-
Όταν λέω 'Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πώς καταλήγει κάποιος να τρέχει... ' εννοώ το να τρέχει έχοντας το άγχος ότι δε θα δικαιωθεί.
Το να μη δεχτεί ο άλλος την υπαιτιότητά του είναι πολύ συνηθισμένο, γι' αυτό όμως υπάρχουν και τα δικαστήρια για να βάζουν (συνήθως) τα πράγματα στη θέση τους.
Μια φορά ήρθαμε σε σύγκρουση με ασφαλιστική γιατί δε μας πλήρωνε και τελικά επειδή βάλαμε καλό δικηγόρο που τους πίεσε ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί μας. Αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε περισσότερα λεφτά απ' ότι θα παίρναμε αν δεχόντουσαν από την αρχή την ευθύνη τους. Οκ, το να μπλεχτείς σημαίνει ταλαιπωρία, δε νομίζω όμως ότι τίθεται ζήτημα του αν θα δικαιωθείτε ή όχι εφόσον έχετε τον ΚΟΚ με το μέρος σας.
Όσον αφορά το αν ήταν παπάκι στη θέση του αμαξιού ΝΑΙ, τότε το μπλέξιμο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο με πολλά τρεχάματα, δικηγόρους, κτλ. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος και πάλι θα έβγαινε μια λογική απόφαση.
Αν η κοπέλα σου σταμάτησε στο ΣΤΟΠ, δεν ερχόταν κάποιος από το δρόμο που είχε προτεραιότητα και ξεκινώντας έπεσε πάνω της κάποιος που όφειλε να την περιμένει να περάσει δε μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί να μη βρει το δίκιο της η κοπέλα σου.
-
Ότι γράφω το γράφω εντελώς φιλικά και χωρίς ίχνος παρεξήγησης, συγγνώμη αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο...
Το χουμε αυτό το άγχος, γιατί μας το δημιούργησε η άλλη πλευρά.
Όταν όλοι σου λένε 'Ναι έχεις δίκιο αλλά θα πάει συνυπαιτιότητα', τότε σου δημιουργείται το άγχος...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κυνηγήσουμε κι αν χρειαστεί θα πάμε δικαστικώς.
Το παράδειγμα με το παπάκι το ανέφερα για να δείξω ότι κάποιοι στερούνται στοιχειώδους οδηγικής παιδείας, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιον τρίτο. -
Μην ανησυχείς, δεν με ενόχλησε απολύτως τίποτα, απλά ήθελα να παρουσιάσω κάπως πιο αναλυτικά το σκεπτικό μου
Ο άλλος μπορεί να υποστηρίζει Ο,ΤΙ θέλει, δικαίωμά του... αυτό δε σημαίνει ΕΠΟΥΔΕΝΙ όμως ότι θα συμβεί και αυτό που λέει
-
Aύριο είναι το δικαστήριο για ένα τροχαίο με εγκατάλειψη που είχε ο αδερφός μου προ 2-ετίας
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 786#458786
Δυστυχώς αύριο θα αποφασιστεί μόνο το ύψος της αποζημίωσης (την οποία και θα εισπράξει το συνεργείο που επισκεύασε τότε δωρεάν το αυτοκίνητό μου με εκχώρηση σ' αυτό των δικαιωμάτων της αποζημίωσης), το ποινικό κομμάτι όσον αφορά την εγκατάλειψη θ' αργήσει και άλλο...
Δεύτερο κακό είναι το ότι ο αδερφός μου είναι φαντάρος, οπότε δε θα μπορεί να παρευρεθεί, ευτυχώς όμως θα πάει η συνοδηγός του αδερφού μου ως μάρτυρας.
-
Noμικό κόλλημα;;
Τράκαρε τον πατέρα μου μηχανάκι που παραβίασε κόκκινο προκαλώντας ζημιές εμπρός αριστερά (φτερό πόρτα καθρέπτης), ζημιά της τάξης των 800 ευρώ. Το μηχανάκι το οδηγούσε Αλβανός με αλβανικό δίπλωμα και το μηχανάκι ήταν ασφαλισμένο μέσω του εργοδότη του στην αγροτική. Ήρθε κανονικά η τροχαία και έκανε την καταγραφή, και έγινε αυτεπάγγελτη μήνυση στον οδηγό (λόγω απουσίας ελληνικού διπλώματος).
