-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μία προσπάθεια πού έκανα εγώ καί δέν τά κατάφερα(σέ κάποια φάση,απλά τά παράτησα)ίσως οφείλεται στήν ιδιοσυγκρασία μου.Τσατίστηκα καί...άντε γειά!!!
Αλλά,τό ίδιο έγινε καί όταν προσπάθησα νά μάθω οδήγηση σέ άλλους τρείς φίλους μου!!!
Μάλλον δέν κάνω γιά δάσκαλος!!!Ενώ αντίθετα εγώ, μάλλον λόγω της ιώβειας υπομονής που έχω αποκτήσει από τα φοιτητικά μου χρόνια που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά, έχω καταφέρει (πιστεύω ) να βελτιώσω την οδηγική συμπεριφορά κάποιων γυναικών (να φανταστείτε ότι έπεισα μια φίλη μου για τις ευεργετικά αποτελέσματα του italian tune-up ['ξεκαπνίσματος'] και το κάνει τώρα και η ίδια ), ενώ δεν έχω καν προσπαθήσει το ίδιο με άνδρες γιατί φοβάμαι ότι θα τους προσβάλλω χωρίς να το θέλω και θα τσακωθούμε.
Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες 'μαθήτριες' από τους άνδρες στην οδήγηση για τους λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη, αλλά λίγοι ασχολούνται να τις διδάξουν. Αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες 'μαθήτριες' από τους άνδρες στην οδήγηση για τους λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη, αλλά λίγοι ασχολούνται να τις διδάξουν. Αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε.
Θα ήθελα να προσθέσω το εξής:
Στις δεκαετίες '70-'80, πολλές φορές αναφερόταν ότι τα Fiat 'έβγαζαν πολλές βλάβες' και καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι ήταν χάλια αυτοκίνητα.
Θεωρώ ότι ο βασικός λόγος ήταν ότι από Fiat βρώμαγε ο τόπος, ενώ τα αντίστοιχα γερμανικά ήταν κατά πολύ λιγώτερα (πολύ ακριβά τότε). Τα γερμανικά έβγαζαν, έστω, 5 βλάβες ανά χίλια αυτοκίνητα, ενώ τα Fiat 25 βλάβες. Σαφώς ήταν λιγώτερο αξιόπιστα. Αλλά φαινόταν ότι ήταν πολύ πιο αναξιόπιστα, καθώς άλλο ένα δείγμα 2000 αυτοκινήτων κι'άλλο 20000. Ήταν ο συνολικός αριθμός που έκανε εντύπωση (και γέμισε ο τόπος μικρο-συνεργεία για Ιταλικά!).
Κάθομαι και σκέφτομαι λοιπόν: πριν 10 χρόνια οι γυναίκες οδηγοί ήταν πολύ λιγώτερες. Για κάποιους που μπορεί να θεωρούν το τιμόνι προέκταση των γεννητικών τους οργάνων δεν αποτελούσαν 'απειλή'. Μήπως, όπως τα Fiat, σήμερα 'φαίνεται' περισσότερο ο αριθμός τους? Και, μαζί με τον έμφυτο, ανατολίτικο αντρικό εγωϊσμό μας, οδηγεί αυτό σε διατυπώσεις όπως αυτές που γράφηκαν σ'αυτό το thread?
-
Βασίλη,σέ αυτό τό σημείο θά έπρεπε νά διευκρινήσουμε(ή μάλον να ξεκαθαρίσουμε)τό ποιός είναι ένας καλός οδηγός.
-Είναι ο 'χεράς';
ή
-Είναι ο 'προσεκτικός' καί 'ασφαλής' οδηγός;
Νομίζω ότι οι περισσότεροι θά πούνε ο 'χεράς'.Αυτή είναι η 'παρεξήγηση'τού θέματος.
Λοιπών(θά επαναλάβω αυτό πού έγραψες νωρίτερα),καλός οδηγός είναι αυτός πού κυκλοφορεί ανάμεσά μας,ΧΩΡΙΣ νά θέτει σέ κίνδυνο τήν ζωή μας.
Καί φυσικά μπορούν οι γυναίκες νά οδηγούν χωρίς νά κινδυνεύουν οι υπόλοιποι.Οποιος δέν τό δέχεται αυτό,μάλλον εθελοτυφλεί.Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις.ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ!!! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οταν οδηγεί η αδελφή μου δεν στέλνω μαζί της ούτε γράμμα!! Είναι κίνδυνος θάνατος. Αλλά την μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει είναι οτι το πήρε το δίπλωμα χωρίς να λαδώσει!
Πολύ θα ήθελα να ήξερα τον άνθρωπο που της έδωσε δίπλωμα.Από περιέργεια: προσπάθησες ποτέ να της μάθεις να οδηγεί σωστά;
Αν και θα το ήθελα είναι λίγο δύσκολο να γίνει, γιατί μένει βόρεια Ελλάδα και εγώ Αθήνα και σχεδόν κάθε Σαββακύριακο είμαι στο Λονδίνο. Αρα δύσκολο..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βασίλη,σέ αυτό τό σημείο θά έπρεπε νά διευκρινήσουμε(ή μάλον να ξεκαθαρίσουμε)τό ποιός είναι ένας καλός οδηγός.
-Είναι ο 'χεράς';
ή
-Είναι ο 'προσεκτικός' καί 'ασφαλής' οδηγός;
Νομίζω ότι οι περισσότεροι θά πούνε ο 'χεράς'.Αυτή είναι η 'παρεξήγηση'τού θέματος.
Λοιπών(θά επαναλάβω αυτό πού έγραψες νωρίτερα),καλός οδηγός είναι αυτός πού κυκλοφορεί ανάμεσά μας,ΧΩΡΙΣ νά θέτει σέ κίνδυνο τήν ζωή μας.
Καί φυσικά μπορούν οι γυναίκες νά οδηγούν χωρίς νά κινδυνεύουν οι υπόλοιποι.Οποιος δέν τό δέχεται αυτό,μάλλον εθελοτυφλεί.Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις.ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ!!!Καλος ειναι ο ταχυς οδηγος που συνδυαζει ομως την ταχυτητα και την απολαυση με την ασφαλεια την δικη του και οσων μοιραζονται τον δρομο μαζι του.
Καθε τρελος μπορει να παει γρηγορα,αλλα γρηγορα με ασφαλεια δυστυχως οχι... -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Καλος ειναι ο ταχυς οδηγος που συνδυαζει ομως την ταχυτητα και την απολαυση με την ασφαλεια την δικη του και οσων μοιραζονται τον δρομο μαζι του.
Καθε τρελος μπορει να παει γρηγορα,αλλα γρηγορα με ασφαλεια δυστυχως οχι...Αυτός που περιγράφεις είναι ο **ιδανικός **οδηγός, ιδιαίτερα αν έχει συνέχεια και συνέπεια σε μια τέτοια συμπεριφορά.
Αλλά εμένα μου αρκεί απλώς να κυκλοφορώ ανάμεσα σε 'καλούς' οδηγούς.
-
Για σιγά ρε παιδια, για σιγά. Το ίδιο παράπονο μπορεί να εκφράσουν και οι γυναικες. Έχει περάσει προ πολλού ο καιρός που όταν γινόταν μια ματσακουλιά στο δρόμο ΄πίστευα και εγώ ότι πίσω απο το τιμόνι είναι μια γυναίκα. Πάνω από το 80% των περιπτώσεων πια βλέπω άντρα. Γιατί πάτε πίσω που μου καβαλήσατε όλοι και από ένα γρήγορο GTi το οποίο πιο πολύ θόρυβο κάνει πάρα παίρνει τα αλογάκια του και όποιον πάρει ο χάρος??? Κοιμάστε στα φανάρια γιατί σίγουρα διπλαρώνετε κάποια γκόμενα και δεν σας αρέσει κανένα απο τα τρία χρώματα για να περάσετε το φανάρι??? Απλά σας πονάει ότι οι γυναίκες πια κυκλοφορούμε με ΓΡΗΓΟΡΑ και πανάκριβα αμάξια και βγάζετε όλη την κακία σας.
-
Ο χρήστης Μαρίνα έγραψε:
Απλά σας πονάει ότι οι γυναίκες πια κυκλοφορούμε με ΓΡΗΓΟΡΑ και πανάκριβα αμάξια και βγάζετε όλη την κακία σας.Τις οποίες προσπερνάμε στις στροφές. Γιατί; μάλλον θα πρέπει να βάλω στην υπογραφή μου όλοι και όλες
-
Υπάχρουν και γυναίκες που δεν τις περνάνε στις στροφές και στις ευθείες είναι άπιαστες.........
-
Ο χρήστης Μαρίνα έγραψε:
Υπάχρουν και γυναίκες που δεν τις περνάνε στις στροφές και στις ευθείες είναι άπιαστες.........Μέχρι να συναντήσω κάποια θα επιμένω ότι είστε αργές
-
Να φοβάσε τα ραντεβου και να μην εύχεσαι τις τυχαίες συναντήσεις.........
-
Ουπςςςςςςς απο τον πολύ φόβο έφαγα το ΑΙ στο τέλος. σόρρυ για το ορθογραφικό.........
-
Ήμουν σήμερα με συμφοιτήτρια μου σήμερα στη Λ.Νίκης. Οδηγούσε αυτή και είχαμε ένα CRV μπροστά που πήγαινε αργά. Γυρνά και μου λέει γυναίκα είναι σίγουρα. Την προσπερνά και μου λέει κοίτα είναι γυναίκα?. Όντως ήταν και τι μου λέει? Στο 'πα εγώ δεν στο 'πα
Πέρα από την πλάκα υπάρχουν καλές γυναίκες και κακές γυναίκες όπως υπάρχουν και καλοί άνδρες και κακοί άνδρες οδηγοί.
Για κοιτάξτε και αυτό
http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... d356.shtml
αλλά και αυτό
http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... _001.shtml
για του λόγου το αληθές. -
Κάτι άλλο που επιβεβαίωσα και σήμερα, που είχα αργήσει να ξεκινήσω για το γραφείο:
Γενικότερα πιστεύω ότι οι θυλικού γένους οδηγοί είναι πιο 'προσεκτικοί' (ας μην αναλύσω εδώ τους λόγους) αλλά, ρε παιδί μου, μερικές είναι ή απίστευτα κότες ή υπερβολικά (σε σημείο να κόβεις φλέβες!) ευγενικές... Ήταν στην είσοδο σε μια πλατεία μια κοπελιά μποστά μου η οποία περίμενε (ενώ είχε και προτεραιότητα) να εξαφανιστούν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα από το δρόμο σε ακτίνα 100 μέτρων για να κάνει να ξεκινήσει... Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, αφού έχεις τραβήξει χειρόφρενο, γιατί να σταματήσουν για να περάσεις? Και τους άλλους πίσω δεν τους λυπάσαι?!...Να είμασταν όλοι τόσο ευγενικοί...
-
Κάτι μου λέει ότι ό,τι κάνουν οι γυναίκες το κάνουμε και εμείς, σε λάθη εννοώ...
Απλά επειδή είναι γυναίκες τα προσέχουμε οι άντρεςΛογικά θα ισχύει και το αντίθετο αν μπούμε σε μια κουβέντα γυναικών!
Ή όχι?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Κάτι μου λέει ότι ό,τι κάνουν οι γυναίκες το κάνουμε και εμείς, σε λάθη εννοώ...
