναι!
Αν και διαφωνούσα στο 90% όσων έγραφε πιστεύω πως ήταν από τα πλέον 'παραγωγικά' μέλη που εκτός των άλλων, μας φώτιζε και μια άλλη πλευρά των πραγμάτων που είτε δε βλέπαμε, είτε δε θέλαμε να δούμε.
Γιατί έφυγε;
Ποιός φταίει;Βλέπω μια επιλεκτική σύμπλευση ή αντίθεση με το πλαίσιο λειτουργίας του Forum κατά το δοκούν φίλε Δημήτρη.
Υπήρξαν περιπτώσεις που επικαλούσες το πλαίσιο λειτουργίας του forum και τον κανονισμό του και υπήρξαν περιπτώσεις που μέχρι και thread άνοιγες για να πάρεις τη γνώμη των χρηστών για το πλαίσιο αυτό.
Σου λείπει ο Γαβριήλ, ε; Εσύ ήσουν αυτός (ανάμεσα σε πολλούς) που ζήτησες από τους mods τη διαγραφή του. Απεχώρησε κατ' επιλογήν και ως εκεί. Μην ζητάς 'ευθύνες' εκεί που δεν υπάρχουν.Για τα περί 'λογοκρισίας' τα αντιπαρέρχομαι... Να τονίσω μόνο ότι έχουν κατ' επανάληψη διαμαρτυρηθεί οι χρήστες (ακόμα κι εσύ) για την ανεκτικότητα που επιδεικνύουν οι Mods.
Τώρα, όσον αφορά στα περί επαναλειψιμότητας θεμάτων και την 'κούραση' των παλαιών χρηστών θα συμφωνήσω ότι είναι γεγονός το οποίο είναι και αναπόφευκτο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε σεις αφήστε και τίποτα να πούμε το βράδυΤο κακό είναι ότι θα είναι πολύ μικρό το δείγμα ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου, και ίσως δεν μπορούν να βγουν σαφή συμπεράσματα.
Για να μην παραπονεθούν κάποιες πλευρές ότι δεν έλαβαν πρόσκληση για το debate (ξε-δόλωμα ελληνιστί και παραφρασμένα ), ιδού ο τόπος συνάντησης:
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Βλέπω μια επιλεκτική σύμπλευση ή αντίθεση με το πλαίσιο λειτουργίας του Forum κατά το δοκούν φίλε Δημήτρη.
Υπήρξαν περιπτώσεις που επικαλούσες το πλαίσιο λειτουργίας του forum και τον κανονισμό του και υπήρξαν περιπτώσεις που μέχρι και thread άνοιγες για να πάρεις τη γνώμη των χρηστών για το πλαίσιο αυτό.
Σου λείπει ο Γαβριήλ, ε; Εσύ ήσουν αυτός (ανάμεσα σε πολλούς) που ζήτησες από τους mods τη διαγραφή του. Απεχώρησε κατ' επιλογήν και ως εκεί. Μην ζητάς 'ευθύνες' εκεί που δεν υπάρχουν.Για τα περί 'λογοκρισίας' τα αντιπαρέρχομαι... Να τονίσω μόνο ότι έχουν κατ' επανάληψη διαμαρτυρηθεί οι χρήστες (ακόμα κι εσύ) για την ανεκτικότητα που επιδεικνύουν οι Mods.
Τώρα, όσον αφορά στα περί επαναλειψιμότητας θεμάτων και την 'κούραση' των παλαιών χρηστών θα συμφωνήσω ότι είναι γεγονός το οποίο είναι και αναπόφευκτο.
Δεν βλέπω πως η τοποθέτησή σου πλησιάζει ελάχιστα την ουσία.
Σε προσωπικό επίπεδο, εννοείται πως έχω προσεγγίσει με εντελώς λάθος τρόπο ορισμένα θέματα. Όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ τα λάθη μου και να ζητήσω και συγνώμη! Και το έχω κάνει.
Δεν βλέπω όμως την ίδια διάθεση από όλους.Και εξακολουθώ να μην βλέπω καμία τοποθέτηση για τη λογοκρισία, κατά πόσο την αποδέχεστε και πως πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί το ότι καλύτερο για το χώρο αυτό.
