-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
μια που θα αρχίσουν τα χιόνια σε vw tiguan τί αλυσίδες να πάρω? και στα 4χ4 βάζουμε και μπρος και πίσω? ή να πάρω τις autoschok που είναι εύκολες?φίλε με ένα σετ αλυσίδες μπροστά (έτσι λογικά θα γράφει ο κατασκευαστής θα είσαι ok) Δεδομένου ότι στο tiguan έχεις χώρο τις βάζεις -βγάζεις πανεύκολα όταν τις χρειαστείς. Προσοχή γιατί το ότι έχεις 4χ4 δεν σημαίνει ότι είσαι βασιλιάς στα χιόνια. Το 90% της ιστορίας είναι τα λάστιχα.
Οι πιο πολλοί με 4χ4 την πατάνε γιατί βγαίνουν με τα καλοκαιρινά (αρκετοί τα έχουν και τελειωμένα) και ααρχίζουν τις πιρουέτες.
Επειδή το αμαξάκι σου μπορείς να το χαρείς αν πηγαίνεις βουνά-εξορμήσεις κάνε την επένδυση και πάρε ενα σετ λάστιχα χειμερινά -
Σήμερα πέρασα από την autoplus και χτύπησα 2 ζευγάρια weissock (ευτυχώς είναι ο ίδιος κωδικός εμπρός και πίσω ) και ένα γρύλο. Σύνολο €130 σε 6 άτοκες. Όχι και άσχημα me thinks.
Για όποιον απορεί για την ανάγκη για 2 ζευγάρια, παραπέμπω σε αυτό.
-
Εγώ αγόρασα ένα ζευγάρι αλυσίδες χιονιού Michelin από το Praktiker (Κατασκευής Weissenfels) με 19,9 €. Προετοιμάζομαι σιγά σιγά για τη 'μετακόμισή' μου στην Ορεστιάδα για το χειμώνα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα πέρασα από την autoplus και χτύπησα 2 ζευγάρια weissock (ευτυχώς είναι ο ίδιος κωδικός εμπρός και πίσω ) και ένα γρύλο. Σύνολο €130 σε 6 άτοκες. Όχι και άσχημα me thinks.Για όποιον απορεί για την ανάγκη για 2 ζευγάρια, παραπέμπω σε αυτό.
Για μπροστά δε θα πάρεις?
edit
μαμακία μου, τώρα διάβασα καλά τι έγραψες
(και εγώ weissock έχω στις ίδιες διαστάσεις, άθικτες προς το παρόν) -
Εμένα ρωτάς, ή τον Aserf;
-
Σήμερα πέρασα από την autoplus και χτύπησα 2 ζευγάρια weissock (ευτυχώς είναι ο ίδιος κωδικός εμπρός και πίσω ) και ένα γρύλο. Σύνολο €130 σε 6 άτοκες. Όχι και άσχημα me thinks.Για όποιον απορεί για την ανάγκη για 2 ζευγάρια, παραπέμπω σε αυτό.
Δηλαδη με αλυσιδες μονο πισω σου κραταει, ενω με τις καλτσες οχι?
-
Δεν παίζουν αλυσίδες σε αυτό το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στους θόλους.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Υ.Γ. Οσοι γεννιουνται σε νταλικα ειναι καθηγητες πανεπιστημιου?
Δεν ξερω,αλλα οι καθηγητες του πανεπηστημιου μου βριζουν σαν νταλικεριδες....
-
Δεν παίζουν αλυσίδες σε αυτό το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στους θόλους.Τοσο πολυ ε?
Εγω παντως στην θεση σου, γιατι απο οτι καταλαβα πας συχνα βουνο, θα επελεγα την ακριβη λυση, εννοω αυτα με την βασουλα στα μπουλονια
Εκτος και αν επαιρνα τζιπΠρεπει να νοικιασω κανενα 4χ4 να παω να βγαλω τα ματια μου σε κανενα βουνο, να μου φυγει το αποθημενο
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Υ.Γ. Οσοι γεννιουνται σε νταλικα ειναι καθηγητες πανεπιστημιου?
Δεν ξερω,αλλα οι καθηγητες του πανεπηστημιου μου βριζουν σαν νταλικεριδες....
ΕΝΤΕΛΩΣ συμπτωματικά και οι δικοί μου.
ΥΓ:Βέβαια εμένα είναι Πολυτεχνικής σχολής οπότε μάλλον η γλώσσα που χρησιμοποιούν συνεπάγεται μάλλον και με κινήσεις του δεξιού χεριού ή ποδιού.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Δεν παίζουν αλυσίδες σε αυτό το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στους θόλους.
Τοσο πολυ ε?
Εγω παντως στην θεση σου, γιατι απο οτι καταλαβα πας συχνα βουνο, θα επελεγα την ακριβη λυση, εννοω αυτα με την βασουλα στα μπουλονια
Εκτος και αν επαιρνα τζιπΤην εξετάσαμε σαν λύση, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρίσκει. Η εμπειρία μου με τις spikes spider ήταν τραυματική.
Ούτως ή άλλως το αμάξι με το οποίο θα πηγαίνω συνέχεια στα βουνά θα είναι εξοπλισμένο με χιονολάστιχα από το Σάββατο, οπότε δεν θα χρειάζομαι κανενός είδους αλυσίδες/πανιά*.
*ασχέτως του ότι πάντα έχουμε και ένα ζευγάρι συμβατικές αλυσίδες μαζί για την απίθανη περίπτωση που καταφέρουμε να κολλήσουμε.
-
Από προχθές το Bora φοράει τα gislaved Nord frost 5 στις αλουμινίου καθώς δεν βρήκαμε σιδερένιες.
Καλό (βαρύ) χειμώνα να 'χουμε.
-
Το οτι εχεις χιονολαστιχα,ΕΣΥ το ξερεις.Ο τροχαιος ,αν και οταν σε σταματησει ,πως θα σε πιστεψει;
-
-
Ε καλά. Μην υποτιμάται και τόσο τους τροχαίους. Έχουν αλλάξει τα πράγματα πια. Αυτοί που δεν ξέρουν ειναι η μειοψηφία.
-
Η τροχαία που είναι σε νομούς που χιονίζει ξεχωρίζει τα χιονολάστιχα από απόσταση.
Επίσης, ξέρουν πόσο γλιστράει.
Παλιά με σταμάτησαν στη Φλώρινα και μου είπανε να βάλω αλυσίδες. Τους είπα ότι θα ανέβω χωρίς αλυσίδες και απάντησαν ότι θα μείνω γιατί γλιστράει πολύ (χιόνιζε και είχε πολύ κάτω από το μηδέν). Αφού πέρασα την α_λατιέρα/εκχιονιστικό που βρήκα στο δρόμο, σε κάποιο σημείο αρκετά πιο πάνω είχαν μείνει δυό αμάξια (με χιονολάστιχα) και το δικό μου σταμάτησε αλλά συνέχισα να σπινιάρω και να παίζω το τιμόνι και τελικά έφυγε. Παραλίγο να έμενα και να ρεζιλευόμουν ενώ ο οδηγός του εκχιονιστικού θα περίμενε να βάλουμε αλυσίδες. Το έχω σε βίντεο, πολύ μου άρεσε η ανάβαση - έτρεχα γιατί δεν ήξερα ότι γλιστράει τόσο πολύ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αφού πέρασα την το bravo μου καίει λάδιαέρα/εκχιονιστικό που βρήκα στο δρόμο.... -
Σκοτεινές δυνάμεις.
-
Από προχθές το Bora φοράει τα gislaved Nord frost 5 στις αλουμινίου καθώς δεν βρήκαμε σιδερένιες.Καλό (βαρύ) χειμώνα να 'χουμε.
Που στο καλο τα βρηκες αυτα?Δεν μπορω να τα βρω ουτε στο elastika-online.gr μητε στο tyretest.com
-
Σε ένα βουλκανιζατέρ στην Κερατέα. Μου το βρήκε ένας φίλος από το snowclub.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες