-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@clsfox
θα στο ξαναπώ. Δημιουργείτε διαχωρισμούς, που δεν υπάρχουν ουσιαστικά, για να τους πολεμήσετε..
ποιος είπε οτι δε μπορεί μια γυναίκα να ασχολείται;
Τί θα πει ανδροκρατούμενο; Ότι η πλειοψηφία είναι άνδρες;Ακριβώς αυτό! Ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται είναι άντρες. Το οποίο δεν είναι κακό προφανώς, είναι απλά γεγονός!
Προσωπικά δε μ' ενδιαφέρει να ανοίξω καμία μάχη με κανέναν άλλον πλην του εαυτού μου, για να γίνω όσο μπορώ κι έχω τη δυνατότητα και την ικανότητα καλύτερη. Πάντα με τη βοήθεια εμπειρότερων από εμένα που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.
-
.
Πάντως δύο φορές έχει τύχει να κουμπήσω σε έξοδο από διασταύρωση αυτοκίνητο από πίσω (με 0,κάτι χλμ φυσικά).
Και στις δύο περιπτώσεις ήταν οδηγός ήταν γυναίκα.
Απλά οι περισσότερες γυναίκες (όχι βέβαια όλες) οδηγούν τόσο μα τόσο αμυντικά που δημιουργούν προβλήματα στους λοιπούς εποχούμενους.
.
-
Ευα, kαλά τα λέτε και συμφωνώ, αλλά δεν με κατάλαβες
Άλλο αυτό (καλά κάνατε και προστατευετε το φορουμ και το κλαμπ, κι εγώ μαζί σας)
και άλλο αυτό που ρωτάω εγώ για το 'ανδροκρατούμενο'
Ανδροκρατούμενος είναι επειδή είναι η πλειοψηφία άνδρες; Γιατί, αν είναι έτσι (αυτό τουλάχιστον είπες στο τελευταίο σου ποστ), τότε λάθος μου..Εμένα η ένστασή μου είναι ότι νόμιζα πως με το 'ανδροκρατούμενος χώρος' εννοούσατε ότι και καλά 'εμείς οι αδικημένες γυναίκες που δε μας αφήνουν επειδή είμαστε γυναίκες να οδηγήσουμε αλλά δεν είμαστε και τίποτα χαζές και θα σηκώσουμε κεφάλι στους άνδρες που μας θέλουν στην κουζίνα' κλπ μικροαστικά
Εμένα η κοπέλα μου οδηγεί (ένα cinque μέχρι προτινος, εδω και μια εβδομάδα περίπου fabia) και ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα στο δρόμο επειδή είναι γυναίκα.
Γενικά οι γυναίκες οι οποίες αισθάνονται αδικημένες επειδή είναι γυναίκες, στο 99% των περιπτώσεων είναι απλά ΧΑΖΕΣ, και μόνες τους αδικούν τον εαυτό τους και μπαίνουν σ'αυτή τη δήθεν κόντρα μεταξύ ανδρών-γυναικών. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Πάντως δύο φορές έχει τύχει να κουμπήσω σε έξοδο από διασταύρωση αυτοκίνητο από πίσω (με 0,κάτι χλμ φυσικά).
Και στις δύο περιπτώσεις ήταν οδηγός ήταν γυναίκα.
Απλά οι περισσότερες γυναίκες (όχι βέβαια όλες) οδηγούν τόσο μα τόσο αμυντικά που δημιουργούν προβλήματα στους λοιπούς εποχούμενους.
.
Ναι αλλά σ'αυτήν την περίπτωση φταις εσύ..
είναι κλασσικό το λάθος να κοιτάς αν έρχεται κάποιος και να πέσεις στον μπροστινό σου, ο οποίος στην τελική μπορεί να μην πρόλαβε να κοιτάξει δεξια-αριστερά αν περνάει κανείς -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ευα, kαλά τα λέτε και συμφωνώ, αλλά δεν με κατάλαβες
Άλλο αυτό (καλά κάνατε και προστατευετε το φορουμ και το κλαμπ, κι εγώ μαζί σας)
και άλλο αυτό που ρωτάω εγώ για το 'ανδροκρατούμενο'
Ανδροκρατούμενος είναι επειδή είναι η πλειοψηφία άνδρες; Γιατί, αν είναι έτσι (αυτό τουλάχιστον είπες στο τελευταίο σου ποστ), τότε λάθος μου..Εμένα η ένστασή μου είναι ότι νόμιζα πως με το 'ανδροκρατούμενος χώρος' εννοούσατε ότι και καλά 'εμείς οι αδικημένες γυναίκες που δε μας αφήνουν επειδή είμαστε γυναίκες να οδηγήσουμε αλλά δεν είμαστε και τίποτα χαζές και θα σηκώσουμε κεφάλι στους άνδρες που μας θέλουν στην κουζίνα' κλπ μικροαστικά
Εμένα η κοπέλα μου οδηγεί (ένα cinque μέχρι προτινος, εδω και μια εβδομάδα περίπου fabia) και ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα στο δρόμο επειδή είναι γυναίκα.
Γενικά οι γυναίκες οι οποίες αισθάνονται αδικημένες επειδή είναι γυναίκες, στο 99% των περιπτώσεων είναι απλά ΧΑΖΕΣ, και μόνες τους αδικούν τον εαυτό τους και μπαίνουν σ'αυτή τη δήθεν κόντρα μεταξύ ανδρών-γυναικών.Προσωπικά εννοώ ως ανδροκρατούμενο τον χώρο που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από μέλη του αντρικού φύλου... Δεν αισθάνθηκα ποτέ 'αδικημένη' με την έννοια που αναφέρεις, αισθάνθηκα όμως αρκετές φορές πως η συμπεριφορά των μελών του χώρου είναι υποτιμητική απέναντί μου και αυτό γιατί (υποθέτω) ότι δεν τους αρέσει που απειλείται η κυριαρχεία (εννοώντας και πάλι την πληθώρα των μελών για να μην παρεξηγηθώ) και η αποκλειστικότητά τους.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.
Απλά οι περισσότερες γυναίκες (όχι βέβαια όλες) οδηγούν τόσο μα τόσο αμυντικά που δημιουργούν προβλήματα στους λοιπούς εποχούμενους.Οι γυναίκες επί το πλήστον οδηγούν αμυντικά και αυτό γιατί φοβούνται (το αυτοκίνητο, τους άλλους οδηγούς, την οδήγηση γενικότερα και πολλά άλλα). Όταν λοιπόν φοβάσαι κάτι είσαι εκ των πραγμάτων επιρεπής στο να κάνεις λάθη αλλά και στο να έχεις αντιδράσεις πανικού.
Ένα άλλο κακό που έχουν οι γυναίκες σαν οδηγοί είναι ότι αποφασίζουν να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι δεν το κατέχουν το άθλημα... (για αυτό βέβαια ευθύνονται τόσο οι σύζυγοι οι οποίοι διθέτουν τα αυτοκίνητά τους όσο και οι ηλίθιοι εξεταστές οι οποίοι 'πουλάνε' διπλώματα με το τσουβάλι για λίγα ευρώ! ) γι'αυτό και πολλές από αυτές αποτελούν όντως δημόσιο κίνδυνο!
Υπάρχουν όμως και γυναίκες οι οποίες οδηγούν πρώτα από όλα 'σωστά' και μετά γρήγορα... Γυναίκες οι οποίες ΔΕΝ θέτουν ούτε τους εαυτούς τους αλλά ούτε και τους διερχόμενους οδηγούς σε κίνδυνο χωρίς παραταύτα να πηγαίνουν με 30χμ/ώρα! Και αυτό κατ'εμέ είναι το καλύτερο. Yπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ γρήγορης και επιθετικής οδήγησης...
