-
Αν και ημουνα πολυ επιφυλακτικος στην αρχή,βλέπω κι εγω τα σημάδια τωρα...I m a believer!
Οι 4Τ δοκιμάζουν κατι dieselοκίνητα στο τεύχος Μαρτίου,η seat εχει στο φυλλάδιο της τα πετρελαιοκίνητα,καλά πάμε
Η κυβέρνηση μπορει να το περάσει τον Οκτώβρη που θα εχουν γίνει και οι ευρωεκλογές,χωρίς πολιτικό κόστος(μη σας φαίνεται περιεργο που μιλαω για πολιτικό κόστος,το ΚΚΕ θα πεταχτεί όρθιο και πολλοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται)
-
Ισως σιωπηλα καποιος μπορει απο τωρα να αγορασει ντιζελ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ισως σιωπηλα καποιος μπορει απο τωρα να αγορασει ντιζελΜην εισαι τοσο σιγουρος. Εως και τη μεσαια κατηγορια δε νομιζω να συμφερει η αγορα ενος αυτοκινητου Diesel στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν και ημουνα πολυ επιφυλακτικος στην αρχή,βλέπω κι εγω τα σημάδια τωρα...I m a believer!Οι 4Τ δοκιμάζουν κατι dieselοκίνητα στο τεύχος Μαρτίου,η seat εχει στο φυλλάδιο της τα πετρελαιοκίνητα,καλά πάμε
Και στο ίδιο τεύχος των 4Τ είδα διαφήμιση της ΦΙΑΤ για το ΙΔΕΑ, όπου το διαφήμιζε με τον 1.4 και τον 1.3 μούλτιτζετ!
Βέβαια έκανε και 1400 ευρώ παραπάνω το ντήζελ για αντίστοιχες εκδόσεις...
Οπότε θα αργήσεις πολύ να κάνεις απόσβεση από την κατανάλωση και την τιμή του καυσίμου... (ο λόγος που στην Ελβετία βλέπεις ακόμα σχετικά λίγα ντήζελ, παρότε επιτρέπεται...)
Αν όμως θες να οδηγάς ήρεμα και ροπάτα και να μην γονατίζει το αυτοκίνητο μόλις φορτωθεί, τότε είναι σαφής η επιλογή που θα κάνεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι μπορουν ουσιαστικα να σε 'γραψουν'. Αλλωστε τα συγχρονα ντιζελ ουτε ακουγονται ουτε φαινονται (καυσαερια) σαν τα ντιζελ της περασμενης δεκαετιας... Επομενως για να δουν οτι εχεις ντιζελ θα πρεπει να σου κανουν ελεγχο στην αδεια κυκλοφοριας. Απο εκει και μετα, το αν θα σου επιβαλλει προστιμο το 'οργανο' ειναι μαλλον στη διακριτικη του ευχερια!Ξερει κανεις ποσο ειναι το προστιμο?
Αφαιρεση στοιχειων κυκλοφοριας και κανα 1000 ευρα
επειδη εχω diesel πιστευω οτι οταν καθισεις διπλα του ακουγεται γιαυτο ΠΡΟΣΟΧΗ -
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
Ισως σιωπηλα καποιος μπορει απο τωρα να αγορασει ντιζελ
Μην εισαι τοσο σιγουρος. Εως και τη μεσαια κατηγορια δε νομιζω να συμφερει η αγορα ενος αυτοκινητου Diesel στην Ελλαδα.
πιστευω οτι ενα μικρο αμαξι που κανει χιλιομετρα στην πολη, αξιζει να το παρει κανεις Ντιζελ... τα λεφτα που γλυτωνεις καθημερινα στην κινηση δεν ειναι αμελητεα... + τα σερβις που εινε πιο αραια..
-
Τελικά προχοράει καθόλου αυτό το θέμα??
Ο πατέρας μου ενδιαφέρεται να αγοράσει ενα RAV4 Diesel, αλλά απο τι ΤΟΥΟΤΑ του είπαν οτι έχει παράδωση 3 μήνες (κάτι που τον έκανε να το ξανασκεφτει).Τώρα με τη νέα κυβέρνηση θα γίνει τίποτα με τα Diesel?
-
Σχετικά με την ποιότητα των Ελληνικών πετρελαίων όσους ταρίφες με Mercedes CDI (common rail) ρώτησα κανένας δεν είχε ποτέ πρόβλημα και μιλάμε για αυτοκίνητα 2 ετών το πολύ, με 200000χλμ το λιγότερο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γιατί δεν χρησιμοποιούν όλες οι μάρκες ακόμα Common rail. Οι Mercedes είναι και διαδεδομένες(βρωμάει ο τόπος) και χρησιμοποιούν την εν λόγω τεχνολογία.
Που να προλάβω εγώ να κάνω τόσα χλμ!
Άσε που όλες οι εταιρείες άρχισαν να διαθέτουν πετρέλαιο με λιγότερο θείο(πχ κατά 85%λιγότερο δηλώνει η ΕΚΟ).
Επίσης μη φανταστείτε ότι οι ταρίφες είναι ιδιαίτερα συνεπείς στα σερβις τους. Οι περισσότεροι διακρίνονται για τα καβούρια στις τσέπες τους.
Όσο για το ποιοι θα ξέρουν να τα φτιάξουν (συντήρηση και επισκευή)να περιμένετε να γίνει περίπου ότι έγινε και όταν ήρθαν τα πρώτα injection καταλυτικά. Λέω περίπου γιατί πλέον οι τεχνικοί ξέρουν πέντε πράγματα για την νέα τεχνολογία ενώ τότε είχαν γενικά μαύρα μεσάνυχτα.
Γενικά πάντως σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρονικά καλό είναι να προτιμάτε συνεργεία που έχουν ειδίκευση στον ψεκασμό και όχι γενικούς μηχανικούς. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Γενικά πάντως σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρονικά καλό είναι να προτιμάτε συνεργεία που έχουν ειδίκευση στον ψεκασμό και όχι γενικούς μηχανικούς.
[list:2p2c91kr]Δημητρη, μεγαλη μπουκια φαε μικρο λογο πες [/list:u:2p2c91kr][list:2p2c91kr]Οτι εξειδικευση εχουν οι μεν εχουν και οι δε.Απλα ειναι θεμα επιλογης του οποιου μηχανικου, θα κολυμπησει σε βαθια νερα [/list:u:2p2c91kr]
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Όσο για το ποιοι θα ξέρουν να τα φτιάξουν (συντήρηση και επισκευή)να περιμένετε να γίνει περίπου ότι έγινε και όταν ήρθαν τα πρώτα injection καταλυτικά. Λέω περίπου γιατί πλέον οι τεχνικοί ξέρουν πέντε πράγματα για την νέα τεχνολογία ενώ τότε είχαν γενικά μαύρα μεσάνυχτα.
Γενικά πάντως σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρονικά καλό είναι να προτιμάτε συνεργεία που έχουν ειδίκευση στον ψεκασμό και όχι γενικούς μηχανικούς.Με μία μικρή διαφορά. Το κόστος του εξοπλισμού για την επισκευή common rail αντλιών μόνο (τα μπεκ ακόμα δεν επισκευάζονται) κυμαίνεται από 100Κ μέχρι 200Κ ευρώ, ανάλογα ποιες αντλίες και ποιας εταιρείας (Bosch, Delphi, Denso, Siemens) θέλεις να επισκευάζεις.
-
Αν ενδιαφέρεται καποιος για diesel,καλό θα ήταν να μην το πράξει πολύ νωρίς,ας αφήσει στου κασίδη το κεφάλι να γίνουνε τα όργια,να ισορροπήσει η αγορά και μετα ορμά.
Παντως από έχω διαβάσει,για να αξίζει η αγορα αυτοκινήτου diesel(ειναι πιο ακριβά υπόψην),πρεπει είτε :
1)να κανεις πολλά χιλιόμετρα (ας πούμε πολύ χονδρικά: 20.000km/χρόνο και βάλε)
- Να έχεις ένα πολύ ενεργοβόρο όχημα όπως πχ τα SUV.
Σε όλες τις αλλες περιπτώσεις νομίζω (με καθε επιφύλαξη) ότι έρχεται το ίδιο η ίσως και πιο ακριβά σε σχέση με την αγορα ενος βενζινοκίνητου.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γενικά πάντως σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρονικά καλό είναι να προτιμάτε συνεργεία που έχουν ειδίκευση στον ψεκασμό και όχι γενικούς μηχανικούς.Με μία μικρή διαφορά. Το κόστος του εξοπλισμού για την επισκευή common rail αντλιών μόνο (τα μπεκ ακόμα δεν επισκευάζονται) κυμαίνεται από 100Κ μέχρι 200Κ ευρώ, ανάλογα ποιες αντλίες και ποιας εταιρείας (Bosch, Delphi, Denso, Siemens) θέλεις να επισκευάζεις.
[list:3m320u7n]Για τον συγκεκριμενο εξοπλισμο, υπευθυνα τα 'δοκιμαστηρια αντλιων πετρελαιου' κοινως 'πομπαντζηδες' .Ουτως η αλλως ο εξοπλισμος τους ειναι ακριβος ακομα και για συμβατικα συστηματα diesel[/list:u:3m320u7n]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Γενικά πάντως σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα ηλεκτρονικά καλό είναι να προτιμάτε συνεργεία που έχουν ειδίκευση στον ψεκασμό και όχι γενικούς μηχανικούς.
[list:2881lk65]Δημητρη, μεγαλη μπουκια φαε μικρο λογο πες [/list:u:2881lk65][list:2881lk65]Οτι εξειδικευση εχουν οι μεν εχουν και οι δε.Απλα ειναι θεμα επιλογης του οποιου μηχανικου, θα κολυμπησει σε βαθια νερα [/list:u:2881lk65]
Μάκη, το τι λαμακίες έχω ακούσει από μηχανικούς τώρα πρόσφατα δεν λέγεται. Το κακό είναι ότι τις λένε και στους πελάτες που τους παίρνουν στα σοβαρά, με αποτέλεσμα τις αηδίες που γράφονται ακόμα και σε αυτό το φόρουμ πού και πού!
Καλύτερη είναι πάντως η εξειδίκευση. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως από έχω διαβάσει,για να αξίζει η αγορα αυτοκινήτου diesel(ειναι πιο ακριβά υπόψην),πρεπει είτε :1)να κανεις πολλά χιλιόμετρα (ας πούμε πολύ χονδρικά: 20.000km/χρόνο και βάλε)
20.000 είναι πολλά? Εγώ κάνω 30.000...
-
Mόλις άκουσα 'μπόμπα' στο MEGA. Από Σεπτέμβριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπούν τα diesel
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Mόλις άκουσα 'μπόμπα' στο MEGA. Από Σεπτέμβριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπούν τα dieselΚαιρός δεν είναι; νισαφι με τους νόμους - φαντάσματα από εποχές περίεργες...
Εγώ βέβαια που είμαι στην επαρχία, καταλήγω σιγά σιγά σε Diesel, που μπορώ και να πάρω ανά πάσα στιγμή...
-
Ξέρει κανείς να αυτό θα ισχίσει για όλα τα DIESEL η μόνο για τα καινούργια τελευταίας τεχνολογίας?
Αν δεν κάνω λάθος τα αποχαρακτηρισμένα ταξί DIESEL μπορούν να βγάλουν άδεια κυκλοφορίας στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Ξέρει κανείς να αυτό θα ισχίσει για όλα τα DIESEL η μόνο για τα καινούργια τελευταίας τεχνολογίας?Αν δεν κάνω λάθος τα αποχαρακτηρισμένα ταξί DIESEL μπορούν να βγάλουν άδεια κυκλοφορίας στην Αθήνα.
Λογικά θα ισχύσει μόνο για της νεας τεχνολογίας,γιατί ετσι:
Φραζουν το δρόμο στην εισαγωγή μεταχειρισμένων απο ΕΕ
Εχουν αντεπιχείρημα σε οσους πουν οτι τα diesel μολύνουν
Φραζουν το δρόμο σε αποχαρακτηρισμένα χρέπια20.000 είναι πολλά? Εγώ κάνω 30.000....
Για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολλά,δεν είμαστε και καμιά μεγάλη χώρα,νομίζω ο μέσος όρος μας ειναι καπου 11-12 χιλ. km
-
Γ. Αλογοσκούφης: Εξετάζουμε θετικά το ενδεχόμενο πετρελαιοκίνησης στα ΙΧ
Η κυβέρνηση εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο πετρελαιοκίνησης στα Ι.Χ., σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ότι προϋπόθεση για την άρση ή όχι της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων είναι το πόσο ρυπαίνουν. «Εκείνο που πρώτα απ΄ όλα θα κάνουμε είναι να δούμε τη νέα τεχνολογία των πετρελαιοκίνητων και κατά πόσο αυτή ρυπαίνει και μολύνει. Μόνον εάν τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι ενθαρρυντικά, θα προχωρήσουμε στην άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην αναγκαιότητα ή όχι της ρύθμιση ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι στην Ευρώπη τα πετρελαιοκίνητα είναι μεν ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, αλλά έχουν πολύ φθηνότερα καύσιμα, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι πιο ευάλωτη απ΄ τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές στη άνοδο του πετρελαίου.
-
Οταν επιτραπει η πετρελαιοκινηση θα συνεχισουν να ειναι πιο ακριβα δηλαδη αναλογα με τα κυβικα πληρωνεις νταβατζιλικη στο κρατος απο 1 εως 1,5 εκατομμυριο δρχ και μετα εχεις φθηνοτερο καυσιμο η θα καταργηθει αυτος ο φορος και θα αυξηθει η τιμη του πετρελαιου?
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;