-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δεν του βαζεις σωστο χαλια καυσιμο τοτε
όχι, απλά εσύ ακούς φήμες...
δεν χαλανε τα diesel
μετα τα τογιοτα εχουμε και τα diesel τωρα μαλιστα..
προς ενημερωση 2010(φεβρουαριο) παρελαβε ο στρατο κατι ωραια mercedes ml diesel 17 στον αριθμο
τα 5 ειναι συνεργειο ηδη λογο του οτι καηκε η ecu
(φταιει ο διας που ειναι αναδρομος μαλλον και οχι το σουπερ ντουπερ ελληνικο πετρελαιο..)H ecu ΔΕΝ καίγεται γιατί έβαλες κακό πετρέλαιο...Μην λέμε βλακείες
-
Για την πολυπλοκότητα είμαι μαζί σου Puntofato. Όμως το στροφάρισμα είναι ακόμα το άγιο δισκοπότηρο των απανταχού γκαζάκηδων. Για αυτό άλλωστε τα πολύ καλά αυτοκίνητα είναι ατμοσφαιρικα.
-
Το έχω ξεπεράσει.Μου αρκεί να ακούω το turbo που είναι και το μόνο πράγμα που ακούγεται στο δικό μου. Στην TBI δεν ακούγεται τίποτα.Μόνο το turbo-μετρο βλέπεις να ανεβαίνει..
Είμαι των ατελείωτων χλμ σε κάθε γωνιά της χώρας και απεχθάνομαι τις εθνικές. Αν κρατούσα το βενζινοκίνητο με 1000 και 2000χλμ που κάνω κάθε Σ/Κ θα ήθελα από 6,5-8λίτρα στα 100χλμ και 150 ευρώ για τζίνα κάθε Σ/Κ άρα 600ευρώ το μήνα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για την πολυπλοκότητα είμαι μαζί σου Puntofato. Όμως το στροφάρισμα είναι ακόμα το άγιο δισκοπότηρο τον απανταχού γκαζάκηδων. Για αυτό άλλωστε τα πολύ καλά αυτοκίνητα είναι ατμοσφαιρικα.για τα 'καθημερινα' και τα 'λιγότερο καλά' ποια η γνώμη σου;
και ποσοι εχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιουν αυτά τα 'πολυ καλά';
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Το έχω ξεπεράσει.Μου αρκεί να ακούω το turbo που είναι και το μόνο πράγμα που ακούγεται στο δικό μου. Στην TBI δεν ακούγεται τίποτα.Μόνο το turbo-μετρο βλέπεις να ανεβαίνει..
Είμαι των ατελείωτων χλμ σε κάθε γωνιά της χώρας και απεχθάνομαι τις εθνικές. Αν κρατούσα το βενζινοκίνητο με 1000 και 2000χλμ που κάνω κάθε Σ/Κ θα ήθελα από 6,5-8λίτρα στα 100χλμ και 150 ευρώ για τζίνα κάθε Σ/Κ άρα 600ευρώ το μήνα...Εσύ έχει πολύ καλό λογο να θέλεις ντίζελ με τα χιλιόμετρα που κάνεις. Αν τα λεφτά δεν είχαν σημασία όμως τι θα διάλεγες; Με το χέρι στην καρδιά.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για την πολυπλοκότητα είμαι μαζί σου Puntofato. Όμως το στροφάρισμα είναι ακόμα το άγιο δισκοπότηρο τον απανταχού γκαζάκηδων. Για αυτό άλλωστε τα πολύ καλά αυτοκίνητα είναι ατμοσφαιρικα.
για τα 'καθημερινα' και τα 'λιγότερο καλά' ποια η γνώμη σου;
Η αληθεια είναι οτι αναφερόμουν σε supercars. Αλλά και σε πιο προσιτά αυτοκίνητα... ποιός δεν θα ήθελε ένα Type R ή ενα Clio RS?
-
Για την πολυπλοκότητα είμαι μαζί σου Puntofato. Όμως το στροφάρισμα είναι ακόμα το άγιο δισκοπότηρο τον απανταχού γκαζάκηδων. Για αυτό άλλωστε τα πολύ καλά αυτοκίνητα είναι ατμοσφαιρικα.
Η αληθεια είναι οτι αναφερόμουν σε supercars. Αλλά και σε πιο προσιτά αυτοκίνητα... ποιός δεν θα ήθελε ένα Type R ή ενα Clio RS?
Συμφωνώ, αλλα που να έβαζα τα παιδια, που τα κουβαδάκια και που τα άλλα πράγματα;
Θα ήθελα δευτερο αυτοκίνητοΕπίσης στην κατηγορία που έψαχνα (τετρακίνηση και καπως αυξημενη αποσταση απο το έδαφος)το μονο πιο γρήγορο ήταν το freetrack που έβγαινε με τουρμπο κινητηρα (και μαλιστα εφτασα ενα βημα απο την αγορα του)
Τωρα υπάρχουν και τα Audi (Q5 kai A4 allroad) -
Ξεχνας το Forester Turbo...
-
Ξεχνας το Forester Turbo...οταν πηρα, το διλιτρο είχε καταργηθεί, το 2,5 αναμενόταν και μαλιστα δεν εγινε η εισαγωγή κανονικα απο την ελληνικη αντιπροσωπία, δεν πληρούσε καποιες προδιαγραφές και ερχόταν απο Ρουμανια με έγκριση τυπου απο καποια πρωην Δημοκρατια της Σοβιετικης ενωσης...
μυλος η υπόθεση με το συγκεκριμένο.
Για το 2.ο τουρμπο που δεν το πρόλαβα, εχω ξαναναφερθεί...ΥΓ: Μολις ειχε βγει και το CX7 αλλα το είχα απορρίψει για καποιους λόγους...
-
Να μιλήσω για το δικό μου... Ενδεικτικά: Ανέβασμα 6η με 1500στροφές έχει 75χλμ/ώρα ενώ με 2500έχει 125χλμ/ώρα. Η τρίτη από την άλλη με 2500στροφές έχει 60χλμ/ώρα ενώ με 4000 πάει στα 100χλμ/ώρα. Κάτι αντίστοιχα είναι και οι άλλες. Δεν είναι ότι κάνεις 1000στροφές παραπάνω και παίρνεις 10χλμ/ώρα...
Και σε πληροφορώ ότι μια χαρά κυνηγάς σε φιδίσιους δρόμους. Το 3000 με 4000 είναι πολύ δυνατό και κάνεις παιχνίδι στα στροφιλίκια.Γιατί να το ανεβάσω 7000στροφές; Αφού η επιτάχυνσή μου είναι καλή και με 2500. Και το μοτέρ το δικό μου είναι μινιατούρα, Πού να πάρω και κανένα μεγαλύτερο όπως το 1.6Multijet.
Και αφού το θέλεις και άλλο να σου πω και για την 159 TBI του φίλου μου (που παρεπιπτώντως δεν πολυκινεί πλέον γιατί καίει λιγάκι και πονάει) που συχνά την οδηγώ, ότι ούτε εκείνη την στροφάρουμε γιατί απλά ΔΕΝ χρειάζεται.Με 2000στροφές και οποιαδήποτε ταχύτητα προσπερνάμε τα πάντα... Αλλάξαν τα μοτέρ αλλά εσείς δυσκολεύεστε να το καταλάβετε...Είναι απλά μαθηματικά νομίζω... Με απλά λόγια, σε ένα diesel για να επιταχύνεις πχ από τα 60-120 που σε ένα βενζινοκίνητο χρειάζεσαι μια ταχύτητα, στο diesel θα χρειαστείς 2 (μία αλλαγή δηλαδή...). Γενικά, το μικρότερο εύρος απόδοσης, σημαίνει περισσότερες αλλαγές. Βέβαια, από την άλλη, αυτό παίζει ανάλογα το πού κινείσαι: σε αυτοκινητόδρομο, βάζεις μια 6η και την ξεχνάς, καθαρίζει η ροπή, ενώ εγώ θα κατεβάσω και 5η για ένα προσπέρασμα...
Απλώς, η 120i αποδίδει καλούτσικα από τις 3000 και πάνω, ενώ από τις 3500 του δίνει και καταλαβαίνει. Και μέχρι τις 7000, έχει δρόμο... Αυτό, μπορεί να σημαίνει πως σε στροφιλίκι, μια 3η ή μια 4η μπορούν να βγάλουν όλη την διαδρομή. Εννοείται, μιλώ για σπορ οδήγηση και όχι cruising
Μια χαρά έχουμε καταλάβει την αλλαγή, τα σημερινά diesel ουδεμία σχέση έχουν με το παρελθόν. Αλλά σε σπορ οδήγηση, η βενζίνη έχει πλεονεκτήματα, πώς να το κάνουμε;Τώρα για την πολυπλοκότητα... Τι να πεις δηλαδή για τους βενζινοκινητήρες που πλέον έχουν μεταβλητούς χρονισμούς, Λ για το οξυγόνο και Λ για τα NOx, άμεσο ψεκασμό που ψεκάζει σε δυο προγράμματα, συμπιεστές και turbo με βαλβίδα εναλλαγής, EGR που αφού δουλεύει σε σαφώς μεγαλύτερες θερμοκρασίες χαλάει πιο συχνά;
Τα diesel έχουν τα μπεκ, την αντλία, τον ρυθμιστή πίεσης και αισθητήρα πίεσης του καυσίμου, τους αισθητήρες φάσης και ΑΝΣ και άντε και την EGR...Πού είναι η πολυπλοκότητα; Απλούστατα είναι απλά εσείς δεν τα ξέρετε και λέτε αυτά που λέτε εδώ μέσα...Και οι βενζινοκινητήρες είναι πολύπλοκοι, αλλά και οι diesel το ίδιο. Και οι επισκευές, είναι ακριβές στου diesel και όχι στους βενζινοκινητήρες.
Diesel έχει νόημα σε SUV. Εκεί κι εγώ diesel θα επέλεγα. Αλλά δεν θ' αγόραζα ποτέ πχ μια 123d αντί μια 130i (ή πόσο μάλλον μια 135i )
Βέβαια, στην Ελλάδα και η 120i θεωρείται τρελή πολυτέλεια... -
Δεν ειναι ακριβως ετσι... Δηλαδη δεν βγαινει με μαθηματικα δεδομενου οτι ολα τα diesel - και με δεδομενο οτι εχουν πολυ καλυτερο τραβηγμα ακομα και απο το ρελαντι - εχουν μακρυτερες σχεσεις απο οτι ενα βενζινοκινητο. Στο παραδειγμα σου το diesel θα κανει το 60-120 με την ιδια σχεση ακριβως με το βενζινοκινητο, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ... Το βενζινοκινητο θα ξελιγωθει απο τις 2000 στις 6500 στροφες οταν το αλλο θα κανει ενα τοξο 1800-3500. Το μονο που υστερει ειναι επιταχυνση απο σταση, αλλα δεν νομιζω οτι ξεκιναει κανεις λες και τον κυνηγανε σε νορμαλ συνθηκες...
Οι ζημιες των diesel ειναι ακριβες οταν αυτες εχουν να κανουν με την τροφοδοσια, η λυση ειναι πολυ απλη, διαζυγιο με την αντιπροσωπεια (που επειδη δεν τα ξερουν να τα πιασουν απλα αλλαζουν εξαρτηματα - χωρις να εχουν απαραιτητα προβλημα), και ενα καλο και αξιοπιστο σχετικο συνεργειο φορτηγων (μπεκ, αντλιες, τουρμπινες). Αυτο θα κανει την επισκευη που χρειαζεται γιατι ξερει να το πιασει ενω ακομα και στα ανταλλακτικα θα εκπλαγειτε απο τη διαφορα (εχω παραδειγμα σχετικο). Παντως οφειλω να ομολογησω κατι. Δεν θα προτιμουσα πετρελαιο για κινηση κυριως μεσα στην πολη επιβαρυνεται πολυ σε τετοιες συνθηκες (για την κατασταση των ταξι δεν ευθυνεται μονο η πλημμελης συντηρηση). Εαν ομως η χρηση του αυτοκινητου μου ηταν αναλογη του Puntofato δεν θα σκεφτομουν δευτερη φορα την αγορα του. Αλλα ειναι και κατι αλλο, υποκειμενικο... Δεν εχω ακουσει κανεναν απολυτως diesel να εχει αποδεκτο ηχο (σε μεγεθη επιβατικου δηλαδη γιατι σε φορτηγα και λεωφορεια αλλαζει το θεμα).
-
Να συμπληρώσω σαν μηχανικός με πάρα πολλούς πελάτες με πετρελαιοκίνητα ότι και ο ΠΟΜΠΑΤΖΗΣ θα κοιτάξει να σου τη φέρει δηλαδή να χρεώσει πράγματα χωρίς να χρειάζονται πχ ακροφύσια(60ευρώ έκαστο). Όσο για αντλίες CR στα αυτοκίνητα που δουλεύουμε ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε αντίθετα όμως σε αυτοκίνητα(Γερμανίας ΜΤΧ) που τα πλακώναν συνέχεια όπως VITO και SPRINTER έχουμε πρόβλημα με τις έδρες που κάθονται τα μπεκ και ξεφυσάνε και εκεί είναι το δράμα.Γεμίζει πίσσα όλη η κυλινδροκεφαλή, το αμάξι ντουμανιάζει και είναι άσχημη κατάσταση όσο πάει έτσι...
Σε παλιές αντλίες πάλι είχαμε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά τους και όχι με το σύστημα διανομής καυσίμου πχ δεν κρατούσε πάντα χαμηλό ρελαντί αλλά ήθελε μια ξερογκαζιά για να πέσει σε Bosch περιστροφικές ηλεκτρονικές (Nissan Terrano2 2.7TD και JEEP cherokee 2.5VM TD) εκεί απλά τις αλλάζαμεΝορμάλ σε CR είναι τα λαστιχάκια των επιστροφών στα μπεκ που είναι αιτία να μην παίρνει εμπρός σε διάφορες καταστάσεις και είναι επίσης εύκολη και φτηνή επισκευή.
Ένα Λ να αλλάξεις σε ένα βενζινοκίνητο μπορεί να κάνει και 170ευρώ, μια EGR 250 και αυτά τα βγάζουν πολύ πιο συχνά σε σχέση με τα μπεκ που θα βγουν στα 300000χλμ...Άσε που τα περισσότερα βενζινοκίνητα θα καίνε λάδι και θα θέλουν επισκευή αν φτάσουν σε τέτοια χλμ...
-
Να συμπληρώσω σαν μηχανικός με πάρα πολλούς πελάτες με πετρελαιοκίνητα ότι και ο ΠΟΜΠΑΤΖΗΣ θα κοιτάξει να σου τη φέρει δηλαδή να χρεώσει πράγματα χωρίς να χρειάζονται πχ ακροφύσια(60ευρώ έκαστο). Όσο για αντλίες CR στα αυτοκίνητα που δουλεύουμε ποτέ δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε αντίθετα όμως σε αυτοκίνητα(Γερμανίας ΜΤΧ) που τα πλακώναν συνέχεια όπως VITO και SPRINTER έχουμε πρόβλημα με τις έδρες που κάθονται τα μπεκ και ξεφυσάνε και εκεί είναι το δράμα.Γεμίζει πίσσα όλη η κυλινδροκεφαλή, το αμάξι ντουμανιάζει και είναι άσχημη κατάσταση όσο πάει έτσι...
Σε παλιές αντλίες πάλι είχαμε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά τους και όχι με το σύστημα διανομής καυσίμου πχ δεν κρατούσε πάντα χαμηλό ρελαντί αλλά ήθελε μια ξερογκαζιά για να πέσει σε Bosch περιστροφικές ηλεκτρονικές (Nissan Terrano2 2.7TD και JEEP cherokee 2.5VM TD) εκεί απλά τις αλλάζαμεΝορμάλ σε CR είναι τα λαστιχάκια των επιστροφών στα μπεκ που είναι αιτία να μην παίρνει εμπρός σε διάφορες καταστάσεις και είναι επίσης εύκολη και φτηνή επισκευή.
Ένα Λ να αλλάξεις σε ένα βενζινοκίνητο μπορεί να κάνει και 170ευρώ, μια EGR 250 και αυτά τα βγάζουν πολύ πιο συχνά σε σχέση με τα μπεκ που θα βγουν στα 300000χλμ...Άσε που τα περισσότερα βενζινοκίνητα θα καίνε λάδι και θα θέλουν επισκευή αν φτάσουν σε τέτοια χλμ...
Μαστορα μου!!!Αχρειαστος να εισαι, αλλα πες μου που εισαι και τι κανεις!
Στις αντιπροσωπειες είναι λιγο αμακατζηδες τόσο που στη πρωτη αλλαγη εγω τους είπα την ακριβη ποσοτητα λαδιου που 'θελει' το αμαξι! Αυτη θα βαζαν τοσο όσο περνουν και τα βενζινοκινητα! Εχουμε εδω στη περιοχη δυο dieselαδες-συνεργεια αλλα δεν ξερω κατα ποσο είναι 'καλοι'! -
ALFA ROMEO 159 1.9 jtdm Με προγραματάκι (παράληλο εγκεφαλάκι) 700 Ευρω 195 άλογα, 37 κιλά ροπή . 0-200 για πλάκα. Μπαίνετε μέσα και δεν θέλετε να βγείτε. Όσο και να το ζορίσετε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πάνω από 9 λιτρα στα 100 δεν πάει με τίποτε. Ειχα πάντα πολύστροφα βενζινοκίνητα ( alfa romeo ) αλλά δεν μου λείπουν καθόλου. και κατι τελευταίο που όσοι δεν εχετε καβαλήσει turbodiesel δεν θα το πιστεψετε αλλά ειναι η αλήθεια. Εκτός τα ήσυχα ταξίδια με μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες (5-6 l/100) , αγαπημένες διαδρομές αυτών των αυτοκινήτων είναι τα ανηφορικά στροφιλίκια. Μέχρι να φουλάρει (γεμίσει) η ατμόσφαιρα βεζίνα αυτά έχουν εξαφανιστεί.
-
Ο χρήστης Νικος146 έγραψε:
Μέχρι να φουλάρει (γεμίσει) η ατμόσφαιρα βεζίνα αυτά έχουν εξαφανιστεί.Εκτός αν και το προηγούμενό σου αυτοκίνητο είχε 200 άλογα, η σύγκριση είναι άτοπη. Η πιο δίκαια σύγκριση θα ήταν ανάμεσα στην δική σου πειραγμένη, και σε μια τσιπαρισμένη 159 TBi.
-
- opel corsa 1,5D Vs audi TTRS
-
Ο χρήστης Νικος146 έγραψε:
ALFA ROMEO 159 1.9 jtdm Με προγραματάκι (παράληλο εγκεφαλάκι) 700 Ευρω 195 άλογα, 37 κιλά ροπή . 0-200 για πλάκα. Μπαίνετε μέσα και δεν θέλετε να βγείτε. Όσο και να το ζορίσετε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πάνω από 9 λιτρα στα 100 δεν πάει με τίποτε. Ειχα πάντα πολύστροφα βενζινοκίνητα ( alfa romeo ) αλλά δεν μου λείπουν καθόλου. και κατι τελευταίο που όσοι δεν εχετε καβαλήσει turbodiesel δεν θα το πιστεψετε αλλά ειναι η αλήθεια. Εκτός τα ήσυχα ταξίδια με μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες (5-6 l/100) , αγαπημένες διαδρομές αυτών των αυτοκινήτων είναι τα ανηφορικά στροφιλίκια. Μέχρι να φουλάρει (γεμίσει) η ατμόσφαιρα βεζίνα αυτά έχουν εξαφανιστεί.Αν οδηγήσεις όμως ένα σύγχρονο τουρμπάκι (πχ ΤSI, MultiAir, TCe κτλ) θα αναθεώρησεις.
Με το δικό μου TSI έχω ήσυχα ταξίδια ελέω κιβωτίου με μακριές σχέσεις και καταναλώσεις 7 λίτρων. Η διαφορά των 1-2 λίτρων αντισταθμίζεται από το υψηλότερο κόστος αγοράς ενός diesel.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
vs Ferrari FXX Evoluzione Edo vs Lockheed Martin F16E Block 60.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βγαινει τετοιος κινητηρας??
-
θα προτιμουσα ενα nissan Gtr η ενα honda/acura nsx...
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;