-
Δεν ειναι και τοσο απλα τα πραματα πλεον.
Δυσκολα θα παρει ευρωπαϊκη υποστηριξη και δυσκολα θα μπορεσει να διαθεσει το ανθρωπινο δυναμικο που χρειαζεται.
Μην ξεχνατε οτι το Ιρακ ηταν υπο πολιορκια για 13 χρονια πριν την εισβολη, ενω η Γιουγκοσλαβια για 7, ενω στη Γιουγκοσλαβια ειχε το λαο του πεδιου μαχης μαζι. -
Με αυτούς τους Αμερικάνους και τα καμώματά τους έχουμε καταντήσει να βλέπουμε με συμπάθεια φονιάδες, δικτάτορες και τυφλωμένους μουλάδες.
Edit: βάλτε εισαγωγικά στη λέξη 'συμπάθεια'.
-
Εγώ ούτε τους παιδεραστές μουλάδες βλέπω με καλό μάτι, ούτε τα σταυροφέροντα λαμόγια... Ούτε τις τρελλοκοτσιδούλες με τα μούσια και την επτάφωτο λυχνία και το άστρο του Δαυίδ (τους τρελλοραββίνους). Και οι τρεις κατηγορίες ανθρωποειδών είναι φασιστόμουτρα του κερατά και πρέπει να λείψουν απ'τον πλανήτη, μαζί με τις 'θρησκείες' που εκπροσωπούν.
-
Και διεθνώς ρόμπες!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4237135.stm
http://www.nytimes.com/2005/02/05/inter ... REOVERNEWS
http://www.smh.com.au/news/World/Cleric ... click=true
-
έχεις σκεφτεί ότι η επίθεση που εξαπολύεις εναντίον του χριστιανισμού και άλλων θρησκειών ίσως έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του φανατισμού?
ποιος είναι πιο φανατικός, αυτοί που κατηγορείς ή εσύ? -
Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα εχει δικαιωμα ο καθενας ελληνας πολιτης να εξαπολυει οποια επιθεση θελει κατα των διαφορων θρησκευτικων φορεων, απο τη στιγμη που επεμβαινουν τοσο βαναυσα, απροσκλητα και απροκλητα στη ζωη του καθημερινα.
Ποιος ειναι φανατικος; Αυτος που δεν γουσταρει να πληρωνει αυτους τους δηθεν πνευματικους ηγετες; Αυτος που δε γουσταρει να υφισταται ενα κρατος εν κρατει που δε δινει λογαριασμο σε κανενα; Αυτος που δε θελει να πολεμαει τον καθε ασχετο για την τιμη της θρησκειας της πλειοψηφιας; Αυτος που δεν μπορει να καταλαβει τα τερατωδη που γραφονται στα οποια 'ιερα' κειμενα; Αυτος που δε θελει το παιδι του να υφισταται προσυλητισμο στο σχολειο;Αν θελετε οι περισσοτεροι να ταϊζετε αυτες τις χοντρες κοιλιες ΚΑΝ'ΤΕ ΤΟ!!!
Εγω τι φταιω μπορει να μου πει κανεις; -
Αγαπητέ μου greo,σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι του αρέσει (ή να μην πιστεύει σε τίποτε).
Άλλο αυτό,και άλλο με τρόπο βάναυσο,επίμονο και επιτιμητικό πολλές φορές να προσπαθείς να καταδείξεις την αλήθεια των λόγων σου,ως την μοναδική αλήθεια.
Γνωρίζεις πόσοι πόλεμοι έγιναν στην Ιστορία στο όνομα της Αλήθειας (θρησκευτικής,πολιτικής κ.ά) και τούτο,αναφερόμενο στο μένος του scullone,τον υποβιβάζει στο επίπεδο αυτών που διατείνεται πως πολεμά!
Το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής δεν έχει ακόμη αποκρυπτογραφηθεί ,οπότε το κάθε θρησκευτικό σύστημα ιδεών μπορεί να ερμηνεύει τα πράγματα,όπως πιστεύει ότι είναι αληθινά.Σε εμάς εναπόκειται να προσχωρήσουμε ή μή,να πιστέψουμε στον Άνρωπο ή στο Θεό.
Ως εκ τούτου,η κάθε Εκκλησία είναι κάτι παραπάνω από τους λειτουργούς της,ελέγχεται τελικά από τους ίδιους τους πιστούς της,και σε βάθος χρόνου επιβιώνει ή χάνεται.
Ας μην είμαστε απόλυτοι και φανατικοί σε τέτοια ευαίσθητα θέματα.Στερούν την αξιοπιστία των λόγων μας!
Όσον αφορά τα περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας,όπως υπεννόησες,με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο,και μάλλον ωρίμασαν οι συνθήκες για να γίνει πραγματικότητα..Υ.Γ πρώτη και τελευταία μου δημοσίευση,σε τέτοιου είδους θέμα,γιατί δεν πιστεύω ότι βγαίνει κάτι μέσα από αντιπαραθέσεις γραπτού λόγου...Καθείς και τα 'πιστεύω' του..
-
Ενα ενδιαφέρον άρθρο -σχετικά με το θέμα-από την 'Καθημερινή της Κυριακής'
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_131186και μια αναδημοσίευση από τη 'Le Monde' , της Ελευθεροτυπίας
http://www.enet.gr/online/online_textdt ... d=33700384..πάντως , όλα τα λεφτά, είναι μια δήλωση που έκανε **Ο **βλαξ την ημέρα της ορκομωσίας του :'«Aκούμε ένα κάλεσμα που έρχεται πέρα από τα αστέρια: Nα σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις της Eλευθερίας»!
-
Αφ'ης στιγμής έχουμε ένα κράτος εν κράτει, το οποίο καταπατά αρχαιολογικούς χώρους, καταστρέφει μνημεία του Ελληνισμού και άλλων πολιτισμών, επιβάλλει με τους 'ιερούς' κανόνες του έναν μισογυνικό πουριτανισμό, καίει βιβλία, παραποιεί την ιστορία και βιάζει παιδιά στα ιδρύματά του και στα 'εκκληcιαcτικά' σχολεία και στα μοναστήρια, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους πούμε ό,τι θέλουμε. Δεν θα ξεχάσουμε τις αισχρές και χυδαίες ύβρεις κατά των Ελλήνων που έχει βγάλει ο στόμας τους, ούτε και τους αφορισμούς κατά των αγωνιστών του '21, ούτε το ότι ήταν τσιράκια των Τούρκων, ούτε και τη συγχαρητήριο επιστολή των μοναχών του Άθω προς τον ΧΙΤΛΕΡ (έπεσεν το Ζιτομίρ και εσώθη η χριcτιανοcύνη), ούτε τον σχιζοφρενή Καντιώτη, ούτε τη Φωφώ, τη Σάσα, τη Μπούλα, τη Σούλα και άλλους συνοδικούς με γυναικεία ονόματα...
Για τη μετά θάνατον ζωή, πρώτον δε με πολυενδιαφέρει, δεύτερον, θεωρώ πως οι Έλληνες και οι αλλοεθνείς 'ειδωλολάτρες' (λες και δεν είναι ειδωλολατρεία αυτό που γίνεται με τις 'θαυματουργές' εικόνες και τα 'θαυματουργά' λείψανα 'αγίων' ή τις ΠΕΝΤΕ ακροβυστίες που προσκυνούνται από'δω κι από'κει ως 'θαυματουργικές' και 'ανήκουσες στο σώμα του Χριcτού') έχουν δώσει στις θρησκείες τους εξίσου - αν όχι περισσότερο - ικανοποιητικές απαντήσεις με ό,τι λένε οι 'πατέρες' της εκκληcίας.
Επίσης, καλό θα είναι να μάθει ο καθένας μας αρχαία και να διαβάσει ιστορία και τις 'ιερές' γραφές, μπας και ξεστραβωθεί, αντί να σχηματίζει γνώμη απ'αυτό που του είπε ο ένας και ο άλλος (hearsay).
-
Συγνωμην tsilis, αλλα καποιος που δεχεται την 'δια αποκαλυψεως αληθεια' δεν μπορει να αποκαλει καποιον απολυτο ή φανατικο (αν και δε φανταζομαι οτι με υπονοεις).
Kαι κανεις δε θα ηταν φανατικος αν η οποια θρησκεια - ιδεολογια δεν ανθουσε ή θησαυριζε (ή και τα δυο) στην πλατη του.
Παντως εγω δεν εχω την παραμικρη διαθεση να μου επηρεαζει τη ζωη ενας σχιζοφρενης πνευματικος ηγετης, του οποιου το πνευματικο τεκνο εγινε εμπορος ναρκωτικων (μιλαμε για φοβερη πνευματικη καθοδηγηση).
-
Greo, ούτε εγώ το δέχομαι. Σκέπτομαι και κρίνω.
