-
Αν η κληση ΔΕΝ εχει πανω στοιχεια οδηγου = δεν σε σταματησαν αλλα στην αφησαν στο παρμπριζ πχ παρκαρισμα, τοτε ΚΑΑΑΑΑΑΠΟΙΑ στιγμη θα σου ερθει συστημενη ειδοποιηση για την ωφειλη, με το ιδιο ποσο της κλησης και οχι αυξημενο, και αφου παραλαβεις την συστημενη ειδοποιηση τοτε αμα δεν πληρωσεις μεχρι την ημερομηνια ληξης περναει στην εφορια και τρωει προσαυξησεις.
Αν η κληση εχει πανω στοιχεια οδηγου = σε σταματησαν και στην εδωσαν στο χερι, υποτιθεται οτι παει κατ'ευθειαν στην εφορια αμα δεν πληρωθει μεχρι την ημερομηνια της.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν η κληση ΔΕΝ εχει πανω στοιχεια οδηγου = δεν σε σταματησαν αλλα στην αφησαν στο παρμπριζ πχ παρκαρισμα, τοτε ΚΑΑΑΑΑΑΠΟΙΑ στιγμη θα σου ερθει συστημενη ειδοποιηση για την ωφειλη, με το ιδιο ποσο της κλησης και οχι αυξημενο, και αφου παραλαβεις την συστημενη ειδοποιηση τοτε αμα δεν πληρωσεις μεχρι την ημερομηνια ληξης περναει στην εφορια και τρωει προσαυξησεις.Αν η κληση εχει πανω στοιχεια οδηγου = σε σταματησαν και στην εδωσαν στο χερι, υποτιθεται οτι παει κατ'ευθειαν στην εφορια αμα δεν πληρωθει μεχρι την ημερομηνια της.
πηρε μια τετοια η γυναικα μου, για παρκαρισμα, απο τη τροχαια Κηφισιας.
αρα να περιμενει να της ερθει συστημενη ειδοποιηση? Οταν ερθει, θα πληρωσει το συνολο 80ε ή εντος 10 ημερων μπορει να την εξοφλησει με 40ε?
υπαρχει περιπτωση να μην ερθει καθολου?
-
βασικα μου την εδωσαν στο χερι αλλα δεν κανω φορολογηκη δηλωση ακομα θα ερθει στου πατερα μου μημπως α και ποσο ειναι οι προσαυξησεις?
-
Η κληση θα ερθει στον ιδιοκτητη του οχηματος, ο οποιος προφανως δεν εισαι εσυ αφου δεν κανεις δηλωση.
Spiros
Οι εμπειριες μου εχουν να κανουν με τον αμεσως προηγουμενο ΚΟΚ που δεν προεβλεπε εκπτωση. ΟΛΕΣ οι κλησεις που εχω βρει στο παρμπριζ, επεσαν στο ενα εκ των δυο σεναριων:
α) δεν ηρθαν ποτε (ως τωρα, και μιλαμε κυριως απο Χανια το 99)
β) ηρθαν μετα απο 3-4-5 χρονια με το ιδιο ακριβως ποσο που προβλεπεται για την παραβαση, λεγοντας πανω οτι τωρα που ειδοποιηθηκα με συστημενη, αν δεν πληρωσω θα προωθηθουν συμφωνα με την διαδικασια εισπραξης δημοσιων ωφειλων (εφορια/προσαυξησεις κλπ).Υποθετω οτι εχει να κανει με το ποσο θελει να το κυνηγησει ο καθε δημος.
Για αυτο που ρωτας, υποθετω οτι θα κοιταξουν να χρεωσουν το μαξιμουμ αλλα υποστηριζω οτι δεν θα επρεπε να ειναι ετσι γιατι (1ον με συμφερει ) η λογικη της μη προσαυξησης σε αυτες τις κλησεις ειναι οτι μπορει να μην την ελαβε ο οδηγος, οποτε με την ιδια ακριβως λογικη θα επρεπε να ισχυει και η δυνατοτητα εκπτωσης.
