-
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με αερόσακο, επιβάλλεται να χρησιμοποιείται η ζώνη ασφαλείας. Ο αερόσακος δεν ενεργοποιείται σε μικρές ταχύτητες μέχρι 30 χ/ω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μηχανισμοί είναι.
-
Και αυτο οχι σε ολα τα αυτοκινητα παρα μονο στα μοντερνα (5ετιας). Για ψαξτε λιγο μεσα σε αυτο το τοπικ να δειτε τι επαθε φιλη μου οσοι συνεχιζετε να πιστευετε οτι η ζωνη δεν χρειαζεται μεσα στην πολη...
Αλλος λογος για την υποχρεωση:
Το κρατος ειναι υποχρεωμενο να προστευτευει τους πολιτες του ακομα και απο τους ιδιους και την ιδια τους την βλακεια. Αμα παει καποιος να πηδηξει απο ενα μπαλκονι και οι αστυνομικοι απλως τον αφησουν να κανει οτι νομιζει και φυγουν, τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα ε? Το ιδιο και με την ζωνη, ακομα και αν εισαι ηλιθιος και δεν καταλαβαινεις γιατι την χρειαζεσαι το κρατος πρεπει με το καλο (ενημερωση-παιδεια) η με το αγριο (προστιμα και νομικη υποχρεωση) να σε φροντισει υποχρεωνοντας σε να φορας ζωνη.Αλλος λογος:
Ειναι τυχαιο που σε ΟΛΕΣ τις χωρες του κοσμου ειναι υποχρεωτικο εκτος απο τις ΗΠΑ (οπου θεωρειται συνταγματικο δικαιωμα του πολιτη να μην φορανε ζωνη - οπως και το να εχουν ολοι οπλο...- και για αυτο οι αεροσακοι ειναι διπλασιοι σε μεγεθος)?
Δεν κανουν και κατι εξυπνο αυτοι οι ανθρωποι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Είμαι με κάποια **παιδιά **απο ένα Club, και αποφασίζουμε από Λιμάνια να πάμε Σούνιο, και μετά Λαύριο για φαί. Πηγαίνουμε, και κατα τις 2 αποφασίζουμε να φύγουμε, προς Λιμάνια και παλι. Είναι μπροστά μπροστά ο ******, από πίσω ένα άλλο παιδί, και πιο πίσω εγώ με 2 φίλους. Ενώ είμαστε στις αρχές των στροφών βρίσκουμε ένα Octavia το οποίο έχει όρεξη για παιχνίδι. Αρχίζει κυνηγιέται με τον *******, και σε ένα δεξί πέταλο (2ο χλμ Λαύριο-Σούνιο) πάει να μπει με αρκετά το παιδί, του φεύγει με τα 4, και δυστυχώς καταλήγει στον γκρεμό. Υπολογίστε 15 μέτρα ύψος (στο περίπου) και το **παλικάρι **χώθηκε πάρα πολύ μέσα. Από πάνω, το αμάξι δεν φαινόταν. Γύρω στα 30 μέτρα+. Πέρασε δίπλα από δέντρα, βράχους κτλ και ευτυχώς δεν βρήκε κάπου. Αφού σταματάει την τρελή πορεία, κάθεται όρθιο στην μεριά του συνοδηγού. Κατευθείαν το παλικάρι, άρχισε να κορνάρει και να φωνάζει. Του απαντάμε εμείς και αποφασίζουμε να κατέβουμε κάτω. Κατεβαίνει πρώτος ο *****, δεύτερος εγώ, και άλλα 4-5 άτομα. Πηγαίνουμε, ανοίγουμε την πόρτα του οδηγού και βλέπουμε έναν άντρα (γύρω στα 22-23, ίσως και λιγότερο) πανικοβλημένο και μια κοπέλα (20-21) μες στα αίματα. Η **κοπέλα **δεν φορούσε ζώνη και εκτοξεύθηκε από το μπροστά κάθισμα στο πίσω με τις τούμπες που έφερε το αμάξι (αρκετές). Την βγάζουμε έξω, γυρίζουμε το αμάξι και ρωτάμε που είναι η Πυροσβεστική, το Ασθενοφόρο κτλ κτλ. Είχαν περάσει τουλάχιστον 45 λεπτά όταν ήρθε η Πυροσβεστική, και τουλάχιστον 1 ώρα και 1/4 όταν ήρθε το Ασθενοφόρο. Εδώ να σημειωθεί ότι στο Everest στο Λαύριο που φάγαμε, υπήρχε ασθενοφόρο και ο οδηγός έξυνε τα ****** του.
