-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν βάλεις το λίγο ακριβότερο φωτιστικό πετρέλαιο στο αμάξι, δεν καπνίζει καθόλου και περνάς ΚΤΕΟ χωρίς λάδι.Kαλα βαλε εσυ φωτιστικο πετρελαιο στο αμαξι και ελα να μου πεις τα αποτελεσματα....
Καλο θα ειναι να σκεφτομαστε τι λεμε και να μη δημοσιευουμε φημες, διαδοσεις και....προληψεις αβασανιστα, μιας και το φορουμ παρακολουθουν και ατομα με οχι τοσο καλη τεχνικη καταρτηση και κριση...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Kαι ρωτω εγω...γιατι για αλλη μια φορα εμεις οι Ελληνες να το κανουμε ΤΟΣΟ πολυπλοκο?Γιατι ειναι ΤΟΣΟ απλα τα πραγματα στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες? Αυτοι δε γνωριζουν δηλαδη ολα αυτα που λετε?
Εγω πιστευω οτι ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα φορων του κρατους και κλασσικα συμφερον!
Οπως παντα...προτιμαει η Ελλαδα να πληρωνει το προστιμο...παρα να χανει απο τους φορους του πετρελαιου που θα προκειψουν απο τη μειωμενη καταναλωση.
παρε παραδειγμα μια οποιαδηποτε αλλη ευρωπαϊκη χωρα που εχει ντηζελ. Δες τη διαφορετικη γεω-μορφολογια και ολες τις αλλες παραμετρους που αναφερθηκαν και θα καταλαβεις τι εννοει ο ctalayst (συμφωνω απολυτα μαζι του)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
παρε παραδειγμα μια οποιαδηποτε αλλη ευρωπαϊκη χωρα που εχει ντηζελ. Δες τη διαφορετικη γεω-μορφολογια και ολες τις αλλες παραμετρους που αναφερθηκαν και θα καταλαβεις τι εννοει ο ctalayst (συμφωνω απολυτα μαζι του)Ισπανία πχ που έχει 55-60% diesel;
είναι και πιο κοντά στην Αφρική και δεν νομίζω να 'χει και πολύ διαφορετικό κλίμα από μας
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν βάλεις το λίγο ακριβότερο φωτιστικό πετρέλαιο στο αμάξι, δεν καπνίζει καθόλου και περνάς ΚΤΕΟ χωρίς λάδι.
Kαλα βαλε εσυ φωτιστικο πετρελαιο στο αμαξι και ελα να μου πεις τα αποτελεσματα....
Καλο θα ειναι να σκεφτομαστε τι λεμε και να μη δημοσιευουμε φημες, διαδοσεις και....προληψεις αβασανιστα, μιας και το φορουμ παρακολουθουν και ατομα με οχι τοσο καλη τεχνικη καταρτηση και κριση...
Λάθος μου, όπως το έγραψα είναι επικίνδυνο για το αυτοκίνητο. Το φωτιστικό έχει ίδια θερμογόνο δύναμη αλλά είναι πολύ πιο λεπτόρευστο και δεν λιπαίνει την αντλία και τα μπεκ.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ποιος ειπε οτι το ΦΑ ειναι καθαρο???
Ειδικα με τον τροπο που γινεται το 90% των εγκαταστασεων εδω...Αλλαγη καυστηρα χωρις αλλαγη λεβητα αλλαγη καυστηρα λεβητα αλλα λαθος καμιναδα και ετσι και περισσοτερο καυσιμο καις και βγαζεις και ενα τονο ντουμανι... Το ΦΑ ειναι μυθος που πουλαει λογω χαμηλης τιμης..
Ηδη ομως σκανε οι μυνησουλες σιγα σιγα για υψηλες καταναλωσεις και ο κοσμος παιρνει γραμμη τι παιζει...
Για να εχεις σωστο συστημα με ΦΑ μονο σε καινουργια οικοδομη με σωστη μελετη....
.Κάποια εξήγηση γι΄αυτό που έγραψες (συνδυασμός αλλαγής λέβητα καυστήρα) μπορείς να προσθέσεις;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
παρε παραδειγμα μια οποιαδηποτε αλλη ευρωπαϊκη χωρα που εχει ντηζελ. Δες τη διαφορετικη γεω-μορφολογια και ολες τις αλλες παραμετρους που αναφερθηκαν και θα καταλαβεις τι εννοει ο ctalayst (συμφωνω απολυτα μαζι του)
Ισπανία πχ που έχει 55-60% diesel;
είναι και πιο κοντά στην Αφρική και δεν νομίζω να 'χει και πολύ διαφορετικό κλίμα από μας
δεν ειναι τοσο το κλιμα οσο το οτι η αθηνα περικλειεται απο βουνα και δημιουργει το 'λεκανοπέδιο'
-
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=34&page_id=4753
Υπομονή ως το 2009??????
ps: ξέρει κανείς σε ποιό τεύχος των 4 τροχών (πρόσφατο νομίζω) υπάρχει η 'έρευνα' γι ατα πρόστιμα πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα & Θεσ/κη???
-
Την πετρελαιοκινηση ξεχαστε την,θα παμε κατευθειαν στο υδρογονο
-
Από τις πιο ρυπασμένες πόλεις του κόσμου είναι η Αθήνα με τις συγκεντρώσεις των καρκινογόνων σωματιδίων ΡΜ10 να ξεπερνούν τα 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (το όριο της μέσης ετήσιας συγκέντρωσης στην Ευρώπη). Χειρότερα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 2 Ιανουαρίου 2007 τα άσχημα απότελέσματα επιβεβαιώνονται και από τις μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για το 2005, με τη συγκέντρωση των ΡΜ10 να υπερβαίνει τα 40 μικρογραμμάρια και να φτάνει ως τα 54 ανά κυβικό μέτρο αέρα. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τη Θεσσαλονίκη, με τις μέσες ετήσιες τιμές συγκέντρωσης ΡΜ10 να φτάνουν έως και τα 66 μικρογραμμάρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανακοινώθηκε στην Ινδονησία, παρόμοια επίπεδα ρύπανσης με τα ελληνικά εμφανίζει η Μπαμγκονγκ (40,6), το Χονγκ Κονγκ (55), η Σεούλ (60) και το Λος Άντζελες (43).
Πιο ρυπασμένη πόλη, με διαφορά, αναδεικνύεται το Πεκίνο, με τις συγκεντρώσεις PM10 να αγγίζουν τα 142 μικρογραμμάρια.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται η Στοκχόλμη με μόλις 15 το Παρίσι με 22, το Λονδίνο με 24 και η Νέα Υόρκη με 27. Αυτές οι τιμές βρίσκονται και πολύ κοντά στο όριο ασφαλείας που προτείνει ο Οργανισμός δηλαδή τα 20 μικρογραμμάρια, ενώ μόνο η Στοκχόλμη καταφέρνει να βρίσκεται κάτω από αυτό.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας κατά το χρονικό διάστημα 1990-2001 η Ελλάδα και η Πορτογαλία ήταν οι μόνες χώρες που αύξησαν την εκπομπή μικρόσωματιδίων, τη στιγμή που οι υπόλοιπες προχώρησαν σε μείωση αυτών κατά 30% περίπου.
-
'Πόλη των Αγγέλων' και η Αθήνα
Έχουμε και sunset boulevard
Άλλο κοινό είναι ότι ούτε στο LA κυκλοφορούν diesel
-
Κατουράτε γιατί χανόμαστε...
Μην γελάτε καθόλου, κάποιοι θα πρέπε ήδη ν' ανησυχούν
http://www.bluetec.com/?page_id=2
το σύστημα Bluetec, αποτέλεσμα συνεργασίας DC-VW, μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου στα έπίπεδα... βενζινοκινητήρων, καλύπτοντας τις προδιαγραφές ρύπων στις ΗΠΑ
Στο AdBlue ψεκάζεται διάλυμα ουρίας ώστε η αμμωνία που εκλύεται να μετατρέπει τα οξείδια του αζώτου σε άζωτο και νερό
Κάτι μου λέει ότι θα καλύπτονται και οι Euro V
και κάποιοι σε αυτό το forum θεωρούν τους diesel πεθαμένους λόγω ρύπων
Να μην ρωτήσω για το Σουφλιά ε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
το σύστημα Bluetec,χρειάζεται 'Ultra Low Sulphur Diesel (ULSD)' (νομίζω 10-15 ppm).
Eδώ κυκλοφορεί το '350 ppm' σε πάρα πολλά βενζινάδικα. Φυσικά είναι παράνομο και δεν έχουν πληρωθεί φόροι (ποιός ξέρει που το βρίσκουν).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το σύστημα Bluetec,
χρειάζεται 'Ultra Low Sulphur Diesel (ULSD)' (νομίζω 10-15 ppm).
Eδώ κυκλοφορεί το '350 ppm' σε πάρα πολλά βενζινάδικα. Φυσικά είναι παράνομο και δεν έχουν πληρωθεί φόροι (ποιός ξέρει που το βρίσκουν).
Στα πλοία
Στην Ευρώπη φυσικά διατίθεται ήδη, ενώ από φέτος θα ξεκινήσει και στις ΗΠΑ το 'καλό' πετρέλαιο
-εδώ ακόμα έχουμε τρία χρώματα για τα πετρέλαια -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το σύστημα Bluetec,
χρειάζεται 'Ultra Low Sulphur Diesel (ULSD)' (νομίζω 10-15 ppm).
Το πρόβλημα είναι οτι το βρίσκουν...αλλά δεν τους βρίσκει το κράτος, και απο δώ πάνε κι άλλοι.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νούμερα μεγάλων Κεντροευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες η πλειοψηφία των ΙΧ είναι diesel νέας τεχνολογίας...Βέβαια δεν έχω δεί αμάξι να καπνίζει στην Γερμανία, ούτε και φορτηγό αν αυτό λέει κάτι. -
και βέβαια 'χρυσό μου' χωρίς τζάκι;;;
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N13&aa=1
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
(ποιός ξέρει που το βρίσκουν).
Στα πλοία
Δεν είναι ναυτιλίας, θα είχε πάρα πολύ θείο. Ούτε εισαγωγή από βαλκανικές χώρες (αυτοί έχουν χαμηλότερο από 350). Μάλλον υπάρχει κάποιο τεράστιο ΚΡΥΦΟ διυλιστήριο στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(ποιός ξέρει που το βρίσκουν).
Στα πλοία
Δεν είναι ναυτιλίας, θα είχε πάρα πολύ θείο. Ούτε εισαγωγή από βαλκανικές χώρες (αυτοί έχουν χαμηλότερο από 350). Μάλλον υπάρχει κάποιο τεράστιο ΚΡΥΦΟ διυλιστήριο στην Ελλάδα.
κρυφο???
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Από τις πιο ρυπασμένες πόλεις του κόσμου είναι η Αθήνα με τις συγκεντρώσεις των καρκινογόνων σωματιδίων ΡΜ10 να ξεπερνούν τα 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (το όριο της μέσης ετήσιας συγκέντρωσης στην Ευρώπη). Χειρότερα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 2 Ιανουαρίου 2007 τα άσχημα απότελέσματα επιβεβαιώνονται και από τις μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για το 2005, με τη συγκέντρωση των ΡΜ10 να υπερβαίνει τα 40 μικρογραμμάρια και να φτάνει ως τα 54 ανά κυβικό μέτρο αέρα. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τη Θεσσαλονίκη, με τις μέσες ετήσιες τιμές συγκέντρωσης ΡΜ10 να φτάνουν έως και τα 66 μικρογραμμάρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανακοινώθηκε στην Ινδονησία, παρόμοια επίπεδα ρύπανσης με τα ελληνικά εμφανίζει η Μπαμγκονγκ (40,6), το Χονγκ Κονγκ (55), η Σεούλ (60) και το Λος Άντζελες (43).
Πιο ρυπασμένη πόλη, με διαφορά, αναδεικνύεται το Πεκίνο, με τις συγκεντρώσεις PM10 να αγγίζουν τα 142 μικρογραμμάρια.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται η Στοκχόλμη με μόλις 15 το Παρίσι με 22, το Λονδίνο με 24 και η Νέα Υόρκη με 27. Αυτές οι τιμές βρίσκονται και πολύ κοντά στο όριο ασφαλείας που προτείνει ο Οργανισμός δηλαδή τα 20 μικρογραμμάρια, ενώ μόνο η Στοκχόλμη καταφέρνει να βρίσκεται κάτω από αυτό.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας κατά το χρονικό διάστημα 1990-2001 η Ελλάδα και η Πορτογαλία ήταν οι μόνες χώρες που αύξησαν την εκπομπή μικρόσωματιδίων, τη στιγμή που οι υπόλοιπες προχώρησαν σε μείωση αυτών κατά 30% περίπου.
με τόσα σαπάκια με κολλημένο το σήμα του ΚΤΕΟ φαρδύ πλατύ, με τόσα λεωφορεία, με τόσα κακοσυντηρημένα φορτηγά, με τόσα παράνομα κυκλοφορούντα diesel εκ επαρχίας ερχόμενα, με τόσους κακοσυντηρημένους καυστήρες καλοριφέρ, με τόσα ιχ με καταλύτες φορεμένους εδώ και μια 10+ετία, με τόσο νοθευμένο πετρέλαιο μας αξίζει η πρωτιά!
Δεν μου κάνει εντύπωση!
-
Νεα πνοή το 2008,με καταλύτες.
http://www.topgear.com/content/news/stories/1484/
The US is yet to wake from its slumber over the benefits of diesel engines as a means to power passenger cars, but it is helping to improve diesel technology and design.
The reluctance of Americans to embrace diesels means car manufacturers have to work all the harder to convince our cross-pond cousins, which in turn means we get ever more sophisticated engines.
All of this has resulted in Volkswagen coming up with the cleanest ever diesel engine.
The 2.0-litre turbodiesel unit has been designed to comply with Californian emissions standards and to do this it uses a nitrogen-oxide reservoir catalytic convertor.
This system captures nitrogen oxide from escaping at the exhaust, reducing these emissions by 90 per cent.
The technology is part of the BlueTec joint venture between Volkswagen, Audi and Mercedes, and VW says the engine will go into production in 2008.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από τις πιο ρυπασμένες πόλεις του κόσμου είναι η Αθήνα με τις συγκεντρώσεις των καρκινογόνων σωματιδίων ΡΜ10 να ξεπερνούν τα 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (το όριο της μέσης ετήσιας συγκέντρωσης στην Ευρώπη). Χειρότερα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.
με τόσα σαπάκια με κολλημένο το σήμα του ΚΤΕΟ φαρδύ πλατύ, με τόσα λεωφορεία, με τόσα κακοσυντηρημένα φορτηγά, με τόσα παράνομα κυκλοφορούντα diesel εκ επαρχίας ερχόμενα, με τόσους κακοσυντηρημένους καυστήρες καλοριφέρ, με τόσα ιχ με καταλύτες φορεμένους εδώ και μια 10+ετία, με τόσο νοθευμένο πετρέλαιο μας αξίζει η πρωτιά!
Δυστυχως και με τοσα τζάκια (κυριολεκτικα και οχι μεταφορικα), που βρωμιζουν τον τοπο.Αληθεια οι (πολύ) επομενες γενιες τι θα λενε οταν θα βρισκουν στις ανασκαφες αυτονομη θερμανση και τζακια μαζι;;;Οτι είχαμε backup system
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;