Νίκο τα περί απόλυτου δεν τα αποδέχομαι. Το μόνο που αποδέχομαι είναι διάλογο ουσίας με επιχειρήματα.
(Μπορεί να κάνω και λάθος...δείξτε το!) -
Και εξακολουθώ να μην βλέπω καμία τοποθέτηση για τη λογοκρισία, κατά πόσο την αποδέχεστε και πως πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί το ότι καλύτερο για το χώρο αυτό.Πού τοποθετείς εσύ τον όρο 'λογοκρισία'; Βοήθησέ μας λέγοντας αν θεωρείς τα παρακάτω λογοκρισία:
-
Κάποιος ξεκινά ένα θέμα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αυτοκίνηση και οι mods το κλειδώνουν.
-
Κάποιος επιτίθεται σε άλλο μέλος με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ή υπαινιγμούς και διαγράφεται η επίθεσή του. (ενδεχομένως όχι όλο το κείμενο)
-
Ένα θέμα εκφυλίζεται σε πινγκ-πονγκ αντεγκλήσεων ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα μέλη και κλειδώνεται.
-
Κάποιος κάνει μια καταγγελία εναντίον επώνυμου προσώπου χωρίς στοιχεία και χωρίς να αναφέρει το όνομά του και διαγράφεται.
-
Κάποιος κάνει επανειλημμένα αυτό που λέγεται 'thread-hijacking' ώστε να κατευθύνει ένα ή περισσότερα θέματα εκεί που θέλει, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την πρόθεση του συγγραφέα του θέματος και γίνεται σύσταση ή ακόμα και διαγραφή.
-
Κάποιος χρησιμοποιεί ρατσιστικές ή προσβλητικές προς μεγάλες ομάδες ανθρώπων εκφράσεις και του γίνεται σύσταση ή/και διαγραφή.
Νομίζω πως τα παραπάνω καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που οι mods έχουν επέμβει.
-
-
Κώστα επιβάλλεται να ελέγχονται και να διαγράφονται θέματα ή απόψεις που αφορούν ρατσιστικό, απειλητικό, προσβλητικό προς την προσωπικότητα, πορνογραφικό, κλπ περιεχόμενο.
Αυτά είναι γνωστά!
Οτιδήποτε παραπάνω ονομάζεται λογοκρισία! -
τι άλλο έχουν κάνει δηλαδή οι mods εκτός απο αυτά που αναφέρει ο kyan που για σένα θεωρούντε λογοκρισία....
φέρε μας ένα κανονικό παράδειγμα να καταλάβουμε όλοι.... -
......Βλέπεις δεν είναι κακό να αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας.Προσωπικά δεν βρήκα κάτι λάθος στην κίνηση του κουκ να σβήσει ποστ του γαβριήλ....οπότε δεν τίθετε και θέμα αναγνώρισης λάθους κατ'εμε...
-
Κώστα επιβάλλεται να ελέγχονται και να διαγράφονται θέματα ή απόψεις που αφορούν ρατσιστικό, απειλητικό, προσβλητικό προς την προσωπικότητα, πορνογραφικό, κλπ περιεχόμενο.
Αυτά είναι γνωστά!
Οτιδήποτε παραπάνω ονομάζεται λογοκρισία!Πες λοιπόν κάποια παραδείγματα λογοκρισίας, όπου δηλαδή έχουν διαγραφεί μηνύματα χρηστών χωρίς λόγο και αιτία.
Για τα περί ουσίας του Post μου προηγουμένως. Φυσικά και έχουν ουσία όταν προσπαθείς να μιλήσεις για λογοκρισία στο forum (απίστευτο!!!) στηρίζοντας τα λεγόμενά σου με επιχειρήματα που εσύ ο ίδιος, με τη συμπεριφορά σου κατά το παρελθόν, καταρρίπτεις!
Πέρα, λοιπόν, από το ατυχές περιστατικό με το thread που είχες ανοίξει τότε και διεγράφη πες κάτι παραπάνω, γιατί έτσι που πάμε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της λέξης 'λογοκρισία' σ' όλα τα Ελληνικά Λεξικά.