Όσων αφορά τις σφήνες και την γενικότερα επιθετική οδήγηση προσωπικά την αποφεύγω όσο μπορώ περισσότερο αν και ορισμένες φορές έχω μετανιώσει, όχι γιατί έχω θέσει την δική μου ζωή σε κίνδυνο, αλλά γιατί δεν μου φταίνε σε τίποτε οι υπόλοιποι οδηγοί... Διότι εάν εγώ χωθώ ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και χωρέσω μεν, αλλά ο πισινός μου ( )θεωρήσει ότι εγώ δεν χωράω ή τρομάξει και φρενάρει απότομα και γίνει καραμπόλα 10 αυτοκινήτων παραπίσω δεν θα έχω τρακάρει εγώ, αλλά θα έχω προκαλέσει με την οδηγική μου συμπεριφορά τρακάρισμα!
Όπως και ορισμένοι άντρες έτσι και ορισμένες γυναίκες είτε λόγω άγνοιας κινδύνου, είτε λόγω υπερβολλικής αυτοπεποίηθησης, είτε λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας οδηγούν απρόσεκτα, επιθετικά και κατ'εμέ απαράδεκτα!
Προσωπικά προτιμώ να πάω μια μέρα στην πίστα και να ξεδώσω παρά να βγω στον δρόμο και όποιον πάρει ο χάρος...!Ο λόγος που δημιουργήσαμε την παρέα του MotorWomen είναι βασικά η προσπάθεια να μεταδώσουμε στα μέλη μας μέσα από τις συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων, (στο βαθμό που αυτό βέβαια είναι εφικτό) οδηγική παιδεία! Θα είμαστε χαρούμενες εάν μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό έστω και λίγο ούτως ώστε να βλέπουμε στο δρόμο καλύτερους και σωστότερους οδηγούς!
-
ουαου
Αλήθεια μένω άφωνος μιλάμε!!!!!
Μπράβο για τις απόψεις σου
Καλή συνέχεια -
Συγγνώμη Εύα, αλλά από το τριμπούρδελο τον Αντέννα έπρεπε να τα περιμένετε αυτά! Εγώ του έχω από παλιά μαζεμένα πάρα πολλά κι αν θες, θα χαρώ να σου τα πω σε pm ή ακόμη και να τα πω σε όλο το φόρουμ δημοσίως, σε σχετική θεματική ενότητα.
Κατά τα άλλα, ΝΑΙ, να βγάλεις τα αμοντάριστα βίντεο στο διαδίκτυο, ΟΧΙ γιατί δεν σε πιστεύουμε - εγώ προσωπικά σου δηλώνω ότι σε πιστεύω, γιατί ξέρω πολύ καλά τι εστί Αντέννα - , αλλά για να φανεί η κοροϊδία των 'ανθρώπων' της τηλεόρασης.
-
.
Σωστή η Eva...
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι αλλά σ'αυτήν την περίπτωση φταις εσύ..
είναι κλασσικό το λάθος να κοιτάς αν έρχεται κάποιος και να πέσεις στον μπροστινό σου, ο οποίος στην τελική μπορεί να μην πρόλαβε να κοιτάξει δεξια-αριστερά αν περνάει κανείςΚοίταξε να δεις,
έτσι όπως ακούγεται (και όπως είναι), το λάθος είναι δικό μου καθώς πρέπει να περιμένω να ξεκινήσει ο μπροστινός μου.Δε θεωρώ τυχαίο όμως το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ο οδηγός του μπροστινού όχήματος ήταν γυναίκα. Για να φανταστείς η ταχύτητα ήταν τόσο μικρή που και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε το παραμικρό σημαδάκι.
ΜΑ ΚΑΛΑ, δε γνωρίζει κανείς το επίπεδο των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ;
.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ουαου
Καλή συνέχειαΤο γεγονός ότι μένεις άφωνος υποδηλώνει ότι περίμενες διαφορετικές απόψεις.
