-
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα που τα ειχα ριθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι τα φωτα εδειχναν μιαχαρα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα. Δεν ξερω απο τιεγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κητανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα φτοιαξω μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγενω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους.
-
Κατι που με βοηθησε αφανταστα πολυ στο θεμα με τους προβολεις/προβολακια/αρυθμιστα φωτα των αλλων ηταν οταν μπηκαν οι φιμε μεμβρανες στα τζαμια..
Ειδικα μαζι με την μπροστινη σταματησα να τυφλωνομαι απο το καθε κατσικι που παιζει με την ροδελιτσα ρυθμισης δεσμης..
Αντιστοιχα με την πισω πλεον δεν ασχολουμαι με τον καθρεφτη να τον γυριζω τα βραδια διοτι ο πισω εχει ενα φως καντηλερι και το αλλο σκοτωνει πουλια..Τωρα περι νομιμοτητας των φιμε εγω το βλεπω σαν εισπρακτικο μετρο πιο πολυ και τπτ αλλο αφου το μονο που δεν βοηθανε ειναι το στρουμφ να βλεπει μεσα.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ> Να μην βρωμιζουν πολυ τα τζαμια απ εξω διοτι γινονται ανακλασεις και βλεπεις χειροτερα απ οτι πριν.
Και αυτο σε σημειο με παρα πολυ φωτισμο παντα.
Για τα προβολακια ειναι καγκουρια να τα αναβεις εξω απο καφετεριες κλπ αλλα σε αναβαση σε βουνο ακομα και με τελειο καιρο βοηθανε αρκετα..
Μονο σε τετοια σημεια ομως. Στην Πατησιων δεν εχουν κανενα σκοπο...Αληθεια γιατι ο ''νομος'' ΑΡΑΓΕ εφαρμοζεται μονο στην παραλιακη???
Δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕ για κληση προβολακια αλλου.... -
Διαβάζοντας τα post των φίλων που υποστηρίζουν τα 'προβολάκια' αναρωτιέμαι: που ζούνε? Σε περιοχή με χωματόδρομους μόνο? Στο βουνό μόνοι τους?
Και η δική μου γειτονιά έχει λακούβες.
Και στο εξωτερικό έχει λακούβες, speed bumps και παιδάκια στο δρόμο.
Γιατί μόνο εμείς ανάβουμε τα φώτα ομίχλης μέσα (και έξω απο την πόλη)?
Η απάντηση είναι απλή- γιατί είμαστε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ σε οδηγικοί παιδεία!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Διαβάζοντας τα post των φίλων που υποστηρίζουν τα 'προβολάκια' αναρωτιέμαι: που ζούνε? Σε περιοχή με χωματόδρομους μόνο? Στο βουνό μόνοι τους?Και η δική μου γειτονιά έχει λακούβες.
Η απάντηση είναι απλή- γιατί είμαστε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ σε οδηγικοί παιδεία!
Exeis dikio 100%. Polloi ta anavoume kai mera mesimeri, kai fainomaste akoma pio ili9ioi kai asxetoi. Twra, oi idioi den amfivalw oti mporei na nomizoume pws einai magkia mas...
Arage OLOI oi motosykletistes pws ta vgazoun pera mesa stin poli xwris tous provoleis omixlis, afou einai TOSO MA TOSO aparairitoi???
Voi9ane, nai - OTAN odigeis monos sou se dromo me strofes to vrady.
Alla (1) na 'grafeis' tous apenanti kai tous mprostinous sou, pou xanoun oratotita gia na vlepeis esy ligo kalytera, (2) na kais perissoteri mpataria - kai synepws venzini gia na fortizeis, kai (3) na exeis svisti ti mesaia skala epeidi 'fainesai pio mouratos me ta provolakia', afto den to katalavainw, pou na me parei. ILI9IOTHTA megistou va9mou.Michelle
(sorry gia ta greeklish) -
Τώρα τι μου λέτε για προβολάκια. Πριν δυο βδομάδες, νύχτα, κάνω διπλή προσπέραση σε φορτηγά στην ευθεία της Στυλίδας, όταν διαπιστώνω ότι από απέναντι δεν έρχεται μοτοσυκλέτα, αλλά αυτοκίνητο χωρίς κανένα φως αριστερά. Πρέπει να είχε καεί η ασφάλεια και δεν είχε ούτε μικρά, ούτε μεσαία, ούτε πίσω...
Σε αυτή η περίπτωση η Τροχαία δεν πρέπει να του κόψει κλήση. Πρέπει να τον πάρει συνοδεία, να τον πάει να το φτιάξει και να περιμένει να βεβαιωθεί ότι όλα δουλεύουν καλά πριν τον αφήσει να συνεχίσει.
Αλήθεια, όσον αφορά ότι με τα προβολάκια βλέπετε κάτω από τα παρκαρισμένα, με τι ταχύτητα πάτε για να προλάβετε να σταματήσετε αν σας πεταχτεί κάποια γάτα από κάτω; Με 5-10;
Έχω πέσει αρκετές φορές σε ομίχλη (χωρίς να έχω φώτα ομίχλης). Μόνο μια φορά ήμουν 'μπροστάρης' και δεν ακολουθούσα απλά τον μπροστινό κουράστικα. Κι όμως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες είδα αυτοκίνητα που είχαν προβολάκια να μην έχουν καθόλου αναμμένα τα φώτα. Όχι τα ομίχλης, κανένα. Και η ορατότητα ήταν 5-10 μέτρα. Και κάποιος είχε το θάρρος (ή θράσος) να με προσπεράσει!!!
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Τωρα περι νομιμοτητας των φιμε εγω το βλεπω σαν εισπρακτικο μετρο πιο πολυ και τπτ αλλο αφου το μονο που δεν βοηθανε ειναι το στρουμφ να βλεπει μεσα.
Ακριβώς. Ετσι εαν εσύ έχεις όπλα μέσα στο αμάξι σου ή είσαι έτοιμος να τους πυροβολήσεις, δεν μπορούν να το δουν. Από όσο ξέρω γιαυτό απαγορεύονται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πρόβλημα τα προβολάκια. Από τότε που έμαθα ότι απαγορεύεται η άσκοπη χρήση τους δεν τα ανάβω.Κι εσύ γιατί παίρνεις σα δεδομένο ότι όλοι κάνουν σωστή χρήση? Πολλές φορές με στραβώνουν οι πίσω με τα φώτα ή προβολάκια τους και όχι οι απέναντι.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Τωρα περι νομιμοτητας των φιμε εγω το βλεπω σαν εισπρακτικο μετρο πιο πολυ και τπτ αλλο αφου το μονο που δεν βοηθανε ειναι το στρουμφ να βλεπει μεσα.Επίσης εμποδίζουν την ορατότητα μέσα από τα τζάμια του προπορευόμενου αυτοκινήτου, το οποίο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ασφάλειας. Οπότε σωστά είναι παράνομα στο εμπρός και πίσω τζάμι. Είναι νόμιμα όμως στα πλαϊνά.
-
Διαβάζοντας τα post των φίλων που υποστηρίζουν τα 'προβολάκια' αναρωτιέμαι: που ζούνε? Σε περιοχή με χωματόδρομους μόνο? Στο βουνό μόνοι τους?
Η απάντηση είναι απλή- γιατί είμαστε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ σε οδηγικοί παιδεία!Είπαμε: δεν τ'ανάβουμε, όμως μέσα στα στενά βοηθούν πολύ. Και επίσης ΔΕΝ τυφλώνουν όπως τα κακορυθμισμένα φώτα, αφού 'κοιτούν' κάτω.
Άμα ήταν από κάτι τέτοια να κρίνεται η οδηγική παιδεία....... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και επίσης ΔΕΝ τυφλώνουν όπως τα κακορυθμισμένα φώτα, αφού 'κοιτούν' κάτω.Καλά, σίγουρα δεν είναι σαν ένα κακορυθμισμένο μεσαίο ή μεγάλο που σε βαράει στο δόξα-πατρί αλλά είναι πολύ ενοχλητικά διότι είναι πολύ λαμπερά (λογικό, φώτα ομίχλης είναι) και επιπλέον, επειδή είναι τόσο κοντά στην άσφαλτο, και επειδή η Ελληνική άσφαλτος είναι συνήθως σαν γυαλί (στεγνή, ακόμα χειρότερα βρεγμένη), αντανακλούν πολύ. Καλά, δεν σε έχουν ενοχλήσει ποτέ ?
Άμα ήταν από κάτι τέτοια να κρίνεται η οδηγική παιδεία.......
Γιατί όχι ? Και από τα μικρά και από τα μεγάλα. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως κάποιος που δεν είναι καλός στα μικρά είναι καλός στα μεγάλα ?
-
In my humble opinion, τα προβολάκια δεν 'κοιτούν' κάτω αλλά κοιτούν 'γενικώς' εφόσον δεν είναι directional.
Συμφωνώ ότι απο αυτό μόνο δεν κρίνεται η οδηγική παιδεία. Αλλά για μένα, λανθασμένη, άσκοπη και ενοχλητική έως επικίνδυνη χρήση εξαρτήματος είναι 'ένδειξη' έλλειψης οδηγικής παιδείας.
Και λές ότι στα στενά βοηθούν πολύ? Μα τι στενά είναι αυτά? Φώτα δεν έχεις? Οδηγείς κοιτώντας μπροστά σου στα δύο μέτρα?
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω - όλα αυτά είναι μπούρδες ΄νεοελληνικής έμπνευσης. Δεν φταίμε εμείς, αλλά επηρεαζόμαστε από τους χιλιάδες άσχετους που κυκλοφορούν.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η απάντηση είναι απλή- γιατί είμαστε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ σε οδηγικοί παιδεία!Είπαμε: δεν τ'ανάβουμε, όμως μέσα στα στενά βοηθούν πολύ. Και επίσης ΔΕΝ τυφλώνουν όπως τα κακορυθμισμένα φώτα, αφού 'κοιτούν' κάτω.
Άμα ήταν από κάτι τέτοια να κρίνεται η οδηγική παιδεία....... -
ελα μου ντε... αυτα ειναι hoax...
λες και υπαρχει περιπτωση να σε σωσουνε τα προβολακια απο οτι σκατα μπορει να τυχουν στα στενα, η ολοι οσοι τα αναβουν οδηγουν στα στενα κοιτωντας ταυτοχρονα (γιατι με 20 χλμ ας πουμε πρεπει να το κανεις ταυτοχρονα) κατω απο τα αμαξια για γατες, παιδια, μπροστα, αριστερα, δεξια, προσεχουν για μηχανακια, πεζους, κοιτανε αν υπαρχουν σηματα ΣΤΟΠ και αλλα, και χαρη στα προβολακια τα προλαβαινουνε... Οκ παιδια, οτι πειτε!Αυτα ολα ξεκινανε απο εναν ο οποιος λεει 'καλα μου ειπε ο ξαδερφος του θειου που ειχε ενα φιλο που του ειχε πει ο κολλητος του οτι ειχε ενα κουμπαρο που ηταν παντρεμενος με μια βραζιλιανα η οποια ειχε εναν αδερφο που ηταν οδηγος αγωνων, οτι τα προβολακια ομιχλης σωζουν ζωες!'
και αρχιζουν ολοι και το λενε σαν ΔΙΚΗ τους ιστορια... (και καλα ο ξαδερφος μου!)Αλλο κουφο, μερα μεσημερι, φωτα πορειας ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ, γιατι λεει με αυτα με βλεπουνε. πως χρηστιανε μου? αφου εινε ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Ε μα αφου σου λεω με βλεπουνε. Τι να πω. ποσοι οδηγουν κοιτωντας το οδοστρωμα αραγε...
-
Παιδιά, χαλαρώστε με την 'οδηγική παιδεία' και τις λοιπές politically correct σαχλαμάρες. Αν δεν θέλετε να ανάβετε τα προβολάκια μην τα ανάβετε. Προτείνω μάλιστα, μιας και στην Ελλάδα 'ποτέ δεν έχει ομίχλη' όπως είπε κάποιος, να τα ξηλώσετε κιόλας για να μην μπαίνετε στον πειρασμό.
