-
Κάπως το λένε αυτό, υπάρχει ένας όρος της ψυχιατρικής....
Τι σχέση έχει αυτό το ποστ με τα άλλα σου, ρε φίλε; Αυτό το ποστ σου αξίζει απάντηση, τα άλλα σου, λυπάμαι, μόνο περιφρόνηση.Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί αυτήν τυχαίνει να έχουμε να ασκεί εξουσία και να μας ταλαιπωρεί στην Ελλάδα. Αν υπήρχε κάποια άλλη στο δικό μας τόπο, θα ήμουν εξίσου σκληρός απέναντι σ'αυτήν και τους εκπροσώπους της. Όπως και για την εκάστοτε κυβέρνηση. Αν είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και δε γουστάρω αυτά που κάνει, με το ΠΑΣΟΚ θα τα βάλω. Αν είναι η ΝΔ, με τη ΝΔ! Έχω κανένα λόγο να βάλλω κατά μιας θρησκευτικής ομαδούλας που έχει ελάχιστα μέλη στην Ελλάδα (π.χ. ινδουισμό) και δεν ασκεί καμία εξουσία;- Αν δε γουστάρεις ένα από αυτά που κάνει, θα μηδενίσεις τα πάντα;
- Δηλαδή, αυτός που δεν φαίνεται μπροστά, μπορεί να κάνει ότι θέλει;
- Εξουσία, κατ' εσέ, ασκεί όποιος φαίνεται;
- Θα ήσουν σκληρός... Μα ποιός είσαι ρε παιδάκι μου, το κέντρο του Κόσμου είσαι;
Όσον αφορά τα περί 'αναζήτησης πελατείας', απλώς δεν ισχύουν και το ξέρεις. Δεν γουστάρω τα ιερατεία...
Μπα, άλλη πελατεία φαίνεσαι να ψάχνεις.
Πιάσε και διάβασε ο,τιδήποτε θες από οποιαδήποτε θρησκεία. Τη βίβλο θες; Την καινή διαθήκη; Το 'Πηδάλιον'; Το Κοράνι; Το Ταλμούδ;
Αυτό θα άξιζε να γίνει αρχή συζήτησης: Που οδήγησαν οι θρησκείες τους ανθρώπους, ποιός (σημερινός) πολιτισμός είναι πιό προηγμένος και γιατί.
Οι θρησκείες διοικούν, η κάποιοι χρησιμοποιούν τις θρησκείες για να διοικούν; Αλλά η συζήτηση απαιτεί ανοικτό πνεύμα κι εσύ δείχνεις άλλα, εδώ και καιρό. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτά!Μπορούμε να συνεχίσουμε την επιστημονικο-θεολογική μας συζήτηση...Αλήθει, το αν το σύμπαν διαστέλλεται ή συστέλλεται,εκτός από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον γεγονός,με ποιόν τρόπο αλλάζει την θεώρησή μας για τον κόσμο;
Aπορω πως ειναι δυνατον να εχουμε αποψη τι κανει το συμπαν οταν οι πληροφοριες που ερχονται απο περιοχες εκατονταδες εκατομμυριων ετη φωτος μακρια, ειναι και εκατονταδες εκατομμυριων ετη φωτος παλιες. Κουβεντα να γινεται. Αλλωστε πιστευω οτι οσοι ασχολουνται με το χρονο ως 1sec=πολλοι παλμοι του πυρηνα του στοιχειου Kr (ή καπως ετσι ) εχουν πληρως χασει την πραγματικη και φιλοσοφικη εννοια του χρονου που ειναι απολυτως γραμμικη και κατευθυνομενη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτά!Μπορούμε να συνεχίσουμε την επιστημονικο-θεολογική μας συζήτηση...Αλήθει, το αν το σύμπαν διαστέλλεται ή συστέλλεται,εκτός από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον γεγονός,με ποιόν τρόπο αλλάζει την θεώρησή μας για τον κόσμο;
Aπορω πως ειναι δυνατον να εχουμε αποψη τι κανει το συμπαν οταν οι πληροφοριες που ερχονται απο περιοχες εκατονταδες εκατομμυριων ετη φωτος μακρια, ειναι και εκατονταδες εκατομμυριων ετη φωτος παλιες. Κουβεντα να γινεται. Αλλωστε πιστευω οτι οσοι ασχολουνται με το χρονο ως 1sec=πολλοι παλμοι του πυρηνα του στοιχειου Kr (ή καπως ετσι ) εχουν πληρως χασει την πραγματικη και φιλοσοφικη εννοια του χρονου που ειναι απολυτως γραμμικη και κατευθυνομενη.
