-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στην προκειμένη περίπτωση πίσω από την Opel μάλλον είναι Saab...http://www.in.gr/auto/news/article.asp?lngEntityID=5963
not bad at all
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Opel Astra 1600 16v 105 ίππων: 12,3 sec για 0-100.
Opel Astra 1700 Diesel 100 ίππων: 12,3 sec για 0-100.
Οι επιδόσεις για 0-100 είναι ίδιες (σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Έχουν διαφορά στις ρεπρίζ;Μόλις πριν λίγο πήγα και ρώτησα για Astra (εδώ στο Αγρίνιο) και μου απάντησαν πως ότι ώρα θέλω μπορώ να παραγγείλω το Diesel.
Τελικά τι συμβαίνει; Έχει περάσει ο νόμος που επιτρέπει τα πετρελαιοκίνητα;Φυσικά και έχουν διαφορά στις ρεπρίζ. Με 250Nm ροπή που έχει το CDTi -όσο σχεδόν το δίλιτρο τούρμπο Zafira OPC- θα χεις και ανάλογες ρεπρίζ
Ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ απαγορεύεται να κυκλοφορούν εντός περιοχής (συμ)πρωτεύουσας
Οπουδήποτε αλλού είναι ελεύθερα
Το μόνο κακό είναι η τιμή του, η οποία είναι σχεδόν 2000
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Λέτε;
-
Βρε παιδιά αυτό το turbo δεν μου κάθεται καλά...
Δεν θα έχει φθορές και αυξημένο κόστος συντήρησης;
Μήπως τελικά τα αυξημένα άλογα και η τεράστια ροπή των σημερινών Diesel κινητήρων μειώνουν την αξιοπιστία και την διάρκεια ζωής τους; -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Βρε παιδιά αυτό το turbo δεν μου κάθεται καλά...
Δεν θα έχει φθορές και αυξημένο κόστος συντήρησης;
Μήπως τελικά τα αυξημένα άλογα και η τεράστια ροπή των σημερινών Diesel κινητήρων μειώνουν την αξιοπιστία και την διάρκεια ζωής τους;Όχι, διότι λειτουργούν σε πολύ λιγότερες στροφές. Οι diesel σχεδιάζονται ώστε να διανύουν εκατομύρια χιλιόμετρα
-
Και μη ξεχνάμε ότι εκτός από τη μικρότερη κατανάλωση, οι diesel δεν είναι τόσο απαιτητικοί στα σέρβις τους (συνήθως κάθε 30.000-40.000) αλλά δε ξέρω εαν κοστίζει περισσότερο.
Το θέμα είναι ότι τα παραπάνω ευρώ που απαιτούνται για την αγορά αποσβένονται πολύ γρήγορα!
Πάντως βρε παιδιά είστε εκτός Αθηνών/Θεσσαλονίκης και δεν έχετε πάρει Diesel; Εμείς εδώ ψάχνουμε πατέντες για να πάρουμε και εσείς τα σνομπάρετε!
-
Και πιό ακριβό να είναι, αν είναι να πληρώνεις 'λίγα' κάθε 15.000km, βράστα...
Πάντως βρε παιδιά είστε εκτός Αθηνών/Θεσσαλονίκης και δεν έχετε πάρει Diesel; Εμείς εδώ ψάχνουμε πατέντες για να πάρουμε και εσείς τα σνομπάρετε!
Είναι θέμα ενημέρωσης... Από τη στιγμή που στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταναλωτές βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, ούτε οι έμποροι, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι καίγονται να ενημερώσουν σωστά...
Χαρακτηριστικό είναι πως οι περισσότεροι που έχω συζητήσει το θέμα νομίζουν πως η απαγόρευση είναι καθολική, και όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και αυτή την εντύπωση ελάμβανα κι εγώ από τα άρθρα στα περιοδικά, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο (νομίζω) οπότε διάβασα ένα σοβαρό αφιέρωμα που αποσαφίνισε τη νομοθεσία - στο μιαλό μου τουλάχιστον -
Και φυσικά, ούτε την αντιπροσωπεία συμφέρει να τυπώσει φυλλάδια για τους Diesel κινητήρες με την προοπτική να πουλάει 2 - 3 το χρόνο. -
Το αν η αγορά ενός diesel συμφέρει οικονομικά με δεδομένο την αυξημένη τιμή αγοράς εξαρτάται απο το πόσα χιλιόμετρα κάνει κάποιος και απο το πόσο καιρό σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητό του ωστε να γίνει η απόσβεση.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Το αν η αγορά ενός diesel συμφέρει οικονομικά με δεδομένο την αυξημένη τιμή αγοράς εξαρτάται απο το πόσα χιλιόμετρα κάνει κάποιος και απο το πόσο καιρό σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητό του ωστε να γίνει η απόσβεση.Εμένα πάντως στην Opel μου είπαν να μην πάρω Diesel γιατί δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα (30000 χλμ. μέσα σε 4 χρόνια) και δεν θα με συμφέρει να δώσω τα 2000
-
Ο χρήστης murdof έγραψε:
Γιατί όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη,αλλά με το diesel τους δε θα μπορούν. Μόνο άν έχουν 2ο αυτοκίνητο, κατάλληλο για ταξίδια με αποσκευές και επιβάτες
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Γιατί όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη,αλλά με το diesel τους δε θα μπορούν. Μόνο άν έχουν 2ο αυτοκίνητο, κατάλληλο για ταξίδια με αποσκευές και επιβάτες
Λές ρέ Στέφανε,νά τούς κάνουν έλεγχο;
Εχω ένα γνωστό,πού έχει ντίζελ Mitsubishi L200,καί τό κυκλοφορεί εδώ καί τρία χρονάκια κανονικά εντός πόλης.
Ποτέ δέν τόν ελέγξανε. -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Το αν η αγορά ενός diesel συμφέρει οικονομικά με δεδομένο την αυξημένη τιμή αγοράς εξαρτάται απο το πόσα χιλιόμετρα κάνει κάποιος και απο το πόσο καιρό σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητό του ωστε να γίνει η απόσβεση.
Εμένα πάντως στην Opel μου είπαν να μην πάρω Diesel γιατί δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα (30000 χλμ. μέσα σε 4 χρόνια) και δεν θα με συμφέρει να δώσω τα 2000
-
Καλα, ειναι απιθανο να πεσεις σε ελεγχο και να σε γραψουν για κατι τετοιο!!
Ομως αν συμβει, νομιζω οτι οι κυρωσεις ειναι σημαντικες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λές ρέ Στέφανε,νά τούς κάνουν έλεγχο;
Εχω ένα γνωστό,πού έχει ντίζελ Mitsubishi L200,καί τό κυκλοφορεί εδώ καί τρία χρονάκια κανονικά εντός πόλης.
Ποτέ δέν τόν ελέγξανε.Σίγουρα είναι απίθανο να πέσεις σε έλεγχο αλλά , αν λέμε, πέσεις, τι γίνεται; Και το θέμα είναι ότι για να πεισθεί κάποιος ν'αγοράσει κάτι έξω από τα συνηθισμένα (diesel δηλαδή) πρέπει αυτό να έχει μόνο πλεονεκτήματα. Δηλαδή γιατί κάποιος να αφήσει τη βενζίνα και να ρισκάρει με το diesel; Μόνο για τη χαμηλότερη κατανάλωση; Δε θα το κάνει έυκολα, δεδομένης και της υψηλότερης τιμής των πετρελαιοκίνητων. (εντάξει δε μιλαμε για τους υποψιασμένους και θιασώτες της ροπής αλλά για έναν τυπικο υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου)
-
Εγώ πάντως θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για diesel moteur μιας και οι Γάλλοι σε αυτό είναι αρκετά μπροστά....
Αντε να δούμε πότε θα δωθεί το 'ελεύθερο'...
-
Δεν είναι όλα τα diesel πολύ πιο ακριβά από αντίστοιχης ισχύος βενζίνης. πχ Touran
2.0 FSI (150 ίπποι) 30.110-31.935
2.0 TDI (136 ίπποι) 29.850-31.680
2.0 TDI DSG (140 ίπποι) 31.825-33.655
Ειδικά η τελευταία έκδοση είναι απίστευτη!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν είναι όλα τα diesel πολύ πιο ακριβά από αντίστοιχης ισχύος βενζίνης. πχ Touran2.0 FSI (150 ίπποι) 30.110-31.935
2.0 TDI (136 ίπποι) 29.850-31.680
2.0 TDI DSG (140 ίπποι) 31.825-33.655
Ειδικά η τελευταία έκδοση είναι απίστευτη!
Αυτά είναι ακριβά από μόνα τους!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Από ταξιτζήδες έχω ακούσε καλά λόγια για ΒΡ. Επίσης βλέπω πολλά στην ΕΛΙΝ της γειτονιάς και λιγότερα στην ΕΚΟ της γειτονιάς.Πάντως και οι ταξιτζήδες κάπου κάνουν λάθος, γιατί πάρα πολλοί καπνίζουν, και τα καινούρια CDI της Μερσεντές ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να καπνίζουν αν βάζεις σωστό κάυσιμο και κάνεις σωστά σέρβις...
Βέβαια αν αυτό 'παρηγορεί' και στην Ιταλία βλέπω πολλά (καινούρια) ντήζελ (και Μερσεντές CDI) να καπνίζουν...
Στην Γερμανία λιγότερα καπνίζουν (αλλά και εκεί θα δεις, έστω και πολύ λίγα), και στην Ελβετία μόνο με Ιταλικές πινακίδες αυτοκίνητα καπνίζουν (βέβαια οι Ελβετοί έχουν πολύ λιγότερα ντήζελ.Σε συζητήσεις με επαγγελματίες οδηγούς βαρέων οχημάτων πολύ μεγάλη ευθύνη για το κάπνισμα των κινητήρων diesel έχει η κακή κατάσταση του φίλτρου αέρα. Συχνή αντικατάσταση του περιορίζει σημαντικά το κάπνισμα.
Γιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Από ταξιτζήδες έχω ακούσε καλά λόγια για ΒΡ. Επίσης βλέπω πολλά στην ΕΛΙΝ της γειτονιάς και λιγότερα στην ΕΚΟ της γειτονιάς.
Πάντως και οι ταξιτζήδες κάπου κάνουν λάθος, γιατί πάρα πολλοί καπνίζουν, και τα καινούρια CDI της Μερσεντές ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να καπνίζουν αν βάζεις σωστό κάυσιμο και κάνεις σωστά σέρβις...
Βέβαια αν αυτό 'παρηγορεί' και στην Ιταλία βλέπω πολλά (καινούρια) ντήζελ (και Μερσεντές CDI) να καπνίζουν...
Στην Γερμανία λιγότερα καπνίζουν (αλλά και εκεί θα δεις, έστω και πολύ λίγα), και στην Ελβετία μόνο με Ιταλικές πινακίδες αυτοκίνητα καπνίζουν (βέβαια οι Ελβετοί έχουν πολύ λιγότερα ντήζελ.Σε συζητήσεις με επαγγελματίες οδηγούς βαρέων οχημάτων πολύ μεγάλη ευθύνη για το κάπνισμα των κινητήρων diesel έχει η κακή κατάσταση του φίλτρου αέρα. Συχνή αντικατάσταση του περιορίζει σημαντικά το κάπνισμα.
Γιάννης
Ένα φορτηγό Mercedes 913 που έχει ο πατέρας μου έχει πάνω 800000 χλμ., λάδια και φίλτρο 15 χρόνων (τί είναι τα πετρελαιοκίνητα ε ;)), δεν του έχει καπνίσει ποτέ τόσο πολύ!
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
......
Ένα φορτηγό Mercedes 913 που έχει ο πατέρας μου έχει πάνω 800000 χλμ., λάδια και φίλτρο 15 χρόνων (τί είναι τα πετρελαιοκίνητα ε ;)), δεν του έχει καπνίσει ποτέ τόσο πολύ!Καλές οι υπερβολές αλλά μέχρι ενός ορίου.
Γιάννης
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;