Όσο για το αρχικό μου ποστ, αυτό που εννοούσα είναι ότι θεωρώ πως τόσο ο φανατικός οπαδός του χριστιανισμού ή οποιουδήποτε άλλου δόγματος, όσο και ο φανατικός πολέμιός του έχουν το ίδια χαρακτηριστικά: φορούν παρωπίδες, δεν δέχονται τίποτα πάνω σε αυτά που πιστεύουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα αποδείξουν στους άλλους.
τελευταίο ποστ και από μένα, είναι λεπτό το θέμα και δεν θα οδηγήσει πουθενά η συζήτηση προφανώς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει σε άλλου τύπου φόρουμ και θα γέμιζε πάρα πολλές σελίδες.
Επιγραμματικά:
Δεν θεωρώ το κείμενο της ιστοσελίδας 'απολογητικό'. Δεν δέχομαι ότι η ιστορία του Ελληνισμού διακόπηκε βίαια λίγο μετά τη γέννηση του Χριστού και ξεκίνησε ξανά λίγο πριν την επανάσταση του 1821. Ο Ελληνισμός εξελίχθηκε κι ευτυχώς που υπήρξε η βυζαντινή αυτοκρατορία που τον διέσωσε από το σλαβόφωνο και το αραβικό στοιχείο.
Ρίξε μια ματιά στις περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν οι Σλάβοι, οι Τούρκοι και οι Άραβες: που είναι οι Έλληνες και οι ελληνόφωνοι; Εξαφανίστηκαν μαζί με τη γλώσσα τους.
Μην κρίνεις τη βυζαντινή αυτοκρατορία με τα σημερινά μέτρα, αλλά με τα μέτρα της εποχής της. Τον καιρό που στη δύση είχε απλωθεί ο 'Μεσαίωνας' και τα πάντα είχαν ρημάξει, που στην ανατολή γινόταν ιερός πόλεμος και όλοι έπρεπε να προσκυνήσουν τον Προφήτη διαφορετικά τους έπαιρνε και τους σήκωνε, που στα βαλκάνια αλώνιζαν βόρεια και ανατολικά φύλα, το Βυζάντιο ήταν ο προμαχώνας του Ελληνισμού.
Σου τη σπάνε οι παπάδες σήμερα; Και που να ζούσες το 1000 μΧ. Στην Ευρώπη καίγανε μάγισσες, στην Ασία σφάζανε τους άπιστους ακολουθώντας τις επιταγές του Κορανίου ενώ στο Βυζάντιο υπήρχε ΣΧΕΤΙΚΗ ανεξιθρησκία. Αντλείς επιχειρήματα από κάποια ιστορικά βιβλία, παραβλέπεις όμως τις αντίθετες μαρτυρίες.
Τα προβλήματα νοοτροπίας των Ελλήνων δεν τα δημιούργησε η βυζαντινή αυτοκρατορία, ούτε το χριστιανικό ιερατείο. Τα δημιούργησε η κατοχή της Ελλάδας από ένα ασιατικό φύλο επί 4 και πλέον αιώνες.
Μην ισοπεδώνουμε και υπεραπλουστεύουμε καταστάσεις, ο Ελληνισμός επέζησε επί 2000 χρόνια λόγω ΚΑΙ της βυζαντινής αυτοκρατορίας ΚΑΙ της γλώσσας του ΚΑΙ της ιστορικής μνήμης. Η θρησκεία έπαιξε το ρόλο της, αλλά δεν εξαφάνισε τον Ελληνισμό, απλώς συνέβαλε σε μια μετεξέλιξή του, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.[list:1f29xsak]Αυτοι που κατα κορον πουλησαν την Ελλαδα στους Τουρκους ηταν η 'αγια του Χριστου εκκλησια'.Αυτοι επετρεψαν την εισβολη τους υπογραφοντας αμοιβαια συμφωνητικα, για αυτο και καταραστηκαν (ο ορος καταρα ανηκει μονο στους θεοφοβουμενους, αυτη ειναι η εκκλησια του εβραισμου) ολες τις κινησεις των επαναστασεων.Ηταν οι ιδιοι ρασοφοροι που απ τον 3ο αιωνα αφοριζαν τα γραμματα καθως συμφωνα με τη λογικη τους ηταν αχρηστα αφου για ολα μεριμνουσε ο ανυπαρκτος θεος τους.Πως αλλιως θα κουμανταριζαν το ποιμνοιο τους?Η Κωσταντινουπολη ηταν η ποιο οχυρωμενη πολη κι ομως επετρεψαν την εισβολη των Τουρκων τοσο απλοικα αφου ετσι δε θιγοταν τα προνομια τους.Μαλιστα επινοησαν και τριες προηφητειες, προκειμενου να βαλουν σε ταξη τα προβατα.1.Θα μπουν οι τουρκοι μεσα και θα κατεβει ο αρχαγγελος γαβρηιλ να τους καψει'.2.'Θα μπουν οι τουρκοι μεσα και σφαξουν μονο τους ρωμαιους και 3 θα μπουν οι τουρκοι μεσα και ...........η θρησκευτικη παρανοια σε ολο της το μεγαλειο.Πανω απ ολα η εκκλησια και μετα το κρατος, η μηπως ετσι δε λειτουργουν και σημερα.Ηταν αυτοι που οχι μονο δε εφτιαξαν κρυφα σχολεια (πως αλλωστε εγιναν αφου οι αφορισμοι σε καθε τι ιερο και γνωση ηταν ακαθεκτοι σε καθε οικουμενικη τους συνο.Αν θελεις σου παραθετω αναλυτικα τις αποφασεις απο καθε Συνοδο τους) αλλα απειλουσαν με καταρες καθε τι που μπορουσε να κανει τον ανθρωπο να σκεφτεται.Απ το 370 μεχρι το 1204 οπου εγινε και η Δ οικουμενικη συνοδος εσφαξαν πανω απο 60 000 000 ψυχες απο τις οποιες τα 35 000 000 ηταν Ελληνες.Αν μιλησουμε δε και μεχρι σημερα ο αριθμως των θυματων ειναι τρομακτικος.Οσοι Ελληνες σφαγιαστηκαν απ τη λαιλαπα του χριστιασμου εμειναν στην αφανεια ενω οσοι σκοτωναν αγιασαν.Αυτους λατρευει ο Ελληνας σημερα ως προστατες και αγιους.Εναν συφερτο εκατονταδων αγιων δολοφονων, κι ομως αυτο δεν ειναι ειδωλολατρεια, που πιστοι περιμενουν θαυματα απο τοσους αγιους.Κι οταν τολμησεις να μιλησεις εναντια στο σαπιο κατεστημενο τοτε διαρηγνιουν τα ιματια τους θεωρωντας σε απιστο, κολασμενο και λοιπες θρησκευτικες παρανοησεις χωρις να δινουν λογο για κανεναν και για τιποτε.Ολα τα επιησε ο θεος αρα μην ψαχνετε τιποτε, ετσι ειναι.Μονο και μονο που αυτος ο θεος τους κατεβηκε και αγιασε τον λαο του Ισραηλ και συνομιλουσε μαλιστα (βαση βιβλου) με τον απατεωνα Μωυση μου αρκει για να πιστεψω οτι ειναι ανθρωπινο δημιουργημα.Ηταν αυτα τα κτηνη που πουλησαν και τα τελευταια απομειναρια της Ακροπολης στον Ελγιν αφου με την επισκεψη του στην Ελλαδα ειχε το ελευθερο απ τα ιερα κτηνη να περιεργαστει και να παρει οτι ηθελε.Οτι βιβιλα σωθηκαν, σωθηκαν απ απλους ανθρωπους που τα αγοραζαν εναντι εξευτελιστικης τιμης απ τους μοναχους καθως ησαν αγραμματοι δεν ηξεραν την σημασια σους.Πολλα απ αυτα τα βιβλια βρισκονται στα διαφορα μουσεια της Ευρωπης (εκτος απ το Βατικανο) και εκπλησομαστε απ τις νεες εκδοσεις τους.Η Χαλκιδικη απο τεραστιο πολιτισμικο κεντρο μετατραπηκε σε θρησκευτικη παρανοια, και υπαρχουν πληροφοριες οτι ακομα κρατανε βιβλια τα οποια δε δινουν στη δημοσιοτητα και μεταπουλανε στι εξωτερικο.Αυτα τα κτηνη διεσωσαν την ιστορια και τη γλωσσα μας?Τελη του 18ου αιωνα συμφωνα με την τοτε απογραφη ο κληρος κατειχε το 33% των εκτασεων του ελλαδικου χωρου τα οποια απεκτησαν με την βια.Ακομα και σημερα διεκδικουν εκτασεις με βαση τα χαρτια της τουρκοκρατιας.Τελικα ποιοι κυβερνανε?Ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να αντιδρουν σε καθε τι που δε συμφωνει με τα συμφεροντα τους?Γιατι εγω να πληρωνω χιλιαδες αχρηστους χαραμοφαηδες τι στιγμη που η πατριδα μου δεν εχει ανθρωπους να επανδρωσει το στρατο?Που ειναι η εφορια να παρει το μεριδιο που της αντιστοιχει απο καθε μεταφορα εικονας θησαυριζοντας ανελεητα?