Τεσπα, αφού στήθηκε ολόκληρο σκηνικό για να ανεβάσουμε την **κοπέλα **πάνω, και αφού ο γιατρός φοβοτάν να πάει κάτω και να λερωθεί-γρατζουνιστεί, κτλ κτλ τελείωσε αυτή η 'πολύ ωραία' βραδιά.
Απολογισμός: Η **κοπέλα **είχε κάποια πλευρά σπασμένα, από παντού έτρεχαν αίματα, ο **νεαρός **δεν είχε απολύτως τίποτα, ενω το αμάξι ήταν για πέταμα.
Επίσης, στο τέλος ο πυροσβέστης έκανε τον ξερόλα του στυλ: Και πηγαίνατε με 160 κτλ κτλ, ενω στην πραγματικότητα το **παιδί **ζήτημα είναι να έφυγε με 80. Ο fireman είπε και πάρα παρα πολλά άλλα που μόνο που τα θυμάμαι νευριάζω.Παιδιά, πάντα ζώνες.
Όλα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! (Ίσως, με λάθος παιχνίδια).
Και όχι απλά μαλάκες που δεν ξέρουν τι κάνουν.
Off topic, όπως και πολλές από τις τελευταίες δημοσιεύσεις. Συγγνώμη. -
Μου το εξηγεις λιγο αυτο σε παρακαλω? Εγω εγραψα τι εγινε για να καταλαβουν καποιοι οτι χωρις ζωνη στο αμαξι = τουλαχιστον ΑΝΑΙΤΙΟΙ τραυματισμοι (για να μην πω τιποτα βαρυτερο) και οτι δεν ειναι μονο η μετωπικη απο την οποια θα μας γλιτωσει η ζωνη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μου το εξηγεις λιγο αυτο σε παρακαλω? Εγω εγραψα τι εγινε για να καταλαβουν καποιοι οτι χωρις ζωνη στο αμαξι = τουλαχιστον ΑΝΑΙΤΙΟΙ τραυματισμοι (για να μην πω τιποτα βαρυτερο) και οτι δεν ειναι μονο η μετωπικη απο την οποια θα μας γλιτωσει η ζωνη.- Το παρόν θέμα **δεν **πραγματεύεται την χρησιμότητα η μη της ζώνης.
- Συμπεριφορές σαν αυτές που αναφέρεις στοιχίζουν τη ζωή σε πολλούς νέους.
- 'Πολύ καλά παιδιά', κατά τους ΑΜΑΝ. Το έγραψα με διάθεση ψιλο - ειρωνική / ψιλο - χιουμοριστική, επειδή στην περιγραφή αναφέρονται συχνά παιδιά και παιχνίδια. Τα οποία είδαμε και που κατέληξαν, γιατί εκεί που έπεσε το 'παιδί' είναι παράξενο που δεν σκοτώθηκε κανείς.
-
Εν μέρει συμφωνώ με τον ililias. Ο λόγος ύπαρξης της ζώνης είναι η ασφάλεια. Ο λογικός οδηγός φοράει την ζώνη για την ασφάλειά του. Και δεν νοήται κατ'εμέ να λέγεται λογικός και ώριμος ο οδηγός που κάνει κόντρες στις στροφές του Σουνίου και πέφτει εν τέλη στον γκρεμό εξ αιτίας της κόντρας. Απο τέτοιας νοητικής κατάστασης οδηγό δεν περίμενα να φοράει ζώνη όπως άλλωστε δεν φορούσε απ ότι είπε ο φίλος Kacey.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το μόνο που θα πω είναι ότι λυπάμαι να διαπιστώνω ότι το 20% περίπου των φίλων μας που είμαστε υποτίθεται και πιο μπασμένοι στα πράγματα τρομάρα μας, δεν θεωρούν απαραίτητο να φοράνε ζώνη. Αν υπολογίσουμε πόσοι από το 80% πιθανά απάντησαν ότι τη βάζουν μόνο για να είναι εντός κλήματος ή πόσοι τη βάζουν μόνο σε μεγάλες διαδρομές τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σκεφτείτε τι γίνεται με τους μη γνώστες που κατακλύζουν τους δρόμους της χώρας μας!!!!
Τελικά ο θεός αγαπά τη χώρα μας μια και το λογικό θα ήταν να έχουμε 20000 νεκρούς το χρόνο.
Περαστικά μας.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Δυστυχως αυτο το παραδειγμα δινουμε και στα παιδια μας
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το μόνο που θα πω είναι ότι λυπάμαι να διαπιστώνω ότι το 20% περίπου των φίλων μας που είμαστε υποτίθεται και πιο μπασμένοι στα πράγματα τρομάρα μας, δεν θεωρούν απαραίτητο να φοράνε ζώνη.Δεν είναι έτσι φίλε EMMANOYHL. Και εγώ είμαι μέσα στο 20% που λες και εννοείται πως δεν κάνω ούτε μέτρο χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο και κράνος στη μηχανή. Αλλά το ερώτημα του θέματος δεν ήταν αν πρέπει να φοράμε ζώνες (που πρέπει) αλλά αν πρέπει ο νόμος να μας υποχρεώνει να φοράμε ζώνες (τελείως διαφορετικό πράγμα).
-
Πιστεύω πως πρέπει να είναι υποχρεωτικό να φοράμε ζώνη!
Ο φόβος κρατάει τα έρμα στην περίπτωση των νεο-έλληνων. Αρκέτοι δεν το καταλαβαίνουν πως ΠΡΕΠΕΙ να φοράμε ΠΑΝΤΑ ζώνη.
Ακόμα και στο περίπτερο να πάς για τσιγάρα πρέπει να φοράς ζώνη.Προσωπικά οταν οδηγώ φροντίζω να έχουν βάλει όλοι τις ζώνες τους.
Τουλάχιστον τους το ζητώ, αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Άρα πιστεύω πως η χρήση της ζώνης θα πρέπει να είναι υποχρεωτική όπως ήδη είναι. -
- Το παρόν θέμα δεν πραγματεύεται την χρησιμότητα η μη της ζώνης.
- Συμπεριφορές σαν αυτές που αναφέρεις στοιχίζουν τη ζωή σε πολλούς νέους.
- 'Πολύ καλά παιδιά', κατά τους ΑΜΑΝ. Το έγραψα με διάθεση ψιλο - ειρωνική / ψιλο - χιουμοριστική, επειδή στην περιγραφή αναφέρονται συχνά παιδιά και παιχνίδια. Τα οποία είδαμε και που κατέληξαν, γιατί εκεί που έπεσε το 'παιδί' είναι παράξενο που δεν σκοτώθηκε κανείς.
- Το παρον θεμα σε καποια στιγμη και για αρκετα ποστς πραγματευτηκε την χρησιμοτητα της ζωνης μεσα στην πολη ή για τους πισω επιβατες, για αυτο εχω γραψει 2-3 καλα παραδειγματα.
2&3. Οι συμπεριφορες ειναι θεμα επιλογων. Συνειδητα κανει ο καθενας τις επιλογες του και ξερει οτι ισως να φαει το κεφαλι του
Xristos69 μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω, ο οδηγος φορουσε ζωνη, η συνοδηγος δεν φορουσε. Οπως και εγω φοραω παντα. Οπως και ο καθε σωστος και εξυπνος 'κοντρακιας', του οποιου το αυτοκινητο ειναι παντα καλοσυντηρημενο, εχει παντα ολα τα χαρτια του, την προσοχη του στον δρομο, δεν οδηγαει πιωμενος, ξερει που ειναι τα ορια του και του αυτοκινητου του κλπ κλπ. Αλλα επειδη δεν ειμαι λογικος και ωριμος κατ'εσε οποτε δεν εχει νοημα να συζητας μαζι μου.
-
Το θέμα χωράει (όπως δείχνιυ οι 29 σελίδες) συζήτηση. Βέβαια πολλές απαντήσεις είναι εκτός θέματος.
Υπάρχουν απόψεις και από τις 2 πλευρές με τις οποίες συμφωνώ. Έχω πει την άποψή μου στο θέμα στις αρχές.
Απλώς να ρωτήσω θέλω όσους είναι αντίθετοι στην εκ νόμου υποβολή της ζώνης, αν συμφωνούν ότι τουλάχιστον για τους πίσω επιβάτες σωστά υπάρχει αυτός ο νόμος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Xristos69 μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω, ο οδηγος φορουσε ζωνη, η συνοδηγος δεν φορουσε. Οπως και εγω φοραω παντα. Οπως και ο καθε σωστος και εξυπνος 'κοντρακιας', του οποιου το αυτοκινητο ειναι παντα καλοσυντηρημενο, εχει παντα ολα τα χαρτια του, την προσοχη του στον δρομο, δεν οδηγαει πιωμενος, ξερει που ειναι τα ορια του και του αυτοκινητου του κλπ κλπ. Αλλα επειδη δεν ειμαι λογικος και ωριμος κατ'εσε οποτε δεν εχει νοημα να συζητας μαζι μου.
Δηλαδή αυτός που έπεσε στον γκρεμό έστω και αν φορούσε ζώνη ήξερε τα όρια του όταν φουντάριζε ύστερα απο κόντρα στις στροφές? Φαντάσου να μην τα ήξερε δηλαδή τα όριά του!! Καλά που δεν πήρε μαζί του και κάναν ανυποψίαστο χριστιανό δηλαδή.
Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό ποστ μου αποκάλεσα εσένα προσωπικά παράλογο και ανώριμο!!!! Μήπως εσύ δεν διαβάζεις τι γράφω????
Εκτός αν ταυτίζεις τον εαυτό σου με αυτούς που κάνουν 'ανοίγματα' σε στροφές στο Σούνιο και μετά πέφτουν στον γκρεμό!!! Ε αυτούς ποιός δεν θα τους χαρακτήριζε ανόητους??? Εγληματικά ανόητους θα πρόσθετα!!!Όσο για την συζήτηση που κάνουμε, πάντα έτσι γίνεται στα forums. Γράφεις κάτι για να το διαβάσουν όλοι. Αλλιώς επι προσωπικού υπάρχουν και τα PM.
-
Πιστευω οτι είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός αν θα φορέσει ζώνη ή οχι! Εγώ και για διαδρομή 500 μέτρων θα φορέσω ζώνη! Εχει γίνει συνήθεια και το χέρι πηγαίνει στην ζώνη ανεπαίσθητα! Ακόμα και αν πρόκειται για διαδρομή μέσα στην πόλη που πολλοί λενε σιγα μην φορέσω ζώνη μέσα στην κίνηση!
Τώρα οσον αφορά τον νόμο, τι με ανάγκαζε τι όχι πάλι θα φορούσα! Είναι για την ασφάλεια μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι! -
Παντως στην Ελλάδα μας ισχύει η παροιμία 'u can't teach an old dog new tricks'! Με οτι αρνητικά περικλείει!!! Δηλαδή οι Γερμανοί είναι πιο χαζοί απο εμάς τους 'έξυπνους' και φοράνε ζώνη ή χρησιμοποιούν παιδικά καθισματάκια για τα μωρά τους??? Οταν μια Ελληνίδα χρησιμοποιεί το παιδί της σαν αερόσακο κρατώντας το στην αγγαλιά της τι να της πείς αν γίνει το κακό? Οτι έφταιγε ο Χ,Ψ λόγος που έγιναν ολα αυτά???
Και σε σύγκριση με ξένα κράτη και καλύτερους δρόμους διαθέτουν καθώς και πιο καλά αυτοκίνητα απο τον μέσο ορο! Αν ο δικός μας μέσος ορος είναι το Γκολφ για αυτους είναι μια Bmw 5αρα. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Δηλαδή το κράτος έχει να φροντίσει μόνο ανάπηρους απο τροχαία και επιβάλει εκεί ειδικά μέτρα προστασίας (ζώνη) ???????
......
Μήπως ,ρωτάω μήπως. οι ζώνες αποτελούν ένα ακόμα μέσο είσπραξης χρημάτων μέσω προστίμων απο τους αυτοκινητιστές?
......
Και αν θέλει τοοοσο πολύ το κράτος να προστατεύσει τους οδηγους και να γλιτώσει τα έξοδα νοσηλείας όπως λές γιατί δεν φτιάχνει όλες αυτές τις ...........Γιατί με λίγα λόγια δεν προσφέρουν πρόληψη του ατυχήματος (που σημαίνει έξοδα του κράτους-κατάργηση διαπλοκών) και προσπαθούν αναγκαστικά (που σημαίνει έσοδα με πρόστιμα) να 'προστατευσουν' τους οδηγούς μετά το ατύχημα?
Απαντώντας στις ερωτήσεις και απορίες σου, έχω να πω μόνο ότι επειδή το κράτος δεν είναι σωστό σε πολλές από τις υποχρεώσεις του, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι λάθος η επιβολή χρήσης ζώνης ασφαλείας. Και αφού έστω και με το ζόρι σώνονται ζωές καθημερινά, μόνο υπέρ του μέτρου μπορώ να είμαι.
-
Όποιος δεν φοράει κακό του κεφαλιού του κάνει.
Γνώμη μου είναι να γίνει υποχρεωτική η χρήση ζωνών ασφαλείας με νόμο και το πρόστιμο να είναι 500ε ώστε και όσοι δεν φοράνε να τους τσούξει και να αναγκαστούν να μάθουν να φοράνε ζώνη.Ξέρω, ακράια άποψη αλλα ίσως μερικοί μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
Προσωπικά, εγώ δεν φόραγα αλλά έφαγα 3 κλήσεις και απο τότε μου έγινε συνήθεια. 50m να κάνω φοράω ζώνη
-
Δεν νομίζω οτι με πρόστιμο θα βάλουμε μυαλο!!!! Και αν έστω πετύχει θα είναι προσωρινό! Γιατι με την πρώτη ευκαιρία θα την ξεχάσουμε την ζώνη! Και μακάρι να μην μας γίνει μάθημα με τον άσχημο τρόπο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Είμαι με κάποια **παιδιά **απο ένα Club, και αποφασίζουμε από Λιμάνια να πάμε Σούνιο, και μετά Λαύριο για φαί. Πηγαίνουμε, και κατα τις 2 αποφασίζουμε να φύγουμε, προς Λιμάνια και παλι. Είναι μπροστά μπροστά ο ******, από πίσω ένα άλλο παιδί, και πιο πίσω εγώ με 2 φίλους. Ενώ είμαστε στις αρχές των στροφών βρίσκουμε ένα Octavia το οποίο έχει όρεξη για παιχνίδι. Αρχίζει κυνηγιέται με τον *******, και σε ένα δεξί πέταλο (2ο χλμ Λαύριο-Σούνιο) πάει να μπει με αρκετά το παιδί, του φεύγει με τα 4, και δυστυχώς καταλήγει στον γκρεμό. Υπολογίστε 15 μέτρα ύψος (στο περίπου) και το **παλικάρι **χώθηκε πάρα πολύ μέσα. Από πάνω, το αμάξι δεν φαινόταν. Γύρω στα 30 μέτρα+. Πέρασε δίπλα από δέντρα, βράχους κτλ και ευτυχώς δεν βρήκε κάπου. Αφού σταματάει την τρελή πορεία, κάθεται όρθιο στην μεριά του συνοδηγού. Κατευθείαν το παλικάρι, άρχισε να κορνάρει και να φωνάζει. Του απαντάμε εμείς και αποφασίζουμε να κατέβουμε κάτω. Κατεβαίνει πρώτος ο *****, δεύτερος εγώ, και άλλα 4-5 άτομα. Πηγαίνουμε, ανοίγουμε την πόρτα του οδηγού και βλέπουμε έναν άντρα (γύρω στα 22-23, ίσως και λιγότερο) πανικοβλημένο και μια κοπέλα (20-21) μες στα αίματα. Η **κοπέλα **δεν φορούσε ζώνη και εκτοξεύθηκε από το μπροστά κάθισμα στο πίσω με τις τούμπες που έφερε το αμάξι (αρκετές). Την βγάζουμε έξω, γυρίζουμε το αμάξι και ρωτάμε που είναι η Πυροσβεστική, το Ασθενοφόρο κτλ κτλ. Είχαν περάσει τουλάχιστον 45 λεπτά όταν ήρθε η Πυροσβεστική, και τουλάχιστον 1 ώρα και 1/4 όταν ήρθε το Ασθενοφόρο. Εδώ να σημειωθεί ότι στο Everest στο Λαύριο που φάγαμε, υπήρχε ασθενοφόρο και ο οδηγός έξυνε τα ****** του.
Τεσπα, αφού στήθηκε ολόκληρο σκηνικό για να ανεβάσουμε την **κοπέλα **πάνω, και αφού ο γιατρός φοβοτάν να πάει κάτω και να λερωθεί-γρατζουνιστεί, κτλ κτλ τελείωσε αυτή η 'πολύ ωραία' βραδιά.
Απολογισμός: Η **κοπέλα **είχε κάποια πλευρά σπασμένα, από παντού έτρεχαν αίματα, ο **νεαρός **δεν είχε απολύτως τίποτα, ενω το αμάξι ήταν για πέταμα.
Επίσης, στο τέλος ο πυροσβέστης έκανε τον ξερόλα του στυλ: Και πηγαίνατε με 160 κτλ κτλ, ενω στην πραγματικότητα το **παιδί **ζήτημα είναι να έφυγε με 80. Ο fireman είπε και πάρα παρα πολλά άλλα που μόνο που τα θυμάμαι νευριάζω.Παιδιά, πάντα ζώνες.
Ρε παιδιά, τώρα δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε κήρυγμα στο παιδί, θαρρείς και εμείς είμαστε αναμάρτητοι.
Όλοι μας έχουμε κάνει μ@λακίες με το αυτοκίνητο.
Εγώ έχω κάνει πολλές, ευτυχώς με πολύ μικρές, έως μηδαμηνές συνέπειες (σε ευχαριστώ Θεέ μου...)Το θέμα δεν είναι να μην κάνεις κουταμάρες. Σίγουρα θα γίνουνε μερικές, άνθρωποι είμαστε. Το θέμα είναι να έχεις την ικανότητα να αξιολογείς σωστά τις εμπειρίες σου, να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να είσαι ανελέητος στην αυτοκριτική σου.
Από 'κει και πέρα, ναι, και 'γώ θεωρώ πολύ λάθος την αντίδραση του παιδιού, που πήγε να κυνηγήσει το Octavia. Ήταν βράδυ (άρα επικύνδινα, όσο καλά και να ξέρεις τον δρόμο) και ήταν φαγωμένος (άρα όχι σε τόσο καλή κατάσταση).
Βέβαια αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι, κατ' εμέ, που δεν έπρεπε να τον κυνηγήσει. Η όλη ιδέα ενέχει κύνδινο και τελικά το μόνο που θα σου μείνει είναι 2-3 βλακώδεις σκέψεις και πράξεις. Έχω πέσει και 'γω πολλές φορές σε αυτήν την λούμπα και ξέρω.
Το καλύτερο ήτανε, έχοντας επίγνωση του μόνιμου κυνδίνου και του ανούσιου (στην τελική) του πράγματος, να τον αφήσει να φύγει (να πάει στην ευχή του Θεού).
Αλλά αυτό το λάθος θα μπορούσαν να το κάνουν σχεδόν όλοι, από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε γρήγορα το αμάξι τους Υπάρχει και ένας εγωϊσμός και επιδειξιομανία στην μέση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου μόρφωσης.
Επίσης (και αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό), υπήρχε και ένας συνοδηγός μέσα στο αμάξι, που μπορεί να μην ήθελε να συμμετάσχει στην όλη φάση... Αυτό έπρεπε να ληφθεί ΠΟΛΥ σοβαρά υπ' όψη...Εξάλλου υπάρχουνε και οι πίστες. Εκεί πραγματικά κάνεις ότι θέλεις, χωρίς κύνδινο. Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Αυτό δεν το είχα συνειδητοποιήσει, μέχρι που πήγα σε πίστα (2 φορές μέχρι τώρα) και 'τα είδα όλα'... Τώρα ξέρω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με δρόμους - σαπούνια.
Τώρα στο θέμα μας
Πιστεύω ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση της ζώνης ασφαλείας... -
τι θυμήθηκα τώρα??!! κάτι άσπρα μπλουζάκια με ζωγραφισμένη πάνω τους ζώνη ασφαλείας που κυκλοφορούσαν πιο παλιά!
-
Η γνωμη μου ειναι, οτι οχι μονο θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η χρηση ζωνης, αλλα οι ασφαλιστηκες εταιριες θα πρεπει να μην καλυπτουν σωματικές βλαβες αν ο εμπλεκόμενος δεν φορα ζωνη, και για να πω κατι σκληροτερο, αν απο ενα ατυχημα υπαρχει νεκρός που δεν φορουσε ζωνη, και υπαιτιος για το ατυχημα ειναι ο αλλος οδηγός, ο υπαιτιος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ Η ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΖΩΝΗ! βεβαια σε περιπτωση θανασιμου τραυματισμου ενος πεζού αυτο δεν θα πρεπει να ισχυει.
αυτη ειναι η γνωμη μου και συγνωμη αν ειναι λιγο σκληρη.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?