-
Πρώτη διάγνωση είναι ότι φταίει ο εγκέφαλος!
Πάντως ο υπεύθυνος στον Σπανό ηταν ιδιαίτερα εξυπηρετικός και κατάλαβε (επιτέλους κάποιος κάθησε και άκουσε!!!) το πρόβλημα!!!
Το έχουν ξαναδεί το 'έργο' μάλλον!!!Βασίλη δυστυχώς (ή ευτυχώς! ) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει τόσα ηλεκτρονικά!
Αντίστοιχα YannisWalker δεν υπάρχει περίπτωση να έχει παραμείνει κάτι στην μνήμη μιας και όλα είναι στο EPROM!Αν κάτι δεν εχει πάει καλά αυτό είναι κατά το βάλε/βγάλε!!!Πάντως ο άνθρωπος μου είπε 'αφήστε το,θα κάνει κρύες μέρες τώρα οπότε μπορούμε και να δούμε αν διορθώσαμε το πρόβλημα!'....Επιτέλους!!
-
Αυτή η διάγνωση δεν μου κάθεται καλά ....
Ο εγκέφαλος έχει σίγουρα τη δυνατότητα να διαβάσεις τις τιμές των αισθητήρων με το διαγνωστικό.
Ο συγκεκριμένος εγκέφαλος όταν τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα κάνει reset μόνο τις self learning λειτουργίες του και όχι τα fault codes και service/oil lights. ( γίνονται reset κι αυτά αν θέλεις με jumper στα κατάλληλα pin της φίσας ..... reset)Τουλάχιστον έχουν την όρεξη να το ψάξουν ..... ευτυχώς θα συνεχίσει να κάνει κρύο
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αυτή η διάγνωση δεν μου κάθεται καλά ....
Ο εγκέφαλος έχει σίγουρα τη δυνατότητα να διαβάσεις τις τιμές των αισθητήρων με το διαγνωστικό.
Ο συγκεκριμένος εγκέφαλος όταν τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα κάνει reset μόνο τις self learning λειτουργίες του και όχι τα fault codes και service/oil lights. ( γίνονται reset κι αυτά αν θέλεις με jumper στα κατάλληλα pin της φίσας ..... reset)Τουλάχιστον έχουν την όρεξη να το ψάξουν ..... ευτυχώς θα συνεχίσει να κάνει κρύο
Βασίλη θα τους ξαναρωτήσω γιατι μπορεί να μην κατάλαβα εγω καλά!!
-
Τελικά έκανα λάθος!
Το διαγνωστικό όντως (α ρε Βασίλη!) μετράει τα πάντα!
Και έδειξε κανονικές τιμές σε όλα!!Ο εγκέφαλος επίσης δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα!
Εχουν αντιμετωπίσει πάλι παρόμοια κατάσταση και λύθηκε με την χρήση άλλων μπουζί (7άρια)!!Τους είπα ότι έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα μπουζί (εκτός από τα 7άρια NGK που μου έχει στείλει μια ψυχή από τα Γιάννενα!!! )!!!
Πάντως ζήτησαν (κι αυτό είναι καλό) να το κρατήσουν για δοκιμή σε κρύες συνθήκες!
Για να δούμε!!!! -
Χμμμ..... τώρα τι μπουζί φοράς ;; .... αν είναι 8άρια παραείναι ψυχρά !!!
Οταν λες έδειξε κανονικές τιμές σε όλα , το συνέδεσαν πρωί-πρωί με 3 βαθμούς ;; Αφού το κράτησαν πες τους να το ξαναμετρήσουν πρωί-πρωί ...
-
Ναι Βασίλη!Πρωί πρωι!Και συνέχισαν και όσο δούλευε το μοτέρ!! (βέβαια με την αλλαγή μπουζί πήρε αμέσως!)
