-
Πάντως...μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε βρε αθεόφοβοι!!!
Ολο στο φαγητό ο νούς σας!!!Ρε συ Βασίλη....αστους ρε...θα φάμε μόνοι μας!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως...μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε βρε αθεόφοβοι!!!
Ολο στο φαγητό ο νούς σας!!!Ρε συ Βασίλη....αστους ρε...θα φάμε μόνοι μας!!!!
ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ
-
6 βαθμοί σήμερα και το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε!
Διαφοροποιημένο όμως!Ο κινητήρας πήρε σαν μπουκωμένος αλλά 'καθάριζε' μόνο ανάμεσα στις 2500-3800!!
Απο τις 3800 και πάνω πάλι μπούκωνε και από την εξάτμιση έβγαζε καπνό γαλαζιο/γκρι!!!!
Αρα ούτε αισθητήρες είναι!!
Θα το πάω στον Σπανό να το αφήσω να τελειώνω!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
6 âáèìïß óÞìåñá êáé ôï ðñüâëçìá îáíáåìöáíßóôçêå!
ÄéáöïñïðïéçìÝíï üìùò!
Ï êéíçôÞñáò ðÞñå óáí ìðïõêùìÝíïò áëëÜ 'êáèÜñéæå' ìüíï áíÜìåóá óôéò 2500-3800!!
Áðï ôéò 3800 êáé ðÜíù ðÜëé ìðïýêùíå êáé áðü ôçí åîÜôìéóç Ýâãáæå êáðíü ãáëáæéï/ãêñé!!!!
Áñá ïýôå áéóèçôÞñåò åßíáé!!
Èá ôï ðÜù óôïí Óðáíü íá ôï áöÞóù íá ôåëåéþíù!!!!Äåí âñßóêåéò ìïôÝñ Ì3 íá õóç÷Üóåéò ,óâÞóå êáé ôá Ì áðï ôï êáðÜêé óéãÜ ìçí êÜôóïõí íá êïéôÜîïõí áñéèìü åêåé ìÝóá Þ Ýíá áðï 325 , íá ÷ïñôÜóåéò ðÜíôåò êáé íá óïõ öýãåé êáé ôï 'ìéêñüâéï' ôïõ ãáñãáëÞìáôïò ?
Ï ãáëÜæéïò óçìáßíåé ëÜäéá -ÖëÜíôæåò êÜðïéá âáëâßäá -Ìéá êáé áíïßîáíå êáðÜêé ãéá íá åëÝãîïõí êáé íá îáíá÷ñïíßóïõí ôï âÜíïò ôóéìïõ÷Üêéá âáëâßäùí áëëÜîáíå ?Åñþôçóç -ðáãßäá áõôü .
Ï ãêñß ðéèáíüí âáëâßäá Þ êáé êáôáëýôçò . -
Εμένα κάτι τέτοια περίεργα μου έκανε όταν είχα βάλει extra ρυθμιστή πίεσης και μπούκωνε... (δεν σχολιάζω την επιλογή μου).
Όπως έχει ειπωθεί το μίγμα είναι πλούσιο αλλά μόνο όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Όταν ζεσταθεί το αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά από ότι κατάλαβα.
Συνεπώς το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιον αισθητήρα ο οποίος ελέγχει και τη θερμοκρασία του κινητήρα και μπορεί να αλλάξει το μίγμα του αυτοκινήτου.
Έχω ακούσει διάφορα σε άλλα αυτοκίνητα. Μέχρι και κολλημένο αισθητήρα βαρομετρικής πίεσης... (έχουν και τέτοιο τα αμάξια; )
Κάτι πρέπει να έχει να κάνει με τη βαλβίδα τουτ ρελαντί, την πεταλούδα, το AFM ή κάτι τέτοιο και φοβάμαι ότι φταίει το/τα φίλτρα... (το φοβάμαι και για το δικό μου μιας και τον τελευταίο καιρό το ρελαντί κάνει τα δικά του. Δεν σβήνει αλλά μένει ψηλά και θέλει ξερογκαζια, μπορεί να ανέβει μόνο του στην κίνηση από τις 800 στις 1000/1100/1300 ανάλογα με τα κέφια και εμένα το κάνει όταν ζεσταίνεται το αυτοκίνητο. Είναι δλδ πιο έντονο το καλοκαίρι).
Στο συνεργείο μου έχουν πει ότι είναι η βαλβίδα του ρελαντί ή κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς.
Ο λάμδα ή λειτουργεί ή δεν λειτουργεί και μπορεί να φανεί πολύ εύκολα στο μηχάνημα που κάνει τεστ στον εγκέφαλο στο συνεργείο. Το ψιλοαποκλείω όμως να είναι λάμδα ή οτιδήποτε άλλο απλά διότι όλα τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν το αμάξι είναι κρύο.Έχουν ελεγχθεί όλοι οι αισθητήρες που μετρούν και θερμοκρασία στην εισαγωγή;
Βέβαια ο καπνός είναι λίγο ανησυχητικός...
Μήπως είναι μπλε βενζίνη; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Διαφοροποιημένο όμως!Ο κινητήρας πήρε σαν μπουκωμένος αλλά 'καθάριζε' μόνο ανάμεσα στις 2500-3800!!
Απο τις 3800 και πάνω πάλι μπούκωνε και από την εξάτμιση έβγαζε καπνό γαλαζιο/γκρι!!!!
Αχ, Νίκο μου, σε συμπονώ και συμπάσχω!
Τι να πούμε και μεις με το 307 και το ζουάν του! -
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
...Έχω ακούσει διάφορα σε άλλα αυτοκίνητα. Μέχρι και κολλημένο αισθητήρα βαρομετρικής πίεσης... (έχουν και τέτοιο τα αμάξια; )..
Ναι, ο λεγόμενος MAP (Magnifold Absolut Pressure) Sensor.
-
Πρόσφατα αλλάχθηκε και ο αισθητήρας θερμοκρασίας υγρών κινητήρα και αυτός της θερμοκρασίας αέρα!!
Ο καπνός όταν ανέβουν οι στροφές είναι άκαυστη βενζινη (μέχρι φλόγες)!!
Αλλωστε μυρίζει και βενζίνη όσο δουλέυει γύρω στις 400-500 στροφές προσπαθώντας να ανεβάσει ρελαντί!!!
Πολύ φοβάμαι ότι κάτι έχει γίνει τότε που άλλαξα πρόγραμμα (Weber) και μετά ξαναγύρισα στο 'μαμά'!!!
Edit: Στον κ.Τάκη μας δεν απαντώ...έχω κάνει τάμα στην Παναγίτσα!!!!
-
Νίκο , άστο στο συνεργείο με εντολή να το βάλουν μπροστά το επόμενο πρωί με το διαγνωστικό στη φίσα και να ελέγξουν τις θερμοκρασίες που λένε οι αισθητήρες του νερού και του αέρα. Να καταγράψουν τις θερμοκρασίες και όλες τις άλλες παραμέτρους της μηχανής (πίεση εισαγωγής - τιμή λ - ροή αέρα - στροφές - θέση πεταλούδας κλπ.)
Τη στιγμή της εκκίνησης θα πρέπει να διαβάζουν την θερμοκρασία του περιβάλοντος ... πχ. περίπου 6 βαθμούςΑν έχουμε την καταγραφή αυτή .... θα το βρούμε
-
Α, κάτι θυμήθηκα τώρα!!
Ένας φίλος σε ένα Ibiza (χωρίς ηλεκτρονικό γκάζι) είχε πρόβληματα με το μίγμα διότι είχε χαλάσει ο ροοστάτης του γκαζιού (ένας αισθητήρας που δείχνει τη θέση του γκαζιού στην ECU).
Αν έχει χαλάσει αυτός τότε μπορεί να οφείλονται σε αυτή την αιτία τα προβλήματα.
Το πρωινό μπούκωμα μπορεί να οφείλεται σε overflooding κατά το σβήσιμο του αυτοκινήτου.Δοκιμαστε να πατάτε ξερογκαζιές πριν το σβήσετε (ή και να το σβήσετε με στροφές) για να δείτε αν θα επαναλαμβάνεται το πρωινό μπούκωμα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ φοβάμαι ότι κάτι έχει γίνει τότε που άλλαξα πρόγραμμα (Weber) και μετά ξαναγύρισα στο 'μαμά'!!!Με βάση αυτό και τρίτη πηγή έμαθα ότι το πέρασμα από το δεύτερο πρόγραμμα ξανά στο εργοστασιακό δεν είναι και τόσο απλό...
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μου είπαν η επαναφορά στο εργοστασιακό δεν μπορεί να γίνει από την αντιπροσωπία αλλά από το βελτιωτή, ώστε να μην μείνουν τμήματα του 'βελτιωτικού' πρόγραμματος στην μνήμη του εγκεφάλου της ECU.Παραπάνω λεπτομέριες δεν ξέρω για να σας πω...
Μπορεί να μάθω περισσότερα και να επιστρέψω ή να τα γράψει και ο ίδιος... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Νίκο , άστο στο συνεργείο με εντολή να το βάλουν μπροστά το επόμενο πρωί με το διαγνωστικό στη φίσα και να ελέγξουν τις θερμοκρασίες που λένε οι αισθητήρες του νερού και του αέρα. Να καταγράψουν τις θερμοκρασίες και όλες τις άλλες παραμέτρους της μηχανής (πίεση εισαγωγής - τιμή λ - ροή αέρα - στροφές - θέση πεταλούδας κλπ.)
Τη στιγμή της εκκίνησης θα πρέπει να διαβάζουν την θερμοκρασία του περιβάλοντος ... πχ. περίπου 6 βαθμούςΑν έχουμε την καταγραφή αυτή .... θα το βρούμε
Ο μάστορας τα λέει καλά, θα το βρούμε... Πήγαινε για μετρήσεις τώρα! Η επαναφορά προγράμματος είναι ύποπτη....
Πάνω που θα σου πρότεινα να πηγαίναμε ένα τουρινγκ στην Νορβηγία....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πάνω που θα σου πρότεινα να πηγαίναμε ένα τουρινγκ στην Νορβηγία....πού ξέρεις, μπορεί κάτω από τους -10C να παίρνει μια χαρά το πρωί
Σπύρος
-
Να ξαναβάλω το πρόγραμμα της Weber να δω αν διορθώνεται?!Το πρόγραμμα ηταν όλοπάνω σε νέα EPROM!Βγήκε η μία και μπήκε η άλλη!
Και έγινε από τον βελτιωτή!
Μπαααα!
Οτι λέει ο Βασίλης!Θα τους το πάω και θα δούμε τι θα πουν!!Αχ τι τραβάμε!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα είχα πει εγώ στον Κισσό αλλά γελάγατε
Πάλι θα φάμε το χειμώνα με κλάματα για μπουκωμένα γερμανικά μοτέρ και αισθητήρες. -
.. αν δεν παρεις ενα σωστο αυτοκινητο απο την αρχη, και αρχισεις μετα να το ... γαργαλας μπας και το σουλουπωσεις ....
τελος παντων, για να δουμε τι θα δουμε... εχει ενδιαφερον το θεμα!
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Τα είχα πει εγώ στον Κισσό αλλά γελάγατε
Πάλι θα φάμε το χειμώνα με κλάματα για μπουκωμένα γερμανικά μοτέρ και αισθητήρες.Πάντως ότι θα φάμε...θα φάμε!!!
-
Το γνωρίζω και εγώ ότι το πρόγραμμα είναι στην EPROM αλλά έτσι είπε ο φίλος και ξέρει από αυτά...(το ενδιαφέρουν κάτι τέτοια).
Δεν θέλω να πω αερολογίες διότι ως μηχανικός πρέπει να τα προσέχω αυτά που λέω...
Αυτό που έχω να προτείνω είναι ένα reset στο εγκέφαλο.
Δλδ σβήσιμο, βγάλσιμο των πόλων της μπαταρίας για όλο το βράδυ και μετά ξανά βάλσιμο και τεστ.Σε αυτή τη φάση ο εγκέφαλος μάλλον έχει έλθει σε μία κατάσταση που δεν ξέρει τι να κάνει...
Έχει δοκιμαστεί αυτό;
-
Οχι,η μπαταρία εχει αποσυνδεθεί για μάξιμουμ 20'!!!! Λές?!!
Να έχει κρατήσει δηλαδή κάποιες παραμέτρους (π.χ. χρόνος ψεκασμού από τα μπεκ!) και να μην μπορεί να λειτουργήσει με τις νέες παραμέτρους?!!Τι λές τώρα!!!!!???? ....αμα είναι αυτό κερνάω μπριζόλες!!!!
-
Τον παραπάνω χρόνο τον αναφέρω με τη λογική ότι ο εγκέφαλος μπορεί να κρατάει κάποιας δεδομένα, λόγω πυκνοτηκών φαινομένων (λέμε τώρα...) ή αν έχει κάποια μικρή μπαταρία (δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο).
Ας ελπίσουμε ότι αυτά που έχει κρατήσει δεν είναι αποθηκευμένα σε κάποια solid state μνήμη (διακοπτικού τύπου, flash memory).
Στις παραπάνω περιπτώσεις αυτό που του ζητάμε είναι να σβήσει τα παλιά δεδομένα (που έχουν προέλθει από την παλιά EPROM και να φτιάξει νέα με βάση τη 'μαμά' EPROM).
Αν η μνήμη που έχει ο εγκέφαλος δεν θέλει τροφοδοσία τότε θα πρέπει να πατε σε κάποιο συνεργείο (του βελτιωτή ή της αντιπροσωπίας) και είτε να σβήσουν την μνήμη είτε να φορτώσουν τα δεδομένα από τη μνήμη ενός normal 320.
H EPROM έχει απλά το πρόγραμμα που τρέχει η ECU. Μπορεί όμως το πρόγραμμα αυτό να ζητά δεδομένα από την μνήμη της ECU τα οποία με την αλλαγή της EPROM δεν είναι σωστά και να γίνεται έτσι το μπάχαλο.
Κατ'αρχήν όμως δοκιμάστε το reset που είπαμε.
Πρόβλημα με την BMW! ::[ΛΥΘΗΚΕΕΕΕ!!!]::