-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ερωτηση προς τους παραπανω εκφραζομενους περι ασφαλειας. Εχετε φορεσει/ θα φορεσετε ζωνη σε ενα λεωφορειο ΚΤΕΛ ;Αν δεις ότι δεν έχει ζώνη το ΚΤΕΛ μπορείς κάλλιστα να κατέβεις και να πας αλλιώς στον προορισμό σου.
Αν έχεις δυστύχημα με ξεκράνωτο καβαλάρη ο οποίος αποδημήσει εις κύριον να δω τι επιλογές έχεις.
-
Δεν μιλαω για συγκριση αλλα για την ορθοτητα των πιστευω περι ασφαλειας.
Σε οσα λεωφορεια ΚΤΕΛ εχω ανεβει, ζωνη υπηρχε. Ελπιζω να ειστε φρονιμοι σε αυτο.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
χρόνια πολλάblinkys, στο κρεβάτι σου κάνε ό,τι θες. έξω όμως δεν έχεις το δικαίωμα γιατί παίρνεις κι άλλους στον λαιμό σου. δεν έχω ορέξη να τρέχω για κανέναν ελαφρόμυαλο. όπως εγώ φοράω ζώνη για απόσταση 10μέτρων έτσι ΑΠΑΙΤΩ και απ'τον άλλον που κινούμαστε στον ίδιο δρόμο να προσέξει τον εαυτό του.-
Για εξήγησε μου λίγο αν θες πως κινδυνεύεις εσύ που δεν φοράω εγώ κράνος. Αν εννοείς πως μπορεί να γίνει κάτι και να χάσω τον έλεγχο όπως είπα και στον taurus με ένα ανοιχτό κράνος μπορεί να γίνει το ίδιο αλλά φυσικά δεν θα πάρω κλήση.Αν πάλι εννοείς πως ίσως πχ με χτυπήσεις και πέσω μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το γιατί έγινε το ατύχημα.
Επίσης το ίδιο χρήσιμα με το κράνος είναι το μπουφάν,το παντελόνι και τα παπούτσια γι αυτή τη δουλειά. Θα ήθελα πολύ να δω κάποιον να πηγαίνει έτσι για δουλειά ή να φοράει όλα αυτά για να πάει στο σουπερ μάρκετ. -
φταίω ή δεν φταίω πάλι θα τρέχω επειδή θα σκοτωθείς και άντε μετά να βρω το δίκιο μου αν το έχω. γιατί όμως να τρέχω και να πληρώνω τα εγγόνια σου επειδή εσύ είσαι ? δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στη νοοτροπία, μη παρεξηγηθούμε
Βασίλη pub είμαστε δεν υπάρχει οφφτόπικ εδώ
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
φταίω ή δεν φταίω πάλι θα τρέχω επειδή θα σκοτωθείς και άντε μετά να βρω το δίκιο μου αν το έχω. γιατί όμως να τρέχω και να πληρώνω τα εγγόνια σου επειδή εσύ είσαι ? δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στη νοοτροπία, μη παρεξηγηθούμεΒασίλη pub είμαστε δεν υπάρχει οφφτόπικ εδώ
Καταρχάς και ο robocop να οδηγάει το μηχανάκι αν γίνει ατύχημα πάλι οι πιθανότητες είναι να μη βρεις το δίκιο σου.
Και το γιατί θα γίνει και πως θα γίνει ατύχημα είναι μια άλλη κουβέντα.
Βιλλ αν δεν βαριέσαι μπορείς να τα μεταφέρεις και να συνεχιστεί εκεί η κουβέντα. -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
χρόνια πολλά
blinkys, στο κρεβάτι σου κάνε ό,τι θες. έξω όμως δεν έχεις το δικαίωμα γιατί παίρνεις κι άλλους στον λαιμό σου. δεν έχω ορέξη να τρέχω για κανέναν ελαφρόμυαλο. όπως εγώ φοράω ζώνη για απόσταση 10μέτρων έτσι ΑΠΑΙΤΩ και απ'τον άλλον που κινούμαστε στον ίδιο δρόμο να προσέξει τον εαυτό του.-
Για εξήγησε μου λίγο αν θες πως κινδυνεύεις εσύ που δεν φοράω εγώ κράνος. Αν εννοείς πως μπορεί να γίνει κάτι και να χάσω τον έλεγχο όπως είπα και στον taurus με ένα ανοιχτό κράνος μπορεί να γίνει το ίδιο αλλά φυσικά δεν θα πάρω κλήση.Αν πάλι εννοείς πως ίσως πχ με χτυπήσεις και πέσω μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το γιατί έγινε το ατύχημα.
Επίσης το ίδιο χρήσιμα με το κράνος είναι το μπουφάν,το παντελόνι και τα παπούτσια γι αυτή τη δουλειά. Θα ήθελα πολύ να δω κάποιον να πηγαίνει έτσι για δουλειά ή να φοράει όλα αυτά για να πάει στο σουπερ μάρκετ.Προφανώς ο φίλος εννοεί ότι σε ενδεχόμενο ατυχήματος με δικυκλιστή χωρίς κράνος, αυτός -ο οδηγός του 4τροχου- που στο υποθετικό ατύχημά μας δεν έχει υπαιτιότητα, θα τρέχει πανικόβλητος, θα βρεθεί με ένα σοβαρό κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό ή θάνατο απέναντί του, θα έχει υποστεί ψυχικό κλονισμό και πιθανολογικά τύψεις κλπ. χωρίς καν να φταίει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
-
Παιδιά, η συζήτηση δεν είναι εκτός θέματος;;
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Προφανώς ο φίλος εννοεί ότι σε ενδεχόμενο ατυχήματος με δικυκλιστή χωρίς κράνος, αυτός -ο οδηγός του 4τροχου- που στο υποθετικό ατύχημά μας δεν έχει υπαιτιότητα, θα τρέχει πανικόβλητος, θα βρεθεί με ένα σοβαρό κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό ή θάνατο απέναντί του, θα έχει υποστεί ψυχικό κλονισμό και πιθανολογικά τύψεις κλπ. χωρίς καν να φταίει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
Και τι απ όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί σε ατύχημα με 4τροχο ή ακόμα πιο εύκολα με πεζό που πέρασε το δρόμο όντας πριν κρυμμένος πίσω από φορτηγό (τυχαίο παράδειγμα και πολλοί περισσότεροι από τους 2κυκλιστές χωρίς κράνος).Αυτό είναι ένα σενάριο στο οποίο μπορεί να εμπλακεί οποιοσδήποτε οδηγεί.
Παιδιά, η συζήτηση δεν είναι εκτός θέματος;;
Μα εδώ την μετέφερε ο Bill για να είναι εντός θέματος
-
Βασικά, οι 'νομοταγείς', ευθυνόφοβοι και φραγκοφονιάδες νεο-φιλελεύθεροι ή νεο-αριστεροί, έχουν, όλοι μαζί, μία συγκεκριμένη θεώρηση της κατάστασης: Πρέπει να παίρνεις μέτρα ασφαλείας σε ό,τι κάνεις γιατί επιβαρύνεις εμάς που πληρώνουμε. Είναι μία πέρα για πέρα φασιστιή νεο-ταξίτικη άποψη που δεν έχει σκοπό την εφαρμογή της παντού, αλλά επιλέκτικα και με σκοπό τον περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου. Εξηγώ.
Οι ίδιοι, δεν ενδιαφέρονται για τον αστυνομικό που σου ρίχνει ξύλο στη διαδήλωση, άρα σε οδηγεί στο νοσοκομείο, προφασιζόμενοι ότι ο αστυνομικός ενεργεί για το κοινό καλό. Αν αντιθέτως λάβεις μέσα προστασίας (κράνος, μάσκα, στολή ρόμποκοπ κτλ - μη γελάτε, έτσι λέγεται στην κοινή γλώσσα των Αρχών Ασφαλείας), όπως και οι αστυνομικοί, τότε, θα ζητάνε και επιπλέον τιμωρία για τον αναρχικό που θέλησε να γλυτώσει.