Εγώ όταν κυκλοφορώ σε δρόμο που δεν βλέπω καλά στα πλάγια, όπως ένα στενό, που εννοείται ότι δεν έρχεται κανένας από απέναντι, θα τα ανάβω. Αν με δείτε κάντε μου μήνυση.
Αμάν πια με τα εξαρτημένα κοινωνικά αντανακλαστικά!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά, σίγουρα δεν είναι σαν ένα κακορυθμισμένο μεσαίο ή μεγάλο που σε βαράει στο δόξα-πατρί αλλά είναι πολύ ενοχλητικά διότι είναι πολύ λαμπερά (λογικό, φώτα ομίχλης είναι) και επιπλέον, επειδή είναι τόσο κοντά στην άσφαλτο, και επειδή η Ελληνική άσφαλτος είναι συνήθως σαν γυαλί (στεγνή, ακόμα χειρότερα βρεγμένη), αντανακλούν πολύ. Καλά, δεν σε έχουν ενοχλήσει ποτέ ?
....................
Γιατί όχι ? Και από τα μικρά και από τα μεγάλα. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως κάποιος που δεν είναι καλός στα μικρά είναι καλός στα μεγάλα ?Η οδηγική παιδεία κρίνεται από το πως συμπεριφέρεται κάποιος στον δρόμο αντιμετωπίζοντας άλλους οδηγούς και την κίνηση.
Μπορεί να ενοχλούν λίγο τα προβολάκια (που θα επαναλάβω ξανά ότι κατά κανόνα δεν τα χρησιμοποιώ), όμως πολύ περισσότερο με ενοχλούν τα εξής:- το να περνάει μπροστά από την ουρά που περιμένει να στρίψει αριστερά ή δεξιά στο φανάρι ο έξυπνος και να κάθεται κάθετα στα άλλα αυτοκίνητα, χωρίς να μπορεί να δει το φανάρι και καθυστερώντας όλους τους άλλους στο ξεκίνημα.
- το να επιδεικνύει σε δρόμο πόλης ο κάθε κουλός τις 'ικανότητές' του κάνοντας σφήνες ανάμεσα σε αυτοκίνητα ανθρώπων που γυρνάνε κουρασμένοι από τη δουλειά τους.
- το να διπλοπαρκάρουν ορισμένοι σε δρόμους με μποτιλιάρισμα, ενίοτε αφήνοντας κι ένα μέτρο από τα σταθμευμένα οχήματα.
- το να κλείνουν σε διασταυρώσεις με μποτιλιάρισμα τον δρόμο ορισμένοι, ενώ βλέπουν ότι η κατεύθυνσή τους δεν κινείται και ότι θα μείνουν στη μέση.
- το να κλείνουν κάποιοι θέσεις στάθμευσης με βαρέλια και κούτες ή με μηχανάκια που δεν χρησιμοποιούν ποτέ.
Φτάνουν αυτά;
Και λές ότι στα στενά βοηθούν πολύ? Μα τι στενά είναι αυτά? Φώτα δεν έχεις? Οδηγείς κοιτώντας μπροστά σου στα δύο μέτρα?
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω - όλα αυτά είναι μπούρδες ΄νεοελληνικής έμπνευσης. Δεν φταίμε εμείς, αλλά επηρεαζόμαστε από τους χιλιάδες άσχετους που κυκλοφορούν.Τα στενά του Πειραιά, με 10 εκατοστά απόσταση από κάθε παρκαρισμένο όχημα αριστερά-δεξιά, με λακούβες γεμάτες χώμα που αδειάζουν και γίνονται ορύγματα με την παραμικρή βροχούλα (ή και χωρίς βροχή), με παπάκια-delivery που τους εξέχει το κουτί, με ετοιμόρροπα φορτία παρατημένα έξω από καταστήματα κλπ κλπ
Και ναι, δυστυχώς σ'αυτούς τους δρόμους υποχρεώνομαι να κοιτάω στα 5 μέτρα και χαμηλά αντί στα 50 και ψηλά. -
dienekes μαλλον για αγωγη παει αυτο...
-
Dienekes και manosk: τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αντί να αναμασάτε αρλούμπες, do the right thing: σβήστε τα 'προβολάκια' σας!
(Oooppss, sorry - νομίζω το παράκανα τώρα. Anyway, καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ και ζητώ συγνώμη προκαταβολικώς )
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Παιδιά, χαλαρώστε με την 'οδηγική παιδεία' και τις λοιπές politically correct σαχλαμάρες. Αν δεν θέλετε να ανάβετε τα προβολάκια μην τα ανάβετε. Προτείνω μάλιστα, μιας και στην Ελλάδα 'ποτέ δεν έχει ομίχλη' όπως είπε κάποιος, να τα ξηλώσετε κιόλας για να μην μπαίνετε στον πειρασμό.Εγώ όταν κυκλοφορώ σε δρόμο που δεν βλέπω καλά στα πλάγια, όπως ένα στενό, που εννοείται ότι δεν έρχεται κανένας από απέναντι, θα τα ανάβω. Αν με δείτε κάντε μου μήνυση.
Αμάν πια με τα εξαρτημένα κοινωνικά αντανακλαστικά!
-
Dienekes και manosk: τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αντί να αναμασάτε αρλούμπες, do the right thing: σβήστε τα 'προβολάκια' σας!Αντί ν'αναμασάς τα ίδια, διάβαζε γιατί χρειάζονται τα προβολάκια σε συγκεκριμένες συνθήκες. Και ιδίως (το γράφω για ΤΡΙΤΗ φορά) το ότι δεν ανάβω τα προβολάκια παρά μόνο σε στενούς δρόμους (εννοείται) μονής κατεύθυνσης.
-
Dienekes και manosk: τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αντί να αναμασάτε αρλούμπες, do the right thing: σβήστε τα 'προβολάκια' σας!(Oooppss, sorry - νομίζω το παράκανα τώρα. Anyway, καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ και ζητώ συγνώμη προκαταβολικώς )
Ωραίος είσαι κι εσύ! Πρώτα προκαλείς και μετά ζητάς συγγνώμη επειδή το παράκανες!
Να έλεγα κιόλας πως το είπες προφορικά και σου ξέφυγε από κεκτημένη ταχύτητα...
-
Έτσι προσφέρω ζωντάνια στο forum!
Η αλήθεια είναι ότι έκανα edit στο post μου. Χρησιμοποίησα λίγο υπερβολική γλώσσα (εν βρασμώ ψυχής ) και το μετάνοιωσα.
Άς κάνει ο καθένας τελικά ότι θέλει. Αν θέλει να χρησιμοποιεί φώτα ** ομίχλης ** στην πόλη, ας το κάνει. Δεν θα είναι εξάλλου το μόνο κουφό και λάθος που βλέπουμε. Και πραγματικά, βλέπουμε πολλά χειρότερα !
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Dienekes και manosk: τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αντί να αναμασάτε αρλούμπες, do the right thing: σβήστε τα 'προβολάκια' σας!
(Oooppss, sorry - νομίζω το παράκανα τώρα. Anyway, καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ και ζητώ συγνώμη προκαταβολικώς )
Ωραίος είσαι κι εσύ! Πρώτα προκαλείς και μετά ζητάς συγγνώμη επειδή το παράκανες!
Να έλεγα κιόλας πως το είπες προφορικά και σου ξέφυγε από κεκτημένη ταχύτητα...
-
Εγώ πάντως όταν συναντιέμαι με προβολάκια του πετάω μεγάλη σκάλα στα μούτρα για ανταπόδωση.
Ξέρω ότι δεν είναι πολύ ώριμη συμπεριφορά, αλλά κάνει θαύματα στην ψυχολογική μου κατάσταση. Εναλλακτικά σκέφτομαι να αγοράσω ένα χρέπι και να την πληρώσει (πολύ ακριβά) ο επόμενος που θα μπει μπροστά μου στο φανάρι.
Τι να πεις όμως. Ότι είναι κάφρος ο λαός σε αυτή τη χώρα το ξέρουμε. Ότι δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης επίσης το ξέρουμε. Επομένως το μόνο που απομένει είναι να καφροποιηθούμε και εμείς αποκτώντας ανοσία.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!