-
Μια τρύπα στο νερό (και στην εξάτμιση).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα ήταν και καλύτερο και ευκολότερο η παράκαμψη με το κλαπέτο να καταλήγει σε ξεχωριστή μπούκα δίπλα στην άλλη...Καλά λες.
Εδώ το έβαλα σε turbo diesel και υπήρχε αισθητή βελτίωση στην επιτάχυνση. -
Καλημερα
εχω ενα vw bora και το τελικο της εξατμισης εχει τρυπησει απο κατω. μπορει να παθει κατι το αυτοκινητο απο την τρυπια εξατμιση? τι προτεινεται να κανω? ευχαριστω
-
Οχι δεν παθαινει κατι, μονο θορυβο θα κανει οσο ανοιγει η τρυπα. Επισης δεν θα μπορουν να μετρηθουν σωστα τα καυσαερια στον αναλυτη.
Πας σε εναν εξατμισα και το αλλαζεις. Γιατι τρυπησε? Εχει σαπισει εσωτερικα ολο και διελυσε? Η απλα κοπανησες καπου? Στη δευτερη περιπτωση μπορεις απλα να το μπαλωσεις. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οχι δεν παθαινει κατι, μονο θορυβο θα κανει οσο ανοιγει η τρυπα. Επισης δεν θα μπορουν να μετρηθουν σωστα τα καυσαερια στον αναλυτη.
Πας σε εναν εξατμισα και το αλλαζεις. Γιατι τρυπησε? Εχει σαπισει εσωτερικα ολο και διελυσε? Η απλα κοπανησες καπου? Στη δευτερη περιπτωση μπορεις απλα να το μπαλωσεις.ευχαριστω για την απαντηση.να σου πω την αληθεια δεν ξερω γιατι τρυπησε παντως δεν νομιζω να κοπανησα καπου και να εκανε τετοια τρυπα ειναι αρκετα μεγαλη δηλαδη αν παω σε εναν εξατμισα και του πω αυτος θα ξερει τι να μου βαλει?
κατι αλλο που μου ειπε ενας φιλος μου εχει ενα τελικο ενας γνωστος του κομμενο, δηλαδη ειναι μονο το τελικο δεν εχει λαιμο προς τα πισω και λεει μπορει ο εξατμισας να κοψει αυτο το τελικο που εχω τωρα με την τρυπα και να κολλησει το αλλο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο αυτο και αν μπαινει αυτο το συγκεκριμενο τελικο στο bora γιατι νομιζω δεν κανουν ολα τα τελικα για ολα τα αυτοκινητα διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι γνωστης. εσυ τι θα προτεινες? -
Ο χρήστης Dimitrisps έγραψε:
Πας σε εναν εξατμισα και το αλλαζεις. Γιατι τρυπησε? Εχει σαπισει εσωτερικα ολο και διελυσε? Η απλα κοπανησες καπου? Στη δευτερη περιπτωση μπορεις απλα να το μπαλωσεις.ευχαριστω για την απαντηση.να σου πω την αληθεια δεν ξερω γιατι τρυπησε παντως δεν νομιζω να κοπανησα καπου και να εκανε τετοια τρυπα ειναι αρκετα μεγαλη δηλαδη αν παω σε εναν εξατμισα και του πω αυτος θα ξερει τι να μου βαλει?
κατι αλλο που μου ειπε ενας φιλος μου εχει ενα τελικο ενας γνωστος του κομμενο, δηλαδη ειναι μονο το τελικο δεν εχει λαιμο προς τα πισω και λεει μπορει ο εξατμισας να κοψει αυτο το τελικο που εχω τωρα με την τρυπα και να κολλησει το αλλο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο αυτο και αν μπαινει αυτο το συγκεκριμενο τελικο στο bora γιατι νομιζω δεν κανουν ολα τα τελικα για ολα τα αυτοκινητα διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι γνωστης. εσυ τι θα προτεινες?Έτσι που τα λες είναι διότι η κάθε εξάτμιση έχει τη δική της βάση για το αυτοκίνητο που προορίζεται. Εκτός αυτού δεν πρέπει να είναι διαφορετικής διαμέτρου οι δυο εξατμίσεις. Αντε να μπεί λίγο μεγαλύτερη η καινούργια. Εγώ στη θέση σου όσο δε με πείραζε ο θόρυβος δε θα έκανα τίποτα εκτός εάν μου το λέγανε στο κτέο.
-
Βρες την αιτια πρωτα. Αν ειναι λογο σαπισματος αλλαξε την και βαλε μια χειροποιητη ανοξειδωτη. Δεν θα σε ξαναενοχλησει στο μελλον. Αν ειναι τρυπα λογο χτυπηματος και δεν γινεται να στη μπαλωσει, αλλαξε καζανακι με το γνησιο το δικο του ή καποιο aftermarket (αρκει το aftermarket μην ειναι μαπα ποιοτητα και σαπιζει καθε τοσο).
Το αλλο καζανακι του φιλου σου πρεπει να το δει ο εξατμισας να σου πει αν μπαινει. Ναι κοβεται και κολλαει μετα αλλο σωληνα, αλλα πρεπει να υπαρχει μια μικρη συμβατοτητα ως προς το σχημα, το μεγεθος, την θεση των βασεων... μην ειναι αλλα νταλλων του φιλου σου -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βρες την αιτια πρωτα. Αν ειναι λογο σαπισματος αλλαξε την και βαλε μια χειροποιητη ανοξειδωτη. Δεν θα σε ξαναενοχλησει στο μελλον. Αν ειναι τρυπα λογο χτυπηματος και δεν γινεται να στη μπαλωσει, αλλαξε καζανακι με το γνησιο το δικο του ή καποιο aftermarket (αρκει το aftermarket μην ειναι μαπα ποιοτητα και σαπιζει καθε τοσο).
Το αλλο καζανακι του φιλου σου πρεπει να το δει ο εξατμισας να σου πει αν μπαινει. Ναι κοβεται και κολλαει μετα αλλο σωληνα, αλλα πρεπει να υπαρχει μια μικρη συμβατοτητα ως προς το σχημα, το μεγεθος, την θεση των βασεων... μην ειναι αλλα νταλλων του φιλου σουχειροποιητη ανοξειδωτη ξερεις ποσο παει περιπου? ή ειναι αναλογα με τον εξατμισα? καζανακι aftermarket εννοεις απο εταιρεια που ασχολειται με εξατμισεις? εχεις κατι να προτινεις και εχουν οι εξατμισαδες καζανακια aftermarket ή μονο δικα τους χειροποιητα? συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα πρεπει οταν βρω χρονο να παω σε κανεναν εξατμισα να δω τι μπορει να γινει
-
Δεν ξερω κοστη καθολου, εξαρταται καθαρα απο το καθε αμαξι. Υπαρχουν τελικα καζανακια που ειναι σαν θερμοσιφωνες και αλλα πολυ απλα στη κατασκευη τους και μικρα. Πηγαινε σε εναν εξατμισα να παρεις προσφορες και προτασεις και εδω ειμαστε να σου πουμε.
-
ερωτηση για turbo diesel 1.5 dci 110hp μοτερ renault.
θελω να αλλαξω το τελικο καζανακι με ελευθερο ανοκειξειδωτο.κραταω την διαμετρο της σωληνας για την διαμετρο του σωληνα στο καζανακι?
ή επειδη ειναι τα πετρελαια με στροφες στον κοφτη εως 4500σαλ,αν ελευθερωσουμε το τελικο στενευουμε την διαμετρο στο καζανακι?
ρωταω διοτι στα βενζινοκινητα που εχουν κοφτη 6500σαλ+ αν κραταγα την διαμετρο στο καζανακι οσο ειναι η διαμετρο του σωληνα πριν το καζανακι πχ 65mm θα ειχα -ειδικα στα turbo -δυναμη μετα τις 5500σαλ εως κοφτη ...
-
Ξερω στα diesel ξεφιμωνονται αν βγαλεις καταλυτη και DPF. Ειδικα το dpf που ειναι φιλτρο και γινεται η παρακρατηση σωματειδιων. Τωρα εσυ γιατι θες να βαλεις ελευθερο τελικο? αφου οτι στενεμα υπαρχει για φιμωση στο συστημα εξαγωγης ειναι πριν απο το τελικο.
-
Και λίγο μεγαλύτερη να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Μικρότερη μη βάλεις. Έχουμε τον ίδιο κινητήρα (Kangoo 105ps) και ο κόφτης είναι στις 5000. Δεν πρέπει να στενέψεις τη διάμετρο. Στα τουρμποκίνητα γενικά η απελευθέρωση-ξεφίμωμα της εξάτμισης έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε όλο το φάσμα του κινητήρα σε σχέση με τα ατμοσφαιρικά.
Αυτό που είπε ο φίλος cson από πάνω ισχύει και το δυσκολότερο κομμάτι είναι να «πείς» του εγκεφάλου να αγνοεί το dpf. Υπάρχουν σαίνια που το κάνουν. Άσχετο: κόκκινη περιοχή έχει το στροφόμετρό σου; -
λοιπον το αμαξακι μας για τα χωραφια παλι εκοψε τον σωληνα της εξατμησης μετα την πολλαπλη και την εβγαλα για να μην σερνεται . το ιδιο προβλημα απο αμνημονευτων χρονων , απο τοτε που αλλαξαμε μετα την μαμισια , προφανως οι ηλιθιοι (εξατμησαδες) κατι θα ειχαν καταργησει και ολοι οι κραδασμοι της μηχανης μεταφερονται στον σωληνα και σπαει.
ειχα δει και ειχα προτεινει σπιραλ εξατμησης για να αποροφα τους κραδασμους αλλα ολοι οσοι τους το προτεινα ηταν καθετα
αντιθετοι. κανω καπου λσθος ; αυτη δεν ειναι η χρησιμοτητα του;
ετσι μουρχεται να παω σε αλλη πολη και να απαιτησω να μου βαλουν μπας και καποτε σταματησει αυτη η βλακεια
καμμια ιδεα; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
λοιπον το αμαξακι μας για τα χωραφια παλι εκοψε τον σωληνα της εξατμησης μετα την πολλαπλη και την εβγαλα για να μην σερνεται . το ιδιο προβλημα απο αμνημονευτων χρονων , απο τοτε που αλλαξαμε μετα την μαμισια , προφανως οι ηλιθιοι (εξατμησαδες) κατι θα ειχαν καταργησει και ολοι οι κραδασμοι της μηχανης μεταφερονται στον σωληνα και σπαει.
**ειχα δει και ειχα προτεινει σπιραλ εξατμησης ** για να αποροφα τους κραδασμους αλλα ολοι οσοι τους το προτεινα ηταν καθετα
αντιθετοι. κανω καπου λσθος ; αυτη δεν ειναι η χρησιμοτητα του;
ετσι μουρχεται να παω σε αλλη πολη και να απαιτησω να μου βαλουν μπας και καποτε σταματησει αυτη η βλακεια
καμμια ιδεα;τετοιο δεν εχει το αυτοκινητο?
δες επισης αν μπορεις να βρεις service manual ή εστω haynes manual για το αυτοκινητο, λογικα καπου θα υπαρχει, να δεις αν οντως εχουν αφαιρεσει καποιο εξαρτημα που παλια υπηρχε.
-
θοδωρη δεν θυμαμαι και δεν πιστευω να ειχε κατι τετοιο το παλιο μου φιεστακι , ισως κατι στην ενωση με ελατηρια .
το σπιραλ παντως για αυτο το λογο δεν ειναι; μου καμει εντυπωση γιατι ηταν αντιθετοι να μου βαλουν. ιδιως ο ενας τον ξερω απο το σχολειο φουκαρας , λυποταν κοσμο δεν ζηταγε λεφτα οταν του κλαιγοσουν .αν οντως αυτο το πραγμα κανει δουλεια και δεν θα μεταφερονται οι κραδασμοι του κινητηρα , φανταζομαι δεν μου το εβαζε για να μην μου παρει λεφτα και προτιμαγε να μου την κολλαει τζαμπα , αλλα να περναω και συχνα απο κει , ειδικα μετα που χωρισε και τον πηρε αποκατω.
αλλα θελω να τελειωνω με αυτο προτου τιναξω τα πεταλα .
Ηλια μηχανικε του φορουμ να βαλω ενα τετοιο; θα κανει δουλεια;
τα σπιραλ της φωτο του Θοδωρη ειναι αρσενικα η θυληκα ; και σφιγγουν με κολιεδες; θα μπορουσα να το βαλω και γω ; αφου κοντινω αναλογα τον σωληνα της εξατμησης; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
θοδωρη δεν θυμαμαι και δεν πιστευω να ειχε κατι τετοιο το παλιο μου φιεστακι , ισως κατι στην ενωση με ελατηρια .
το σπιραλ παντως για αυτο το λογο δεν ειναι; μου καμει εντυπωση γιατι ηταν αντιθετοι να μου βαλουν. ιδιως ο ενας τον ξερω απο το σχολειο φουκαρας , λυποταν κοσμο δεν ζηταγε λεφτα οταν του κλαιγοσουν .αν οντως αυτο το πραγμα κανει δουλεια και δεν θα μεταφερονται οι κραδασμοι του κινητηρα , φανταζομαι δεν μου το εβαζε για να μην μου παρει λεφτα και προτιμαγε να μου την κολλαει τζαμπα , αλλα να περναω και συχνα απο κει , ειδικα μετα που χωρισε και τον πηρε αποκατω.
τα σπιραλ της φωτο του Θοδωρη ειναι αρσενικα η θυληκα ; και σφιγγουν με κολιεδες; θα μπορουσα να το βαλω και γω ; αφου κοντινω αναλογα τον σωληνα της εξατμησης;οχι το σπιραλ κολλημα θελει, αν εχεις το συστημα με τις 2 φλαντζες και τα ελλατηρια στις βιδες, ειναι το ιδιο πραγμα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
τα σπιραλ της φωτο του Θοδωρη ειναι αρσενικα η θυληκα ; και σφιγγουν με κολιεδες; θα μπορουσα να το βαλω και γω ; αφου κοντινω αναλογα τον σωληνα της εξατμησης;οχι το σπιραλ κολλημα θελει, αν εχεις το συστημα με τις 2 φλαντζες και τα ελλατηρια στις βιδες, ειναι το ιδιο πραγμα.
ευχαριστω Ηλια
-
Παιδες καλησπερα.
Ολα μαζεμενα επεσαν τον τελευταιο καιρο...
Μετα απο 13.5+ χρονια, 175000 χλμ, και ενα μπαλωμα στο τελικο καζανακι πριν 2 χρονια εφτασε η στιγμη που τα έφτυσαν και το μεσαιο και το τελικο καζανακι.
Η Fiat ηθελε 360 ευρω και για τα δυο... Δε ρωτησα καν ποσο κοστιζει η τοποθετηση. Βρηκα σε εναν εξατμισα και τα δυο απο τη veneporte στα 170 + 20 η τοποθετηση και τα εβαλα.
Ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει γνωση για τη διαρκεια ζωης τους. Ποσα χρονια ειναι λογικο να αναμενω; Δε λεω να κρατησουν 13.5 χρονια οπως τα μαμα αλλα καμια 5ετια θα την ηθελα γιατι ισως χρειαστει να φτασει μεχρι τοσο το αμαξι ενεκα της κρισης...
Οταν μπηκα στο site της εταιριας ειδα οτι δινει εγγυηση 2 ετων. Αυτο δε λεει πολλα, απλα το αναφερω.
Το αυτοκινητο ειναι Fiat Punto HGT του 2002.
-
Γιατι δεν εβαλες χειροποιητα ανοξειδωτα?
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Παιδες καλησπερα.Ολα μαζεμενα επεσαν τον τελευταιο καιρο...
Μετα απο 13.5+ χρονια, 175000 χλμ, και ενα μπαλωμα στο τελικο καζανακι πριν 2 χρονια εφτασε η στιγμη που τα έφτυσαν και το μεσαιο και το τελικο καζανακι.
Η Fiat ηθελε 360 ευρω και για τα δυο... Δε ρωτησα καν ποσο κοστιζει η τοποθετηση. Βρηκα σε εναν εξατμισα και τα δυο απο τη veneporte στα 170 + 20 η τοποθετηση και τα εβαλα.
Ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει γνωση για τη διαρκεια ζωης τους. Ποσα χρονια ειναι λογικο να αναμενω; Δε λεω να κρατησουν 13.5 χρονια οπως τα μαμα αλλα καμια 5ετια θα την ηθελα γιατι ισως χρειαστει να φτασει μεχρι τοσο το αμαξι ενεκα της κρισης...
Οταν μπηκα στο site της εταιριας ειδα οτι δινει εγγυηση 2 ετων. Αυτο δε λεει πολλα, απλα το αναφερω.
Το αυτοκινητο ειναι Fiat Punto HGT του 2002.
πέρα απο την ποιότητα των υλικών,μεγάλο ρόλο παίζει η χρήση του αυτοκινήτου......μεγάλες αποστάσεις=περισσότερα χρόνια,μικρές αποστάσεις=λιγότερα χρόνια καθώς δεν προλαβαίνει να εξατμίσει την υγρασία που μαζεύει εσωτερικά.
Περι εξατμισεων...