-
Και 1000 αυτοκίνητα να έχει ο στόλος και 10,000 πρέπει να έχεις γραφείο κίνησης αρτιοτατο που θα έχουν χρεωμένοι τα αυτοκίνητα οι υπάλληλοι με ακρίβεια λεπτού.
Σίγουρα η εταιρεία αναλαμβάνει και εντάξει η κλήση, αλλα πχ σε τροχαίο με εγκαταληψη εστω και μετα απο 3 χρονια τι θα πεις? δεν ξέρω ποιος οδηγούσε.Ο νόμος μια χαρά ειναι. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να αποδεικνύει το αληθές.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Για στοιχεία συνήθως θα χρειαστεί είτε αν ειναι ΣΔΟΕ για ελεγχο ή σε περίπτωδη ατυχήματος. Όσο για το αυξημένο επασφάλιστρο , θυμάμαι ότι στην προηγούμενη εταιρεία , έπρεπε να δηλώσουμε οδηγό και ώρες απασχόλησης που αφορούσαν ειδικους όρους όπως πχ μερική κλοπή κλπ κλπ. Πχ Σ/Κ ή μετά τις 22.00 δεν κάλυπταν μερική κλοπή γιατί στην ουσία ο πωλητής δεν είχε λόγο να το χρησιμοποιεί.....τι μαθαίνει κανείς ε.... Απο την ασφαλιστική δεν μας έχουν πεί τίποτα τέτοιο Τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι της εταιρείας αλλά ουσιαστικά είναι προσωπικά που δεν μπήκαμε στο κόπο να βγάλουμε απο την εταιρεία όταν τα εξαγοράσαμε για να μην αυξήσουμε και άλλο τα τεκμήρια. Οπότε η λύση είναι είτε να μπώ σαν υπάλληλος στην εταιρεία είτε να τα βγάλουμε και να τα κάνουμε προσωπικά. Όπως φαίνεται θα αναγκαστώ να κάνω ταξίδι στην Ελβετία με Vw UP με ASG
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ως γνωστον ενα αυτοκινητο δε 'περπαταει' μονο του. Καποιος το οδηγει κι αυτος εκανε την παραβαση.
Ειναι λογικό, τελικά να ειναι υπευθυνος ο 'υπευθυνος συμφωνα με το νομο' απο την στιγμη που δε μπορει να βγαλει ακρη ποιος οδηγει ποτε τα αυτοκινητα της εταιρείας του.
Δηλ. οποιος ναναι παει και παραδιδει τα αυτοκινητα στους πελατες??
Στο χαρτι παραδοσης δεν υπαρχει η υπογραφη του οτι το παρεδοσε και τι ωρα?Συγνωμη που το λεω αλλα προβλημα δεν ειναι ο νομος....
Οχι, δεν ειναι ο νομος το προβλημα...Οταν ο ιδιοκτητης δεν εχει διπλωμα, τι κανεις? Οταν ο ιδιοκτητης/κατα το νομο υπευθυνος κλπ γνωριζει ποιος οδηγουσε, το λεει, αλλα εκεινος που οδηγουσε το αρνειται τοτε τι κανεις? Οταν ο ιδιοκτητης πολυ απλα δεν μπορει να θυμαται ποιος οδηγουσε το πχ οικογενειακο αυτοκινητο (που οδηγουν 4 μελη της οικογενειας) αλλα μπορει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτι δεν γινεται να οδηγουσε εκεινος, τοτε τι κανεις?
Μπα, δεν εχει προβλημα ο νομος...
Απο την στιγμη που ο νομος - καλως ή κακως - επιτρεπει την κατοχη αυτονικητου κι ας μην εχεις διπλωμα, ας προσεχεις που το δινεις.....
Ολα αυτα που αναφερεις αφορουν τον ιδιοκτητη ο οποιος εχει την ευθυνη 'νομη και κατοχη' που λενε και ειναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ που το δινει και το οποιο ρισκο παιρνει με αυτη την πραξη...
Αν ο αλλος αρνηθει ας τα βρουν μεταξυ τους - δικο τους ειναι το προβλημα...οσο για το τελευταιο μιλαμε για εταιρικα. Αν θες να πουμε και για οικογενειακά ΝΑΙ εχω την ευθυνη ( ή αν θες συνολικά οικογενειακα ) για την χρηση του...