Οι ενδείξεις ήταν φυσιολογικές,δεν ρώτησα λεπτομέρειες!Το μόνο που δεν έχει αλλαχθεί και δεν ελέγχεται εκείνη την στιγμή νομίζω ότι είναι ο λάμδα!!
Πάντως είναι καλό 1) ότι θέλουν να το κρατήσουν για παρακολούθηση 2) ότι το έχουν ξανααντιμετωπίσει 3) ότι τελικά βλέπουν ενδείξεις στο διαγνωστικό!!!Ετσι δεν είναι?!!
Από μαμά φοράει 7 άρια!!
Εγω έχω βάλει μέχρι και 5άρια Nippon!!!(22άρια πλατινέ)Παρεπιμπτόντως πάντως τους ειπα να μου αλλάξουν και τα εμπρός ρουλεμάν!!! (ε ρε φωνές τώρα ο Στέλιος!!! )
-
Βάλτης λοιπόν ένα σετ καλά 7άρια και βλέπεις .... τα μπουζοκαλώδια τα έχεις αλλάξει ;;
Ο Στέλιος δεν ακούει
-
Το μοτέρ μου έχει εναν πολλαπλασιαστή για κάθε μπουζί!!!
Εννοείς τα καλώδια που φτάνουν εκει?...Οχι!!Να τους πω να τα αλλάξουν?Τωρα που δεν ακούει ο Στέλιος δηλαδή!!!
-
Αυτά τα άτιμα .. είναι πολύ ύπουλα !! ..... δεν μπορείς να καταλάβεις αν λειτουργούν σωστά ...
δεν θυμάμαι είναι ενσωματωμένα τα καλώδια με τους πολλαπλασιαστές ;;Αστη με τα καινούργια μπουζί , θα δεις και τι θα σου πουν αύριο και βλέπεις .
-
Οχι δεν είναι ενσωματωμένα Βασίλη!Εχουν φίσα που σηκώνεις πρώτα ένα μεταλλικό άγκιστρο και στην συνέχεια ξεκουμπώνεις την φίσα!
Ναι,όντως!Ενα ένα!!Αλλωστε φαντάζομαι ότι τώρα εχουμε καλύτερες πιθανότητες να βρούμε μια άκρη!
Γιατι όπου αλλού το έχω πάει πειραματιζόντουσαν επάνω στο αυτοκίνητο και μερικοί (BMW dealers κιόλας) έκαναν λές και τους έλεγα να πιάσουν σκατά!!!
Εχουν καλομάθει σε λάδια,μπουζί,φίλτρα μου φαίνεται!!!!
-
Ναι , αυτό με τα συνεργεία έχει γίνει εκνευριστικό. Είναι όλοι καλοί .... για σέρβις ρουτίνας ...... μην τους πεις για βλάβη μόνο .... τούς σκοτώνεις
Οκ λοιπόν , εάν δεν γίνει τίποτα με τα μπουζί βλέπουμε για μπουζοκαλώδια ...
-
Λοιπόν!
Χθές βράδυ,επιτέλους,το πρόβλημα παρουσιάστηκε ενω το αμάξι είναι στο συνεργείο!!!!
Το καταγραφικό δείχνει όλες τις τιμές (αέρα εισαγωγής,υγρών κινητήρα κλπ) στα φυσιολογικά επίπεδα!
Εγινε ολονύκτια αποσύνδεση της μπαταρίας και το πρωί δεν παρουσιάστηκε το πρόβλημα!!!!
Ομως....θα γίνει αλλαγή της βαλβίδας εμπλουτισμού μίγματος κρύας εκκίνησης!!! (θα φωνάζει πάλι ο Γκρίνιας...αλλά ποιός τον ακούει μωρέ?!!! )
Το συγκεκριμένο μοτέρ κατά την εκκίνηση με κρύο,ψεκάζει μία φορά με καύσιμο,προκειμένου να πάρει πιο εύκολα!
Θεωρούν λοιπόν ότι μάλλον η βαλβίδα αυτή δεν λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο (λόγω χρόνου ή αριθμών ψεκασμού)....!!!!...Σωστά Βασίλη?!!
Γι' αυτό και μουσκεύουν τα μπουζί αλλά και παίρνει αμέσως μόλις τα αλλάξεις!!!Για να δούμε!!!.....Επιτέλους είμαι αισιόδοξος!!!
ΥΓ Ηδη βρήκαν εγκέφαλο μεταχειρισμένο,ώστε αν ξαναπαρουσιασθεί το πρόβλημα να μου τον αλλάξουν για να μπορέσω να δω αν είναι αυτό!!!!
-
..... δεν νομίζω ότι υπαρχει τέτοια βαλβίδα στον Μ52 !!!
Την παραπάνω ποσότητα καυσίμου την ρίχνουν τα μπεκ , τον παραπάνω αέρα τον ρυθμίζει η ΙCV (Idle Control Valve) ..... ανάλογα την θερμοκρασία αέρα - νερού15 λεπτά δείνει η BMW για το reset του εγκεφάλου , οπότε το ολονύκτιο απέδωσε
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
θα γίνει αλλαγή της βαλβίδας εμπλουτισμού μίγματος κρύας εκκίνησης!!!Την παραπάνω ποσότητα καυσίμου την ρίχνουν τα μπεκ , τον παραπάνω αέρα τον ρυθμίζει η ΙCV (Idle Control Valve) ..... ανάλογα την θερμοκρασία αέρα - νερού
Θα συμφωνούσα με το ΒΑΣΙΛΗΣ αλλά αυτό με μπερδεύει:
Βασίλη,η ICV είναι καινούργια!Αλλάχτηκε πριν 5 μέρες!!
(2/2/2004)
Τι βαλβίδα είναι αυτή που δεν είναι η ICV ? (κάνει και ρίμα )
-
Θα σας πω ποιά βαλβίδα είναι την Δευτέρα!Μπορεί και να'ναι η ICV!!!
Μ50 όχι Μ52...ατσάλινο μπλόκ όχι αλουμίνιο!!!
Μπορεί πάντως η όλη διαδικασία να είναι θέμα εγκεφάλου με βάση τις ενδείξεις των βαλβίδων!!!
-
Μ50 ... σιδερένιο μπλοκ .... ρεκτιφιέ 84mm + στροφαλοφόρος-πιστόνια = 328 ... χωρίς να αλλάξουν τα νούμερα
-
ΒΑΣΙΛΗ
Λεγε αμεσως τι ξερεις για αντιστοιχη περιπτωση Alfa 75 1,6
(σε βλεπω εγω να μενεις νηστικος... δε θα προλαβεις γιατι ολο θα απαντας!! )
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μ50 ... σιδερένιο μπλοκ .... ρεκτιφιέ 84mm + στροφαλοφόρος-πιστόνια = 328 ... χωρίς να αλλάξουν τα νούμεραΤο ξέρω!...Αλλά το φοβάμαι!!...Το ρεκτιφιέ αν δεν πετύχει την έβαψα!
Χώρια που θέλει αρκετό άνοιγμα ο κύλινδρος και θα έχει επιπτώσεις στην αξιοπιστία και την μακροζωία!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μ50 ... σιδερένιο μπλοκ .... ρεκτιφιέ 84mm + στροφαλοφόρος-πιστόνια = 328 ... χωρίς να αλλάξουν τα νούμερα
Το ξέρω!...Αλλά το φοβάμαι!!...Το ρεκτιφιέ αν δεν πετύχει την έβαψα!
Χώρια που θέλει αρκετό άνοιγμα ο κύλινδρος και θα έχει επιπτώσεις στην αξιοπιστία και την μακροζωία!!!... την ποια και την ποια ????
-
αξιοπιστία και μακροζωία βρε!!!
Το σκέφτεσαι να μην ήταν BMW??!!!
Πρόβλημα με την BMW! ::[ΛΥΘΗΚΕΕΕΕ!!!]::