Απο που αντλει χρηματα το πατριαρχειο της Κωσταντινουπολης?Και γνωριζεται οτι για την τουρκικη κυβερνηση αποτελει νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου και φορολογειτε απ τα δικα μας χρηματα.Ο καθενας εχει το δικαιωμα να πιστευει και να φανταζεται το θεο του οπως θελει, δεν εχει το δικαιωμα ομως να διαστρευλωνει την ιστορια και πλασαρει εναν θεο κομενο και ραμενο στα μετρα της εκαστοτε θρησκειας.Εχουμε υποχρεωση να αφυπνησουμε τα παιδια μας περα απο καθε θρησκευτικο παραλογισμο.Δεν ειμαι δωδεκαθειστης με την ενοια του δωδεκαθεισμου οπως μερικοι οριζουν, τον σεβομαι ως πηγη εμπνευσης και απελευθερωτισμου.Οι Ελληνες με την δικη τους θρησκεια εχτιζαν ανακτορα με χριστιανισμο τα γκρεμιζαν.Με τη δικη τους θρησκεια εφτασαν στα περατα του κοσμου με χριστιανισμο υποταχθηκαν στον παραλογισμο.Με τη δικη τους θρησκεια δημιουργησαν γραμματα ιατρικη ναυσιπλοια μαθηματικα αστρονομια κλπ κλπ με χριστιανισμο τα κατηργησαν αφου για ολα προνοουσε ο θεος.Ποιος θεος?Μια θρησκεια η οποια δημιουργησε εκατονταδες αιρεσεις οι οποιες πηγαζουν μεσα απ τις ανακριβειες τα ιστορικα λαθη και ασυρτησιες της βιβλου.3500 θρησκειες σε ολο τον κοσμο εκφραζουν 3500 θεους 3500 θρησκευτικα καθεστωτα 3500.....τιποτα.[/list:u:1f29xsak][list:1f29xsak]20 αιωνες θρησκευτικης διτακτοριας, ελεος, φτανει πια.[/list:u:1f29xsak]
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Greo, ούτε εγώ το δέχομαι. Σκέπτομαι και κρίνω.Όσο για το αρχικό μου ποστ, αυτό που εννοούσα είναι ότι θεωρώ πως τόσο ο φανατικός οπαδός του χριστιανισμού ή οποιουδήποτε άλλου δόγματος, όσο και ο φανατικός πολέμιός του έχουν το ίδια χαρακτηριστικά: φορούν παρωπίδες, δεν δέχονται τίποτα πάνω σε αυτά που πιστεύουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα αποδείξουν στους άλλους.
τελευταίο ποστ και από μένα, είναι λεπτό το θέμα και δεν θα οδηγήσει πουθενά η συζήτηση προφανώς.
[list:3n3tewg1]Η διαφορα ειναι οτι οι μεν πολεμιοι του χριστιανισμου μιλουν με βαση τα ιστορικα γεγονοτα (ουσιαστικα επιχειρημτα δηλαδη) ενω οι οπαδοι του εβραιχριστιανισμου στηριζονται σε θρησκευτικες ασυναρτησιες τις οποιες ακομα και οι ιδιοι δεν μπορουν να τεκμηριωσουν.Αν μου αποδειξεις το αντιθετο εγω θα αναθεωρησω.Βλεπεις ζουμε στο 2005 και τα ιερα παραμυθια της εποχης των μαγισων περασε ανεπιστρεπτι.Να εισαι σιγουρος οτι αυτο που φοβουνται οι φανατικοι εβραιοχριστιανη ειναι η αφυπνηση η οποια ηδη αρχισε [/list:u:3n3tewg1]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Greo, ούτε εγώ το δέχομαι. Σκέπτομαι και κρίνω.
Όσο για το αρχικό μου ποστ, αυτό που εννοούσα είναι ότι θεωρώ πως τόσο ο φανατικός οπαδός του χριστιανισμού ή οποιουδήποτε άλλου δόγματος, όσο και ο φανατικός πολέμιός του έχουν το ίδια χαρακτηριστικά: φορούν παρωπίδες, δεν δέχονται τίποτα πάνω σε αυτά που πιστεύουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα αποδείξουν στους άλλους.
[list:8vhc648o]Η διαφορα ειναι οτι οι μεν πολεμιοι του χριστιανισμου μιλουν με βαση τα ιστορικα γεγονοτα (ουσιαστικα επιχειρημτα δηλαδη) ενω οι οπαδοι του εβραιχριστιανισμου στηριζονται σε θρησκευτικες ασυναρτησιες τις οποιες ακομα και οι ιδιοι δεν μπορουν να τεκμηριωσουν.Αν μου αποδειξεις το αντιθετο εγω θα αναθεωρησω.Βλεπεις ζουμε στο 2005 και τα ιερα παραμυθια της εποχης των μαγισων περασε ανεπιστρεπτι.Να εισαι σιγουρος οτι αυτο που φοβουνται οι φανατικοι εβραιοχριστιανη ειναι η αφυπνηση η οποια ηδη αρχισε [/list:u:8vhc648o]
Μάκη, την αφύπνιση την φοβάται το οτιδήποτε έχει βασιστεί σε δογματισμό και απόκρυψη της αλήθειας. Εγώ το μόνο που επεσήμανα εδώ είναι ότι είμαι αντίθετος στην προσπάθεια επιβολής της γνώμης.
Welcome back!
-
[list:2pq5ou7n]Αυτοι που κατα κορον πουλησαν την Ελλαδα στους Τουρκους ηταν η 'αγια του Χριστου εκκλησια'.Αυτοι επετρεψαν την εισβολη τους υπογραφοντας αμοιβαια συμφωνητικα, για αυτο και καταραστηκαν (ο ορος καταρα ανηκει μονο στους θεοφοβουμενους, αυτη ειναι η εκκλησια του εβραισμου) ολες τις κινησεις των επαναστασεων.Ηταν οι ιδιοι ρασοφοροι που απ τον 3ο αιωνα αφοριζαν τα γραμματα καθως συμφωνα με τη λογικη τους ηταν αχρηστα αφου για ολα μεριμνουσε ο ανυπαρκτος θεος τους.Πως αλλιως θα κουμανταριζαν το ποιμνοιο τους?Η Κωσταντινουπολη ηταν η ποιο οχυρωμενη πολη κι ομως επετρεψαν την εισβολη των Τουρκων τοσο απλοικα αφου ετσι δε θιγοταν τα προνομια τους.Μαλιστα επινοησαν και τριες προηφητειες, προκειμενου να βαλουν σε ταξη τα προβατα.1.Θα μπουν οι τουρκοι μεσα και θα κατεβει ο αρχαγγελος γαβρηιλ να τους καψει'.2.'Θα μπουν οι τουρκοι μεσα και σφαξουν μονο τους ρωμαιους και 3 θα μπουν οι τουρκοι μεσα και ...........η θρησκευτικη παρανοια σε ολο της το μεγαλειο.Πανω απ ολα η εκκλησια και μετα το κρατος, η μηπως ετσι δε λειτουργουν και σημερα.Ηταν αυτοι που οχι μονο δε εφτιαξαν κρυφα σχολεια (πως αλλωστε εγιναν αφου οι αφορισμοι σε καθε τι ιερο και γνωση ηταν ακαθεκτοι σε καθε οικουμενικη τους συνο.Αν θελεις σου παραθετω αναλυτικα τις αποφασεις απο καθε Συνοδο τους) αλλα απειλουσαν με καταρες καθε τι που μπορουσε να κανει τον ανθρωπο να σκεφτεται.Απ το 370 μεχρι το 1204 οπου εγινε και η Δ οικουμενικη συνοδος εσφαξαν πανω απο 60 000 000 ψυχες απο τις οποιες τα 35 000 000 ηταν Ελληνες.Αν μιλησουμε δε και μεχρι σημερα ο αριθμως των θυματων ειναι τρομακτικος.Οσοι Ελληνες σφαγιαστηκαν απ τη λαιλαπα του χριστιασμου εμειναν στην αφανεια ενω οσοι σκοτωναν αγιασαν.Αυτους λατρευει ο Ελληνας σημερα ως προστατες και αγιους.Εναν συφερτο εκατονταδων αγιων δολοφονων, κι ομως αυτο δεν ειναι ειδωλολατρεια, που πιστοι περιμενουν θαυματα απο τοσους αγιους.Κι οταν τολμησεις να μιλησεις εναντια στο σαπιο κατεστημενο τοτε διαρηγνιουν τα ιματια τους θεωρωντας σε απιστο, κολασμενο και λοιπες θρησκευτικες παρανοησεις χωρις να δινουν λογο για κανεναν και για τιποτε.Ολα τα επιησε ο θεος αρα μην ψαχνετε τιποτε, ετσι ειναι.Μονο και μονο που αυτος ο θεος τους κατεβηκε και αγιασε τον λαο του Ισραηλ και συνομιλουσε μαλιστα (βαση βιβλου) με τον απατεωνα Μωυση μου αρκει για να πιστεψω οτι ειναι ανθρωπινο δημιουργημα.Ηταν αυτα τα κτηνη που πουλησαν και τα τελευταια απομειναρια της Ακροπολης στον Ελγιν αφου με την επισκεψη του στην Ελλαδα ειχε το ελευθερο απ τα ιερα κτηνη να περιεργαστει και να παρει οτι ηθελε.Οτι βιβιλα σωθηκαν, σωθηκαν απ απλους ανθρωπους που τα αγοραζαν εναντι εξευτελιστικης τιμης απ τους μοναχους καθως ησαν αγραμματοι δεν ηξεραν την σημασια σους.Πολλα απ αυτα τα βιβλια βρισκονται στα διαφορα μουσεια της Ευρωπης (εκτος απ το Βατικανο) και εκπλησομαστε απ τις νεες εκδοσεις τους.Η Χαλκιδικη απο τεραστιο πολιτισμικο κεντρο μετατραπηκε σε θρησκευτικη παρανοια, και υπαρχουν πληροφοριες οτι ακομα κρατανε βιβλια τα οποια δε δινουν στη δημοσιοτητα και μεταπουλανε στι εξωτερικο.Αυτα τα κτηνη διεσωσαν την ιστορια και τη γλωσσα μας?Τελη του 18ου αιωνα συμφωνα με την τοτε απογραφη ο κληρος κατειχε το 33% των εκτασεων του ελλαδικου χωρου τα οποια απεκτησαν με την βια.Ακομα και σημερα διεκδικουν εκτασεις με βαση τα χαρτια της τουρκοκρατιας.Τελικα ποιοι κυβερνανε?Ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να αντιδρουν σε καθε τι που δε συμφωνει με τα συμφεροντα τους?Γιατι εγω να πληρωνω χιλιαδες αχρηστους χαραμοφαηδες τι στιγμη που η πατριδα μου δεν εχει ανθρωπους να επανδρωσει το στρατο?Που ειναι η εφορια να παρει το μεριδιο που της αντιστοιχει απο καθε μεταφορα εικονας θησαυριζοντας ανελεητα?Απο που αντλει χρηματα το πατριαρχειο της Κωσταντινουπολης?Και γνωριζεται οτι για την τουρκικη κυβερνηση αποτελει νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου και φορολογειτε απ τα δικα μας χρηματα.Ο καθενας εχει το δικαιωμα να πιστευει και να φανταζεται το θεο του οπως θελει, δεν εχει το δικαιωμα ομως να διαστρευλωνει την ιστορια και πλασαρει εναν θεο κομενο και ραμενο στα μετρα της εκαστοτε θρησκειας.Εχουμε υποχρεωση να αφυπνησουμε τα παιδια μας περα απο καθε θρησκευτικο παραλογισμο.Δεν ειμαι δωδεκαθειστης με την ενοια του δωδεκαθεισμου οπως μερικοι οριζουν, τον σεβομαι ως πηγη εμπνευσης και απελευθερωτισμου.Οι Ελληνες με την δικη τους θρησκεια εχτιζαν ανακτορα με χριστιανισμο τα γκρεμιζαν.Με τη δικη τους θρησκεια εφτασαν στα περατα του κοσμου με χριστιανισμο υποταχθηκαν στον παραλογισμο.Με τη δικη τους θρησκεια δημιουργησαν γραμματα ιατρικη ναυσιπλοια μαθηματικα αστρονομια κλπ κλπ με χριστιανισμο τα κατηργησαν αφου για ολα προνοουσε ο θεος.Ποιος θεος?Μια θρησκεια η οποια δημιουργησε εκατονταδες αιρεσεις οι οποιες πηγαζουν μεσα απ τις ανακριβειες τα ιστορικα λαθη και ασυρτησιες της βιβλου.3500 θρησκειες σε ολο τον κοσμο εκφραζουν 3500 θεους 3500 θρησκευτικα καθεστωτα 3500.....τιποτα.[/list:u:2pq5ou7n][list:2pq5ou7n]20 αιωνες θρησκευτικης διτακτοριας, ελεος, φτανει πια.[/list:u:2pq5ou7n]Έχω την εντύπωση ότι δεν επιθυμείς να διακρίνεις μεταξύ ορθόδοξου κλήρου και βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αυτό είναι σφάλμα, αφού στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια θρησκεία, η οποία μάλιστα ΔΕΝ ήταν η χειρότερη σε σχέση με τις λοιπές της εποχής κατά την οποία εξαπλώθηκε, και στην άλλη περίπτωση για μια κρατική οντότητα εντός της οποίας ο ελληνισμός εξελίχθηκε και εν τέλει επιβίωσε.
Όταν λέω 'εξελίχθηκε', δεν εννοώ υποχρεωτικά 'βελτιώθηκε', ίσως υποχώρησε κιόλας. Όμως το δωδεκάθεο δεν επέζησε πουθενά: ούτε στον ελλαδικό χώρο, ούτε στον λατινικό, ούτε σε άλλες περιοχές της Ανατολής ή της Β. Αφρικής απ' όπου προήλθαν αρκετές από τις αρχαιοελληνικές θεότητες. Με λίγα λόγια το δωδεκάθεο θα χανόταν ούτως ή άλλως.
Από την άλλη δεν κατανοώ την εξύψωση του δωδεκαθέου ως αγνού και φιλάνθρωπου θρησκευτικού συστήματος. Οι άνθρωποι και τότε, όπως και σήμερα, πολεμούσαν μεταξύ τους, σκότωναν στο όνομα των Θεών τους, έλεγαν πριν από κάθε σφαγή ότι ο θεός τάδε ευλογούσε τα όπλα τους, διαολόστελναν όσους τολμούσαν να βρίσουν τα θεία, κρέμονταν από τα χείλη των ιερέων και των ιερών μαντείων για το τι θα πρέπει να κάνουν για να τους συγχωρέσει ο θεός ή για να έχουν την εύνοια κάποιου από τους 12 κλπ κλπ
Επειδή όμως είμαστε κοντόφθαλμοι και νομίζουμε ότι το δεινό που μας κατατρέχει προσωπικά είναι το μέγιστο που θα μπορούσε να μας τύχει, ρίχνουμε όλα τα βάρη στους Ορθόδοξους ιερείς και ραίνουμε με ροδοπέταλα το άχραντο Δωδεκάθεο και τους κοινωνούς του. Συγνώμη, αλλά κούνια που σας κούναγε. Κάθε θρησκεία έχει επιδράσει αρνητικά ή σπανιότερα θετικά στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου. Ο φόβος για την τιμωρία από το ανώτερο ον έχει γίνει σε ΟΛΟΥΣ τους αιώνες και σε ΟΛΕΣ τις ανθρώπινες κοινωνίες αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επίσημους φορείς της πίστης. Είτε ζει κάποιος στη ζούγκλα κι έχει από πάνω του τον 'σάμαν', είτε στην Αραβία, είτε στην Ινδία, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, ο ιερέας έχει λόγο στο τι γίνεται και στο τι επιτρέπεται. Άλλοτε ο λόγος είναι ένας απλός πόλος πίεσης στους αποφασίζοντες, άλλοτε είναι η ίδια η απόφαση.Στο Βυζάντιο, που λες, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο απλουστευτικά τα παρουσιάζουν. Λες ότι η ηγεσία των Ορθοδόξων έβγαλε κάποιες αποφάσεις κατά του ενός ή του άλλου πράγματος. Και ο Χριστόδουλος μπορεί να βγάλει φιρμάνι ότι είναι δεν πρέπει να φορολογούνται όσοι πηγαίνουν καθημερινά στην εκκλησία. Είναι αυτή η απόφαση ταυτόχρονα κρατική απόφαση; Όχι βέβαια. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Βυζάντιο τον είχε ο αυτοκράτορας, όχι ο Πατριάρχης. Μπορεί η εκκλησία να επηρρέαζε, αλλά τι περίμενες; Όταν στα νότια υπήρχε νέτα-σκέτα ο ιερός ισλαμικός νομος, στη δύση ο Πάπας ήταν ταυτόχρονα και φορέας της κρατικής εξουσίας, δεν ήταν λογικό κατά τη γνώμη σου να έχουν λόγο (όχι κρίσιμο, αλλά με κάποια ισχύ) οι αρχιερείς του Βυζαντίου; Μήπως κρίνεις με τα μέτρα του 2005 αυτό που θα έπρεπε να γίνεται το 1005;
Εγώ λοιπόν υπερασπίζομαι το ΚΡΑΤΟΣ Βυζάντιο, λέγοντας ότι διέσωσε τον ελληνισμό, έτσι ώστε μετά το 1821 οι κάτοικοι του τόπου μας πχ να μη χρειάζονται μεταφραστή για να διαβάσουν τα ελληνικά κείμενα και να δώσουν παραστάσεις στην Επίδαυρο.
Θα ήθελα τέλος, αν δεν σου κάνει κόπο, να μου δώσεις τα στοιχεία για τα 35 εκατομμύρια νεκρούς Έλληνες κατά τη βυζαντινή περίοδο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι δεν επιθυμείς να διακρίνεις μεταξύ ορθόδοξου κλήρου και βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αυτό είναι σφάλμα, αφού στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια θρησκεία, η οποία μάλιστα ΔΕΝ ήταν η χειρότερη σε σχέση με τις λοιπές της εποχής κατά την οποία εξαπλώθηκε, και στην άλλη περίπτωση για μια κρατική οντότητα εντός της οποίας ο ελληνισμός εξελίχθηκε και εν τέλει επιβίωσε.
.[list:3a0scbsg]Ξερεις τι μου θυμιζεις?Τους ρασοφορους οι οποιοι πασχιζουν στις τηλεορασεις να πεισουν το ποιμνοιο τους για τις θρησκετικες τους ασυναρτησιες τις οποιες ουτε οι ιδιοι πιστευουν μονο και μονο για να ελεγχουν το μαντρι με τα προβατα καθως εχουν αντιληφθει οτι ο κοσμος υποψιαζεται σιγα σιγα το παρανοικο ανθρωπινο δημιουργημα στο οποιο στηριζουν το δογμα τους.Θα σου δωσω ενα παραδειγμα (αν και ο δογματικος θελει σωνει και καλα το θαυμα του κι ας του αποκαλυπτουν μπροστα στα ματια του την στημενη απατη) ισως και το καταλαβεις.Σημερα στο υπουργειο παιδειας ειναι ενσωματωμετος ο εβραιοχριστιανισμος καθως το υπουργειο δεν ειναι μονο παιδειας αλλα και θρησκευματων.Ποιος ελεγχει κατα κορον το τι διδαχθει το παιδι μου (δε με ενδιαφερει για το δικο σου διδαξε το και μαγικα αν θες)στα θρησκευτικα και την ιστορια?Οι βρυκολακες (παπαδες) η η κυβερνωντες?Οπως καταλαβαινεις βγαινει αβιαστα το συμπερασμα οτι ακομα και σημερα τελουμαστε υπο θρησκευτικη κατοχη, ειτε σ αρεσει ειτε οχι.Γιατι αν κυβερνουσαν οι πολιτικοι μας θα διδασκαν (οπως γινετε στα ανεπτυγμενα κρατη βλ Γαλλια/Γερμανια) στα παιδια ολες τις θρησκειες του κοσμου (εστω τις βασικες ) για να αποφασισουν οταν ενηλικιωθουν ποια αρμοζει συμφωνα με τη λογικη τους η και να τις αποριψουν ολες.Κι αυτο ειναι ενα μονο παραδειγμα απ τα απειρα που βιωνει η ελλαδα ακομα και σημερα απ τους διωκτες του ελληνισμου και των γραμματων.Καταλαβαινεις λοιπον οτι βυζαντινη τρομοκρατια και ρασοφοροι εγκληματιες ειναι ενα νομισμα με δυο οψεις.Απλα ηθελαν να πεισουν τους ελληνες οτι στην δυτικη αυτοκρατορια κυβενουσαν οι ελληνες για να περνανε τα δικα του συμφεροντα.Δεν ξερω αν ειδες χθες Τριανταφυλλοπουλο, προσωπικα αισθανθηκα ηθικη ικανοποιηση που επιβεβαιωθηκε το χθεσινο μου ποστ ασχετα που μερικοι κανουν πως δε βλεπουν.Ο 'ιατρος/ιστορικος' (τετοιους υρησκοληπτους κηφηνες εχουν τα παιδια μας για δασκαλους) πηγε να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα με τις ποιο φαιδρες, ανοητες, μικρες, τιποτενιες δικαιολογιες οπως (ακουσον ακουσον) ' ο αρχιεπισκοπος επεσε θυμα πλανης για τις υπογραφες που εβαζε'.Αντι να βγουν δημοσια και να ζητησουν ενα συγνωμη (το ελαχιστο που μπορουν να κανουν οι ιεροι εξολοθρευτες του ελληνισμου) κατεβαζουν ακομα ποιο πολυ το διανοητικο επιπεδο της κυρα κατινας (και να ηταν μονο αυτη, εδω εχουμε και νεαρα φυντανια, λουλουδια).Κι οταν οι αποκαλυψεις επεφταν βροχη ο γιατρουδακος κρατουσε το δειο του κεφαλι απορημενος πως μπορουν να συμβαινουν αυτα στην εκκλησια του θεου σας.Η δε φοιτητρια δηλωσε πως εχει αρνητικη πλεον εντυπωση ως προς το ιερατειο, καθως δηλωσε φανατικη χριστιανη, ελα να δεις ομως που σω καμια δεκαετια θα αμφιβαλει και την ποιοτητα της θρησκειας της εαν μαθει ολη την ιστορικη πλεκτανη που βασιζεται το δογμα στο οποιο πιστευει.Αυτο ειναι που φοβουνται οι ιεροι ελληνοφαγοι, γι αυτο προσπαθουν με καθε τροπο να επαναφερουν το ποιμνοιο τους στην ταξη, με το φοβο της κολασης, της αμαρτιας κοκ.Κι οσα διαδραμτιστηκαν χθες στην τηλεοραση ειναι ενας κοκος σκονης απ το συνεφο της αλητειας που τους διακατεχει εδω και 20 αιωνες.Απλα αυτα να τα βλεπει το ποιμνοιο γιατι σε μας ειναι γνωστα.Σιγουρα το τι πιστευει ο καθενας ειναι δικαιωμα του, θα πρεπει ομως καποιος πριν αποφασισει ποιος θεος του κανει να εχει πληρη επιγνωση των πραγματικων γεγονοτων.Αν δηλ καποιος ειναι θρησκοληπτος μη γνωριζοντας τα υβριστικα κειμενα των ιερων του βιβλιων κατα του ελληνισμου με καταρες υβρις και αναθεματισμους εξυψωνοντας παραλληλα τον 'περιουσιο' λαο του Ισραηλ, τοτε ειναι αφελης.Αν ειναι γνωστης των κειμενων αυτων τοτε πολυ απλα ειναι ανθελληνας [/list:u:3a0scbsg]>Όταν λέω 'εξελίχθηκε', δεν εννοώ υποχρεωτικά 'βελτιώθηκε', ίσως υποχώρησε κιόλας. Όμως το δωδεκάθεο δεν επέζησε πουθενά: ούτε στον ελλαδικό χώρο, ούτε στον λατινικό, ούτε σε άλλες περιοχές της Ανατολής ή της Β. Αφρικής απ' όπου προήλθαν αρκετές από τις αρχαιοελληνικές θεότητες. Με λίγα λόγια το δωδεκάθεο θα χανόταν ούτως ή άλλως.
Από την άλλη δεν κατανοώ την εξύψωση του δωδεκαθέου ως αγνού και φιλάνθρωπου θρησκευτικού συστήματος. Οι άνθρωποι και τότε, όπως και σήμερα, πολεμούσαν μεταξύ τους, σκότωναν στο όνομα των Θεών τους, έλεγαν πριν από κάθε σφαγή ότι ο θεός τάδε ευλογούσε τα όπλα τους, διαολόστελναν όσους τολμούσαν να βρίσουν τα θεία, κρέμονταν από τα χείλη των ιερέων και των ιερών μαντείων για το τι θα πρέπει να κάνουν για να τους συγχωρέσει ο θεός ή για να έχουν την εύνοια κάποιου από τους 12 κλπ κλπ
Επειδή όμως είμαστε κοντόφθαλμοι και νομίζουμε ότι το δεινό που μας κατατρέχει προσωπικά είναι το μέγιστο που θα μπορούσε να μας τύχει, ρίχνουμε όλα τα βάρη στους Ορθόδοξους ιερείς και ραίνουμε με ροδοπέταλα το άχραντο Δωδεκάθεο και τους κοινωνούς του. Συγνώμη, αλλά κούνια που σας κούναγε. Κάθε θρησκεία έχει επιδράσει αρνητικά ή σπανιότερα θετικά στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου. Ο φόβος για την τιμωρία από το ανώτερο ον έχει γίνει σε ΟΛΟΥΣ τους αιώνες και σε ΟΛΕΣ τις ανθρώπινες κοινωνίες αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επίσημους φορείς της πίστης. Είτε ζει κάποιος στη ζούγκλα κι έχει από πάνω του τον 'σάμαν', είτε στην Αραβία, είτε στην Ινδία, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, ο ιερέας έχει λόγο στο τι γίνεται και στο τι επιτρέπεται. Άλλοτε ο λόγος είναι ένας απλός πόλος πίεσης στους αποφασίζοντες, άλλοτε είναι η ίδια η απόφαση.[list:3a0scbsg]Φασκεις και αντιφασκεις, η νομιζω?Τελικα υποχωρησαν οι ελληνες η οχι?Να στο θεσω ποιο απλοικα.Παρηγαγαν πολιτισμο επι χριστιανισμου ναι η οχι? γιατι εκτος απ το 'θεπνευστο' κυρηγμα σου θα πρεπει να εισαι ποιο σαφης.Κι παρηγαγαν πολιτισμο ποιοι ηταν αυτοι οι διανοουμενοι των μαθηματικων η της ιατρικης ας πουμε?Κι αν οχι ποιοι ηταν αυτοι οι ιερεις που φυλαξαν τα ιερα βιβλια της ελλαδος τα οποια παραλαβαμε σημερα απο αυτους?Οσο και να ψαξεις, επειδη δεν προκειτε να βρεις απαντηση στα ερωτηματα μου δες λιγο σε παρακαλω στις ακολουθες σειρες η καταντια που επικρατουσε στους αιωνες που εσυ θαυμαζεις[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]**Α οικουμενικη συνοδος ** Συνηλθε στη Νικαια της Βυθηνιας στις 14/6/325 με προεδρο τον αυτοκρατορα Κωνσταντινο και 318 συνδικους υπηρετως του Αβρααμ.Αφορισε τον Αρειο και ολους τους διαφωνουντες επισκοπους (αλληλοφαγωμα δηλ).Καθορισαν οτι το αγιο πνευμα ηταν ομοουσιο του πατρος (ξεπερασαν καθε οργιαστικη φαντασια).Καθορισαν την τριαδικοτητα του θεου και τον εορτασμο του πασχα, καθως επιββαιωθηκε οτι η μαρια ηταν η μανα του χριστου και ψηφιστηκε νομος του κρατους που επικυρωνε τη συνοδικη αποφαση.Αποφασιστικε η κατεδαφιση των ελληνικων ναων.Καθοριστηκαν τα οχτω πρωτα αρθρα του συμβολου της πιστης.Απαγορευσε να εχουν οι ιερωμενοι παλλακιδες.Μειωσε την τοκογλυφια των ιερωμενων προς τριτους απο 50% σε 1% !!!!!!![/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Β οικουμενικη συνοδος.Συνηλθε τον Μαιο του 385 στην Κωσταντινουπολη με προεδρο τον αυτοκρατορα Θεοδοσιο και τον επισκοπο Μεδιολανων που τον συγχωρησε και τον αγιασε.Ο αριθμος των συνοδικων ανρχοταν στους 150.Αποφασισαν τα ιδια μω την προηγουμενη συνοδο για την τριαδικοτητα και και το αγιο πνευμα.Αποφασισαν την κατεδαφιση των **ελληνικων ναων/ιερων/αγαλματων ** και ψηφιστικαν αυτοκρατορικα διαταγματα για την εφαρμογη τους.εξελεξαν πατριαρχη Κωσταντινουπολεως τον Γρηγοριο Ναζιανζηνο και αφορισαν (οποιος δεν τους εκανε τον αφοριζαν, αρκει να εξυπηρετουνταν τα σχεδια τους) τον Μακεδονιο και συμπληρωσαν τα επομενα 4 αρθρα του συμβολου της πιστεως.Με το Γ κανονα ο επισκοπος Κωσταντινουπολης ωχει τα πρεσβεια της τιμης μετα τον επισκοπο Ρωμης γιατι ειναι η νεα Ρωμη.Ο κανονας αυτος ηταν ουσιαστικα η αρχη της διαμαχης μεταξυ της ανατολικης και δυτικης εκκλησιας.[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Γ οικουμενικη συνοδος Μαιος του 431 στην εφφεσο με την υποδειξη της Πουλχεριας, αδελφης του Θεοδοσιου Β της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας.Συμετειχαν 200 συνοδικοι.Καταδικαστηκε και αφοριστηκε 12 φορες !!!!!! ο αρχιεπισκοπος Κωσταντινουπολεως Νωστοριος γιατι διδασκε οτι ανθρωπινη και θεια φυση στο χριστο ηταν τωλωιως ανεξαρτητη και αποκαλουσε την παναγια Χριστοτοκο και οχι θεοτοκο.Αποφασισαν οτι το αγιο πνευμα ειναι πανταχου παρον (να γελας και να κλαις ειναι μαζι).Οι επισκοποι καθοριζαν τις ιδιοτητες του αγιου πνευματος και οχι ο θεος.[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Δ οικουμενικη συνοδος.Συνηλθε 1/11/451 στην Καρχηδονα με προεδρο τον Μαρκηνιανοκαι τη συζυγο του Πουλχερια.Συμετειχαν 630 συνοδικοι επισκοποι.Καταδικασαν το μονοφυσιτισμο (μια φυση ο χριστος)Αποφασισαν οτι στο προσωπο του Χριστου ηταν ενωμενες η ανθρωπινη και θεια φυση.Κατηργησαν τη χειροτονια κληρικων.Αποφασισαν την καταργηση των εμπορικων δραστιριοτητων και της αισχρικερδιας των κληρικων.Αποφασισαν τη μη στρατευση των κληρικων και μοναχων και τον αφορισμο των καταπτουντων το νομο αυτων.Αποφασισαν την απαγορευσ γαμων των χριστιανων με αιρετικους και ιουδαιους.Αποφασισαν την απαγορευση της απαγωγης γυναικων απο κληρικους και λαικους και αναθεματιζαν τους παραβατες[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]ε οικουμενικη συνοδος Μαιος του 453 με προεδρο τον αυτοκρατορα ιουστινιανο και συμετειχαν 165 συνοδικοι επισκοποι στην Κωσταντινουπολη.Καταδικασαν και αφορισαν τον Ωριγενη και τον Νεστοριο.Θεσπισαν το υποχρεωτικο βαφτισμα και τις ποινες οσως αρνουνταν να βαφτιστουν.Αποφασισαν την καταστροφη ολων των αιρετικων συγγραματων που ταρασουν την πιστη των πιστων.Δεν ασχοληθηκαν με διοκητικα θεματα και δεν εξεδωσαν συνοδικους κανονες[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]ΣΤ οικουμενικη συνοδος Κωσταντινουπολη στις 7/11/680 και προεδρο τον αυτοκρατορα Κωσταντινο Πωγωνατο καθως και 269 συνοδικοι επισκοποι.Αποφασισαν για το μονοθελιτησμο και μονοεργητισμο της αγιας τριαδος (πως το διαπιστωναν αυτο ειναι αλλη ιστορια).Αφορισαν τους νηπιοφρονες γεροντες Μακαριον Αντιοχιας και τους μαθητες του Στεφανου και Πολυχρονιου γιατι ειχαν αντιθετη αποψη απο αυτους.Απαγορευσαν την μεταληψη των εβραιων.Απαγορευσαν τους κληρικους να πηγαινουν στον ιποδρομο και αλλες λαικες εκδηλωσεις.Αν συληφθουν καθαιρουνται.Αποφασισαν οτι ο παπικος θρονος ειναι ισοτιμος με τον πατριαρχικο(το προβλημα ηταν η εξουσια και οχι θεολογια).Αντιμετωπιζουν με σειρα διαταξεων των πορνων μοναχων.Απαγορευαν να κοιμουνται καλογριες σε ανδρικα μοναστηρια και το αντιθετο.Απαγορευσαν να παρακολουθουν τους μιμους τα θεατρα και τους χορους των λαικων.Απαγορευαν τα εθνικα/ελληνικα εθιμαΧορους, πανυγηρια τελετες γιορτες του δωδεκαθεου να φορουν μασκα να αναφερουν το ονομα του Διονυσου να γελανε να παιζουν κιθαρα και να τραγουδανε σατανικα ασματα.Απαγορευτηκαν τα μεικτα μπανια ανδρων γυναικων.Απαγορευτηκε η εκμεταλευση γυναικων σε ακολασια απο κληρικους προαγωγους (οι κληρικοι απλως καθαιρουνται ενω οι λαικοι αφοριζονται).Οποιος ορκιζεται με ελληνικους ορκους αφοριζεται.Απαγορευεται στους κληρικους να καλλωπιζουν την κομη ους (να χτενιζονται).[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Ζ οικουμενικη συνοδος. Νικαια Βυθηνιας, προεδρος ο Κωσταντινος ο ΣΤ και η μανα του ειρηνη η Αθηναια το 787 οπου συμετειχαν 367 συνοδικοι.Αφορισε την δ ε και στ οικουνικες συνοδοι ασχοληθηκε με το θεμα των εικονων και διατυπωσε 7 τρισαναθεματα κατα της λληνικης φιλοσοφιας ...............παρτε μια γευση[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Υπαρχουν καποιοι οι οποιοι κυνδινευουν να γινουν τελειως αθεοι και να πιστεψουν την ελληνικη μυθολογια.Αυτο εμποδιζει την χριστιανικη πιστη αναθεμα αναθεμα αναθεμα[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Οσοι δεχονται τις ελληνικες γνωσεις και τις ματαιες θεριες αυτων ακολουθουν και πιστεουν για αληθινες αναθεμα αναθεμα αναθεμα[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Οσοι πιστευουν την ελληνικη μυολογια και τον Πλατωνα δεχονται για αληθινες αναθεμα αναθεμα αναθεμα[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Θελεις μηπως να συνεχισω?Ο καταλογος τελειωμο δεν εχει απ τα ανθρωποειδη κτηνη.[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Συνοδος Αγκυρας 314 Οποιος βρεθει σε ελληνικο συμποσιο και κατσει να φαγει η φορεσει εσθητα απαγορευεται να κοινωνησει για δυο ετη(τι λε ρε παιδι, και ειχα μια σκασιλα) [/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Συνοδος Λαοδικειας 360Απαγορευεται στο χριστιανο να γλεντα και να χορευει στους γαμους.Ο χριστιανος που θα βισκωται σε σπιτι που θα γινετε γλεντι πρεπι να σηκωνεται να φευγει.Οι κληρικοι ουτε δανειζουν ουτε τοκιζουν χρηματα.Οι κληρικοι απαγορεται μπαινουν σε καπηλια, οινομαγειρεια.Απαγορευεται στους κληρικους να ασχολουνται με την μαγεια τη μελλοντολογια την αστρολογια και τα μαθηματικα.[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Συνοδος Καρχηδονας 419 εαν υπαρχουν υπολειματα ειδωλων να καταστραφουν.Κληρικος που πεθαινει και αφηνει την πωριουσια του εκτος συγγενων σε αιρετικους η ελληνες και οχι στην εκκλησια να αναθεματιζεται.....................................αηδιασα μονο που τα γραφω σταματαω.[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Και ρωταω τωρα εγω.Σε ποιον επεβαλαν οι ελληνες το δωδεκαθεο με το ζορι?Ακομα και ο Μεγας Αλεξανδρος σεβαστηκε τα οποια ιερα και κυβερνησεις των λαων που περασε.Το αν φθειροταν η ελληνικη θρησκεια αφορουσε εμας και κανεναν αλλον νταβατζη, εκτος κι αν εσυ ακομα και στη προσωπικη σου ζωη λειτουργεις με το νομο του περιστροφου και σκεφτεσαι μ αυτον το τροπο, ενας τροπος που προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα.Αν τα αγαλματα ηταν ειδωλα και οι εικονες δεν ειναι ειδωλα?Δεν υπαρχει καμια διαφορα στην παρασταση του Θειου ειτε γινετε σε μαρμαρο ειτε σε σανιδα μπογιατισμενη.Η διαφορα εγκειτε στην αισθητικη και την καλαισθησια .Η μπογιατισμενη σανιδα δεν προκαλει θαυμασμο αλλα φτιαχτηκε για θυμιζει οτι υπαρχει ο θεος τιμωρος και ξαναμπαινεις στα καλουπια τους.Στο μουσειο τυ Λουβρου το αγαλμα της Αφροδιτης της Μηλου συγκεντρωνει καθημερινα χιλιαδες επισκεπτες που θαυμαζουν την γραμμη και την αισθητικη της ελληνικης σκεψης.Αυτη η συγκριση ηταν που εξοργισε το ιερατειο και κατεστρεφε με μανια την πολιτισμικη μας κληρονομια για να μην αισθανεται εκμηδενισμενο.Στειροι πνευματικα και αγραμματοι δεν μπορουσαν να φτιαξουν μια Αφροδιτη της Μηλου, εναν Δια της Ολυμπιας Η εναν ερμη του Πραξιτελη.Οι ελληνες δεν λατρυαν μαρμαρα γιατι ειχαν προσεγγισει το Θειο με λεπτοτητα και σαφηνεια(αν καταλαβαινεις τι εννοω).Ο εβραιοχριστιανισμος χρησιμοποιει ακαλαισθητες εικονες που ολες δειχνουν την ιδια εκφραση (τρισαθλιες και αγριωμωνες φιγουρες)τα ιδια χαρακτηριστικα που δεν ξεχωριζεις αν ειναι ανρας η γυναικα και η λεγομενη αγιογραφια δεν εχει καμια σχεση μω την τωχνη της ζωγραφικης.Θυμισου λιγο τις σφαγες μωταξυ των εικονολατρων και εικονομαχων.Οι ελληνως ποτω δεν προσκυνουσαν μπροστα σε αγαλματα, αυτο ειναι προνομιο του εβραιοχριστιανισμου που θελει τους οπαδους με σκυμενο το κεφαλι, υποταγμενους.Οι θεοι στην ελληνικη θρησκεια ηταν οντοτητες συνηπαρχουσες με τους ελληνες ενω στην ορθοδοξια ειναι ο αληθινος θεος που κουμανταρει τους δουλους στο μαντρι.Δεν εχω να κατηγορησω καμια αλλη θρησκεια γιατι πολυ απλα δε με πειραξε.Ας πιστευουν οι κινεζοι οτι θελουν, αφου ετσι αντιλαμβανονταο το θειο.Ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να αντιλαμβανεται το θεο με το δικο του τροπο και οχι με τον τροπο που ηθελε και θελει ο χριστιανισμος.Απο κει αντιλαμβανεται κανεις και το μορφωτικο και διανοητικο επιπεδο ενος λαου.Τωρα το ποιος ειναι κοντοφθαλμος πιστευω να το αντιλαμβανεσαι.Αληθεια με τη δικη σου λογικη, θα πρεπει τον Μπους να τον αγιασει η εκκλησια σας αφου αφανιζει εαν λαο που ετσι κι αλλιως δεν εχει μελλον, συν το γεγονος οτι συνομιλωι και με τον θεο, κανει το εργο του θεαρε(ω)στο.Ποιοι αγιασαν τους αγιους δολοφονους σας?Απο που πηραν τετοια εντολη?Μηπως ρωτησαν τους συγγενεις των θυματων αν πραγματικα τους συγχωρουν?Η μηπως αναστηθηκαν οι νεκροι και τους αγιασαν?Σα δε ντρεπομαστε λιγο λεω γω.[/list:u:3a0scbsg]>Στο Βυζάντιο, που λες, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο απλουστευτικά τα παρουσιάζουν. Λες ότι η ηγεσία των Ορθοδόξων έβγαλε κάποιες αποφάσεις κατά του ενός ή του άλλου πράγματος. Και ο Χριστόδουλος μπορεί να βγάλει φιρμάνι ότι είναι δεν πρέπει να φορολογούνται όσοι πηγαίνουν καθημερινά στην εκκλησία. Είναι αυτή η απόφαση ταυτόχρονα κρατική απόφαση; Όχι βέβαια. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Βυζάντιο τον είχε ο αυτοκράτορας, όχι ο Πατριάρχης. Μπορεί η εκκλησία να επηρρέαζε, αλλά τι περίμενες; Όταν στα νότια υπήρχε νέτα-σκέτα ο ιερός ισλαμικός νομος, στη δύση ο Πάπας ήταν ταυτόχρονα και φορέας της κρατικής εξουσίας, δεν ήταν λογικό κατά τη γνώμη σου να έχουν λόγο (όχι κρίσιμο, αλλά με κάποια ισχύ) οι αρχιερείς του Βυζαντίου; Μήπως κρίνεις με τα μέτρα του 2005 αυτό που θα έπρεπε να γίνεται το 1005;
Εγώ λοιπόν υπερασπίζομαι το ΚΡΑΤΟΣ Βυζάντιο, λέγοντας ότι διέσωσε τον ελληνισμό, έτσι ώστε μετά το 1821 οι κάτοικοι του τόπου μας πχ να μη χρειάζονται μεταφραστή για να διαβάσουν τα ελληνικά κείμενα και να δώσουν παραστάσεις στην Επίδαυρο.
Θα ήθελα τέλος, αν δεν σου κάνει κόπο, να μου δώσεις τα στοιχεία για τα 35 εκατομμύρια νεκρούς Έλληνες κατά τη βυζαντινή περίοδο.[list:3a0scbsg]ε πες μας ντε πως ηταν στο βυζαντιο?Με θεωριες κανω κι εγω τον ευτο μου αγιο, αν και εδω που τα λεμε προσωπικα εγω δεν αισθανομαι αμαρτωλος επειδη ο δικο σας θεος γενησε τους εβραους αμαρτωλους.Για συγκρινε τι γινοταν το 1005 και τι γινοταν στην ελλαδα το 3000πχ.εκτος κι αν το δικο σου μετρο συγκρισης ειναι με βαση το λαο του ισραηλ πως ηταν 3000πχ.επειδη ομως και παλι αδυνατεις να μου δωσεις σαφη εικονα για την επαχη της βυζαντινης τρομοκρατιας, θα σου παραθεσω αποψεις απο διανοουμενους της αναγενησης, απο ανθρωπους δηλ που πηραν στα χερια τους και παλι τις τεχνες και τα γραμματα των αρχαιων ελληνων για να φτασουμε στο σημερινο επιπεδο εστω και με καθυστερηση και εσυ να εχεις την ελευθερια του λογου να εκφραζεις οποιαδηποδε ασυρτησια.Φυσικα για σενα οι διανουμενοι δεν εχουν ιδιετωρη σημασια υποθετω καθως ο κληρος αλλα και ολο το χριστιανικο τερατουργημα ειναι υπερανω ολων[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'Η εκκλησια δεν εσωσε το εθνος, σταθηκε κακια μητρια, λαμια.Αγραματοσυνη, σκοταδι, δυστιχια, δεν εχτισε κανενα σχολειο'.Αλεξανδρος Παλλης απο το εργο του Μπρουσος[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'επι βυζαντιου η γνωση εδωκετο και ερεβη αμαθειας και τερατωδης θεολογια κρατουσαν τους ελληνες αμαθης' (παπαρηγοπουλος δρανδακης)[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'Στη Χιο 1819 κρατουσαν κρυφα τα σχολεια οχι απο τους τουρκους αλλα απο τον μητροπολιτη που πιστευε οτι τα γραμματα υπονομευουν την πιστη' ουγγρος περιηγητης Ζεσενι[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'ο ραγιας φοβοταν ποιο πολυ τους καλογερους απο τους τουρκους' αγγλος Γκεελ[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'αν ο ελληνας ειχε θρησκυτικες αμφιβολιες αφοριζοταν'Λορδος Βυρων[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'η εκλησια ειναι ο ποιο ασπονδος εχθρος των ελληνων και φιλος των τουρκων.Γι αυτο να μην ακουτε τι λενε οι ιερωμενοι αλλα να παρετε τα οπλα κατα του τυρανου που σας αφανιζει' Κοραης[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Το 1546 ο γαλλος Μπεφον επισκεφτηκε το αγιο ορος για το οποιο γραφει 'απο τους 6000 καλογερους που ζουν στον Αθωνα μνο δυο τρεις σε καθε μοναστηρι γνωριζουν γραμμαα δηλ γραφη και αναγνωση και αυτο γιατι οι πατριαρχες και οι επισκοποι ωιναι εχθροι της φιλοσοφας και αφοριζουν καθε κληρικο που διαβαζει μη θεολογικα βιβλια'[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'ντροπη για την ελευθερη σκεψη την εποχη του βυζαντιου' Βολταιρος[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'τιποτα καλο δεν προηλθε απ το βυζαντιο' Ρασελ[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'στη χιλιετη ιστορια του βυζαντιου η σελιδα της ιατρικης ειναι λευκη' Ζανσελμ, καθηγητης ιατρικης[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]' η γενικη οψη του βυζαντιου ειναι εικονα ηλιθιοτητα, αθλια και ανισοροπη με τα παυη της επνιγε την αναπτυξη καθε ευγενικης σκεψης η πραξης' εγκελος, γερμανος φιλοσοφος[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]'η ιστορια της αυτοκρατοριας ειναι μια μονοτονη ιστορια δοπλοκιων και ιερωμενων των ευνουχων και των γυναικων των δηλητηριασεων των συνομοσιων της απολυτου αγνωμοσυνης και των συνεχως αδελφοκτονιων.Ανθρωποι ου δεν υπηρξαν ποτε εναρετοι ηταν προθυμοι σκλαβοι τοσο των πραξεων τους οσο και των σκωψεων τους.Η βυζαντινη αυτοκρατορια ειναι χωρις καμια εξαιρεση η ποιο ευτελης μορφη πολιτισμου' ιστορια των ευρωπαικων ηθων Wε h lεcky[/list:u:3a0scbsg][list:3a0scbsg]Aυτο ειναι μονο ενα δειγμα προς προλβληματισμο.Οπως καταλαβαινεις οι μεγαλυτεροι ανθελληνες βρικονται στην πατριδα μας.Και τελος αν θελεις να σου ακριβως ολο το αστρονομικο νουμερο των νεκρων μπας και ταρακουνηθεις απ τον θρησκευτικο ληθαργο που βρισκεσαι.Απορω πως δε ζητας στοιχεια για το 33% των εκτασεων που κατεκτησαν οι ρασοφοροι με αιμα.Βιβλιοπωλεια υπαρχουν απειρα, μπορεις να τα διασταυρωσεις οποτε θες αρκει να αποβαλεις την προκαταληψη[/list:u:3a0scbsg]
-
......Wellcome back...
-
longest quote award 2005
-
[list:204plmlv]'Η εκκλησια δεν εσωσε το εθνος, σταθηκε κακια μητρια, λαμια.Αγραματοσυνη, σκοταδι, δυστιχια, δεν εχτισε κανενα σχολειο'.Αλεξανδρος Παλλης απο το εργο του Μπρουσος[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'επι βυζαντιου η γνωση εδωκετο και ερεβη αμαθειας και τερατωδης θεολογια κρατουσαν τους ελληνες αμαθης' (παπαρηγοπουλος δρανδακης)[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'Στη Χιο 1819 κρατουσαν κρυφα τα σχολεια οχι απο τους τουρκους αλλα απο τον μητροπολιτη που πιστευε οτι τα γραμματα υπονομευουν την πιστη' ουγγρος περιηγητης Ζεσενι[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'ο ραγιας φοβοταν ποιο πολυ τους καλογερους απο τους τουρκους' αγγλος Γκεελ[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'αν ο ελληνας ειχε θρησκυτικες αμφιβολιες αφοριζοταν'Λορδος Βυρων[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'η εκλησια ειναι ο ποιο ασπονδος εχθρος των ελληνων και φιλος των τουρκων.Γι αυτο να μην ακουτε τι λενε οι ιερωμενοι αλλα να παρετε τα οπλα κατα του τυρανου που σας αφανιζει' Κοραης[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]Το 1546 ο γαλλος Μπεφον επισκεφτηκε το αγιο ορος για το οποιο γραφει 'απο τους 6000 καλογερους που ζουν στον Αθωνα μνο δυο τρεις σε καθε μοναστηρι γνωριζουν γραμμαα δηλ γραφη και αναγνωση και αυτο γιατι οι πατριαρχες και οι επισκοποι ωιναι εχθροι της φιλοσοφας και αφοριζουν καθε κληρικο που διαβαζει μη θεολογικα βιβλια'[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'ντροπη για την ελευθερη σκεψη την εποχη του βυζαντιου' Βολταιρος[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'τιποτα καλο δεν προηλθε απ το βυζαντιο' Ρασελ[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'στη χιλιετη ιστορια του βυζαντιου η σελιδα της ιατρικης ειναι λευκη' Ζανσελμ, καθηγητης ιατρικης[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]' η γενικη οψη του βυζαντιου ειναι εικονα ηλιθιοτητα, αθλια και ανισοροπη με τα παυη της επνιγε την αναπτυξη καθε ευγενικης σκεψης η πραξης' εγκελος, γερμανος φιλοσοφος[/list:u:204plmlv][list:204plmlv]'η ιστορια της αυτοκρατοριας ειναι μια μονοτονη ιστορια δοπλοκιων και ιερωμενων των ευνουχων και των γυναικων των δηλητηριασεων των συνομοσιων της απολυτου αγνωμοσυνης και των συνεχως αδελφοκτονιων.Ανθρωποι ου δεν υπηρξαν ποτε εναρετοι ηταν προθυμοι σκλαβοι τοσο των πραξεων τους οσο και των σκωψεων τους.Η βυζαντινη αυτοκρατορια ειναι χωρις καμια εξαιρεση η ποιο ευτελης μορφη πολιτισμου' ιστορια των ευρωπαικων ηθων Wε h lεcky[/list:u:204plmlv]Δυο επισημάνσεις:
Οι ίδιοι τύποι θα σου έλεγαν πιθανότατα σήμερα ότι αυτοί είναι οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και, εν πάσει περιπτώσει, όχι εμείς.
35 μύρια Έλληνες, για να σκοτωθούν θα πρέπει να υπάρχουν.
Και μια τρίτη: Διάβασε την υπογραφή σου (κι εγώ διαβάζω τη δική μου). Είναι άτιμο πράγμα η γνώση, δύσκολο να ισχυρίζεσαι τόσο σθεναρά ότι την κατέχεις. -
Κάποτε υπήρχαν πάνω από 40 εκατομμύρια Έλληνες. Πριν αρχίσει το θεάρεστον έργον της η ομάς των ταυροαββάδων και των τρελλαμένων εκχριcτιανιcθέντων Εβραίων. Ξέρετε ποιο έργο: τους βανδαλισμούς, τις γενοκτονίες (π.χ. το ΑΟΥΣΒΙΤΣ που στήθηκε στην Σκυθόπολη), τις δολοφονίες, τις ληστείες, το κάψιμο βιβλίων κ.ο.κ.
Επίσης, Έλληνας είναι όποιος διαπνέεται από τον Ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με την παράνοια της βίβλου και της καινής διαθήκης.
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"