-
Πάλι τα ίδια
Ξέρει κανείς με πόσα ακριβώς ή έστω με απόκλιση 5χλμ την ταχύτητα του Ιbiza; ήταν μπροστά κι είδε ότι έκανε (ή δεν έκανε) σφήνες ή αν τον χτύπήσε/έκλεισε κανείς;
Πάντα εύκολα συμπεράσματα, πήγαινε με όσα και τους σκότωσε ο 'δολοφόνος'
Στο τέλος θα γράψει κανείς ότι έφταιγε το αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Αλλά αν δεν υπάρχει έκτακτος λόγος, δεν είναι λογικό να αλλάζεις λωρίδες συνεχώς.Αυτό πες το στους σφηνάκηδες / κοντράκηδες του φόρουμ.
Πάντως από τα ρεπορτάζ που είδα στην TV, κάποιοι μάρτυρες (?) ισχυριζόντουσαν ότι ο οδηγός του οδηγούσε επικίνδυνα και έκανε πολλές σφήνες. Σίγουρα ακόμα και μετά από αυτό δεν ξέρουμε τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, αλλά φαντάζομαι ότι η αστυνομία έχει βγάλει κάποια παραπάνω συμπεράσματα από εμάς.
-
Παιδια εγω δεν ξερψ τι εχει γινει με το ατυχημα ...το μονο που ξερω ειναι οτι απο τους 'θεατες¨' κανενας δεν μπορει μαλλον να προσδιοριση την ταχητητα..για 2 λογους ο ενας ειναι οτι ειναι δρομος που κινουνται ολοι με 80-100 χιλιομετρα μην πω και πιο πολλα και απο πεζο λιγο δυσκολο να υπολογισει...ο δευτερος λογως ειναι οτι φανταζεστε να φοραγε το ιβιζα μια εξατμιση?οταν ακουνε θορυβο σοβαροι κυριοι νομιζουν πως πας με χιλια..και απλα εσυ να ανεβαινεις την συγρου με 3 και 80 και να κανει τον θορυβο...θα πουν κοιτα πως παει... μου εχει τυχει αυτο απο σοβαρο κυριο....ασε που οτν βλεπουν πιτσιρικα μικρο γρηγορο που νομιζουν οτι ειναι σου λεει ετρεχε και μπορει να μην εχουν δει καν τι εγινε....τα ξερετε ολοι αυτα στην ελλαδα ζουμε..εγω παντως θα συμφωνησω με τον φιλο που λεει οτι ακουμπησε μπαριερα μετα απο καποιον που τον εκλεισε και εφυγε καρφι....οπως και οτι στην συγγρου δυσκολο να πιασεις τις ταχυτητες που ακουγονται..200??180??160??μπα....130 με το ζορι για το ιβιζακι....οσο για τους ελληνες οδηγους νομιζω πψς οι επιθετικοι πρεπει να γινουν απλα γρηγοροι οδηγοι σε τετοια σημεια τουλαχιστον μεσα στην αθηνα και οι αργοι οδηγοι να μαθουν να οδηγουν στην δεξια λωριδα και οχι στην μεσσαια και στην αριστερη μονιμα η να καταλαβου πως η ταχυτητα απο μονη της δεν σκοτωνει...γνωμη μου...οπως και αυτο με τον καθρεφτη...αν δεν μπορεις να καταλαβεις και να ελεγχεις καλυτερα να μενεις σπιτι..δεν το λεω προσωπικα αλλα ενταξει...μην παρεξηγηθουμε...
-
ratanplan ωραια τα μαθηματικα, αλλα και εσυ ξεχνας μια παραμετρο. Κινουμαστε με βαση το νομο και οχι με βαση την παρανομια. Αν δω 160 μετρα πισω μου ενα αμαξι και εγω κινουμαι στο οριο ταχυτητας (ή και λιγο πανω αφου στο δρομο αυτο εχει οριο 90), αλλαζω ΧΑΛΑΡΑ λωριδα γιατι ο αλλος θα με φτασει σε κανα μισαλεπτο αν πηγαινει γρηγορα (120) για το δρομο. Δεν μπορω και ουτε ειμαι υποχρεωμενος να υπολογιζω οτι ο απο πισω μου μπορει να ειναι καγκουρας ευθειακιας και ενω βλεπει στα 200 μετρα μπροστα του 2 αμαξια θα ερθει με 250. Δεν ειναι δυνατον να θεωρουμε τον παραλογισμο δεδομενο!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ratanplan Δεν ειναι δυνατον να θεωρουμε τον παραλογισμο δεδομενο!κι ομως, στους Ελληνικους δρομους με τους Ελληνες οδηγους, ειναι ο μοναδικος τροπος για να μεινεις ζωντανος. Και δεν αναφερομαι μονο σε θεματα ταχυτητας.
-
spiros συμφωνω με αυτο που λες και το ιδιο κανω στις εθνικες, αλλα να λες οτι 'ο μαλακας που ηταν 300 μετρα μπροστα μου και δεν υπολογισε οτι θα το φτασω το ελεεινο σκουληκι μεσα 4,7sec και τολμησε και βγηκε' ειναι παραλογισμος οπως και να το κανουμε...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πάλι τα ίδιαΞέρει κανείς με πόσα ακριβώς ή έστω με απόκλιση 5χλμ την ταχύτητα του Ιbiza; ήταν μπροστά κι είδε ότι έκανε (ή δεν έκανε) σφήνες ή αν τον χτύπήσε/έκλεισε κανείς;
**Πάντα εύκολα συμπεράσματα, πήγαινε με όσα και τους σκότωσε ο 'δολοφόνος' **
Στο τέλος θα γράψει κανείς ότι έφταιγε το αυτοκίνητο
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι όποιες αναφορές έχουμε ακούσει μιλάνε για ταχύτητα.
Αν πάντως κάποιος άκουσε κάτι παραπάνω σχετικά με το ατύχημα από ειδήσεις καλό θα ήταν να το αναφέρει εδώ.
greo
δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα... Εδώ και 50χλμ που θεωρείται νομιμότατη ταχύτητα στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας μπορεί να είναι εγκληματική (ειδικά αν τα παρκαρισμένα έχουν κλείσει τη γωνία στο stop ή τα παιδάκια κινούνται ανεξέλεγκτα). -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δεν αναφερομαστε σε 200αρες για το συγκεκριμενο ατυχημα μιλαμε για γενικοτερα.Επισης εσυ αν ραντανπλαν νομιζεις οτι ξερεις παντα -και με ολες τις συνθηκες- (το τονιζω αυτο) τι γινεται 200 μετρα πισω σου, τοτε αγορι μου χαραμιζεσαι...
Ξεπερνάω το σχολιασμό ότι χαραμίζομαι, γιατί δεν υπάρχει λόγος να τσακωθούμε
Δεν ξέρω πάντα τι γίνεται 200 μέτρα πίσω μου, επίσης έχω τρακάρει και έφταιγα κιόλας, δεν λέω ότι είμαι αλάνθαστος ούτε χεράς.
Απλά όταν είναι να αλλάξω λορίδα, κοιτάω αριστερό καθρέφτη (όταν πάω στην αριστερή ) κοιτάω ευθεία και ξανά αριστερή, πίστεψε με μπορείς να καταλάβεις αν έρχεται πολύ γρήγορα ο άλλος απο πίσω.
Το ότι είναι παράνομος αυτός που πάει με 160-200 κλπ είναι σίγουρο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα του επιτρέψω να με στήλει στα θυμαράκια και επίσης έχω την εντύπωση ότι αν μπώ μπροστά του 1 sec πριν θεωρητικά αλλά και πρακτικά των έκλεισα, ασχέτως αν αυτός πήγαινε με 200.
Το θέμα λοιπόν είναι να προστατεύουμε εμείς τους εαυτούς μας!