Αυτό είναι καί ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί.Μέ μιά ματιά στό σύμπαν,βλέπεις ολόκληρη την ιστορία του.Μέχρι τήν εποχή τού ''δέκα είς την μείον τεσαρακοστή τετάρτη' δύναμη του δευτερολέπτου του,τήν εποχή τής ακτινοβολίας τών μικροκυμάτων τούλεγόμενου 'υποβάθρου'
Τό καλύτερο δώρο πρός την κοσμολογία,είναι η σταθερή τιμή της ταχύτητας διάδοσης τού φωτός.
Τόν χρόνο,μπορεί να τόν μεταφράζουμε εμείς σάν sec,oπως μπορεί κάποιος άλλος πολιτισμός σέ κάποιον άλλον πλανήτη να τόν ονομάσει μέ μία άλλη ονομασία (μπανανοφλουδόνια π.χ. ),αλλά οι παλμοί του ατόμου του χαλαζία θά παραμένει καί εκεί η ίδια.
οπότε κάνοντας μία απλή αναγωγή,μετατρέπεις τά δευτερόλεπτα σέ μπανανοφλουδόνια.
Αυτά περί πραγματικής ένοιας του χρόνου.
φιλοσοφικά,δέν γνωρίζω. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
την πραγματικη και φιλοσοφικη εννοια του χρονου που ειναι απολυτως γραμμικη και κατευθυνομενη.Says who?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
την πραγματικη και φιλοσοφικη εννοια του χρονου που ειναι απολυτως γραμμικη και κατευθυνομενη.
Says who?
Εγω βεβαια
-
Σεβάσμιε Γέροντα ( ),κάνε βρε τόν κόπο να μας το αναλύσεις αυτό.
Νά προχωράει η συζήτηση σιγά-σιγά. -
Οι θρησκείες ιερατείου κατασκευάζονται ακριβώς για να διοικείται ο κόσμος. Επίσης, η ιεραποστολική/προσηλυτιστική δράση (που, επιτέλους, πρέπει να αναγνωρισθεί ως ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ) ουσιαστικά εκφράζει το εξής:
Προσπαθώ μέχρι θανάτου (σου) να σου αλλάξω τη θρησκεία.
Το να πείσεις κάποιον, εάν ΑΥΤΟΣ κρίνει ότι τον πείθουν τα λεγόμενά σου, είναι ΟΚ. Το να πας και να τον διώκεις, να του δημιουργείς προβλήματα στη δουλειά του και στην κοινωνική του ζωή επειδή δεν ανήκει στην ίδια στρούγκα με σένα είναι έγκλημα.
Επίσης, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα γνώμης, εκφοράς της γνώμης και κανείς δεν έχει το δικαίωμα με οποιονδήποτε τρόπο να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα. Εκτός αν ασπαζόμαστε όσα έλεγε ο Φλάβιος Ιώσηπος, ότι δηλαδή είναι καλύτερα να υπάρχει ένα ιερατείο που να διαμορφώνει την ιδεολογία και τη συμπεριφορά των υπηκόων, παρά να σκέφτονται οι πολίτες!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Προσπαθώ μέχρι θανάτου (σου) να σου αλλάξω τη θρησκεία.όντως, αυτό ακριβώς κάνεις.
-
Αν το έκανα, θα ήμουν άγιος τώρα... Και, για να λέμε την αλήθεια, το πρόβλημα δεν είναι η επισήμανση των κακώς κειμένων, αλλά τα ίδια τα κακώς κείμενα. Ή μήπως είμαστε τόσο υποκριτές πια;
-
Φαίνεται ότι η κατακραυγή είναι έντονη... Στο τέλος της πρώτης σελίδας του θέματος προς το οποίο παραθέτω σύνδεσμο, υπάρχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσίευση, με απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο.
-
Διαβάστε και κλάψτε...
-
Τέρμα λοιπόν τα F στα τεστ. Θα γράφουν 'Θεός εποίησε' και καθάρισαν.
-
Αχ, μακάρι να'ταν τόσο απλό... Μακάρι να'ταν μόνο μια λαϊκίστικη παραχώρηση για τους κουμπούρες στα σχολεία... Έχουν βαλθεί να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν την επιστήμη. Διάβασε όλο το άρθρο προσεκτικά. Είναι πολύ χειρότερες οι προθέσεις τους. Πάμε για ένα νέο Μεσαίωνα, εκτός κι αν αντισταθούμε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σεβάσμιε Γέροντα ( ),κάνε βρε τόν κόπο να μας το αναλύσεις αυτό.
Νά προχωράει η συζήτηση σιγά-σιγά.Nαι παιδι μου! Εννοω οτι ο διαστημα μεταξυ παλμων του κρυσταλλου χαλαζια οταν πιεζεται στον αξονα L 2ας πολικο, ειναι ενα φυσικο μεγεθος σταθερο και μετρησιμο στην επιφανεια του πλανητη Γη, μυστηριωδες και ανεξιχνιαστο σε συμπαντικο επιπεδο.
Σε φιλοσοφικο επιπεδο ομως παρελθον ειναι η περιοδο στην οποια δημιουργηθηκαν τα αιτια, παρον η κατασταση που ζουμε-αισθανομαστε κλπ κλπ και μελλον ειναι τα αποτελεσματα. Τα αιτια πρεπει οπως και δηποτε να προηγουνται των αποτελεσματων. Αρα αναγκαστικα το παρελθον πρεπει να προυπαρχει του μελλοντος, ως θεωρηση μεταξυ αιτιου και αποτελεσματος, με τη φιλοσοφικη δηλαδη θεωρηση των πραγματων. Τουλαχιστον εγω ετσι το καταλαβαινω.Δυστυχως το πολυ ενδιαφερον πανεπιστημιακο τμημα ΜΙΘΕ (που ιδρυσε ο εξαιρετικος Κριμπας) ειναι στην Αθηνα και δεν μπορω να το παρακολουθησω ωστε να συστηματοποιησω τα συμπερασματα μου πανω στη φιλοσοφια της επιστημης.
-
Κι εμάς τι μας νοιάζει; Δικά τους τα σχολεία, δικοί τους οι κουμπούρες. Ένας θεωρητικά μορφωμένος Αμερικάνος έχει βγάλει ένα κολέγιο επιπέδου σχολών ΞΥΝΗ. Τα πανεπιστήμιά τους είναι πολύ υψηλού επιπέδου πάντως, αλλά το ποσοστό των αποφοίτων τους σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό είναι πολύ μικρό. Έτσι οι κορυφαίοι της χώρας είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και κάνουν κουμάντο ως πνευματική ολιγαρχία, κατευθύνοντας αρκετά εύκολα τις μάζες. Ευκολότερα πάντως από τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η αίσθησή μου.
-
Ιερός Λίβελος...
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 8,79393048
Πώς το λέει ο σοφός λαός μας; Φωνάζει ο κλέφτης...
Βρε greo, όλα αυτά πού τα'χεις μάθει; Μ'έχεις στείλει αδιάβαστο! Σε τέτοια θέματα που πραγματεύεσαι είμαι τελείως ανίδεος.
-
Ποια για το χαλαζια; Ευκολο! Ειμαι ορυκτολογος!!!
-
Όντως, στην Ευρώπη είναι αρκετά δυσκολότερη η χειραγώγηση των λαών... Κάτι είναι κι αυτό.
-
Ο αιτιοκρατισμός,είναι όχι μόνο φιλοσοφική αλλά καί επιστημονική θεωρεία Γκρέο.
Αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι ο χρόνος είναι 'απολύτος γραμμικός',τουλάχιστον σέ κοσμολογικές κλίμακες.
Κατευθυνόμενος είναι;Μάλλον ναί,μιάς καί δέν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι γνωστό στόν ορίζοντα,πού θα μας επιτρέψει νά κάνουμε τό βέλος του χρόνου να αλλάξει κατεύθυνση. -
Οι... 'τρομοκράτες' και 'κακοί' Σέρβοι, που πήγαν οι ηπα να τιθασεύσουν στο Κοσσυφοπέδιο, για να προστατεύσουν τους 'δύσμοιρους' ουτσεκάδες, τώρα ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας. Humanitarian bombing anyone?
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"