-
Τυχαίνει να συμμετέχω ή να παρακολουθώ Moderated Μailing Lists, Newsgroups (και προσφάτως) web forums με θέμα την πληροφορική εδώ και μια περίπου 15ετία λόγου ειδικού τεχνολογικού & επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Σας διαβεβαιώ ότι ο χώρος των “φορουμς” πληροφορικής, παρότι θα έπρεπε να αποτελεί τον ορισμό της ορθολογικότητας, βρίθει ιερών πολέμων, φανατισμού, ύβρεων, επαναλήψεων, κοινοτοπιών και προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Γιατί το 4Τforum να αποτελέσει εξαίρεση, αφού μάλιστα λόγω του αντικειμένου του αποτελεί χώρο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για ένα πολύ γενικότερο και κατά τεκμήριο περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένο κοινό?
Σε ότι αφορά για τα περί λογοκρισίας και δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης πιστεύω ότι οι moderators είναι υπέρ του δέοντος επιεικείς, συναινετικοί και καλόπιστοι με αποτέλεσμα η άσκηση του αυτονόητου δικαιώματος τους (κλείδωμα θεμάτων και διαγραφή παράτυπων κατά την κρίση τους δημοσιεύσεων) να ερμηνεύεται, στις σπάνεις περιπτώσεις που αυτό ασκείται, ως κατάχρηση εξουσίας.
Από την άλλη αντιλαμβάνομαι την ιδιαίτερη ευαισθησία κάποιων συνφορουμιστών έναντι της ολοκληρωτικής διαγραφής δημοσιεύσεων τους, αφού οι περισσότεροι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την εξαιρετικά πειθαρχημένη λειτουργία των moderated forums, και εκλαμβάνουμε την όποια διαγραφή ως προσωπική αποδοκιμασία ή απόπειρα περιορισμού της ελευθέριας μας και όχι ως απλή προσπάθεια τήρησης των όποιων κανόνων λειτουργίας.
Προτείνω λοιπόν το εξής:
- Να δημιουργηθεί μία νέα top level θεματική ενότητα, αντίστοιχη με το “ανακοινώσεις – εκδηλώσεις του φόρουμ”, με έναν αρκούντως περιγραφικό τίτλο (πχ hall of shame) στην οποία αποκλειστική πρόσβαση εγγραφής θα έχουν οι moderators, και δυνατότητα ανάγνωσης όλοι οι χρήστες. Ένα είδος ποινολόγιου δηλαδή.
- Σε περίπτωση που κάποιο username παρεκτρέπεται κατά την κρίση των moderators, και ταυτόχρονα με την διαγραφή της όποιας δημοσίευσης του, θα μεταφέρεται αυτούσια η παράτυπη δημοσίευση κάτω από μια θεματική ενότητα του ποινολόγιου που θα φέρει πανομοιότυπο όνομα με την αρχική.
- Η παράτυπη δημοσίευση θα συνοδεύεται από την ακριβή ώρα που έγινε η διαγραφή, το username στο οποίο άνηκε η παράτυπη δημοσίευση και από τα όποια δικαιολογητικά σχόλια του moderator.
Δημοσιεύσεις σκόπιμα προκλητικές προφανώς απλά θα διαγράφονται χωρίς να τους χαρίζεται η αθανασία μέσω της δημοσίευσης τους στο hall of shame.
Δείχνει αρχικά κάπως τεχνικό, είναι σίγουρα χρονοβόρο αλλά ίσως αξίζει τον κόπο. Τι λέτε?
Ευτύχης
-
Και εξακολουθώ να μην βλέπω καμία τοποθέτηση για τη λογοκρισία, κατά πόσο την αποδέχεστε και πως πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί το ότι καλύτερο για το χώρο αυτό.
Απο τη στιγμη που γραφω μεσα στο Φορουμ αυτοματα αποδεχομαι και την οποια λογοκρισια μου επιβαλλεται.Αν δεν μου αρεσε ,θα ειχα φυγει.Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.
Αν νομιζεις οτι η λογοκρισια που υπαρχει ειναι ασφυκτικη,ορισε τα ορια που νομιζεις οτι ειναι τα ανεκτα.
Αλλα αφου θα βαλεις ορια δεν επιβαλεις παλι λογοκρισια ?
Για τα παλιά μέλη του Forum,που σταμάτησαν να γράφουν