-
Δεν μονο το κροταλισμα, αλλα και το επαγγελματικης φύσεως, προφίλ του...
-
Σύμφωνα με το νόμο και το δικό μου, euro 5 με φίλτρο σωματιδίων και εκπομπές διοξειδίου 116γρ, ΔΕΝ επιτρέπεται να κινείται, αφού είναι ταξινομημένο το 2007.
Ως αναμενόταν οι ανίκανοι γραφειοκράτες που μας κυβερνούν πάλι σταβά και μισά εφάρμοσαν κάτι που προφανώς αλλιώς σχεδιάστηκε και αλλού αποσκοπούσε.Ούτως ή άλλως πάλι θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος να σε πιάσουν με ΙΧ εντός της απαγορευμένης ζώνης. Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη οι μόνοι έλεγχοι που γίνονταν αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα
-
λογικα οι μαντραδες θα ψαξουν για βεβαιώσεις για να σπρωξουν ευκολοτερα τα μεταχειρισμενα τους.
Το θεμα ειναι ποιος θα ελέγξει τις αντιπροσωπείες ως προς τις βεβαιωσεις που θα δινουν.
Κι αν ενα αυτοκινητο ξεκινησε σαν ευρο4 και συνεχιζει να πουλαει σαν εθρο5 τι χαρτί θα παρει;
Ποιος δεν θα θελησει να εξυπηρετησει τους πελατες του;
-
To Euro4 είναι τελειώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που είναι Euro5 ακόμα κι αν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To Euro4 είναι τελειώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που είναι Euro5 ακόμα κι αν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα.δεν αντιλέγω, το ερωτημα μου ειναι αν θα δώσουν οι αντιπροσωπίες πιστοποιητικο (ή κατι αναλογο) Euro5 σε Euro4 αυτοκινητο.
Η απαντηση κατα τη γνωμη μου είναι 'ναι'
-
θελω και γω ενα πιστοποιητικο...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
To Euro4 είναι τελειώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που είναι Euro5 ακόμα κι αν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα.
δεν αντιλέγω, το ερωτημα μου ειναι αν θα δώσουν οι αντιπροσωπίες πιστοποιητικο (ή κατι αναλογο) Euro5 σε Euro4 αυτοκινητο.
Πώς θα το δώσουν αφού στην έγκριση τύπου φαίνεται τι είναι το κάθε αυτοκίνητο. Αυτή είναι η δική μου ερώτηση
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν αντιλέγω, το ερωτημα μου ειναι αν θα δώσουν οι αντιπροσωπίες πιστοποιητικο (ή κατι αναλογο) Euro5 σε Euro4 αυτοκινητο.
Δεν γίνεται να δώσουν άλλο πιστοποιητικό. Η έγκριση τύπου του κάθε αυτοκινήτου βρίσκεται στο υπουργείο. Μάλλον το μηχανολογικό θα δίνει αυτά τα πιστοιποιητικά αν απαιτούνται.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Σύμφωνα με το νόμο και το δικό μου, euro 5 με φίλτρο σωματιδίων και εκπομπές διοξειδίου 116γρ, ΔΕΝ επιτρέπεται να κινείται, αφού είναι ταξινομημένο το 2007.
Ως αναμενόταν οι ανίκανοι γραφειοκράτες που μας κυβερνούν πάλι σταβά και μισά εφάρμοσαν κάτι που προφανώς αλλιώς σχεδιάστηκε και αλλού αποσκοπούσε.Ούτως ή άλλως πάλι θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος να σε πιάσουν με ΙΧ εντός της απαγορευμένης ζώνης. Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη οι μόνοι έλεγχοι που γίνονταν αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα
Γιατί δεν επιτρέπεται να κινείται;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Γιατί δεν επιτρέπεται να κινείται;
Γιατί εάν κατάλαβα καλά με το νέο νόμο επιτρέπεται η κυκλοφορία σε ΙΧ οχήματα euro 5, που ταξινομήθηκαν όχι νωρίτερα από την 01/01/2011
-
Γιατί εάν κατάλαβα καλά με το νέο νόμο επιτρέπεται η κυκλοφορία σε ΙΧ οχήματα euro 5, που ταξινομήθηκαν όχι νωρίτερα από την 01/01/2011
Μα το ΦΕΚ δεν αναφέρει κάπου ημερομηνία ταξινόμησης
Γράφει συγκεκριμένα:
τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα
ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλο-
φορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλο-
νίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26
του ν.1959/1991 (Α΄ 123), εφόσον η τεχνολογία τους
πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονι-
σμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 (**Euro V και
Euro VI) ή μεταγενέστερου.
** -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μα το ΦΕΚ δεν αναφέρει κάπου ημερομηνία ταξινόμησης
Γράφει συγκεκριμένα:
τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα
ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλο-
φορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλο-
νίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26
του ν.1959/1991 (Α΄ 123), εφόσον η τεχνολογία τους
πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονι-
σμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 (**Euro V και
Euro VI) ή μεταγενέστερου.
**Ευχαρστώ για τη διευκρίνηση!
-
Αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές και άσχετα από το πότε ταξινομήθηκαν ή πουλήθηκαν.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δεν γίνεται να δώσουν άλλο πιστοποιητικό. Η έγκριση τύπου του κάθε αυτοκινήτου βρίσκεται στο υπουργείο. Μάλλον το μηχανολογικό θα δίνει αυτά τα πιστοιποιητικά αν απαιτούνται.
Σωστά γράφουν οι mirage και asteris.
Kαι βέβαια δεν γίνεται να 'πιστοποιεί' ο κάθε αντιπρόσωπος έμπορος τα 'χαρακτηριστικά' του αυτοκινήτου που πούλησε .
Εχω ξανααναφέρει ότι κάθε αυτοκίνητο διαθέτει το Certificate of Conformity και στο link περιέχεται το είδος του εντύπου για να το δείτε.
Επειδή την διαδικασία εισαγωγής-ταξινόμησης-εκδοσης Αδ. κυκλοφορίας-πινακίδων την κάνουν οι εταιρείες πριν την παράδοση του αυτοκινήτου στον αγοραστή , για αυτό και δεν το έχετε δεί ως 'εντυπο'.
Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είναι μοναδικό, συνοδεύει κάθε αυτοκίνητο παραγωγής κατά την εισαγωγή του , προκειμένου να εκτελωνιστεί/ φορολογηθεί ανάλογα (ρύποι, αξεσουάρ κλπ) ενώ κατατίθεται /παρακρατείται στο Υπ. Συγκοινωνιών , ώστε στη συνέχεια να πάρει την 1η αδεια κυκλοφορίας. Αντίγραφο εκδίδεται απο τον κατασκευαστή, κατόπιν αιτήσεως για το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει/κατέχεις (με τον αρ. πλαισίου κλπ), και μάλιστα έχει κόστος (πχ στη Γερμανία 80€ περίπου).
Αντε να δούμε πάλι, τι αλχημείες θα σοφιστούν οι ....... Ελληνες !Αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές και άσχετα από το πότε ταξινομήθηκαν ή πουλήθηκαν.
Εννοείται.
Αυτό θα έλειπε. Να έχεις πιστοποιημένο Euro5 και να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις, λόγω ημερομηνίας ταξινόμησης ! -
Αισχος!
Εχω πάρει πετρελαιοκινητο και με αναγκάζουν να δηλώσω πάλι ψεύτικη οδό κατοικίας.
Επιτράπηκε η πετρελαιοκίνηση αλλά ο υπάλληλος για τις πινακίδες δεν τις δίνει για Θεσσαλονίκη γιατί δεν έχει αποσαφινισθεί ότι αρθηκε και η απαγόρευση για την αγορά.
Επιτρέπεται να το οδηγώ αλλά όχι και να το αγοράσω;;;;;
ΕΛΕΟΣ -
Σχετικα με αυτα που αναφερθηκαν για τα euro 3, 4 ή 5.
Οι νεες αδειες εχουν πολλα στοιχεια μεσα.
ενα απ'αυτα ειναι η περιβαλλοντικη κατηγορια στην οποια ανηκει το αυτοκινητο (V.9)
επισης τα κουτακια 5 & 6 εχουν τον αριθμο της εκγκρισης τυπου του συγκεκριμενου αυτοκινητου.εχει ακομα και τις εκπομπες διοξειδιου.
Αρα αν ηθελαν μπορουσαν να φορολογουν βαση εκπομπων πολυ πριν τον 10/2010, τουλαχιστον απο το 2008
-
μολις συνειδητοποίησα κατι...το yaris μου ειναι μοντελο 10/11 αλλα έχει την παλια κλασικη πρασινη αδεια...
νομιζα οτι πλεον χορηγουνται μονο οι νεου τυπου
-
Εδω αλλοι εχουν κολλα Α4 για αδεια....
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
μολις συνειδητοποίησα κατι...το yaris μου ειναι μοντελο 10/11 αλλα έχει την παλια κλασικη πρασινη αδεια...νομιζα οτι πλεον χορηγουνται μονο οι νεου τυπου
πρασινη ειναι η καινουρια, η παλια ηταν πρασινη γαλαζια
-
Ξέρει κανείς πόσο % ήταν οι πωλήσεις πετρελαιοκήνητων στην Ελλάδα το Νοέμβριο; Ο ΣΕΑΑ δεν λέει.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;