Άρα δικαίως (; ) οι γυναίκες αισθάνονται ή εκλαμβάνουν ως υποτιμιτική την αντιμετώπιση από τους (αρκετούς) άντρεςΆλλωστε, ο χώρος της αυτοκίνησης (ή καλύτερα της μετακίνησης) σαφώς και ΔΕΝ είναι ανδροκρατούμενος πλέον. Εγώ άλλα βλέπω καθημερινά στους δρόμους.
Πάντως, η δική μου εμπειρία στους δρόμους επιβεβαιώνει την αμυντική οδήγηση των γυναικών. Κακό δεν είναι. Η καμπύλη γνώσης (πσσσ) έχει εκθετική μορφή.
Τέλος, να αναφέρω ότι το μεγαλύτερο παράπονο - διαπίστωση - έκπληξη σχετικά με αρκετές γυναίκες κατά την οδήγηση είναι αγένεια και μεγάλος εκνευρισμός. Πώς εξηγείται αυτο;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Τέλος, να αναφέρω ότι το μεγαλύτερο παράπονο - διαπίστωση - έκπληξη σχετικά με αρκετές γυναίκες κατά την οδήγηση είναι αγένεια και μεγάλος εκνευρισμός. Πώς εξηγείται αυτο;PMS.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ουαου
Καλή συνέχειαΤο γεγονός ότι μένεις άφωνος υποδηλώνει ότι περίμενες διαφορετικές απόψεις.
Σωστό.
Άρα δικαίως (; ) οι γυναίκες αισθάνονται ή εκλαμβάνουν ως υποτιμιτική την αντιμετώπιση από τους (αρκετούς) άντρες
Λάθος. Δεν περίμενα άλλες απόψεις επειδή είναι γυναίκα, προς Θεού. Περίμενα διαφορετικές απόψεις, γιατί είχα παρεξηγήσει το 'ανδροκρατούμενη' έτσι όπως το είχα καταλάβει.
-
Συνφορουμίτες και συνφορουμίτισσες(!! ), υπάρχει ένας νόμος στο Τennessee που λέει ότι:
'απαγορεύεται σε μια γυναίκα να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, εκτός και υπάρχει ένας άνδρας ο οποίος περπατεί ή τρέχει μπροστά απ'το αυτοκίνητο κουνώντας κόκκινες σημαίες, ώστε να προειδοποιεί άλλους ανθρώπους για κίνδυνο' !!! (δεν κάνω πλάκα)
σχόλιο: βέβαια, κατά την άποψή μου, ο νομοθέτης ΔΕΝ έλαβε υπ'όψην του τον κίνδυνο που διατρέχει ο φέρων τις κόκκινες σημαίες άρρεν να γίνει θύμα ο ίδιος, αλλά από την άλλη, καλύτερα να θυσιαστεί ένας για το καλό του κοινωνικού συνόλου!Λοιπόν, σοβαρά τώρα: είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται τον χώρο γύρω τους όσο οι άντρες, αλλά, ένας ακόμα παράγοντας είναι και πώς τις θέλει η κοινωνία(κυρίως οι άντρες) να είναι και πώς οι ίδιοι οι άντρες βοηθούνε σ'αυτό.
-
πόσοι από τους άντρες σταματούνε ή κόβουν τελείως ταχύτητα όταν μια γυναίκα περνάει τον δρόμο ενώ υπάρχει κίνηση(αρκετά κοντά); Με αυτή την συμπεριφορά, φυσικό είναι πολλές γυναίκες να διασχίζουν το δρόμο αδιαφορώντας για την κίνηση, καθώς ξέρουν ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα θα τις προσέξουν και θα κόψουν ταχύτητα ή θα σταματήσουν θεωρώντας ότι 'δεν ξέρει' ή απλά φέρονται ωραία στο 'αδύνατο φύλλο'.
Φυσικά, οι γυναίκες θα εκμεταλλευτούν αυτή την συμπεριφορά(τι έχουν να χάσουν;) -
Πόσοι άντρες σταματούνε όταν άλλοι, πεζοί άνδρες(νέοι ή ηλικιωμένοι), διασχίζουν έναν δρόμο; Οι πιο πολλοί οδηγοί-άνδρες συνεχίζουνε με την ίδια ταχύτητα, καθώς τους είναι φυσιολογικό/αυτονόητο να ξέρει κάποιος άλλος πεζός-άνδρας τους κανόνες κυκλοφορίας.
Βέβαια, υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που είναι πολύ καλές οδηγοί και άνδρες που είναι κίνδυνος-θάνατος με την οδήγησή τους αλά 'Σένα'(υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους - παίζει ρόλο και το 'παιδί' που κρύβει ο κάθε άνδρας μέσα του).
Ηλικιωμένες γυναίκες που πήραν το δίπλωμά τους/αυτοκίνητο στα 50+, είναι επικίνδυνες λόγω έλλειψης αντανακλαστικών. Φυσικά, το ίδιο επικίνδυνος είναι και ο 60+ γείτονάς μου που, φέροντας εγκεφαλικό πριν 2 χρόνια και ΜΗ μπορώντας να γυρίσει το κεφάλι του για όπισθεν(πάει μόνο μπροστά και του δίνει οδηγίες η γυναίκα του επί 30' για να κάνει μια μανούβρα χρησιμοποιώντας όπισθεν), συνεχίζει να οδηγεί!!! Καλά, ΔΕΝ κάνει το ρημάδι το κράτος ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ σε άτομα με εγκεφαλικό επεισόδιο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
ένας ακόμα παράγοντας είναι και πώς τις θέλει η κοινωνία(κυρίως οι άντρες) να είναι και πώς οι ίδιοι οι άντρες βοηθούνε σ'αυτό.
η ίδια η κοινωνία έχει και γυναίκες, και πιστεύω πώς αυτές είναι που φταίνε κυρίως για την κατάντια τους, όποιες από αυτές την έχουν. Οι ίδιες είναι που υποβιβάζουν τον εαυτό τους σε πρώτη φάση, και μετά άντρες που μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι, που είναι ανόητο όσο και εκνευριστικό.
Ηλικιωμένες γυναίκες που πήραν το δίπλωμά τους/αυτοκίνητο στα 50+, είναι επικίνδυνες λόγω έλλειψης αντανακλαστικών. Φυσικά, το ίδιο επικίνδυνος είναι και ο 60+ γείτονάς μου που, φέροντας εγκεφαλικό πριν 2 χρόνια και ΜΗ μπορώντας να γυρίσει το κεφάλι του για όπισθεν(πάει μόνο μπροστά και του δίνει οδηγίες η γυναίκα του επί 30' για να κάνει μια μανούβρα χρησιμοποιώντας όπισθεν), συνεχίζει να οδηγεί!!! Καλά, ΔΕΝ κάνει το ρημάδι το κράτος ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ σε άτομα με εγκεφαλικό επεισόδιο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Καλά αυτό είναι πολύ σοβαρό..
Πιστεύω πώς τέτοια άτομα, δεν πρέπει να οδηγάνε στους δημόσιους δρόμους. Και δεν το λέω ρατσιστικά, αλλά άτομα με εγκεφαλικά με τέτοιες βλάβες που αναφέρεις, αλκοολικοί, χρήστες ναρκωτικών ουσιών ή φαρμακευτικών που μειώνουν τα αντανακλαστικά, φέρνουν υπνηλία κτλ (ηρεμιστικά, υπνωτικά κλπ), ανθρωποι με παθήσεις επικίνδυνες κτλ είναι απαράδεκτο να πιάνουν τιμόνι και να βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές των άλλων..
