-
Ακούστε μια ιστορία απίστευτης λαμογιάς απο έμπορο μετ/νων από Γερμανία αυτοκινήτων .
Την περασμένη Πέμπτη με παίρνει τηλ. ο βοηθός μου και μου λέει ότι θέλει να πάρει ένα αυτοκίνητο. Πηγαίνω λοιπόν να το δώ και μιλάω με τον ένα ιδιοκτήτη της έκθεσης. Πρόκειται για ένα BMW 316, που όπως μου είπε ο μαντράς είναι του 2005. Δεν είχα λόγο να το αμφισβητήσω, δεδομένου ότι οι γνώσεις μου για την συγκεκριμένη μάρκα είναι μηδενικές (όλα ίδια μου φαίνονται), απλά κοίταξα για τυχόντα τρακαρίσματα και όντως ήταν καθαρό. Το κοντέρ του έλεγε 52.000 χλμ.
Του είπα λοιπόν ότι εκ πρώτης όψεως είναι καλό, αλλά τα λεφτά μου φαίνονται πολλά (17.000€).
Σήμερα το πρωί το φέρνει στην δουλειά (το είχε αγοράσει χθες) και κοιτάζοντάς το κάποιοι ειδικοί, απεφάνθησαν ότι είναι του 2002 μοντέλο (εμπορική τιμή 10.000 έως 13.500). Παρατήρησαν δε, ότι είχαν κοπεί οι ούγιες απο τις ζώνες ασφαλείας, που είναι ένας απο τους εύκολους τρόπους να δεις την χρονολογία κατασκευής στο περίπου. Κοιτάμε την άδεια και γράφει ότι η ημ/νία κατασκευής του είναι 1ος του 2002.
Ο βοηθός μου είχε πάει και με άλλα άτομα να το δουν, πριν το αγοράσει (2 αδέλφια και την γυναίκα του) και σε όλους οι ιδιοκτήτες έλεγαν ότι είναι του 2005.
Σήμερα λοιπόν το απόγευμα, πήγαμε μαζί και προσπάθησαν να μας βγάλουν όλους τρελλούς, δηλαδή ότι δεν μας είπαν ποτέ ότι ήταν 2005 και εμείς, όλοι, δεν ακούσαμε καλά.
Τότε προτείνω να αναλάβουμε τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι τώρα (τέλη μετ/σης. ΚΤΕΟ κλπ) και να επιστρέψουμε το αυτοκίνητο και να πάρουμε τα χρήματά μας. Οι απαντήσεις ήταν φλού, θα το συζητήσουμε με τον πατέρα μας, με τον λογιστή μας, με τον δικηγόρο μας κλπ.
Τους είπα λοιπόν, να μου γράψουν ένα χαρτί που να πιστοποιεί ότι το αυτοκίνητο έφυγε από τα χέρια τους με 52.000 χλμ (όπως μας είχαν πει και όπως έδειχνε το κοντέρ)...μάλιστα στην άρνηση τους τους ρώτησα:
-αληθινά δεν είναι τα 52000 χλμ?- Από όσο ξέρω ναι...
-Ωραία, γράψε μου ένα χαρτί που να λέει ότι απο όσο ξέρεις είναι αληθινά και ότι εσύ δεν έχεεις κάνει καμμιά παραβίαση στον χιλιομετρητή...
-Οχι δεν υπογράφουμε χαρτιά...υπέγραψε ο βοηθός σου ότι το πήρε το αυτοκινητο και το θεωρεί απολύτως εντάξει...
Εκει άρχισαν να μου σπάνε τα νεύρα και κάλεσα την αστυνομία, και όταν ήρθε το όργανο, του εξιστόρησα το συμβάν, λεγοντάς του ότι τους φώναξα γιατί δεν ζητάω τίποτα παράτυπο, παρά ένα χαρτί που να αναφέρει ο,τι μας είπαν προφορικά. Τότε το όργανο μου είπε ότι είναι αστικό θέμα και δεν μπορέι να τον πιέσει να κάνει οτιδήποτε.
Πάμε τωρα στο διαταύτα...
Ότι αυτοί οι αλλαζώνες τυχάρπαστοι εμπορίσκοι αυτοκινήτων πρέπει να τιμωρηθούν είναι δεδομένο.
**Πως μπορώ να το χειριστώ?**Στην τελική ο βοηθός μου είναι διατεθημένος να παραδεχθεί ότι το τίμημα ήταν 17000 και όχι 11500 που του έγραψαν στο τιμολόγιο και με δική του έγκριση (και ας έχει και ο ίδιος επιπτώσεις).
Την ώρα που ξεκίνησε η λογομαχία μου ανέφεραν ότι καταγράφονται όλα από κάμερες...τότε έθεσα σε λειτιουργία την καταγραφή συνομιλίας απο το κινητό μου και την σταμάτησα μόνο όταν ήρθε το όργανο...και εκεί αναφέρονται σαφώς οι 52.000 χλμ (που σε καμμια περίπτωση δεν πρέπει να είναι τα γνήσια) καθώς και το πρσαγματικό τίμημα και η παρότρυνσή μου να κόψουν συμπληρωματικό τομολόγιο με το πραγματικό ποσόν, καθώς και η στιχομυθία που είχαμε για το ποιος θα πληρώσει το παραπανήσιο ΦΠΑ που ήταν 600€ περίπου...ΥΓ Ο βοηθός μου είναι Αλβανός και παρόλο που ξέρει να γράφει και να διαβάζει...δεν του είναι και τόσο ευχάριστο...
- Από όσο ξέρω ναι...
-
Λοιπόν από το βοηθό σου έγιναν σοβαρά λάθη: δεν έλεγξε την άδεια όπου ρητά γράφεται το έτος 1ης κυκλοφορίας και δεν είναι δυνατόν αυτό να κρυφτεί...πλήρωσε περισότερα και πήρε απόδειξη για λιγότερα!!! αν είναι δυνατόν !!! για ποιό λόγο διαφωνούσε για το ΦΠΑ αφού στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν υπάρχει ΦΠΑ! ο οποίος πληρώνεται μία φορά όταν αγοράζεται καινούργιο το αυτοκίνητο...καλά το ότι δεν το πήγε μια βόλτα από ένα επίσημο συνεργείο όπου και θα του έλεγαν όλο το ιστορικό δεν το αναφέρω γιατί ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι ειδική γνώση που δεν την είχε...
Τι λέει ο νόμος:
Περιπτώσεις ύπαρξης ελαττωμάτων -ελλείψεως ιδιοτήτων στην πώληση
Ο πωλητής δεν εκπληρώνει την κατά το προηγούμενο άρθρο υποχρέωσή του,(δηλαδή να παραδώσει το πράγμα με τις συνομολογημένες
ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα) αν
το πράγμα που παραδίδει στον αγοραστή δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση και
ιδίως:- δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή ή στο
δείγμα ή υπόδειγμα που ο πωλητής είχε παρουσιάσει στον αγοραστή - δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμβασης και
ιδιαίτερα για τη σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση - δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζονται συνήθως
πράγματα της ίδιας κατηγορίας - δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά
από πράγματα της ίδιας κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες
δηλώσεις του πωλητή, του παραγωγού ή του αντιπροσώπου του,στο πλαίσιο
ιδίως της σχετικής διαφήμισης ή της επισήμανσης, εκτός αν ο πωλητής δεν
γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει τη σχετική δήλωση.
Ευθύνη για ελλείψεις
Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το
χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά
ελαττώματα ή στερείται
τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατό τη σύναψη της
σύμβασης γνώριζε ότι το πρόγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη
ανταπόκριση
οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.
Το ελόττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα
σε έξι μήνες από την παρόδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατό
την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβόζεται με τη φύση του πράγματος
που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.'
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το αστικό μέρος της υπόθεσης ενώ για το ποινικό ο νόμος λέει:
ΑΠΑΤΗ - Οποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο
περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη,
παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν
αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων
τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν η ζημία που
προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών...'
Το θέμα είναι αν υπάρχει όρεξη και μάλλον χρήμα για να κινηθεί νομικά οπότε περισσότερα θα πρέπει να ενημερωθεί από κάποιο δικηγόρο... στοιχεία για το ότι το αυτοκίνητο είναι του 2002 προφανώς υπάρχουν...το θέμα για εσάς είναι να αποδείξετε ότι ο έμπορος σας παρουσίασε το αυτοκίνητο ως μοντέλο 2005 και ότι την ημέρα παραλαβής του είχε τα χιλιόμετρα που λές...