-
Καλησπέρα,
είχα ένα τροχαίο ατύχημα και θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποιος είναι υπεύθυνος.
Το ατύχημα έγινε σε διασταύρωση, όπου κι ο δικός μου δρόμος αλλά και του άλλου οδηγού είχαν stop.
Εγώ βρισκόμουν από δεξιά.
Ποιός φταίει?
Εφόσον υπάρχουν οι πινακίδες και στους δυο δρόμους δεν ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά?
Υπάρχει συνυπαιτιότητα?
Ευχαριστώ πολύ. -
Το STOP πρωτίστως σημαίνει 'υποχρεωτική διακοπή πορείας'. Αν δεν σταμάτησες τότε κατ' αρχήν ευθύνεσαι άσχετα αν ήσουν δεξιά ή όχι...
Αν σταμάτησες κ σταμάτησε κ αυτός, τότε από αυτά που ελπίζω να έχω καταλάβει, πράγματι πρώτος πρέπει να ξεκινήσει ο εκ δεξιών...
Συνυπαιτιότητα κατά τη γνώμη μου σε περίπτωση που σφάξατε και οι δυο τα STOP.
-
Ο χρήστης costas106 έγραψε:
Ποιός φταίει?Ποιος ήταν πρώτος στη διασταύρωση; (που χτύπησαν τα αμάξια).
Πόσο χτύπησαν τα αμάξια, αν χτύπησαν πολύ, κάποιος δεν σταμάτησε στο ΣΤΟΠ.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το STOP πρωτίστως σημαίνει 'υποχρεωτική διακοπή πορείας'. Αν δεν σταμάτησες τότε κατ' αρχήν ευθύνεσαι άσχετα αν ήσουν δεξιά ή όχι...Αν σταμάτησες κ σταμάτησε κ αυτός, τότε από αυτά που ελπίζω να έχω καταλάβει, πράγματι πρώτος πρέπει να ξεκινήσει ο εκ δεξιών...
Συνυπαιτιότητα κατά τη γνώμη μου σε περίπτωση που σφάξατε και οι δυο τα STOP.
Για την κοπελιά μου πρόκειται...
Σταμάτησε κι απ' ότι μου είπε, η άλλη οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου...
Το αμάξι της κοπελιάς μου έχει χτυπήσει στο φτερό του οδηγού και της άλλης στον προφυλακτήρα.
Η άλλη δεν παραδέχεται τίποτα.
Τρέχουμε με τις ασφαλιστικές τωρα... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποιος ήταν πρώτος στη διασταύρωση; (που χτύπησαν τα αμάξια).Πόσο χτύπησαν τα αμάξια, αν χτύπησαν πολύ, κάποιος δεν σταμάτησε στο ΣΤΟΠ.Τι εννοείς πρώτος?Ποιός βρέθηκε εκεί πρώτος?
Το αμάξι της κοπέλας μου έχει πάθει κανα 1800e ζημιά, τώρα της άλλης δεν ξέρω και να σου πω την αλήθεια δε με νοιάζει...
Δε με νοιάζει γιατί μόνο συνεννοήσιμη δεν ήταν και γιατί οι τρόποι που χρησιμοποίησαν μετά το τρακάρισμα δε μου άρεσαν καθόλου...
Κατάλαβες? -
Ειδοποιήθηκε η τροχαία για καταγραφή συμβάντος? Αν ναι, στο δελτίο τι έγραψαν? Παίζει ρόλο και η περιγραφή του συμβάντος. Πραγματογνώμωνας της ασφαλιστικής έσπευσε στο σημείο? Φωτογραφίες από το συμβάν υπάρχουν?
-
Σε όλα ναι...
Στο δελτίο έγραψαν τις κατευθύνσεις των οχημάτων και τα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά.
