-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Απο τις Γερμανικές καινοτομίες, ο Θεός να τις κάνει, ήταν απο την μεν Δυτ.Γρεμανία (West Germany) τα DAF Variomatic. Εκεί ήταν το γέλιο της αρκούδας, ειδικά όταν το σύστημα, το variomatic ντέ, δεν δούλευε σωστά και το αυτοκίνητο πίγαινε μόνο προς τα πίσω. Στη δε Ανατολική Γερμανία (Eastern Germany ή DDR), βγάζανε, όλοι θα τα θυμάστε, τα Wartbourg. Συμπαθητικά αυτοκίνητα με τις τρικύλινδρες μηχανές, με 3 μπουζί, 3 πολλαπλασιαστές και 3 σέτ πλατίνες. Και όμως πηγαίνανε!Αγαπητέ Τάκη...θα μου επιτρέψεις να σε επαναφέρω στην τάξη... Αντί να κάθεσαι να λες αστειότητες και να αμφισβητείς την Γερμανική τεχνολογία, θα μπορούσες κάλλιστα να ακούσεις τη γνώμη της κυρίας Γκλαμουρίδου και του κυρίου Βλαχοπαριζιανίδη... Και προς Θεού....μην ακούς τι λένε οι σοβαρές και έγκυρες έρευνες...
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Απο τις Γερμανικές καινοτομίες, ο Θεός να τις κάνει, ήταν απο την μεν Δυτ.Γρεμανία (West Germany) τα DAF VariomaticΤα DAF δεν είναι Ολλανδικά ? (όπως και το Variomatic)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απο τις Γερμανικές καινοτομίες, ο Θεός να τις κάνει, ήταν απο την μεν Δυτ.Γρεμανία (West Germany) τα DAF Variomatic
Τα DAF δεν είναι Ολλανδικά ? (όπως και το Variomatic)
[list:3dk2cslj]Tvra Nασο προσπαθεις να συνενοηθεις?Καλα κουραγια [/list:u:3dk2cslj]
-
Εγώ φίλε Alfa Romeo δεν φοράω παροπίδες σε τίποτα. Γνωρίζω ότι η τεχνολογική εξέλιξη, μαζί και του αυτοκινήτου δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανένα λαό ή χώρα. Είναι συλλογική προσπάθεια επιστημόνων απο όλο τον πλανήτη. Πάντως έτσι για να σε δικαιώσω κάπου για τους Ιταλούς, να κάποιοι απο τους πολύ επώνυμους και τα μοντέλα τους.
Nucio Bertone,
εκτός των Ιταλικών Lamborghini Miura, Lancia Stratos έχει σχεδιάσει, Citroen BX & XM, Skoda Favorit.Sergio Pinifarina,
εκτός των Ιταλικών μοντέλων του, έχει σχεδιάσει, Peugeot 406, Rover MGFBruno Sako,
από το 1958 στην Mercedes. To 1950 αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου τη σχεδίαση της Mercedes 600, και για να μη τα πολυλογώ από το 1979 διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος σχεδιάζει και εξελίσσει την S Class μετά την SEC Coupe και κάπου στα 1982 παρουσιάζει την μικρή 190 και πάει μέχρι το 2000 που ποια βγαίνει στη σύνταξη.Giorgietto Tzoytzaro,
στο ενεργητικό του, Alfa Romeo Alfasoud & GTV, Lancia Delta, Volkswagen Golf, Seat Ibiza, Renault 19, Fiat Uno & Punto, Daewoo Matiz, Lanos, LeganzaΑυτά όσον αφορά τους Ιταλούς σχεδιαστές στιλίστες αυτοκινήτων!
-
Ποιός το έκρινε από τα κορδονάκια?
Είπαμε απλά ένα χαρακτηριστικό κλασικό σε πάρα πολλά ZX (οκ όχι σε όλα)
Μην αλλάζουμε θέμα αλλά έχουμε πει ότι κάθε μάρκα την κρίνεις αλλιώς.
Αν το ZX ήταν αποτέλεσμα της LADA τότε οκ..αλλά για Citroen...τίποτα ιδιαίτερο...απλά αδιάφορο..και απλά όντως την έβγαλε από βούρκο...Τώρα απο αξιοπιστία σίγουρα είναι καλό ...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για τα κορδόνια των ZX όντως!! Κλασική βλακεία σε όλα!
[list:1539dhj1]. [/list:u:1539dhj1][list:1539dhj1]Το ΖΧ κλασικη βλακεια ΣΕ ΟΛΑ?????[/list:u:1539dhj1][list:1539dhj1]Ισα ισα ρε παιδια, αν ειναι ενα αμαξι που εβγαλε την citroen απ το βουρκο αυτο ειναι το ΖΧ.Ενα απ τα ποιο πετυχημενα χατσμπακ της τελευταιας δεκαετιας.Αριστη οδικη συμπεριφα με ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (αυτο λεει παρα πολλα.........και ειμαι και λατρης της αποδοσης μεσα απο απλες κατασκευες) μηχανικα με το κυρος και την αξιοπιστια της peugeot και φτηνα ανταλλακτικα.Τωρα αν εσεις το κρινετε απ τα.........κορδονακια στο καπω [/list:u:1539dhj1]
Ποιός το έκρινε από τα κορδονάκια?
Είπαμε απλά ένα χαρακτηριστικό κλασικό σε πάρα πολλά ZX (οκ όχι σε όλα)
Μην αλλάζουμε θέμα αλλά έχουμε πει ότι κάθε μάρκα την κρίνεις αλλιώς.
Αν το ZX ήταν αποτέλεσμα της LADA τότε οκ..αλλά για Citroen...τίποτα ιδιαίτερο...απλά αδιάφορο..[list:1539dhj1]Το 'κλασικη βλακεια σε ολα' μου δημιουργησε την εντυπωση και αλλων ελλατωματων.Αρα λαθος δικο μου [/list:u:1539dhj1][list:1539dhj1]Πιστευεις οτι η lada θα μπορουσε να κατασκευασει ενα τετοιο αμαξι? Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?Τι κανει ενα αμαξι 'καλο'?Η πολυπλοκοτητα η οι υδροπνευματικες?Εδω ειναι η μαστορια του ΖΧ.Πετυχαινει αριστη οδικη συμπεριφορα με το μισο κοστος και πολυπλοκοτητα.Αυτο ειναι για μενα η μια πλευρα της τεχνικης που τη θεωρω τεχνολογια.Απο εκει και περα, που υστερουσε το αυτοκινητο?Οι κινητηρες της peugeot ειναι τερτα αντοχης κατι για το οποιο δε φημηζοταν η citroen, και γι αυτο αλλωστε σε γαλλικο επιπεδο οι κινητηρες επικρατησαν κατα κρατος.[/list:u:1539dhj1]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απο τις Γερμανικές καινοτομίες, ο Θεός να τις κάνει, ήταν απο την μεν Δυτ.Γρεμανία (West Germany) τα DAF Variomatic
Τα DAF δεν είναι Ολλανδικά ? (όπως και το Variomatic)
Σωστά, ήταν Ολλανδικά, και όχι Γερμανικά.
-
Ελα ρε Μάκη για να μη χαίρεσαι, απο τις μεγαλύτερες Γερμανικές ηλιθιότητες (πάντα του παρελθόντος έτσι?) δεν ήταν τα τρίτροχα Messersmit που μιάζανε με πολεμικά αεροπλάνα και τα Trojian με την πόρτα μπροστά στο τιμόνι?
-
Μα αυτό λέω.
Με ρωτάς αν θα μπορούσε η LADA να φτιάξει τέτοιο αμάξι
Όχι, γιαυτό αν μπορούσε θα είχε θεωρηθεί ως επανάσταση!Βλέπεις λοιπόν ότι συμφωνούμε στην λογική του ΤΙ έφτιαξε και ΠΟΙΟΣ.
Έτσι το κρίνεις και εσύ λοιπόν!
Όταν έχεις μία μάρκα που σε κάθε μοντέλο της περιμένεις να δεις τι καινούργιο σκέφτηκαν, και τι νέα ιδέα υπάρχει, με ένα ZX δεν το θεωρείς ότι βγήκε κανένα μοντέλο αξιόλογο.
Δεν είπα κάτι αρνητικό, απλά τίποτα ιδιαίτερο.
Τώρα για την αντοχή δεν θυμάμαι κάποιο Citroen να είχε μηχανές χωρίς αξιοπρεπέστατη αντοχή (το λέω έτσι για να μην αρχίσουμε τα γνωστά πλέον ότι το Χ αυτοκίνητο από την Ψ χώρα κράτησε 1.000.000.000.000 χλμ χωρίς να αλλάξουμε λάδια )
Για να μην μας φωνάξουν όμως, δικαία ότι χαλάμε το θέμα, έλα από εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=5348 να σε αναλάβουν και οι γάλλοι γιατί σίγουρα θα βαρέθηκες τις μάχες με τους ιταλούς!
-
Μιλας για εποχη του χαλκου προφανως [/list][list:1v7arow2]Και η toyota μεχρι χθες εβγαζε μπρος πισω ταμπουρα και σουστες πισω Αυτο φυσικα και δεν ειναι βλακεια [/list:u:1v7arow2]
-
Οχι ρε συ Μάκη, μιλάω για το 1960-1963, τα είχα δεί αυτά τα μοντέλα να κυκλοφορούν τότε. Είχαν πράγματι πλάκα. Για να μπείς δε στο Messersmit άνοιγες καπάκι ακριβώς όπως ενός αεροπλάνου. Οσο για τον συνεπιβάτη αυτός καθόταν ακριβώς απο πίσω απο τον οδηγό! Υπάρχει και σχετικό site με αυτά! Οσο για την Toyota, μην νομίζεις ότι την θεωρώ το νούμερο ένα, και ούτε είναι. Αυτή και αν έχει κάνει πατάτες και βάλε! Απλά έχει πιάσει το νόημα και πουλά, και έτσι πληροφοριακά είναι η μόνη βιομηχανία αυτοκινήτων που παρουσίασε κέρδη το 2002. Καμία Αλλη!
-
Φιλε sirgus εκανα μια επισημανση απ την προσωπικη μου αποψη για το συγκεκριμενο μοντελλο.Δεν εχω καμια προθεση να δημιουργησω αντιπαλοτητα σε 'στρατοπεδα', πολυ απλα γιατι, δεν βλεπω μονο κατω απ την μυτη μου Οταν δουν οι Ιταλοι οτι γη δεν ειναι μονο η ¨μποτα' τοτε θα ανακαλυψουν πολλους ξεχασμενους τομεις.Η υπεροπτικοτητα τους σκοτωσε [/list][list:ch4m83lt]Η αποψη μου για την citroen ειναι η εξης.Ειναι μια εταιρια η οποια πουλησε μεχρι πριν 'πεζοποιηθει' μονο και ΜΟΝΟ για την υδροπνευματικη της.Τιποτε αλλο.Ουτε μοτερ ειχε, ουτε πλαισια.Εγω το συγκεκριμενο συστημα ουδεποτε το συμπαθησα.Δεν βλεπεις μονο τα αποτελεσματα αλλα και το κοστος κατασκευης και συντηρησης.Οπως και να εχει ομως, οταν δημιουργεις ας πουμε μια σχολη, η ενα μονωπολειο, οσο κακο κι αν ειναι, αυτοματα διμιουργεις και το αναλογο κοινο, ενα κοινο ομως 'μη πρακτικο' θα ελεγα, αν καταλαβαινεις τον ορο μου.Αυτο καπου ομως εχει ενα τελος, και στην περιπτωση της citroen εφτασε το τελος.Αντιθετα η peugeot μια εξισου ιστορικη εταιρια κατασκευαζε και κατασκευαζει αυτοκινητα αξιοπιστα, η δε οδικη τους συμπεριφορα ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα.Αρα ο καταναλωτης κρινει το αυτοκινητο για αυτα που του προσφερει στο συνολο και οχι μονο σε ενα τομεα.Τωρα, αν με αριστα το δεκα, η υδρπνευματικη πετυχαινει το 10 και η peugeot 9 η 9,5 θεωρω βλακωδες να πληρωνω ενα αμαξι φορτωμενο με 'ευπαθειες' και αυξημενα κοστη συντηρησης τη στιγμη που ο αντιπαλλος μου προσφερει πολλα περισσοτερα.Ακομα και σημερα να το δεις( πρακτικα και χωρις φανατισμο) τα αυτοκινητα της peugeot που φερουν το λοχιοσημο στην μικρη κατηγορια ειναι peugeot και στην μεγαλη φερουν απ την ιστορια της θρυλικης εταιριας ΜΟΝΟΝ την υδροπνευματικη για τους οπαδους πελατες που λεγαμε, οι οποιοι ειναι λιγοι και δε συντηρειτε μια εταιρια.Δηλ μεσα σε τοσα χρονια εξελιξης απ την citroen εμεινε μονο υδροπνευματικη.Οσο για την αξιοπιστια, ναι τα μοτερ της citroen ηταν ευπαθη, κι αν παρουμε την μεση περιπτωση του να ηταν 'σχετικα' αξιοπιστα(σχετικα, ετσι?) σε καμια περιπτωση δεν τιθετε θεμα συγκρισης με αυτα της peugeot.Μιλαμε για ΑΠΕΙΡΑ χιλιομετρα [/list:u:ch4m83lt]
-
Λοιπον:
JULIA NUOVA 1976 =αεραγωγοι στα ποδια του οδηγου ( απο την αριστερη μερια των ποδιων ,διπλα στον συμπλεκτη)και στον συνοδηγο (στην δεξια μερια των ποδιων) που το καλοκαιρι ειταν ωραια αλλα τον χειμωνα μπρρρρρ.
Στα πρωτα μοντελα τα πενταλ (συμπλεκτης,φρενο,γκαζι)εβγαιναν απο το πατωμα δηλ δεν ειταν αιωρουμενα.
Εχει πενταταχυτο σασμαν,φρενα με δισκους γυρω- γυρω (αρκετα σπανιο για αυτοκινητα 1300 κ.εκ. της εποχης).Επισης το φως της οπισθεν αναβει μονο οταν καινε και τα φωτα θεσης ή πορειας (την ημερα δηλ καπουτ).
Δεν εχει αλαρμ!!Το σινιαλο με τα φωτα αναβει την μικρη σκαλα οταν ειναι σβηστα τα φωτα(ημερα),την νυχτα κανεις μονος σου την εναλλαγη μικρων μεγαλων.
TOYOTA CORONA 1973 ( ? )= η ταπα του ρεζερβουαρ ηταν κρυμμενη πισω απο την πισω πινακιδα η οποια επεφτε σαν να ηταν ντουλαπακι.
VAUXHALL 1963 ( ? )= (μην ρωτατε μοντελο ,αγνωστο)ειχε μια θυριδα μπροστα απο το παρμπριζ που ανοιγε με μοχλο κατω απο το ταμπλο για να φερνει αερα στο εσωτερικο. -
Επειδή είναι ωραίο θέμα (για το οποίο σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα όχι) είναι κρίμα και να ΜΗΝ το κουβεντιάσουμε καθόλου αλλά και κρίμα να το κουβεντιάσουμε εδώ!
Όποτε θες κάνε ένα copy στο τόπικ 'Citroen forum'
-
SKODA TARGET 120L '87 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.!
- Η μπαταρία ήταν πίσω απο της πλάτες των πίσω καθισμάτων.
- Το πορτπαγκαζ που ήταν μπροστά άνοιγε μόνο από μέσα, κάτω από το ταμπλώ, στα πόδια του συνοδηγού!
- Το καπό της μηχανής που ήταν πίσω άνοιγε από την κολώνα της πίσω αριστερής πόρτας.
- Σε περίπτωση που ζεσταίνονταν η αντλία της βενζίνης, είχε ενσωματωμένο μοχλό για τρομπάρεις χειροκίνητα!
Βέβαια μπορεί να ήταν παρωχημένης τεχνολογίας, αλλά είχε τραβήξει τα πάνδεινα και με άφησε μόνο μια φορά από δικό μου λάθος. Κατέβαινα την κατηφόρα στην Εθνική στο Αίγιο με 170 (πολύ κατηφόρα!!) και το ντυστριμπιτέρ έσκασε!
-
Περίεργα του 106 Rallye
-Για να πιτσιλίσεις με νερό το παρμπριζ θα πρέπει πρώτα οι υαλοκαθαριστήρες να κάνουν δύο βόλτες στο τζάμι...Αποτέλεσμα...αλλάζεις μπράτσα κάθε μήνα!
-Ο ροοστάτης για τη δέσμη των φώτων είναι τελείως αόρατος εκτός αν έχεις ύψος...στρουμφ!
-Το ντουλαπάκι (στα μοντέλα με air condition) χωράει μόλις και με τα βίας ένα...φακελάκι durex (και αυτό όχι XXXL)
-Τα μοντέλα 1.3 δεν είχαν καν κεντρικούς αγωγούς για το καλοριφέρ στο ταμπλό αλλά αποζημίωναν με ένα ράφι (!) μπροστά στο συνοδηγό -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Α ο Νασος μου θυμησε και εκεινα τα απιθανα Attica-Κωνσταντινιδης νομιζω οτι τα λεγανε.Να σας πω λιγα οσα μπορει το μυαλο μου να θυμηθει.
Θεσεις δυο ,μπροστα και πισω.Απο πανω σχεδον ολο γυαλι (θεα απεριοριστος)που ανοιγε στο πλαι για να βγη ο πισω επιβατης.Θυρα μια που ανοιγε απο μπροστα συμπαρασυροντας το τιμονι!!!Οι πισω ροδουλες σχεδον κολλημενες.Τεχνικα χαρακτηριστικα δεν γνωριζω αλλα μη περιμενετε για καμια V12.Υ.Γ. Αν εχετε κανενα παππου στην οικογενεια για ρωτηστε,ησαν αρκετα δημοφιλη πριν ......χρονια.
Μου έχει πει ο πατέρας μου για αυτά!
Μήπως ήταν αυτά που είχαν και ένα προπελάκι πίσω, δήθεν και καλά για να είναι και αμφίβιο; -
Βλέποντας σε κάτι παλιά περιοδικά, έπεσα σε κάτι παλιούς 4Τ Test του 88 και είδα κάτι ρώσικα Moskvic, κάτι Δαψια κάτι Πολσκι.... Από τις φωτογραφίες και μόνο έβγαζε κανείς το συμπέρασμα ότι ήταν πολύ ασφαλή ( ) με ύψη αμαξωμάτων- εδάφους θεόρατα κλπ....
Είχε κανείς Πολσκι;
-
Φιλτατε DAP τα έλεγαν Attica Dimitriadi!!! Τα άλλα με τις προπέλλες τα έλεγαν Amphicar!!! ηταν όντως αμφιβια αλλά για λίμνες μάλλον, και το τότε 'λαχείο συντακτών' για όσους το θυμούνται το έδεινε στις κληρώσεις του. Νομίζω τα κατασκεύαζαν στη Γερμανία.
-
Προφανώς μιλάς για αυτό το amphicar
το οποίο είναι πολύ γνωστό και μάλιστα πρέπει να είδα ένα τέτοια το καλοκαίρι που πέρασε.
Δείτε εδώ το club που υπάρχει http://www.amphicar.com/
Για το Attica δεν μπορώ να βρω φωτό....
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων