-
Ο χρήστης Κ.Β.Κ. έγραψε:
Εισαι με το αμαξι σου και χτυπας καποιον χωρις κρανος και πεθαινει.Αν φορουσε κρανος θα ζουσε.Γιατι να εισαι υπαιτιοςθανατου;Έπιδη δεν ηθελε να χαλασει το μαλλι του;Αν χτυπησεις το κεφαλι ακομα και με 20χαω θα παθεις ζημια...
Αυτό που γράφεις είναι ΜΙΑ υπόθεση. Εγώ σου λέω ότι είτε φορούσε κράνος, είτε όχι του έσπαγες τη σπλήνα. Να μην τον πληρώσεις στην περίπτωση που δε φοράει κράνος; Σε τι θα τον έσωζε;
Οταν ειχα ατυχημα με την μηχανη μου φοραγα το κρανος.Οταν ηρθε η τροχαια εγραψε στην αναφορα
Φοραγε κρανος
Αν δεν φοραγα και ειχα τραυμα στο κεφαλι η ασφαλιστικη στο δικαστηριο θα το ειχε σαν στοιχειο της αμελειας μου.
ΑΝ σου έσπαγε το πόδι; Η ασφαλιστική θα αρνιόταν (άσχημα ακούγεται στη νέα ελληνική) να σε καλύψει αν δε φορούσες κράνος;
Ας αναρωτηθουμε ποσο κοστιζει μια μερα στην μεθ και ποσο κοστιζει ενας θανατος ενος νεου ανθρωπου στην κοινωνια.
Όσο κοστίζει και για τον Πακιστανό, τον οποίο όμως δέχεσαι να νοσηλεύσεις ΔΩΡΕΑΝ, ενώ, τον Έλληνα που δε φορούσε ζώνη, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, δεν το δέχεσαι.
Το κρατος δεν βαζει προστιμα γιατι μας λυπαται ή επειδη θελει να τα κονομισει!Το κρατος μας βλεπει σαν μοναδες που δεν θελει
να χανει ειδικα οταν ειναι σε παραγωγικη ηλικια αφου θα εχει εσοδα αλλα και νεους πολιτες.Ας αναλογιστουμε ποσες εισφορες
χανει το κρατος απο τον χαμο ενος 18χρονου μεχρι να βγαινε στην συνταξη.Ακομα χανει πολλους νεους πολιτες αφου ο νεος αυτος
δεν θα τεκνοποιεισει...
Αυτό που γράφεις είναι μία άποψη εκ του πονηρού. Αν είναι έτσι, γιατί με στέλνει για πόλεμο; Ξέρεις πόσα πλούτη έχασε το κράτος από τον παππού μου που έμεινε ανάπηρος (λέμε τώρα) στην Αλβανία; Ξέρεις πόσα τον πλήρωνε για αναπηρικές συντάξεις (πολέμησε από 28/10/1940 μέχρι Οκτώβριο 1944 που έφυγαν οι Γερμανοί και σύνταξη Εθνικής Αντίστασης δεν καταδέχθηκε να πάρει, αλλά κάνω μία υπόθεση εργασίας) και περίθαλψη για τόσα χρόνια; Αν άφηνε τους Ιταλούς να μπουν, θα ήμασταν διαφορετικά τώρα, θα είχαμε αναπτυχθεί χωρίς καταστροφές.
Από την άλλη, ποια παραγωγική δραστηριότητα ενδιαφέρει το κράτος; Αφού έχουμε ανεργία (ανεπίσημα έστω) πάνω από 20%, σημαίνει ότι δεν έχουμε παραγωγή. Αν ενδιαφερόταν το κράτος, έτσι θα συμπεριφερόταν λες; Άλλωστε, το πρόβλημα παραγωγής λύνεται. Φέρνουμε ξένους εργάτες, οπότε εργατικά χέρια έχουμε. Επιχειρήσεις όμως, ΔΕΝ έχουμε. Τις κλείσαμε όλες ή τις διώξαμε. Τι άλλο θέλεις πια για να πειστείς;
Το ζήτημα της τεκνοποίησης το έχουμε λύσει. Βάζουμε λαθρομετανάστες, εμείς πληρώνουμε μεγαλύτερες εισφορές και καλύπτουμε και για αυτούς τα ιατρικα τους έξοδα και μέρος της τροφής τους (τα δωρεάν που παρέχει η ΕΛΑΣ, το ΛΣ, το ΠΝ, ο ΕΣ κτλ). Σε λίγο, θα πληρώνουμε και τα προφυλακτικά για να μην πιάσουνε παιδί οι γυναίκες μας και στο τέλος, θα πληρώνουμε και τη βαζελίνη για εμάς προσωπικά. Τι το ενδιαφέρει, λοιπόν, το κράτος αν θα τεκνοποιήσω; Αν το ενδιέφερε θα έδινε κίνητρα, δε θα με άφηνε 6-12-36 μήνες απλήρωτο. Ούτε αυτό που γράφεις, λοιπόν, ισχύει.
Βρες μου κάποιο σοβαρό επιχείρημα που να μην έχει καταρριφθεί στην πράξη γιατί, μέχρι στιγμής, ό,τι γράφεις στην πράξη λειτουργεί αντίθετα από τη θεωρία σου.
Τα ιδια ισχυουν και για την ζωνη...
Όχι ακριβώς. Αν δε φορέσω κράνος, ένα μυγάκι μπαίνει στο μάτι, χάνω τον έλεγχο της μηχανής και παίρνω μαζί μου 10 πεζούς. Αν δε φορέσω ζώνη, τι ζημιά μπορώ να προκαλέσω στους άλλους άμεσα; Έμμεσα, ας δεχθούμε ότι, θα πληρώσεις εσύ περισσότερα ως περίθαλψη, αλλά άμεσα δεν έχω καμία επίπτωση σε εσένα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Δηλ. το παιδί που παραπατά και παθαίνει διάστρεμμα είναι το ίδιο με αυτό που κάνει σούζες με το μηχανάκι του στην παραλιακή και μάλιστα χωρίς κράνος.Ακριβώς το ίδιο. Μα ακριβώς το ίδιο. Άθλημα κάνει ο ένας και δεν προσέχει, άθλημα και ο άλλος. Θες να σου φέρω πιο απλό παράδειγμα για να το καταλάβεις;
Ο αθλητής της σκοποβολής (σήμερα είχε αγώνες στο Σχιστό) που τραυματίζεται από την καραμπίνα του, να μην νοσηλευτεί; Και μην πεις ότι οι πιθανότητες να σου μείνει βλήμα στην θαλάμη είναι μικρότερες από το να τρακάρεις χωρίς ζώνη, γιατί τότε, απλά ΔΕΝ έχεις υπηρετήσει ή υπηρέτησες με βύσμα. Δεν μπορεί σε 150 βολές με το Browning να μου έχει κολλήσει τις 50 και να συμβαίνει μόνο σε εμένα αυτό.
Τι άλλο θα ακούσουμε στο Ελλαδιστάν, τι δικαιολογία για τη μη τήρηση του ΚΟΚ.
Αρα και ο καρκινοπαθής το ίδιο με αυτόν που παίζει Ρώσικη ρουλέτα.
Γι αυτό και θα παραμείνουμε πρώτοι στα τροχαία δυστυχήματα.
Βρήκαμε γιατί η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.Φταίνε τα κράνη κ οι ζώνες.Γιατί ως γνωστόν, ο τράχηλος του Έλληνα,κράνος και ζώνη δεν υπομένει.
Ο καπνιστής, τι πιθανότητες έχει να αναπτύξει νόσο σχετιζόμενη με το κάπνισμα; Έχεις δει τις στατιστικές; Πάνω από 50% των καπνιστών έχουν ασθένεια σχετιζόμενη με το τσιγάρο σε κάποια φάση της ζωή τους. Να μην τους πληρώνουμε και αυτούς; Ξέρεις τι είναι 50%; Είναι σαν να παίζεις ρώσσικη ρουλέτα με 3 σφαίρες στο μύλο. Το δοκιμάζεις; Δε νομίζω. Γιατί, λοιπόν, αρνείσαι περίθαλψη σε αυτό που παίζει ρώσσικη ρουλέτα με 1 σφαίρα στο μύλο και τη δέχεσαι σε αυτόν που παίζει με 3 σφαίρες;;;;; Να μην αναφέρουμε τις στατιστικές που λένε ότι 85% των καρκίνων πνεύμονα προέρχεται από ενεργούς καπνιστές και το υπόλοιπο 15% από παθητικούς καπνιστές ή διαμένοντες σε περιοχές υψηλής ρύπανσης (καυσαέρια ή άλλα χημικά). Γιατί να τους πληρώνω αυτούς, λοιπόν; Δεν το ήξεραν όταν κάπνιζαν ότι κάτι τέτοιο θα το πάθουν;
Τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι αποπροσανατολιστικά και δεν ασχολούμαι. Είναι δικές σου θεωρήσεις, ειρωνείες και γενικεύσεις απόψεων που δεν βλέπω να έχουν αναφερθεί κάπου. Θα τα χρησιμοποιήσω όμως ανάποδα, επειδή με βολεύει. Ας υποθέσουμε ότι από αύριο φοράνε όλοι ζώνη και κράνος (που οι περισσότεροι το κάνουν ήδη), σε πόσο χρόνο το κράτος θα πάει μπροστά*; Δηλαδή πότε θα βγουμε από το μνημόνιο; Πότε θα έχουμε πάλι Izola και ΧΡΩΠΕΙ; Μπορείς να μου δώσεις ένα χρονοδιάγραμμα, μιας και στο μυαλό σου ανάπτυξη και ζώνη και κράνος συμβαδίζουν;
- Δική σου έκφραση είναι το 'πάει μπροστά'.
Ευχαριστώ.
-
Μάθαμε και κάτι χρήσιμο.
Άθλημα είναι η διεξαγωγή σουζας διαρκείας χωρίς κράνος στην παραλιακή.(Ολυμπιακό?)
Για τα άλλα με μια κουβέντα με κάποιον επιστήμονα του ΕΚΑΒ θα μάθαινες πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ λόγω μη χρήσης ζώνης και κράνους.
Θα μου πεις πάλι 'και τι με νοιάζει εμένα? Εγώ το μόνο που γουστάρω είναι να βλέπω ένα λαό να αιμορραγεί ,κι εγώ να κάνω την πλάκα μου.'.
ΟΚ μη φοράς ούτε ζώνη ούτε κράνος και συνέχισε την προσπάθεια να πείσεις όσους το δυνατόν περισσότερους να μη φοράνε κι αυτοί.Πείσε επίσης το κόμμα που ψηφίζεις να το βάλει ως βασική προεκλογική δέσμευση για να καταργήσει ζώνη κ κράνος μόλις γίνει κυβέρνηση.Άλλη λύση στο πρόβλημά σου δεν υπάρχει. -
looool
Γιατι σε στελνει στον πολεμο;;;;θες και απαντηση;;;;
looooooooooooooooooooool
-
Μισό λεπτό να φέρω τα...
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Μάθαμε και κάτι χρήσιμο.Όσο ζεις μαθαίνεις.
Άθλημα είναι η διεξαγωγή σουζας διαρκείας χωρίς κράνος στην παραλιακή.(Ολυμπιακό?)
Άθλημα είναι οι αγώνες αυτοκινήτου, όπως άθλημα είναι και οι πολεμικές τέχνες και εξομοιώνουν πραγματικές καταστάσεις και οι δύο. Οι αγώνες αυτοκινήτου την οδήγηση στο δρόμο και οι πολεμικές τέχνες τη σύγκρουση μεταξύ 2 τουλάχιστον ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες μαθαίνεις και εφαρμόζεις κατά το δοκούν στην πράξη αυτά που έμαθες. Τώρα, αν εσύ έχεις μάθει 1 χρόνο aikido και νομίζεις ότι θα πας να πλακωθείς στο ξύλο και να κερδίσεις, θα τις φας. Το θέμα είναι, σε αυτή την περίπτωση, θα ζητήσεις ιατρική φροντίδα ή όχι; Σε αυτό ΔΕΝ απαντάς και σκοπίμως μάλιστα γιατί είναι δεδομένο ότι ΜΟΝΟ αυτό το επιχείρημα αρκεί για να ανατρέψει ολόκληρο το οικοδόμημα της υπεύθυνης δήλωσης που έχετε φτιάξει.
Για τα άλλα με μια κουβέντα με κάποιον επιστήμονα του ΕΚΑΒ θα μάθαινες πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ λόγω μη χρήσης ζώνης και κράνους.
Καλύτερα που πέθαναν, γιατί, αν εφαρμόζαμε την δική σας ιδεολογία με την υπεύθυνη δήλωση, θα έμεναν μια ζωή στο δρόμο να περιμένουν βοήθεια επειδή δε φόρεσαν ζώνη.
Θα μου πεις πάλι 'και τι με νοιάζει εμένα? Εγώ το μόνο που γουστάρω είναι να βλέπω ένα λαό να αιμορραγεί ,κι εγώ να κάνω την πλάκα μου.'.
Το πρόβλημα είναι πως ισχύει ακριβώς το ανάποδο. ΕΣΥ δεν ενδιαφέρεσαι για αυτούς τους ανθρώπου και ζητάς να μην έχουν ιατρική φροντίδα. ΕΓΩ, που ενδιαφέρομαι, ζητάω για όλους ιατρική φροντίδα, όχι μόνο για τους δικούς σου... ξέρεις ποιους, αυτούς από Ασία μεριά που τους πληρώνω κάθε μέρα σαν κορόιδο. Κατάλαβα πού ανήκεις, οπότε...
ΟΚ μη φοράς ούτε ζώνη ούτε κράνος και συνέχισε την προσπάθεια να πείσεις όσους το δυνατόν περισσότερους να μη φοράνε κι αυτοί.Πείσε επίσης το κόμμα που ψηφίζεις να το βάλει ως βασική προεκλογική δέσμευση για να καταργήσει ζώνη κ κράνος μόλις γίνει κυβέρνηση.Άλλη λύση στο πρόβλημά σου δεν υπάρχει.
Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνεις τίποτε απολύτως. Είμαι υπερ της ελευθερίας της βούλησης. Όταν κάτι δεν ενοχλεί τους άλλους, τουλάχιστον άμεσα, θα έπρεπε να είναι ελεύθερο. Γιατί να δεσμεύω κάποιον με ζώνη όταν αναλαμβάνει μόνος του το ρίσκο; Μήπως το ίδιο δεν κάνουμε κάθε μέρα ΟΛΟΙ μας; Εσύ, είσαι σίγουρος ότι δε θα κάνεις λάθος αύριο; Θα ήθελες να σου ρίξει ο οικοδόμος ένα καδρόνι στο κεφάλι και να σου πει, έχω σήμανση για έργα, δεν έπρεπε να περάσεις κοντά, άρα, δε σε περιθάλπτω...
Είστε μία ομάδα λίαν επικίνδυνων ατόμων, άσχετων με την πραγματικότητα, με φασίζουσες αντιλήψεις απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Γνωρίζω πού τοποθετείσαι κομματικά και γι' αυτό και μου αρέσει να σε πειράζω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Κ.Β.Κ. έγραψε:
looool
Γιατι σε στελνει στον πολεμο;;;;θες και απαντηση;;;;
looooooooooooooooooooool
Όχι, τη γνωρίζω πολύ καλά. Για να διατηρήσει η εκάστοτε αριστοκρατία, αριστερή ή δεξιά, τα πλούτη της και την επιρροή της. Το θέμα είναι, σε ποια πλουτοκρατία ανήκεις εσύ. Φαντάζομαι στην αριστερή, λόγω αποφυγής απάντησης για τους λαθρομετανάστες που χρησιμοποιούν δωρεάν υπηρεσίες υγείας του κράτους. Θες οι Έλληνες που δε φοράνε ζώνη, αλλά έχουν πληρώσει, να μην έχουν περίθαλψη και οι λαθρομετανάστες, που δεν έχουν δώσει ούτε 1€ να χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία μας δωρεάν. Σε εμένα, απλά ΔΕΝ περνάνε αυτά και γι' αυτό είμαι εδώ για σας ξυπνάω λειτουργώντας σαν τον οίστρο που τσιμπάει το άλογο. Βέβαια, παίζει να είσαι κανένας ασφαλιστής και να θες να περάσει η γραμμή σου ή κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ.
-
Τα πράματα είναι πιο απλά. Θέλεις να καπνίζεις ενώ ξέρεις ότι κάνει κακό και επιβαρύνεις και το σύστημα υγείας και πρόνοιας;; Καλώς πληρώνεις παραπάνω και το λέμε φόρο. Θέλεις να πίνεις, το ίδιο. Θέλεις να κυκλοφορείς το παλιό ρυπογόνο αυτοκίνητό σου πληρώνεις πράσινο τέλος. Θέλεις να πηγαίνεις χωρίς ζώνη, χωρίς κράνος, χωρίς ΚΤΕΟ κλπ κλπ ή θέλεις να τρέχεις πιο πολύ από το όριο κλπ πράματα που έχουν κριθεί σαν τα σωστά για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων πολιτών, πληρώνεις παραπάνω, το λέμε κλήση! Απλό είναι, δεν είναι, μην κάνετε τα πράματα πιο δύσκολα ή περίπλοκα από όσο είναι!
-
Οπως και με το καπνισμα ολες οι που λεγονται προερχονται απο ανθρωπους που βαζουν το καλο του εαυτουλη τους (οπως αυτοι το καταλαβαινουν ) πανω απο το καλο του συνολου
-
Γουόρνινγκ: Τρολ μόουντ όν
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα πράματα είναι πιο απλά. Θέλεις να καπνίζεις ενώ ξέρεις ότι κάνει κακό και επιβαρύνεις και το σύστημα υγείας και πρόνοιας;; Καλώς πληρώνεις παραπάνω και το λέμε φόρο. Θέλεις να πίνεις, το ίδιο. Θέλεις να κυκλοφορείς το παλιό ρυπογόνο αυτοκίνητό σου πληρώνεις πράσινο τέλος. Θέλεις να πηγαίνεις χωρίς ζώνη, χωρίς κράνος, χωρίς ΚΤΕΟ κλπ κλπ ή θέλεις να τρέχεις πιο πολύ από το όριο κλπ πράματα που έχουν κριθεί σαν τα σωστά για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων πολιτών, πληρώνεις παραπάνω, το λέμε κλήση! Απλό είναι, δεν είναι, μην κάνετε τα πράματα πιο δύσκολα ή περίπλοκα από όσο είναι!Ίσως. Αλλά...
Παράδειγμα
Είσαι στο γυμναστήριο και πας να κάνεις σκουώτ με +10 Kg από την προηγούμενη φορά ή πας να κάνεις κόντρα με τον φίλο σου. Δε γνωρίζεις ότι μπορεί να πάθεις κήλη; Αν την πάθεις να μην έρθει ασθενοφόρο γιατί έκανες κόντρα ή γιατί γνώριζες τους κινδύνους;Παράδειγμα
Μία ζωή τρώω σουβλάκια, καπνίζω και πλακώνομαι σε γλυκά και τσίπουρα. Σε κάποια φάση, στα 65 μου, μετά από 2-3-4 καρδιακά επεισόδια (ήδη παίρνω αναπηρική σύνταξη) και χρόνια διαβητικός με επιδόματα γιατί δεν περπατάω και καλά αφού με χτύπησε στα πόδια, παθαίνω εγκεφαλικό για το οποίο ευθύνεται η ζωή μου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τυφλώνομαι, μένω παραπληγικός και χρειάζομαι φροντίδα στο σπίτι. Να μου δώσουν αναπηρική σύνταξη ή το ζητούσα με τον πρότερο βίο μου;Οπότε!
Φορολογούμε λοιπόν τα εξής:
γυμναστήρια
βαράκια
σουβλάκια
γλυκά
ανεβάζουμε τον φόρο στα τσίπουραΠροτείνω ακόμη να τεθούν βαριά πρόστιμα σε όσους πετάνε μπανάνε μπανανόφλουδες και δεν σφουγγαρίζουν καλά τα πατώματα μέχρι εξάλειψης της τελευταίας υγρασίας.
Τρόλ μόουντ όφφ
-
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Οπότε!Φορολογούμε λοιπόν τα εξής:
γυμναστήρια
βαράκια
σουβλάκια
γλυκά
ανεβάζουμε τον φόρο στα τσίπουραΠροτείνω ακόμη να τεθούν βαριά πρόστιμα σε όσους πετάνε μπανάνε μπανανόφλουδες και δεν σφουγγαρίζουν καλά τα πατώματα μέχρι εξάλειψης της τελευταίας υγρασίας.
Τρόλ μόουντ όφφ
Αν θέλεις να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο με την υπεύθυνη δήλωση που ανέβασαν οι κ.κ. παραπάνω, τότε, θα πρέπει, κάθε επικίνδυνη δραστηριότητα να φορολογείται βαριά.
Γενικά, ΟΛΟΙ, έχετε χάσει το νόημα του topic. Στο topic, παρουσιάζεται για βλακώδης δήλωση του 1599/86, η οποία γράφει ότι: θέλω να μη φοράω ζώνη και γι' αυτό παραιτούμαι των ατομικών μου δικαιωμάτων, όσον αφορά στην υγεία μου. Αυτό γράφει η δήλωση.
Η δική μου απάντηση είναι πολύ απλή:
Αν θεωρείς την οδήγηση χωρίς ζώνη αιτία να αφαιρεθεί η ιατρική φροντίδα, τότε, θα πρέπει να την αφαιρέσεις και από όλες τις δραστηριότητες που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως οι πολεμικές τέχνες, τα αθλήματα γενικότερα, η υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, η κίνηση ημέρες και ώρες που έχει 'ακραία' καιρικά φαινόμενα ή αυξημένη ρύπανση κτλ.
Επίσης, αν για κάτι που είναι εις γνώση του ενεργούντος υποκειμένου (οδηγός) επικίνδυνο, αφαιρούμε τις παροχές υγείας για τις οποίες έχει ήδη πληρώσει το υποκείμενο αυτό, τι πρέπει να κάνουμε για περιπτώσεις που εις γνώση, και πάλι, του υποκειμένου, ΔΕΝ υπάρχουν εισφορές; Με λίγα λόγια, για λαθρομετανάστες και εγκληματίες (βλ. Ματέι, Παλαιοκώστας κτλ), τι πρέπει να κάνει το κράτος; Θα πρέπει να προσφέρει ιατρική φροντίδα ή όχι;
Σε αυτά ΔΕΝ έχω πάρει απάντηση από ΚΑΝΕΝΑΝ μέχρι τώρα.
Ευχαριστώ.
-
Για εμένα η μόνη ΥΔ που έχει νόημα για μη χρήση ζώνης-κράνους είναι η υποχώρηση από την απαίτηση αποζημίωσης (από τρίτο ή από ασφαλιστική) σε περίπτωση θανάτου/τραυματισμού εξαιτίας αυτής της αμέλειας.
-
Στο περίπου έτσι. Δηλώνω υπευθύνως ότι δε θα ζητήσω αποζημίωση ΑΝ η ζημιά που θα πάθω προέρχεται από τη μη χρήση ζώνης ή κράνους. Η αποζημίωση του οχήματος διατηρείται 100% και εξαρτάται από τις συνθήκες του ατυχήματος, όπως και σήμερα. Η χρήση ιατρικής φροντίδας ΔΕΝ αφαιρείται από κανέναν, παρά μόνο από τον εμπνευστή αυτής της 'πανέξυπνης' Υ.Δ.
Ευχαριστώ.
-
Απλά το θέμα είναι το ποιος αποφασίζει το εάν είχες σωθεί με κράνος κλπ...
Βέβαια στο περίπου μπορούν να βγούν συμπεράσματα....
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Απλά το θέμα είναι το ποιος αποφασίζει το εάν είχες σωθεί με κράνος κλπ...Βέβαια στο περίπου μπορούν να βγούν συμπεράσματα....
Αυτοί που αποφασίζουν μονίμως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι πραγματογνώμονες. Στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται από πού προήλθε η ζημιά στο όχημα και φυσικά, οι ζημιές πάνω στους τραυματισμένους φαίνεται πώς έχουν γίνει.
Με έχει τρακάρει πούλμαν το 2001 (αν θυμάμαι καλά). Σε μονόδρομο, ήταν δεξιά αν και ήθελε να στρίψει αριστερά, εγώ αριστερά, ξεκινάει να στρίψει και μου κάνει ζημιά σε προφυλακτήρα, φανάρι και φτερό (σύρθηκε πάνω μου). Δε με πλήρωνε γιατί δήλωνε ότι έπεσα πάνω του. Βάζω κι εγώ πραγματογνώμονα, βλέπει το χτύπημα, τη φορά της γρατζουνιάς και το πηγαίνω στην ασφαλιστική του. Αν θες, του λέω, μαζί με τις 3 παραβάσεις του ΚΟΚ που έχει κάνει (λάθος λωρίδα, παραβίαση προτεραιότητας, μη χρήση φλας), μη με πληρώσεις, να το πάω δικαστικά να πάρω τα 10πλάσια από τώρα. Με πλήρωσαν επιτόπου...
Δεν είναι τίποτε δύσκολο δηλαδή. Περίεργοι και ψυχασθενείς βλάκες υπάρχουν πάντα. Θυμάμαι έναν Δκτη Α.Τ. παλιά: βρήκαν έναν δεμένο πισθάγκωνα και λέει: χμμμ.... αυτοκτονία μάλλον είναι....!!!
Ευχαριστώ.
-
@pipinos1976 ...off topic, το ξέρω...αλλά επειδή βλέπω ότι το γράφεις συνέχεια, γιατί δε βάζεις αυτό το 'Ευχαριστώ' στην υπογραφή σου για να μη το γράφεις συνέχεια?
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Αν θεωρείς την οδήγηση χωρίς ζώνη αιτία να αφαιρεθεί η ιατρική φροντίδα, τότε, θα πρέπει να την αφαιρέσεις και από όλες τις δραστηριότητες που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως οι πολεμικές τέχνες, τα αθλήματα γενικότερα, η υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, η κίνηση ημέρες και ώρες που έχει 'ακραία' καιρικά φαινόμενα ή αυξημένη ρύπανση κτλ.
Ώχου όλα εγώ πρέπει να τα σκέφτομαι??????
Έχουμε και λέμε:
Εάν παίζει κάποιος τις εξής πολεμικές τέχνες:ελληνορωμαική πάλη
πυγμαχία
μουάι τάι
ταεκβοντο
ζίου ζίτσουθα δικαιούται μέχρι 5 μέρες νοσηλείας, μετά θα του δίνουν τις γάζες και το εκάστοτε όργανο πάλης στο χέρι.
Εάν κάποιος ασκεί τα επόμενα άκρως επικίνδυνα επαγγέλματα:
εναερίτης ΔΕΗ
χειριστής Π.Α.
σοβατζής πολυκατοικιών
πίτσα μπόυ
ανθρακωρύχος
αστυνομικός στο τμήμα έκδοσης ταυτοτήτων
αρχιμουσικός στη μπάντα του ΕΣθα δικαιούται μέχρι 2 μέρες νοσηλείας, ενώ θα υποχρεούται να πληρώσει όλα τα υπόθετα τυχόν του χορηγηθούν.
Επίσης όποιος ζει από το από τον 39ο παράλληλο και βορειότερα θα πληρώνει το 20% των νοσήλειων του εξαιτίας των αυξημένων πιθανοτήτων να αντιμετωπίσει αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ίδιο θα ισχύει για τους διαμένοντες στη Αθήνα εντός των ορίων του δακτυλίου εξαιτίας της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Επίσης, αν για κάτι που είναι εις γνώση του ενεργούντος υποκειμένου (οδηγός) επικίνδυνο, αφαιρούμε τις παροχές υγείας για τις οποίες έχει ήδη πληρώσει το υποκείμενο αυτό, τι πρέπει να κάνουμε για περιπτώσεις που εις γνώση, και πάλι, του υποκειμένου, ΔΕΝ υπάρχουν εισφορές; Με λίγα λόγια, για λαθρομετανάστες και εγκληματίες (βλ. Ματέι, Παλαιοκώστας κτλ), τι πρέπει να κάνει το κράτος; Θα πρέπει να προσφέρει ιατρική φροντίδα ή όχι;
Οι λαθρομετανάστες που θα ζητούν ιατρική νοσηλεία θα ρίπτωνται από τον Καιάδα. Εναλλακτικά μπορούν να δεχθούν δωρεάν οζονοθεραπεία στο κέντρο της Αθήνας από τα υπεροικολογικά ντίζελ σουβ άνω των 2 τόνων που κυκλοφορούν απροβλημάτιστα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εγκλήματίες θα πρέπει να έχουν εκτίσει τουλάχιστον 2 έτη καταναγκαστικών έργων ενώ ο Παλαιοκώστας και η συμμορία του θα επιβαρύνονται με δικά τους έξοδα την νοσηλεία τους σε περίπτωση αεροπορικών ατυχημάτων.
Υ.Γ. Εννοείται ότι τρολλάρω. Το ίδιο όμως δεν κάνει και ο συγγραφέας της περιβόητης δήλωσης? Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας μπουρδολογήσουμε και ας αφήσουμε αυτές τις π@τ@νες τις μύγες κάτω!!!!
-
unsuccessful trolling.....
Το trolling δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι νομίζουν. -
Το θέμα 'Πως να μην πληρώσετε ξανά πρόστιμο για ζώνη και κράνος' ενώθηκε με παλαιότερο που έχουν ειπωθεί πολλές απόψεις στο παρελθόν [mod]
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?