-
Ένα είναι σίγουρο, σκότωσε (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ) ΔΥΟ άτομα
από αμέλεια. Όλα τα άλλα πρέπει να είσαι παρόν για να υποθέσεις.Τί γίνεται στην αρχή
Η τροχαία γράφει, μετράει, καταγράφει και όταν ο οδηγός πάει
δικαστήριο θα αθωωθεί (αμέλεια) με 3 χρόνια αναστολήΤί γίνεται μετά όμως
θα αρχίσουν τα δικαστήρια για τίς αστικές ευθύνες από τους συγγενείς
βάση των μετρημένων στοιχείων ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ
ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ
ΤΙΠΟΤΕ (ΣΠΙΤΙ ΚΛΠ). Ούτε αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να αγοράσει
γιατί βάση της εφορίας θα εκποιείται υπερ της/των καταδικαστικής/ων
αποφάσεων για τα φράγκα που χρωστάει.Ο 'μικρός' τελείωσε για την υπόλοιπη ζωή του, θα τον ζούν άλλοι.
-
αμα αθωωθει για αμελεια στο 1ο, μπορει να καταδικαστει για το 2ο?
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
από αμέλεια. Όλα τα άλλα πρέπει να είσαι παρόν για να υποθέσεις.Τί γίνεται στην αρχή
αποφάσεων για τα φράγκα που χρωστάει.Ο 'μικρός' τελείωσε για την υπόλοιπη ζωή του, θα τον ζούν άλλοι.
Βασικά τον καλύπτει η ασφαλιστική του έναντι των αστικών ευθυνών.
Για αυτό και την πιο απλή ασφάλεια να κάνεις, η αστική ευθύνη με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 500.000 € για σωματικές βλάβες και 100.000 € για υλικές ζημιές είναι υποχρεωτική σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αυτοκινήτου.
-
zardoz
α)ποσο αμελης ηταν αυτος, αμα καποιο αστερι τον ΕΣΤΕΙΛΕ πανω στην μπαριερα επειδη αλλαξε λωριδα χωρις να δει που παει, και το Ibiza τσιμπησε λιγο το κρασπεδο με τον πισω αριστερο τροχο και αυτο τον εστειλε με μισο τετακε απεναντι στην σταση?
β) ποσο απιστευτο ειναι το παραπανω σεναριο? αν ειναι απιστευτο, γιατι? εμενα μου φαινεται πολυ λογικο και πιθανο.
γ) αντιθετα, μου φαινεται πολυ παραλογο σαββατο 11 το βραδυ να μπορουσε να πηγαινει με 'πολυ μεγαλη' ταχυτητα στην συγγρου. και για να γινει το α) δεν χρειαζεται πανω απο 80-100 χαω...
-
zardoz καταρχήν ξέρεις τι έγινε? Και λες επικριτικά ότι θα φάει Χ ποινή με 3 χρόνια αναστολή? Αν τον έκλεισε ένας τι να κάνει δλδ?
Δεύτερον το αμάξι σου το κυκλοφορείς ανασφάλιστο? Αν όχι κάνε ένα κόπο και δες τις καλύψεις σου. Αυτά που είπες πολύ σωστά για το ότι δεν θα μπορέσει να έχει δική του περιουσία (να δουλέψει και να βγάζει λεφτά θα μπορεί) ισχύει όταν είσαι ανασφάλιστος.
Επίσης στην τελευταία σου πρόταση φαίνεσαι λίγο εριστικός ή είναι ιδέα μου?
-
kacey, κι εμένα μου φαίνεται λογικό ένα άλλο σενάριο, χωρίς όμως να ξέρω γιατί δεν ήμουν εκεί όπως κι εσύ. Τι θα έλεγες αν μια σφήνα δεν του 'έπιασε' και ακούμπησε μόνος του το διάζωμα; Λίγο να το ακουμπήσεις αρκεί...
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πάντα να έχει δίκιο ο 'γρήγορος'. Ούτε εγώ ξέρω τι έγινε ούτε κανείς άλλος, παρά μόνο όσοι ήταν εκεί. Γιατί ντε και καλά πρέπει να τον έκλεισε κάποιος; Πολύ εύκολο είναι ο ίδιος να μην είδε κάτι, να τρόμαξε και να ακούμπησε στο διάζωμα. Πχ. μετά από 2-3 απανωτές σφήνες να μπήκε απότομα στην αριστερή και να είδε μια μηχανή που δεν την είχε δει πριν.
ΥΓ. Έπιασα το σενάριο με τις σφήνες γιατί ακούστηκε αρκετά και εδώ μέσα και από ειδήσεις. Όπως είπα πάλι, δεν ξέρω τι πραγματικά έγινε...
