-
Καλά οκ
Αυτός που μεταφέρει λαθρο πληρώνεται καλά για να το κάνει. Ο επαγγελματίας που θα βάλει το φορτηγό του αν τον πιάσουν διακινδυνεύει για 80€ του ΦΔΧ να τρέχει και να μην φτάνει με τις εφορίες και τον κάθε παπάρα.
Τεσπα off topic το κλείνω εδώ. -
Ελα ρε παλικαρι μου τωρα...Λοιπον, για να καταλαβαινουμε τι λεμε: θελω να στελνω εμπορευμα σε νεους πελατες στο τοπο κατοικιας μου που ειναι 50 χλμ απο τη δουλεια. Απο το να στελνω δρομολογιο με το φορτηγο, να γυρναει πισω κ μετα εγω να πηγαινω σπιτι στο ιδιο ακριβως μερος απο την ιδια ακριβως διαδρομη, θελω να τα παιρνω μαζι μου οταν φευγω. Τι πιο φυσιολογικο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ελα ρε παλικαρι μου τωρα...Σε εμένα απευθύνονταν το σχόλιο;
-
Εσυ δεν ειπες 'κλεφτες να γινουν οι ΦΔΧ'?
-
Ειρωνικά το είπα αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Κι εμένα με τσούζει το νταβατζιλίκι τους.
-
Προφανως δεν το καταλαβα. Anyway το θεμα μας δεν ειναι για μια μεταφορα.
-
kacey, ψάξε το με τον νομικό και τον λογιστή σου (φοροτεχνικός θα ήταν προτιμότερος αλλά μόνο οι ΑΕ έχουν τέτοιους συνήθως). Στα 'κανονικά' προϊόντα δεν υπάρχει θέμα πάντως. Τα καπνικά (όπως και τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα) όμως είναι περίεργη περίπτωση. Όπως και να έχει δεν νομίζω ότι θα σε σταματήσει η Αστυνομία μέρα μεσημέρι για να ελέγξει τι έχεις στο πορτ μπαγκαζ του ΙΧ σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το κατάλαβα αυτό που λες γι'αυτό σου είπα για το Makro = προϊόντα για πώληση με επιβατηγό ΙΧ ιδιοκτησίας της εταιρείας. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι παραπάνω πολλά από τα μηχανάκια από τα courier και delivery που είναι ιδιοκτησία των εταιρειών μεταφέρουν προΪΌοντα για πώληση χωρίς να είναι φορτηγά. Βέβαια είπες καπνικά προϊόντα και εκεί υπάρχουν ένα σωρό διαφοροποιήσεις. Πάντως για να είσαι σίγουρος ρώτα τον λογιστή σου. Καπνικά προϊόντα = μεγάλος τζίρος = βιβλία 3ης κατηγορίας = καλό το μηνιάτικό του. Ας ψάξει και λίγο να σου απαντήσει υπεύθυνα αν δεν το ξέρει ήδη.
Το βιβλίο μεταβολών το λέει αυτό για να προστατεύσει τα ΦΔΧ. Σου λέει θα μεταφέρεις μόνο ότι επιβάλει η δουλειά σου. Για οτιδήποτε άλλο μίσθωσε ΦΔΧ. Κλέφτες θα γίνουνε;Για το τελευταιο: εχω ιδιοκτητο φορτηγο κ θελω να μεταφερω ενα καναπε απο το σπιτι μου στη μανα μου. Η ειναι το να μην μπορω να το κανω. Για τα υπολοιπα αυριο.
Ακριβώς. Η διάταξη αυτή υπάρχει για να έχει εξασφαλισμένη δουλειά η συντεχνία των ΦΔΧ. Τέλος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το κατάλαβα αυτό που λες γι'αυτό σου είπα για το Makro = προϊόντα για πώληση με επιβατηγό ΙΧ ιδιοκτησίας της εταιρείας. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι παραπάνω πολλά από τα μηχανάκια από τα courier και delivery που είναι ιδιοκτησία των εταιρειών μεταφέρουν προΪΌοντα για πώληση χωρίς να είναι φορτηγά. Βέβαια είπες καπνικά προϊόντα και εκεί υπάρχουν ένα σωρό διαφοροποιήσεις. Πάντως για να είσαι σίγουρος ρώτα τον λογιστή σου. Καπνικά προϊόντα = μεγάλος τζίρος = βιβλία 3ης κατηγορίας = καλό το μηνιάτικό του. Ας ψάξει και λίγο να σου απαντήσει υπεύθυνα αν δεν το ξέρει ήδη.
Το βιβλίο μεταβολών το λέει αυτό για να προστατεύσει τα ΦΔΧ. Σου λέει θα μεταφέρεις μόνο ότι επιβάλει η δουλειά σου. Για οτιδήποτε άλλο μίσθωσε ΦΔΧ. Κλέφτες θα γίνουνε;Για το τελευταιο: εχω ιδιοκτητο φορτηγο κ θελω να μεταφερω ενα καναπε απο το σπιτι μου στη μανα μου. Η ειναι το να μην μπορω να το κανω. Για τα υπολοιπα αυριο.
Δυστυχως το επαγγελματικό οχημα φορτηγο μπορεί να μεταφέρει μόνο ότι περιγράφεται στο κυκλο εργασίας της εταιρείας που ανήκει ΄και σε πολλές περιπτώσεις μόνο τις ώρες εργασίας και αν θυμάμαι καλά στο νομό της έδρας ( για το τελευταίο δεν ειμαι και σίγουρος.) .
Για τα επαγγελματικά επιβατικά οχήματα οι περιρισμοί είναι στον οδηγό που πρέπει να είναι δηλωμένος συν για τις ώρες λειτουργίας της εταιρείας. Μάλιστα για τα συγκεκριμένα νομίζω ότι και η ασφάλεια , ειδικά στις μικτές θέλει επίσης τις ίδιες προυποθέσεις , θυμάμαι κάτι παρόμοιο απο τα leasing που είχαμε στην παλιά εταιρεία που δούλευα.
-
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Απ'οσο ξερω ειναι δυνατον (κ γινεται σημερα) να παραχωρεις ανεισπρακτα νοικια στο δημοσιο προς εξυπηρετηση δικης σου οφειλης. Δηλαδη αν εγω εχω ενα ακινητο που το εχω νοικιασει στον Α, μπορω να εκχωρησω την εισπραξη των ενοικιων αυτων πχ στην εφορεια, αντι να παω να πληρωσω εγω την εφορεια για πχ φορο εισοδηματος.
ΙΣΧΥΕΙ το παραπανω κ για αλλες απαιτησεις μου απο τον Α? Δηλαδη, αν ενας πελατης μου μου χρωσταει Χ χρηματα απο επαγγελματικη δραστηριοτητα και του κανω δικαστηριο οπου βεβαιωνεται τελεσιδικα η οφειλη αυτη, μπορω να παω στην εφορεια με την δικαστικη αποφαση ή καποιο αλλο χαρτι κ να πω 'εγω πρεπει να σας δωσω 10 χιλιαρικα, ο Α μου χρωσταει 10 χιλιαρικα τελεσιδικα, παρτε τα απο αυτον'? Το ψαχνει ο λογιστης μου αλλα μαλλον ουτε στις εφοριες γνωριζουν τι παιζει.
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Για τα επαγγελματικά επιβατικά οχήματα οι περιρισμοί είναι στον οδηγό που πρέπει να είναι δηλωμένος συν για τις ώρες λειτουργίας της εταιρείας. Μάλιστα για τα συγκεκριμένα νομίζω ότι και η ασφάλεια , ειδικά στις μικτές θέλει επίσης τις ίδιες προυποθέσεις , θυμάμαι κάτι παρόμοιο απο τα leasing που είχαμε στην παλιά εταιρεία που δούλευα.
Τι ειναι αυτο που χαρακτηριζει το οχημα ως 'επαγγελματικο' επιβατικο? Δεν μιλαμε για ταξι, μιλαμε για επιβατικο ΙΧ (Suzuki swift) με ιδιοκτητη την εταιρεια 'ταδοπουλος ο.ε.', το οποιο χρησιμοποιει ανα πασα στιγμη ο οποιοσδηποτε του το παραχωρω (εγω, συνεταιρος, υπαλληλοι κλπ). Οταν λεω 'παραχωρω' δεν εννοω κατα την εννοια του εταιρικου οχηματος οπου η ταδε εταιρεια παραχωρει το ταδε εταιρικο στον συγκεκριμενο υπαλληλο προς καθημερινη χρηση, αλλα 'παρε τα κλειδια κ πηγαινε εκει'.
-
Για το πρώτο είσαι σίγουρος ότι ισχύει (ενοίκια έναντι φόρου εισοδήματος);. Εγώ ξέρω ότι μπορείς να εκχωρήσεις την απαίτηση σου για ενοίκια προκειμένου να απαλλαγείς από το φόρο που αντιστοιχεί ειδικά στα ενοίκια αυτά. Δεν ξέρω αν μπορείς να εκχωρήσεις γενικά την απαίτησή σου προς εξόφληση ενός μεγαλύτερου ποσού (π.χ. του συνολικού ποσού του φόρου εισοδήματος από κάθε πηγή).
Άρθρο 4 παρ. 7 ν. 2238/1994 (κώδικα φορολογίας εισοδήματος):
Εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από τόκους δανείων που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό καθαρό εισόδημα του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα. Η εκχώρηση γίνεται με απλή έγγραφη δήλωση του υπόχρεου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για τη φορολογία του προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μέσα στο οικονομικό έτος στο οποίο τα εισοδήματα αυτά υπόκεινται σε φόρο. Μαζί με τη δήλωση αυτή παραδίδονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας τα αποδεικτικά έγγραφα της εκχωρούμενης απαίτησης και με την ίδια δήλωση ο εκχωρών βεβαιώνει ότι δεν κατέχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή.
Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία, ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης εκχώρησης εισοδημάτων στο Δημόσιο, τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με αυτήν, η διαδικασία βεβαίωσης των ποσών των εισοδημάτων που εκχωρούνται στο Δημόσιο, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων αυτής της παραγράφου.Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες είναι η ΠΟΛ.1096/6.4.2001. Σημειωτέον ότι η εκχώρηση πρέπει να γίνει εντός του οικονομικού έτους στο οποίο επρόκειτο να φορολογηθούν τα εκχωρούμενα εισοδήματα.
Το deal είναι: εκχωρείς ενοίκια και απαλλάσσεσαι από το φόρο για αυτά και μόνο. Για λοιπές περιπτώσεις - βεβαιωμένες δικαστικά οφειλές άλλου είδους ή ενοίκια έναντι βεβαιωμένου φόρου εισοδήματος, δεν ξέρω αν προβλέπεται κάπου κάτι.
-
ειμαι αρκετα σιγουρος, γιατι ψαχνωντας για αυτο που ρωταω παραπανω, βρηκα παρα πολλα λινκ/αρθρα που λενε ακριβως αυτο, με πολυ απλα ελληνικα που δεν σηκωναν παρερμηνειες.
-
ΟΚ...αν έχεις κάποιο υπ' όψη πόσταρε το...το ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει και εμένα...
δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σ' αυτό που ρώτησες -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ειμαι αρκετα σιγουρος, γιατι ψαχνωντας για αυτο που ρωταω παραπανω, βρηκα παρα πολλα λινκ/αρθρα που λενε ακριβως αυτο, με πολυ απλα ελληνικα που δεν σηκωναν παρερμηνειες.Δηλαδή αν υποθέσουμε επισης πως εγω εχω ενα ακινητο κ το νοικιαζω στο δημοσιο και αυτο μου καθυστερεί καταβολες ενοικιων ,μπορω να επικαλεστω στην εφορια (χωρις δικαστικη απόφαση) ότι με χρωστατε χρήματα άρα συμψηφίστε τις οφειλες μου προς την εφορία?
-
Συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο με απαιτήσεις κατά του δημοσίου είναι, υπό προϋποθέσεις, δυνατός. Δες εδώ και γενικά κάνε μια αναζήτηση για 'συμψηφισμός δημόσιο' στο google και θα δεις ότι ειναι μείζον θέμα και έχουν συχνά αναγγελθεί σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Η περίπτωση που ψάχνουμε είναι διαφορετική - εδώ η απαίτηση του ιδιώτη είναι έναντι ΤΡΙΤΟΥ, όχι έναντι του δημοσίου. Κι γι αυτό δε γίνεται λόγος για συμψηφισμό (αυτός προϋποθέτει αμοιβαιότητα απαίτησης και ανταπαίτησης). Αυτό που ψάχνουμε είναι αν αντί να πληρώσεις το δημόσιο με ρευστό, μπορείς να το 'πληρώσεις' με μια απαίτησή σου έναντι τρίτου.
-
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ:Απ'οσο ξερω ειναι δυνατον (κ γινεται σημερα) να παραχωρεις ανεισπρακτα νοικια στο δημοσιο προς εξυπηρετηση δικης σου οφειλης.
ΙΣΧΥΕΙ το παραπανω κ για αλλες απαιτησεις μου απο τον Α? Δηλαδη, αν ενας πελατης μου μου χρωσταει Χ χρηματα απο επαγγελματικη δραστηριοτητα και του κανω δικαστηριο οπου βεβαιωνεται τελεσιδικα η οφειλη αυτη, μπορω να παω στην εφορεια με την δικαστικη αποφαση ή καποιο αλλο χαρτι κ να πω 'εγω πρεπει να σας δωσω 10 χιλιαρικα, ο Α μου χρωσταει 10 χιλιαρικα τελεσιδικα, παρτε τα απο αυτον'? Το ψαχνει ο λογιστης μου αλλα μαλλον ουτε στις εφοριες γνωριζουν τι παιζει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ λοιπον:
περιπου ετσι. Δηλαδη, δεν παει 1 προς 1 το ποσο (εγω χρωσταω 10 στην εφορεια, αυτος χρωσταει 10 σε εμενα οποτε παρτε τα απο εκεινον και ληξαμε). Μπορω να εκχωρησω την οφειλη προς το δημοσιο - οπου την ξεχναω - κ το δημοσιο με απαλλασει απο το φορο που εχω πληρωσει για αυτα τα λεφτα που τελικα παραδεχομαι οτι δεν εισεπραξα, ενω ζηταει τωρα πια απο εκεινον ΟΛΟ το ποσο που μου οφειλε. Αν δηλαδη πχ καποιος μου χρωσταει 10 χιλιαρικα κ εγω τα εχω φορολογηθει αυτα με κλιμακα πχ 25% = 2500ε, τοτε με αυτη τη διαδικασια εγω απαλλασομαι απο αυτο το φορο (κ επειδη τον εχω πληρωσει, συμψηφιζεται με το φορο της επομενης χρησης κ εγω κερδιζω 2500), ενω εκεινος που μου χρωσταγε τα 10 τωρα πια χρωσταει στο δημοσιο τα 10. Για αυτους που δεν εχουν τι να τους παρεις ωστε να εισπραξεις, μια χαρα το βρισκω.
-
Αν καταλαβαινω καλα ξεχνας τα υπολοιπα 7500 ?
-
Ω ναι!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ω ναι!Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
ΦΑΚ!!!!
Νομικές ερωτήσεις