-
dourou, πειράζει να σε ρωτήσω πως βλέπεις τα δυο τελευταία, έστω, posts του scullone;
Πως θα τον χαρακτήριζες, δηλαδή, από αυτά και μόνο; Σαν άνθρωπο ανοικτό σε συζήτηση, χωρίς ΠΙΣΤΕΥΩ, από αυτούς που 'θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους χάριν διαλόγου και να ενστερνιστούν στο τέλος τα αποτελέσματα αυτού'; -
Έχω μείνει έκθαμβος! Πραγματικά! Όποτε οι απολογητές των αστράτευτων κηφήνων δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα και τον χείμαρρο των στοιχείων για τη διαφθορά και τη σήψη (αλλά και για το ρόλο που αυτό το κονκλάβιο έχει παίξει στην ιστορία αυτού του τόπου), εφαρμόζουν την τακτική του Μπους:
Κατηγορούν όποιον δεν είναι στη στρούγκα, επειδή είναι άθεος ή αλλόθρησκος, επιχειρώντας να μειώσουν την αξία των λόγων του. Ε όχι! Αυτό το κολπάκι δεν πιάνει πια!
Έχετε κύριοι απολογητές της εκκληcίας τίποτε να πείτε επί των θεμάτων που θίγονται;
Μπορείτε να πείτε τίποτα για τις αρπαγές περιουσιών;
Για τη διάλυση οικογενειών λόγω αποπλάνησης παιδιών από ηγούμενους και ηγούμενες;
Για τους βιασμούς ανηλίκων στα 'φιλανθρωπικά' ιδρύματα της εκκληcίας;
Για την αλλοτρίωση προσωπικοτήτων από τις παραεκκληcιαcτικές οργανώσεις;
Για τα οικονομικά σκάνδαλα;
Για την υποστήριξη που οι οργανώσεις 'Σωτήρ' και 'Χρυσοπηγή' (οι σημαντικότερες οργανώσεις της εκκληcίας) παρείχαν ΠΑΝΤΑ αφειδώς στο παρακράτος και στους δυνάστες του τόπου;
Για τον προδοτικό ρόλο του ιερατείου στα εθνικά θέματα;
Για την οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται ο Ελληνικός λαός προκειμένου να τ'αρπάζουν οι παπάδες;
Για την παραχάραξη της ιστορίας;
Για την καταπάτηση δασικών και αρχαιολογικών εκτάσεων;
Για την υποκρισία και τα ροζ σκάνδαλα;
Για τη φαυλότητα των ρασοφόρων;
Για τη συκοφάντηση του Ελληνικού πολιτισμού προκειμένου να στηριχθεί το έωλο 'ελληνορθόδοξο' δόγμα;
Για τη διαπλοκή με παραδικαστικά κυκλώματα;
Για τη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ προς τον Χίτλερ επιστολή των αγιορειτών μοναχών;
Είστε ικανοί να μιλήσετε επί της ουσίας, αντί να παριστάνετε τους έξυπνους; Ή θα μας πείτε πάλι την παραμύθα ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες και συνωμοσίες των κακών άθεων και νεοειδωλολατρών; Ή μήπως θ'αρχίσετε πάλι τα... 'αυτά είναι η εξαίρεση στον κανόνα'; Εξαίρεση από'δω, εξαίρεση από'κει, όταν τα περιστατικά είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ και ΜΥΡΙΑΔΕΣ, παύει να ισχύει αυτό το βλακώδες 'επιχείρημα'.
-
Η αλλοιώς...όποιος δεν είναι μαζί μας,είναι εναντίον μας!!
Τα ίδια (αλλά ανάποδα) είχα ακούσει και από Ιεχωβάδες!!!
Και εκείνοι ίδιο φανατισμό είχαν!!!
Να δω πότε θα καταλάβεις ότι εδω μέσα μιλάς με ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη να γίνουν απολογητές ή ακόλουθοι κανενός πουσ@@!!
Και,κοίτα,νουθεσίες και καθοδήγηση αλλού!Οχι εδω!!
-
Ο φανατικός δεν επιχειρηματολογεί ποτέ, ούτε μιλά με πραγματικά στοιχεία. Μονίμως, δε, καταφεύγει σε ειρωνείες και κεκαλυμμένες προσβολές προς τους συνομιλητές του, όταν το βάρος των τεκμηρίων αποδεικνύεται δυσβάσταχτο για την πλευρά την οποίαν περιπαθώς υπερασπίζεται. Άρα... Ακυρώνεται ο ισχυρισμός σου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έχετε κύριοι απολογητές της εκκληcίας τίποτε να πείτε επί των θεμάτων που θίγονται;σε ΠΟΙΟΥΣ ακριβώς απευθύνεσαι??? Για να ξέρω δηλαδή...
ΠΟΙΟΣ υποστήριξε ρε σεις την εκκλησία εδώ μέσα, να σηκώσει το χέρι του αμέσως!
-
Θα με 'πεθάνεις' εσυ ρε!!! Ακου 'Ποιός υποστήριξε ρε σεις...να σηκώσει το χέρι του!!'
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
dourou, πειράζει να σε ρωτήσω πως βλέπεις τα δυο τελευταία, έστω, posts του scullone;
Πως θα τον χαρακτήριζες, δηλαδή, από αυτά και μόνο; Σαν άνθρωπο ανοικτό σε συζήτηση, χωρίς ΠΙΣΤΕΥΩ, από αυτούς που 'θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους χάριν διαλόγου και να ενστερνιστούν στο τέλος τα αποτελέσματα αυτού';Έχω πάψει να δίνω σημασία στις επαναλήψεις του skullone. Γέλασα, χαμογέλασα, άννευσα, κουράστικα, μειδίασα, βαρέθηκα, σώνει! δεν αντεχω άλλο
-
Ευχαριστούμε φίλε skullone! Και χαρά στην υπομονή σου που κάθεσε, τα διαβάζεις όλα αυτά και τα γράφεις!!!
Μια ερώτηση μόνο...
Μόνο ο Χριστιανισμός είναι 'κακή' θρησκεία? Οι υπόλοιπες? Γιατί δεν αναφέρεσε και στις άλλες, παρά ΜΟΝΟ στον Χριστιανισμό?
Γιατί κάθεσε και ασχολείσε ΜΟΝΟ με το Χριστιανισμό και όχι και με τις υπόλοιπες θρησκείες, που από ότι κατάλαβα και από τα λεγόμενά σου στο ίδιο καζάνι βράζουν...
Λογικά θα πρέπει να γράψεις τριπλάσια ποστ για τις άλλες θρησκείες...
Εκτός αν... σκέφτεσε ότι σε ένα ελληνικό forum το 99% των χρηστών του είναι Χριστιανοί... και απλά ψάχνεις για 'πελάτες'...
Τότε οκ!!! -
Εγώ θα επανλάβω ότι είχα πει δύο-τρεις σελίδες πριν:
Νομίζω όμως πως οι γενικεύσεις είναι κακό πράγμα. Υπάρχουν πολλοί πραγματικά κακοί παπάδες, υπάρχουν κάμποσοι 'γραφικοί', υπάρχουν όμως και πραγματικά άξιοι άνθρωποι που έχουν αφήσει έργο. Αφού μένεις στα Χανιά σίγουρα θα ξέρεις τον Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο και το σεβασμό που εμπνέει σε όλους. Μπορεί τώρα να είναι πολύ προχωρημένης ηλικίας, αλλά ο άνθρωπος έχει αφήσει μεγάλο έργο στην περιοχή του.
-
giwrgosth: Γιατί αυτήν τυχαίνει να έχουμε να ασκεί εξουσία και να μας ταλαιπωρεί στην Ελλάδα. Αν υπήρχε κάποια άλλη στο δικό μας τόπο, θα ήμουν εξίσου σκληρός απέναντι σ'αυτήν και τους εκπροσώπους της. Όπως και για την εκάστοτε κυβέρνηση. Αν είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και δε γουστάρω αυτά που κάνει, με το ΠΑΣΟΚ θα τα βάλω. Αν είναι η ΝΔ, με τη ΝΔ! Έχω κανένα λόγο να βάλλω κατά μιας θρησκευτικής ομαδούλας που έχει ελάχιστα μέλη στην Ελλάδα (π.χ. ινδουισμό) και δεν ασκεί καμία εξουσία;
Όσον αφορά τα περί 'αναζήτησης πελατείας', απλώς δεν ισχύουν και το ξέρεις. Δεν γουστάρω τα ιερατεία... Όσο για το τι γράφει η ταυτότητα στο θρήσκευμα, κι αυτό μικρή αξία έχει. Πόσοι από το 99% των Ελλήνων (που στην πραγματικότητα είναι 97% χριcτιανοί) ασπάζονται και τηρούν τουλάχιστον το 80% όσων διδάσκει αυτή η θρησκεία; Μάλλον αποκαρδιωτικά χαμηλό είναι το ποσοστό... Όταν λέω ότι ανήκω σε μια ομάδα, αλλά δεν στέργω ούτε ασπάζομαι τις αρχές της, προφανώς κοροϊδεύω τον εαυτό μου (πρωτίστως). Στην πραγματικότητα, ο καθένας έχει τη δική του προσωπική θρησκεία. Απλώς ακολουθεί ένα πολύ χαλαρό πλαίσιο τελετουργίας που τον βολεύει και του αρέσει, ενώ για τα υπόλοιπα (που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του corpus των διδαχών της θρησκείας) ή δεν δίνει δεκάρα ή διαφωνεί μ'αυτά.
Πιάσε και διάβασε ο,τιδήποτε θες από οποιαδήποτε θρησκεία. Τη βίβλο θες; Την καινή διαθήκη; Το 'Πηδάλιον'; Το Κοράνι; Το Ταλμούδ; Σου βάζω στοίχημα ότι τουλάχιστον με τα μισά απ'όσα θα διαβάσεις εκεί μέσα δεν θα συμφωνήσεις. Ίσως να τα βρεις και ενοχλητικά! Έχοντας όμως ως δεδομένο ότι όλα αυτά τα κείμενα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, σκέψου αν μπορείς να πεις ότι είσαι αυτό που οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών ορίζουν ως 'μουσουλμάνο', 'χριcτιανό' (ορθόδοξο, καθολικό, προτεστάντη, δεν έχει σημασία). Όμως, σημαντικό είναι να ξέρουμε τι πιστεύουμε και τι όχι, τι αποδεχόμαστε και τι όχι και να μη βάζουμε στους εαυτούς μας ταμπέλες, οι οποίες πιθανότατα δεν ανταποκρίνονται καν σ'αυτό που νιώθουμε μέσα μας!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ θα επανλάβω ότι είχα πει δύο-τρεις σελίδες πριν:Νομίζω όμως πως οι γενικεύσεις είναι κακό πράγμα. Υπάρχουν πολλοί πραγματικά κακοί παπάδες, υπάρχουν κάμποσοι 'γραφικοί', υπάρχουν όμως και πραγματικά άξιοι άνθρωποι που έχουν αφήσει έργο. Αφού μένεις στα Χανιά σίγουρα θα ξέρεις τον Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο και το σεβασμό που εμπνέει σε όλους. Μπορεί τώρα να είναι πολύ προχωρημένης ηλικίας, αλλά ο άνθρωπος έχει αφήσει μεγάλο έργο στην περιοχή του.
Τον Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη τον έχω γνωρίσει και προσωπικά και είναι ένας από τους λίγους σωστούς ανθρώπους εκεί μέσα. Αν η θρησκεία αυτή είχε διαμορφωθεί (στο ιδεολογικό της υπόβαθρο) και εκπροσωπείτο κατά κόρον από τέτοιους ανθρώπους, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για όλον τον κόσμο (κι όχι μόνο για την Ελλάδα).
-
giwrgosth: Γιατί αυτήν τυχαίνει να έχουμε να ασκεί εξουσία και να μας ταλαιπωρεί στην ΕλλάδαΕυχαριστώ, με κάλυψες...
Πόσοι από το 99% των Ελλήνων (που στην πραγματικότητα είναι 97% χριcτιανοί) ασπάζονται και τηρούν τουλάχιστον το 80% όσων διδάσκει αυτή η θρησκεία;
Ισχύει επίσης και για όλες τις άλλες θρησκείες... και φυσικά δεν έχει να κάνει με την ίδια τη θρησκεία, αλλά με τον πιστό! Δε φταίει η θρησκεία μου αν μου λέει να δουλέψω για να ζήσω και εγώ κλέβω!
Πιάσε και διάβασε ο,τιδήποτε θες από οποιαδήποτε θρησκεία.
Δεν έχω ανάγκη να διαβάσω, έχω ευτυχώς δυο μάτια που είναι πάντα ανοιχτά... Βλέπω και κρίνω και πιστεύω ότι το ίδιο κάνουν όλοι! Αν κάποιος επέλεξε κάποια θρησκεία ή κάποιο κόμα γιατί απλά διάβασε... τον λυπάμαι!
-
Δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κανείς ιδεολογία, κομματική παράταξη ή φιλοσοφία αν δεν γνωρίζει τις αρχές της και τα έργα της. Μπορείς να πεις 'είμαι ΚΚΕ' χωρίς να ξέρεις τι πρεσβεύει; Έστω ότι το λες. Σε πιάνει κάποιος που είναι διαβασμένος (απ'αυτούς που λυπάσαι - πάντα ο οίκτος προς όσους προβληματίζονται και την ψάχνουν τη δουλειά... ) και σε ρωτά 'λες ότι είσαι ΚΚΕ. Σ'εκφράζει; Ξέρεις τις αρχές του; Πιστεύεις στις αρχές του; Στις διακηρύξεις του; Σ'αρέσουν οι μέθοδοι που ακολουθεί;'
Αν μια θρησκεία λέει 'η γυναίκα πρέπει να υπομένει και να καρτερεί, ακόμη κι αν ο άνδρας της τη δέρνει, της τρώει την περιουσία, πάει με άλλες κλπ, γιατί αν τον χωρίσει γίνεται μοιχαλίς και αφορίζεται' ή 'το πλύσιμο είναι αμαρτία και συγχωρείται μόνον αν είσαι άρρωστος' ή 'αν είσαι άρρωστος, μην πας στο γιατρό, γιατί η ιατρική είναι Ελληνική επινόηση, άρα σατανική, αλλά προσευχήσου', ή 'απαγορεύεται να τραγουδάς, να πηγαίνεις θέατρο κλπ, γιατί αυτά είναι πράγματα του διαβόλου', τι θα κάνεις; Θα υιοθετήσεις αυτά τα κηρύγματα ή θα πεις 'δε σφάξανε'; Και, αν αρνηθείς να ακολουθήσεις στη ζωή σου τέτοιες ανοησίες, ποιος θα είναι άξιος επαίνου και ποιος άξιος καταδίκης; Προφανώς, άξιος επαίνου θα είναι ο άνθρωπος που αρνείται να αφεθεί να πεθάνει όταν αρρωστήσει, που αγαπάει την τέχνη, που πλένεται, που σέβεται τη γυναίκα του! Άξιος καταδίκης ποιος άλλος θα είναι, παρά ο συγγραφεύς των 'ιερών' κειμένων που λένε τέτοιες βλακείες;
Εκτός αν θεωρείς ότι σωστή πρακτική είναι να πας και να φορέσεις μια ταμπέλα (κατά προτίμηση αυτήν που φοράνε οι περισσότεροι), κι ας μην ξέρεις τι υπάρχει από πίσω!
-
Δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κανείς ιδεολογία, κομματική παράταξη ή φιλοσοφία αν δεν γνωρίζει τις αρχές της και τα έργα της.Σωστή ρήση Δημήτριε... αλλά δυστυχώς πίανεσαι από τα λάθος θέματα. Η ανάλυση αυτής της φράσης έχει μεγαλύτερη αξία από τα ατελείωτα posts σου των τελευταίων ημερών.
Μα καλά αλήθεια, δεν βαρέθηκες; -
Μωρέ βαρέθηκα μερικούς-μερικούς, αλλά παρηγοριέμαι απ'το ότι υπάρχει κόσμος που αρχίζει να σκέφτεται και να προβληματίζεται. Κάτι είναι κι αυτό! Όσο περισσότεροι ενεργοποιήσουμε τα μυαλά μας και τη λογική μας, τόσο περισσότερες ελπίδες έχουμε το αύριο να'ναι φωτεινότερο!
Ξέρω, θα με πεις βλακωδώς αισιόδοξο, αλλά εξακολουθώ να έχω ως motto μου πως ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθούν οι κοινωνίες είναι η αύξηση του αριθμού των σκεπτομένων.
Τα δε posts-σιδηρόδρομοι είναι απλή παράθεση γεγονότων, που μπορεί να διαλανθάνουν της προσοχής πολλών.
Εσύ, επί τη ευκαιρία, αύριο δεν δίνεις μάθημα;
-
Δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κανείς ιδεολογία, κομματική παράταξη ή φιλοσοφία αν δεν γνωρίζει τις αρχές της και τα έργα της.Δυστυχώς η θεωρία απέχει πάρα (μα πάρα!) πολύ από την πράξη! Τι να το κάνω αν ξέρεις πχ τις αρχές και τη φιλοσοφία του κομουνισμού αν αυτό δεν το εφαρμόζεις στην πράξη?
Προτειμώ λοιπόν να είμαι στον τρόπο ζωής μου αριστερός και ας μην θυμάμαι τις αρχές του κομουνισμού (άλλωστε πέρασαν 25 χρόνια από τότε που μας τα δίδασκαν αυτά σε συλόγους νέων και ΚΝΕ) και να ψηφίζω Καραμανλή... Τουλάχιστον δεν μπορεί να μου την πει κανείς θεωριτικός κομουνιστής, γιατί δεν έχει περάσει ποτέ από τον Ρέντη να δει ποιοί είναι οι πραγματικοί αριστεροί, είναι μακριά η Εκάλη!
Σε αυτό λοιπόν είναι η ένστασή μου περί διαβάσματος και βιβλίων.
Φυσικά καλό είναι να αποκτάς γνώση διαβάζοντας, αλλά καλύτερα είναι να επιβεβαιώνεις αυτή τη γνώση ζώντας! -
Το να ξέρεις τις αρχές και τις διακηρύξεις μιας πολιτικής ιδεολογίας, μιας θρησκείας, μιας φιλοσοφίας είναι ωφέλιμο στα εξής:
-
Ξέρεις τι πρεσβεύει, άρα αποφασίζεις αν σε εκφράζει ή όχι.
-
Σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις κάτι καινούργιο, παίρνοντας κάποιες ιδέες και προσαρμόζοντάς τες στις δικές σου αντιλήψεις.
-
Σου ΣΤΕΡΕΙ τη δυνατότητα, ενώπιον κάποιου που γνωρίζει τις αρχές και τις διακηρύξεις, να λες ότι είσαι κάτι, ενώ δεν το πιστεύεις πραγματικά.
-
Σου ΔΙΝΕΙ τη δυνατότητα να κρίνεις αν οι διαχειριστές/διαιωνιστές/εκπρόσωποι της εκάστοτε ιδεολογίας, θρησκείας ή φιλοσοφίας όντως είναι αληθινοί ή κίβδηλοι.
Δηλαδή, με απλά λόγια, σε καθιστά πιο ενεργό πολίτη. Αυτό ξέρεις είναι μεγάλη δύναμη και ευθύνη συνάμα.
-
-
Εσύ, επί τη ευκαιρία, αύριο δεν δίνεις μάθημα;
Ναι 8 το πρωϊ
Τρέχει τίποτα; -
Χαρά στο κουράγιο σου! Λέω να περάσω από'κει να σου δώσω κάτι που μου το ζητάς πολύ καιρό τώρα... Για την ηχητική σου τέρψη!
-
Το να ξέρεις τις αρχές και τις διακηρύξεις μιας πολιτικής ιδεολογίας, μιας θρησκείας, μιας φιλοσοφίας είναι ωφέλιμο στα εξής:-
Ξέρεις τι πρεσβεύει, άρα αποφασίζεις αν σε εκφράζει ή όχι.
-
Σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις κάτι καινούργιο, παίρνοντας κάποιες ιδέες και προσαρμόζοντάς τες στις δικές σου αντιλήψεις.
-
Σου ΣΤΕΡΕΙ τη δυνατότητα, ενώπιον κάποιου που γνωρίζει τις αρχές και τις διακηρύξεις, να λες ότι είσαι κάτι, ενώ δεν το πιστεύεις πραγματικά.
-
Σου ΔΙΝΕΙ τη δυνατότητα να κρίνεις αν οι διαχειριστές/διαιωνιστές/εκπρόσωποι της εκάστοτε ιδεολογίας, θρησκείας ή φιλοσοφίας όντως είναι αληθινοί ή κίβδηλοι.
Δε βλέπω να γράφει πουθενά ότι πρέπει να προσπαθείς μέχρι θανάτου να πείσεις τους υπόλοιπους ότι έχεις δίκαιο.
Δεν είμαι απολογητής κανενός,ούτε υπερασπίζομαι κανέναν!Με τις θρησκείες έχω σχέση αντιπάθειας,αλλά κρατάω τις απόψεις μου για τον εαυτό μου ή τις εκφράζω πολιτισμένα σε συζητήσεις.Αποφεύγω να χαρακτηρίζω τους υπόλοιπους για τις απόψεις τους-ο καθένας έχει τη δικιά του!
Επιτέλους δεν έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτά που γράφεις,όσο η συνεχής επανάληψή τους και κυρίως το ύφος σου.Δεν περιμένω να καταλάβεις και να αλλάξεις τακτική,άλλωστε ο δικός μου σκοπός δεν είναι να μεταπείσω τους άλλους για την ορθότητα των απόψεών μου...
Αυτά!Μπορούμε να συνεχίσουμε την επιστημονικο-θεολογική μας συζήτηση...Αλήθει, το αν το σύμπαν διαστέλλεται ή συστέλλεται,εκτός από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον γεγονός,με ποιόν τρόπο αλλάζει την θεώρησή μας για τον κόσμο;
-
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"