Σε γενικές γραμμές: για αρχή κάνεις μια μηνυση για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία και οι καταθέσεις μαρτύρων (τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο αστικό δικαστήριο) και κατά δεύτερον κάνεις ένα εξώδικο (εντός εξαμήνου από την αγορά) και του λες ότι το πωληθέν πράγμα δεν είχε τις ιδιότητες που σου είπε και υπαναχωρείς από τη σύμβαση ζητώντας το ποσό που κατέβαλες...
- δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή ή στο
-
Ο χρήστης stelios.k έγραψε:
Λοιπόν από το βοηθό σου έγιναν σοβαρά λάθη: δεν έλεγξε την άδεια όπου ρητά γράφεται το έτος 1ης κυκλοφορίας και δεν είναι δυνατόν αυτό να κρυφτεί...+1.
Δεν ξέρω πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, αλλά πρόκειται για παιδαριώδες λάθος. Συν τοις άλλοις δεν έχετε κανένα στοιχείο εναντίον του, δεν παραποίησε έγγραφα ή έδωσε στον βοηθό σου κάποια έντυπη προσφορά που να γράφει όσα ισχυρίστηκε.
Παρεμπιπτόντως, την ίδια πουθτιά πήγε να κάνει και σε συγγενή μου αντίστοιχος έμπορος γερμανικών μεταχειρισμένων για αγροτικό βανάκι που έψαχνε. Ευτυχώς είδα τα χαρτιά του αυτοκινήτου, ξεμπρόστιασα τον , σηκωθήκαμε και φύγαμε...
-
Ήταν πρώτη άδεια και όταν την είδε, ήταν ήδη στο όνομά του. Δηλαδή, αφού το εφόφλησε πήγε την άλλη μέρα και το παρέλαβε με καινούργιες πινακίδες. Οι μάρτυρες που άκουσαν τον πωλητή να λέει ότι ήταν του 2005 ήταν 4 : Εγώ (εργοδότης του) , ή σύζυγός του και τα δύο αδέλφια του...άλλα όλοι έχουμε κάποια σχέση.
Το ότι ήταν βλακεία δεν το συζητώ, ούτε εγω, ούτε και αυτός πλέον.
Όλο το σκηνικό έγινε ως εξής: επρόκειτο να δώσει 12.000 προκαταβολή και 5000 με δάνειο , που όμως δεν ενεκρίθη, λόγω υπηκοότητας...και συνέχιζε να απορρίπτεται και με την ύπαρξη εγγυητών. Είχα μείνει λοιπόν με την εντύπωση ότι δεν θα το έπαιρνε και ότι θα ψάχναμε κάτι φθηνότερο. Όμως, χωρίς να το ξέρω, τον πήρε τηλ. ο μαντράς και του είπε να ψάξει να βρει χρήματα να συμπληρώσει 15000 και εκείνος θα τον διευκόλυνε τις υπόλοιπες 2000...έτσι τσίμπησε και πήγε άρον άρον να δώσει τις 15.000 και να υπογράψει τα γραμμάτια για τις 2000. Επειδή είναι Αλβανός, κάποια πράγματα δεν τα γνώριζε...και από την βιασύνη του και την χαρά του που τα κατάφερε δεν με ρώτησε πριν (συνήθως το κάνει) και έτσι δεν τον προέτρεψα να το ψάξει καλύτερα, γιατί είχα στο μυαλό μου ότι αυτό απερρίφθη...
Κατάλαβες? όλες οι συγκυρίες υπέρ των λαμογιών. Και εντάξει...είναι αμαρτία, είναι πολλών ετών οικονομίες, προκειμένου το καλοκαίρι που θα πάει για διακοπές στην πατρίδα του, να μπορεί μέσω ενός ακριβού αυτοκινήτου, να αποδείξει ότι δεν ξενητεύτηκε τσάμπα.... Άλλωστε οι δικοί μας μετανάστες το ίδιο δεν έκαναν??? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ακούστε μια ιστορία απίστευτης λαμογιάς απο έμπορο μετ/νων από Γερμανία αυτοκινήτων ......................................'Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου'
Κρίμα , ωστόσο πρέπει να δουλέψουν και οι δικηγόροι, οι οποίοι κάτι θα ξέρουν παραπάνω ......Οταν και στο παρόν forum εχουν ακουστεί απόψεις του τύπου 'εγω την κλήση που πήρα δεν την πληρώνω' και αλλα παρεμφερή, ....
