-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
καλος μου φιλος μετα απο 2-3 χρονια οδηγωντας brabo 1.4 και χωρις καμια ιδεα σπορ οδηγησης,του πηρε η μητερα του το corsa opc.εγω του ελεγα προσεχε 200 αλογα ετσι δεν ειναι παιξε γελασε προσεχε!το γκαζι ειναι γλυκο.του ειχα μαλιστα να παμε στα μεγαρα να μαθει 4-5 πραγματα.
ε αφου εκανε το αμαξι 2800 χλμ προχτες το βραδυ στην στροφη των goodys στο Δασος χαιδαριου του φευγει το corsa στην στροφη στην οποια μπηκε με 140-150(πολυ νορμαλ ταχυτητα για το ειδος της στροφης και για το συγκεκριμενο αμαξι)και του εφυγε ο κολος(νερα δεν ειχε)και το χανει και καρφωνεται απο τη μερια του οδηγου στο φτερο πανω σε κολονα.
ευτυχως οι πλαινοι αεροσακοι ανοιξανε και δεν χτυπησε το κεφαλι του.δεν επαθε τπτ,ουτε ο συνοδηγος.μονο λιγοι πονοι στο σωμα απο το τρανταγμα.
το αμαξι πηρε σασι στο μπροστινο μερος.εχει παθει αρκετη ζημια και μια πρωτη εκτιμηση απο την opel ειναι οτι δεν φτιαχνεται.
Μόλις διάβασα τις πρώτες γραμμές στις πρώτες 2 παραγράφους κατάλαβα πως πάπαλα το car...
Είναι πολύ τυχερός (μέσα στην ατυχία του) ο φίλος σου που δεν χτύπησε. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα.
Αλλά είναι κανόνας, καινούργιο αυτοκίνητο και γρήγορο, χωρίς να το ξέρεις πως αντιδρά και τα όρια του, δεν κάνεις μαγκιές! Θέλει σεβασμό και σταδιακά να αυξάνεις τους ρυθμούς που κινείσαι. Επίσης δεν κάνεις βλακείες όταν μεταφέρεις και άλλα άτομα μέσα.
Sorry για το αυστηρό ύφος αλλά δεν μπορώ να βλέπω να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα από μια επιπολαιότητα της στιγμής. Και ΕΥΤΥΧΩΣ που σε αυτή τη περίπτωση είχε μόνο υλικές απώλειες.
-
φωναζα ο αμοιρος του το ειπα 10.000 φορες γιατι ξερω οτι δεν βασταει απο σπορ οδηγηση.αλλα τα επαθε.
αφου ειναι καλα το παιδι και ο συνοδηγος τι να πουμε.παντως ειχε τυχη διπλη και γιατι δεν χτυπησε η κολονα στη πορτα αλλα στο νευρο και οτι η κολωνα τον σταματησε και δεν εφυγε κατευθειαν στις αντλιες του βενζιναδικου!
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
δεν ξερω αν το ειχε οφ.εγω παντως με το fabia με μαλακα αμορτισερ μπαινω με 140 αλλα οχι με πολυ σιγουρια.οχι ορια βεβαια.με φιλο με 206 που φοραει tein ειχαμε με 160 και το αμαξι δεν εκανε κιχ.παιζει ρολο βεβαια πως θα μπεις!απορω πως του εφυγε με ενα τετοιο αμαξι.μαλον εκανε στραβοτιμονια και το χασε.απο οτι μου ειπε τουλαχιστον.αφου δεν ξερει.
Ολα αυτα στην Καβαλας ε?
Εχει πολυ πλακα πως γραφετε κατι τετοια μερικοι, και δεν σας λεει κανεις τιποτα, κανεις δεν το σχολιασε, κανεις δεν σε ειπε ΑΛΗΤΗ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΝΩΡΙΜΟ...
Ενω αμα το ειχα γραψει εγω, τουλαχιστον 3 ατομα θα με ειχαν κρεμασει. Και μπορω να αναφερθω και ονομαστικα σε αυτους τους σταυροφορους της ασφαλους αυτοκινησης, που πανω απο ολα τους νοιαζει οχι να μου την πουνε (προς θεου πως μου περασε κατι τετοιο απο το μυαλο), αλλα η ασφαλεια στους δρομους (:ysterical: )...
Aλλα ας μην το κανω προσωπικο το ζητημα, το καταφερνετε αυτο πολυ καλα καποιοι αλλοι...
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το esp το ειχε off?
Το esp στα Opel μετά τα 70 ενεργοποιείται σε κάθε περίπτωση.
και στο opc?
Οχι..
-
Κοίτα να δεις που δεν έχει και άδικο ο KC...
-
Αν και τωρα που το σκεφτομαι, μπορει να επαιξε το ρολο του αν ειχε το ESP On και να προκαλεσε αυτο την υπερστροφη ...ρωτα τον και βλεπουμε!
-
στην συγκεκριμενη στροφη εχει φυγει αμαξι και προσγειωθηκε τουμπαρισμενο σε μαγαζι με car hi-fi ΔΙΠΛΑ στο βενζιναδικο που εχει εκει διπλα της shell..
ενω δειχνει αθωα στροφη πολυ ανοιχτη...εν τουτοις θελει στα πολλα να κανεις καποια διορθωση με το τιμονι...γιατι θα βγαλει η υποστροφη ή υπερστροφη αναλογα το αμαξι,πιεσεις,κατασταση αναρτησης και ελαστικων..
τωρα ο φιλος μαλλον λογω απειριας εφυγε αφου ειμαι σιγουρος οτι ηξερε την στροφη...ΠΡΟΣΟΧΗ απειρια απεναντι στο αμαξι και την συμπεριφορα του στο οριο οχι απαραιτητα οδηγικη εμπειρια ..
προς τιμην του fabia wrc που τον προετρεπε να του κανει καποια μαθηματα..ΙΣΩΣ τωρα το μαθημα να το πληρωσει ακριβα... -
Καλα να παθει, ευτυχως δεν πηρε κανεναν ασχετο στο λαιμο του, η τον συνεπιβατη του.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το esp το ειχε off?
και στο opc?
Σε όλα τα μοντέλα.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
το esp το ειχε off?
και στο opc?
Οχι..
Κι όμως. Το ESP ακόμη και με το λαμπάκι αναμένο ( δηλαδή στο OFF ) ενεργοποιείται αυτόματα μετά τα 70 χάω σε όλα τα μοντέλα ( τουλάχιστον στα Astra ).
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κοίτα να δεις που δεν έχει και άδικο ο KC...Απόλυτο δίκαιο έχει.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
το esp το ειχε off?
και στο opc?
Οχι..
Κι όμως. Το ESP ακόμη και με το λαμπάκι αναμένο ( δηλαδή στο OFF ) ενεργοποιείται αυτόματα μετά τα 70 χάω **σε όλα τα μοντέλα **( τουλάχιστον στα Astra ).
Στο δικο μου Astra γιατι δεν συμβαινει αυτο δηλαδη?
Μηπως ειναι χαλασμενο?
-
Στο δικο μου Astra γιατι δεν συμβαινει αυτο δηλαδη?Που το ξέρεις ότι δεν συμβαίνει? Έχεις μπει με πάνω από 70 σε στροφή με το OPC?
Μηπως ειναι χαλασμενο?
Γιατί? Με leasing το χεις?
-
το esp το ειχε off?
και στο opc?
Οχι..
Κι όμως. Το ESP ακόμη και με το λαμπάκι αναμένο ( δηλαδή στο OFF ) ενεργοποιείται αυτόματα μετά τα 70 χάω **σε όλα τα μοντέλα **( τουλάχιστον στα Astra ).
Στο δικο μου Astra γιατι δεν συμβαινει αυτο δηλαδη?
Μηπως ειναι χαλασμενο?
Εψαξα να βρω το άρθρο που το διάβασα. Δεν το βρήκα
Το επιβεβαίωσα ( όταν είχα διαβάσει το άρθρο ) από τους μηχανικούς της Mega Motors.
