-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Δές την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ μία-δύο μέρες πριν αναχωρήσεις κ αναλόγως πράττεις.Αν πούν για χιόνια, βάλτα(τα μπουλόνια).
Κανόνας:Πάντα δοκιμάζουμε τις αλυσίδες πρίν, ώστε να έχουμε την εμπειρία.Κάντο κ τσέκαρε αν έχεις πρόβλημα.Σήμερα ο καιρός είναι ΟΚ...θα τις δοκιμάσω το απόγευμα. Ευχαριστώ.
-
φίλε δεν καταλαβαίνω τον λόγο να φοβάσαι... οι αλυσίδες πρέπει να είναι πολύ καλές...
απλά δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται αυτές οι αλυσίδες όταν κάτω είναι καθαρός ο δρόμος κ δεν έχει χιόνι για 500 μέτρα πχ ανάμεσα στα χιονισμένα τμήματα...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλε δεν καταλαβαίνω τον λόγο να φοβάσαι... οι αλυσίδες πρέπει να είναι πολύ καλές...απλά δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται αυτές οι αλυσίδες όταν κάτω είναι καθαρός ο δρόμος κ δεν έχει χιόνι για 500 μέτρα πχ ανάμεσα στα χιονισμένα τμήματα...
Δύο ανησυχίες έχω βασικά...η πρώτη είναι κατά πόσο χωράνε οι αλυσίδες μεταξύ πίσω φτερού και λάστιχου (είναι κάπως χοντρές με τα πλαστικά αυτά)...αλλά θα το κοιτάξω αυτό σήμερα. Η δεύτερη ανησυχία μου είναι η σταθερότητα ή η δημιουργία κραδασμών από το πλαστικό αυτό καπάκι...το οποίο πρέπει προφανώς να 'φορέσω' πριν πάω πάνω...δεδομένου ότι βάζουμε αντίβαρα στις ζάντες (ζυγοστάθμιση) ώστε να μη υπάρχουν κραδασμοί.
Βασικά ο λόγος που ρώτησα ήταν μήπως και κάποιος τις έχει χρησιμοποιήσει ώστε να απαντήσει βάση την εμπειρία του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
έχω καποιες αλυσίδες που τις φορούσα σε λάστιχα 175/65/R14. κάνουν για λάστιχα 175/65/R13 ? Η μία ίντσα λιγότερο θα προκαλέσει πρόβλημα?
Το κουτί τους δεν το έχεις; Έχουν 4% διαφορά στην διάμετρο πάντως οι δύο διαστάσεις αυτές.
Οι δικές μου αλυσίδες έχουν στο κουτί ένα κατεβατό με μεγάθη ελαστικών. Φρόντισα να βγάλω μια φωτο τη λίστα πριν πετάξω το κουτί.
-
Τσέκαρα τις αλυσίδες...χωράνε...στους θόλους...αλλά από το φτερό απέχει 1.5'...και θέλει πολύ προσοχή.
Το καλύτερο το είπε ένας φίλος παραπάνω...θα δω το δελτίο 1 μέρα πριν και αναλόγως θα πράξω.
-
σημερα πηγα να δω αλυσιδες για το Α4.Μου ειπαν τα εξης
1.οτι δεν μπορω να αγορασω την κλασικη αλυσιδα την 12αρα γιατι θα μου δημιουργησει προβλημα στο αυτ/το.μου ειπαν ομως οτι μπορω να βαλω 10 πιο ψιλη αλλα δεν μου το προτεινουν.τιμη 95 ευρω
2.τα πανια auto shock κατι πορτοκαλι στα 75 ευρω και
3.τα spikes quick στα 300 ευρω τα οποια μου εδειξε ποσο γελοια απλα μπαινουν(καταενθουσιαστηκα)
ποια η αποψη σας?
αν αξιζουν πραγματικα τα χρηματα τα τους οι spikes δεν εχω προβλημα να τα δωσω -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τσέκαρα τις αλυσίδες...χωράνε...στους θόλους...αλλά από το φτερό απέχει 1.5'...και θέλει πολύ προσοχή.Το καλύτερο το είπε ένας φίλος παραπάνω...θα δω το δελτίο 1 μέρα πριν και αναλόγως θα πράξω.
Σκέψου ομως οτι το αυτοκίνητο θα ειναι φορτωμένο...
-
Ο χρήστης thanasis_leo έγραψε:
Τσέκαρα τις αλυσίδες...χωράνε...στους θόλους...αλλά από το φτερό απέχει 1.5'...και θέλει πολύ προσοχή.
Το καλύτερο το είπε ένας φίλος παραπάνω...θα δω το δελτίο 1 μέρα πριν και αναλόγως θα πράξω.
Σκέψου ομως οτι το αυτοκίνητο θα ειναι φορτωμένο...
Σωστό. Καλύτερα να πάρει τις autoshock και να τελειώνει.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
1.οτι δεν μπορω να αγορασω την κλασικη αλυσιδα την 12αρα γιατι θα μου δημιουργησει προβλημα στο αυτ/το.μου ειπαν ομως οτι μπορω να βαλω 10 πιο ψιλη αλλα δεν μου το προτεινουν.τιμη 95 ευρω
3.τα spikes quick στα 300 ευρω τα οποια μου εδειξε ποσο γελοια απλα μπαινουν(καταενθουσιαστηκα)
ποια η αποψη σας?
