-
Εγώ έβαλα τα Blizzak DM-Z3 και ετοιμάζομαι για ... Φλώρινα
-
Καλοφόρετα!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα πέρασα από την autoplus και χτύπησα 2 ζευγάρια weissock (ευτυχώς είναι ο ίδιος κωδικός εμπρός και πίσω ) και ένα γρύλο. Σύνολο €130 σε 6 άτοκες. Όχι και άσχημα me thinks.Έχει τόσο χαμηλές τιμές η autoplus? ~50 το ζευγάρι δλδ? Μια χαρά είναι.
-
Ναι, αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές απόδοσης ανάμεσα στα autosock και τα weissoc.
BTW, το Σάββατο το πρωί τα Gislaved έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση σε χιόνι στον δρόμο Αμφίκλεια-Κελλάρια.
Στην αρχή ομολογώ ότι δεν μου άφησαν και πολύ καλή αίσθηση, σαν να φορούσα αλυσίδες (περίεργα ψαρέματα) και όλα αυτά πάνω σε ένα δρόμο που είχε ελάχιστο χιόνι. Την πραγματική αξία τους την κατάλαβα όταν έφτασα στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο κόντεψα να εισπράξω την πρώτη τούμπα της χρονιάς. Η άσφαλτος ήταν σκέτο γυαλί. Ο οδηγός ενός jeep που προσπαθούσε να με ακολουθήσει πάρκαρε ακριβώς πίσω μου και με ρώτησε όλο περιέργεια αν φοράω χιονολάστιχα. 'Δεν το πίστευα το πως πήγαινες έτσι στον πάγο' μου είπε.
-
Μη ξεθαρρεύεις στα χιόνια και άσε τους οδηγούς των jeep να πέφτουν στο χαντάκι.
Το χιονολάστιχο είναι πολύ καλό, όπου θέλεις πηγαίνεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μη ξεθαρρεύεις στα χιόνια και άσε τους οδηγούς των jeep να πέφτουν στο χαντάκι.Πολύ σωστό.
Κάποτε οδηγούσα για ένα διάστημα ένα 8κύλινδρο SUV στην Αμερική, της τάξης των 5.400cc.
Σε πολύωρη διαδρομή Boston-NY (υπό πυκνή χιονόπτωση), ουκ ολίγες φορές αισθάνθηκα ότι αν πήγαινα πιο 'ανέμελα', δε θα αργούσε να γλιστρήσει.Προσοχή με τα 4WD λοιπόν, αν υπάρχει black ice κάτω, δεν διαφέρουν και πολύ από οποιοδήποτε άλλο 2WD αυτοκίνητο!
-
Δεν έχω τετρακίνητο. Ένα (σεμνό και) ταπεινό Bora με χιονολάστιχα οδηγώ.
-
Χρησιμοποιησα τις autosock για περιπου 20χλμ ανεβοκατεβαινωντας το Καιμακτσαλαν, πολυ καλη συμπεριφορα κανενα προβλημα. Ομως, η μια απο τις δυο εχει σημαντικη φθορα, το διχτυ που δενει με το υλικο τριβης εχει αρκετουτσικη ζημια. Δεν ειναι για πολλα δηλαδη, ειναι για καποιον σαν εμενα που θα πατησει χιονι μια φορα το χρονο και αν.
-
Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση, αν δεν μπούνε σωστά φθείρονται αμέσως.
-
Οι autosock μου έβγαλαν 2 χιονοδρομικές περιόδους με περίπου 15-20 χιλιόμετρα χρήσης Χ 30 φορές τον χρόνο.
-
Σημερα περασα απο autoplus και πηρα τις multigrip με 80 ευρα.Ειχε και τις RUD οι οποιες ηταν καταπληκτικες σαν ποιοτητα αλλα 170 ευρω ηταν πολλα για μενα που τις χρησιμοποιω αν τυχει και χιονισει σε καμμια εθνικη.Τωρα ελπιζω να εχουν λιγο grip και να μην ειναι μουφα
-
Ειμαι κατοχος ενος Dodge Caliber και εχω ενα προβλημα.Το manual του αυτοκινητου γραφει κατηγορηματικα οτι δεν κανει να βαζεις μεταλικες αλυσιδες σε περιπτωση χιονιου.Σε καταστημα με τετοια ειδη που πηγα μου ειπαν οτι μπαινουν(συγκεκριμενα εβαλε το χερι του στο θολο και τσεκαρε την αποσταση που εχει).Τελικα τι ισχυει?
Επισης το μεγεθος των ελαστικων ειναι 215/60 R17.Λαστιχα σε αυτο το μεγεθος βγαζει μονο η continental και επισης βγαινουν ελαχιστα χιονοπανα για τις συγκεκριμενες διαστασεις.Εαν βαλω 215/55 R 17 στην ιδια ζαντα υπαρχει προβλημα? -
Ξέρει κανείς αν οι αλυσίδες έχουν ημερομηνία λήξης?
Έχω κάτι weisseffels 10η χρονια πλέον και είναι καφε-σκουριά, υπάρχει κανα πρόβλημα?