Απλά επειδή είναι γυναίκες τα προσέχουμε οι άντρεςΛογικά θα ισχύει και το αντίθετο αν μπούμε σε μια κουβέντα γυναικών!
Ή όχι?
Λοιπόν υπάρχουν μερικές, ας πούμε η δικιά μου, που σε στιγμές ειλικρίνειας παραδέχονται τα ελλατώματά τους (π.χ. ατολμία, που αναφέρθηκε πιο πάνω) και θα ήθελαν να τα αντιμετωπίσουν.
Είναι και άλλες που το παίρνουν πατριωτικά, στο στυλ της Μαρίνας, πιο πάνω!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ή όχι?
Λοιπόν υπάρχουν μερικές, ας πούμε η δικιά μου, που σε στιγμές ειλικρίνειας παραδέχονται τα ελλατώματά τους (π.χ. ατολμία, που αναφέρθηκε πιο πάνω) και θα ήθελαν να τα αντιμετωπίσουν.
Είναι και άλλες που το παίρνουν πατριωτικά, στο στυλ της Μαρίνας, πιο πάνω!
Όταν λες το ΤΟΥΣ όμως ...για τι δείγμα μιλάμε?
Για τις 10 φίλες τις?
Γιατί έτσι όλοι ξέρουμε 10 άντρες που οδηγάνε χάλια...Όσο για την Μαρίνα, όντως πολύ πατριωτικά το πήρε!
-
Σίγουρα σε μερικά πράγματα η άντρες είναι καλύτεροι και η γυναίκες όχι, όπως και το αντίθετο εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε ένα forum για το μεγάλωμα ενός μωρού θα γινόταν μια τέτοια συζήτηση και θα γέλαγαν μαζί μας (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και στης δυο περιπτώσεις ) το ότι μια γυναίκα δεν ξέρει να οδηγάει καλά (λάθος για μένα) και από την άλλη πρέπει να πάει στη δουλεία για να προσφέρει για το σπίτι ( η οποίον άλλο λόγο θέλετε )και φυσικά χρειάζεται ένα μεταφορικό μέσο θα πάρει αυτοκίνητο τώρα το πόσο ακριβό η φτηνό μαγκιά της οποίος τα έχει καλό είναι να τα ξοδεύει (μια ζωή την έχουμε) πλέον το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι και όχι απλός ένα μεταφορικό μέσο(πολύ και διάφορη λόγοι που σηκώνουν πόλη κουβέντα )δεν πιστεύω πως ένας επαγγελματίας οδηγός έχει προτεραιότητα πανό από τους άλλους (εκτός φυσικά εάν οδηγάει ασθενοφόρο κτλ) και ούτε το δίπλωμα που λέει πάνω επαγγελματίας είναι το καλύτερο πειστήριο καλού οδηγού
Ακόμα αφού όλοι εμείς η άντρες ήμαστε τόσο καλοί και προσεχτικοί εάν τις προσέχαμε δεν θα είχαν τόσα ατυχήματα -
Περίπου τι ποσοστό αντρών και γυναικών οδηγών υπάρχει στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όταν λες το ΤΟΥΣ όμως ...για τι δείγμα μιλάμε?
Για τις 10 φίλες τις?
Γιατί έτσι όλοι ξέρουμε 10 άντρες που οδηγάνε χάλια...Κοίταξε, ο καθένας κοιτάζει πρώτα τα δικά του ελλατώματα, ή αυτά που θεωρεί ελλατώματα. Έτσι θα έπρεπε να γίνεται τουλάχιστον.
Αλλά μη νομίζεις ότι και οι γυναίκες δεν κάνουν κριτική σε άλλες γυναίκες που βλέπουν στο δρόμο. Ίσως είναι και πιο επικριτικές από εμάς σε κάποιες περιπτώσεις (αυτό το τελευταίο είναι κάτι γυναικείο που δεν προσποιούμαι ότι το καταλαβαίνω! )
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