-
Τον περασμένο χειμώνα είχα δει στην Αθήνα, Golf GTI με γερμανικές πινακίδες με σιδερένιους μαύρους τροχούς (την απλή σιδερένια ζάντα δηλαδή).Προφανώς φορούσε χειμερινά λάστιχα αν κρίνω και από το φάρδος και τις διαστάσεις τους.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Α!Θυμησου στην Αυστρια να εχεις αναμμενα τα φωτα ολη τη μερα!!!Ναι, σωστά. Όπως και στην Ιταλία Thnx
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
...Δε θα πάω για ski στην Ελβετία και στην Αυστρία...Αμαρτία!
-
Mηπως γνωριζει καποιος να μου πει σε ποιο καταστημα μπορω να βρω στην Αθηνα τις Spikes Spyder ???
Thanks
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Για κάποιον που θέλει τη πιο εύκολη λύση σε τοποθέτηση http://www.trak.ch/intro_e.html
Είναι όμως σημαντικά πιό ακριβή. Θυμάμαι στην έκθεση του αυτοκινήτου την είχαν 150 - 200 ΕΕπειδή την έχω δοκιμάσει έχω να πω ότι μπαίνει σε 1 λεπτό και για άτομα που δεν ''κατέχουν'' ή δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθόλου είναι τέλεια.
ειναι πολυ καλες αυτες που λες φιλε μου. Ποιος τις πουλαει εδω?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Δε θα πάω για ski στην Ελβετία και στην Αυστρία...
Αμαρτία!
Προνοητικότητα
Όταν έχεις φάει τα μούτρα σου επί Ελληνικού εδάφους, δεν το ρισκάρεις και εκτός -
κυκλοφορουνε κατι αντιολισθητικες 'κουκουλες' για τα λαστιχα ... μοιαζουν σαν υφασματινες κουκουλες, ξερει κανεις τιποτε για αυτες, αν κανουν δουλεια, αν ειναι απατη κλπ
τι ζητηματα εχεις αν κυκλοφορεις με χειμερινα λαστιχα και το καλοκαιρι?
-
Για τις ¨κουκούλες' λίγο παραπάνω γράφτηκε,
Αν φοράς τα χειμερινά ελαστικά με καλοκαιρινές θερμοκρασίες φθείρονται πολύ γρήγορα και το αμάξι γίνεται επικίνδυνο καθώς η γόμα λιώνει και τραβάς κάτι γλίστρες. Απρίλιο πρέπει να τα βγάζεις.
-
οοps sorry, διαβασα σχεδον ολο το thread και πηδηξα ακριβως τη σελιδα αυτη
-
Από αυτά έχει κανείς εμπειρία;
Στοιχίζουν μόνο 50 ευρώ (έναντι 110 των autosocks). -
Λογικά, όλες οι χιονοκουβέρτες πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν. Τα συγκεκριμένα τα αγόρασε φίλος από το snowclub για backup στα χειμερινά λάστιχα του, αλλά πέρσι δεν υπήρξε περίπτωση που να τα χρειαστεί.
Ένα καλό χιονολάστιχο είναι όντως η καλύτερη λύση, αλλά επειδή είμαι τσίπης ακόμα βολεύομαι με τα autosock.
-
Αν είσαι εσύ τσίπης που βολεύεσαι με τα autosock, εγώ που ψάχνω για ακόμη φθηνότερη λύση τι είμαι; (μην τολμήσει και απαντήσει κανείς )
-
Εξαρτάται από το πόσο συχνά τα χρειάζεσαι. Εγώ περίπου 30-40 φορές τον χρόνο, γιαυτό είμαι τσίπης.
Αν θα τα χρειαστείς για 2-3 φορές τον χρόνο, λογικό είναι να ψάχνεις κάτι όσο πιο φτηνό γίνεται.
-
18άρες ζάντες αποκλείουν αυτόματα και αλυσίδες?