Οι ίδιοι, πανηγυρίζουν για τα μετάλλια στους Ο.Α. γνωρίζοντας ότι στο 99% αυτών, σε κάποια φάση, υπάρχει ντοπάρισμα και προβλήματα υγείας που θα έρθουν στη συνέχεια. Τους βολεύει όμως η κατάσταση γιατί μέχρι να τους ανακαλύψουν έρχονται χρήματα που στη σύγχρονη κοινωνία θεοποιούνται.
Οι ίδιοι πάλι, δεν έχουν πρόβλημα να περιθάλψουν ΔΩΡΕΑΝ τους διάφορους λάθρο που έχουν έρθει στη χώρα, προφανώς γιατί από αυτούς ζει το κόμμα τους ή και οι ίδιοι. Αφού η μαφία φέρνει και μοιράζει χρήματα, δεν αντιδρούμε σε αυτή, αλλά μόνο στον απλό μεμονωμένο άνθρωπο που δε φόρεσε το κράνος του. Η μαφία στη συνέχεια θα τους απλώσει σε μία περιοχή, θα ρίξει τις τιμές, θα αγοράσουμε τσάμπα τα σπίτια και μετά, με μία 'ανάπλαση' και 'αναβάθμιση' θα τα πουλήσουμε ακριβά. Κλασσικό το κόλπο κύριοι.
Οι ίδιοι, αν γράψεις ότι οδηγείς χωρίς κράνος ή ζώνη, θα σου επιτεθούν, αλλά, δε θα αναφέρουν τίποτε ή θα γράψουν διάφορες αρλούμπες, για τους χιλιάδες ανασφάλιστους των Ο.Α., για τις απάτες που έγιναν (όσο και αν μερικοί το αρνούνται) με κρατική συμφωνία ως προς τα ένσημα των εργατών κτλ, ασχέτως αν πληρώνουμε στη συνέχεια όλες αυτές τις απατεωνιές στο σύστημα υγείας. Και γιατί να μιλήσουν άλλωστε, αφού, και οι ίδιοι, έτρωγαν ή έκαναν τα ίδια κερδίζοντας;
Να μην αναφερθούμε στα του στρατού που δεν τους βλέπω να καίγονται για σωστό εξοπλισμό και μέτρα ασφαλείας γιατί εκεί, θα τους ζητηθεί να πληρώσουν για κάτι που οι ίδιοι, βολεμένοι στο Α1 ή στο Α3 (δε λέω χειρότερες απάτες για να μην σας θίξω ολοκληρωτικά), θεωρούν ότι είναι περιττό, αφήνοντας τους υπόλοιπους της 1η γραμμής στο έλεος του Θεού χωρίς αλεξίσφαιρα, χωρίς ασυρμάτους, χωρίς σωστή ένδυση και υπόδηση κτλ κτλ που όλοι ξέρουμε και έχουμε ζήσει (όσοι έχουμε υπηρετήσει θητεία με G3/M16 και όχι με BIC/Parker).
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες παραδείγματα που κάνετε τα στραβά μάτια, αλλά σταματάω εδώ. Όλα αυτά, έχουν ένα σκοπό που, δυστυχώς, οι κατά τα άλλα 'μορφωμένοι' σύννομοι δεν καταλαβαίνουν και είναι η ολοκληρωτική υποδούλωση του ατόμου στις Αρχές. Σήμερα σου λένε κράνος. Αύριο κάτι άλλο. Μετά από λίγο καιρό απαγόρευση μηχανών, μετά ΙΧ (είναι και τα οικολογικά στη μέση που εξυπηρετούν), μετά μετακινήσεων και στο τέλος, για το καλό μας πάντα, εύρεση συντρόφου μέσω oracle που καταγράφει τα γεννετικά μας χαρακτηριστικά και γιατί όχι και ελεγχόμενη αναπαραγωγή, κάτι που ακούγεται όλο και περισσότερο τελευταία και θα το δείτε, όσοι είστε ακόμα νεαροί, να εφαρμόζεται με πρόσχημα το CO2 σε λίγο καιρό μέσω τελών γέννεσης και διατήρησης 2ου ή 3ου τέκνου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Βασικά, οι 'νομοταγείς', ευθυνόφοβοι και φραγκοφονιάδες νεο-φιλελεύθεροι ή νεο-αριστεροί, έχουν, όλοι μαζί, μία συγκεκριμένη θεώρηση της κατάστασης: ......
.... μας χαρακτηριστικά και γιατί όχι και ελεγχόμενη αναπαραγωγή, κάτι που ακούγεται όλο και περισσότερο τελευταία και θα το δείτε, όσοι είστε ακόμα νεαροί, να εφαρμόζεται με πρόσχημα το CO2 σε λίγο καιρό μέσω τελών γέννεσης και διατήρησης 2ου ή 3ου τέκνου. Ευχαριστώ.Νομίζω ότι η γενίκευση βλάπτει σοβαρά την αντικειμενικότητα. Όσο και αν (πράγματι) αποτελεί περιορισμό της ατομικής ελευθερείας η υποχρεωτική χρήση μέσων προστασίας δεν παύει να αποτελεί αναγκαίο μέτρο για την μείωση της θνησιμότητας και της επικινδυνότητας στους δρόμους. Υπάρχει αντίρρηση;
Και εγώ προσωπικά διαφωνώ με τα εξοντωτικά πρόστιμα για απλή παράλειψη χρήσης κράνους, ζώνης κλπ. Θα έπρεπε να είναι σαφώς μικρότερα αλλά η αστυνόμευση σαφέστατα μεγαλύτερη δηλ. να μην το παίζουμε κορώνα γράμματα του στιλ 'Δεν βάζω ζώνη, μια στο εκατομμύριο θα με ελέγξουν' Το θέμα δεν είναι να εξοντώσει οικονομικά τον 'παραβάτη' τον κράτος αλλά να τον πείσει για την κοινωνική του ευθυνη.
Κλείνοντας, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ως 'αντιστασιακή πράξη' στην πραγματικά άθλια ελληνική κρατική οντότητα την συνειδητή μη λήψη μέσων αυτοπροστασίας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Νομίζω ότι η γενίκευση βλάπτει σοβαρά την αντικειμενικότητα. Όσο και αν (πράγματι) αποτελεί περιορισμό της ατομικής ελευθερείας η υποχρεωτική χρήση μέσων προστασίας δεν παύει να αποτελεί αναγκαίο μέτρο για την μείωση της θνησιμότητας και της επικινδυνότητας στους δρόμους. Υπάρχει αντίρρηση;Όλα καλά, αλλά η ελευθερία πάνω από όλα. Αν κοιτάγαμε πρώτα την ασφάλεια και μετά την ελευθερία, τότε, το πιο πιθανό να λεγόσουν Μουχτάρ τώρα.
Και εγώ προσωπικά διαφωνώ με τα εξοντωτικά πρόστιμα για απλή παράλειψη χρήσης κράνους, ζώνης κλπ. Θα έπρεπε να είναι σαφώς μικρότερα αλλά η αστυνόμευση σαφέστατα μεγαλύτερη δηλ. να μην το παίζουμε κορώνα γράμματα του στιλ 'Δεν βάζω ζώνη, μια στο εκατομμύριο θα με ελέγξουν' Το θέμα δεν είναι να εξοντώσει οικονομικά τον 'παραβάτη' τον κράτος αλλά να τον πείσει για την κοινωνική του ευθυνη.
Ας κάνανε συστάσεις για αυτή την παράβαση. Πχ σε βλέπουν χωρίς ζώνη ή κράνος, σε σταματάνε, σου δίνουν σύσταση και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και 'ποινή' 3€, απλά για τη χαρτούρα, να μην μπούνε και μέσα δηλαδή.
Κλείνοντας, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ως 'αντιστασιακή πράξη' στην πραγματικά άθλια ελληνική κρατική οντότητα την συνειδητή μη λήψη μέσων αυτοπροστασίας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Δεν είναι αντιστασιακή πράξη, αλλά προσπάθεια για να βρεις την ελευθερία σου. Το ζήτημα όμως, δεν είναι στο χαρακτηρισμό. Άλλωστε, δεν προτρέπω κανέναν να κυκλοφορεί χωρίς ζώνη και κράνος, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι διπλό:
[list:b4ii0aj2]1. Να μην είναι υποχρεωτική η χρήση ζώνης και κράνους.
2. Να είναι συνειδητή επιλογή του πολίτη η χρήση και όχι αναγκαστική επιβολή του κράτους.[/list:u:b4ii0aj2]
Γενικά, έχω ένα θέμα με την άνωθεν επιβολή, λες και είμαστε άσχετοι εμείς και έξυπνος ο Χ Υπουργός που νομοθετεί για το συμφέρον μας.Ευχαριστώ.
-
Πριν απο 4 χρονια ειχα ενα ατυχημα με την μηχανη.
Οδηγος αυτοκινητου παραβιασε προτεραιοτητα και τον τρακαρα οδηγοντας μια Africa twin. Δεν πηγαινα πανω απο 35-40 χλμ, φρεναρα ,αλλα με το ψιλοβροχο, η μηχανη απλα εκοψε λιγο. Τον χτυπησα στο μπροστινο τροχο και εγω χτυπησα με το κρανος λιγο στην ακμη του ουρανου. Αποτελεσμα : συντρηπτικο καταγμα κερκιδας, εξαρθωση καρπου.
Στο ΚΑΤ που πηγα, χειρουργηθηκα, εγινε οστεοσυνθεση και μπηκε λαμα με 7 βιδες. Για 1 μηνα ειχα ναρθηκα, μεχρι να κλεισει η τομη και μετα για 1,5 μηνα γυψο. Εκανα και 3 μηνες φυσιοθεραπειες , για να ανακτησει το χερι την κινητικοτητα του.
Ο γιατρος ελεγε πως ειμαι τυχερος που δεν χρειαστηκα και 2ο χειρουργειο.ΑΝ δεν φορουσα κρανος, μπορει κανεις να φανταστει ,οτι ισως σημερα να μην τα εγραφα αυτα . Το κρανος ειχε ενα σημαδακι πισω απο το αυτι, που εφυγε με λιγο τριψιμο, και το εχω ακομα.
Οταν διαβαζω για οδηγηση μηχανης χωρις κρανος, ακομα και για μικρες αποστασεις, μου φαινετε παραλογο.
Οι κινδυνοι εκει εξω , ειναι τοσοι πολλοι, που το κρανος, το μπουφαν και τα μποτακια ειναι το ελαχιστο που μπορουμε να κανουμε για να ειμαστε σχετικα ασφαλεις. -
- Οι γενικεύσεις, οι ταμπέλες και οι αυθαίρετες ερμηνείες πάνε σύννεφο και κοστίζουν στην ποιότητα της άποψής σου
- Η δική σου ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει η δική μου
- Αν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις των άλλων εκτός από τη δική σου, κάνε τον κόπο και διάβασε το υπόλοιπο θέμα, περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες ανταλλαγές επιχειρημάτων στην ιστορία του 4T Forum.
-
39 σελίδες συζητώντας το αυτονόητο.
Μπράβο έλληνα, έγινες επαναστάτης (και) σήμερα...
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
ΑΝ δεν φορουσα κρανος, μπορει κανεις να φανταστει ,οτι ισως σημερα να μην τα εγραφα αυτα . Το κρανος ειχε ενα σημαδακι πισω απο το αυτι, που εφυγε με λιγο τριψιμο, και το εχω ακομα.
Ελπίζω να μην το χρησιμοποιείς κι όλας
-
Προς οποιον υπερμαχο της 'επιλογης':
Η δικη σου 'επιλογη' εχει αμεσες συνεπειες σε ΕΜΕΝΑ. Ουτε στα ταμεια (που εχουν νομιμο συμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στις ασφαλιστικες (που εχουν νομιμο συμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στο κρατος (που εχει νομιμο συμφερον να επιβαλει το κρανος), ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
Γιατι οταν θα προκαλεσω ατυχημα αθελα μου, υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα αν φορας κρανος να την βγαλεις καθαρη ή με ελαχιστα θεματα, ενω αν δεν φορας υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα να μην την βγαλεις καθολου. Που σημαινει οτι οι συνεπειες σε εμενα θα ειναι πολλαπλα μεγαλυτερες.
Για αυτο τον λογο κ μονο (περαν απο ολους τους υπολοιπους) απαιτω - κ εχω το δικαιωμα να το κανω - το κρατος να σου φορεσει το κρανος στο κεφαλι κ να στο βιδωσει εκει πανω αν γινεται.
ΥΓ Μην δω κανεναν να λεει 'αφου προκαλεσες ατυχημα καλα να παθεις να πας 10 χρονια φυλακη αντι για 6 μηνες' γιατι αυτο ειναι απο μονο του ηλιθιο επιχειρημα.
-
Ρε παιδιά, τι έχετε πάθει ορισμένοι με τη ζώνη ή το κράνος? 'Θέλω να έχω λέει, το δικαίωμα της ελευθερίας να μη τη φοράω'. Να μη το έχεις ποτέ ρε φίλε. Ποτέ. Να το φοράς πάντα και εαν δε το φοράς να πληρώνεις. Εκτός φυσικά και εαν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι(εγχείρηση-μαστίτιδα...) αλλά και αυτό με άδεια, που δε ξέρω αν γίνεται και ήδη φαίνεται λάθος. Καταρχάς τα φοράς για την ασφάλειά σου, που είναι το πιο σημαντικό. (απόψεις του στύλ 'ναι αλλά τη ζωή μου τη κάνω ό,τι θέλω εγώ' είναι απαράδεκτες, ναι και άντε ξυπνήστε λίγο με τις μ@λ@κίες. Τι έχετε πάθει απορώ. Υποτίθεται ότι είστε και έξυπνοι άνθρωποι από τα γραφόμενά σας στο φόρουμ.)
Από εκεί και πέρα εγώ δε θέλω να έχω ευθύνη για τον παπάροβιτς που περνάει παράνομα ένα stop ή ένα κόκκινο πχ, ακράνωτος ή άδετος και πεθάνει.- Μαζί με τα παρακάτω
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η δικη σου 'επιλογη' εχει αμεσες συνεπειες σε ΕΜΕΝΑ. Ουτε στα ταμεια (που εχουν νομιμο συμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στις ασφαλιστικες (που εχουν νομιμο συμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στο κρατος (που εχει νομιμο συμφερον να επιβαλει το κρανος), ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.Γιατι οταν θα προκαλεσω ατυχημα αθελα μου, υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα αν φορας κρανος να την βγαλεις καθαρη ή με ελαχιστα θεματα, ενω αν δεν φορας υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα να μην την βγαλεις καθολου. Που σημαινει οτι οι συνεπειες σε εμενα θα ειναι πολλαπλα μεγαλυτερες.
Για αυτο τον λογο κ μονο (περαν απο ολους τους υπολοιπους) απαιτω - κ εχω το δικαιωμα να το κανω - το κρατος να σου φορεσει το κρανος στο κεφαλι κ να στο βιδωσει εκει πανω αν γινεται.
.
Δε το θέλω γτ 1ον θα έχω τύψεις (εγώ προσωπικά..) και 2ον γτ δε θέλω να μπλέξω χωρίς λόγο αν δε φταίω (αλλά τι να το κάνεις το μπλέξιμο εαν ο άλλος πάθει τα μύρια όσα. Επίσης!! Γιατί εαν εγώ δε φορώ τη ζώνη, να βάλω στο λούκι άλλους ανθρώπους χωρίς λόγο καθώς εαν φορούσα ζώνη ή κράνος οι αντιδράσεις μου στο μέσο που οδηγώ θα ήταν καλύτερες. (Αναφέρομαι σε απότομες επιβραδύνσεις-επιταχύνσεις αλλάγές πορείας, με χέρια να φεύγουν κτλ.) Για ποιο λόγο επίσης να μη βάλει ο μ@λ@κ@ς ο/η φίλος/η ζώνη μέσα στο αμάξι και στη πίσω θέση? Γιατί? Για να χτυπήσει και να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί σε ένα συμβάν? Όχι! Για να χτυπήσει εμένα σκοτώνοντάς με σε απότομο συμβάν? Όχι. Όχι. Όχι. Τέλος. Ζώνη παντού.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ερωτηση προς τους παραπανω εκφραζομενους περι ασφαλειας. Εχετε φορεσει/ θα φορεσετε ζωνη σε ενα λεωφορειο ΚΤΕΛ ;Στην Ελλαδα δεν εχω μπει ποτε σε ΚΤΕΛ, στην Αγγλια ΠΑΝΤΑ ζωνη.
Αν δεις ότι δεν έχει ζώνη το ΚΤΕΛ μπορείς κάλλιστα να κατέβεις και να πας αλλιώς στον προορισμό σου.
Αν δεις οτι δεν εχει ζωνη το ΚΤΕΛ, τον καταγγελεις. Δεν ξερω αλλα θεωρω αυτονοητο οτι εν ετει 2011 εχει γινει υποχρεωτικη η υπαρξη κ η χρηση της ζωνης μεσα σε τετοια οχηματα (προσοχη, δεν λεω οτι αυτονοητα εχουν ολα ζωνη, αλλα οτι πρεπει να).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ουτε στα ταμεια (που εχουν οικονομικό συμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στις ασφαλιστικες (που εχουν οικονομικόσυμφερον να απαιτουν την επιβολη του κρανους), ουτε στο κρατος (που εχει οικονομικό συμφερον να επιβαλει το κρανος), ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
fixed
Γιατι οταν θα προκαλεσω ατυχημα αθελα μου, υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα αν φορας κρανος να την βγαλεις καθαρη ή με ελαχιστα θεματα, ενω αν δεν φορας υπαρχει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα να μην την βγαλεις καθολου. Που σημαινει οτι οι συνεπειες σε εμενα θα ειναι πολλαπλα μεγαλυτερες.
Στη περίπτωση που εσύ οδηγείς αυτοκίνητο ειλικρινά το τελευταίο που με απασχολεί είναι οι συνέπειες σε σένα .Το γιατί μπορείς να το διαβάσεις στο post του nikospappas λίγο πιο πίσω.Γιατί και με κράνος υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανότητα ο 2κικλυστής να τραβιέται στο νοσοκομείο και εσύ το πολύ στον λαμαρινά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Οι γενικεύσεις, οι ταμπέλες και οι αυθαίρετες ερμηνείες πάνε σύννεφο και κοστίζουν στην ποιότητα της άποψής σου
Μεταφέρω ό,τι βλέπω και ό,τι γράφεται στο forum. Τι να κάνω που είναι η πλειοψηφία η συγκεκριμένες απόψεις;
- Η δική σου ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει η δική μου
Ισχύει και το αντίθετο ακριβώς όμως.
- Αν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις των άλλων εκτός από τη δική σου, κάνε τον κόπο και διάβασε το υπόλοιπο θέμα, περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες ανταλλαγές επιχειρημάτων στην ιστορία του 4T Forum.
Με κεντρικό σημείο το ΧΡΗΜΑ και το ΕΓΩ και ποτέ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το ΕΣΥ.
39 σελίδες συζητώντας το αυτονόητο.
Μπράβο έλληνα, έγινες επαναστάτης (και) σήμερα...
Δεν είναι θέμα επανάστασης. Είναι θέμα δικαιώματος στην επιλογή, εφόσον η επιλογή αυτή δεν επηρεάζει άμεσα άλλους ανθρώπους. Για έμμεσες επιδράσεις δες πιο κάτω, αν και τα έχω ήδη αναφέρει.
Ευχαριστώ.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?