-
Κοίτα ότι έτρεχε, αν βάλεις 10 άτομα άνω τον 50 να με δουν ενώ πηγαίνω με 80-90 χλμ θα σου πουν ότι πάω μαμαιώντας, λόγω τις εξάτμισης, κανείς δνε πάει να δικαιολογήση τον οδηγό του Ίμπιζα, αλλά ξέρεις όταν οι αυτόπτες μάρτυρες βλέπουν Ίμπιζα να κάνει λγο βαβούρα, να αλλάζει και κανα 2 λωρίδες και να το οδηγεί 24 χρονος, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν τα δικά τους! Θες δε θες υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός στο θέμα!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Βασικά τον καλύπτει η ασφαλιστική του έναντι των αστικών ευθυνών.
Για αυτό και την πιο απλή ασφάλεια να κάνεις, η αστική ευθύνη με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 500.000 € για σωματικές βλάβες και 100.000 € για υλικές ζημιές είναι υποχρεωτική σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αυτοκινήτου.
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους
Πρώτον
ΑΛΛΟ 'ΠΟΙΝΙΚΕΣ' ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΟ 'ΑΣΤΙΚΕΣ' ΕΥΘΥΝΕΣ
-
Στο ποινικό δικαστήριο, καταλογίζεται αμέλεια και ο μικρός θα αθωωθεί.
-
Στο αστικό δικαστήριο, έχοντας 2 νεκρούς και μια κοπέλλα ακρωτηριασμένη (το λιγότερο)
που αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα), όχι 500.000€ δεν φτάνουν, ούτε η κλήρωση του
τζόκερ δεν του αρκεί. Για την κοπέλλα μόνο θα ζητηθούν 500.000€
Δεύτερον
Η ασφαλιστική πληρώνει ΜΕΡΧΙ ΤΟΣΑ και ΣΥΝΗΘΩΣ λιγότερα αφού της αρκεί να αποδείξει
ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (πράγμα που με τόσες μαρτυρίες, φρεναρίσματα, είναι πολύ πιθανό).Αυτό σημαίνει ότι ΕΝΑ ποσοστό (πχ 200.000) θα πληρώσει η ασφαλιστική, και τα υπόλοιπα
αυτός. Και μιλάμε μόνο για τον ακρωτηριασμό, για τους εκλειπώντες αφήστε καλύτερα (το εκατομυριάκι δεν το γλυτώνει)Ποτέ δεν καταλήγει η ιστορία σε φυλάκιση. Ο μικρός απλά ΕΧΕΙ ΟΦΕΙΛΗ πρός τους ενάγωντες
και δεν μπορεί να αποκτήσει περιουσία (σπίτι κλπ) για πολλά πολλά χρονάκια γιατί απλά
πηγαίνει κατ' ευθείαν στους δικαιούχους.zardoz καταρχήν ξέρεις τι έγινε? Και λες επικριτικά ότι θα φάει Χ ποινή με 3 χρόνια αναστολή? Αν τον έκλεισε ένας τι να κάνει δλδ?
Είναι τυπική διαδικασία η αμέλεια, μην το συζητάμε τώρα. Σας είπα
θα αθωωθεί.Επίσης στην τελευταία σου πρόταση φαίνεσαι λίγο εριστικός ή είναι ιδέα μου?
Τί ακριβώς εννοείς?
-
-
δεν ξερω αν υπαρχει κοινωνικος ρατσισμος στο θεμα,παντως τις περισσοτερες φορες που εχω δει σφηνες στο δρομο και υπερβολικα επιθετικη οδηγηση,και μαγκιες στο δρομο,
ειναι απο ατομα με μικρη σχετικα ηλικια,γυρω στα 20 με 25,και με αμαξια χαμηλωμενα,βαρβατες εξατμισεις,αεροτομες και ενα σωρο αλλα τετοια.
το σεναριο που αναφερει ο κεισυ δεν ειναι καθολου παραλογο ουτε απιθανο,
αλλα απο οτι διαβασα μεχρι τωρα πιο πιθανο μου φαινεται να μην του βγηκε η μαγκια του τυπου,να του εφυγε και να κανει αυτο που εκανε.
αυτα ολα βεβαια ειναι υποθεσεις.
παντως ο κοινωνικος ρατσισμος που αναφερει ο ραταπλαν,ειναι δικαιολογημενος,μιας και βλεπω καθημερινα το κλανια μαγκια εξατμιση να θεωρει το δρομο πιστα ταχυτητας.
και να πω οτι εχουν καμια αμαξαρα -
ratanplan, όντως έχεις δίκιο για τον κοινωνικό ρατσισμό. Υπάρχει. Αλλά ο λόγος είναι ότι αρκετοί από αυτούς που ταιριάζουν σ'αυτό το προφίλ όντως κάνουν μλκίες στο δρόμο. Όπως έγραψα στο παραπάνω post μου δεν ξέρω τι έγινε, αλλά η υπόθεση 'του έφυγε από λάθος του' μου είναι το ίδιο πιθανή με την υπόθεση 'τον έκλεισαν και του έφυγε'.
Απλά δεν μπορώ να ακούω τους γρήγορους να λένε ότι 'κάποιος τον έκλεισε' σαν να είναι βέβαιο, και τους αργούς να λένε ότι 'του έφυγε επειδή έκανε μλκίες' επίσης σαν να είναι βέβαιο. Ότι κι αν έγινε το ξέρει ο ίδιος και θα το κουβαλάει μέσα του μαζί με το γεγονός ότι πήρε κόσμο μαζί του...
-
Hammer_
δεν ειπα οτι ντε και καλα πρεπει να εχει γινει αυτο και ο γρηγορος να εχει παντα δικιο. Λεω ακριβως οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι εγινε και με το παραδειγμα που εχω γραψει ηδη 3 φορες, προσπαθω να δειξω και εγω ακριβως οτι δεν πρεπει να προκαταβαλουν μερικοι οτι ντε και καλα εκανε σφηνες και δεν του βγηκε η δεν ξερω εγω τι αλλο.
zardoz
φιλικα στο λεω, αλλα τα εχεις κανει πουτ@ν@ με τα νομικα, εχεις γραψει πραγματα που δεν ισχυουν.α) συνυπευθυνοτητα σημαινει οτι φταιω Χ% εγω και Ψ% καποιος αλλος (πχ αυτος που με εκλεισε, ΑΝ τον εβρισκαν). Αυτο σημαινει οτι η δικια μου ασφαλιστικη θα κληθει να πληρωσει Χ% της ολικης αποζημειωσης και του αλλου Ψ%. ΔΕΝ σημαινει οτι πληρωνει καποιο ποσο η ασφαλιστικη και το υπολοιπο εγω, αυτο συμβαινει αμα ξεπεραστει το ανωτατο οριο καλυψης (βλεπε το β απο κατω)
β) το οριο αποζημειωσης (τα 500 χιλιαρικα) ειναι το ανωτατο ποσον που θα κληθει να πληρωσει η ασφαλιστικη. Οταν λοιπον το δικαστηριο πει 'η αποζημειωση ειναι 2 μυρια ευρω, εσυ οδηγε του Ibiza ειχες 30% (πχ) συνυπευθυνοτητα για το ατυχημα', τοτε πρεπει ο οδηγος του Ibiza να σκασει συνολικα 30%χ2 μυρια = 600 χιλιαρικα. Εκει πληρωνει η ασφαλιστικη τα 500 (που ειναι το ανωτερο οριο καλυψης) και τα υπολοιπα 100 ο οδηγος απο την τσεπη του.
γ) αυτο το 'θα δικαστει για ανθρωποκτονια απο αμελεια και θα αθωωθει', δεν το επιασα. Γιατι θα αθωωθει? Επισης, αν αθωωθει, τοτε σημαινει οτι δεν εφταιγε για το ατυχημα, αρα δεν πληρωνει τιποτα (αυτος η η ασφαλεια του). ΑΘΩΩΝΟΜΑΙ = ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ.
-
Δεν θα αθωοθει, θα καταδικαστει αλλα με αναστολη. Θα ειναι ελευθερος δηλαδη, αλλα θα τον εχουνε γενικως 'στην μπουκα'... Αν κανει κατι ξανα, ισχυει η ποινη που ανεσταλη.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