Τα προηγούμε 8 χρονια έβγαλαν τα λεφτά τους, αλλά πλέον τις εχω για ώρα αναγκής για όταν δεν μπορώ να περπατήσω με 4χ4 και χιονολάστιχα. Να τις κρατήσω ή να τις αλλάξω? -
Ο χρήστης attreidis έγραψε:
Ειμαι κατοχος ενος Dodge Caliber και εχω ενα προβλημα.Το manual του αυτοκινητου γραφει κατηγορηματικα οτι δεν κανει να βαζεις μεταλικες αλυσιδες σε περιπτωση χιονιου.Σε καταστημα με τετοια ειδη που πηγα μου ειπαν οτι μπαινουν(συγκεκριμενα εβαλε το χερι του στο θολο και τσεκαρε την αποσταση που εχει).Τελικα τι ισχυει?
Επισης το μεγεθος των ελαστικων ειναι 215/60 R17.Λαστιχα σε αυτο το μεγεθος βγαζει μονο η continental και επισης βγαινουν ελαχιστα χιονοπανα για τις συγκεκριμενες διαστασεις.Εαν βαλω 215/55 R 17 στην ιδια ζαντα υπαρχει προβλημα?Μηπως το προβλημα ειναι οταν στριβουν οι ροδες;Μηπως βρισκουν οι αλυσιδες σε σημεια της αναρτησης ;
-
Εστω οτι ειναι αυτο το προβλημα.Πηγα να αγορασω πανια.Λογω των διαστασεων που εχει το ελαστικο μπορουν να μπει επανω μονο μια μαρκα η οποια κανει 170 ευρω.Επειδη και εγω θα τις χρησιμοποιω μια φορα το χρονο και αν , ειναι πολλα.
η διαφορα των 5 χιλιοστων στο μαγουλο του ελαστικου χωρις αλλαγη ζαντας θα προκαλεσει προβλημα? -
Γενικά καλός ο δρόμος στο Καιμακτσαλαν με λίγο πάγο σε μερικά σημεία εκτός από το Σάββατο...είχε χιόνι κανα 2χλμ πριν το χιονοδρομικό, όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά η Dolly 'μουλάρωσε'
Μέσα σε 2 λεπτά είχαν μπει οι Autosock στους πίσω τροχούς, απαλό γκάζι και γειά σας
Τρομερές οι καλτσούλες, αφού την έκαναν τη δουλειά και μας πήγαν μέχρι το χιονοδορομικό όπου και στο πάρκινγ εάν δεν τις φορούσε δεν είχα καμία τύχη ούτε μισό μέτρο να προχωρήσω!Σε 2 πόντους χιόνι αλλά και σε πολύ περισσότερο στο πάρκινγ δεν ενεργοποιήθηκε καθόλου το ESP!
Εντυπώσεις άριστες!PS Στις Autosock όποιος ψάχνει για 255/35/18 να αγοράσει το νούμερο 645!
-
Ορίστε; Αφού στο site της autosock δείχνει να μην υποστηρίζεται αυτή η διάσταση. Για πες.
-
Εαν βαλω 215/55 R 17 στην ιδια ζαντα υπαρχει προβλημα?Τι θέλεις να πεις? να αλλάξεις διάσταση στα λάστιχα ή να βάλεις κάλτσες με διάσταση 215/55 R 17 ???
-
Εστω οτι ειναι αυτο το προβλημα.Πηγα να αγορασω πανια.Λογω των διαστασεων που εχει το ελαστικο μπορουν να μπει επανω μονο μια μαρκα η οποια κανει 170 ευρω.Επειδη και εγω θα τις χρησιμοποιω μια φορα το χρονο και αν , ειναι πολλα.
η διαφορα των 5 χιλιοστων στο μαγουλο του ελαστικου χωρις αλλαγη ζαντας θα προκαλεσει προβλημα?Πρόβλημα αν βάλεις λάστιχα 205/55R17 στις ίδιες ζάντες πέρα από το ότι θα 'κλέβει' το κοντέρ σου περίπου 3% και θα μειωθούν τα 'km/h ανά 1000rpm' (όχι καλό για το ταξίδι, καλό για το 0-100 κλπ) δε θα έχεις, αλλά γιατί να το κάνεις αν πρόκειται για 'μόνο μια φορά το χρόνο και αν'? Έχουν φθαρεί και πρέπει να τ'αλλάξεις έτσι κι αλλιώς?
-
Ναι τα ελαστικα ετσι κι αλλιως πρεπει να αλλαχθουν λογω φθορας.Και σκεφτομαι αυτη την αλλαγη κυριως για να εχω μεγαλυτερη γκαμα επιλογων για αγορα ελαστικου αφου οπως προειπα ελαστικα 215/60 R 17 βγαζει μονο η continental.
Στην ιδια ζαντα ποσα μεγεθη ελαστικων μπορουν να μπουν?Δηλαδη τι μπορει να παιξει εκτος απο την διαμετρο?Ο χρήστης evolander έγραψε:
Εαν βαλω 215/55 R 17 στην ιδια ζαντα υπαρχει προβλημα?
Τι θέλεις να πεις? να αλλάξεις διάσταση στα λάστιχα ή να βάλεις κάλτσες με διάσταση 215/55 R 17 ???
να βαλω καλτσα με διασταση 215/55 R 17 στο λαστιχο που εχω τωρα δεν γινεται γιατι οπως μου ειπαν στην autoplus θα ειναι χαλαρη και θα σκιστει.θελω να αλλαξω λαστιχα στην ιδια ζαντα.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες