-
δεν το έχει αντιμετωπίσει κανείς???
-
Ο χρήστης pthegr έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ DIESEL AΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ?ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Κ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ...Οπου και να βαλεις να ξερεις οτι δυσκολα γλυτωνεις το 'νοθευμα' με βιοντιζελ. Το νομιμο ποσοστο ειναι καπου στο 5-10% κι εδω βζουν 30-40% με αποτελεσμανα χαλανε ολα πιο γρηγορα.
-
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΗΣ SHELL???ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ?
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ DIESEL AΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ?ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Κ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ...
Οπου και να βαλεις να ξερεις οτι δυσκολα γλυτωνεις το 'νοθευμα' με βιοντιζελ. Το νομιμο ποσοστο ειναι καπου στο 5-10% κι εδω βζουν 30-40% με αποτελεσμανα χαλανε ολα πιο γρηγορα.
Μην λετε πραγματα που κατεβαζετε απο την κουτρα σας και ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα!!!!!!
Το ποσοστο σε βιοντιζελ ειναι 7% και αφορα ολα τα πετρελαια κινησης στην Ευρωπαικη Ενωση!
Κανενας πρατηριουχος δεν νοθευει το πετρελαιο κινησης με το βιοντιζελ για εναν πολυ απλο και βασικο λογο...
ΤΟ ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ!!!!! Το 7% ανεβαζει την τιμη του μειγματος βιοντιζελ (αυτο δηλαδη που παραλαμβανει ο καταναλωτης απο την μανικα του πρατηριου) κατα περιπου 10 λεπτα το λιτρο...
Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο το πετρελαιο κινησης με το πετρελαιο θερμανσης (το θερμανσης δεν εχει βιοντιζελ καθολου) αν και εχουν πλεον τους ιδιους φορους ειναι κατα 10 λεπτα το λιτρο φθηνοτερο.Τα προβληματα οφειλονται στην υπαρξη του βιοντιζελ και ειναι τα ιδια για ολες τις εταιριες στην Ελλαδα! Δεν λεω στην Ευρωπη γιατι εκει υπαρχουν σαφεστατα ανωτερες προδιαγραφες στην παραγωγη βιοντιζελ με αποτελεσμα να περιοριζονται τα προβληματα του...
Για οτιδηποτε αλλο ειμαι στην διαθεση σας! -
εχεις ξεχωρισει καποια εταιρεια για την αξιοπιστια της απ οτην εμπειρια σου η ειναι θεμαν καθαρα πρατηριουχου κ μονο?γτ ειμαι καινουριος κατοχος ντιζελ κ εχω φοβηθει με αυτα που ακουω,,,,
-
Ο χρήστης pthegr έγραψε:
εχεις ξεχωρισει καποια εταιρεια για την αξιοπιστια της απ οτην εμπειρια σου η ειναι θεμαν καθαρα πρατηριουχου κ μονο?γτ ειμαι καινουριος κατοχος ντιζελ κ εχω φοβηθει με αυτα που ακουω,,,,Στο θεμα του βιοντιζελ?? Η γενικα στο πετρελαιο??
Στο θεμα του βιοντιζελ τον κυριο και μοναδικο ρολο παιζει το διυλιστηριο και το τι προδιαγραφων θα ειναι το βιοντιζελ που θα ριξει στο πετρελαιο κινησης! Περσυ ειχα καποια προβληματακια τα οποια ελυσα με προσθετα που εβαζα στις δεξαμενες μου ενω φετος δεν αντιμετωπισα το παραμικρο!!! Και ειδικα αν σκεφτεις οτι το 90% των πωλησεων μου αφορα πετρελαιο κινησης σε εταιριες διεθνων μεταφορων!Απο εκει και περα στο πετρελαιο γενικοτερα παιζει ρολο και η εταιρια και ο πρατηριουχος! Ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν τμηματα RnD τα οποια ασχολουνται με τετοια προβληματα (περσυ μετα απο παραπονα μου ηθραν και πηραν δειγματα απο τις δεξαμενες μου για ελεγχο) και φυσικα μετα ειναι ο πρατηριουχος με ολα τα κακα που μας ακολουθουν (λαθρεμποριο, αποχρωματισμους θερμανσης και ναυτιλιακων)! Ειδικα ο αποχρωματισμος του ναυτιλιακου (που φετος θα μονοπωλησει στις λαμογιες μιας και το θερμανσης πλεον δεν αξιζει να το αποχρωματισεις) δημιουργει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα στους συγχρονους κινητηρες λογω του τεραστιου ποσοστου σε θειο και ταυτοχρονα αποφερει ΤΕΡΑΣΤΙΑ κερδη στους πρατηριουχους-λαμογια!
-
στο πετρελαιο αναφερομαι...πως μπορω να ξερω οτι βαζω καλο πετρελαιο στο αμαξι μου?ειναι θεμα τυχης?πως θα αποφυγω τουλαχιστον τα χειροτερα λαμογια...?
-
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ακολουθησεις καποιους κανονες για να μειωσεις τις πιθανοτητες να φας φολα που σε ενα βενζινοκινητο απλα προσθετεις ενα καθαριστικο η στην χειροτερη αδειαζεις ρεζερβουαρ στο δε πετρελαιοκινητο μια αντλια μπορει να σε κανει μερικες χιλιαδες ευρω φτωχοτερο!
Εγω θα εβαζα σε επωνυμα πρατηρια και θα προσπαθουσα να βγω απο τον συλλογισμο του ποιος ειναι ο φθηνοτερος! Προσεξε, δεν λεω να βαλεις στον ακριβοτερο αλλα να βρεις πρατηρια με τιμες κοντα στο μεσο ορο! Πρατηρια με λογικες τιμες και οχι προκλητικα φθηνες που ενδεχωμενως να κρυβουν διαφορες δυσαρεστες εκπληξεις απο πισω!
-
μα δε με νοιαζει το φθηνοτερο!προτιμω να γεμισω με 5 ευρω παραπανω που λεει ο λογος και να χω καλη μηχανη παρα να εξοικονομω ενα καφε κ μετα να τρεχω για αντλιες και φιλτρα...δηλαδη τουλαχιστον απο επωνυμα πρατηρια να μην ανησυχω τοσο?
-
Ο χρήστης pthegr έγραψε:
μα δε με νοιαζει το φθηνοτερο!προτιμω να γεμισω με 5 ευρω παραπανω που λεει ο λογος και να χω καλη μηχανη παρα να εξοικονομω ενα καφε κ μετα να τρεχω για αντλιες και φιλτρα...δηλαδη τουλαχιστον απο επωνυμα πρατηρια να μην ανησυχω τοσο?Η διαφορα που εχω εγω στο μυαλο μου ειναι κατα πολυ μικροτερη... Το 1,38 με το 1,42 ας πουμε σε ενα γεμισμα 50 λιτρων δινει διαφορα 2 ευρω! Νομιζω οτι δεν αξιζει το ρισκο για 2€/1000χλμ που κανει κατα μεσο ορο ενα πετρελαιοκινητο!
Θεωρω πως εχοντας ενα 'ισχυρο' σημα πισω απο ενα πρατηριο η πιθανοτητες να αντιμετωπισεις προβλημα μειωνονται (χωρις ομως αυτο να αποτελει και πανακεια!). Γενικα μεγαλες εταιριες προσεχουν πολυ τα πρατηρια τους και διενεργουν ελεγχους οσον αφορα την ποιοτητα οποτε ναι, νομιζω οτι θα εισαι καλυτερα! -
Όσοι έχετε πετρέλαιο euro4 και μπαίνετε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τι αντιμετώπιση έχετε από την τροχαία?
Έχω ακούσει ότι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό το θέμα λόγω μη εναρμόνισης με την Κοινοτικη οδηγία, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται ελευθερα η πετρελαιοκίνηση ενώ εδώ επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις (euro5 και μετά). Ισχύει κάτι τέτοιο? -
Εμένα και σε ελέγχο πριν την νομιμοποίηση του diesel στο κέντρο δεν μου είπανε τίποτα ...
-
Προσωπικά στην Θεσσαλονίκη, ακόμα και τότε που υπήρχε ολική απαγόρευση πετρελαιοκίνητων, είχα ακούσει μόνο για έλεγχο σε επαγγελματικά. Σε επιβατικά ούτε κατά λάθος δεν γινόταν έλεγχος, και μάλιστα σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης.
-
Μακάρι να είναι έτσι παιδιά!!!
Tο θέμα είναι βέβαια και σε ποιον θα πέσεις, γιατί αν ο άλλος έχει ξυπνήσει στραβά τότε θα την πληρώσεις -
Την πιθανότητα να υπακούσετε στο Νόμο έστω και αν στα ματάκια σας φαντάζει ως παράλογος την έχετε σκεφτεί;;;
Αλλά μετά και αυτοί που το παίζουν αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα είναι κάτι παιδάκια με σύνταξη απο τα 45 και επιδόματα που τους εξασφάλιζαν 4000+ € το μήνα....
-
Δηλαδή εσύ δεν έχεις παραβει τον νομο?
-
Ο χρήστης tzimis1974 έγραψε:
Όσοι έχετε πετρέλαιο euro4 και μπαίνετε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τι αντιμετώπιση έχετε από την τροχαία?
Έχω ακούσει ότι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό το θέμα λόγω μη εναρμόνισης με την Κοινοτικη οδηγία, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται ελευθερα η πετρελαιοκίνηση ενώ εδώ επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις (euro5 και μετά). Ισχύει κάτι τέτοιο?κάποιος λόγος θα υπάρχει για να μην επιτρέπεται , δεν νομίζεις?
και αν σε σταματήσουν προφανώς και δεν κάνουν τα στραβά μάτια... ειδικά τώρα που τα ταμεία είναι άδεια...
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Δηλαδή εσύ δεν έχεις παραβει τον νομο?εύγε για την λογική σου
-
σε ευχαριστω
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Δηλαδή εσύ δεν έχεις παραβει τον νομο?Φυσικά και έχω παραβεί. Άλλοτε κατά λάθος άλλοτε γιατί δεν πρόσεχα και άλλοτε, κάποιες φορές, γιατί δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Αλλά επίτηδες και κατ' εξακολούθησιν ΟΧΙ. Και φυσικά ποτέ δεν θα καθόμουν να υπερηφανευθώ για αυτό.
Το 2007 θα μπορούσα πολύ μα πολύ εύκολα να πάρω ένα ωραίο diesel αντί του υβριδικού πάντως αλλά εν τέλει λόγω του νόμου που ίσχυε δεν το έκανα. Παράλογος νόμος;; Ίσως; Αλλά από την άλλη τα χρόνια της δουλειάς μου έμαθαν ότι σε μία πόλη που τα αρχαία της είναι από Μάρμαρο και όχι ψαμίτη ή γρανίτη το θείο κάνει κακό.
Τώρα βλέπω μία κουβέντα που κάποιοι που παρανομούν κατ' εξακολούθηση παρουσιάζουν την παρανομία ως μαγκιά. Έλεος δλδ.... Μετά μας φταίνε οι Γερμανοί.... και τα Νεφελιμ....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;