-
Πόσο πιο ακριβό λόγω φορολόγησης μπορεί να είναι ένα πετρελαιοκίνητο Στίλο μούλτιτζετ 1900 κυβικών με 140 ίππους και 30 κιλά ροπή, από ένα ίδιας έκδοσης και εξοπλισμού βενζινοκίνητο Στίλο 1800 κυβικών, με 133 ίππους και 16,5 κιλά ροπή;
Αντίστοιχα βέβαια και για Λάντσια, Άλφα Ρομέο, Άουντι, Φολκσβάγκεν, και και και...
-
και για οσους μιλουν για μικρες επιδοσεις των πετρελαιοκινητηρων η οπελ εχει την απαντηση........
http://www.autopress.gr/tnews/show.asp?ID=89
εντυπωσιακη δεν νομιζετε;;;;
-
Σε καποιο σημερινο δελτιο ειδησεων, μιλουσε ενας εκπροσωπος της GReenpeace, λέγοντας ότι οι πετρελαιοκινητήρες είναι τρομερα κακοί για το περιβάλλον....
Ελεος,.... Τουλάχιστον πριν βγουν να μιλησουν οι δηθεν οικολογοι ας κοιτάξουν τις εκπομπες των πετρελαιοκινητηρων και των αντιστοιχων βενζινοκινητηρων......
Αλλά για αλλη μια φορα αποδεινκνυεται οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.,....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σε καποιο σημερινο δελτιο ειδησεων, μιλουσε ενας εκπροσωπος της GReenpeace, λέγοντας ότι οι πετρελαιοκινητήρες είναι τρομερα κακοί για το περιβάλλον....:Παλιά τακτική κάποιων 'οικολόγων' φίλε citastak.
Ολα τούς ενοχλούνε,μέχρι νά πέσει τό χρήμα!!!Ακόμα καί άν δέν πέσει τό χρήμα,θά μείνει η προβολή καί ο σχηματισμός εντυπώσεων. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
20.000 είναι πολλά? Εγώ κάνω 30.000....
Για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολλά,δεν είμαστε και καμιά μεγάλη χώρα,νομίζω ο μέσος όρος μας ειναι καπου 11-12 χιλ. km
15.000.
-
Ως γνωστόν έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε καπνίζοντες που ίσως ξεπερνούν το 40% του πληθυσμού
Σύμφωνα με το παρακάτω...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
αυτός είναι ο λόγος για το νέφος
Απαγορέψτε το τσιγάρο και ελευθερώστε το ντήζελ!!!
Ίσως είναι καλή ευκαιρία για τα νέα τσιγάρα ντήζελ (θα χουν και διπλή φορολογία)
-
Ως γνωστόν έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε καπνίζοντες που ίσως ξεπερνούν το 40% του πληθυσμού
Ίσως είναι καλή ευκαιρία για τα νέα τσιγάρα ντήζελ (θα χουν και διπλή φορολογία)
-
-
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η αγορά της BMW 120d. Το αντίστοιχο μοντέλο σε βενζίνη έχει χειρότερες επιδόσεις και ήμουν πάντα fan της ροπής του πετρελαίου...
Έχω 2 ερωτήσεις:
-
Εγώ μένω στην Αθήνα. Είναι δυνατό να παραγγείλω ένα αυτοκίνητο π.χ. στο Βόλο και να το πάρω diesel με πινακίδες Βόλου; Η ερώτηση είναι που ουσιαστικά σε ελέγχουν για το εαν επιτρέπεται να πάρεις άδεια/πινακές για ένα diesel αυτοκίνητο; Μπορώ να πάρω στην Αθήνα diesel αυτοκίνητο και βεβαίως να το οδηγώ εκτός Αθηνών (και καλά);
-
Έχετε ακούσει ποτέ να δώσουν κλήση σε κάποιον με diesel αυτοκίνητο κλήση που κυκλοφορούσε στην Αθήνα; Αν ναι το πρόστιμο πόσο είναι; Το BMW πάντως μπορείς να το αγοράσεις χωρίς να αναφέρει το μοντέλο όπως ξέρετε άρα κάποιος με πρώτη ματιά δε ξέρει εαν είναι diesel ή βενζίνη. Θα πρέπει να σε σταματήσει και να δει την άδεια. Μήπως αξίζει το πρόστιμο να το πληρώσεις σε αυτή τη περίπτωση καθώς θα έχεις γλιτώσει τόσα λεφτά;
-
-
Το θέμα είναι να 'μην σου τύχει'. Με σταμάτησαν με 150 στην (εντελώς άδεια) Αττική Οδό όταν είχε όριο 60 (και όχι διόδια...) και αφού είδαν πως φορούσα ζώνη με καληνύχτισαν ευγενικά...
Επίσης το καλοκαίρι που ήρθα με την Άλφα που έχει ξένες πινακίδες (είναι ντήζελ, αλλά σαν ξένο αμάξι δεν νομίζω να περιορίζεται, όπως και για δακτύλιο τις πρώτες 40 νομίζω μέρες) δεν με έλεγξε απολύτως κανείς, και έκανα κάμποσα χιλιόμετρα...
Αν όμως 'σου κάτσει';
-
Συγγνώμη για όλα τα repost.
Ο server έβγαζε ότι απέτυχε η αποστολή!
Και το πρόστιμο πόσο είναι δηλαδή;
Και το πιο σημαντικό μπορώ να πάρω πινακίδες στην Αθήνα για ένα diesel αυτοκίνητο;
-
Εγώ σκεφτόμουν να δηλώσω μόνιμη κατοικία στην Κινέττα που έχω εξοχικό, να πάρω ντήζελ με 'Αθηναϊκές' πινακίδες (η Κινέττα είναι το τελευτίο χωριό της Αττικής πριν την Κορινθία) και να κυκλοφορώ κυριλέ στην Αθήνα. (ποιός να ψυλλιαστεί πως είναι ντήζελ με αθηναϊκές πινακίδες; )
Αλλά δεν ρισκάρω την ποιότητα του πετρελαίου στην Ελλάδα ακόμα... Ελπίζω όταν με το καλό επιστρέψω Ελλάδα να έχει αλλάξει αυτό.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν να δηλώσω μόνιμη κατοικία στην Κινέττα που έχω εξοχικό, να πάρω ντήζελ με 'Αθηναϊκές' πινακίδες (η Κινέττα είναι το τελευτίο χωριό της Αττικής πριν την Κορινθία) και να κυκλοφορώ κυριλέ στην Αθήνα. (ποιός να ψυλλιαστεί πως είναι ντήζελ με αθηναϊκές πινακίδες; )Αλλά δεν ρισκάρω την ποιότητα του πετρελαίου στην Ελλάδα ακόμα... Ελπίζω όταν με το καλό επιστρέψω Ελλάδα να έχει αλλάξει αυτό.
Από όσο ξέρω η ΕΚΟ έχει το 'καλής' ποιότητας πετρέλαιο κίνησης οπότε και δε θα υπάρχει λογικά πρόβλημα.
Εαν απελευθερωθούν φυσικά και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν... -
kαλα τελικα δε θα ελευθερωθουνε τα ντιζελ απο 1-1-2005??? ΑΜΑΝ πια μας εχουνε πρηξει!!!
-
Ο χρήστης murdof έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν να δηλώσω μόνιμη κατοικία στην Κινέττα που έχω εξοχικό, να πάρω ντήζελ με 'Αθηναϊκές' πινακίδες (η Κινέττα είναι το τελευτίο χωριό της Αττικής πριν την Κορινθία) και να κυκλοφορώ κυριλέ στην Αθήνα. (ποιός να ψυλλιαστεί πως είναι ντήζελ με αθηναϊκές πινακίδες; )
Αλλά δεν ρισκάρω την ποιότητα του πετρελαίου στην Ελλάδα ακόμα... Ελπίζω όταν με το καλό επιστρέψω Ελλάδα να έχει αλλάξει αυτό.
Από όσο ξέρω η ΕΚΟ έχει το 'καλής' ποιότητας πετρέλαιο κίνησης οπότε και δε θα υπάρχει λογικά πρόβλημα.
Εαν απελευθερωθούν φυσικά και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν...Έβαλα σε ΕΚΟ όσο ήμουν στην Ελλάδα, μάλιστα από πρατήριο που ανήκει στην ίδια την ΕΚΟ. (σκεφτόντουσαν να το κάνουν γραφεία την εταιρείας αρχικά, αλλά τελικά αποφάσισαν για πρατήριο).
Προβλήματα δεν είδα, αν και για 3η φορά σε 12.000 χιλιόμετρα με βενζίνη ΕΚΟ είδα να βγάζω μια ελάχιστη μαυρίλα σε τέρμα γκάζι 5ης, αλλά ο κινητήρας έκανε λίγο πιο αισθητό θόρυβο, και ίσως ήταν η ιδέα μου (ή η λίγο μεγαλύτερη ζέστη της Ελλάδας), αλλά τράβαγε λίγο λιγότερο καλά.
Νοθευμένο δεν πρέπει να ήταν το πετρέλαιο, αλλά σίγουρα δεν είχε την ποιότητα του Ελβετικού (και βάζω σε βενζινάδικο coop, σαν να λέμε καρφούρ... )
-
Ειδα μια διαφημηση για την Espresso οτι τα πετρελαιοκινητα ειναι πλεον ελευθερα για ολους. τι εγινε;
-
Ακόμη στην μελέτη είναι...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ειδα μια διαφημηση για την Espresso οτι τα πετρελαιοκινητα ειναι πλεον ελευθερα για ολους. τι εγινε;αποκέντρωση!!
Δεν ξέρω, θα είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη αν έγινε!!!
-
Πάντως αυτό που υπήρχε εδώ και τόσο καίρο είναι ότι η κυβέρνηση θα τα απελευθερώσει το Σεπτέμβριο με τις φορολογικές αλλάγες (Σεπτεμβρίου) και εαν δεν προλάβαιναν τον Ιανουάριο.
Επειδή το θέμα είναι οικονομικό ας ελπίσουμε να αναγγελθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό σύντομα!
Προφανώς οι εφημερίδες έχουν μάθει από εδώ και από εκεί τι θα αναγγείλει ο πρωθυπουργός όποτε και τα βγάζουν σίγα-σίγα, μέχρι να σκάσει και η είδηση σύντομα (ελπίζω από Δευτέρα να μπορούμε να παραγγείλουμε Diesel!)
-
Ο χρήστης murdof έγραψε:
Εαν απελευθερωθούν φυσικά και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν...Προσωπικά, επειδή έχω στην κατοχή μου ένα Mercedes Sprinter εδώ και 5 χρόνια, σας λέω ότι ούτε πρόβλημα με την ποιότητα του πετρέλαιου είχα τόσα χρόνια (τουλάχιστον αντιληπτά) αλλά και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ καθαρό (από θέμα καυσαέριου). Το μόνο αρνητικό που έχουν τα Diesel είναι ότι δεν έχουν το άρπαγμα που έχει ένα βενζινοκίνητο. Για πράδειγμα, ένα πετρελαιοκίνητο των 2000cc αντιστοιχεί, περίπου, σε ένα βενζινοκίνητο των 1600cc με 90 - 100 περίπου άλογα. Από κατανάλωση είναι πολύ παρακάτω από ένα αντίστοιχης χωριτικότητας (κι όχι μόνο) κινητήρα, με αποτέλεσμα και να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου στ επίπεδα της βενζίνης πάλι θα συμφέρει.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;