-
Σχετικά με το θέμα του αυτοκινήτου του παππού σου που βρήκες στο γκαράζ σου, το πιο πιθανό είναι να σου ζητηθεί άδεια άπό το μηχανολογικό, όπως γίνεται με οποιαδήποτε κατασκευή πάει να βγάλει άδεια κυκλοφορίας για πρώτη φορά, στην Ελλάδα (θεωρητικά, υποθέτω, θα το εμφανίσεις ώς όχημα που δεν κυκλοφόρησε προηγουμένως στην Ελλάδα). Αλλιώς. ο καθένας, με οτιδήποτε είχε 4 ρόδες και μηχανή, θα έβγαζε πινακίδες (π.χ. καθαρά αγωνιστικά, ιδιοκατασκευές κλπ)
-
Ο χρήστης manos106 έγραψε:
πιθανό είναι να σου ζητηθεί άδεια άπό το μηχανολογικό, όπως γίνεται με οποιαδήποτε κατασκευή πάει να βγάλει άδεια κυκλοφορίας για πρώτη φορά, στην Ελλάδα (θεωρητικά, υποθέτω, θα το εμφανίσεις ώς όχημα που δεν κυκλοφόρησε προηγουμένως στην Ελλάδα).Ποιο είναι το μηχανολογικό? (γραφείο, τμήμα, παράρτημα, τίνος?)
Τι είναι η άδεια από το μηχανολογικό και πού και πώς επιτυγχάνεται?
Επίσης άκουσα τον όρο αποχαρακτηρισμό? Τι σημαίνει? Ξεπερνιέται?>Αλλιώς. ο καθένας, με οτιδήποτε είχε 4 ρόδες και μηχανή, θα έβγαζε πινακίδες (π.χ. καθαρά αγωνιστικά, ιδιοκατασκευές κλπ)Στην Αγγλία και Αμερική οι όροι είναι πολύ απλούστεροι. Στην Αμερική οτιδήποτε (σχεδόν) έχει φώτα και προφυλαχτήρες περνάει για αυτοκίνητο δρόμου! Είχα δεί να κυκλοφορεί κάποιος κάτι σαν χωροδικτύωμα για αυτοκίνητο κανονικά με πινακίδες κλπ.
Στην Ελλάδα προφανώς ιδιοκατασκευές κλπ σνομπάρονται...για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου! -
Μια ερωτηση:
Ενας νεος 16 χρονων που μολις βγαλει διπλωμα για μηχανακι(50cc) μπορει να βαλει τον κινητηρα σε ενα bubble car και να το κυκλοφορησει.. ποια θα ηταν η σταση της τροχαιας?http://www.microcarmuseum.com/tour/images/bmwisettabubble1956-00.jpg
-
ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΛΟΓΟ ΚΑΚΟΤΕΧΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΣΤΟ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΟΘΩ?
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ 7-8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ !
ΗΡΘΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ (ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΛΟΓΟ ΒΡΟΧΗΣ),ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΨΟΥΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΔΡΟΛΙΣΘΗΣΩ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΥΤΕ ΕΙΔΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑ.
ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ 1360 ΕΥΡΩ +ΦΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ.
ΑΥΤΑ ΣΥΝ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ,ΣΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.
ΧΕΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΔΗΛΑΔΗ.
ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ?) -
Ασχετη τελειως η ερωτηση μου με αυτοκινητα αλλα ειναι νομικη. Η ταυτοτητα μου εχει αρχισει να φθειρεται στις ακρες, να ξεκολλαει σιγα σιγα η εξωτερικη ζελατινα δηλαδη επειδη την βαζω και την βγαζω συχνα απο το πορτοφολι μου. Για να προλαβω χειροτερες καταστασεις σε επομενα χρονια οπου θα βγει η εξωτερικη ζελατινα σκεφτομαι να την πλαστικοποιησω. Ξερει κανενας αν αυτο ειναι νομιμο επειδη μπορει να θεωρηθει παραποιηση κτλ; Ξερει κανενας ποσες στρωσεις ζελατινας εχουν οι ταυτοτητες 2 ή 3;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ασχετη τελειως η ερωτηση μου με αυτοκινητα αλλα ειναι νομικη. Η ταυτοτητα μου εχει αρχισει να φθειρεται στις ακρες, να ξεκολλαει σιγα σιγα η εξωτερικη ζελατινα δηλαδη επειδη την βαζω και την βγαζω συχνα απο το πορτοφολι μου. Για να προλαβω χειροτερες καταστασεις σε επομενα χρονια οπου θα βγει η εξωτερικη ζελατινα σκεφτομαι να την πλαστικοποιησω. Ξερει κανενας αν αυτο ειναι νομιμο επειδη μπορει να θεωρηθει παραποιηση κτλ; Ξερει κανενας ποσες στρωσεις ζελατινας εχουν οι ταυτοτητες 2 ή 3;Γιατί δεν δηλώνεις 'απώλεια' να την ξαναβγάλεις και να είσαι νόμιμος?
-
Η αντικατάσταση ταυτότητας έχει μπελά. Νομίζω ότι με την πλαστικοποίηση δεν κολλάει οριστικά το νέο πλαστικό στην ταυτότητα, απλώς κολλάνε οι άκρες του μεταξύ τους και αφαιρείται ο ενδιάμεσος αέρας με πίεση μεταξύ κυλίνδρων (ρώτα σε σχετικό μαγαζί για σιγουριά). Δεν πρόκειται για παραποίηση δημ. εγγράφου, γιατί δεν το πειράζεις, απλώς το βάζεις σε προστατευτική θήκη. Αν πέσεις σε κανέναν παλαβό, κόβεις την άκρη του πλαστικού και βγάζεις την ταυτότητα άθικτη από μέσα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ασχετη τελειως η ερωτηση μου με αυτοκινητα αλλα ειναι νομικη. Η ταυτοτητα μου εχει αρχισει να φθειρεται στις ακρες, να ξεκολλαει σιγα σιγα η εξωτερικη ζελατινα δηλαδη επειδη την βαζω και την βγαζω συχνα απο το πορτοφολι μου. Για να προλαβω χειροτερες καταστασεις σε επομενα χρονια οπου θα βγει η εξωτερικη ζελατινα σκεφτομαι να την πλαστικοποιησω. Ξερει κανενας αν αυτο ειναι νομιμο επειδη μπορει να θεωρηθει παραποιηση κτλ; Ξερει κανενας ποσες στρωσεις ζελατινας εχουν οι ταυτοτητες 2 ή 3;
Γιατί δεν δηλώνεις 'απώλεια' να την ξαναβγάλεις και να είσαι νόμιμος?
Νομιζω οτι ετσι σου δινουν με καινουργιο αριθμο οποτε πρεπει να τον αλλαξεις σε ολα τα εγγραφα,διπλωματα,βιβλιαρια,εκλογικο καταλογο που υπαρχει . Αξιζει ολη αυτη την ταλαιπωρια;
Καλυτερα μια διαφανη πλαστικη θηκη ,οπως αυτες που βαζουμε τις πιστωτικες. -
Σε δρομο που δεν εχει προειδοποιητικη πινακιδα ελεγχου ταχυτητας απο ρανταρ ή αλλα τεχνικα μεσα (καμερα κ.λ.π.), εχει η τροχαια δικαιωμα να δωσει κληση για υπερβαση οριου ταχυτητας **εχοντας χρησιμοποιησει **ρανταρ ή τα αλλα τεχνικα μεσα????
-
Φυσικα και οχι. Το θεμα ειναι οτι θα στην δωσει* και θα πρεπει να τρεχεις στο δικαστηριο, να εξηγεις οτι παρανομως χρησιμοποιηθηκε ρανταρ σε εκεινο το σημειο, οτι τα αποδεικτικα στοιχεια εναντιον σου δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν γιατι προεκυψαν παρανομως, και οτι αν ο δικαστης θελει ννα εφαρμοσει τον νομο, να σε βγαλει αθωο καθως χωρις την μετρηση του ρανταρ (που δεν πρεπει να γινει δεκτη) δεν μπορει καποιος να ξερει αν ετρεχες.
και να ευχεσαι να μην πεσεις σε μαλακα δικαστη που θα γυρισει να σου πει οτι κυριε το ουσιαστικο και σημαντικο του θεματος ειναι οτι τρεχατε αρα ειστε ενοχος.
-
Νά ρωτήσω κάτι άλλο.
Οι προειδοποιητικές πινακίδες πού υπάρχουν,έχουν χιλιομετρικό όριο γιά τήν ισχύ τους;
Δηλαδή,πόσα χιλιόμετρα μετά τήν προειδοποιητική πινακίδα θα πρέπει να βρίσκεται τό ραντάρ; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νά ρωτήσω κάτι άλλο.
Οι προειδοποιητικές πινακίδες πού υπάρχουν,έχουν χιλιομετρικό όριο γιά τήν ισχύ τους;
Δηλαδή,πόσα χιλιόμετρα μετά τήν προειδοποιητική πινακίδα θα πρέπει να βρίσκεται τό ραντάρ;ισχύουν μέχρι την επόμενη έξοδο. Βέβαια έχουν φροντίσει αντίστοιχα λίγα μέτρα μετά την επόμενη είσοδο (ώστε να τη δουν αυτοί που μπαίνουν) να τοποθετήσουν κι άλλη, τουλάχιστον στις 'Ε.Ο'
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί δεν δηλώνεις 'απώλεια' να την ξαναβγάλεις και να είσαι νόμιμος?
.
Απλως εχει αρχισει να ξεκολλαει η ζελατινα σιγα μην κανω ενα σωρο αλλαγες κτλ για να μην χαλασει. Απλως θελω να την προστατευω απο τωρα για να μη χαλασει. Ξερει κανεις ποσες ζελατινες εχει κανονικα;
-
Απόφαση σχετικά με συνυπαιτιότητα συνοδηγού, αν ο οδηγός είναι μεθυσμένος.
Link εδώ -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Απόφαση σχετικά με συνυπαιτιότητα συνοδηγού, αν ο οδηγός είναι μεθυσμένος.
Link εδώΑραγε η συνυπαιτιότητα του συνοδηγού θα προβάλεται και έναντι τρίτων;
-
Όχι, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, παρά μόνο στην περίπτωση που ο συνοδηγός είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει τον οδηγό να οδηγήσει (νόμιμος κηδεμόνας, άτομο που τον μέθυσε προηγουμένως, τέτοιες περιπτώσεις).
-
Ερωτηση:
Εκει που οδηγαω, χωρις λογο ή προειδοποιηση και χωρις προδιαθεση για κατι τετοιο (πχ να παθαινα black-out συχνα), λιποθυμαω. Περναω στο αντιθετο ρευμα και σκαω σε καποιον αλλον (η ακομα χειροτερα μηχανακι).
Φταιω? Ή μαλλον, φταιω μεν, αλλα μπορει να μου καταλογιστει ευθυνη αν μπορω να αποδειξω ή τουλαχιστον να δειξω (με μαρτυρες κλπ, δεδομενου οτι νομιζω οτι ιατρικα ειναι δυσκολο να αποδειχτει οτι καποιος επαθε μια απλη λιποθυμια καποια στιγμη) οτι μπορει να εγινε κατι τετοιο?
ΥΓ Δεν επαθα κατι τετοιο, απλα το ειδα σε μια ταινια το σεναριο αυτο και μου εμεινε η απορια.
-
1.Καταρχήν, φυσικά εάν σε πιάσουν Kacey να καταγράφεις πινακίδες αστυνομικών αυτοκινήτων που είναι ' πολιτικά' θα σε κατηγορήσουν για κατασκοπεία. Βάσει αυτής της κατηγορίας θα σε προσάγουν στο δικαστήριο κανονικά όπου θα πεις ότι τις καταγράφεις για να κρατάς ένα αρχείο. Πέρα από το κύρηγμα που θα σου κάνει ο δικάστης θα σου πει (και σωστά) ότι ο σκοπός ύπαρξης καμουφλαρισμένων αστυνομικών αυτοκινήτων είναι ακριβώς αυτός, ότι δηλαδή να περνάνε απαρατήρητα ώστε να μην προκαλούνμε την παρουσία τους και να αφήνουν στος ενδεχόμους παραβάτες του νόμου ενα υποθετικά ελεύθερο πεδίοδράσης. Το πιθανότερο είναι να σε τιμωρήσει και μάλιστα παραδειγματικά ώστε να αποτρέψει και άλλους από την ενέργεια αυτή ή να σε απαλλάξει λόγω βλακείας -ο όρος είναι νομικός-.
Επομένως μην καταγράφεις τις πινακίδες, ή αν τις καταγράφεις φρόντισε να μη σε δουν.
2.Επίσης θα έχεις ευθύνη όπως και να χει ακόμα και να σε πήρε ο ύπνος. Δε χρειάζεται να έχεις δόλο ώστε να σου καταλογιστεί ευθύνη. Και Αμέλεια αρκει- μάλιστα στα τροχαία ως επί το πλείστον μόνο αμέλεια υπάρχει- . Γι αυτό όμως έχουμε τις γαμημένες τις ασφαλιστικές που μας ρουφάνε το αίμα ώστε όταν τις χρειαστούμε να ρουφήξουν σε αυτές το αίμα. Άρα δε χρειάζεται να ανησυχείς τόσο γιατί θα κυνηγάνε την ασφαλιστική σου να δώσει τα λεφτά ως δικονομικό εγγυητή. Βέβαια εάν έχεις πράξει από δόλο τότε θα στραφει η ασφαλιστική εναντίον σου αφού πρώτα ξεπληρώσει τον άλλον ζητώντας τα λεφτά της.Εννοείται ότι αν έχεις πιει δε θα σε καλύψει ούτε τότε
Ασχετο : έχουμε κοινό γνωστό Καcey το Δημήτρη Σχίζα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση:Εκει που οδηγαω, χωρις λογο ή προειδοποιηση και χωρις προδιαθεση για κατι τετοιο (πχ να παθαινα black-out συχνα), λιποθυμαω. Περναω στο αντιθετο ρευμα και σκαω σε καποιον αλλον (η ακομα χειροτερα μηχανακι).
Φταιω? Ή μαλλον, φταιω μεν, αλλα μπορει να μου καταλογιστει ευθυνη αν μπορω να αποδειξω ή τουλαχιστον να δειξω (με μαρτυρες κλπ, δεδομενου οτι νομιζω οτι ιατρικα ειναι δυσκολο να αποδειχτει οτι καποιος επαθε μια απλη λιποθυμια καποια στιγμη) οτι μπορει να εγινε κατι τετοιο?
ΥΓ Δεν επαθα κατι τετοιο, απλα το ειδα σε μια ταινια το σεναριο αυτο και μου εμεινε η απορια.
Σαφεστατα και φταις.Αλλωστε οι ασφαλειες εχουν αυτο το νοημα,να σε προστατεψουν οταν κανεις ζημια παρα την θεληση σου.
-
Εγω μιλαγα για ποινικη ευθυνη, σε περιπτωση τραυματισμου. Την αστικη δεν την συζηταμε γιατι δεν με αφορα (καθαριζουν οι ασφαλειες οπως ειπατε και εσεις). Μιλαω για την περιπτωση που τραυματιστει καποιος και ζητησει την διωξη μου για προκληση σωματικων βλαβων εξ'αμελειας (η οποια ναι μεν ειναι αυτεπαγγελτη αλλα στα δικαστηρια αμα ο παθων πει οτι δεν επιθυμει την διωξη αυτου που προκαλεσε το ατυχημα, τοτε η διωξη παυει). Πως μπορει καποιος να μου καταλογισει ποινικη ευθυνη για κατι που συνεβει επειδη εχασα τον ελεγχο του οχηματος μου απο ιατρικο λογο? Και οχι απλα εχασα τον ελεγχο, αλλα ημουν αναισθητος αρα δεν μπορουσα να κανω τιποτα απολυτως?
Αντιστοιχα πχ καποιος που παθαινει ενα εμφραγμα οταν οδηγαει και σκαει σε καποιον και τον τραυματιζει, μπορει να του καταλογιστει ποινικη ευθυνη? Και εδω μπορει μαλιστα να αποδειχτει ιατρικως οτι επαθε εμφραγμα καποιος.
Για τις πινακιδες, δεν με νοιαζει ποιος ειναι Ο ΣΚΟΠΟΣ των πολιτικων αυτοκινητων της ΕΛ.ΑΣ, αλλα αν επιτρεπεται να τα φωτογραφιζω. Φυσικα και το κανω για να ξερω ποια αυτοκινητα ειναι μπατσικα, δεν μπορει ομως να μου πει κανεις τιποτα για αυτο παρα μονο αν απαγορευεται ρητα και συγκεκριμενα. Εγω διαφωνω μαζι σου και νομιζω οτι εφ'όσον ειναι σε δημοσιο χωρο και τα βλεπει ο καθενας μας, μπορω φυσικοτατα και να τα φωτογραφιζω. Εσυ, γνωριζεις οτι απαγορευεται ρητα και συγκεκριμενα αυτο το πραγμα?.
ΥΓ Για την κατηγορια περι 'κατασκοπειας' δεν θα το συζητησω καν, ειναι αστειο να λεμε τετοια πραγματα
Νομικές ερωτήσεις