-
Ο χρήστης Πριν από 2 χρόνια ο Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Παρεμπιπτόντως, έχω δοκιμάσει spikes spider στο αυτοκίνητο μου (BMW 318ci) και έκανα ζημιά στο ρουλεμάν, καθώς οι αλυσίδες έβρισκαν στους θόλους . Για να κάνω το σκι μου λοιπόν, είμαι αναγκασμένος να παίρνω, θέλοντας και μη, το άλλο αυτοκίνητο (ένα Bora που έχει καλύτερες σχέσεις με όλων των ειδών τις αλυσίδες) στα χιονοδρομικά.Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι σε αυτοκίνητο με πολύ μικρή απόσταση του τροχού από τον θόλο αλυσίδες δεν μπαίνουν, και αν μπουν θα κάνεις ζημιά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Παρεμπιπτόντως, έχω δοκιμάσει spikes spider στο αυτοκίνητο μου (BMW 318ci) και έκανα ζημιά στο ρουλεμάν, καθώς οι αλυσίδες έβρισκαν στους θόλους . Για να κάνω το σκι μου λοιπόν, είμαι αναγκασμένος να παίρνω, θέλοντας και μη, το άλλο αυτοκίνητο (ένα Bora που έχει καλύτερες σχέσεις με όλων των ειδών τις αλυσίδες) στα χιονοδρομικά.
Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι σε αυτοκίνητο με πολύ μικρή απόσταση του τροχού από τον θόλο αλυσίδες δεν μπαίνουν, και αν μπουν θα κάνεις ζημιά.
απολυτα σωστο.
οπως και με φαρδια ζαντολαστιχα σε ι.χ.,
δεν μπαινουν αλυσιδες.
σκεφτειτε οτι στο εξωτερικο φορανε καλοκαιρινα και χειμερινα λαστιχα.
το καλακαιρι βαζουν 18αρες και 19αρες ζαντες,
και στο ιδιο αμαξι το χειμωνα χειμερινα λαστιχα με 16αρες,και αντε βαρια βαρια με 17αρες.
εξαιρουνται βεβαια τα τζιποειδη οχηματα.
γερμανια για παραδειγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρηση αλυσιδων σε συγκεκριμενες διαστασεις ζαντων,αν η κατασκευαστρια εταιρεια δεν λεει ρητα οτι η συγκεκριμενη διασταση εχει δοκιμαστει για χρηση με αλυσιδα οποτε θεωρειται ασφαλης.και αυτο γραφεται μετα στην αδεια του αυτοκινητου.
και αυτο γιατι μετα αν γινει ατυχημα,φταις δεν φταις,
η ασφαλεια δεν σου πληρωνει τιποτα. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Για κάποιον που θέλει τη πιο εύκολη λύση σε τοποθέτηση http://www.trak.ch/intro_e.html
Είναι όμως σημαντικά πιό ακριβή. Θυμάμαι στην έκθεση του αυτοκινήτου την είχαν 150 - 200 ΕΕπειδή την έχω δοκιμάσει έχω να πω ότι μπαίνει σε 1 λεπτό και για άτομα που δεν ''κατέχουν'' ή δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθόλου είναι τέλεια.
ειναι πολυ καλες αυτες που λες φιλε μου. Ποιος τις πουλαει εδω?
http://snowchains.snowreport.gr/gr/chai ... t.asp?ID=6
Είναι εξαιρετικές,αξίζουν τα λεφτά τους
Πηρα τηλ στον Τζουρδα για την διασταση 275/45/19 ( cayenne ) και τις ειχε 550 ευρω
Στο http://www.trakonline.com/ τις πηρα με 434 στην πορτα μου. Τις στειλανε μεσα σε μια μερα!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Από αυτά έχει κανείς εμπειρία;
Στοιχίζουν μόνο 50 ευρώ (έναντι 110 των autosocks).weissocks, απο που τα παιρνουμε αυτα? (εκτος απο autoplus που δεν εχει στη θεσσαλονικη πλεον)
-
Αυτοκίνητο: Peugeot 207 CC turbo
Συχνότητα: Το πολύ 1 φορά το χρόνο να τις χρησιμοποιήσω
Οδηγός: Τεμπέλης που αναζητά την ευκολία στην τοποθέτηση
Διαστάσεις ελαστικών: 205/45/17Τι αλυσίδες προτείνετε για την περίπτωσή μου; Συμβατικές, υφασμάτινες ή spiders;
-
Οι spider / trak είναι πανάκριβες. Για τόσο σπάνια χρήση δεν τίθεται καν θέμα. Πάρε υφασμάτινες.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες