-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Τώρα τί ρωτάς; Αφού την περιοχή την ξέρεις καλύτερα. Όταν μία ολόκληρη πόλη έχει συνωμοτήσει στην αυθαιρεσία (μιλάω για τον Πύργο και την παραλιακή του ζώνη, από Αλφειούσα έως Αγ. Ανδρέα) και από τον περιπτερά έως τον Δήμαρχο έχει αυθαίρετο σπίτι (συνήθως λυόμενο, εξού και το εύκολο ξήλωμα στέγης) 20 μέτρα από το κύμα, είναι δυνατόν να μην τα ξηλώνει όλα;Όλα σωστά, αλλά οι δημοσιογράφοι; Και καλά οι τοπικοί, αλλά ε ΕΡΑ;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ....Γεωλόγος φαντάζομαι . Είσαι και Α.Π.Θ. ; Τί σειρά είσαι ;
88, Εσυ; Αν εχεις μπει απο 95 και μετα, σου εχω κανει εργαστηρια!
Έχω μπει το '84 . Σε ποιο τομέα τα εργαστήρια ;
-
Κρυσταλλογραφια (Γενικη Ορυκτολογια για μας) και Εργαστηριακες μεθοδους ερευνας ορυκτων κανω. Με το Σκλαβουνο δουλευω.
-
-
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=8702072
Χριcτόδουλοc και Καλλίνικος πίεζαν τη Βάσω Παπανδρέου να μην πάει τον ΧΥΤΑ στο Πολυδένδρι, για να μην υποβαθμισθούν οι εγκαταστάσεις της φασιστικής (όπως έχει αποδείξει η ιστορία) οργάνωσης 'Χρυσοπηγή'.
-
Σχολές ορθοδόξων ταλιμπάν...
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=24183384
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=37810520
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=32009176
Αλήθεια, το γλείψιμο του Μπαμπουινιώτη προς την εκκληcία γιατί δεν το επισημαίνει κανένας;
Ένας υπάλληλος μας είπε να μην ελέγχουμε τους ραcοφόρους...
-
Ροζ ολοταχώς...
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... =100237144
Αλλά είναι φυσιολογική τόση ανωμαλία στους κόλπους μιας αρνησίζωης θρησκείας που καθυβρίζει τον έρωτα και τη γυναίκα...
-
Και πληρωμένη απάντηση από τη Δόμνα Σαμίου προς τους σεμνότυφους αρνησίζωους θρησκόληπτους υποκριτές:
-
Αυτούς τώρα δεν πρέπει να τους βασανίσουμε φρικτά μέχρι θανάτου;
Και μην έρθει κανένας βλάκας και μου πει ότι αυτά είναι... προσωπικά δεδομένα του καθενός ή... προσωπική του ζωή, γιατί θα πάει απ'το χέρι μου.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_135978
-
Μήπως τελικά αυτή είναι η καλύτερη λύση για την αποκατάσταση των παιδιών σας;
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 8,75270760
*Από τον κ. Αχιλλέα Βίνια:
«Γονείς, πώς σας διέφυγε το καλύτερο επάγγελμα, μακράν των άλλων, προς επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών σας;
Πλεονεκτήματα: Εξέλιξη εξασφαλισμένη. Ανεξέλεγκτη διαχείριση οικονομικών. Παράλληλη αποκατάσταση φίλων και συγγενών. Ανετη, πολυτελής στολή εργασίας. Δωρεάν κατοικία και τροφή. Σύνταξη Δημοσίου. Χρήση πολυτελών οδικών μέσων. Κοινωνικό κύρος. Δημόσια πρωτοκαθεδρία. Δωρεάν διακοπές σε περιοχές φυσικού κάλλους (μονές). Απαλλαγή στράτευσης και απαγόρευση οικογενειακών ευθυνών. Θεσμική παρέμβαση στην οικογενειακή δομή και ζωή των άλλων. Ανοχή σε παράνομες δημόσιες επεμβάσεις. Αυτόματη αναγνώριση συνομιλητή του Θεού. Και κυρίως, μόνιμη προστασία από το Αγιο Πνεύμα...».
-
'Πατριωτισμός' εκκληcίας:
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑΪΧ
ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:
EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...
ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ (!!!).
ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣIΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥΔυστυχώς δεν έχω το scanner μαζί μου...
Εξακολουθούν οι βρωμιάρηδες να μιλάνε για 'πατρίδα';
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Αδικη, γιατι το σημαντικοτερο, σπουδαιοτερο και στρατηγικοτερο κοιτασμα της Ελλαδας (το λιγνιτη) τον εκμεταλλευεται το κρατος με ΠΛΗΡΗ επιτυχια. Ενω αντιθετως, αν σου αναφερω περιπτωσεις ιδιωτικων εκμεταλλευσεων που καταστραφηκαν, θα κανω ποστ πιο μακρυ και απο του skullone
Αν εγώ κάνω post με τις κακές επενδύσεις του κράτους, θα γράφω μέχρι του χρόνου!!! Και ίσως 1-2 παραδείγματα κρατικής αποδοτικότητας δεν αναιρούν τον κανόνα (αν το κράτος αναλάβει τη διαχείριση της ερήμου Σαχάρας, σε 10 χρόνια θα έχει έλλειψη άμμου... ). Μιλάω για ΟΛΑ τα κράτη, όχι μόνο για το Ελληνικό!!! Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους (βασικά):
- Οι στόχοι του κράτους εξαιρετικά σπάνια έχουν σχέση με τους στόχους μίας επιχείρησης... και την αποδοτική διαχείριση επενδεδυμένων κεφαλαίων.
- Οι επιχειρήσεις διοικούνται από τους πολιτικούς (συγκαλυμένα ή όχι), οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το να μαζέψουν ψήφους, παρά για την αποδοτική λειτουργία μίας επένδυσης. (και δεν έβαλαν τα λεφτά της επένδυσης από την τσέπη τους). Επαναλαμβάνω μιλάω για όλο τον κόσμο!!
- Ηττοπαθης γιατι περναει την αντιληψη, οτι δεν μπορουμε να διορθωσουμε τιποτα στο κρατος που ζουμε. Ποναει κεφαλι, κοβει κεφαλι. Πηγαινοντας μαλιστα με τη μια στο αλλο ακρο.
Ίσα ίσα, εγώ είμαι της ακριβώς αντίθετης λογικής!!! Πονάει κεφάλι => παίρνω παυσίπονο!!! Παρεξήγησις!!!
Απλά, εάν κάτι έχει αποδειχθεί παντού ότι συμβαίνει (με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις) δέχομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασυμβεί...
- Κακης στρατηγικης, διοτι μιλαμε για ελεγχο πρωτων υλων, ο οποιος θα επρεπε να ειναι αποκλειστικα κρατικος (εφ'οσον η εξωτερικη πολιτικη, η διπλωματια και η αμυνα ειναι επισης κρατικα) και οχι με βαση τις περιβοητες αναγκες της αγορας και του κερδους. Οι αμερικανοι πολεμανε παντου για το πετρελαιο, αλλα αυτο του Τεξας δεν το πειραζουν
Ναι, αλλά το πετρέλαιο του Τέξας (και αυτό του Ιράκ) ΔΕΝ το διαχειρίζονται Αμερικανικές κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, γιατί απλούστατα τέτοιες δεν υπάρχουν!!! Το εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες και το κράτος παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να εξασφαλίσει...
Εξάλλου, δεν νομίζω ότι τυχόν εκμετάλλευση μεταλλευμάτων τιτανίου είναι θέμα στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας. Τουλάχιστον μεγαλύτερης από αυτή που έχει μία οποιαδήποτε πλουτοπαραγωγική πηγή (πχ τσιπούρες)...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αν εγώ κάνω post με τις κακές επενδύσεις του κράτους, θα γράφω μέχρι του χρόνου!!!
Συμφωνοι, μονο που εδω μιλαμε για τον τομεα της ενεργειας και των πρωτων υλων. Θα γελουσες λιγοτερο αν ζουσες στο Λαυριο, το Μαντουδι ή το Στρατωνι.
- Οι στόχοι του κράτους εξαιρετικά σπάνια έχουν σχέση με τους στόχους μίας επιχείρησης... και την αποδοτική διαχείριση επενδεδυμένων κεφαλαίων.
- Οι επιχειρήσεις διοικούνται από τους πολιτικούς (συγκαλυμένα ή όχι), οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το να μαζέψουν ψήφους, παρά για την αποδοτική λειτουργία μίας επένδυσης. (και δεν έβαλαν τα λεφτά της επένδυσης από την τσέπη τους).
Οι δικοι μας στοχοι σαν πολιτες και σαν διαχρονικη ενοια 'Ελληνικη δημοκρατια' ποιοι ειναι ομως; Αυτοι του κρατους ή αυτοι της επιχειρησης; Να σου δωσω παραδειγμα παλι το λιγνιτη. Λογω των κοιτασματων και της εκει εκμεταλλευσης τους ζουνε (εμμεσα ή αμεσα) 2 πολεις των 50.000 κατοικων. Τι σημαινει αποδοτικη; Κερδοφορα; Μη ζημιογονα; Ή κοινωφελης; Ποια θελουμε εμεις οι πολιτες; Αν πουνε δηλαδη 'καποιοι' οτι αν εισαγουμε αεριο θα μας βγαινει το ρευμα 5% φθηνοτερα, τι θα προτιμησουμε; Να το γυρισουμε στο εισαγωμενο αεριο; Και οι 100.000 ανθρωποι αυτοι τι θα γινουν; Μονο ο ψευτοδημοσιονομικος ισολογισμος μας ενδιαφερει; Η ανεργια; Η αποκεντρωση; Η χαραξη εθνικης πολιτικης; Αυτα δεν ειναι σημαντικα ζητηματα; Το ξερετε οτι πριν αρχισει η εκμεταλλευση των λιγνιτικων κοιτασματων εισαγαμε αθρακιτη; Αντιλαμβανεστε τι σημαινει ενεργειακα εξαρτωμενη χωρα; Με μια λεξη προτεκτορατο. Και στο φιναλε αν γινουν και καποιες σπαταλες με σκοπο να βρουνε καποιοι ανθρωποι δουλεια, ας γινουν! Το οτι τα καναλια και η εκκλησια δεν πληρωνει φορους δεν πειραζει.
Απλά, εάν κάτι έχει αποδειχθεί παντού ότι συμβαίνει (με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις) δέχομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασυμβεί...
Το θεμα ειναι 'γιατι συμβαινει;'. Μην πω: Συμβαινει οντως; Ή μηπως οδηγειται η κοινη γνωμη να συμβιβαστει με σκεψεις που λενε οτι το καλυτερο ειναι η υπερκερδοφορια καποιων.
- Κακης στρατηγικης, διοτι μιλαμε για ελεγχο πρωτων υλων, ο οποιος θα επρεπε να ειναι αποκλειστικα κρατικος (εφ'οσον η εξωτερικη πολιτικη, η διπλωματια και η αμυνα ειναι επισης κρατικα) και οχι με βαση τις περιβοητες αναγκες της αγορας και του κερδους. Οι αμερικανοι πολεμανε παντου για το πετρελαιο, αλλα αυτο του Τεξας δεν το πειραζουν
Ναι, αλλά το πετρέλαιο του Τέξας (και αυτό του Ιράκ) ΔΕΝ το διαχειρίζονται Αμερικανικές κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, γιατί απλούστατα τέτοιες δεν υπάρχουν!!! Το εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες και το κράτος παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να εξασφαλίσει...
Λες το ιδιο πραγμα με αλλη διατυπωση αφ'ενος, αφ'ετερου εισαι αρκετα λαθος. Οι ιδιωτικες εταιριες οπως λες δεν εκμεταλλευονται το πετρελαιο κατα το δοκουν, αλλα το εξορυσσουν κατω απο την αυστηρη καθοδηγηση της κυβερνησης, πανω σε θεματα τοσο παραγωγης, οσο τιμης, οσο και νεων εκμεταλλευσεων. Αν δηλαδη η αμερικανικη (και οχι μονο) κυβερνηση πει ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, οι γεωτρησεις αυτες κλεινουν ΑΜΕΣΑ!
Εξάλλου, δεν νομίζω ότι τυχόν εκμετάλλευση μεταλλευμάτων τιτανίου είναι θέμα στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας. Τουλάχιστον μεγαλύτερης από αυτή που έχει μία οποιαδήποτε πλουτοπαραγωγική πηγή (πχ τσιπούρες)...
Μια χαρα συζηταμε τωρα το χαλας! Αν δεν σε εχουν πληροφορησει, οι τσιπουρες γεννιουνται καθε χρονο καινουργιες, ενω οι ορυκτες πρωτες υλες, οταν τελειωνουν ΠΑΕΙ! Οσο για το πρωτο μισο, μαλλον δεν εχεις καθολου αντιληφθει, ουτε την σπουδαιοτητα των πρωτων υλων, ουτε την εννοια της λεξης γεωπολιτικη.
ΥΓ Οι αλλοι δεν εχουν αποψη;
-
Τώρα, το είδα... πάνω που έλεγα να φύγω...
Πάμε λοιπόν!
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν εγώ κάνω post με τις κακές επενδύσεις του κράτους, θα γράφω μέχρι του χρόνου!!!
Συμφωνοι, μονο που εδω μιλαμε για τον τομεα της ενεργειας και των πρωτων υλων. Θα γελουσες λιγοτερο αν ζουσες στο Λαυριο, το Μαντουδι ή το Στρατωνι.
Δεν γνωρίζω για την αποδοτικότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων... Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά μιλάμε για εξαιρέσεις!!
- Οι επιχειρήσεις διοικούνται από τους πολιτικούς (συγκαλυμένα ή όχι), οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το να μαζέψουν ψήφους, παρά για την αποδοτική λειτουργία μίας επένδυσης. (και δεν έβαλαν τα λεφτά της επένδυσης από την τσέπη τους).
Οι δικοι μας στοχοι σαν πολιτες και σαν διαχρονικη ενοια 'Ελληνικη δημοκρατια' ποιοι ειναι ομως; Αυτοι του κρατους ή αυτοι της επιχειρησης; Να σου δωσω παραδειγμα παλι το λιγνιτη. Λογω των κοιτασματων και της εκει εκμεταλλευσης τους ζουνε (εμμεσα ή αμεσα) 2 πολεις των 50.000 κατοικων. Τι σημαινει αποδοτικη; Κερδοφορα; Μη ζημιογονα; Ή κοινωφελης; Ποια θελουμε εμεις οι πολιτες; Αν πουνε δηλαδη 'καποιοι' οτι αν εισαγουμε αεριο θα μας βγαινει το ρευμα 5% φθηνοτερα, τι θα προτιμησουμε; Να το γυρισουμε στο εισαγωμενο αεριο; Και οι 100.000 ανθρωποι αυτοι τι θα γινουν; Μονο ο ψευτοδημοσιονομικος ισολογισμος μας ενδιαφερει; Η ανεργια; Η αποκεντρωση; Η χαραξη εθνικης πολιτικης; Αυτα δεν ειναι σημαντικα ζητηματα; Το ξερετε οτι πριν αρχισει η εκμεταλλευση των λιγνιτικων κοιτασματων εισαγαμε αθρακιτη; Αντιλαμβανεστε τι σημαινει ενεργειακα εξαρτωμενη χωρα; Με μια λεξη προτεκτορατο.
Αποδοτική επένδυση σημαίνει κερδοφόρα σε όλα τα επίπεδα. Και στο χρηματοοικονομικό, αλλά και στο κοινωνικό και στο περιβαλλοντικό.
Ναι, αν μας βγαίνει η ενέργεια φθηνότερη με το αέριο, προσωπικά συμφωνώ να το εισάγουμε.
Ρωτάς τι θα γίνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στις μονάδες αυτές. Εγώ θα σε ρωτήσω αν είσαι διατεθιμένος να πληρώνεις κάποιους για να κάνουν κάτι, τη στιγμή που δεν το κάνουν και καλά και υπάρχει πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση... Προσωπικά όχι. Ακριβώς επειδή στην Ελλάδα περιοριζόμαστε στη λογική αυτή είμαστε μετά τον τελευταίο σε ανταγωνιστικότητα. Γιατί κοιτάμε να μην χάσουν τη δουλειά τους όσοι απασχολούνται σε κάτι μη αποδοτικό και δεν κοιτάμε το πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε κάτι πιο αποδοτικό...
Εάν μία επένδυση δεν είναι αποδοτική, απλούστατα δεν είναι βιώσιμη, ακόμα και αν είναι κρατική. Για πόσο καιρό οι πολίτες θα πληρώνουν για να ζουν μερικοί;;;
Και στο φιναλε αν γινουν και καποιες σπαταλες με σκοπο να βρουνε καποιοι ανθρωποι δουλεια, ας γινουν! Το οτι τα καναλια και η εκκλησια δεν πληρωνει φορους δεν πειραζει.
Γιατί να γίνουν σπατάλες;;; Με τα λεφτά μου!!! Με αυτή τη λογική φτάσαμε στο να έχουμε χιλιάδες προβληματικές κρατικοδίαιτες εταιρείες... Αν κάποια εταιρεία (κρατική ή ιδιωτική) δεν λειτουργεί κερδοφόρα - αποδοτικά να κλείσει!!! Έτσι, θα δημιουργηθεί το κενό που θα καλυφθεί από κάποιον άλλον που θα κάνει τη δουλειά καλύτερα!!!