Η Αγροτική αρνείται να με πληρώσει για την ζημιά, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει υπαιτιότητα. Έχω νομική κάλυψη στη δικιά μου ασφαλιστική (Interamerican anytime). Πως το κυνηγάω;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Noμικό κόλλημα;;Τράκαρε τον πατέρα μου μηχανάκι που παραβίασε κόκκινο προκαλώντας ζημιές εμπρός αριστερά (φτερό πόρτα καθρέπτης), ζημιά της τάξης των 800 ευρώ. Το μηχανάκι το οδηγούσε Αλβανός με αλβανικό δίπλωμα και το μηχανάκι ήταν ασφαλισμένο μέσω του εργοδότη του στην αγροτική. Ήρθε κανονικά η τροχαία και έκανε την καταγραφή, και έγινε αυτεπάγγελτη μήνυση στον οδηγό (λόγω απουσίας ελληνικού διπλώματος).
Η Αγροτική αρνείται να με πληρώσει για την ζημιά, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει υπαιτιότητα. Έχω νομική κάλυψη στη δικιά μου ασφαλιστική (Interamerican anytime). Πως το κυνηγάω;
Καταρχήν κάνεις δήλωση στην ασφαλιστική σου για το ατύχημα αναφέροντας όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες. Από εκεί και πέρα δημιουργείται φάκελος ατυχήματος και την υπόθεση την προχωράει η δική σου ασφαλιστική (η οποία πρέπει να πιέσει την Αγροτική).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Noμικό κόλλημα;;
Τράκαρε τον πατέρα μου μηχανάκι που παραβίασε κόκκινο προκαλώντας ζημιές εμπρός αριστερά (φτερό πόρτα καθρέπτης), ζημιά της τάξης των 800 ευρώ. Το μηχανάκι το οδηγούσε Αλβανός με αλβανικό δίπλωμα και το μηχανάκι ήταν ασφαλισμένο μέσω του εργοδότη του στην αγροτική. Ήρθε κανονικά η τροχαία και έκανε την καταγραφή, και έγινε αυτεπάγγελτη μήνυση στον οδηγό (λόγω απουσίας ελληνικού διπλώματος).
Καταρχήν κάνεις δήλωση στην ασφαλιστική σου για το ατύχημα αναφέροντας όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες. Από εκεί και πέρα δημιουργείται φάκελος ατυχήματος και την υπόθεση την προχωράει η δική σου ασφαλιστική (η οποία πρέπει να πιέσει την Αγροτική).
Τα εχω κάνει όλα αυτά και η δική μου ασφαλιστική με ενημέρωσε ότι περιμένει το χαρτί της τροχαίας για να βγάλει απόφαση. εν τω μεταξύ, το χαρτί της τροχαίας λέει αυτά που δήλωσε ο κάθε οδηγός (δηλαδή που εκινείτο ο καθένας) και τίποτα άλλο. τι θα βγάλει λοιπόν;;
Να τηλεφωνήσω του ιδιοκτήτη του σουβλατζλιδικου και να του πω ότι θέλω να μου πληρώσει τη ζημιά αλλιώς θα κινηθώ ποινικά εναντίον του;
-
Όχι. Αν έκανε και εκείνος δήλωση στην ασφαλιστική του, δεν χρειάζεται να τον απειλήσεις. Την Αγροτική θα πιέσεις. Μόλις βγει το πόρισμα, θα δεις τι θα σου πει η δική σου ασφαλιστική (το λογικό είναι να σου πει πως η Αγροτική φέρνει αντιρρήσεις ως προς την υπαιτιότητα). Στη συνέχεια σε συμβουλεύω να τηλεφωνήσεις ο ίδιος στην Αγροτική, με το άτομο που χειρίζεται την υπόθεση και ετοιμάσου για σκληρές διαπραγματεύσεις (πρέπει να του δώσεις να καταλάβει πως έχεις στοιχεία, είσαι ανένδοτος και δεν συμβιβάζεσαι με ότι φούμαρα σου λέει).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όχι. Αν έκανε και εκείνος δήλωση στην ασφαλιστική του, δεν χρειάζεται να τον απειλήσεις. Την Αγροτική θα πιέσεις. Μόλις βγει το πόρισμα, θα δεις τι θα σου πει η δική σου ασφαλιστική (το λογικό είναι να σου πει πως η Αγροτική φέρνει αντιρρήσεις ως προς την υπαιτιότητα). Στη συνέχεια σε συμβουλεύω να τηλεφωνήσεις ο ίδιος στην Αγροτική, με το άτομο που χειρίζεται την υπόθεση και ετοιμάσου για σκληρές διαπραγματεύσεις (πρέπει να του δώσεις να καταλάβει πως έχεις στοιχεία, είσαι ανένδοτος και δεν συμβιβάζεσαι με ότι φούμαρα σου λέει).Μάλιστα. Και εγώ τι στοιχεία έχω; Μάρτυρες δεν υπήρχαν. Μας χτύπησε εμπρός δεξιά πόρτα, φτερό, καθρέπτη και ζάντα, παραβιάζοντας κόκκινο. Τι άλλο μπορώ να υποστηρίξω;
-
Εχω την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι το αλβανικο διπλωμα το οποιο απ οσο γνωριζω δεν αναγνωριζεται. Βεβαια ειναι στο χερι της αγροτικης στην προκειμενη αν θα το αναγνωρισει και θα σε αποζημιωσει. Δες καταρχην ανε χει κανει δηλωση ο αλλος και μιλα και με τον εργοδοτη που ειχε ασφαλισει το οχημα
-
γιατί έχω την εντύπωση πως αν ο οδηγός που φταίει είναι η' μεθυσμένος η΄χωρίς δίπλωμα η ασφαλιστική που ειναι ασφαλισμένο το όχημα του υπαίτιου δεν καλύπτει το ατύχημα?
-
Πάλι η πουτ@ν@ η Αγροτική ε;
Κι εγώ με μηχανή που με είχε χτυπήσει, με την Αγροτική έμπλεξα!
Για να δούμε τι θα δούμε κι εδώ... Ελπίζω σε καλά ξεμπερδέματα! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Όχι. Αν έκανε και εκείνος δήλωση στην ασφαλιστική του, δεν χρειάζεται να τον απειλήσεις. Την Αγροτική θα πιέσεις. Μόλις βγει το πόρισμα, θα δεις τι θα σου πει η δική σου ασφαλιστική (το λογικό είναι να σου πει πως η Αγροτική φέρνει αντιρρήσεις ως προς την υπαιτιότητα). Στη συνέχεια σε συμβουλεύω να τηλεφωνήσεις ο ίδιος στην Αγροτική, με το άτομο που χειρίζεται την υπόθεση και ετοιμάσου για σκληρές διαπραγματεύσεις (πρέπει να του δώσεις να καταλάβει πως έχεις στοιχεία, είσαι ανένδοτος και δεν συμβιβάζεσαι με ότι φούμαρα σου λέει).
Μάλιστα. Και εγώ τι στοιχεία έχω; Μάρτυρες δεν υπήρχαν. Μας χτύπησε εμπρός δεξιά πόρτα, φτερό, καθρέπτη και ζάντα, παραβιάζοντας κόκκινο. Τι άλλο μπορώ να υποστηρίξω;
Αν μπορείς πήγαινε στη διασταύρωση που έγινε και παρατήρησε πως λειτουργούν τα φανάρια. Πολλές φορές η λειτουργία τους αποκλείει το να έχεις περάσει εσύ με κόκκινο.
Επίσης δες αν στο σημείο υπάρχει κάποιο κατάστημα, περιπτεράς οποιοσδήποτε μπορεί να είδε το ατύχημα.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
γιατί έχω την εντύπωση πως αν ο οδηγός που φταίει είναι η' μεθυσμένος η΄χωρίς δίπλωμα η ασφαλιστική που ειναι ασφαλισμένο το όχημα του υπαίτιου δεν καλύπτει το ατύχημα?Είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις όποιες ζημιές ή τα θύματα. Μετά θα στραφεί εναντίον του υπαίτιου ασφαλιζομενου της.
-
Ο αναβάτης παραδέχτηκε οτι πέρασε με κόκκινο? Στην έκθεση της τροχαίας τι είπε?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ο αναβάτης παραδέχτηκε οτι πέρασε με κόκκινο? Στην έκθεση της τροχαίας τι είπε?όχι δεν παραδέχεται τίποτα. λέει ότι πέρασε με πράσινο.
Η αλληλουχία των φαναριών δεν βοηθάει. είχε προτεραιότητα πρώτα ο δρόμος τοθ πατέρα μου και μετά το παπί.
Δεν έχω μάρτυρες. -
α)Το οτι ο καθενας λεει τα δικα του και δεν υπαρχουν μαρτυρες, δεν βοηθαει.
β) το οτι ο οδηγος δεν εχει διπλωμα (το οτι εχει αλβανικο = ακυρο = ιδιο πραγμα νομικα με το να μην εχει καθολου), σημαινει οτι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι κινεισαι νομικα κατα του ιδιοκτητη (και ασφαλιζομενου) του παπιου που το παραχωρησε σε οδηγο χωρις διπλωμα.
γ) Θεωρω οτι η ασφαλιστικη σε αυτες τις περιπτωσεις πληρωνει και τα παιρνει πισω με τοκο απο τον πελατη της. ΣΙΓΟΥΡΑ αυτο ισχυει στους μεθυσμενους, νομιζω και στους 'αδιπλωματους', και η Αγροτικη απλα το παιζει τρελιτσα.
Το βασικο και το πιο δυσκολο ειναι να αποδειξεις οτι εχεις δικιο. Αν γινει αυτο, τοτε στην χειροτερη θα τα παρεις απο τον ιδιοκτητη μετα απο δικαστηριο, αλλα με τοκους. Κυνηγα το.
-
Χτες βραδυ....λιγο μετα τα ΚΤΕΛ προς πηραια ενω πηγαινα στην αριστερη λοριδα με 100-110 εγινε μπροστα μου φρεναρισμα πανικου(αλαρμ) φρεναρω και εγω και τραβιεμε λιγο αριστερα........τη το ηθελα...καρφωθηκε μηχανακη πισω μου.....
το παιδι απο οτι εμαθα απο το νοσοκομειο ειναι μια χαρα....κρανος φορουσε αλλα ηταν λυμενο και αυτο γιατι το κρανος βρεθηκε μπροστα απο το αυτοκινητο μου....
αυτα και περαστηκα μου.σε αυτην την περιπτωση ποιος φταιει ρε παιδια......
δεν ειμαι και τοσο καλα...... -
Αφού ήσουν ήδη στην αριστερή λωρίδα, οπότε το 'τραβιέμαι λίγο αριστερά' δεν μπορεί να υποδηλώνει αλλαγή λωρίδας, νομίζω πως δεν μπορεί να σου καταλογιστεί ευθύνη.
Ελίχθηκες στα όρια του χώρου σου και σταμάτησες. Από εκεί και πέρα ο πίσω έχει την υποχρέωση να τηρεί ικανή απόσταση από εσένα ώστε να μπορεί να σταματήσει ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις.Το να προσπαθούσε το μηχανάκι να σε περάσει φίλερ από αριστερά στην αριστερή λωρίδα δεν είναι νόμιμη/αποδεκτή κίνηση την οποία εσύ θα έπρεπε να προλάβεις.
Τώρα το ότι νιώθεις άσχημα γιατί πιστεύεις ότι μπορούσες να είχες αντιδράσει διαφορετικά και -μπορεί- να είχε αποφευχθεί το ατύχημα είναι πολύ ανθρώπινο.
Πήγαινε να επισκεφτείς το παιδί στο νοσοκομείο, μη συζητήσεις μαζί του ευθύνες κλπ εννοειται, και συμβουλέψου έναν δικηγόρο ή την ασφαλιστική. -
Μετα τα κτελ εχει αλλη μια λωριδα για να μπαινουν στην εθνικη οσοι ερχονται απο καβαλας, μηπως λεει εκει ο φιλος?
Νομικές ερωτήσεις