Ήρθε πραγματογνώμονας έβγαλε και φωτο...
Κάτι που ξέχασα... ο άντρας της κυρίας ένω όλη την βδομάδα έλεγε ότι δεν φταίνε, ξαφνικά σήμερα πήρε τηλ την κοπέλα μου και της είπε να συμβιβαστούν 50-50...
Κάτι μου βρωμάει εδώ και γι' αυτό θα πάμε και στη νομική κάλυψη της ασφάλειας και μάλλον θα το τραβήξουμε.
Γιατί άλλωστε να πληρώσουμε εμείς τα γ********κα των εταιριών και το παζάρι που θα γίνει? -
Ίσως το είπε επειδή το ποσοστό της συνυπαιτιότητας μπορεί να παίξει (ή και να χρεώνεται το μεγαλύτερο μέρος ή όλη την ευθύνη η γυναίκα του, αναλόγως των στοιχείων). Δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει 50-50. Μπορεί να βγει πχ 70-30 υπερ της κοπέλας σου. Αυτό θα το αποφανθούν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους και όχι εσείς. Τώρα γιατί τηλ στην κοπέλα σου, ίσως να έμαθε από την δική του ασφαλιστική πως η γυναίκα του ευθύνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό για το ατύχημα και ζήτησε να τα βρείτε στο 50-50.
Επικοινώνησε αύριο το πρωί με την ασφαλιστική της κοπέλας σου με το τμήμα αυτοκινήτων, δώσε πινακίδα κυκλοφορίας και σημείωσε κάπου τον αριθμό φακέλου που θα σου πουν (αφορά το συγκεκριμένο ατύχημα). Ρώτησε αν έχουν κάποια εξέλιξη για την υπόθεση αυτή, για να ξέρεις αν έχουν μιλήσει οι 2 ασφαλιστικές μεταξύ τους και γενικότερα να ενημερωθείς.
-
Έχουμε πάρει αριθμό φακέλου...
Μίλησα με τη νομική βοήθεια και θα πάμε από εκεί να δούμε τι μας συμφέρει τελικά.
Θέλουν ό,τι χαρτί έχουμε και την αναλυτική προσφορά του συνεργείου για την επισκευή του αμαξιού. Μακάρι να βγεί κάτι λογικό απ' την υπόθεση... -
Αφού ο δικός τους προφυλακτήρας χτύπησε το δικό σου φτερό, ήσουν πρώτος στη διασταύρωση και είχες προτεραιότητα (η κοπελιά σου). Πάντως δεν είναι ξεκάθαρη η προτεραιότητα γιατί και τα δύο αμάξια χτύπησαν στο μπροστινό μέρος.
Είχε ίχνη φρεναρίσματος;
Μπορεί κάποιος να συμπεράνει από τη ζημιά στο αμάξι της κοπέλας σου, ότι ήταν σταματημένο ενώ το άλλο τη χτύπησε;
-
Για φρενάρισμα δεν ξέρω μιας και δεν ήμουν παρών, μη σε γελάσω...
Το αμάξι της κοπέλας μου, αν και VW, σκέτη λαμαρίνα δλδ, έπαθε ψιλοχοντρή ζημιά. Με το μάστορα που μίλησα σήμερα μου είπε κάτι για κολώνα, θα ξέρω καλύτερα αύριο. Άμα ήμουν εγώ με το 106 θα μου το χε βγάλει τροπέτο...
Η κοπελιά μου το μόνο που μου είπε ήταν ότι η άλλη κοίταξε μόνο έναν άλλο δρόμο, ενω η δικιά μου βρισκόταν ήδη στη διασταύρωση και έτσι έπεσε πάνω της...
Τεσπά...γυναίκες -
Τέτοια ζημιά μετά από ΣΤΟΠ σημαίνει ότι το άλλο αμάξι ΕΤΡΕΧΕ και δεν είχε σταματήσει (στο ΣΤΟΠ). Αυτό είναι ξεκάθαρο, τώρα πόση συνυπαιτιότητα έχει δεν ξέρω.
-
Άστα να πάνε φίλε, μη σου τύχει...
Αντε να αποδείξουμε τώρα ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Πάλι καλά που ναι μόνο λαμαρίνες, αλλά για το γαμώτο ρε πστ μου λέμε να το κυνηγήσουμε κι όπου μας βγάλει, θα δείξει.
Ευχαριστώ όλους σας. -
Ειναι προφανες οτι ειναι θεμα δικαστηριου. Απο κει και περα, ας το παρουμε λογικα (
α)Η κοπελα σου σταματησε στο STOP.
β)Αφου εχει και η αλλη STOP, τοτε το στοπ της κοπελας σου δεν ειναι για να δωσει προτεραιοτητα σε εκεινη αλλα πιθανοτατα σε καποιον τριτο (τριπλη διασταυρωση?).
γ)Αφου λοιπον η κοπελα σου **σταματησε **για να δωσει προτεραιοτητα στον τριτο, αφου περασε αυτος/δεν περναγε κανεις ξεκινησε γιατι γνωριζει οτι και η αλλη εχει στοπ οποτε πρεπει να σταματησει (πραγμα που δεν εκανε) και θεωρει οτι επειδη ειναι απο δεξια της, μεταξυ τους εχει η κοπελα σου προτεραιοτητα.
δ) ΘΕΩΡΩ (και οχι γνωριζω) σιγουρο οτι στην μονη που ΔΕΝ υποχρεουταν να δωσει προτεραιοτητα η κοπελα σου, ηταν στην αλλη καριολα εχμ συγνωμη κυρια.
Αντε βγαλε ακρη...Το οτι απο κει που το επαιζε αγριος τωρα το παιζει συννενοησιμος, 100% δειχνει οτι καποιος γνωστης του σφυριξε να πονταρει για το 50-50 γιατι αλλιως θα πληρωσει περισσοτερα. Οποτε σκισ'τον τον μπινε.
-
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πώς καταλήγει κάποιος να τρέχει...
Αν ρε φούστη μου έχουν και οι δύο ΣΤΟΠ ισχύει ή δεν ισχύει η εκ δεξιών προτεραιότητα; Αυτά τα περί συνυπαιτιότητας, κτλ δεν τα καταλαβαίνω.
(θεωρώντας φυσικά ότι αρχικά σταμάτησε στο ΣΤΟΠ και ο έχων προτεραιότητα ανάμεσα στους δύο)
-
@kacey:
Κι εμείς προσπαθούμε να το πάρουμε λογικά, αλλά μ'αυτά που έχουμε ακούσει και να θέλουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε...
Όταν ακούς δικαιολογίες του στυλ:
1)'οδηγάω τόσα χρόνια κι εγώ ξέρω'
2)Ενώ και οι δύο δρόμοι έχουν stop 'εγώ εβγαινα από πιο κεντρικό δρόμο' και άλλα πολλά τέτοια είναι δυνατόν να παραμείνεις λογικός?
Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει με τις κωλοασφαλιστικές και το πανηγυράκι τους και αναλόγως θα πράξουμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα το αφήσουμε έτσι...
Προτιμώ να στριμωχτώ οικονομικά και να πάρω τα λεφτά μου σε μερικά χρόνια, παρά να περάσει ο ψευτοτσαμπουκάς κάποιου επειδή 'Οδηγάει περισσότερα χρόνια', να νιώσει κι αυτός στριμωγμένος και να το ξανασκευτεί όταν ξαναπάει να περάσει stop χωρίς να ελέγξει...@aserf:
Κι όμως καταλήγει φίλε μου να τρέχει, εκει είναι η ειρωνεία και το γαμώτο...
Για σκέψου στη θέση του αμαξιού να ήταν ένα παπάκι...
Εκεί τι θα λέγαμε?
Νομικές ερωτήσεις