-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ότι ενας δρόμος είναι ευθεία δεν αρκεί για να βάλουμε'150',υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψην,αν δεν υπάρχει διαχωριστικό για το αντίθετο ρεύμα πχ η ταχύτητα των 120+ είναι ο καλύτερος φίλος του νεκροθάφτη!
Δηλαδή, στα τμήματα της Κορίνθου-Πατρών που δεν έχουν διαχωριστική νησίδα(το 85% της διαδρομής) πιστεύεις πως δεν γίνεται να κινηθείς με ασφάλεια με ταχύτητες άνω των 120χλμ.;
Αν όντως το πιστεύεις αυτό τότε θα συμφωνήσω πως είσαι λίγο(?) ...υπερβολικός! -
Στο συγκεκριμενο δρομο και βεβαια μπορεις να πας με παραπανο στα πιο πολλα σημια αλλα μην ξεχναμε οτι τα 120 χαω ειναι και το μεγαλυτερο οριο που υπαρχει στον κοκ οποτε μην περιμενει κανεις να του πουν να παει με παραπανο και να ειναι νομιμος. ακομα μην ξεχναμε οτι στους δρομους δεν κυκλοφορουμε μονοι μας σε πολους δρομους που τα ορια ειναι 50-60-70 μπορουμε να κινηθουμε με υπερδιπλασια ταχυτητα αλλα αν πεταχτει ενα ντατσουν απο παρακημενο χωραφι να δω πως θα σταματησει κανεις.
επισης απο ταλιγα που ξερω το μεγαλυτερο οριο και παλι για αυτοκινητοδρομο στην ΕΕ ειναι τα 130 στην Ιταλια αν κανω λαθος διορθωστε με.Και στο φιναλε φιναλε ποσο χρονο νωμιζεται οτι θα κερδισει κανεις αν πειγενει πιο γρηγορα απο τα 120 εγω σας λεω ελαχιστο πιο κατω θα πετυχει μποτιλιαρισμα η νταλικες οποτε θα αναγκαστη να κοψει που σημαινει οτι θα φτασει στον προορισμο του σχεδων στον ιδιο χρονο με ενα που πηγαινε λυγο πιο συνετα
Επηδη εχω κανει το αθηνα υγουμενιτσα αρκετες φορες σας λεω οτι συνηθως αυτους που τρεχουν πολυ τους σηνανταω στο ριο να περιμενουν το φερι μποτ η στην υγουμενιτα στο λιμανι να περιμενουν το καραβι για κερκυρα. Ενω στο δρομο αυτοι ρισκαρουν να φανε κληση για 40+ ενω εγω αν φαω και δεν μου τη χαρισουν θα ειναι απλη ουτε δικαστηρια ουτε τιποτα. -
Και στο φιναλε φιναλε ποσο χρονο νωμιζεται οτι θα κερδισει κανεις αν πειγενει πιο γρηγορα απο τα 120 ........
Παιδιά, εχει απολυτο δικιο σε αυτο.Ετσι ακριβως ειναι, το οφελος ειναι μηδαμινό.
Και το λεω εγω αυτό που τρέχω αρκετά
Πηγαινοντας προς Αμφιλοχια ειτε τρεχω ειτε οχι οι διαφορες ειναι μικρες.
Αλλα το θεμα ειναι ψυχολογικό, νομιζω οτ αν πηγαινω με 100 δεν θα φτασω ποτε... -
Το θέμα δεν νομίζω πως έιναι τα 120 και το αν πρέπει να γίνουν πχ. 140, αλλά τα 50 ή 60 που βλέπουμε σε αρκετά εως πολλά σημεία των 'εθνικών' δρόμων.
πχ ΕΟ Πάτρας-Πύργου δρόμος πολύ όμορφος, ευθεία με πολύ καλή άσφαλτο, μόλις δύο (νομίζω) ετών και όριο 60 km/h
Φυσικά σχεδόν όλοι (ακόμα και λεωφορεία) πάνε με 120 και κόβουν στα σημεία που γίνονται μπλόκα...
Στο συγκεκριμένο δρόμο, αν πας με το όριο κάνεις ακριβώς το διπλάσιο χρόνο απ'ότι συνήθως, αν και το θέμα δεν είναι το αν φτάσεις 30 λεπτά αργότερα, αλλά το ότι είναι πραγματικά αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια. Όσοι ξέρουν το δρόμο νομίζω πως συμφωνούν μαζί μου... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το θέμα δεν νομίζω πως έιναι τα 120 και το αν πρέπει να γίνουν πχ. 140, αλλά τα 50 ή 60 που βλέπουμε σε αρκετά εως πολλά σημεία των 'εθνικών' δρόμων.
πχ ΕΟ Πάτρας-Πύργου δρόμος πολύ όμορφος, ευθεία με πολύ καλή άσφαλτο, μόλις δύο (νομίζω) ετών και όριο 60 km/h
Φυσικά σχεδόν όλοι (ακόμα και λεωφορεία) πάνε με 120 και κόβουν στα σημεία που γίνονται μπλόκα...
Στο συγκεκριμένο δρόμο, αν πας με το όριο κάνεις ακριβώς το διπλάσιο χρόνο απ'ότι συνήθως, αν και το θέμα δεν είναι το αν φτάσεις 30 λεπτά αργότερα, αλλά το ότι είναι πραγματικά αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια. Όσοι ξέρουν το δρόμο νομίζω πως συμφωνούν μαζί μου...Με τόσες κάθετες διασταυρώσεις δεν θα το έλεγα Εθνική Οδό, αυτό το πράγμα.
Το καλοκαίρι που έχει πολύ κίνηση κάτσε μια ωρίτσα στην διαστάυρωση της Ανδραβίδας να δεις τι γίνεται....
Δεν είναι για 120 ο δρόμος. -
Τα σχόλια αυτού του θέματος είναι άλλη μια απόδειξη ότι στο Ελλαδιστάν δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ένδειξη σεβασμού στους κανόνες και την νομιμότητα , έστω και να παρατηρούνται ελλείψεις και παραλείψεις. Πάντοτε εμείς ξέρουμε καλύτερα και θα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς αδιαφορώντας για τους νόμους. Είναι τώρα θέμα συζήτησης λογικών ανθρώπων το αν πρέπει να σεβόμαστε τις πινακίδες; Είναι θέμα συζήτησης δημοκρατικών ανθρώπων που νομίζουν ότι επειδή έχουν καλό(;) αυτοκίνητο ή καλύτερες δεξιότητες από τον συνάνθρωπο που μοιράζονται τον δρόμο, ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα και πρέπει να πάρουν 'άλλου τύπου δίπλωμα';;;
Μου θυμίζετε κάποιον ακατανόμαστο δημοσιογράφο στο STAR που όταν εγκαινιάστηκε η Περιφερειακή Υμητού, σε σημείο που η πινακίδα έδειχνε ανώτατο όριο 80 (στην Έξοδο ενός τούνελ) αυτός πήγαινε με 110 και έλεγε ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και κακοφτιαγμένος!! Δηλαδή αυτός που έβαλε την πινακίδα τι είναι; Αλήθεια μήπως τα χαμηλά όρια σημαίνουν απρόβλεπτες καταστάσεις (πχ όπως ο ΖΩΟφιλος(;) ενός άλλου topic) ή παιδιά που μπορεί να πεταχτούν;
Επιτέλους στην Ελλάδα δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα και να αφήνουμε και κάτι για κάποιους που ξέρουν καλύτερα!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο συγκεκριμένο δρόμο, αν πας με το όριο κάνεις ακριβώς το διπλάσιο χρόνο απ'ότι συνήθως, αν και το θέμα δεν είναι το αν φτάσεις 30 λεπτά αργότερα, αλλά το ότι είναι πραγματικά αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια. Όσοι ξέρουν το δρόμο νομίζω πως συμφωνούν μαζί μου...Με τόσες κάθετες διασταυρώσεις δεν θα το έλεγα Εθνική Οδό, αυτό το πράγμα.
Το καλοκαίρι που έχει πολύ κίνηση κάτσε μια ωρίτσα στην διαστάυρωση της Ανδραβίδας να δεις τι γίνεται....
Δεν είναι για 120 ο δρόμος.Μόνο μια ερώτηση, χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης, έχεις δει κάποιον που έστω και το καλοκαίρι να πηγαίνει με 60? Γιατί εγώ πέρυσι το καλοκαίρι (από Ιούλιο μεχρι και Αυγουστο) πήγα τρεις φορές στο Κατάκολο (δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που ακούω αυτή τη λέξη χαμογελάω ) με max ταχύτητα 100 και δεν προσπέρασα κανένα, ενώ αντίθετα με προσπέρασαν ουκ ολίγοι! Επιμένω πως σ'αυτό τον δρόμο δεν είναι δυνατό να τηρήσεις τα όρια ταχύτητας. Στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών ακόμα και στις διασταυρώσεις με καθέτους το όριο είναι 80 και ο δρόμος είναι πραγματικά χειρότερος.
-
Έλα όμως που στην Ελλάδα αυτοί που αποφασίζουν δεν είναι απαραίτητα αυτοί που ξέρουν καλύτερα!
Έχω ξαναπεί την ιστορία για μια γέφυρα στο χωριό του πατέρα μου. Η επιτροπή (ο αστυνόμος και ο κοινοτάρχης δηλαδή) δεν ήξερε τι όριο να βάλει στη γέφυρα. Έστειλαν λοιπόν έγγραφο στο υπουργείο, αυτό υπέδειξε με βάση την κατασκευή του δρόμου τα 70km/h και η επιτροπή αποφάσισε 30km/h με το σκεπτικό 'μα είναι δυνατόν να βάλουμε στη γέφυρα όριο 70;'.
Κάθε δρόμος οφείλει να φτιάχνεται με προδιαγραφές, και η μέγιστη ταχύτητα απορρέει από τις προδιαγραφές αυτές. Άρα υπάρχουν 'αντικειμενικά' όρια. Οι επιτροπές σηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζουν για τις προδιαγραφές και τα όρια αυτά;
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Επιτέλους στην Ελλάδα δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα και να αφήνουμε και κάτι για κάποιους που ξέρουν καλύτερα!!Μα τις γνώμες μας εκφράζουμε, αν θέλεις συμφωνείς, αν όχι διαφωνείς όπως και έπραξες, δεν νομίζω ότι εδώ είναι κάποιος τόσο απόλυτος ώστε να 'κάνει' τον ξερόλα...
Συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε παραπάνω ότι αλλιώς είναι τα πράγματα στην πράξη κι αλλιώς στην θεωρία, αυτό για αυτούς που ξέρουν καλύτερα και που έχουν τα ίδια όρια στην Αθηνών Κορίνθου από το 1970 (νομίζω). -
Τα στραβά: Στο πέταλο το όριο ήταν 30 κι έγινε 50 μετά τη διαπλάτυνση του δρόμου. Παλιά ο δρόμος ήταν το σημερινό πάρκινγκ πάνω στη στροφή. Μετά το πρώτο ατύχημα ξαναέγινε 30...
Και τα σωστά: Το όριο στη Βουλιαγμένης έχει ανέβει από 70 στα 80 σε κάποια σημεία που άλλαξε ο ηλεκτροφωτισμός.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δεν είναι για 120 ο δρόμος.Μόνο μια ερώτηση, χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης, έχεις δει κάποιον που έστω και το καλοκαίρι να πηγαίνει με 60? Γιατί εγώ πέρυσι το καλοκαίρι (από Ιούλιο μεχρι και Αυγουστο) πήγα τρεις φορές στο Κατάκολο (δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που ακούω αυτή τη λέξη χαμογελάω ) με max ταχύτητα 100 και δεν προσπέρασα κανένα, ενώ αντίθετα με προσπέρασαν ουκ ολίγοι! Επιμένω πως σ'αυτό τον δρόμο δεν είναι δυνατό να τηρήσεις τα όρια ταχύτητας. Στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών ακόμα και στις διασταυρώσεις με καθέτους το όριο είναι 80 και ο δρόμος είναι πραγματικά χειρότερος.
Καταρχήν το 99.9% των ελλήνων δεν ξέρουμε όυτε να τηρούμε τα όρια που αναγράφονται ούτε να θέτουμε εμείς τα όρια.
Πρόσεξε τώρα τι μπορεί να πάθει κάποιος στην Πατρών - Πύργου και πόσοι τα αγνοούμε.
όταν πηγαίνουμε με 120+ και δεν κόβουμε στις διασταυρώσεις πολλοί που περιμένουν να βγούν είτε να την διασχίσουν κάθετα βλέπουν τον δρόμο ελεύθερο ξεκινάνε και μέχρι να βγούν οι γρήγοροι ερχόμενοι από Πύργο ή Πάτρα καλύπτουν μεγάλη απόσταση και γίνονται επίκυνδυνες συναντήσεις στις διασταυρώσεις. Το να βγεις από κάθετο το καλοκαίρι είναι πραγματικά επιχείρηση.
Μεγάλο ποσσοτό αυτών που χρησιμοποιούν τον δρόμο δεν τον ξέρουν καλά ενώ υπάρχουν και πολλοί ξένοι τουρίστες (Ολύμπια, Ζάκυνθος) που λογικά είναι επιφυλακτικοί ενώ αρκετοί συνηθισμένοι από ευρώπη δεν πατάνε στην άσπρη γραμμή.
Επίσης πάρα πολλοί από τους γρήγουρος δεν ξέρουν τι εστί ΤΟΜΑΤΟΖΟΥΜΟ στο δρόμο και τρακτερ με ντομάτες που πάνε στα εργοστάσια.
Πολλοί απ΄αυτούς που σε περνάνε αέρα στην Κουρούτα ή στην Κ. Αχαιά (με κόντρα ήλιο κίνδυνος θάνατος) ή και στον Πύργο ακόμα δεν μπορούν να φρενάρουν στα φανάρια και περνάνε με κόκκινο. -
Μακάρι να είναι μόνο γνώμες , που είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες, αλλά δυστυχώς η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι συχνά είναι και πράξεις, συχνά δολοφονικές...Δεν πιστεύω ότι τα όρια είναι σωστά, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά δεν μπορούμε να αφορίζουμε πάντοτε όλες τις αποφάσεις κάποιων με την λογική 'Τι ξέρουν αυτοί'
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και τα σωστά: Το όριο στη Βουλιαγμένης έχει ανέβει από 70 στα 80 σε κάποια σημεία που άλλαξε ο ηλεκτροφωτισμός.Ακριβώς! προσωπικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι, που υπάρχουν πολλές στους δρόμους μας
-
Δεν πιστεύω ότι τα όρια είναι σωστά, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά δεν μπορούμε να αφορίζουμε πάντοτε όλες τις αποφάσεις κάποιων με την λογική 'Τι ξέρουν αυτοί'Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτά που λες
Καταρχήν το 99.9% των ελλήνων δεν ξέρουμε όυτε να τηρούμε τα όρια που αναγράφονται ούτε να θέτουμε εμείς τα όρια.
....
Επίσης πάρα πολλοί από τους γρήγουρος δεν ξέρουν τι εστί ΤΟΜΑΤΟΖΟΥΜΟ στο δρόμο και τρακτερ με ντομάτες που πάνε στα εργοστάσια.
Πολλοί απ΄αυτούς που σε περνάνε αέρα στην Κουρούτα ή στην Κ. Αχαιά (με κόντρα ήλιο κίνδυνος θάνατος) ή και στον Πύργο ακόμα δεν μπορούν να φρενάρουν στα φανάρια και περνάνε με κόκκινο.Συμφωνώ με το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών δεν ξέρουμε να θέτουμε τα όρια μόνοι μας -το βλέπουμε άλλωστε κάθε φορά που βρέχει -διαφωνώ ως προς το 99,9% αλλά δεν έχει σημασία...
Οι γρήγοροι όμως που αναφέρεις παρακάτω δεν πάνε ούτε με 100 ούτε με 120 αλλά τουλάχιστον με 160+ αυτοί με 160 θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπως και να είναι τα όρια. Ξέρεις όμως τι εκνευριστικό και άδικο είναι να σε σταματούν σε μπλόκο και να σου λένε με ύφος ..
'Κύριε πηγαίνατε με 83 ενώ το όριο είναι 60' και να μην σταματούν τον χ,ψ συγχωριανό που πηγαίνει με 180 κι έχει το αυτοκίνητο του παππού του κι έχει γράψει το όριο εκεί που ο ήλιος δεν λάμπει?
Πραγματικά η αυξηση του ορίου σε κάτι πιο λογικό δεν νομίζω ότι θα έχει αρνητικά αποτελέσματα, παρά μόνο στις τσέπες τους, αφού έτσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα κανένας δεν τα τηρεί. -
Είναι θέμα συζήτησης δημοκρατικών ανθρώπων που νομίζουν ότι επειδή έχουν καλό(;) αυτοκίνητο ή καλύτερες δεξιότητες από τον συνάνθρωπο που μοιράζονται τον δρόμο, ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα και πρέπει να πάρουν 'άλλου τύπου δίπλωμα';;;Φίλε kospapad,
Πιστεύω ότι αναφέρεσαι στη δική πρόταση περί διπλώματος τύπου Β.
α) Τι σχέση έχει η δημοκρατία και η δική μου δημοκρατική ευαισθησία με την πρότασή μου ?
β) Τι πάει να πει νομίζουν ότι έχουν καλό αυτοκίνητο ? Αν δεις την πρότασή μου μιλάω ότι για αυτή την κατηγορία διπλώματος θα απαιτείται πολύ αυστηρός έλεγχος τύπου ΚΤΕΟ (φρένα, αμορτισέρ κλπ), συχνή αλλαγή ελαστικών και άλλα. Άρα μιλάω μάλλον για ασφαλές και καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο και όχι καλό όπως εσύ υπονοείς.
γ) Επίσης, στο θέμα πιο ικανός οδηγός, σε παραπέμπω στις προδιαγραφές που πρότεινα επίσης.
δ) Η δική μου δημοκρατική ευαισθησία δεν θίγεται, αν για κάποιον που έχει Ferrari και είναι και ικανός οδηγός ισχύει μεγαλύτερο όριο ταχύτητας από εμένα που έχω 147 και είμαι το ίδιο ή λιγότερο ικανός οδηγός. Λες να μην είμαι δημοκράτης?
ε) Το να ισχύουν δύο ειδών όρια ταχύτητας σημαίνει διαφορετικά δικαιώματα χρήσης του δρόμου ???
στ) Προφανώς μπορείς να διαφωνείς με την πρότασή μου, ακόμα και να τη χαρακτηρίσεις μη σοβαρή, αλλά μην σίγουρα θέμα δημοκρατίας δεν τίθεται. Αυτό μάλλον δεν είναι δημοκρατικό. Και εγώ εξάλλου πιστεύω ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για πολλούς λόγους. Και άλλοι εδώ μέσα διαφώνησαν και σεβαστή η άποψή τους.Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Από τη στιγμή που υπάρχει ο βασικός δημοκρατικός διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν και δεν μπορούν να οδηγούν (μέσω της κατοχής διπλώματος), γιατί να μην υπάρχουν επιμέρους διαχωρισμοί σε αυτούς που μπορούν να οδηγούν ???
Και να σου πω και κάτι άλλο. Καταρχήν δεν είναι δημοκρατικό να συζητάμε για παράβαση των νομών που έχουν θεσπιστεί από την δημοκρατική και εκλεγμένη πολιτεία. Τι γίνεται όμως, όταν η πλειοψηφία συστηματικά καταπατά ένα συγκεκριμένο θεσπισμένο νόμο. Ο νόμος επί της ουσίας ακυρώνεται. Αυτό έχει συμβεί στην Ελλάδα με τα όρια ταχύτητας και η προσπάθεια επιβολής του νόμου έχει μάλλον εισπρακτικό χαρακτήρα.
Αν βέβαια πιστεύεις ότι τα όρια παραβιάζονται μόνο από τρελούς περιθωριακούς γκαζιάριδες, τα παραπάνω δεν ισχύουν.
Φιλικά πάντα
-
να γραφουν και αυτους που πανε αργα στην εθνικη οδο...οχι μονο τους 'τρελους'...ακου κει 70 στην εθνικη...
-
Προκειμένου να ανοίξω καινούριο topic, παραθέτω εδώ το εξής:
ΑΜΟΙΒΗ. Ναι, λοιπόν, η στήλη προτίθεται να δώσει μέχρι και αμοιβή σε όποιον την πληροφορήσει έγκυρα για την ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο, όπου κάποιοι ειδήμονες έχουν 'φακελώσει' όλα τα μπλόκα και κάθε μορφής ραντάρ της τροχαίας με τα σημεία παγίδες για τους οδηγούς σε όλη την Ελλάδα. Κατά πληροφορίες, το συγκεκριμένο site παρέχει λεπτομερειακά στοιχεία και για την Κρήτη, για το πού και πώς 'τη στήνουν' οι τροχονόμοι προκειμένου να δώσουν κλήση.
Το παραπάνω κείμενο είναι από τη στήλη 'Σχολιαστής' της εφημερίδας 'Νέα Κρήτη'.
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό; -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;Υπάρχουν πολλά sites που αναφέρονται σε αυτά... έχουν ακόμα και τους αριθμούς των πινακίδων των συμβατικών αυτοκινήτων της τροχαίας
-
Μαύρα μεσάνυχτα έχουν ΕΝΑΣ άνθρωπος απο την εφημερίδα, τους φίλους της, την τροχαία όοολης της Ελλάδας δε βρίσκεται σε αυτό ή σε άλλο αυτοκινητιστικό forum; Δεν ξέρουν να ψάχνουν το διαδίκτυο; Αντί να ενδιαφέρονται να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα παράπονα και τις ιδέες μιας (μικρής έστω) μερίδας οδηγών, ψάχνουν να βρούνε ποιός ανακάλυψε τις υπερμυστικές και ψαγμένες μεθόδους τους
-
Για μένα τα όρια ταχύτητας προστατεύουν τους λιγότερο ικανούς ή/και άπειρους οδηγούς, καθώς επίσης και όσους οδηγούν οχήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας.
Οφείλουν όμως πιστεύω σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου (όχι σε όλα) να προστατεύουν το μέσο όρο.
Γίνεται; Μάλλον όχι.
Κι αυτό διότι για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε 'ευέλικτα' όρια ταχύτητας πρέπει πρώτα να έχουμε 'σταθερό' επίπεδο παιδείας, εκπαίδευσης, ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης. Όχι μόνο ως οδηγοί αλλά και ως κράτος.
ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑ????