-
Αν και ήταν απο την αντίθετη πλευρά από εκεί που καθόμουν, υποθέτω γιατί έχει ελαστικότητα. τεντώθηκε και όταν βγήκε το λάστιχο έφυγε και η κάνουλα και τους γρατζούνισε το πλάι.
-
Eννοώ εφόσον είχε τελειώσει ο ανεφοδιασμός, δεν έπρεπε να έχει επιστρέψει στην θέση της;
-
Ο παππούς παρήγγειλε την βενζίνη και πήγε μέσα, ο βενζινάς άφησε την μάνικα στο αυτοκίνητο και έφυγε.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Ηθικα νομιζω ο βενζινας
Προσφερει μια υπηρεσια ετσι?
Πρεπει να την αποπερατωσει και να δωσει το οκ για να ξεκινησεις
Σαν να πας στον λαστιχα ,δεν σου εχει σφιξει τα μπουλονια και φευγει ο τροχος εν κινησει
ποιος εχει την ευθυνη εσυ που δεν ελεγξες αν ειναι οκ?
οχι βεβαια
Ο λαστιχας
Νομιζω οτι ο βενζινας εχει την πληρη ευθυνηΔιαφωνώ. Η ευθύνη ανήκει 100% στην οδηγό του οχήματος. Το παράδειγμα με το βουλκανιζατέρ είναι άστοχο, εκτός και αν ο λαστιχάς σου έλεγε να φύγεις χωρίς να έχει σφίξει τα μπουλόνια. Εδώ δεν έγινε έτσι, της είπε ο βενζινάς να φύγει;
-
Ο ανεφοδιασμός τελειώνει με την απομάκρυνση της μάνικας από το στόμιο. Έτσι κι αλλιώς δεν συμμορφώθηκε η κυρία με μια από τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βενζινάδικο 'Έχετε σβηστή τη μηχανή κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού'. Άρα εφόσον έβαλε μπρος για να φύγει έχει 100% την ευθύνη. Μαζί και με τα άλλα ζώα που της έδωσαν το δίπλωμα...
Δηλαδή αν πάει κάποιος ψυχάκιας και την ώρα που η μάνικα γεμίζει, βάλει μπρος και φύγει φταίει ο πρατηριούχος;;; -
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.
Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο θειος μου ο Μπρουσγουιλιδης... -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
Στο δικαστήριο (αν γίνει) ο καθένας θα υποστηρίζει τη δική του άποψη. Ο βενζινάς θα πει ότι στη διάρκεια του ανεφοδιασμού πήρε τα λεφτά και πριν τελειώσει ο ανεφοδιασμός ξαφνικά η γυναίκα έφυγε.
Ο βενζινάς θεωρεί ότι η ζημία του είναι σημαντικά μικρότερη από το μεροκάματο που θα χάσει στο δικαστήριο και γι αυτό δεν ζητάει τίποτε.
-
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Παίδες, ο ανεφοδιασμός είχε τελειώσει, είχε πληρώσει, έβαλε το πορτοφόλι στην τσάντα, έβαλε ζώνη, έβαλε μπροστά και έφυγε. Δεν είπε κανείς ότι αρνείται πως έκανε μαλακία, το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό.Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι συνυπαιτιότητα και το ποσοστό θα πρέπει να το ορίσει δικαστής.
Έτσι κάνω και εγώ... Του λέω βάλε τόσα. Τον πληρώνω και περιμένω. Δεν βάζω όμως μπροστά μόλις σταματήσει να γεμίζει η μάνικα, αλλά όταν απομακρυνθεί από τον υπάλληλο....
Και στο ξαναλέω... Ο ανεφοδιασμός ΔΕΝ είχε τελέιώσει από τη στιγμή που η μάνικα ήταν στο στόμιο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έτσι κάνω και εγώ... Του λέω βάλε τόσα. Τον πληρώνω και περιμένω. Δεν βάζω όμως μπροστά μόλις σταματήσει να γεμίζει η μάνικα, αλλά όταν απομακρυνθεί από τον υπάλληλο....
Και στο ξαναλέω... Ο ανεφοδιασμός ΔΕΝ είχε τελέιώσει από τη στιγμή που η μάνικα ήταν στο στόμιο.Εγώ προσωπικά βγαίνω πάντα έξω από το αυτοκίνητο.
Αλλά όταν πληρώνεις, ο υπάλληλος σου λέει 'γειά σας, ευχαριστώ' και φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, είναι τόσο απίθανο να πιστέψεις αφηρημένα (και λανθασμένα προφανώς) ότι είσαι έτοιμος να φύγεις;
-
Όπως το έγραψες. Αφηρημένα και λανθασμένα. Άρα φταίει η οδηγός και σε καμια περίπτωση ο οποιοσδήποτε άλλος.
Στο δικαστήριο πάντως δεν έχει τύχη... -
(χωρίς να είμαι νομικός) νομίζω πως οι ζημιές που προκαλούνται μέσα σε ιδιόκτητο χώρο βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.
Όπως αν στο συνεργείο του αυτοκινήτου εγώ τριγυρίζω και πατήσω το κουμπί της πλατφόρμας και μου προκαλέσει σωματική βλάβη, παρ' ότι σαφώς εγώ έκανα τη μαλακία, το συνεργείο θα με πληρώσει.Βάλε ότι εδώ μιλάμε και για έναν επαγγελματικό χώρο με πολύ επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά (δλδ η προσοχή του βενζινά θα έπρεπε να είναι μέγιστη) εγώ εικάζω πως αν πάνε στο δικαστήριο θα τους πληρώσει όλους ο βενζινάς. Και γι'αυτό δεν θέλει πολλά πολλά.
