-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Αυτό ακριβώς έκανα και κουδουνίζει, αν σε περίπτωση δεν χειροτερέψει ο θόρυβος και το αφήσω έτσι, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
Ναι το πρόβλημα υπάρχει ήδη.
Τη στιγμή που χτυπάει σημαίνει ότι κάτι έχει σπάσει-διαυρωθεί και εμποδίζει τη ροη των αερίων. Σε τελικό που το είχα πάθει περιόριζε την τελική του αυτοκινήτου (Rover 90ps) από 170 στα 140χαω. Στείλε το στον αγύριστο. -
Αν κι εχει να 'κινηθει' το νημα αιωνες μια που υπαρχει ειπα να μην ανοιγω αλλο...
Τα σχολια δικά σας.....
-
Ωραίος ο σιδεράς !!!
-
Αμ δεν ειναι σιδερας μαστορα....
-
Σιδεράς είναι, σιδεράς, αν είχε την παραμικρή ιδέα από εξατμίσεις και ροές δεν θα το έπαιζε εξατμισάς.
-
Ωραια υδροροη
-
Ωραίες γωνίες
-
Για εξηγηστε μας ρε παιδια.
-
Εγώ για υδραυλικό τον κόβω....
-
Κι ομως... ειναι συνεργειο....
που ως μη 'εξατμισαδικο' αναλλαμβανει τετοιες 'δουλειες' ( οσο κι αν υποψιαζομαι οτι ειναι το προσωπικό αυτοκινητο του ιδιοκτήτη) η τελος παντων χωρις κουρμπαδόρο.....τις εβαλα συν τοις αλλοις να δω αν εγω ειμαι υπερβολικός ή αν ΟΝΤΩΣ αυτο που εμφανιζεται ειναι απαραδεκτο....
-
ακομα και χωρις κουρμπαδορο,ειναι απαραδεκτη η δουλεια αυτη.
-
Καλύτερη είναι η εξάτμιση χωρίς κουρμπαδόρο αλλά χρειάζονται πολλές κολλήσεις = πιο δύσκολη δουλειά και πιο ακριβή.
Ο κουρμπαδόρος αδυνατίζει το τοίχωμα της σωλήνας και μειώνει τη διατομή (τα χταπόδια τα κολλάνε).Φαντάζομαι θα είναι πολύ ακριβή, με τόσα λεφτά για εργασία καλύτερα να ήταν ανοξείδωτη.
Βέβαια θα μπορούσε να έχει τις μισές γωνίες αλλά ποιος ξέρει γιατί την έφτιαξαν έτσι. -
Άλλη μια προχειροδουλιά, εδώ στο δικό μου αμάξι.
Πριν.
+
Και μετά.
Τέλος.
Αυτά τα λίγα. -
Γιατί έβαλες κλαπέτο ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί έβαλες κλαπέτο ;Μήπως πάρω κανένα ίππο.
Από 48mm που έχει έξοδο ο καταλύτης στένευε η εργοστασιακή σωλήνα σε 38mm. Άλλαξα λοιπόν όλη την εξάτμιση αμέσως μετά τον καταλύτη σε 48mm αλλά δεν ήθελα να έχω συνέχεια θόρυβο. -
Και το αποτέλεσμα σε δικαίωσε;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και το αποτέλεσμα σε δικαίωσε;Ελάχιστα. Δεν πήγα και σε δυναμόμετρο διότι δεν έχω και κανένα εργαλείο, απλά με χρονόμετρο.
Το κακό είναι ότι μετά από κάποιο διάστημα για κάποιο λόγο το σύστημα φρακάρει και το κλαπέτο δουλεύει με δυσκολία. Το ίδιο είχα κάνει σε Punto GT turbo με κλαπέτο φορτηγού στα 70mm αλλά και εκεί πάλι δυσκόλευε. Δεν το συνιστώ πάντως σε ατμοσφαιρικό μοτέρ. -
πως καταλαβαινεις αν εχει μπουκωσει καταλυτης και πως ξεμπουκωνει?
με πολυ γκαζι και στροφες? -
δεν μπουκωνει.Σπανε κομματια που φραζουν,ή λιωνει σαν κερακι το κεραμικο.Εχεις μειωμενη αποδοση,και αυξημενη καταναλωση.Γινεται σταδιακα,αλλα χειροτερευει συνεχως.Σε τουρμπατα εαν δεν νιωσεις συντομα τις παρενεργειες,απο την δυσκολη διαφυγη των καυσαεριων,εχεις πολυ μεγαλες θερμοκρασιες στο μαντεμι της τουρμπινας,με αποτελεσμα τα ρηγματα στο μαντεμι της τουρμπινας.
-
Θα ήταν και καλύτερο και ευκολότερο η παράκαμψη με το κλαπέτο να καταλήγει σε ξεχωριστή μπούκα δίπλα στην άλλη.
Μου ανοίξανε παραθυράκι και τον είδα τον λιωμένο μου καταλύτη, σα λιωμένο κερί, ίσως έφταιγε η κακιά βενζίνη ίσως η κακιά ώρα, μετά έβαλα μεταλλικό που λένε αντέχει περισσότερο.
Περι εξατμισεων...