-
Τι να σου πω..σε εμενα παντως αποδεδειγμενα δεν δουλευει το ESP!
Μην περιμενεις απο μηχανικους της Οπελ να παρεις πληροφοριες για το αυτοκινητο σου..ξερουν τα μισα απο τους ιδιοκτητες!
Οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα και πετανε 2 σαχλαμαρες νομιζοντας οτι δεν ξερουμε κι εμεις.
-
Τι να σου πω..σε εμενα παντως αποδεδειγμενα δεν δουλευει το ESP!Μην περιμενεις απο μηχανικους της Οπελ να παρεις πληροφοριες για το αυτοκινητο σου..ξερουν τα μισα απο τους ιδιοκτητες!
Οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα και πετανε 2 σαχλαμαρες νομιζοντας οτι δεν ξερουμε κι εμεις.
Δεν αντιλέγω. Άλλωστε έχω το απλό. Θα μου πεις για τα αμοσρτισέρ και τα λάστιχα ; http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 023#998023
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν ξερω αν το ειχε οφ.εγω παντως με το fabia με μαλακα αμορτισερ μπαινω με 140 αλλα οχι με πολυ σιγουρια.οχι ορια βεβαια.με φιλο με 206 που φοραει tein ειχαμε με 160 και το αμαξι δεν εκανε κιχ.παιζει ρολο βεβαια πως θα μπεις!
απορω πως του εφυγε με ενα τετοιο αμαξι.μαλον εκανε στραβοτιμονια και το χασε.απο οτι μου ειπε τουλαχιστον.αφου δεν ξερει.
Ολα αυτα στην Καβαλας ε?
Εχει πολυ πλακα πως γραφετε κατι τετοια μερικοι, και δεν σας λεει κανεις τιποτα, κανεις δεν το σχολιασε, κανεις δεν σε ειπε ΑΛΗΤΗ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΝΩΡΙΜΟ...
Ενω αμα το ειχα γραψει εγω, τουλαχιστον 3 ατομα θα με ειχαν κρεμασει. Και μπορω να αναφερθω και ονομαστικα σε αυτους τους σταυροφορους της ασφαλους αυτοκινησης, που πανω απο ολα τους νοιαζει οχι να μου την πουνε (προς θεου πως μου περασε κατι τετοιο απο το μυαλο), αλλα η ασφαλεια στους δρομους (:ysterical: )...
Aλλα ας μην το κανω προσωπικο το ζητημα, το καταφερνετε αυτο πολυ καλα καποιοι αλλοι...
στην πυρα ,στην πυρα!!!
-
Μου αρέσει που δεν μιλάμε επί προσωπικού.
Μήπως είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε κάθε μήνυμα και να σχολιάζουμε το τι γράφει και τι κάνει ο κάθε χρήστης του forum για να μην κατηγορηθούμε ότι έχουμε βάλει στο μάτι ένα άλλο χρήστη;
Τι άλλο θα ακούσουμε δλδ;
-
Εσυ γιατι τσιμπας τωρα? Νομιζες οτι εννοουσα εσενα? Και αν ναι, γιατι?
Το γεγονος παραμενει οτι με την παραμικρη νυξη που κανω για ταχυτητα/κοντρες/οτι-τους-καπνισει-ως-'επικινδυνο', 2-3 εδω μεσα ΠΑΝΤΑ διαβαζουν και ΠΑΝΤΑ σχολιαζουν, κανοντας μου κυρηγμα για το ποσο επικινδυνο ειναι αυτο που κανω, για την ασφαλεια, και τα @@ μας κουνιουνται...
Οταν εγραψε αυτος για 140-160 στην Καβαλας, ολοι το προσπερασαν. Εξαφανιστηκαν οι ευαισθησιες για την οδικη ασφαλεια, και παει λεγοντας. Αυτο ειναι γεγονος
-
Γιατί νομίζεις ότι γίνεται αυτό;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