Πάντως στη θέση της φίλης εγώ θα ντρεπόμουν να έχει την παραπάνω κατάληξη και θα τα πλήρωνα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όπως το έγραψες. Αφηρημένα και λανθασμένα. Άρα φταίει η οδηγός και σε καμια περίπτωση ο οποιοσδήποτε άλλος.
Στο δικαστήριο πάντως δεν έχει τύχη...Μην το λες αυτό. Μπορεί να θεωρηθεί συνυπαιτιότητα του βενζινά (κατά ένα ποσοστό) επειδή ως επαγγελματίας δεν έλαβε μέτρα ώστε να αποτρέψει το συμβάν. Μπορούν να του επιμερίσουν ένα μερίδιο ευθύνης π.χ. λόγω έλλειψης προσοχής, συν το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε εντός του βενζινάδικου (που για οτιδήποτε συμβεί φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης).
Σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια. Π.χ. αν όταν τον πλήρωσε της είπε να περιμένει να τελειώσει ο ανεφοδιασμός, αν την στιγμή που εκείνη έβαλε μπροστά να φύγει έκανε προσπάθεια να την αποτρέψει ή αν διέφυγε εντελώς της προσοχής του και έγινε ότι έγινε. Όλες αυτές οι παράμετροι αξιολογούνται στο δικαστήριο.
Η ίδια πάντως έχει σίγουρα ευθύνη και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.
-
Για εμενα ο βενζινας φερει μεγαλο μεριδιο ευθυνης.
Και να σοβαρευτουμε λιγο γιατι το εχουμε παραγαμησει (οι βενζιναδες δλδ) να κανουν σωστα την δουλεια τους, στο φιναλε στην θεση της κοπελας θα μπορουσε να ειναι ενας νεος οδηγος απειρος και να γινοταν ακομα χειροτερα τα πραγματα...θα ζητουσαμε ευθυνες απο τον Νεο οδηγο?Οκ θα ζητουσαμε...σε τι ποσοστο?
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Μεταξύ άλλων πληρώνεις για την υπηρεσία του ανεφοδιασμού. Δεν έχει την ευθύνη ο υπάλληλος να κάνει ολοκληρωμένα την δουλειά του; Αν δλδ πάω για αλλαγή λαδιών στο συνεργείο και ξεχάσουν την τάπα του κάρτερ, θα ευθύνομαι εγώ επειδή δεν έλεγξα αν την είχαν βιδώσει;
-
Δεν ειναι το ιδιο στο συνεργειο σου παραδινουν το αμαξι.
-
Δεν διαφωνώ, αλλά και στο βενζινάδικο δεν πληρώνεις για υπηρεσία ανεφοδιασμού;
-
Στέλιο την ευθύνη για το όχημα την έχει ο οδηγός του. Αν πχ ξεκινούσε με ανοιχτό το πορτπαγκάζ επειδή της το φόρτωνε ξύλα, αν η οδηγός ξεκινούσε χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία το άτομο που το φόρτωνε και αυτά έπεφταν σε άλλο όχημα και προξενούσε ζημιά, ποιος θα είχε την ευθύνη? Προφανώς η οδηγός που παρέλειψε να ελέγξει αν το όχημα ήταν σε θέση να ξεκινήσει με ασφάλεια.
KOK
Άρθρο 12
- Aυτoί πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς πρέπει να απoφεύγoυν oπoιαδήπoτε συμπεριφoρά πoυ είναι ενδεχόμενo να εκθέσει σε κίνδυνo ή να παρεμβάλλει εμπόδια στην κυκλoφoρία, να εκθέσει σε κίνδυνo πρόσωπα ή ζώα ή να πρoκαλέσει ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιoυσίες. Oι oδηγoί υπoχρεoύνται να oδηγoύν με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την πρoσoχή,να επιδεικνύoυν ιδιαίτερη πρoσoχή στα παιδιά, στους υπερήλικες, στα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και γενικώς στα πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια και να μην πρoκαλoύν γενικά με τη συμπεριφoρά τoυς τρόμo, ανησυχία ή παρενόχληση στoυς λoιπoύς χρήστες των oδών, στους παρόδιους ή στoυς κατoικoύντες πλησίoν αυτών.
Άρθρο 13
- O oδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις προβλεπόμενη άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανoητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να oδηγεί, oφείλει δε κατά τo χρόνo της oδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά τoυ ή τα ζώα τoυ. Ο oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών τoυ, για να ενεργεί ελεύθερα τoυς αναγκαίoυς χειρισμoύς.
-
Ο κώδικας ισχύει για τους δημόσιους δρόμους. Το βενζινάδικο είναι ιδιωτικός χώρος και για τη διένεξη αυτή θα αποφασίσει το δικαστήριο, αλλά σίγουρα όχι βάσει ΚΟΚ.
Είμαι σίγουρος ότι κάπου θα υπάρχει διάταξη που ρυθμίζει τις ευθύνες μέσα σε ένα βενζινάδικο και μαντεύω ότι θα φταίει ο βενζινάς, γι'αυτό και δεν θέλει να πάει στο δικαστήριο. Αυτά όμως είναι απλές υποθέσεις...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