Υπευθυνα ατομα - υποτιθεται - οτι ειμαστε στο κατω κατω της γραφής... -
Καλημέρα. Γυρνώντας χθες από Κόρινθο προς Αθήνα στην νέα εθνική οδό, παρατήρησα πως σε 2 διαφορετικά σημεία ήταν σταματημένο περιπολικό πάνω στη βοηθητική λωρίδα (όχι σε είσοδο -έξοδο ούτε πάρκινγ) και οι αστυνομικοί ήταν έξω από το περιπολικό με ραντάρ ταχύτητας στο χέρι. Στο πρώτο μπλόκο μάλιστα ο αστυνομικός είχε φτάσει στη μεσαία λωρίδα με το ρανταρ στο χέρι για να μετρήσει την ταχύτητα αυτοκινήτου κινούμενου στην αριστερή λωρίδα. Υπήρχε ταμπέλα πιο πίσω και στις 2 περιπτώσεις που προειδοποιούσε για έλεγχο ταχύτητας αλλά μου φαίνεται αρκετά περίεργο το σημείο που επέλεξαν για να κάνουν έλεγχο. Τόσα παρκινγκ έχει που θα μπορούσαν να σταματήσουν με ασφάλεια και να δώσουν όσες κλήσεις ήθελαν. Είναι νόμιμο αυτό? Να καταλαμβάνει δηλαδή το περιπολικό μαζί με όσους σταματάει (3 αυτοκίνητα είχε σταματήσει στο δεύτερο μπλόκο) τη βοηθητική λωρίδα? Πάντως δεν είχε αυξημένη κίνηση η εθνική εκείνη την ώρα (περίπου στις 20:00), ήταν σταματημένοι μετά από στροφή μεν αλλά σε σχετικά ευθύ τμήμα και φορούσαν όλοι τους γιλέκα. Ούτε φάροι αναμμένοι στα περιπολικά, ούτε αλάρμ ούτε προειδοποιητικά σημάδια. Εγώ αν σταματούσα εκεί για να αλλάξω λάστιχο πχ θα έπρεπε να βάλω τρίγωνο για να μην κινδυνεύσει κανένας και πάλι σταματάς από ανάγκη. Αυτοί για εισπρακτικούς λόγους έχουν το δικαίωμα να σταματούν έτσι και να σταματούν κι άλλους εκεί?
-
Εχει καποιος εμπειρια οσον αφορα την κατοχυρωση πατεντας - ευρεσιτεχνιας;
Διαδικασια ,κοστος κτλ;Τι ακριβως κατοχυρωνεται; Η ιδεα ή αυτο καθ'αυτο το προιόν;
-
Από τα λίγα που έχω διαβάσει και καταλάβει , κατοχυρώνεται η ιδέα και ότι προκύπτει απο αυτήν αρκεί να είναι τεκμηριωμένη , να μην έχει γίνει στο παρελθόν ή να μην έχει χρησιμοποιηθεί άλλη πατέντα.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Από τα λίγα που έχω διαβάσει και καταλάβει , κατοχυρώνεται η ιδέα και ότι προκύπτει απο αυτήν αρκεί να είναι τεκμηριωμένη , να μην έχει γίνει στο παρελθόν ή να μην έχει χρησιμοποιηθεί άλλη πατέντα.Γνωριζουμε την διαδιακασια που απαιτειται; Υπάρχουν εταιρίες δικηγορων που αναλαμβανουν την κατοχυρωση;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Από τα λίγα που έχω διαβάσει και καταλάβει , κατοχυρώνεται η ιδέα και ότι προκύπτει απο αυτήν αρκεί να είναι τεκμηριωμένη , να μην έχει γίνει στο παρελθόν ή να μην έχει χρησιμοποιηθεί άλλη πατέντα.
Γνωριζουμε την διαδιακασια που απαιτειται; Υπάρχουν εταιρίες δικηγορων που αναλαμβανουν την κατοχυρωση;
Δες εδώ
-
Σκεφτόμουν να το βάλω στα ζώα, στη συμπεριφορά αστυνομικών ( ) ή στα περί τρακαρίσματος, αλλά αποφάσισα να το βάλω εδώ:
Σήμερα το μεσημέρι ήμουν σταματημένος στο φανάρι Αμερικής και Πανεπιστημίου, στην αριστερή λωρίδα. Από το διπλανό πάρκινγκ της ΤτΕ βγαίνει smartάκι και σταματά, μισό στο πεζοδρόμιο, μισό στο δρόμο, περιμένοντας να βρει χώρο να βγει στο οδόστρωμα. Ανάβει το πράσινο, περνάω μπροστά από το smartάκι και εκείνη την ώρα η οδηγός ξεκινά, κοιτώντας αλλού. Αποτέλεσμα, να πέσει πάνω στο αυτοκίνητό μου και να του κάνει ζημιά στην αριστερή πλευρά. Σταματήσαμε αμέσως (έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητες ήταν μηδενικές) και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Η οδηγός του smart πήγαινε εμπρός-πίσω προσπαθώντας να το ευθυγραμμίσει με το πεζοδρόμιο, αλλά το έκανε αγνοώντας παντελώς τους πεζούς που πέρναγαν γύρω της, ενώ πάτησε και τη μάσκα της που είχε πέσει στο δρόμο, σπάζοντάς την τελείως.
Υπέθεσα ότι απλά είναι ταραγμένη από το ατύχημα αλλά αμέσως έτρεξαν δίπλα στο αυτοκίνητό της δύο κοπέλες (προφανώς συνάδελφοί της), οι οποίες την αποκάλεσαν με το όνομά της, τη βοήθησαν να βγει από το αυτοκίνητο και την καθησύχασαν. Η οδηγός βγήκε κρατώντας μπαστούνι, παραπατώντας και υποβασταζόμενη από το κάγκελο για να μην πέσει, ενώ βγήκε τελείως απρόσεκτα στο δρόμο για να ελέγξει τη ζημιά στο δικό της αυτοκίνητο με κίνδυνο να την παρασύρουν τα άλλα αυτοκίνητα που περνούσαν. Η ομιλία της ήταν αργή και το βλέμμα της δεν μπορούσε να εστιάσει στο συνομιλητή της. Κάλεσα το 100 αλλά πριν προλάβω να τελειώσω την κλήση, οι κοπέλες φυγάδευσαν την οδηγό στο λόμπυ της ΤτΕ, ενώ εμφανίστηκε από το πουθενά ένα τύπος που μου δήλωσε ότι ανήκει στην Κρατική Ασφάλεια, μου συνέστησε να ηρεμήσω (αν και δεν είχα δείξει κανένα σημάδι εκνευρισμού) και όλα θα τακτοποιηθούν. Του επεσήμανα ότι η κυρία είναι εμφανώς ανίκανη να οδηγήσει και εκείνος αντέδρασε με τη γνωστή μπατσολογική, λέγοντας σε άγριο τόνο 'Τι εννοείς; Έχει ή δεν έχει δίπλωμα;'. Του απάντησα ότι στη θέση του αυτοκινήτου μου μπορεί να ήταν κάποιος πεζός και τότε έσπευσε να εξαφανιστεί στο λόμπυ. Τον ακολούθησα στο λόμπυ, δεν τον βρήκα και ρώτησα έναν άλλο τ'υπο που βγήκε προηγουμένως μαζί του αν όντως ο προηγούμενος ανήκει στην ασφάλεια και αν υπηρετεί στην ΤτΕ. Εκείνος μου το επιβεβαίωσε και μου είπε ότι κι ο ίδιος ανήκει στην ασφάλεια .
Τέλος πάντων, η οδηγός κάλεσε φροντίδα ατυχήματος, συμπληρώσαμε φιλική δήλωση όπου παραδέχτηκε ότι φταίει και φύγαμε. Την κλήση στο 100 την ακύρωσα γιατί δεν μπορούσα να περιμένω άλλο - είχε περάσει πάνω από μια ώρα, δεν είχαν έλθει και εκείνη την ώρα ξεκίναγε μια μίνι διαδήλωση. Στο μεταξύ, πέρασαν μια ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό αλλά προφανώς δεν ήταν για δικό μου περιστατικό.
Περιττό να επαναλάβω ότι όλη την ώρα η οδηγός συμπεριφερόταν συνεχώς σαν μεθυσμένη. Παρατήρησα ότι είχε δίπλωμα νέου τύπου, με λήξη το 2017 ενώ η ηλικία της ήταν 40 έως 50. Ψάχνοντας αργότερα στο internet, βρήκα ότι είναι συνδικαλίστρια στην ΤτΕ, κατερχόμενη με μικρής δύναμης παράταξη.
Εκτιμώ ότι η κυρία προέρχεται από πρόσφατο (;) εγκεφαλικό επεισόδιο, είναι ανίκανη να οδηγεί και το δίπλωμα το έβγαλε με μέσο. Το πρόβλημα προφανώς το γνωρίζουν οι συνάδελφοί της και οι ασφαλήτες που υπηρετούν στην ΤτΕ - εξ ου και ο τσαμπουκάς και οι συστάσεις περί ηρεμίας. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να σκοτώσει ή να τραυματίσει σοβαρά κάποιον άνθρωπο.
Πιστεύω ότι θα έχω βάρος στη συνείδησή μου αν αφήσω αυτή τη γυναίκα να οδηγεί. Τι μπορώ να κάνω για να της αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης; Υποθέτω ότι είναι διοικητικής φύσης θέμα (άρση της απόφασης της Νομαρχίας να της εκδώσει άδεια οδήγησης), από την άλλη όμως υπάρχει και το ποινικό κομμάτι (οι ασφαλήτες που τη βλέπουν έτσι και δεν κάνουν τίποτα, ίσως και ο γιατρός που βεβαίωσε ότι είναι κατάλληλη να οδηγεί, η ίδια που αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και δεν το ξέρει). Προφανώς το θέμα δεν είναι προσωπικό.
Απόψεις;
-
Ερώτηση:
Έχω την ψιλή κυριότητα σε μια οικία και την επικαρπία η μητέρα μου. Θέλω να μεταβιβάσω το ακίνητο στον αδερφό μου. Όλη τη διαδικασία τη δρομολογώ εγώ ή ο επικαρπωτής; Γνωρίζουμε έξοδα συμβολαιογράφου/κτλ;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σκεφτόμουν να το βάλω στα ζώα, στη συμπεριφορά αστυνομικών ( ) ή στα περί τρακαρίσματος, αλλά αποφάσισα να το βάλω εδώ:Σήμερα το μεσημέρι ήμουν σταματημένος στο φανάρι Αμερικής και Πανεπιστημίου, στην αριστερή λωρίδα. Από το διπλανό πάρκινγκ της ΤτΕ βγαίνει smartάκι και σταματά, μισό στο πεζοδρόμιο, μισό στο δρόμο, περιμένοντας να βρει χώρο να βγει στο οδόστρωμα. Ανάβει το πράσινο, περνάω μπροστά από το smartάκι και εκείνη την ώρα η οδηγός ξεκινά, κοιτώντας αλλού. Αποτέλεσμα, να πέσει πάνω στο αυτοκίνητό μου και να του κάνει ζημιά στην αριστερή πλευρά. Σταματήσαμε αμέσως (έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητες ήταν μηδενικές) και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Η οδηγός του smart πήγαινε εμπρός-πίσω προσπαθώντας να το ευθυγραμμίσει με το πεζοδρόμιο, αλλά το έκανε αγνοώντας παντελώς τους πεζούς που πέρναγαν γύρω της, ενώ πάτησε και τη μάσκα της που είχε πέσει στο δρόμο, σπάζοντάς την τελείως.
Υπέθεσα ότι απλά είναι ταραγμένη από το ατύχημα αλλά αμέσως έτρεξαν δίπλα στο αυτοκίνητό της δύο κοπέλες (προφανώς συνάδελφοί της), οι οποίες την αποκάλεσαν με το όνομά της, τη βοήθησαν να βγει από το αυτοκίνητο και την καθησύχασαν. Η οδηγός βγήκε κρατώντας μπαστούνι, παραπατώντας και υποβασταζόμενη από το κάγκελο για να μην πέσει, ενώ βγήκε τελείως απρόσεκτα στο δρόμο για να ελέγξει τη ζημιά στο δικό της αυτοκίνητο με κίνδυνο να την παρασύρουν τα άλλα αυτοκίνητα που περνούσαν. Η ομιλία της ήταν αργή και το βλέμμα της δεν μπορούσε να εστιάσει στο συνομιλητή της. Κάλεσα το 100 αλλά πριν προλάβω να τελειώσω την κλήση, οι κοπέλες φυγάδευσαν την οδηγό στο λόμπυ της ΤτΕ, ενώ εμφανίστηκε από το πουθενά ένα τύπος που μου δήλωσε ότι ανήκει στην Κρατική Ασφάλεια, μου συνέστησε να ηρεμήσω (αν και δεν είχα δείξει κανένα σημάδι εκνευρισμού) και όλα θα τακτοποιηθούν. Του επεσήμανα ότι η κυρία είναι εμφανώς ανίκανη να οδηγήσει και εκείνος αντέδρασε με τη γνωστή μπατσολογική, λέγοντας σε άγριο τόνο 'Τι εννοείς; Έχει ή δεν έχει δίπλωμα;'. Του απάντησα ότι στη θέση του αυτοκινήτου μου μπορεί να ήταν κάποιος πεζός και τότε έσπευσε να εξαφανιστεί στο λόμπυ. Τον ακολούθησα στο λόμπυ, δεν τον βρήκα και ρώτησα έναν άλλο τ'υπο που βγήκε προηγουμένως μαζί του αν όντως ο προηγούμενος ανήκει στην ασφάλεια και αν υπηρετεί στην ΤτΕ. Εκείνος μου το επιβεβαίωσε και μου είπε ότι κι ο ίδιος ανήκει στην ασφάλεια .
Τέλος πάντων, η οδηγός κάλεσε φροντίδα ατυχήματος, συμπληρώσαμε φιλική δήλωση όπου παραδέχτηκε ότι φταίει και φύγαμε. Την κλήση στο 100 την ακύρωσα γιατί δεν μπορούσα να περιμένω άλλο - είχε περάσει πάνω από μια ώρα, δεν είχαν έλθει και εκείνη την ώρα ξεκίναγε μια μίνι διαδήλωση. Στο μεταξύ, πέρασαν μια ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό αλλά προφανώς δεν ήταν για δικό μου περιστατικό.
Περιττό να επαναλάβω ότι όλη την ώρα η οδηγός συμπεριφερόταν συνεχώς σαν μεθυσμένη. Παρατήρησα ότι είχε δίπλωμα νέου τύπου, με λήξη το 2017 ενώ η ηλικία της ήταν 40 έως 50. Ψάχνοντας αργότερα στο internet, βρήκα ότι είναι συνδικαλίστρια στην ΤτΕ, κατερχόμενη με μικρής δύναμης παράταξη.
Εκτιμώ ότι η κυρία προέρχεται από πρόσφατο (;) εγκεφαλικό επεισόδιο, είναι ανίκανη να οδηγεί και το δίπλωμα το έβγαλε με μέσο. Το πρόβλημα προφανώς το γνωρίζουν οι συνάδελφοί της και οι ασφαλήτες που υπηρετούν στην ΤτΕ - εξ ου και ο τσαμπουκάς και οι συστάσεις περί ηρεμίας. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να σκοτώσει ή να τραυματίσει σοβαρά κάποιον άνθρωπο.
Πιστεύω ότι θα έχω βάρος στη συνείδησή μου αν αφήσω αυτή τη γυναίκα να οδηγεί. Τι μπορώ να κάνω για να της αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης; Υποθέτω ότι είναι διοικητικής φύσης θέμα (άρση της απόφασης της Νομαρχίας να της εκδώσει άδεια οδήγησης), από την άλλη όμως υπάρχει και το ποινικό κομμάτι (οι ασφαλήτες που τη βλέπουν έτσι και δεν κάνουν τίποτα, ίσως και ο γιατρός που βεβαίωσε ότι είναι κατάλληλη να οδηγεί, η ίδια που αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και δεν το ξέρει). Προφανώς το θέμα δεν είναι προσωπικό.
Απόψεις;
Για αρχή, προσωπικά εσύ μπορούσες να 'βάλεις στη θέση τους' τους ασφαλίτες επιδεικνύοντας τη στρατιωτική σου ταυτότητα, απαιτώντας τα στοιχεία τους, να χαιρετίσουν, κτλ. Από εκεί και πέρα, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποια διαδικασία που πολίτης μπορεί να ζητήσει επανέλεγχο της άδειας οδήγησης άλλου πολίτη. Από τη στιγμή που η κυρία δεν έφυγε, αλλά συμπλήρωσε κανονικά τη δήλωση ατυχήματος, ούτε μηνυτήρια αναφορά έχεις κάποιο λόγο να υποβάλεις. Νομίζω τρόπος υπήρχε μόνο αν ερχόταν το 100 και η κατάστασή της έπεφτε στην αντίληψή του.
-
Συγνωμη, απο τη στιγμη που 'φυγαδευσαν την κυρια μεσα στη τραπεζα', πως σου εκανε δηλωση? Πως πηρες τα στοιχεια της, πως επιβεβαιωσες οτι τα στοιχεια που με καποιο τροπο εφτασαν στα χερια σου (γιατι αυτο καταλαβα οτι εγινε) ειναι αληθη? Εγω απο αυτο που μου περιγραφεις καταλαβα οτι ο οδηγος την εκανε μεσα στο κτιριο κ δεν τον ξαναειδες.
-
@lokatzis: με στολή ήμουν , αυτοί με πολιτικά. Δε νομίζω να έβγαινε κάτι εκείνη τη στιγμή με το 100, ακόμα και να το υποδείκνυα το γεγονός στο πλήρωμα. Θα έπρεπε να πέσω σε πολύ ευσυνείδητα άτομα για να κάτσουν ν' ασχοληθούν, ειδικά αν εμφανίζονταν πάλι οι ασφαλήτες για να τους υποδείξουν τη δουλειά τους. Το ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω μήνυση ούτε αγωγή - πέρα από την ταλαιπωρία στην οποία ήδη με υποβάλλει, δεν έχω κάτι προσωπικό εναντίον της. Όπως έγραψα και πιο πάνω, απλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να προκαλέσει δυστύχημα.
@kacey: Η κυρία καθόταν συνεχώς στο λόμπυ, δεν κρύφτηκε. Απλά αρνήθηκε να βγει έξω και να συμπληρώσουμε μόνοι μας τη δήλωση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να το κάνει και ότι περιμένει τη φροντίδα ατυχήματος. Όταν την κάλεσε ο οδηγός της φροντίδας, βγήκε έξω με δυσκολία, έδωσε άδεια-δίπλωμα-ταυτότητα-ασφάλεια και υπέγραψε τη δήλωση.
-
Επρεπε να καλεσεις τη τροχαια επι τοπου κ να τους εξηγησεις οτι η κυρια ειναι εμφανως ακαταλληλη για οδηγηση (κ γενικα ολα αυτα που μας εξηγεις εδω). Αλλα και αυτοι δεν νομιζω να μπορουσαν να κανουν κατι, απο τη στιγμη που (απ'οσο ξερω) δεν προβλεπεται αφαιρεση διπλωματος για ιατρικους λογους - ή τουλαχιστον δεν νομιζω να υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια για αυτο, ακομα κ αν υπαρχει μια ασαφεστατη αναφορα περι τουτου σε καποιον ΚΟΚ) - δεν θα μπορουσαν να την 'καρφωσουν' σε καποια αρμοδια υπηρεσια.
Οποτε εσυ μαλλον δεν μπορεις να κανεις τιποτα.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ερώτηση:Έχω την ψιλή κυριότητα σε μια οικία και την επικαρπία η μητέρα μου. Θέλω να μεταβιβάσω το ακίνητο στον αδερφό μου. Όλη τη διαδικασία τη δρομολογώ εγώ ή ο επικαρπωτής; Γνωρίζουμε έξοδα συμβολαιογράφου/κτλ;
Εσύ δρομολογείς τη διαδικασία, απλά χρειάζεται και η συναίνεση του επικαρπωτή.
-
Danke
-
Το θράσος ορισμένων ξεπερνά τα όρια. Στην πολυκατοικία των γονιών μου παρατηρείται τελευταία το εξής φαινόμενο: άσχετοι (μη-ένοικοι / μη-επισκέπτες ενοίκων) εισέρχονται στην πυλωτή (που ΔΕΝ χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης από τους ενοίκους) και σταθμεύουν τα δίκυκλά τους Η διαχειρίστρια έχει 'πιάσει' μέχρι στιγμής δύο. Ο πρώτος, ένοικος της διπλανής πολυκατοικίας, είχε το θράσος να παρκάρει εκεί, παρόλο που η πολυκατοικία του διαθέτει κλειστό υπόγειο χώρο στάθμευσης, κι ανοιχτό χώρο στάθμευσης-πυλωτή. Μετά το σχετικό κράξιμο, δεν ξαναπάρκαρε. Σήμερα, έτερος 'εξυπνάκιας' δήλωση ότι πέρασε την πυλωτή για χώρο στάθμευσης ( ), ενώ - επαναλαμβάνω - κανείς δεν παρκάρει εκεί (αυτοκίνητα δεν χωρούν να μπουν έτσι κι αλλιώς).
Το ερώτημα είναι, υπάρχει εύκολη λύση (βλ. καλώ το 100); Στην περίπτωσή μας, δεν έχουμε αμφισβήτηση του ποιος δικαιούται να παρκάρει (βλ. αστική διαφορά), αλλά είσοδο μηχανής σε ιδιωτικό χώρο μη προορισμένο για στάθμευση. Τα πιο σχετικά που βρήκα είναι τα εξής:
- Δημοσίευση του koutsan για κατάληψη της θέσης άλλου ενοίκου: viewtopic.php?p=929115#p929115
- Δημοσίευση από άλλο forum για κλήση της ΕΛΑΣ σε όχημα σε ιδιωτική οδό: http://forum.odigein.com/viewtopic.php?t=720
Καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι ίδια με τη δική μας.
-
Μια αλυσίδα και κλειδώστε τα !!!
-
Καλησπέρα..Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι κι ελπίζω να μπορέσει κάποιος να μου απαντήσει...
Έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο όμως έχει παρακράτηση κυριότητας μιας και το είχα πάρει μέσο τραπέζης την οποία δεν ξεχρέωσα ποτέ λόγο οικονομικής δυσχέρειας. Ενδιαφέρθηκε τώρα να το πάρει ο γαμπρός μου και θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να είμαστε νομικά καλυμμένοι και οι δύο. Σκέφτηκα να κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουμε ότι έχω παραχωρήσει το αυτοκίνητό μου σε εκείνον. Επειδή οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν ισχύ μέχρι 6 μήνες θα υπάρχει πρόβλημα αν κάθε εξάμηνο κάνουμε καινούρια ? Εγώ θα είμαι καλυμμένη σε ότι κι αν συμβεί με το αυτοκίνητο ? Για παράδειγμα σε περίπτωση τρακαρίσματος θα τρέχουν κι εμένα ?
-
Ο χρήστης maraki1308 έγραψε:
Καλησπέρα..Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι κι ελπίζω να μπορέσει κάποιος να μου απαντήσει...Έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο όμως έχει παρακράτηση κυριότητας μιας και το είχα πάρει μέσο τραπέζης την οποία δεν ξεχρέωσα ποτέ λόγο οικονομικής δυσχέρειας. Ενδιαφέρθηκε τώρα να το πάρει ο γαμπρός μου και θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να είμαστε νομικά καλυμμένοι και οι δύο. Σκέφτηκα να κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουμε ότι έχω παραχωρήσει το αυτοκίνητό μου σε εκείνον. Επειδή οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν ισχύ μέχρι 6 μήνες θα υπάρχει πρόβλημα αν κάθε εξάμηνο κάνουμε καινούρια ? Εγώ θα είμαι καλυμμένη σε ότι κι αν συμβεί με το αυτοκίνητο ? Για παράδειγμα σε περίπτωση τρακαρίσματος θα τρέχουν κι εμένα ?
Αν θέλει να το κατασχέσει η τράπεζα η υπευθυνη δήλωση δεν μετράει πουθενά.Αν έχει ασφάλεια τότε είσαι καλυμένη και εσύ και αυτός ως οδηγός.Εσένα θα σε τρέχουν ώς ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου όπως και αν τράκαρες εσύ.Στην ουσία δεν χρειάζεται κάπου η υπέυθυνη δήλωση.
Θα πληρώσει αυτός το υπόλοιπο στην τράπεζα;Εκεί θα πρέπει να ψαχτείς αλλά με δικηγόρο.
Νομικές ερωτήσεις