-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, γιατί ξεφύγαμε αρκετά από το αρχικό θέμα που ήταν το C2, για το οποίο θα συμφωνήσω ότι καλό θα είναι ο φίλος να περιμένει την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο. Το EVO στη σύγκριση με το 106 Rallye 1.3 το σχολιάζει ιδιαίτερα θετικά (αρκεί να μην το δει ως αντίπαλλο δέος των Rallye, γιατί έτσι χάνει κατά κράτος).
Δε στρίβει με απόλυτο τρόπο και έλεγχο από τον οδηγό, αλλά με τεράστια περιθώρια πρόσφυσης και συγχωρεί τα λάθη. Στα μείον το ηλεκτρικό τιμόνι, στα συν οι πολύ καλές επιδόσεις.Δεν νομίζω ότι ξεφεύγουμε απ'το θέμα. Απλά προτείνουμε άλλες πιθανές επιλογές πλην του C2. Είπε ότι θέλει αποκλειστικά C2;
Αν, ναι τότε sorry! -
Η κατηγορία των σπορτίφ σούπερ-μίνι ποια αυτοκίνητα περιλαμβάνει; Γιατί αν περιλαμβάνει το Clio 1.4, πρέπει να ανατρέξουμε στο απευθείας συγκριτικό Ibiza-Clio που είχε γίνει πριν λίγο καιρό. Νομίζω ότι το Ibiza υστερεί λίγο στο θέμα οδική συμπεριφορά, που στα σπορτίφ αυτοκίνητα παίζει ρόλο. Το 206 επίσης (κυρίως το 1.6, αλλά και το 1.4 16V) θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Περί ορέξεως...
Το C2 πολύ ανεβασμένο το βρίσκω! Ξέρετε πόσα άτομα έχω ακούσει να ενδιαφερθούν για πιθανή αγορά; Μπράβο στη Σιτροέν, πολύ εύκολη προώθηση των μικρών της!
-
Το C2 έχει και το look και την τιμή και το στήσιμο για να θέτει υποψηφιότητα για αγορά. Από εκεί και πέρα στα πλην το sensodrive του 1.6, το ηλεκτρικό τιμόνι που είναι όμως πολύ καλό συγκρινόμενο με άλλα και τους περιορισμένους χώρους για τα γόνατα των πίσω αν είναι ψηλοί και το μικρό χώρο αποσκευών οπότε γιατί όχι. Για το Ibiza 1.4 το μόνο που θα πώ είναι οτι είναι πολύ υποστροφικό για τα γούστα και σε καμιά περίπτωση το καλύτερο στα 1.4l. Και το Clio τι είναι δηλαδή...αρκεί βέβαια να μπορέσεις να βολευτείς πίσω από το τιμόνι του. Ακόμα το προσπαθώ...
nickpair
'Ibiza 1,4(γι'αυτό μιλάμε και όχι για το FR...)'Μα αν το FR δεν είναι πιο σπορ από το 1.4 τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το C2 πολύ ανεβασμένο το βρίσκω! Ξέρετε πόσα άτομα έχω ακούσει να ενδιαφερθούν για πιθανή αγορά; Μπράβο στη Σιτροέν, πολύ εύκολη προώθηση των μικρών της!
Νίκο, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την πρώτη αντιπροσωπία σε πωλήσεις... τραπεζικών δανείων στην Ελλάδα!
Θέλω να πω, για να μην αδικήσω κανέναν, ότι το C2 και οποιοδήποτε Citroen θα πούλησει έτσι κι'αλλιώς, με 40.000 άτοκες δόσεις, δωρεάν ασφάλιση, κλπ. Αυτά τα κάνει η Citroen και στο εξωτερικό (Αγγλία).
Πέραν αυτών, το C2 VTR **δεν **είναι 'σπορτίφ' ως αίσθηση, αλλά είναι πιθανώς ως αισθητική και πιθανότατα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.
-
εχει το c2 χωρους για τους πισω?αν δεν εχει το κλιο φανταζομαι το σιτροεν...
Βασιλη λιγη σημασια εχει το χρηματοδοτικο..απο την αποψη οτι αμα θελανε οι αλλες εταιρειες ας το κανανε και αυτες ετσι ευκολο...να γεμιζε ο τοπος Πολο!!! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
nickpaip
'Ibiza 1,4(γι'αυτό μιλάμε και όχι για το FR...)'Μα αν το FR δεν είναι πιο σπορ από το 1.4 τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του...
Αν το FR, όντως, δεν είναι πιο σπορ από το 1,4 τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του!
Προσώπικά πάντως θα περιμένω να δοκιμαστεί από τους 4Τ... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εχει το c2 χωρους για τους πισω?τι είναι αυτό;
το μεγαλύτερο μειονέκτημα του C2 πάντως είναι το κιβώτιο. Μπορεί να ταιριάζει μια χαρά στο Pluriel, αλλά όχι στο C2.
Στρίβει πάντως αρκετά καλά, αλλά καμία σχέση με Saxo 106
-
Ήθελα να πω ότι το C2 χωρίς καλά-καλά να πατήσει λάστιχο στο δρόμο, έχει γίνει σε πολλούς μια από τις υποψήφιες επιλογές. Τουλάχιστον για κάτι που δεν είναι Mercedes-BMW-Corolla-VW (εννοώ τα καταξιωμένα στις συνειδήσεις του κόσμου-και μάλιστα με σταθερά ονόματα μοντέλων) είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς όλοι το έχουν σταμπάρει. Προσωπικά δεν έχω δει πάνω από 5 κομμάτια στους δρόμους!
Έχεις δίκιο Βασίλη για τις χρηματοοικονομικές λειτουργίες της Σιτροέν, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι και μια από τις ισχυρότερες αντιπροσωπείες στα εταιρικά αυτοκίνητα (ενοικιαζόμενα και leasing). Φαντάζεστε να διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων και να ασχοληθεί με τα τραπεζικά; Θα τρέμει η Alpha Bank!
Υ.Γ. Κανένα στοιχείο ειρωνίας στα παραπάνω
Αν σταματήσει η Σιτροέν, η αυτοκίνηση θα έχει χάσει ένα τεράστιο
κεφάλαιο. Α ρε Αντρέ Σιτροέν... -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Το είχα ξαναποστάρει παλιότερα αλλά είναι πάντα επίκαιρο. Κατεβάστε:
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/maga ... rallye.zip
Με μια γρηγορη ματια εχει ορισμενες αναρκριβειες, όπως οτι το 106 κάνει 9.6 για 0-100 και έχει ελατήρια πίσω......
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Με μια γρηγορη ματια εχει ορισμενες αναρκριβειες, όπως οτι το 106 κάνει 9.6 για 0-100 και έχει ελατήρια πίσω......Χμμμ... μάλιστα... από ολόκληρο το άρθρο αυτό σου έμεινε δήλαδή, έτσι?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Με μια γρηγορη ματια εχει ορισμενες αναρκριβειες, όπως οτι το 106 κάνει 9.6 για 0-100 και έχει ελατήρια πίσω......
Χμμμ... μάλιστα... από ολόκληρο το άρθρο αυτό σου έμεινε δήλαδή, έτσι?
Καμία σχέση, δεν το έχω διαβάσει ακόμα ωστε να μου μείνει κάτι... Απλώς όταν ρίχνω μια ματιά σε ένα άρθρο και βλέπω τέτοια λάθη (ιεροσυλίες ), όπως ότι το rallye έχει πίσω ελατήρια.....αναστατώνομαι....
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Καμία σχέση, δεν το έχω διαβάσει ακόμα ωστε να μου μείνει κάτι... Απλώς όταν ρίχνω μια ματιά σε ένα άρθρο και βλέπω τέτοια λάθη (ιεροσυλίες), όπως ότι το rallye έχει πίσω ελατήρια.....αναστατώνομαι....Έχει και άλλα λάθη, ως προς τις διαστάσεις του κινητήρα (αν θυμάμαι καλά ).