Με μια υποσημειωση: εξαρταται για τι κληση μιλαμε. Γιατι κ εγω αν μπορουσα, κληση στην Αττικη Οδο Παρασκευση 2:40 το βραδυ για ταχυτητα σε ατελειωτη ευθεια (που εχω φαει), ΔΕΝ θα την πληρωνα. Εδω ομως μιλαμε για ζημια που εχεις κανει στον διπλανο σου, οχι για εσοδα του κρατους.
Μα φιλε Kacey, αυτά τα γα@@@@να εσοδα του κράτους δεν πλήρωναν αρκετοί και βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Οταν βέβαια το 1986 πήρα κλήση για παράνομη στάθμευση στις 10:00 και αφου στις 11:00 και εγω ως 'καλός Ελλην' δεν κατάφερα να τη σβήσω παρουσιαζόμενος και δικαιολογούμενος στο Διοικητη, στις 11:30 απο το 'κακό' μου την ειχα ήδη πληρώσει. Οπότε, εγινε το εξής απίστευτο: 2 χρόνια μετά μου ηρθε ξανά η κλήση , αφου εμφανιζόταν ως απλήρωτη (ποιά μηχανοργάνωση τότε?). Ευτυχώς, ειχα το αντίγραφο πληρωμής (ποτέ δεν πετάω αποδεικτικά συναλλαγής με το Δημόσιο) και απο την Τροχαία Ομονοίας, όπου ειχα πληρώσει -γινόταν και έτσι τότε-, η απάντηση ήταν: Δεν ψάξαμε ποτέ για κλήση Χ ημέρας την εξόφληση αυθημερόν. Δεν εχει ξαναγίνει κύριέ μου!!!
Ειμαι πολυ ???? Μπορεί...... end -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν μπουκαρω στα δικαστηρια του Ρεθυμνου με δικανο τι προβλεπεται; Γιατι ειναι η 4η φορα που με καλουν απο τη Θεσσαλονικη για μαρτυρα.
Ειχα την φοβερη ιδεα οταν βρηκα μια τριχα μεσα σε κασερι πασιγνωστης εταιριας να το δωσω στον ΕΦΕΤ. ΜΗ κανει κανεις το ιδιο λαθος, ειδικα αν ειναι μακρια απο το σπιτι του. Θα ταλαιπωρειται για χρονιαΕχεις βαλει δικηγορο;Γιατι δεν του κανεις μια εξουσιοδοτηση να παραστει αυτος αντι για εσενα;
Οχι δεν εχω βαλει δικηγορο και δε χρειαζεται για κατι τοσο απλο. Απο τις 3 φορες εχω παει τη 1 μονο και ζητησε αναβολη η εταιρια προφανως για να μου σπασει τα νευρα.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Αν μπουκαρω στα δικαστηρια του Ρεθυμνου με δικανο τι προβλεπεται; Γιατι ειναι η 4η φορα που με καλουν απο τη Θεσσαλονικη για μαρτυρα.
Ειχα την φοβερη ιδεα οταν βρηκα μια τριχα μεσα σε κασερι πασιγνωστης εταιριας να το δωσω στον ΕΦΕΤ. ΜΗ κανει κανεις το ιδιο λαθος, ειδικα αν ειναι μακρια απο το σπιτι του. Θα ταλαιπωρειται για χρονιαΕχεις βαλει δικηγορο;Γιατι δεν του κανεις μια εξουσιοδοτηση να παραστει αυτος αντι για εσενα;
Οχι δεν εχω βαλει δικηγορο και δε χρειαζεται για κατι τοσο απλο. Απο τις 3 φορες εχω παει τη 1 μονο και ζητησε αναβολη η εταιρια προφανως για να μου σπασει τα νευρα.
Καλο ταξιδι τοτε
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ήταν πρώτη άδεια και όταν την είδε, ήταν ήδη στο όνομά του. Δηλαδή, αφού το εφόφλησε πήγε την άλλη μέρα και το παρέλαβε με καινούργιες πινακίδες. Οι μάρτυρες που άκουσαν τον πωλητή να λέει ότι ήταν του 2005 ήταν 4 : Εγώ (εργοδότης του) , ή σύζυγός του και τα δύο αδέλφια του...άλλα όλοι έχουμε κάποια σχέση.
Το ότι ήταν βλακεία δεν το συζητώ, ούτε εγω, ούτε και αυτός πλέον.