Παρόμοιας λογικής ήταν και το κρατικό μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες. Το 1977 ο πατέρας μου είχε πάει ταξίδι στις ΗΠΑ. Ήταν Ν. Υόρκη και πήρε τηλ. έναν φίλο του στο Λ. Άντζελες. Δεν άκουγε όμως καλά (κάτι που ο πατέρας μου θεώρησε φυσικό). Μόλις το είπε στον 'αμερικάνο' φίλο του, αυτός του είπε, κλείσε θα σε ξαναπάρω. Μετά από λίγο χτυπάει το τηλ. και μία τηλεφωνήτρια ζήτησε χίλιες φορές συγνώμη για τα προβλήματα στη σύνδεση και ως αποζημίωση, θα μιλούσαν όση ώρα ήθελαν δωρεάν... Την ίδια εποχή που ο (Π)ΟΤΕ έκανε 5χρόνια να σου περάσει ένα τηλέφωνο και 5-6 ώρες να βγάλει γραμμή από Δράμα σε Αθήνα...
Το θεμα ειναι 'γιατι συμβαινει;'. Μην πω: Συμβαινει οντως; Ή μηπως οδηγειται η κοινη γνωμη να συμβιβαστει με σκεψεις που λενε οτι το καλυτερο ειναι η υπερκερδοφορια καποιων.
Ναι, συμβαίνει όντως!!! Γιατί;;; Μα, επαναλαμβάνω ότι αφενός οι στόχοι του κράτους είναι εντελώς διαφορετικοί από τους στόχους μίας επιχείρησης (που είναι η κερδοφορία, η οποία όμως σε ένα υγιές περιβάλλον προέρχεται από την αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης και τα κατάλληλα προϊόντα). Από την άλλη υπάρχουν και τα λεγόμενα κόστη αντιπροσώπευσης. Σε μία κρατική επιχείρηση η ιδιοκτησία ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση στους πολιτικούς (οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την επανεκλογή τους και λιγότερο για οτιδήποτε άλλο - παντού ισχύει αυτό!!), οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση σε κάποιους manager. Αν αφήσουμε στην άκρη τα όσα συνεπάγεται η επιλογή των manager (που συνήθως γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια - σε όλο τον κόσμο) οι manager αυτοί στην πράξη είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτοι... με ότι αυτό συνεπάγεται... Μπορώ να σου παραθέσω και σχετική αρθρογραφία, αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο...
Μία ακόμα έννοια που αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή της υπερκερδοφορίας...
Λες το ιδιο πραγμα με αλλη διατυπωση αφ'ενος, αφ'ετερου εισαι αρκετα λαθος. Οι ιδιωτικες εταιριες οπως λες δεν εκμεταλλευονται το πετρελαιο κατα το δοκουν, αλλα το εξορυσσουν κατω απο την αυστηρη καθοδηγηση της κυβερνησης, πανω σε θεματα τοσο παραγωγης, οσο τιμης, οσο και νεων εκμεταλλευσεων. Αν δηλαδη η αμερικανικη (και οχι μονο) κυβερνηση πει ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, οι γεωτρησεις αυτες κλεινουν ΑΜΕΣΑ!
Δεν λέω το ίδιο πράγμα (εκτός κι αν παρανόησα κάτι!!). ΟΛΕΣ οι εταιρείες λειτουργούν κάτω από την κρατική παρέμβαση, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Σε μερικές η παρέμβαση είναι απλά είσπραξη φόρων. Σε άλλες είναι και άλλα πράγματα...
Και στο περίπτερο της γειτονιάς μου αν πει η κυβέρνηση ΚΛΕΙΣΕ ΑΜΕΣΑ, θα κλείσει άμεσα... Οι ιδιωτικές εταιρείες στην αμερική λειτουργούν με βάση τους κανόνες που έχει θέσει η εκεί κυβέρνηση. Το ποιοι είναι αυτοί δεν γνωρίζω, αλλά ούτε και έχει νόημα να γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι ακόμα και υπό το όποιο πλαίσιο, αυτοί μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα από έναν κρατικοδίαιτο κολοσσό...
Μια χαρα συζηταμε τωρα το χαλας! Αν δεν σε εχουν πληροφορησει, οι τσιπουρες γεννιουνται καθε χρονο καινουργιες, ενω οι ορυκτες πρωτες υλες, οταν τελειωνουν ΠΑΕΙ! Οσο για το πρωτο μισο, μαλλον δεν εχεις καθολου αντιληφθει, ουτε την σπουδαιοτητα των πρωτων υλων, ουτε την εννοια της λεξης γεωπολιτικη.
Έχω αντιληφθεί πολύ καλά την έννοια και τη σπουδαιότητα των λέξεων γεωπολιτική και πρώτες ύλες, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως με μία κρατική εταιρεία διασφαλίζονται ο έλεγχος, η αποδοτική εκμετάλλευση και η ορθολογική διαχείριση των πρώτων υλών αυτών (όποιες κι αν είναι, είτε είναι οι τσιπούρες - που προς το παρόν έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για την Ελληνική οικονομία απ' ότι το τιτάνιο... - είτε το τιτάνιο ή το πετρέλαιο) αποκλειστικά και μόνο με μία κρατική (κρατικοδίαιτη την λέω εγώ) εταιρεία και δεν γίνεται να διασφαλιστεί με μία (ή ακόμα καλύτερα περισσότερες) ιδιωτική εταιρεία... η οποία θα λειτουργεί με βάση ένα νομοθετικό πλαίσιο.
ΥΓ Οι αλλοι δεν εχουν αποψη;
Οι άλλοι απαγορεύεται να έχουν άποψη, αν αυτή είναι διαφορετική απ' τη δικιά μου... (αστειεύομαι, έ!! )
-
Υπαρχει χαωδης διαφωνια σε επιπεδο πολιτικης σκεψης. Λυπαμαι αλλα αυτον το νεοφιλελευθερο τροπο σκεψης δεν ειναι δυνατο να τον συλλαβω εγω, ενας υπαλληλος. Αν εσυ διαθετεις δικια σου ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ (εχει σημασια) επιχειρηση, σε καταλαβαινω. Αλλιως απορω ειλικρινα.
Απο ποτε μια μονεταριστικη και κοντοφθαλμη αντιληψη διαχειρησης των πηγων του κρατους ειναι αυτοσκοπος; Απο ποτε το κρατος πρεπει να εξασφαλιζει καποιες αοριστες κερδοφοριες καποιων αφορολογητων επιχειρηματιων και να αγνοει την ανεργια, την υγεια, την εκπαιδευση, τις πρωτες υλες και διαφορους αλλους 'μη κερδοφορους' κλαδους;
Γραφεις
Αποδοτική επένδυση σημαίνει κερδοφόρα σε όλα τα επίπεδα. Και στο χρηματοοικονομικό, αλλά και στο κοινωνικό και στο περιβαλλοντικό.
Ναι, αν μας βγαίνει η ενέργεια φθηνότερη με το αέριο, προσωπικά συμφωνώ να το εισάγουμε.
Ρωτάς τι θα γίνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στις μονάδες αυτές. Εγώ θα σε ρωτήσω αν είσαι διατεθιμένος να πληρώνεις κάποιους για να κάνουν κάτι, τη στιγμή που δεν το κάνουν και καλά και υπάρχει πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση
Στο συλογισμο σου που εχεις βαλει τον κοινωνικο τομεα μεσα; Πουθενα!
Αν ησουν ενας απο τους χιλιαδες εργαζομενους θα συμφωνουσες; Οχι
Αν ειχες μπακαλικο σε μια γειτονια της Πτολεμαϊδας και οι πελατες σου δουλευαν στη ΔΕΗ θα συμφωνουσες; Οχι
Αν ειχες κανει μια εμπορικη επιχειρηση στο νομο Κοζανης επενδυοντας μεγαλα ποσα θα συμφωνουσες; Οχι
Σου λεει κανεις οτι οι εργαζομενοι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους; Κανεις!
Σε περιπτωση εισαγωγης ενεργειας θα ειμαστε ευαλωτοι σε διπλωματικες πιεσεις; Βεβαιως!
Δηλαδη εισαι διατεθιμενος (οχι εσυ, η ιδεολογια που πρεσβευεις) να θεσεις βομβα σε μια ολοκληρη ελληνικη περιφερεια για 5% κερδος!!!
Λυπαμαι αλλα το μονο που εχω να πω ειναι: ΚΑΗΜΕΝΕ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ!Διαβαζω συνεχεια αποδοτικο, αποδοτικο, αποδοτικο κλπ. Κατι που μειωνει την ανεργια ΔΕΝ ειναι αποδοτικο; Το να εισαι ενεργειακα αυτοδυναμος ΔΕΝ ειναι αποδοτικο;
Και στο κατω-κατω, ποιοι ειναι οι πολιτες που πληρωνουν; Μπορεις να μου πεις ενα κλαδο που τηρει τις υποχρεωσεις του προς την εφορια οσο οι υπαλληλοι; Λαϊκισμός του αισχιστου ειδους!Αλλο κουφο που διαβασα:
Γιατί κοιτάμε να μην χάσουν τη δουλειά τους όσοι απασχολούνται σε κάτι μη αποδοτικό και δεν κοιτάμε το πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε κάτι πιο αποδοτικό...
Αναξιο σχολιασμου!!! Οχι αλλες επενδυσεις! Φτανει! Θα αναγκαστουμε να δουλευουμε ολοι 3 δουλειες για να μη μεινουν τα εργοστασια χωρις εργατες.
Σε μία κρατική επιχείρηση η ιδιοκτησία ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση στους πολιτικούς (οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την επανεκλογή τους και λιγότερο για οτιδήποτε άλλο - παντού ισχύει αυτό!!), οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση σε κάποιους manager. Αν αφήσουμε στην άκρη τα όσα συνεπάγεται η επιλογή των manager (που συνήθως γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια - σε όλο τον κόσμο) οι manager αυτοί στην πράξη είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτοι... με ότι αυτό συνεπάγεται... Μπορώ να σου παραθέσω και σχετική αρθρογραφία, αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο...
Γιατι ομως υπαρχει διαχυτη η υποψια οτι αυτοι οι πολιτικοι εκτος απο την επανεκλογη τους ενδιαφερονται και για την τσεπη τους; Γιατι ολοι βιαζονται να (ξε)πουλησουν οταν ειναι αυτοι στα πραγματα ωστε να εισπραξουν τη μιζα απο τους υγιεις (εδω γελανε) επιχειρηματιες, ως ανταλλαγμα για την εξευτελιστικη τιμη στην οποια αγορασαν τον εθνικο πλουτο; Γιατι διαφοροι μανατζερς (κοινως αεριτζηδες) φερνουν σκοπιμα εταιριες στα 'κοκκινα' ωστε να συμβιβαστει ο καθε markvag με την ιδεα του ξεπουληματος; Και εγω μπορω να παραθεσω αναλογη αρθρογραφια.
Τι σημαινει υπερκερδοφορια; Σημαινει οτι ενω εχει εξασφαλισμενα καποια κερδη μια επιχειρηση, γινονται υπερ της ενα καρο ρυθμισεις με σκοπο αυτα να αυξηθουν χωρις να γινεται ο παραμικρος ελεγχος για τα αντισταθμιστικα οφελη που θα επρεπε να παρεχουν οι εν λογω επιχειρηματιες (νεες επενδυσεις, θεσεις εργασιας, χρηματοδοτηση ερευνας, αποκεντρωση, νεες τεχνολογιες).
Στο ενεργειακο-πετρελαϊκο θεμα τωρα, μαλλον εχεις αγνοια. Δε μιλαμε η κυβερνηση να αναστειλει την αδεια εργασιας για μια επιχειρηση (αν εισαι μαγκας, προσπαθησε να κλεισεις εστω και περιπτερο. Θα δινει το κρατος αποζημιωση μεχρι και στα δισεγγονα του περιπτερα), αλλα για πληρη ελεγχο της. Φαντασου να ερθει η Οπελ να ανοιξει εργοστασιο στην Ελλαδα και το κρατος να της πει: Θα παραγεις 16 αυτοκινητα ημερησιως, θα τα πουλας τοσο και δεν θα πουλας σε αυτες κι αυτες τις χωρες. ΕΤΣΙ δουλευουν οι εταιριες πετρελαιου στις ανεξαρτητες χωρες. Στις μπανανιες και στα προτεκτορατα ειναι αλλο θεμα.
Αν ειναι να ερθει μια εταιρια να εκμεταλλευεται τον ορυκτο μας πλουτο και να θετει πλαφον παραγωγης η ελληνικη πολιτεια, τιμολογιακη πολιτικη η ελληνικη πολιτεια και συμφωνιες εξαγωγων να τις κλεινει η ελληνικη πολιτεια, τοτε οντως δεν εχει νοημα αν η εκμεταλευση ειναι αμεσα κρατικη ή ιδιωτικη. Αν ομως το μεταλλειο εξορυσσει οσο θελει (ληστρικη εκμεταλλευση που λεμε οι γεωλογοι), σε οτι τιμη θελει και σε οποιον θελει, αυτο ονομαζεται παραβιαση εθνικης κυριαρχιας.Εγω παλι δεν καταλαβαινω τη διαφορα μεταξυ κρατικης και κρατικοδιαιτης.
ΥΓ Κανας αλλος ρε παιδια;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη για τις συγκεκριμένες κρατικές επενδύσεις,αλλά διαφωνώ και εγώ κάθετα με τη λογική του κράτους-επιχείρησης.Αν συντρέχουν κοινωνικοί,πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι,ας 'χάνει' χρήματα το κράτος.Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις τύπου Ο.Α.,όπου νομίζω ότι έχει γίνει φοβερή σπατάλη δημόσιου χρήματος,αλλά για τομείς όπως η υγεία,η παιδεία κλπ.
Το κράτος δεν είναι επιχείρηση για να λειτουργεί με αυτοσκοπό το κέρδος.Σκοπός είναι η παροχή και διατήρηση ποιότητας ζωής στους πολίτες.Οπότε αν χρειάζεται το κράτος να 'μπει μέσα' για να τους εξασφαλίσει εργασία,υγεία ή παιδεία,με βρίσκει σύμφωνο.Σε αντίθετη περίπτωση,ας γίνουμε ΗΠΑ και ξεπουλήσουμε τα πάντα.Και ο μη έχων,ας κόψει το λαιμό του...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Υπαρχει χαωδης διαφωνια σε επιπεδο πολιτικης σκεψης.Ναι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για το ύφος που έχεις παρακάτω. Αν είχα κι εγώ παρόμοι ύφος στα πιο πάνω post μου, ζητώ συγνώμη. Συζήτηση κάνουμε...
Ας συνεχίσουμε λοιπόν!
Λυπαμαι αλλα αυτον το νεοφιλελευθερο τροπο σκεψης δεν ειναι δυνατο να τον συλλαβω εγω, ενας υπαλληλος. Αν εσυ διαθετεις δικια σου ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ (εχει σημασια) επιχειρηση, σε καταλαβαινω. Αλλιως απορω ειλικρινα.
Δεν διαθέτω δικιά μου επιχείρηση (ούτε παραγωγική ούτε μη παραγωγική - αυτό χρησιμοποιείται με την έννοια που το χρησιμοποιεί και ο ΚΚ υποθέτω, πράγμα με το οποίο επίσης διαφωνώ, αλλά δεν είναι της παρούσης!). Μέχρι πρόσφατα δούλευα, πλέον όμως ασχολούμαι μόνο με το ΜΒΑ μου (και με αυτό ίσως όχι και όσο θά 'πρεπε... ).
Ίσως δεν θα απορούσες αν είχες οικονομικές σπουδές (απ' όσο ξέρω είσαι γεωλόγος, έτσι;;; ), όπως εγώ...Πάντως, και να είχα δική μου επιχείρηση δεν θα είχα τους ανθρώπους ούτε σαν αναλώσιμες ύλες, ούτε θα τους χτυπούσα με μαστίγια (αν μία τέτοια εικόνα έχεις...)
Απο ποτε μια μονεταριστικη και κοντοφθαλμη αντιληψη διαχειρησης των πηγων του κρατους ειναι αυτοσκοπος; Απο ποτε το κρατος πρεπει να εξασφαλιζει καποιες αοριστες κερδοφοριες καποιων αφορολογητων επιχειρηματιων και να αγνοει την ανεργια, την υγεια, την εκπαιδευση, τις πρωτες υλες και διαφορους αλλους 'μη κερδοφορους' κλαδους;
Ο σκοπός του κράτους είναι η ορθολογική διαχείριση των πόρων που έχει στη διάθεσή του (βασικά δηλαδή τους φόρους μας) για την επίτευξη των στόχων του. Προτιμώ λοιπόν να ασχοληθεί με αυτά που θεωρώ σκοπούς του (κατασκευή υποδομών, δημόσια τάξη, διοίκηση, άμυνα, παιδεία, πρόνοια, υγεία, κτλ), παρά να σπαταλά τους πόρους (που παίρνει από την τσέπη μας) σε πράγματα που δεν είναι σε θέση να κάνει σωστά!
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν οι κλάδοι της παιδείας, υγείας, κτλ θεωρώ ότι είναι στις υποχρεώσεις του κράτους. Είναι υπηρεσίες - αγαθά τα οποία το κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες του, ανεξαρτήτως κόστους. Σε αυτούς τους τομείς βάζεις και την ενέργεια. Διαφωνώ, αλλά υπενθυμίζω ότι η κουβέντα ξεκίνησε από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων τιτανίου...
