-
Ελπίζω γενικά να κάνετε πλάκα, αν και δεν ταιριάζει σε αυτό το σοβαρότατο θέμα.
Γενικά ο ψευτοφιλελευθερισμός αυτός έχει γ..σει αυτή τη χώρα.Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ελευθερία έχει και τα όρια της και αν εσύ δεν έχεις μυαλό σε κάποιες φάσεις για να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ την ίδια σου τη ζωή, τότε πρέπει αναγκαστικά να στο επιβάλει κάποιος.
Το να φοράς ζώνη δεν σε εμποδίζει να αναπνέεις
...όπως το να βγάλεις φλας πριν στρίψεις δεν είναι κόπος
...όπως το να σεβαστείς τον άλλο που θέλει να αποφύγει ένα εμπόδιο και να μην τρακάρει...είναι λίγα από αυτά που μπορούμε να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ
Το Σύνταγμα λέει ότι η ελευθερία μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Νομίζεις ότι θα το καταλάβει κανείς ακόμα και αν το πεις 1023 φορές;Μου φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν γιατί υπακούουν στο νόμο, απαιτώντας να ισχύει για όλους, ακόμα και γι'αυτούς που δεν τον χρειάζονται. Δεν πρόκειται να βγει άκρη απ'αυτό το θέμα...
Νομίζω ότι αδικείς τον εαυτό σου και το θέμα με το συμπέρασμά σου.
Εαν ευελπιστείς ότι η άκρη μπορεί να είναι η συμφωνία απόψεων τότε μάλλον θα απογοητευτείς.
Η συζήτηση αυτή όπως και κάθε ανάλογη, έχει κι άλλες πτυχές. Σκοπός δεν είναι, για μένα όπως έχω ξαναπεί, να πείσεις ή να πειστείς, αλλά:
[list:1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η ανταλλαγή απόψεων[/1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η απόκτηση γνώσεων[/1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η εξερεύνηση της ισχυρότητας των επιχειρημάτων[/1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η διαπίστωση του τρόπου σκέψης (εξαιρετικά χρήσιμο)[/1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η εξάσκηση στη συγκράτηση νεύρων [/1qyrjedl]
[:1qyrjedl] η προσπάθεια εξακρίβωσης της σχέσης μεταξύ εντολής εγκεφάλου - γραπτού λόγου - και της αντίληψής του από τους συνομιλητές ως αντιπροσωπευτικό του 'τελικά είπα αυτό που ήθελα να πω και εννοούσα. Δεν με παρεξηγήσανε'. [/1qyrjedl][/list:u:1qyrjedl]
Δε συμφωνείς; -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ελευθερία έχει και τα όρια της και αν εσύ δεν έχεις μυαλό σε κάποιες φάσεις για να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ την ίδια σου τη ζωή, τότε πρέπει αναγκαστικά να στο επιβάλει κάποιος.Οι επιστήμονες λένε οτι πρέπει για την υγεία μας να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Θα συμφωνούσες με έναν νόμο που να σε υποχρεώνει να το κάνεις? Υπέθεσε οτι το κράτος τα αγοράζει για σένα, οπότε δέν χρειάζεται να μπείς σε επιπλέον έξοδο.
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Το Σύνταγμα λέει ότι η ελευθερία μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου
Και τι σχέση έχει το αν θα φοράω ζώνη με την ελευθερία του άλλου;
Γενικά ο ψευτοφιλελευθερισμός αυτός έχει γ..σει αυτή τη χώρα.
Το αν θα φοράω εγώ ζώνη τι σχέση έχει με τον ψευτο-φιλελευθερισμό;
Εγώ πιστεύω ότι ο νεοσυντηριτισμός έχει αλλάξει τα φώτα των ανθρώπων παγκοσμίως.
Ο νεοσυντηρισμός είναι αυτός που επιβάλλει την κρατική παρέμβαση σε θέματα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, στο όνομα μάλιστα της προστασίας του συλλογικού κοινωνικού αγαθού, το οποίο όμως δεν φαίνεται να προασπίζει με την υιοθέτηση οικονομικών προτύπων όπου το 'συλλογικό καλό' υπαναχωρεί μπροστά στο δίκαιο των εταιρειών και της επιχειρηματικότητας, τις οποίες έχει αναγάγει στο μέσον ανάπτυξης της κοινωνίας (του ενός τρίτου, για να μην ξεχνιόμαστε).