Ακόμα και αν το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι, πρέπει αυτοί οι ίδιοι και τα ζώα οι συγγενείς τους να μην τους αφήνουν.
Και μένα η γιαγιά μου μια χαρά οδηγούσε, αλλά τώρα με το αλτσχαιμερ δεν της δίνουμε το αμάξι να κόβει βόλτες να πουμε
ελεος -
''Os falliko simbolo to autokinito eksakolouthei na theorite atairiasto sti fisi tis ginekas'' Bimagazino Auto, teuxos 267, selida 172 kedro kedro me meseou megethous gramatoseira. Ke min anarotieste pos brethike sta xerakia mu to teuxos auto....mou to esteile filos apo Elada edo pano...
Sto thema mas tora. Prosopika tha simfoniso me tin parapano apopsi. Oti ke na ginei osa xronia ke na perasoun o xoros tou autokinitou ke ton motorsports tha einai enas kathara androkratoumenos xoros (opos to podosfero ena prama). Min arxiso na milao gia istoria klp peri odigon agonon ke bla bla bla epidei tha gino baretos....Apo diki mou prosopiki ebiria pada ginekes+autokinito= asta na pane.....apla mathimatika
Bebea gia na eimai dikeos (ke gia na min me poun apolito merikoi klp) den tis bazo oles sto idio tsoubali, alla opos ke na to kanoume se ena tsoubali den einai oles oi patates se kali katastasi, iparxoun ke oi skartes...ke se auti tin periptosi oi skartes einai perisoteres se arithmo....
Gia to motorwomen club mou dosane to link tou site tous, to persino akadimaiko etos tote pu eixe protoftiaxtei to club klp...mia fora bika gia na do ti pezei apo periergeia ke apo tote den exo ksanasxolithei. To thema den me apasxolei katholou. O kathenas exei to dikeoma na kanei oti thelei.
Sta arxika posts enas filos ebale kapoia link se site oti ke kala pio poloi adres prokaloun atiximata klp.....Proton ta 2 apo ta 3 site einai agglika me basei stoixeia tou UK. Edelos pliroforiaka na po oti oi Aggloi os epi ton pliston einai arxirezilides ginekokratoumenoi me oloi tin enoia tis leksis...Edo pera (Coventry sigekrimena) se kathimerini basi paratiro tous epibates ton autokiniton (eite apo ti mixani eite epi podon) ke se pososto 70% blepo ginekes odigous ke adres sinodigous....paei auti i xora exei eunouxistei edelos..... simiosi: se grigoro autokinito den exo dei kamia gineka mexri tora.
To gegonos oti ginode pio pola atiximata adron para ginekon ofeilete sto oti oi adres odigoi (kata pleiopsifia) riskaroun perisotero ap oti oi ginekes kai deuteron iparxoun perisoteroi adres odigoi para ginekes. Apla pramata. Sto dromo pados oses fores exo sinadisei ''grigori'' gineka exo diaskedasei perisotero ap oti me adres (thelo na apodiknio ton andrismo mou ti na kanoume )
P.S. enimerotika to kalokeri pou mas perase osa atiximata etixe na do eblekotan ke gineka odigos mesa. Ke malista sto 90% ton periptoseon eftaige.... Opote gia pia prosoxi ke trixes milame....