Επίσης, συνεχώς επαναλαμβάνεις περί αφορολόγητων επιχειρηματιών. Ποιες ακριβώς επιχειρήσεις δεν πληρώνουν φόρους;;; (εκτός από την εκκλησία, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και τα κανάλια, αλλά και αυτά είναι μια άλλη εξίσου πονεμένη ιστορία, στην οποία κολλάει το επιχείρημα περί επανεκλογής των πολιτικών... )
Ρωτάς τι θα γίνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στις μονάδες αυτές. Εγώ θα σε ρωτήσω αν είσαι διατεθιμένος να πληρώνεις κάποιους για να κάνουν κάτι, τη στιγμή που δεν το κάνουν και καλά και υπάρχει πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση
Απαντώ με το υπογραμμισμένο και έντονο κείμενο...
Αν ησουν ενας απο τους χιλιαδες εργαζομενους θα συμφωνουσες; Οχι
Αν ειχες μπακαλικο σε μια γειτονια της Πτολεμαϊδας και οι πελατες σου δουλευαν στη ΔΕΗ θα συμφωνουσες; Οχι
Αν ειχες κανει μια εμπορικη επιχειρηση στο νομο Κοζανης επενδυοντας μεγαλα ποσα θα συμφωνουσες; ΟχιΠιθανώς θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά δεν πιστεύω να ήμουν αντικειμενικός στην κρίση μου τότε. Επαναλαμβάνω ότι η τεχνητή διατήρηση μη υγιών επιχειρήσεων ευθύνεται για την απελπιστική κατάσταση της ανταγωνιστικότητατας της Ελλάδας, που με τη σειρά της ευθύνεται για την έλλειψη ξένων (και όχι μόνο) επενδύσεων, που με τη σειρά της ευθύνεται για την υψηλή ανεργία...
Σου λεει κανεις οτι οι εργαζομενοι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους; Κανεις!
Φυσικά και δεν μου το λέει κανείς αυτό. Πιθανότατα να είναι άψογοι στη δουλειά τους. Όμως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το δημόσιο κάνει τους εργαζόμενους μη αποδοτικούς...
Αν υπάρχει όμως φθηνότερη και εξίσου καλή εναλλακτική, ανεξάρτητα με το πόσο καλοί είναι οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση θα κλείσει (το εξίσου καλή περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες - εξωτερική πολιτική, κοινωνικά ζητήματα - χρηματοοικονομικά, κτλ.)Σε περιπτωση εισαγωγης ενεργειας θα ειμαστε ευαλωτοι σε διπλωματικες πιεσεις; Βεβαιως!
Ναι...όμως, και τώρα εισάγουμε ενέργεια... από το Κοζλοντούι... και την Αλβανία...
Ενώ τώρα με την σταθερή αποβιομηχάνιση και την υψηλή (και σταθερά υψηλή) ανεργία η χώρα είναι περήφανη και δεν ανέχεται πιέσεις... Η Τουρκία είναι ενεργειακά αυτάρκης;;;
Η διπλωματία είναι πιο περίπλοκη...
Δηλαδη εισαι διατεθιμενος (οχι εσυ, η ιδεολογια που πρεσβευεις) να θεσεις βομβα σε μια ολοκληρη ελληνικη περιφερεια για 5% κερδος!!!
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα για την τεχνητή διατήρηση εν ζωή μη ανταγωνιστικών επιχειρήσεων... Επαναλαμβάνω επίσης ότι δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αυτά που λέω είναι γενικές τοποθετήσεις. Η **κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή **και κανείς πριν μιλήσει θα πρέπει να μελετήσει όλους τους παράγοντες (ναι, και τους κοινωνικούς!!!)
Λυπαμαι αλλα το μονο που εχω να πω ειναι: ΚΑΗΜΕΝΕ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ!
Δεν το σχολιάζω...
Διαβαζω συνεχεια αποδοτικο, αποδοτικο, αποδοτικο κλπ. Κατι που μειωνει την ανεργια ΔΕΝ ειναι αποδοτικο;
Ενώ το να απωθούμε τους ξένους επενδυτές μειώνει την ανεργία...
Το να εισαι ενεργειακα αυτοδυναμος ΔΕΝ ειναι αποδοτικο;
Είναι. Μήπως όμως είναι πιο αποδοτικό να υπάρχει περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;;;
Και στο κατω-κατω, ποιοι ειναι οι πολιτες που πληρωνουν; Μπορεις να μου πεις ενα κλαδο που τηρει τις υποχρεωσεις του προς την εφορια οσο οι υπαλληλοι;
Μαζί με τους συνταξιούχους κανέναν άλλο, αλλά δεν βλέπω που κολλάει
Λαϊκισμός του αισχιστου ειδους!
Μoi;;;
Αλλο κουφο που διαβασα:
Γιατί κοιτάμε να μην χάσουν τη δουλειά τους όσοι απασχολούνται σε κάτι μη αποδοτικό και δεν κοιτάμε το πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε κάτι πιο αποδοτικό...
Αναξιο σχολιασμου!!! Οχι αλλες επενδυσεις! Φτανει! Θα αναγκαστουμε να δουλευουμε ολοι 3 δουλειες για να μη μεινουν τα εργοστασια χωρις εργατες.
Μα, αυτό λέω κι εγώ... Ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν νέες επενδύσεις, επειδή δεν είμαστε ανταγωνιστικοί... Και γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστικοί;;;
Σε μία κρατική επιχείρηση η ιδιοκτησία ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση στους πολιτικούς (οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την επανεκλογή τους και λιγότερο για οτιδήποτε άλλο - παντού ισχύει αυτό!!), οι οποίοι ανέθεσαν τη διαχείριση σε κάποιους manager. Αν αφήσουμε στην άκρη τα όσα συνεπάγεται η επιλογή των manager (που συνήθως γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια - σε όλο τον κόσμο) οι manager αυτοί στην πράξη είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτοι... με ότι αυτό συνεπάγεται... Μπορώ να σου παραθέσω και σχετική αρθρογραφία, αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο...
Γιατι ομως υπαρχει διαχυτη η υποψια οτι αυτοι οι πολιτικοι εκτος απο την επανεκλογη τους ενδιαφερονται και για την τσεπη τους; Γιατι ολοι βιαζονται να (ξε)πουλησουν οταν ειναι αυτοι στα πραγματα ωστε να εισπραξουν τη μιζα απο τους υγιεις (εδω γελανε) επιχειρηματιες, ως ανταλλαγμα για την εξευτελιστικη τιμη στην οποια αγορασαν τον εθνικο πλουτο;
Κλασσικές Ελληνικές καταστάσεις... Επαναλαμβάνω όμως ότι μιλούσα για ευνομούμενη πολιτεία και όχι για την μπανανία μας...
Γιατι διαφοροι μανατζερς (κοινως αεριτζηδες) φερνουν σκοπιμα εταιριες στα 'κοκκινα' ωστε να συμβιβαστει ο καθε markvag με την ιδεα του ξεπουληματος;
Το σκόπιμα το αμφισβητώ. Ο κάθε markvag 'συμβιβάζεται' με την ιδέα του 'ξεπουλήματος' επειδή γνωρίζει ότι παντού και πάντα (με κάποιες εξαιρέσεις) το κάθε κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά. British Leyland κανείς;;;
Και εγω μπορω να παραθεσω αναλογη αρθρογραφια.
Αυτό θα το ήθελα (δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά ενδιαφέρομαι!! )
Τι σημαινει υπερκερδοφορια; Σημαινει οτι ενω εχει εξασφαλισμενα καποια κερδη μια επιχειρηση, γινονται υπερ της ενα καρο ρυθμισεις με σκοπο αυτα να αυξηθουν χωρις να γινεται ο παραμικρος ελεγχος για τα αντισταθμιστικα οφελη που θα επρεπε να παρεχουν οι εν λογω επιχειρηματιες (νεες επενδυσεις, θεσεις εργασιας, χρηματοδοτηση ερευνας, αποκεντρωση, νεες τεχνολογιες).
Ή όταν δεν έχεις κέρδη, γίνονται ένα σωρό ρυθμίσεις για να σε κρατήσουν στη ζωή, ενώ θα έπρεπε να είχες κλείσει...
Στο ενεργειακο-πετρελαϊκο θεμα τωρα, μαλλον εχεις αγνοια. Δε μιλαμε η κυβερνηση να αναστειλει την αδεια εργασιας για μια επιχειρηση (αν εισαι μαγκας, προσπαθησε να κλεισεις εστω και περιπτερο. Θα δινει το κρατος αποζημιωση μεχρι και στα δισεγγονα του περιπτερα), αλλα για πληρη ελεγχο της. Φαντασου να ερθει η Οπελ να ανοιξει εργοστασιο στην Ελλαδα και το κρατος να της πει: Θα παραγεις 16 αυτοκινητα ημερησιως, θα τα πουλας τοσο και δεν θα πουλας σε αυτες κι αυτες τις χωρες. ΕΤΣΙ δουλευουν οι εταιριες πετρελαιου στις ανεξαρτητες χωρες. Στις μπανανιες και στα προτεκτορατα ειναι αλλο θεμα.
Αν ειναι να ερθει μια εταιρια να εκμεταλλευεται τον ορυκτο μας πλουτο και να θετει πλαφον παραγωγης η ελληνικη πολιτεια, τιμολογιακη πολιτικη η ελληνικη πολιτεια και συμφωνιες εξαγωγων να τις κλεινει η ελληνικη πολιτεια, τοτε οντως δεν εχει νοημα αν η εκμεταλευση ειναι αμεσα κρατικη ή ιδιωτικη. Αν ομως το μεταλλειο εξορυσσει οσο θελει (ληστρικη εκμεταλλευση που λεμε οι γεωλογοι), σε οτι τιμη θελει και σε οποιον θελει, αυτο ονομαζεται παραβιαση εθνικης κυριαρχιας.Ναι, έχω άγνοια, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ λειτουργεί έτσι. Εφόσον όμως είσαι τόσο σίγουρος πάσο...
Βέβαια, με τις προϋποθέσεις που λες πολύ αμφιβάλω αν κάποιος επιχειρηματίας θα έκανε μία επένδυση... Εκεί που θα μπορούσε η Ελληνική πολιτεία να παρέμβει είναι στο να θέσει όρια (η ληστρική εκμετάλλευση που λες υποθέτω ότι είναι η υπερεκμετάλλευση του ορυχείου με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον) κυρίως σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σε περιπτώσεις που τίθεται θέμα εξωτερικής πολιτικής (πχ θέλουμε να σταματήσουμε τις Ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία για να πιέσουμε τη χώρα). Αλλιώς δεν βλέπω τον λόγο παρέμβασης... Το να καθορίζει το κράτος τις τιμές, τις ποσότητες (δεν μιλάω για βλαπτικές υπερβολές), τους πελάτες (εκτός εξαιρέσεων - βλ. παραπάνω) δεν νομίζω ότι ούτε εφικτό είναι ούτε λογικό και θα δημιουργούσε μία κρατική εταιρεία με ιδιώτες μετόχους...
Εγω παλι δεν καταλαβαινω τη διαφορα μεταξυ κρατικης και κρατικοδιαιτης.
Συνήθως καμία...
Είπαμε... τους τρόμαξα!!!
-
Στο πυρ το εξώτερον η ζωοφιλία... Μια ευγενική χορηγία της 'Greek Orthodoxy S.A.':
Στην πυρά οι ... ζωόφιλοι!
Σήμερα, αγαπητοί φίλοι, σας έχω κάτι... καλό. Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής» (Χριστοκοπίδου 12, Αθήνα, είναι η διεύθυνσή του) και που περνάει γενεές δεκατέσσερις όλους εμάς τους (αμαρτωλούς!) ζωόφιλους. Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε το... ατόπημα της Επιτροπής Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας να ζητήσει απ' τους υποψήφιους φοιτητές, κατά τις περσινές Πανελλαδικές, να γράψουν έκθεση με θέμα τα αδέσποτα ζώα, «που κάποτε τα σκοτώνουν και με φόλες», όπως λέει ο οργισμένος συγγραφέας του άρθρου.
Αλλά διαβάστε πρώτα το άρθρο του «Βαπτιστή» και τα λέμε μετά:
«Τι σκυλιά, τι άνθρωποι!
Αδέσποτα σκυλιά! Πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κάποτε είναι και επικίνδυνα και εστίες μολύνσεως. Προσπαθούν οι ζωόφιλοι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη γύρω απ' την αξία των σκυλιών. Και προβαίνουν σε πάσης φύσεως διαμαρτυρίες.
Αλλοίμονο, αν κάποιος ζωόφιλος πληροφορηθή, ότι κακοποιήθηκε ή, έστω και παραμελήθηκε ένα σκυλί! Το σκυλί έχει δικαίωμα να δαγκώνη, να κοπρίζη, να μεταδίδη μολυσματικές αρρώστιες! Ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να παραμερίση ένα επικίνδυνο σκυλί!
Ας μη σπεύσετε να μας κατηγορήσετε ότι είμαστε σκληροί έναντι των ζώων, που κι αυτά είναι δημιουργήματα του Θεού, καθένα για ειδικό έργο και για ειδική υπηρεσία του ανθρώπου.
Εκείνο, που δεν είναι δυνατόν όχι ο Χριστιανισμός, αλλά και ο άθρησκος Ανθρωπισμός ν' ανεχθή είναι η σκανδαλώδης περιποίησις στα ζώα, η ανισότητα ανάμεσα στον άνθρωπο και στο σκυλί, ως προς τη μέριμνα και φροντίδα.
Δεν είναι δυνατόν να είναι ευαίσθητοι οι ζωόφιλοι για ένα σκυλί που ψώφισε, και να είναι αναίσθητοι για τόσα παιδιά στον πλανήτη μας, που πεθαίνουν απ' την πείνα, για τα χίλια παιδιά, που καθημερινά σφάζονται στην Ελλάδα με τις εκτρώσεις (300.000 κάθε χρόνο!), για τους τόσους πεινασμένους και βασανισμένους ανθρώπους στον πλανήτη μας.
Να γιατί ξενιστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε το θέμα της Εκθέσεως στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις. Δόθηκε στους εξεταζομένους σαν θέμα ένα κείμενο για τα αδέσποτα σκυλιά, που κάποτε τα σκοτώνουν και με 'φόλες'. Η δε σπουδαιότερη επισήμανσις στο κείμενο προς ανάπτυξι στην Εκθεσι των Πανελλαδικών, ήταν: 'Τα σκυλιά δεν διαφέρουν σε τίποτε ως προς την εγκατάλειψι από τον ίδιο τον εγκαταλελειμμένο άνθρωπο'!
- Τι σκυλί, τι άνθρωπος! Ενα και το αυτό κατά την Επιτροπή, που ενέκρινε το θέμα της Εκθέσεως. Το σκυλί, που δεν έχει ψυχή αθάνατη, και λειτουργεί βιολογικά και μόνο, με βάσι τους νόμους των ενστίκτων, είναι 'ίσια και όμοια' με τον άνθρωπο, που έχει ψυχή αθάνατη, που αξίζει όσο δεν αξίζει όλο το σύμπαν, που γι' αυτόν ο Θεός έγινε άνθρωπος!
Ενα ζώο ίσια και όμοια **με τον ατίμητο άνθρωπο, που έχει πνευματικές δυνάμεις και ανατάσεις, που δεν θα πεθάνη ποτέ!
**- Τι σκυλί, τι άνθρωπος! Ο άνθρωπος, ο φυσιολογικός, βλέπει και τα ζώα με φιλικό βλέμμα. Ο διεστραμμένος και ανώμαλος άνθρωπος, νοιάζεται πιο πολύ για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά. Ξοδεύει πιο πολλά για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά!
Σ' αυτή, λοιπόν, την ευαισθητοποίησι θέλησαν να ωθήσουν τους εξεταζομένους μαθητές οι υπεύθυνοι της Εξεταστικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας; Πάντως ούτε οι κυνικοί φιλόσοφοι δεν θα υποστήριζαν την ισοτιμία σκυλιών και ανθρώπων!
Πιθανόν, η διατύπωσις του θέματος της Εκθέσεως ν' αδική εκείνους που ζητούσαν από τους μαθητές τις απόψεις τους γα τα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα παιδιά. Αλλά κι έτσι να 'ναι, πάλι το θέμα των σκυλιών δεν βρίσκεται σε προτεραιότητα στις μέρες μας, όπου η αξία 'Ανθρωπος' τόσο πολύ προσβάλλεται και καταπατείται».
- Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1 Το άρθρο αυτό μάς το έστειλε μια κυρία, αναγνώστρια και φίλη της στήλης μας, με την εξής σημείωση:** «Το παρόν δημοσίευμα τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας μας, στον Ωρωπό (παραλία Μαρκοπούλου), λίγο μετά την εξόντωση των σκυλιών μας. Δοξάστε τους!». Είναι σαφές ότι, αυτοί που με φόλες ξεπάστρεψαν τα άτυχα σκυλιά που φρόντιζε η φίλη μας, πρέπει να θεωρούν τους ευατούς τους «ανθρώπους του Θεού» **-τρομάρα τους. Και πως, μετά την πράξη τους, της πέταξαν και το εν λόγω άρθρο, για να την... επαναφέρουν στον «ίσιο δρόμο».
2 Είναι επίσης σαφές ότι, άτομα σαν τον αρθρογράφο του γελοίου αυτού άρθρου, ζουν στον θλιβερό κόσμο τους, γεμάτοι μίσος για κάθε τι που έχει ζωή, άνθρωπο ή ζώο. Σκοταδιστές, εκτός τόπου και χρόνου, είναι αδύνατον να αντιληφθούν -και το ομολογούν- ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ευαίσθητος απέναντι σ' ένα σκυλί που πέθανε (κι όχι «ψώφισε»....) από φόλα, και, ταυτόχρονα, να 'ναι επίσης ευαίσθητος απέναντι σ' ένα νέο παιδί που βιάστηκε από έναν... άγιο μητροπολίτη.
3 Μέχρι προ μηνός, τέτοιου είδους άρθρα -και τέτοιου είδους έντυπα- προκαλούσαν μόνο το γέλιο σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο. Μετά τα τελευταία σκάνδαλα, όμως, που βγάζουν στο φως την καλά κρυμμένη σαπίλα της Εκκλησίας μας, καλό θα ήταν να εξαφανιστούν, μαζί με τους συγγραφείς και εκδότες τους. Ολοι αυτοί είναι εντελώς ακατάλληλοι και ανίκανοι να κρίνουν τους περίπου 300.000 Ελληνες ζωόφιλους, αν είναι ευαίσθητοι ή όχι. Αντε μπράβο, γιατί πολλά ράμματα έχουμε μαζέψει για τη γούνα τους. Ας κοιτάξουν να μαζέψουν τις πομπές τους, κι ας μας αφήσουν ήσυχους, εμάς και τις ευαισθησίες μας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2005
Πριν αλέκτορα...
Την περασμένη Δευτέρα στηλιτεύαμε ένα εξοργιστικό άρθρο, δημοσιευμένο σε περιοδικό θρησκευτικού περιεχομένου, σύμφωνα με το οποίο η ζωοφιλία και ειδικά η φροντίδα των αδέσποτων ζώων χαρακτηρίζονταν περίπου... εγκλήματα. Ξαναδημοσιεύω μια παράγραφο από εκείνο το χολερικό άρθρο:
«Τι σκυλί, τι άνθρωπος! Ο άνθρωπος, ο φυσιολογικός, βλέπει και τα ζώα με φιλικό βλέμμα. Ο διεστραμμένος και ανώμαλος άνθρωπος νοιάζεται πιο πολύ για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά. Ξοδεύει πιο πολλά για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά!».
Αυτά -και άλλα παρόμοια- ισχυριζόταν ο (προφανώς «θεούσος») αρθρογράφος του περιοδικού «Ιωάννης ο Βαπτιστής», τα οποία αναδημοσιεύσαμε την περασμένη Δευτέρα στη σελίδα αυτή.
Τι σύμπτωση! Το ίδιο εκείνο βράδυ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Τετ-α-τετ» του Νίκου Ευαγγελάτου (Αλτερ), βασικό θέμα υπήρξε η... αγάπη ενός ιερέα, κάπου στην Αθήνα, για τα παιδιά: όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία... Δεκαπέντε (!) παιδάκια της ενορίας του χάιδευε και ασελγούσε επάνω τους ο... αγαθός και ταπεινός λευίτης, μέσα μάλιστα στην εκκλησία, στο γραφείο του και στο «ιερό». Και είναι ακόμα ελεύθερος να ιερουργεί...
Κι ύστερα, ο... ομαλός αρθρογράφος του περιοδικού «Ιωάννης ο Βαπτιστής» χαρακτηρίζει «ανώμαλους» και «διεστραμμένους» όσους και όσες προσφέρουν φροντίδα και στοργή στα δύστυχα εγκατελειμμένα ζωάκια. Ρε, δεν πάτε να κουρεύεστε, λέω εγώ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/03/2005
Δοξάστε τους κι αυτούς και τον γιαχβέ και τον σούπερ μαραγκό.
-
Καλα εχουν βγει κατι ποστ μακαρονια, γαμησε τα!!! >αυτό δεν είναι δικαιολογία για το ύφος που έχεις παρακάτω. Αν είχα κι εγώ παρόμοι ύφος στα πιο πάνω post μου, ζητώ συγνώμη.
Ισως το υφος να προερχεται οτι πραγματικα με πικραινει και με εξοργιζει νεοι ανθρωποι, χωρις κανενα προσωπικο συμφερον και χωρις να εχουν βγει στην αγορα εργασιας, να σκεφτονται και να μιλαν ετσι. Οι ανθρωποι δεν ειναι νουμερα πανω σε χαρτια. Οι αναγκες ΟΛΩΝ των πολιτων ειναι το ζητουμενο. Πραγματικα σου ευχομαι να παρεις με το καλο το μαστερ σου, να πας και στρατο και στη συνεχεια να βρεις δουλεια με την αξια σου (1η δυσκολια), να αμοιφθεις συμφωνα με αυτην (2η) και η τυχη σου στο μελλον να εξαρταται απο την ευσυνειδησια και την εργατικοτητα σου (3η). Να εχεις εργοδοτες δικαιους (4η) και με κατανοηση (εδω πλεον δε μιλαμε για δυσκολια αλλα για επιστημονικη φαντασια). Αντι να εχω το υφος που ειχα στο προηγουμενο ποστ θα μπορουσα να σε κανω να φανταστεις μια απολυτα λογικη μελλοντικη κατασταση (για δικους μου ανθρωπους πραγματικη), οπου η γυναικα σου θα εχει επιπλεκομενη εγκυμοσυνη σε διδυμα και καποιος απο τους γονεις σου σοβαρο προβλημα υγειας. Συμφωνα με ολα αυτα που λες, θα συμφωνησεις με τον εργοδοτη σου, ο οποιος θα σε απολυσει γιατι την περιοδο εκεινη δε θα εισαι αποδοτικος (και με το δικιο σου). 'Η (κατοπιν εορτης) θα καταλαβεις οτι ολα αυτα που κυρησσουν οι διαφοροι ινστρουχτορες της παγκοσμιοκρατιας και του νεοφιλελευθερισμου, αποσκοπουν στο καλο του 1% (πολυ εβαλα, αλλα τεσπα) και την στυγνη χρησιμοποιηση του υπολοιπου 99%. Αυτο πιστευω οτι φτανει για να καταλαβεις και την απαντηση μου στα επι μερους, αλλα επειδη ειμαι φαφλατας θα απαντησω και πιο συγκεκριμενα σε μερικα σημεια
[quote]Πάντως, και να είχα δική μου επιχείρηση δεν θα είχα τους ανθρώπους ούτε σαν αναλώσιμες ύλες, ούτε θα τους χτυπούσα με μαστίγια (αν μία τέτοια εικόνα έχεις...)[/quote]
Εσυ ισως οχι και δεν υπονοησα κατι τετοιο, αλλα εφοσον θεωρεις την αυξηση του κρατικου κερδους κατα 5% ή της επιχειρησης σου, επαρκη λογο να χασουν τη δουλεια τους εμμεσα ή αμεσα χιλιαδες ανθρωποι, καλυτερα να χρησιμοποιουσες μαστιγιο.[quote]παρά να σπαταλά τους πόρους (που παίρνει από την τσέπη μας) σε πράγματα που δεν είναι σε θέση να κάνει σωστά! [/quote]
Μα αυτο που λεω τοσο καιρο, ειναι οτι την εκμεταλλευση των λιγνιτων την εχει κανει το κρατος πολυ σωστα και εχει δωσει περα απο ενεργειακη αυταρκεια, χιλιαδες θεσεις εργασιας.[quote]Σε αυτούς τους τομείς βάζεις και την ενέργεια. Διαφωνώ, αλλά υπενθυμίζω ότι η κουβέντα ξεκίνησε από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων τιτανίου...[/quote]
Οχι ακριβως ενεργεια, αλλα και στρατηγικα κοιτασματα, οπως πιθανον να ειναι και το τιτανιο.
[quote]Επίσης, συνεχώς επαναλαμβάνεις περί αφορολόγητων επιχειρηματιών. Ποιες ακριβώς επιχειρήσεις δεν πληρώνουν φόρους;;;[/quote]
Συμφωνα με προσφατο νομο οχι μονο οι επιχειρησεις μπορουν να πετυχουν ολικη εκπτωση του φορου συμφωνα με το νομο περι επενδυσεων (που δεν κανουν ή κανουν στη Βουλγαρια), αλλα ΚΑΙ οι επιχειρηματιες στα προσωπικα τους κερδη εχουν τερατωδεις ελαφρυνσεις ΠΑΛΙ χωρις δεσμευση.
[quote]>Ο χρήστης greo έγραψε:Αποδοτική επένδυση σημαίνει κερδοφόρα σε όλα τα επίπεδα. Και στο χρηματοοικονομικό, αλλά και στο κοινωνικό και στο περιβαλλοντικό.
Απαντώ με το υπογραμμισμένο και έντονο κείμενο... [/quote]
Στο συλλογισμο σου ειπα οχι στο κειμενο σουΑν ησουν ενας απο τους χιλιαδες εργαζομενους θα συμφωνουσες; Οχι
Αν ειχες κανει μια εμπορικη επιχειρηση στο νομο Κοζανης επενδυοντας μεγαλα ποσα θα συμφωνουσες; ΟχιΠιθανώς θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά δεν πιστεύω να ήμουν αντικειμενικός στην κρίση μου τότε.
Το οτι δε θα ησουν αντικειμενικος δεν μειωνει το βαρος της αποψης σου, ομως ως φορολογουμενος πολιτης που εχει απαιτηση απο το κρατος αν οχι να του βρει εργασια, να κανει τα παντα για να του εξασφαλισει την αναπτυξη της περιφερειας του. Δεν ειναι η αντικειμενικοτητα το ζητουμενο, αλλα η εξασφαλιση σωστων συνθηκων ζωης στους πολιτες.
Ναι...όμως, και τώρα εισάγουμε ενέργεια... από το Κοζλοντούι... και την Αλβανία...
Διευκρινηση: Δεν εισαγουμε για να καλυψουμε παγιες αναγκες μας. Ειναι απαραιτητες συμφωνιες που εχει καθε κρατος με τα γειτονικα του σε περιπτωση αναγκης.
Διαβαζω συνεχεια αποδοτικο, αποδοτικο, αποδοτικο κλπ. Κατι που μειωνει την ανεργια ΔΕΝ ειναι αποδοτικο;
Ενώ το να απωθούμε τους ξένους επενδυτές μειώνει την ανεργία...
Το να εισαι ενεργειακα αυτοδυναμος ΔΕΝ ειναι αποδοτικο;[/quote:35ebnqjn]
Είναι. Μήπως όμως είναι πιο αποδοτικό να υπάρχει περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;;;[/quote]
Γιατι το ενα αποκλειει το αλλο; Δηλαδη εχουμε στην ουρα δεκαδες επιχειρησεων που δραστηριοποιουνται στον τομεα των ορυκτων πρωτων υλων και στους αλλους τομεις δεν κουνιεται φυλλο;Αλλο κουφο που διαβασα:
Μα, αυτό λέω κι εγώ... Ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν νέες επενδύσεις, επειδή δεν είμαστε ανταγωνιστικοί... Και γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστικοί;;;
Ελα μου ντε!!! Σιγουρα ομως οχι λογω του μισθολογιου, ουτε λογω του δημοσιου τομεα. Γιατι ετσι ουτε οι εταιροι μας στην Ευρωπαϊκη ενωση θα ηταν ανταγωνιστικοι. Ισως αν το κρατος τις φοροαπαλλαγες που δινει λογω επενδυσεων τις εδινε ΜΟΝΟ λογω επενδυσεων να βοηθουσε. Παραδειγμα δινω. Οι λογοι και τα μετρα που προβαλουν οι διαφοροι Γκαργκανες και οι διεθνεις οργανισμοι ξεζουμισματος κρατων, δεν εχουν αποδοσει σε ΚΑΝΕΝΑ κρατος του κοσμου. Για ποιο λογο η Ελλαδα θα αποτελεσει εξαιρεση. Μηπως τελικα ο γιαλος δεν ειναι στραβος; Μηπως τελικα η σοσιαλιστικη θεωρια ελεγε πολυ περισσοτερα σωστα απο οσα (πλεον) διδασκονται στα πανεπιστημια;
Προσπαθησα να απαντησω σε οσο γινεται λιγοτερα για να μειωθει το μακαρονι Για τα αλλα εξυπνο σε κοβω, τη φανταζεσαι την απαντηση Φυσικα και οπου με πηρε η ενταση της συζητησης (ή μηπως ταξικης παλης; ) δεν υπαρχει η παραμικρη προσωπικη μομφη. Ισα ισα που χαιρομαι οσους εχουν τεκμηριωμενη αντιθετη αποψη απο μενα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Καλα εχουν βγει κατι ποστ μακαρονια, γαμησε τα!!!Κι άφησέ τα... Καλή συζήτηση όμως...
Ισως το υφος να προερχεται οτι πραγματικα με πικραινει και με εξοργιζει νεοι ανθρωποι, χωρις κανενα προσωπικο συμφερον και χωρις να εχουν βγει στην αγορα εργασιας, να σκεφτονται και να μιλαν ετσι.
Έχω βγει στην αγορά εργασίας, όχι από ανάγκη, αλλά επειδή δεν ήθελα να με τρέφουν οι γονείς μου στα 22-23 μου. Απλά προς το παρόν κάθομαι... μέχρι να με αναλάβει η μαμά-πατρίδα...
Οι ανθρωποι δεν ειναι νουμερα πανω σε χαρτια. Οι αναγκες ΟΛΩΝ των πολιτων ειναι το ζητουμενο.
ΦΥΣΙΚΑ οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα σε χαρτιά!!! Και όποιος εργοδότης τους αντιμετωπίζει έτσι, ανταμοίβεται με χαμηλότερη παραγωγικότητα (για να το συνδέσουμε και με τα παραπάνω posts... )
Εντάξει, το παραδέχομαι ότι υπερέβαλλα πιο πάνω σε κάποια σημεία...
Πραγματικα σου ευχομαι να παρεις με το καλο το μαστερ σου, να πας και στρατο και στη συνεχεια να βρεις δουλεια με την αξια σου (1η δυσκολια), να αμοιφθεις συμφωνα με αυτην (2η) και η τυχη σου στο μελλον να εξαρταται απο την ευσυνειδησια και την εργατικοτητα σου (3η). Να εχεις εργοδοτες δικαιους (4η) και με κατανοηση (εδω πλεον δε μιλαμε για δυσκολια αλλα για επιστημονικη φαντασια).
Ευχαριστώ για τις ευχές!
Όσο για τη δουλειά, τις γνωρίζω (από πρώτο χέρι) τις δυσκολίες και το τι γίνεται (ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα) και γι' αυτό βλέπω πολύ σοβαρά την προοπτική της ζωής και εργασίας στο εξωτερικό ή/και δημιουργία δικής μου επιχείρησης (που δεν θα αντιμετωπίζω τους ανθρώπους σαν αναλώσιμα!!!! )Αντι να εχω το υφος που ειχα στο προηγουμενο ποστ θα μπορουσα να σε κανω να φανταστεις μια απολυτα λογικη μελλοντικη κατασταση (για δικους μου ανθρωπους πραγματικη), οπου η γυναικα σου θα εχει επιπλεκομενη εγκυμοσυνη σε διδυμα και καποιος απο τους γονεις σου σοβαρο προβλημα υγειας. Συμφωνα με ολα αυτα που λες, θα συμφωνησεις με τον εργοδοτη σου, ο οποιος θα σε απολυσει γιατι την περιοδο εκεινη δε θα εισαι αποδοτικος (και με το δικιο σου).
Αυτό δεν είναι διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, αλλά μαστίγιο...
'Η (κατοπιν εορτης) θα καταλαβεις οτι ολα αυτα που κυρησσουν οι διαφοροι ινστρουχτορες της παγκοσμιοκρατιας και του νεοφιλελευθερισμου, αποσκοπουν στο καλο του 1% (πολυ εβαλα, αλλα τεσπα) και την στυγνη χρησιμοποιηση του υπολοιπου 99%. Αυτο πιστευω οτι φτανει για να καταλαβεις και την απαντηση μου στα επι μερους, αλλα επειδη ειμαι φαφλατας θα απαντησω και πιο συγκεκριμενα σε μερικα σημεια
Όλα αυτά που κυρήσσουν οι 'διαφοροι ινστρουχτορες της παγκοσμιοκρατιας και του νεοφιλελευθερισμου' δεν αποσκοπούν σε αυτό που λες, αλλά ο τρόπος που τα εφαρμόζουν απέχει πάααααααρα πολύ από αυτά που κυρήσσουν...(βλέπε 'απελευθέρωση Ιράκ' και σύντομα που αλλού;;; ) Δυστυχώς... και έχει τα αποτελέσματα που λες και που βλέπουμε όλοι μας... Δεν είμαι τυφλός... (υπάρχουν βέβαια και πολλοί που εμπίπτουν στον χαρακτηρισμό σου δικαίως...)
Πάντως, και να είχα δική μου επιχείρηση δεν θα είχα τους ανθρώπους ούτε σαν αναλώσιμες ύλες, ούτε θα τους χτυπούσα με μαστίγια (αν μία τέτοια εικόνα έχεις...)
Εσυ ισως οχι και δεν υπονοησα κατι τετοιο, αλλα εφοσον θεωρεις την αυξηση του κρατικου κερδους κατα 5% ή της επιχειρησης σου, επαρκη λογο να χασουν τη δουλεια τους εμμεσα ή αμεσα χιλιαδες ανθρωποι, καλυτερα να χρησιμοποιουσες μαστιγιο.
Στο εξίσου καλά όμως συμπεριέλαβα όχι μόνο τους οικονομικούς παράγοντες...
(η συνέχεια στο επόμενο post - παιδιά, αν αισθάνεστε ότι το έχουμε παρακάνει να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε ιδιωτικό επίπεδο... )
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"