-
Ευχαρίστησή μου!
-
Αφού έμαθα ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες για το C4 του συναδέλφου, θα επεκταθώ λίγο περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, από τον κινητήρα του C4 1.6 (04/2006) ακουγόταν δυνατός θόρυβος στις 2.500 με 3.000 στροφές. Για το λόγο αυτό στα 5.500 χιλιόμετρα ανοίχθηκε, από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο του εμπόρου από τον οποίο αγοράστηκε, μέχρι τη βάση του (στρόφαλος), επισκευάστηκε κάτι (άγνωστο τι) και ξαναδέθηκε. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια των τεχνικών, αν και φιλότιμη, αποδείχθηκε ανεπιτυχής μιας και ο θόρυβος εξακολουθούσε να ακούγεται. Η ίδια διαδικασία επαλείφθήκε και δεύτερη φορά από το ίδιο συνεργείο, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά πάλι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανεπίσημα, οι μηχανικοί ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για πιθανότητα κάποιο κομμάτι του κινητήρα να είναι στραβό και ότι μάλλον θα αντικατασταθεί. Τελικώς, ο κινητήρας εστάλη για περαιτέρω διάγνωση στα κεντρικά της Citroen Hellas, όπου και ξαναλύθηκε. Εν τέλει, έπειτα από 15 μέρες η κεντρική αντιπροσωπεία ενημέρωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε κάποια ελαττωματικά μέταλλα στη βάση του κινητήρα και επισκευάστηκε, αρνούμενη όμως να εκδώσει κάποιο έγγραφό που να εξηγεί τη βλάβη και να πιστοποιεί την επισκευή.
Ύστερα από τα παραπάνω η ερώτηση πού, εύλογα νομίζω, προκύπτει είναι η εξής: Είναι εφικτή, με νομική ή άλλη διαδικασία, η αντικατάσταση κινητήρα ή ακόμα και αυτοκινήτου σε αυτή την περίπτωση; Αν ναι, που μπορεί να απευθυνθεί κανείς ώστε να ενημερωθεί για τις κατάλληλες διαδικασίες;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αφού έμαθα ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες για το C4 του συναδέλφου, θα επεκταθώ λίγο περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, από τον κινητήρα του C4 1.6 (04/2006) ακουγόταν δυνατός θόρυβος στις 2.500 με 3.000 στροφές. Για το λόγο αυτό στα 5.500 χιλιόμετρα ανοίχθηκε, από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο του εμπόρου από τον οποίο αγοράστηκε, μέχρι τη βάση του (στρόφαλος), επισκευάστηκε κάτι (άγνωστο τι) και ξαναδέθηκε. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια των τεχνικών, αν και φιλότιμη, αποδείχθηκε ανεπιτυχής μιας και ο θόρυβος εξακολουθούσε να ακούγεται. Η ίδια διαδικασία επαλείφθήκε και δεύτερη φορά από το ίδιο συνεργείο, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά πάλι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανεπίσημα, οι μηχανικοί ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη για πιθανότητα κάποιο κομμάτι του κινητήρα να είναι στραβό και ότι μάλλον θα αντικατασταθεί. Τελικώς, ο κινητήρας εστάλη για περαιτέρω διάγνωση στα κεντρικά της Citroen Hellas, όπου και ξαναλύθηκε. Εν τέλει, έπειτα από 15 μέρες η κεντρική αντιπροσωπεία ενημέρωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε κάποια ελαττωματικά μέταλλα στη βάση του κινητήρα και επισκευάστηκε, αρνούμενη όμως να εκδώσει κάποιο έγγραφό που να εξηγεί τη βλάβη και να πιστοποιεί την επισκευή.Ύστερα από τα παραπάνω η ερώτηση πού, εύλογα νομίζω, προκύπτει είναι η εξής: Είναι εφικτή, με νομική ή άλλη διαδικασία, η αντικατάσταση κινητήρα ή ακόμα και αυτοκινήτου σε αυτή την περίπτωση; Αν ναι, που μπορεί να απευθυνθεί κανείς ώστε να ενημερωθεί για τις κατάλληλες διαδικασίες;
Για τα περί αντικατάστασης αυτοκινήτου ρίξε μια ματιά αν θες στο : http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#123551
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N47&aa=1
-
Σωστό. Και οι πεζοί έχουν ευθύνη υπό τέτοιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σωστό. Και οι πεζοί έχουν ευθύνη υπό τέτοιες συνθήκες.δεν το γράψα μόνο γι' αυτό, αλλά και:
-
πως από το 100% πήγε στο 50-50
-
στη φωτογραφία αναφέρει: όταν ο πεζός περπατά στην ΑΝΤΙΘΕΤΗ φορά από το ρεύμα κυκλοφορίας. Δηλαδή πως πρέπει να περπατά; με τα αυτοκίνητα στην πλάτη του;
-
-
ερωτηση:
μπορω να κανω κατι για τον τριμαλακα της απεναντι πολυκατοικιας (= το μπαλκονι του βλεπει στο παραθυρο μου) που ολο το απογευμα ακουει στην διαπασων μουσικη με ανοιχτα παραθυρα?
Ή το οτι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας του δινει το δικαιωμα να με υποχρεωνει να ακουω επι 3 ωρες τα Κλαψιαρικα του Σφακιανακη - μουσικη που δεν μου αρεσει - σε ενοχλητικες μαλιστα εντασεις?
-
Αυγά δεν έχεις?
-
Εκτός των ωρών κοινής ησυχίας (3-5:30 μμ και 11:30-7:30 το καλοκαίρι) δεν υπάρχει κάποια απαγορευτική διάταξη που να γνωρίζω εκτός του γενικού άρθρου 1003 του Αστικού Κώδικα.
*Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές
Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.*
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.[/i]Η χρηση δεν ειναι συνήθης,και η μουσικη στην διαπασων μπορει να προκαλεσει βλαβες στο τυμπανο.Βεβαια τετοιες φασεις ειναι για δικομανεις,δεν θα δεις ποτε φως.
-
Συμφωνώ ότι η χρήση δεν είναι η συνήθης. Απαιτείται κλήση στην αστυνομία και (αρνητική) αγωγή, δηλαδή αγωγή για μη επανάληψη τέτοιας συμπεριφοράς στο μέλλον. Με ασφαλιστικά μέτρα κάτι μπορεί να γίνει όσον αφορά την ταχύτητα έκδοσης μιας πρώτης απόφασης.
-
Μαλιστα. Το ξυλο δηλαδη ειναι και εδω η λυση
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα. Το ξυλο δηλαδη ειναι και εδω η λυσηΜπουκαλι γυαλινο, βενζινη και στουπι....
Αναβεις και πετας... -
Κι αν προλάβεις έχει καλώς.
-
ο Κουγιας εδειξε τον δρομο,τι δικαστηρια και παπαριες,ξυλοοοοο
-
Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Στη γειτονια μου στην Ελλαδα εχουμε εναν τετοιο που ακουει ότι θελεις (απο ηλεκτρονικη μουσική μεχρι Σφακιανάκη). Τερμα και με ανοιχτα παραθυρα. Περσι, σε περιοδο εξετάσεων (εχω 2 αδέρφια) παραπονέθηκα στην αστυνομία και μου ειπαν οτι μπορουν να του κανουν παρατηρηση** αν θελει ** να το χαμηλώσει. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτό.
Πήγα και του χτύπησα το κουδούνι ήταν λίγο ερειστικός (κοινώς δεν πλακωθήκαμε αλλά....) αλλά το χαμήλωσε λίγο....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ο Κουγιας εδειξε τον δρομο,τι δικαστηρια και παπαριες,ξυλοοοοοΑυτος ομως συνεχεια τρωει ξυλο ,δεν ριχνει!!!
-
Σουτ, θα σου κάνει μήνυση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτος ομως συνεχεια τρωει ξυλο ,δεν ριχνει!!!
Ναι αλλα τον Βαλιανατο τον καταφερνει!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτος ομως συνεχεια τρωει ξυλο ,δεν ριχνει!!!
Ναι αλλα τον Βαλιανατο τον καταφερνει!
Έτσι νόμιζε.
Νομικές ερωτήσεις