P.S.2. prosopika den exo bei se autokinito me gineka odigo kai oute prokite na bo. Exei tixei meta apo eksodo, edo uk, me parea klp mia gnosti mou na exei autokinito ke oi ipolipoi filoi mou na epibibazode kanonikotata ke ego na perno ta podarakia mu na pigeno spiti. Den tis ebisteuomai poli apla. -
Προσωπικά γνωρίζω γυναίκες που οδηγούν πολύ καλύτερα από ότι ο μέσος άνδρας οδηγός. Από την άλλη, καθημερινά στο δρόμο παρατηρώ γυναίκες να οδηγούν τελείως απρόσεκτα μιλώντας στο κινητο, χαζεύοντας τις βιτρίνες κλπ κλπ. Νομίζω οτι ο τρόπος που έχει μεγαλώσει ο καθένας του δίνει και την οπτική γωνία με την οποία βλέπει τα πράγματα. Αν, λόγου χάρη, τα κοριτσάκια παίζουν με κούκλες ενώ τα αγοράκια με αυτοκινητάκια και κατσαβίδια δεν είναι λογικό μετά η σχέση τους με το αυτοκίνητο να είναι διαφορετική; Επιπλέον, για κάποιο περίεργο λόγο, όσες γυναίκες έχω γνωρίσει παρουσιάζουν μια περίεργη άρνηση στο να μάθουν κάτι παραπάνω σε σχέση με το 'απαιτούμενο' για να οδηγούν ασφαλώς. Επειδή θεωρώ οτι χειρισμός οποιουδήποτε μηχανήματος πέρα από απλές 'μηχανικές' κινήσεις καλό θα ήταν να συνδυάζεται και από ουσιαστική γνώση της λειτουργίας του, θα έλεγα οτι το πραγματικό ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι 'Γιατί οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για τη Μηχανολογία'; Αυτό το είχα παρατηρήσει και στη σχολή, όπου οι περισσότερες συνάδελφοι παρουσίαζαν μια σχετική απέχθεια σε μαθήματα σχετικά με τη 'βαριά μηχανολογία', σε αντίθεση με αυτά του περισσότερο γενικευμένου ενδιαφέροντος.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν, λόγου χάρη, τα κοριτσάκια παίζουν με κούκλες ενώ τα αγοράκια με αυτοκινητάκια και κατσαβίδια δεν είναι λογικό μετά η σχέση τους με το αυτοκίνητο να είναι διαφορετική; Επιπλέον, για κάποιο περίεργο λόγο, όσες γυναίκες έχω γνωρίσει παρουσιάζουν μια περίεργη άρνηση στο να μάθουν κάτι παραπάνω σε σχέση με το 'απαιτούμενο' για να οδηγούν ασφαλώς. Επειδή θεωρώ οτι χειρισμός οποιουδήποτε μηχανήματος πέρα από απλές 'μηχανικές' κινήσεις καλό θα ήταν να συνδυάζεται και από ουσιαστική γνώση της λειτουργίας του, θα έλεγα οτι το πραγματικό ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι 'Γιατί οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για τη Μηχανολογία'; Αυτό το είχα παρατηρήσει και στη σχολή, όπου οι περισσότερες συνάδελφοι παρουσίαζαν μια σχετική απέχθεια σε μαθήματα σχετικά με τη 'βαριά μηχανολογία', σε αντίθεση με αυτά του περισσότερο γενικευμένου ενδιαφέροντος.Συμφωνώ με το ότι σίγουρα ο τρόπος που μεγαλώνει το κάθε φύλο και πόσο εξοικειώνεται με το αντικείμενο παίζει σημαντικό ρόλο... Για παράδειγμα η κόρη ενός μηχανικού ή ενός οδηγού αγώνων έχει περισσότερα ερεθίσματα στο αντικείμενο μεγαλώνοντας άρα και περισσότερες πιθανότητες να ενδιαφερθεί για αυτό από ότι η κόρη του Μπαρμπα Γιάννη του μπακάλη (και συγνώμη δεν έχω τίποτα κατά του Μπαρμπα-Γιάννη του μπακάλη έτσι? ).
Θα διαφωνήσω όμως ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την μηχανολογία... Φυσικά και δεν ενδιαφέρονται όλες, όπως δεν ενδιαφέρονται όλοι οι άντρες. Οι κυρίες που πάνε βόλτα το σκυλάκι τους στην πλατεία του Κολωνακίου κοιτώντας στις βιτρίνες για Louis Vitton (ούτε πως γράφεται δεν ξέρω ) δεν έχουν καμία ελπίδα να ενδιαφερθούν... Η μέχρι τώρα πορεία του club όμως που επιβεβαιώνει πως είναι αρκετές όμως εκείνες που θα θέλανε να ξέρουνε πέντε βασικά πράγματα παραπάνω... και φυσικά δεν αναφέρομαι σε πολύπλοκα πράγματα τα οποία ούτε οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν...
Οι γυναίκες όμως (σε αντίθεση με τους άντρες) έχουν και ένα καλό...
Όταν δεν γνωρίζουν κάτι δηλώνουν άγνοια και δεν προσποιούνται ότι το ξέρουν απλά γιατί οι άλλοι 'περιμένουν' ότι θα το ξέρουν... -
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Οι γυναίκες όμως (σε αντίθεση με τους άντρες) έχουν και ένα καλό...
Όταν δεν γνωρίζουν κάτι δηλώνουν άγνοια και δεν προσποιούνται ότι το ξέρουν απλά γιατί οι άλλοι 'περιμένουν' ότι θα το ξέρουν...Μην το περνάς όμως ως 'προσόν' των γυναικών αυτό. Απλά όπως είπες κι εσύ οι άλλοι είναι πολύ πιο επιεικείς με τις γνώσεις των γυναικών από ότι των ανδρών.
ΥΓ: Γιατί δεν επιτρέπετε την ελεύθερη εγγραφή στο φόρουμ αλλά μονάχα με δικαιώματα ανάγνωσης και χωρίς δικαίωμα αποστολής pm; Έτσι μπορούν κι άλλοι να έχουν κάποιες τεχνικές ευκολίες που παρέχει η μηχανή του φόρουμ (π.χ. να βλέπουν πού υπάρχουν αδιάβαστα θέματα) χωρίς να μπορούν να σας ενοχλήσουν. Έτσι θα αυξήσετε και τον (αναγραφόμενο) αριθμό μελών.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μην το περνάς όμως ως 'προσόν' των γυναικών αυτό. Απλά όπως είπες κι εσύ οι άλλοι είναι πολύ πιο επιεικείς με τις γνώσεις των γυναικών από ότι των ανδρών.Δεν το ανέφερα ως προσόν, αλλά ως καλό έναντι του κακού των αντρών να κοκορεύονται και να ψεύδονται ότι γνωρίζουν (και ότι κάνουν) πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν ισχύουν... Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ
ΥΓ: Γιατί δεν επιτρέπετε την ελεύθερη εγγραφή στο φόρουμ αλλά μονάχα με δικαιώματα ανάγνωσης και χωρίς δικαίωμα αποστολής pm; Έτσι μπορούν κι άλλοι να έχουν κάποιες τεχνικές ευκολίες που παρέχει η μηχανή του φόρουμ (π.χ. να βλέπουν πού υπάρχουν αδιάβαστα θέματα) χωρίς να μπορούν να σας ενοχλήσουν. Έτσι θα αυξήσετε και τον (αναγραφόμενο) αριθμό μελών.
Γιατί αφ'ενός δεν είναι κύριο μέλημά μας να αυξήσουμε τον αριθμό των αναγραφόμενων μελών και σίγουρα όχι με αυτό τον τρόπο... Θα λέμε δηλαδή ότι έχουμε 1000 μέλη εκ των οποίων 730 άντρες?
Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε... -
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Γιατί αφ'ενός δεν είναι κύριο μέλημά μας να αυξήσουμε τον αριθμό των αναγραφόμενων μελών και σίγουρα όχι με αυτό τον τρόπο... Θα λέμε δηλαδή ότι έχουμε 1000 μέλη εκ των οποίων 730 άντρες?
Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε...Δεν είπα να το κάνετε για να αυξήσετε τον αριθμό (αστειευόμουν) αλλά για να διευκολύνετε τους αναγνώστες.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