Αλλά το κράτος θυμάται να παρέμβει και να επιβάλλει πρόστιμα όταν εγώ δεν θα φορέσω ζώνη, αλλά ξεχνάει να φτιάξει νοσοκομεία και να εξασφαλίσει σύνταξη παρ' όλα τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κονδύλια που διαχειρίζεται μέσα από τις εκάστοτε κρατήσεις. Και μετράει με οικονομικούς όρους την απώλεια της ανθρώπινης ζωής (πόσο θα κοστίσει ο τραυματισμός ή ο θάνατος) για να βγάλει θετικό ή αρνητικό ισοζύγιο ....Αλλά κάπου το νεοσυντηριτικό κράτος πρέπει να δείξει την πυγμή του και να δικαιολογήσει τον μοναδικό (πλέον) λόγο ύπαρξής του: την επιβολή (σαν μέσο υποταγής της 'ανώνυμης μάζας'), προκειμένου να εξασφαλίσει την προώθηση των οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο επιδιώξεων των 'επωνύμων'.
Και να επαναλάβω για μια ακόμα φορά:
Φοράω ζώνη γιατί δεν είμαι ηλίθιος, όχι γιατί με υποχρεώνει κανείς. Και για τον ηλίθιο δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλει να πεθάνει, ας πεθάνει με τον ηλίθιο τρόπο που θα διαλέξει.
Μόνο στα παιδιά μου ΕΠΙΒΑΛΛΩ να φοράνε ζώνη, και αυτό μέχρι να αποκτήσουν ικανότητα κριτικής σκέψης και αντίληψης των ενδεχόμενων συνεπειών. Απο κει και πέρα η επιλογή δική τους. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ελευθερία έχει και τα όρια της και αν εσύ δεν έχεις μυαλό σε κάποιες φάσεις για να ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ την ίδια σου τη ζωή, τότε πρέπει αναγκαστικά να στο επιβάλει κάποιος.
Οι επιστήμονες λένε οτι πρέπει για την υγεία μας να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Θα συμφωνούσες με έναν νόμο που να σε υποχρεώνει να το κάνεις? Υπέθεσε οτι το κράτος τα αγοράζει για σένα, οπότε δέν χρειάζεται να μπείς σε επιπλέον έξοδο.
ΠΟΛΥ καλό παράδειγμα, για όσους θέλουν έναν 'κηδεμόνα' πάνω από το κεφάλι τους να τους επιβάλει το καλό τους (εννοείται ότι το 'καλό' του δεν το αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του αλλά κάποιος 'σοφός' για όλους!).
Η τιμολόγηση και οικονομική επιβολή έχει αξία. Όποιος μπορεί να πληρώσει 300 € (π.χ.) πρόστιμο χωρίς να ιδρώσει το αυτί του μπορεί να πληρώσει και νοσηλεία στην ΜΕΘ του Υγεία ή του Ιατρικού Κέντρου.
Δεν κινδυνεύει όσο ο άγνωστος 22άρης γκαζιάρης και ο 50άρης μπαμπάς που θα μεταφερθούν σε εφημερεύον νοσοκομείο με μαθητευόμενους μόνο (απεργία γαρ) και θα πεθάνουν από εσωτερική αιμοραγία στον διάδρομο ... περιμένοντας τον Γκοντό! Η επιβολή σε αυτούς που τελούν υπό πλάνην ασφαλείας έχει κάθε νόημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η οδηγική (και περιβαλλοντική και οικολογική και ζωοφιλική και πολιτισμική κλπ) συνείδηση σπανίζει, εξ ου και απορρέει η επιβολή από το κράτος της απλής λογικής.Έχει λογική αυτό που λες αλλά το πήγα λίγο παραπέρα και βρήκα τοίχο (εγώ φταίω, όχι εσύ!)... Όπως έχω ξαναγράψει, πιστεύω ότι γενικά τα πρόστιμα είτε πρέπει να είναι του στυλ public service και penalty points (μη εξαγοράσιμα) ή πρέπει να βρεθεί τρόπος ν' αντιστοιχούν στο πορτοφόλι του καθενός, ώστε ο 'κροίσος' που κάνει ό,τι θέλει και δεν τον νοιάζουν τα ευρώ που θα πληρώσει (ΆΝ τον τσακώσουν!) να το ξανασκέφτεται. Βάση του παραπάνω που γράφεις όμως, ο 'κροίσος' κινδυνεύει λιγότερο να χάσει τη ζωή του σε περίπτωση ατυχήματος, λόγω δυνατότητας καλύτερης περίθαλψης, επομένως 'δικαιούται' να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο από το φτωχό, οπότε το πρόστιμο που θα έπρεπε να του επιβληθεί θα μπορούσε να είναι ...μικρότερο!!
Και να επαναλάβω για μια ακόμα φορά:
Φοράω ζώνη γιατί δεν είμαι ηλίθιος, όχι γιατί με υποχρεώνει κανείς. Και για τον ηλίθιο δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλει να πεθάνει, ας πεθάνει με τον ηλίθιο τρόπο που θα διαλέξει.
Μόνο στα παιδιά μου ΕΠΙΒΑΛΛΩ να φοράνε ζώνη, και αυτό μέχρι να αποκτήσουν ικανότητα κριτικής σκέψης και αντίληψης των ενδεχόμενων συνεπειών. Απο κει και πέρα η επιλογή δική τους.I couldn't agree with you more, Γιάννη!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
.....Και για τον ηλίθιο δεν με ενδιαφέρει. Αν θέλει να πεθάνει, ας πεθάνει με τον ηλίθιο τρόπο που θα διαλέξει.Δεν ακούγεται πολύ χριστιανικό αλλά αν και θέλω να τα δω έτσι τα πράματα....αν ο ηλίθιος δεν πεθάνει ποιος πληρώνει τη νοσηλεία του ή αν μείνει ανάπηρος την αποκατάστασή του ή την υποστήριξή του? Η πολιτεία άρα και εσύ μέσω των φόρων. Άρα η επιβολή τέτοιων νόμων προστατεύει τα συμφέροντα όλων των πολιτών και όχι μόνο του ηλίθιου και για αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει! Όπως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει οι γύρω μας να είναι καλοί οδηγοί και να έχουν πάρει δίκαια το δίπλωμα, να έχουν σύγχρονα και καλά συντηρημένα αυτοκίνητα κλπ για το δικό μας συμφέρον. Αλλά οι Έλληνες δυστυχώς κάτι έχουμε που μας εμποδίζει να καταλάβουμε ότι το κοινό συμφέρον είναι και δικό μας.... (έλλειψη κοινωνικής συνείδησης)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ακούγεται πολύ χριστιανικό αλλά αν και θέλω να τα δω έτσι τα πράματα....αν ο ηλίθιος δεν πεθάνει ποιος πληρώνει τη νοσηλεία του ή αν μείνει ανάπηρος την αποκατάστασή του ή την υποστήριξή του? Η πολιτεία άρα και εσύ μέσω των φόρων. Άρα η επιβολή τέτοιων νόμων προστατεύει τα συμφέροντα όλων των πολιτών και όχι μόνο του ηλίθιουΚάτι άλλο που δεν ακούγεται και πολύ χριστιανικό είναι αντί να ανησυχείς (-ούμε) για τον ηλίθιο που μπορεί να πεθάνει να ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα έχει η απώλειά του στην τσέπη μας!
Το σωστό κατ' εμέ είναι να μου ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ποιό είναι το συμφέρον μου και να έχω εγώ την τελευταία λέξη, όχι να μου το ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ με νόμο και ποινές. Το ότι αν αρρωστήσω ή πεθάνω θα κοστίσει στο κράτος (νοσήλεια, λιγότερα έσοδα από φόρους, κλπ) δε σημαίνει και ότι ΑΝΗΚΩ στο κράτος και ότι είμαι υποχρεωμένος να γίνω 'καλή επένδυση'! Αλοίμονο.
Αν το πάρουμε λίγο πιο σοβαρά όμως για την προστασία τους συμφέροντος του 'ηλίθιου' πολίτη και κατά προέκταση του συνόλου, τότε ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί όταν ανοίγω την τηλεόραση το βράδυ βλέπω σε τουλάχιστον 2-3 σταθμούς τις 'εκπομπές' (μη χέσω...) που προσφέρουν, δήθεν, 10.000 ευρώ σε αυτόν που θα βρει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο εικόνες και γδύνουν τον εύπιστο βαρεμένο που δεν έχει καταλάβει ότι του τρέχει ένα-ενάμισι ευρώ το λεπτό (σύν ΦΠΑ...!) από την τσέπη όση ώρα περιμένει στο ακουστικό τη 'σειρά' του. Ξέρετε κανέναν που να κέρδισε 10,000 ευρώ; Άλλο: To Χρηματιστήριο. Πάει και 'παίζει' ο κάθε άσχετος λες και είναι 'sure thing'. Δε θα έπρεπε να υπάρχει νόμος περι προστασίας των 'ηλιθίων' και γι αυτές τις περιπτώσεις, ή μήπως κανένας δεν έμεινε στο δρόμο από κάτι τέτοιο; Κάτι άκουσα σήμερα πάλι για 6.000 κατασχέσεις αυτοκινήτων που εκρεμούν γιατί αυτοί που τα αγόρασαν δεν έχουν να πληρώσουν τις (άπειρες) δόσεις.
Να μιλήσουμε λοιπόν για 'προστασία των ηλιθίων', ενδιαφέρον ακούγεται... -
Μισέλ,λές ότι είναι καλύτερο νά σού...'διδάξουν';
Ποιοί;Αν μιλάς γιά τούς ίδιους πού θά θά σού 'επιβάλουν',τότε νομίζω ότι δέν θά έχει καμία διαφορά τό ένα μέ τό άλλο!!!
Κάποιοι γνωστοί μου,λέγανε ότι:
'Τό σύστημα διδασκαλείας,είναι η διδασκαλεία τού συστήματος' -
Πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα...
Να θεσω εγω ενα ερωτημα μετα απο ολα αυτα??Ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι μας την επιβαλλει ο νομος και ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι πιστευουμε οτι 'κανει καλο'??
Προσφατα εχω μπει στο αυτοκινητο ενος γνωστου , ο οποιος δεν κουμπωνει τη ζωνη αλλα απλα τη βαζει πανω του και μολις περασει το μπλοκο την βγαζει....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι μας την επιβαλλει ο νομος και ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι πιστευουμε οτι 'κανει καλο'??Προσωπικά φοράω ζώνη, γιατί πολύ απλά κάνει ασφαλέστερη την οδήγηση. Τώρα αν κάποιος νομίζει ότι μην φορώντας την, κάνει την επανάστασή του ας συνεχίσει να το κάνει, δεν θα έχει νόημα το να προσπαθήσει να τον 'μεταπείσει' κανένας.
-
Εγω προσωπικα παντα φοραω ζωνη ακομα και σε πολυ μικρες αποστασεις ΑΛΛΑ>>>
Απ την στιγμη που καποιος δεν θα φορεσει ζωνη το δικο του κεφαλι θα φαει. Δεν θετει σε κυνδινο την ζωη των αλλων.
Αν δεν πεθανει οπως λετε τοτε θα μπορουσε να χρεωθει τα νοσηλεια του (το καλυτερο 'προστιμο). Αν το θετανε αυτο σαν νομο τοτε να δεις αν κανεις δεν θα εβαζε.
Οι κλησεις παντως δεν θα βελτιωσουν την ασφαλεια... Την τσεπη καποιων θα βελτιωσουν οπως κανουν και με τα ρανταρ...Επισης σκοτωνονται τοσοι εξ αιτιας των δρομων και την ελλειψη οδηγικης παιδιας ξαφνικα τα νοσηλεια απο τις ζωνες μας νοιαζουν??
Μηπως μονοι παμε να τοποθετησουμε εναν αστυνομικο εξω απο την πορτα μας / μεσα στο αυτοκινητο μας κλπ????
-
Να θεσω εγω ενα ερωτημα μετα απο ολα αυτα??Ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι μας την επιβαλλει ο νομος και ποιοι απο εμας φοραμε ζωνη γιατι πιστευουμε οτι 'κανει καλο'??
Προσφατα εχω μπει στο αυτοκινητο ενος γνωστου , ο οποιος δεν κουμπωνει τη ζωνη αλλα απλα τη βαζει πανω του και μολις περασει το μπλοκο την βγαζει....
Σωστό ερώτημα! Αυτό λέω και εγώ σε προηγούμενο post μου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει οδηγική παιδία οι περισσότεροι φοράνε ζώνη μόνο και μόνο για να μην τους γράψουν και όχι για να τους προστατεύσει. Οπότε είναι λογικό να γίνει και αυτό που λες με το γνωστό σου. Δικός μου γνωστός είχε παλιότερα λευκό μπλουζάκι με διαγόνια μαύρη γραμμή και φαινόταν σα να φορά ζώνη!!!
Άρα η επιβολή προστίμου δεν είναι λύση τελικά, θες να φορέσεις φόρα, δε θες? Δέχεσε τις επιπτώσεις από ένα τρακάρισμα και από τη στιγμή που έχεις άδεια οδήγησης και έπιασες τιμόνι στα χέρια σου υποτίθετε ότι ξέρεις ποιες είναι.
Αν δε σέβεσε εσύ τη ζωή σου θα σου επιβάλουν το σεβασμό με το νόμο? Όχι βρε παιδιά, ίσα ίσα που αν σου επιβάλουν κάτι από αντίδραση και μόνο θα κάνεις το αντίθετο και θα ψάξεις τρόπους για να αποδείξεις ότι είσαι πιο έξυπνος από αυτούς!
Το θέμα είναι να καταφέρεις να περάσεις στον οδηγό το γεγονός ότι η ζώνη θα προστατεύσει τη ζωή του και όχι την τσέπη του. -
Εδώ κυκλοφορούνε αγκράφες που δεν επιτρέπουνε στις ζώνες να σφίγγουν για να μην ενοχλούν στο στήθος .....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μισέλ,λές ότι είναι καλύτερο νά σού...'διδάξουν';
Ποιοί;Αν μιλάς γιά τούς ίδιους πού θά θά σού 'επιβάλουν',τότε νομίζω ότι δέν θά έχει καμία διαφορά τό ένα μέ τό άλλο!!!
Κάποιοι γνωστοί μου,λέγανε ότι:
'Τό σύστημα διδασκαλείας,είναι η διδασκαλεία τού συστήματος'Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι είναι αυτό που προσπαθείς να πείς HUNTER... Άλλο 'διδασκαλία' κι άλλο 'επιβολή' - και φυσικά όσον αφορά την ενδεχόμενη τιμωρία σε περίπτωση 'ανυπακοής'. Παράδεγμα (ειπώθηκε κάτι αντίστοιχο και πιο πάνω): Άλλο να μου πουν 'ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα' κι άλλο να μου επιβάλλουν, θέλω δε θέλω, να τρώω αυτά που 'πρέπει' κάθε μέρα. Σαφώς είναι πιο λογικό να μου *διδάξουν *κάτι που αφορά εμένα και το 'καλό μου' παρά να μου το επιβάλουν με νόμους (και πρόστιμα). Ποιοί; Μα ΟΛΟΙ - γονείς, σχολείο, κρατικός μηχανισμός, επιστημονική κοινότητα, κλπ. Και φυσικά αναφέρομαι σε ενήλικες και όχι σε παιδιά που μέχρι να μεγαλώσουν τελούν 'υπό κηδεμονία' σε πράγματα που αφορούν τη σωματική ή πνευματική τους υγεία.
Και βέβαια πολύ πιο λογικό είναι αυτό που λέει και ο (όχι και τόσο τρελός όσο υποδηλώνει το nickname του) madman77, δηλαδή να μην καλύπτει η ασφάλεια τα ατυχήματα αυτών που λένε όχι στη ζώνη (αφού δε νοιάζεσαι εσύ για τη ζωή σου γιατί να νοιαστώ εγώ; ).
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Το θέμα είναι να καταφέρεις να περάσεις στον οδηγό το γεγονός ότι η ζώνη θα προστατεύσει τη ζωή του και όχι την τσέπη του.
Πολύ σωστό μεν, αλλά δύσκολο ακούεται - στην εποχή μας μου φαίνεται ότι για τους πολλούς είναι πρώτα η τσέπη και μετά η ζωή!
Να το γενικεύσω για να γίνω λίγο πιο κατανοητή: Πόσοι από μας κάνουν στη ζωή τους αυτό που ονειρευόντουσαν από μικροί και πόσοι αφήνουν (ενδεχομένως μη έχοντας επιλογή) το χρήμα να καθορίζει τις καθημερινές επιλογές τους;;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν δεν είμαστε εμείς μερικά βήματα μπροστά τότε και το δίκαιο θα παραμείνει για πάντα ένα απολίθωμα, καθώς ακολουθεί απλά την πρόοδο και ποτέ δεν ανοίγει το ίδιο δρόμους....Αυτό... ξαναπέστο!
είναι η αξία της μεταχείρισης που παίζει ρόλο και όχι το έννομο αγαθό αυτό καθ εαυτό
Το αναλύεις λίγο περισσότερο αυτό? Γενικά πάντως, το θέμα της αυτοθυσίας για τη σωτηρία κάποιου τρίτου είναι μεγάλο θέμα...
Κάποιος έιναι φορέας του HIV δεν αναπνεέι,δεν έχει σφύξεις και χρειάζεται επειγόντως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έχουμε όμως και οι 2 αμυχές (μετά από ένα τροχαίο για παράδειγμα)... Τί κάνω? -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
........Και βέβαια πολύ πιο λογικό είναι αυτό που λέει και ο (όχι και τόσο τρελός όσο υποδηλώνει το nickname του) madman77, δηλαδή να μην καλύπτει η ασφάλεια τα ατυχήματα αυτών που λένε όχι στη ζώνη (αφού δε νοιάζεσαι εσύ για τη ζωή σου γιατί να νοιαστώ εγώ; ).
Μηπως ομως ετσι φτανουμε στο αλλο ακρο ;Δλδ ουτε οι γιατροι να σε θεραπευουν γιατι αφου δεν φορας ζωνη δεν ενδιαφερεσαι για την ζωη σου;
Αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για αναγκαστικη βρωση φρουτων γιατι κανουν καλο,θυμαστε το μοιρασμα φρουτοχυμων στα δημοτικα ;Γιατι εγω το προλαβα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για αναγκαστικη βρωση φρουτων γιατι κανουν καλο,θυμαστε το μοιρασμα φρουτοχυμων στα δημοτικα ;Γιατι εγω το προλαβα.
Το θυμαμε... αλλα αυτό ηταν στα πλαισια αλλης λογικής.. πρκειμένουν να θαβουμε τα πορτοκαλια και τα ροδακινα ....τα πινουμε!!! και εχουν και καποιοι δουλειά
-
να μην καλύπτει η ασφάλεια τα ατυχήματα αυτών που λένε όχι στη ζώνη (αφού δε νοιάζεσαι εσύ για τη ζωή σου γιατί να νοιαστώ εγώ; ).
Μου θυμίζει λίγο μικρός που αν έκανα κάτι επικίνδυνο, με προειδοποιούσαν 2-3 φορές οι γονείς ότι θα χτυπήσω και (συνεχίζοντας παρά τις προειδοποιήσεις) χτυπούσα... έτρωγα και μια δυο στον ποπό 'για να μάθω'
Το θέμα είναι πως, όσο ευτυχισμένος και να ήμουν όταν έπαιζα, ευχόμουν να μην το είχα ξεκινήσει ποτέ...
Εκ πρώτης όψεως δεν σου περιορίζει τις ελευθερίες, όμως το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό από την υποχρέωση χρήσης ζώνης-ειδικά όταν δεν ευθύνεσαι εσύ για το ατύχημα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως ομως ετσι φτανουμε στο αλλο ακρο ;Δλδ ουτε οι γιατροι να σε θεραπευουν γιατι αφου δεν φορας ζωνη δεν ενδιαφερεσαι για την ζωη σου;Βασίλη, η ασφαλιστική είναι πολύ λογικό να σου ξεκαθαρίζει ότι θα σε καλύψει αν πάθεις κάτι ΕΦΟΣΟΝ εσύ δεν πας γυρεύοντας, δηλ. εφόσον φοράς τη ζώνη που σου προσφέρει το όχημά σου. Ο όρκος του Ιπποκράτη που παίρνουν οι ιατροί δεν έχει να κάνει με τα αίτια ενός τραυματισμού - ας ήσουν απρόσεκτος, ας ξέχασες να βάλεις ζώνη, ας ήσουν ηλίθιος που έπαιζες με το όπλο, το μαχαίρι, τα σπίρτα... ο γιατρός θα σε φροντίσει... Ακόμα κι αν έκοψες τις φλέβες σου και σε βρήκαν στη μπανιέρα!!
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?