αν αξιζουν πραγματικα τα χρηματα τα τους οι spikes δεν εχω προβλημα να τα δωσωευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!!!
-
-
Φίλε γιατρέ, για τα spikes δεν γνωρίζω. Ελπίζω τα παρακάτω να σε βοηθήσουν κάπως:
Έχοντας διαβάσει διάφορα σχετικά στο internet και ακολουθώντας συμβουλές καλού φίλου πήγα κ αγόρασα ένα ζευγάρι (90 euro ) autosocks. Δεν μου έχουν χρειαστεί ακόμη.
Για τα Autosocks (και όχι διάφορες αντίστοιχες ελληνικές πατέντες) το συμπέρασμα γενικώς είναι: μηδαμινή ταλαιπωρία στην ανάρτηση, μπαινο-βγαίνουν εύκολα κ είναι αποτελεσματικά. Μειονέκτημά τους ότι ίσως 'ξεχαστείς', ακριβώς επειδή δεν κοπανάνε. Φθείρονται εύκολα μόλις η χρήση τους καταστεί μη αναγκαία.
Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να μην προτιμήσεις τις κλασικές αλυσίδες.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
ποια η αποψη σας?
αν αξιζουν πραγματικα τα χρηματα τα τους οι spikes δεν εχω προβλημα να τα δωσωGiatre τι λάστιχα φοράς στο Α4??
-
Σήμερα χρησιμοποίησα κάτι autoshocks πορτοκαλί που είχα πάρει πέρυσι με 50
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για τα Autosocks (και όχι διάφορες αντίστοιχες ελληνικές πατέντες) το συμπέρασμα γενικώς είναι: μηδαμινή ταλαιπωρία στην ανάρτηση, μπαινο-βγαίνουν εύκολα κ είναι αποτελεσματικά. Μειονέκτημά τους ότι ίσως 'ξεχαστείς', ακριβώς επειδή δεν κοπανάνε. Φθείρονται εύκολα μόλις η χρήση τους καταστεί μη αναγκαία.Autoshocks εννοείται τα πάνινα καλύμματα;
Αν ναι, έχετε υπόψην σας ότι η άσφαλτος τους κάνει ζημιά. -
Ναι, αυτά.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Για τα Autosocks (και όχι διάφορες αντίστοιχες ελληνικές πατέντες) το συμπέρασμα γενικώς είναι: μηδαμινή ταλαιπωρία στην ανάρτηση, μπαινο-βγαίνουν εύκολα κ είναι αποτελεσματικά. Μειονέκτημά τους ότι ίσως 'ξεχαστείς', ακριβώς επειδή δεν κοπανάνε. Φθείρονται εύκολα μόλις η χρήση τους καταστεί μη αναγκαία.
Autoshocks εννοείται τα πάνινα καλύμματα;
Αν ναι, έχετε υπόψην σας ότι η άσφαλτος τους κάνει ζημιά.ΔΕ τα θέλουμε για την άσφαλτο..
Εξάλλου ΤΙΠΟΤΆ δεν κάνει για την άσφαλτο
1.Αλυσίδες?Αστο καλύτερα, γκάπα γκούπα, μπαμ πάει ο θόλος και ανάρτηση
2. Spikes αυτό θέλω να το δώ...Τουλάχιστον αυτά τα βγάζεις σφαίρα
-
μια που θα αρχίσουν τα χιόνια σε vw tiguan τί αλυσίδες να πάρω? και στα 4χ4 βάζουμε και μπρος και πίσω? ή να πάρω τις autoschok που είναι εύκολες?
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
μια που θα αρχίσουν τα χιόνια σε vw tiguan τί αλυσίδες να πάρω? και στα 4χ4 βάζουμε και μπρος και πίσω? ή να πάρω τις autoschok που είναι εύκολες?Και μπρος και πισω ΚΑΙ στην ρεζερβα!!!!!
Εγω λεω βασικα να παρεις το λεοφωρειο, να τελειωνουμε-->Μπροστα μονο μπαινουνε στην περιπτωση σου, και ναι, αν πιστευεις οτι δεν θα κανεις τιποτα extreme, τοτε μαλλον θα σε βολεψουν οι καλτσες
-
Η ειρωνική΄απάντηση δε νομίζω ότι χρειαζόταν. Αν εσύ γεννήθηκες σε νταλίκα και τα ξέρεις όλα, δεν τα ξέρουν και οι υπόλοιποι!
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
Η ειρωνική΄απάντηση δε νομίζω ότι χρειαζόταν. Αν εσύ γεννήθηκες σε νταλίκα και τα ξέρεις όλα, δεν τα ξέρουν και οι υπόλοιποι!Μαθε να εχεις λιγο χιουμορ στην ζωη σου, και κυριως να ξεχωριζεις την ειρωνια απο το πειραγμα
Υ.Γ. Οσοι γεννιουνται σε νταλικα ειναι καθηγητες πανεπιστημιου?
Αντιολισθητικές Αλυσίδες