-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν να δηλώσω μόνιμη κατοικία στην Κινέττα που έχω εξοχικό, να πάρω ντήζελ με 'Αθηναϊκές' πινακίδες (η Κινέττα είναι το τελευτίο χωριό της Αττικής πριν την Κορινθία) και να κυκλοφορώ κυριλέ στην Αθήνα. (ποιός να ψυλλιαστεί πως είναι ντήζελ με αθηναϊκές πινακίδες; )
Αλλά δεν ρισκάρω την ποιότητα του πετρελαίου στην Ελλάδα ακόμα... Ελπίζω όταν με το καλό επιστρέψω Ελλάδα να έχει αλλάξει αυτό.
Από όσο ξέρω η ΕΚΟ έχει το 'καλής' ποιότητας πετρέλαιο κίνησης οπότε και δε θα υπάρχει λογικά πρόβλημα.
Εαν απελευθερωθούν φυσικά και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν...Προσωπικά, επειδή έχω στην κατοχή μου ένα Mercedes Sprinter εδώ και 5 χρόνια, σας λέω ότι ούτε πρόβλημα με την ποιότητα του πετρέλαιου είχα τόσα χρόνια (τουλάχιστον αντιληπτά) αλλά και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ καθαρό (από θέμα καυσαέριου). Το μόνο αρνητικό που έχουν τα Diesel είναι ότι δεν έχουν το άρπαγμα που έχει ένα βενζινοκίνητο. Για πράδειγμα, ένα πετρελαιοκίνητο των 2000cc αντιστοιχεί, περίπου, σε ένα βενζινοκίνητο των 1600cc με 90 - 100 περίπου άλογα. Από κατανάλωση είναι πολύ παρακάτω από ένα αντίστοιχης χωριτικότητας (κι όχι μόνο) κινητήρα, με αποτέλεσμα και να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου στ επίπεδα της βενζίνης πάλι θα συμφέρει.
Σε τι βενζινάδικα βάζεις συνήθως; (με ενδιαφέρει για την επόμενη επίσκεψή μου Ελλάδα )
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σε τι βενζινάδικα βάζεις συνήθως; (με ενδιαφέρει για την επόμενη επίσκεψή μου Ελλάδα )Εγώ Γιώργο μου,θά προτιμούσα τά βενζινάδικα πού μαζεύουν πολλούς ταξιτζήδες!!!
Δέν μπορεί,κάτι παραπάνω θά ξέρουν αυτοί!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σε τι βενζινάδικα βάζεις συνήθως; (με ενδιαφέρει για την επόμενη επίσκεψή μου Ελλάδα )
Εγώ Γιώργο μου,θά προτιμούσα τά βενζινάδικα πού μαζεύουν πολλούς ταξιτζήδες!!!
Δέν μπορεί,κάτι παραπάνω θά ξέρουν αυτοί!!!Οι ταξιτζήδες στην πλειοψηφία τους ψάχνουν να βρουν βενζινάδικα με καλό πετρέλαιο θέρμανσης!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δέν μπορεί,κάτι παραπάνω θά ξέρουν αυτοί!!!Ναι ξέρουν,ξέρουν που ειναι το πιο φτηνό!
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Δέν μπορεί,κάτι παραπάνω θά ξέρουν αυτοί!!!Οι ταξιτζήδες στην πλειοψηφία τους ψάχνουν να βρουν βενζινάδικα με καλό πετρέλαιο θέρμανσης!
Λές;
Γιατί όμως νά τό κάνουν αυτό;Εκτός τού ότι τό 'θέρμανσης' κοστίζει όσο καί τό 'κίνησης' οχτώ μήνες τό χρόνο,δέν τούς ενδιαφέρει η αξιοπιστία τού κινητήρα τους,πού ενδεχομένως γίνεται χαμηλώτερη;Ειδικά άμα σκεφτείς τά εκατομμύρια χιλιόμετρα πού γράφουν,καί τά διαρκή παράπονά τους γιά τό μεγάλο κόστος συντήρησης τών αυτοκινήτων τους; -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σε τι βενζινάδικα βάζεις συνήθως; (με ενδιαφέρει για την επόμενη επίσκεψή μου Ελλάδα )Εδώ στο Αγρίνιο που ζω, βάζω σε τρία - τέσσερα διαφορετικά βενζινάδικα (BP, AVIN, SHELL).
Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι αν ψάχνεις να βρεις πετρέλαιο με εφάμιλλη ποιότητα του εξωτερικού άδικα θα ψάχνεις. Απλώς σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία είναι 'καλό' γιατί μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Πάντως εδώ οι ταξιτζήδες μόνο ένα προτιμούν, αλλά ο λόγος πρέπει να είναι αυτός που απάντησα στον HUNTER (υποψία δική μου πάντα). -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λές;
Γιατί όμως νά τό κάνουν αυτό;Εκτός τού ότι τό 'θέρμανσης' κοστίζει όσο καί τό 'κίνησης' οχτώ μήνες τό χρόνο,δέν τούς ενδιαφέρει η αξιοπιστία τού κινητήρα τους,πού ενδεχομένως γίνεται χαμηλώτερη;Ειδικά άμα σκεφτείς τά εκατομμύρια χιλιόμετρα πού γράφουν,καί τά διαρκή παράπονά τους γιά τό μεγάλο κόστος συντήρησης τών αυτοκινήτων τους;Αν έβλεπες τη μαυρίλα που βγάζουν κάποια ταξί διετίας...
-
Από ταξιτζήδες έχω ακούσε καλά λόγια για ΒΡ. Επίσης βλέπω πολλά στην ΕΛΙΝ της γειτονιάς και λιγότερα στην ΕΚΟ της γειτονιάς.
Πάντως και οι ταξιτζήδες κάπου κάνουν λάθος, γιατί πάρα πολλοί καπνίζουν, και τα καινούρια CDI της Μερσεντές ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να καπνίζουν αν βάζεις σωστό κάυσιμο και κάνεις σωστά σέρβις...
Βέβαια αν αυτό 'παρηγορεί' και στην Ιταλία βλέπω πολλά (καινούρια) ντήζελ (και Μερσεντές CDI) να καπνίζουν...
Στην Γερμανία λιγότερα καπνίζουν (αλλά και εκεί θα δεις, έστω και πολύ λίγα), και στην Ελβετία μόνο με Ιταλικές πινακίδες αυτοκίνητα καπνίζουν (βέβαια οι Ελβετοί έχουν πολύ λιγότερα ντήζελ. -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Το μόνο αρνητικό που έχουν τα Diesel είναι ότι δεν έχουν το άρπαγμα που έχει ένα βενζινοκίνητο. Για πράδειγμα, ένα πετρελαιοκίνητο των 2000cc αντιστοιχεί, περίπου, σε ένα βενζινοκίνητο των 1600cc με 90 - 100 περίπου άλογα. Από κατανάλωση είναι πολύ παρακάτω από ένα αντίστοιχης χωριτικότητας (κι όχι μόνο) κινητήρα, με αποτέλεσμα και να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου στ επίπεδα της βενζίνης πάλι θα συμφέρει.Χεχε.. εδώ είναι που κάνεις λάθος και εγώ που έχω τρελάθει!!!
Δε ξέρω εαν έχει αλλάξει το φαινόμενο στις άλλες εταιρίες αλλά η BMW στο Diesel είναι πιο μπροστά από τη βενζίνη. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω για το 120d που ενδιαφέρομαι (σε σχέση με το 120i):
120i - 120d (τιμές κατασκευαστή)Βενζίνη - Πετρέλαιο
1995 cc - 1995 cc
150 ps - 163 ps
200 Nm/3600 rpm - 340 Nm/2000 rpm
0-100 kmh: 8.7 / 7.9
Τελική kmh: 217 / 220Όπως καταλαβαίνεις είναι κλάσεις ανώτερο το diesel στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη Γερμανία η diesel έκδοση κοστίζει 800 euro παραπάνω!!!
Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση για κάποιον λογικό άνθρωπο να πάρει την έκδοση βενζίνης και όχι το diesel!
Ναι! Καλά τα βλέπεις! Τα νούμερα είναι σωστά και όχι ανάποδα (το diesel είναι πολύ καλύτερο!)
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
...Το μόνο αρνητικό που έχουν τα Diesel είναι ότι δεν έχουν το άρπαγμα που έχει ένα βενζινοκίνητο. Για πράδειγμα, ένα πετρελαιοκίνητο των 2000cc αντιστοιχεί, περίπου, σε ένα βενζινοκίνητο των 1600cc με 90 - 100 περίπου άλογα. Από κατανάλωση είναι πολύ παρακάτω από ένα αντίστοιχης χωριτικότητας (κι όχι μόνο) κινητήρα, με αποτέλεσμα και να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου στ επίπεδα της βενζίνης πάλι θα συμφέρει.
Μύθος πλέον. Υπάρχουν diesel που έχουν μεγαλύτερη ειδική ισχύ από βενζίνης
Π.χ. Citroen C3 1.4 (92 ίπποι), Focus C-Max 1.6 TDCi (109 ίπποι), Fabia/Ibiza RS 130 ίπποι (μέχρι να βγει έκδοση 160 ίππων) και αρκετοί άλλοι (BMW, VAG, Alfa κλπ)
-
Για να το ξαναπώ: όλα αυτά τα diesel είναι turbo και τα συγκρίνετε με ατμοσφαιρικά βενζίνης στα ίδια κυβικά.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Για να το ξαναπώ: όλα αυτά τα diesel είναι turbo και τα συγκρίνετε με ατμοσφαιρικά βενζίνης στα ίδια κυβικά.Με χαμηλότερη κατανάλωση από ατμοσφαιρικά βενζίνης
Για τον κινητήρα της Opel με 212 ίππους από 1.900κ.εκ. έχεις ακούσει; Ναι, turbodiesel είναι. Ούτε turbobenzina τα καταφέρνει αυτό
-
Στην προκειμένη περίπτωση πίσω από την Opel μάλλον είναι Saab...
-
Τα ντήζελ σε ίδια κυβικά είναι πάντα με τούρμπο για να αποδίδουν ίδια (ή καλύτερα) από τις βενζίνες που δουλεύουν ατμόσφαιρα.
Όμως οι ντήζελ από ίδια κυβικά βγάζουν (έστω, με τουρμπίνα) ίδια άλογα και μεγαλύτερη ροπή με ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ κατανάλωση.
Βέβαια αν βάλουμε τουρμπίνα σε βενζίνη (πχ Πούντο GT με 136 ίππους και 28 ροπή από 1400) δεν την πιάνει (ακόμα) το πετρέλαιο. Όμως τότε η κατανάλωση θα είναι άστο καλύτερα...
-
Γιατί βρε παιδιά;
Και παλιά πάλι Turbo Diesel δεν ήταν και δεν έφταναν τη βενζίνη σε επιδόσεις;
Το θέμα είναι ότι έχουν εξελιχθεί περισσότερο από τη βενζίνη και όχι ότι προστέθηκε το Turbo.Και όπως είπατε ήδη πάλι λιγότερο καίει!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στην προκειμένη περίπτωση πίσω από την Opel μάλλον είναι Saab...Όχι, η Bosch
Ο κινητήρας αυτός αρχικά έχει τοποθετηθεί σε Vectra. Αργότερα βλέπουμε.
-
Αυτό που έχει σημασία είναι η ροπή η ισχύς και η κατανάλωση, ο κυβισμός δεν έχει πια (τόση) σημασία, ας μην κολλάμε εκεί!
Βέβαια μιλάμε για ροπή στις ρόδες οπότε λόγω μακρύτερων ταχυτήτων το πλεονέκτημα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στο γράφημα ισχύος-ροπής σε σφόνδυλο.
Η τεχνολογική πρόοδος δεν είναι η μέγιστη ισχύς, άλλωστε αν προσέξετε θα δείτε ότι από τη δεκαετία του 60 μπορούσαν να βγάλουν πάρα πολλά άλογα. Η πρόοδος είναι η καλύτερη θερμοδυναμική εκμετάλλευση του καυσίμου και η απόδοση μεγαλύτερης χρήσιμης ενέργειας από την ίδια ποσότητα καυσίμου. -
Opel Astra 1600 16v 105 ίππων: 12,3 sec για 0-100.
Opel Astra 1700 Diesel 100 ίππων: 12,3 sec για 0-100.
Οι επιδόσεις για 0-100 είναι ίδιες (σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Έχουν διαφορά στις ρεπρίζ;Μόλις πριν λίγο πήγα και ρώτησα για Astra (εδώ στο Αγρίνιο) και μου απάντησαν πως ότι ώρα θέλω μπορώ να παραγγείλω το Diesel.
Τελικά τι συμβαίνει; Έχει περάσει ο νόμος που επιτρέπει τα πετρελαιοκίνητα; -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Οι επιδόσεις για 0-100 είναι ίδιες (σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Έχουν διαφορά στις ρεπρίζ;Μόλις πριν λίγο πήγα και ρώτησα για Astra (εδώ στο Αγρίνιο) και μου απάντησαν πως ότι ώρα θέλω μπορώ να παραγγείλω το Diesel.
Τελικά τι συμβαίνει; Έχει περάσει ο νόμος που επιτρέπει τα πετρελαιοκίνητα;μα στην επαρχια μποορυσες εδω και πολυ καιρο να αγορασεις ντιζελ. Αθηνα -Θεσ/νικη δεν επιτρεπεται...
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Τελικά τι συμβαίνει; Έχει περάσει ο νόμος που επιτρέπει τα πετρελαιοκίνητα;Φυσικά και έχουν διαφορά στις ρεπρίζ. Με 250Nm ροπή που έχει το CDTi -όσο σχεδόν το δίλιτρο τούρμπο Zafira OPC- θα χεις και ανάλογες ρεπρίζ
Ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ απαγορεύεται να κυκλοφορούν εντός περιοχής (συμ)πρωτεύουσας
Οπουδήποτε αλλού είναι ελεύθερα
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;