Νομίζω ότι τα πινακάκια τα δίνουν σε κάποια γραμματέα και τα συμπληρώνει
Η αξία του άρθρου έγκειται στο ότι στο evo εκτιμούν (έως 'λατρεύουν') τα Γαλλικά Gti και κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούργιο είναι από τους πρώτους που έχουν τεστ, συγκριτικά και μη. Υπάρχει έτσι και η 'ιστορική προοπτική'.
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
'...διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία στην άτυπη υποκατηγορία των σπορτίφ σούπερ μίνι.'Οι 'τροχοί' εμίλησαν...
Γνώμη μου: Σαχλαμάρες.
Ποτέ δεν είχε το Ibiza την 'πρωτοκαθεδρία' για να την διατηρήσει κιόλας.
-
Σχετικά με το οι 'τροχοί εμίλησαν' να πώ οτι κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να με πείσει οτι το τάδε ή το δείνα αμάξι είναι το καλύτερο ειδικά στο πώς στρίβει αν ΕΜΕΝΑ προσωπικά δεν με ικανοποιεί.Και ένα υποστροφικό μέχρι αηδίας αυτοκίνητο δεν μου αρέσει. Άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος που σε ένα άρθρο εξαίρει την φιλική συμπεριφορά σε άλλο μπορεί να παραπονιέται για έλλειψη ρυθμισιμότητας στις στροφές από τη οποία το Ibiza πάσχει και η οποία χαρακτηρίζει ακόμη και το Top Gun με την after market ανάρτηση και αυτή είναι που εν πάσει περιπτώσει χαρακτηρίζει το πόσο 'στρίβει' ένα αμάξι.
Σήμερα είδα και το πρώτο SportKa τον δρόμο σε σκούρο μπλέ. Πολύ του πάει το χρώμα αυτό καλά για το σχήμα δεν το συζητώ πάντα μου άρεσε και τώρα έχει γίνει καλύτερο και πιο επιθετικό. -
Το είδα στην Θεσσαλονίκη στην παραλία της Αρετσούς.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το είδα στην Θεσσαλονίκη στην παραλία της Αρετσούς.Χμμμμ... κομματάκι μακριά για να ήμουν εγώ!
Ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα πάντως πουλήθηκε στην 'δεύτερη πατρίδα μου', στην Καβάλα.
Άσχετο με τα παραπάνω, σχετικό με το C2: περιεργαζόμουν ένα VTR χτες και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως κατάφεραν με οικονομικά (όχι φτηνά) υλικά να κάνουν ένα τόσο εντυπωσιακό και χρήσιμο εσωτερικό.
-
Ούτε εγώ δουλεύω στην Citroen αν και θα μου συγχωρέσεις ένα ελαφρύ 'κόλλημα' με την καλή ( ελπίζω οτι υπάρχει τέτοια ) έννοια του όρου. Άλλωστε το avatar είναι ενδεικτικό Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω συμφωνόντας ( το κάνω συχνά αυτό ) ναι το Ibiza είναι πολύ καλό πακέτο ( καλύτερο από το Polo λόγω τιμής και πιο σπορτίφ ρυθμίσεων ) αλλά για μένα το καλύτερο πακέτο είναι το 206 1.6.Το C2 μου αρέσει εξωτερικά αλλά χάνει σε χώρους για πίσω στοιχείο αρκετά σημαντικό ειδικά αν ο οδηγός είναι ψηλός ( πράγμα που συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση ) οπότε τα πράγματα στενεύουν ακόμα πιο πολύ. Από εκεί και πέρα θα το αγόραζα χωρίς το sensodrive κατα προτίμηση στα 1.4l με τον καινούργιο όμως κινητήρα και σαν δεύτερο αμάξι κρατώντας το υπάρχον. Αν ήθελα 1 μόνο τότε το 206 για μένα είναι μονόδρομος σε αυτή την κατηγορία.
Έχω οδηγήσει Ibiza ( test drive ), Polo ( αρκετά ), Clio ( αρκετά ), 206 ( λίγο ) και C2 ( test drive ) και έχω καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα.
Και για να συνεχίσω την κουβέντα αν υπάρχει το καλύτερο να συμφωνήσω οτι υπάρχει το καλύτερο από όλα και αυτό είναι ένας συμβιβασμός που καλύπτει καλύτερα τις Χ ανάγκες μιας Χ ομάδας ατόμων. Καποία άλλη σίγουρα έχει επιλέξει κάτι άλλο
Τέλος για τα όσα γράφονται κατά καιρούς στο forum ισχύει οτι και για τα περιοδικά και γενικότερα την ζωή. Αξιολόγηση των πληροφοριών.
Κάποιοι ισχυρίζονται οτι στην σύγχρονη εποχή όποιος έχει την πληροφορία έχει και την δύναμη στα χέρια του βέβαια αγνοούν οτι στην εποχή του καταιγισμού της πληροφορίας την δύναμη την έχει αυτός που έχει την δυνατότητα να αξιολογεί την πληροφορία ώστε να οδηγείται σε σωστά συμπεράσματα. -
Εγώ πήγα χθές βόλτα (ώς συνοδηγός) με C2 1.6 VTR.
Οι εντυπώσεις μου ήταν μέτριες.
Κατ'αρχάς η αίσθηση που σου δίνει είναι οτι δεν πατάει και πολύ καλά στο δρόμο.Απο γκάζια έχει αρκετή δύναμη και είναι αρκετά γρήγορο σε ρεπρίζ βέβαια, γιατί απο εκκίνηση με τις αλλαγές ταχυτήτων χάνεται χρόνος.
Στα αρνητικά είναι και το ότι δε μπορείς να μαρσάρεις για να εκκινήσεις γρήγορα.Όλες οι εκκινήσεις γίνονται απο το ρελαντί λόγω κιβωτίου.
Το εσωτερικό είναι πολύ ωραίο,και τα υλικά φαίνονται καλά.
Αυτά. -
Παιδιά εγώ ρώτησα για το C2 1.6 sensodrive....
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Παιδιά εγώ ρώτησα για το C2 1.6 sensodrive....Παρασυρθήκαμε 'λίγο' έτσι?
Πέντε σελιδούλες μόνο...
Λοιπόν, πολύ απλή και γρήγορη απάντηση (με ερώτηση):
Τι εννοεί ο φίλος σου 'στρίβει'?
'Στρίβει' σαν το Golf IV? Δηλαδή με μεγάλα περιθώρεια πρόσφυσης και ασφάλεια, αλλά πεθαμένο τιμόνι, γκάζι 'βάστα Τούρκο να γεμίσω' και ασαφή αίσθηση?
Ή στρίβει σαν το Golf I? Με λιγώτερη πλευρική πρόσφυση, συμπεριφορά που θέλει κάποιες φορές προσοχή, αλλά θαυμάσια αίσθηση στο τιμόνι και το γκάζι και ενίοτε παιχνιδιάρικα?
Γιατί το C2 πολύ φοβάμαι ότι είναι πιο κοντά στην πρώτη κατηγορία... Αν του κάνει του φίλου σου, κανένα πρόβλημα, θα μείνει σίγουρα ικανοποιημένος.
Αν θέλει κάτι σαν το δεύτερο, στις ίδιες διαστάσεις/χώρους με το C2, τότε μόνο SportKa και ΜΙΝΙ. Τα διάφορα σουπερμίνι τύπου 206, Clio, Fiesta δεν τα συμπεριλαμβάνω γιατί ανήκουν -κατά τη γνώμη μου- σε άλλη κατηγορία.
Citroen C2 στρίβει;;;;