Όλο το σκηνικό έγινε ως εξής: επρόκειτο να δώσει 12.000 προκαταβολή και 5000 με δάνειο , που όμως δεν ενεκρίθη, λόγω υπηκοότητας...και συνέχιζε να απορρίπτεται και με την ύπαρξη εγγυητών. Είχα μείνει λοιπόν με την εντύπωση ότι δεν θα το έπαιρνε και ότι θα ψάχναμε κάτι φθηνότερο. Όμως, χωρίς να το ξέρω, τον πήρε τηλ. ο μαντράς και του είπε να ψάξει να βρει χρήματα να συμπληρώσει 15000 και εκείνος θα τον διευκόλυνε τις υπόλοιπες 2000...έτσι τσίμπησε και πήγε άρον άρον να δώσει τις 15.000 και να υπογράψει τα γραμμάτια για τις 2000. Επειδή είναι Αλβανός, κάποια πράγματα δεν τα γνώριζε...και από την βιασύνη του και την χαρά του που τα κατάφερε δεν με ρώτησε πριν (συνήθως το κάνει) και έτσι δεν τον προέτρεψα να το ψάξει καλύτερα, γιατί είχα στο μυαλό μου ότι αυτό απερρίφθη...
Κατάλαβες? όλες οι συγκυρίες υπέρ των λαμογιών. Και εντάξει...είναι αμαρτία, είναι πολλών ετών οικονομίες, προκειμένου το καλοκαίρι που θα πάει για διακοπές στην πατρίδα του, να μπορεί μέσω ενός ακριβού αυτοκινήτου, να αποδείξει ότι δεν ξενητεύτηκε τσάμπα.... Άλλωστε οι δικοί μας μετανάστες το ίδιο δεν έκαναν???το ότι οι μάρτυρες έχετε κάποια σχέση δεν παίζει κανένα ρόλο...αν γίνει μήνυση (ποινικό μέρος υπόθεσης) όλοι καταθέτετε ενόρκως εντελώς νόμιμα και ότι πείτε λαμβάνεται υπόψη... μετά για το αστικό μέρος (δηλαδή για αποζημίωση ή μείωση τιμήματος ή επιστροφή χρημάτων) οι ως άνω καταθέσεις είναι αποδεικτικά στοιχεία γιατί δημιουργήθηκαν εξ αιτίας άλλης δηλ. της ποινικής διαδικασίας...[quote]
επειδή φαντάζομαι με τι ζόρι και δουλειά έχει μαζέψει αυτά τα χρήματα ένας λόγος παραπάνω να τον κυνηγήσει το λαμογιο... έστω και με τη βοήθειά σου αφού δεν ξέρει και πολλά...αν έχεις γνωστό δικηγόρο ρώτησέ τον έστω και για ενημέρωσή... πάντως ας του κάνει το εξώδικο που ανέφερα πιο πάνω να αρχίσει να ζορίζεται και να το ψάχνει ο λαμόγιος και να πρέπει αυτός μετά να τρέχει... οι νόμοι πλέον μετά από πρόσφατες αλλαγές προστατεύουν πολύ τον αγοραστή... -
Για πείτε ποιοι έμποροι είναι αυτοί.
Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουμε ως καταναλωτές να τιμωρούμε τους κακούς επαγγελματίες (σε όλους τους χώρους) και κυρίως να προστατεύουμε άλλους από το να πέσουν θύματα.
-
Ναι, αλλά από την άλλη πως μπορούμε να φιλτράρουμε τυχόν ανταγωνιστές, εχθρούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο από το να συκοφαντήσουν κάποιον; Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στα παιδιά παραπάνω, αλλά μιλάω γενικά. Η τιμωρία των απατεώνων πρέπει να γίνεται συντεταγμένα από το κράτος (το ποιο είπαμε;) όχι από εμάς...
-
Γεγονότα παραθέτουν. Δημόσια συζήτηση γίνεται. Αν θέλει ας μπει και η άλλη πλευρά (εφόσον γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της) να γράψει τη δική της θέση. Δεν τους το απαγορεύει κανείς. Και ούτε έγινε κάποιος απρεπής χαρακτηρισμός. Βάσει των στοιχείων που αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για απάτη. Δεν είναι μια απλή μαϊμουδιά (πχ να πει οτι έχει πατάκια και να μην έχει).
Έπειτα, το ίδιο γίνεται και με τα βενζινάδικα, και έχει φτιαχτεί υποτυπωδώς μια λίστα με τα ύποπτα και ασφαλώς και αναφέρουμε (συγκεκριμένα) αυτά που δεν είναι σωστά.
Αν περιμένουμε από το κράτος να μας προστατέψει, σωθήκαμε...
Αν το κράτος ήταν σωστό, όλοι αυτοί οι 'κακοί' επαγγελματίες (σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν), θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τη δραστηριότητά τους εδώ και πάρα πολύ καιρό.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Ναι, αλλά από την άλλη πως μπορούμε να φιλτράρουμε τυχόν ανταγωνιστές, εχθρούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο από το να συκοφαντήσουν κάποιον; Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στα παιδιά παραπάνω, αλλά μιλάω γενικά. Η τιμωρία των απατεώνων πρέπει να γίνεται συντεταγμένα από το κράτος (το ποιο είπαμε;) όχι από εμάς...Σωστό, άλλωστε γιαυτό θέλω να προχωρήσει το παιδί σε δικαστική λύση και όταν βγει η απόφαση, θα την δημοσιεύσω σε όλα τα φόρουμ... Βέβαια σήμερα 12,30 θα τους πάρω τηλ. να μου πουν αν θα το πάρουν πίσω. Απο εκεί και στην περίπτωση που αρνηθούν, θα αρχίσουν τα όργανα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γεγονότα παραθέτουν. Δημόσια συζήτηση γίνεται. Αν θέλει ας μπει και η άλλη πλευρά (εφόσον γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της) να γράψει τη δική της θέση. Δεν τους το απαγορεύει κανείς. Και ούτε έγινε κάποιος απρεπής χαρακτηρισμός. Βάσει των στοιχείων που αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για απάτη. Δεν είναι μια απλή μαϊμουδιά (πχ να πει οτι έχει πατάκια και να μην έχει).Έπειτα, το ίδιο γίνεται και με τα βενζινάδικα, και έχει φτιαχτεί υποτυπωδώς μια λίστα με τα ύποπτα και ασφαλώς και αναφέρουμε (συγκεκριμένα) αυτά που δεν είναι σωστά.
Αν περιμένουμε από το κράτος να μας προστατέψει, σωθήκαμε...
Αν το κράτος ήταν σωστό, όλοι αυτοί οι 'κακοί' επαγγελματίες (σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν), θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τη δραστηριότητά τους εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Και αυτό σωστό! Αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν θα έχω καμμιά επίπτωση...όχι να τους πληρώσω κιόλας. Πάντως αν δεν επιστραφει σήμερα, θα ρωτήσω τον δικηγόρο, μεχρι ποιού σημείου δεν θα έχω πρόβλημα, αν δημοσιεύσω τα ονόματά τους. Χμ μαλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν πω ότι η περιοχή είναι Πεύκη.
Αααα και αν μου αναφέρει κάποιος συμφορουμίστας το όνομα κάποιου εμπόρου απο την περιοχή και δεν είναι ο εν λόγω έμπορος...θα απαντήσω αρνητικά...άμεσα...
-
Εφόσον τα περιστατικά που αναφέρεις είναι αληθινά γεγονότα (πλεονασμός, αλλά you get the point) δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οποιουδήποτε απατεώνα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γεγονότα παραθέτουν. Δημόσια συζήτηση γίνεται. Αν θέλει ας μπει και η άλλη πλευρά (εφόσον γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της) να γράψει τη δική της θέση. Δεν τους το απαγορεύει κανείς. Και ούτε έγινε κάποιος απρεπής χαρακτηρισμός. Βάσει των στοιχείων που αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για απάτη. Δεν είναι μια απλή μαϊμουδιά (πχ να πει οτι έχει πατάκια και να μην έχει).Με αυτή την προϋπόθεση, να ειδοποιηθεί δηλαδή η άλλη πλευρά ώστε να μπορέσει να απαντήσει, συμφωνώ απολύτως. Αλλά, κατά την γνώμη μου, πρέπει να της γνωστοποιηθεί ότι έγινε καταγγελία στο τάδε φόρουμ, ώστε να μπορεί να απαντήσει, όχι να το μάθει από το μπατζανάκη της θείας του ξαδέρφου του γνωστού της φίλης της αδερφής του ότι κάποιος έγραψε κάτι στο τάδε φόρουμ.
-
Τελικά, έληξαν όλα σχεδόν καλώς...
Του αφαίρεσαν 600€ , του έδωσαν γραπτή εγγύηση ένα χρόνο , του έδωσαν και ένα σετ χειμερινά ζαντολάστιχα , του έδωσαν και τις αναρτήσεις της μάνας του και έληξε το θέμα...Το είχε καψουρευτεί και λίγο ο βοηθός μου και αυτός ήταν σοβαρός παράγων...και τέλος!!!
Το τι άκουσαν τα αυτιά μου δεν περιγράφεται...αλλά ας όψεται που αυτό το παιδί το έχω 10 χρόνια στην δουλειά μου και το αγαπάω και δεν ήθελα να νοιώσει άσχημα.
Τι ότι το αυτοκίνητο το είχε χαρίσει η bmw, στην γυναίκα του Δημάρχου του Μονάχου, τι ότι του στοίχησε ακριβότερα απο ότι το πούλησε γιατί ήταν συλλεκτικό μοντέλο Life...κάτι ...
Τελική τιμή 16,200... -
Σε αγωγή και ο ίδιος αυτός που κάνει την αγωγή δεν χρειάζεται να εμφανιστεί, εξουσιοδοτεί τον δικηγόρο του να τον εκπροσωπήσει.
Στο δικαστήριο νομίζω αρκεί να εμφανιστεί ένας μόνο μάρτυρας (αν έχεις πολλούς διαλέγεις τον πιο έξυπνο και ψύχραιμο). Οι υπόλοιποι μπορεί να έχουν κάνει την κατάθεσή τους επίσημα (σε εισαγγελέα νομίζω) και δεν χρειάζεται καν να παρίστανται στο δικαστήριο.
Τελικά δηλαδή στο δικαστήριο από την πλευρά αυτού που κάνει την αγωγή αρκεί να πάει ο δικηγόρος και ένας μάρτυρας. Δεν ξέρω για μηνύσεις και δεν ξέρω για την άλλη πλευρά. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τελικά, έληξαν όλα σχεδόν καλώς...
Του αφαίρεσαν 600€ , του έδωσαν γραπτή εγγύηση ένα χρόνο , του έδωσαν και ένα σετ χειμερινά ζαντολάστιχα , του έδωσαν και τις αναρτήσεις της μάνας του και έληξε το θέμα...Το είχε καψουρευτεί και λίγο ο βοηθός μου και αυτός ήταν σοβαρός παράγων...και τέλος!!!
Το τι άκουσαν τα αυτιά μου δεν περιγράφεται...αλλά ας όψεται που αυτό το παιδί το έχω 10 χρόνια στην δουλειά μου και το αγαπάω και δεν ήθελα να νοιώσει άσχημα.
Τι ότι το αυτοκίνητο το είχε χαρίσει η bmw, στην γυναίκα του Δημάρχου του Μονάχου, τι ότι του στοίχησε ακριβότερα απο ότι το πούλησε γιατί ήταν συλλεκτικό μοντέλο Life...κάτι ...
Τελική τιμή 16,200...συγνωμη αλλα, δικαιωνεται αυτο που λεω συνηθως: μωρε μπιμβέ να'ναι και οτι'ναι...
-
Ετσι ακριβώς είναι!!!
Αυτό λέω και εγώ!!!
Η πλάκα είναι ότι προσπαθούσε να μου εξηγήσει γιατί το αυτοκίνητο αξ'ιζει τα λεφτά του ...και όταν του είπα ότι δεν το κατέχω το άθλημα με τα μπενβε (έτσι δεν το έγραψες?) μου είπε στα μούτρα ότι είμαι άσχετος και ότι δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ. Του είπα λοιπόν ότι επειδή ξέρω απο αυτοκίνητα και επειδή δεν θέλω να καταξιωθώ κοινωνικά μέσω του αυτοκινήτου, δεν επιθυμώ να μάθω....
Αλλά είπα, ας όψεται που έχω αδυναμία στο παιδί αυτό και δεν είπα τίποτα άλλο... -
Παντως εφοσον δεν το πηγατε μεχρι το τελος το μονο σιγουρο ειναι οτι ο εμπορος θα ξανακανει το ιδιο στο μελλον.Μεχρι να του την φορεσει καποιος και να ηρεμισει λιγο
Νομικές ερωτήσεις