-
Spiros 54 το να εισαι 'αιρετικος' δεν εινα απαραιτητα μειονεκτημα ειναι ομως σιγουρο οτι πολυ δυσκολα μπορεις να βρεις γεφυρες επικοινωνιας με τον πολυ κοσμο .
Θελω να πω δηλαδη οτι οταν ενας φιλος απο δω μεσα ζηταει την γνωμη καποιου για ενα μετριο cd της nad και συ τον πας στο wadia ειναι σαν να ζητησεις την γνωμη καποιου για το focus 1.4 και σου πει να πας να αγορασεις το wrc!!!!
Απλα η συζητηση ειναι σιγουρα συναρπαστικη με σενα γιατι εχεις ασχοληθει(ειχες την τρελλα τον χρονο και τα χρηματα) με κατι που ειναι εξωτικο και ισως για πολλους και διαφορετικους λογους ο καθενας μας ποτε δεν προκειται να ασχοληθουμε και να ακουσουμε.
Σαν να μας διηγειται ο Gronholm τις εμπειριες του απο το wrc ας πουμε!!!
Παντως η δικη μου μικρη και συντομη διαδρομη στο hi-end ειχε αδοξο τελος γιατι αφενος αρκετες φορες απογοητευτικα απο τον ηχο που ειχαν αυτα τα μηχανηματα(ισως δεν ειχα καλα εκπαιδευμενο αυτι) και αφετερου απο τις θυσιες σε ολα τα επιπεδα που επρεπε να κανω για να γευτω τον απολυτο ηχο που στην συντριπτικη του πλειοψηφια εχει ηδη περασει απο σαραντα κυματα μεσα στο στουντιο παραγωγης(εχετε δει ολοι τις τεραστιες κονσολες με τα απειρα κουμπακια που εχουν τα στουντιο και μετα εμεις ζηταμε απλοτητα στο δικο μας συστημα για να εχουμε καλο ηχο).
Φυσικα θα μου πεις οτι οι καλες ηχογραφησεις γινονται με ειδικα μικροφωνα και λαμπατους ενυσχιτες και κοβονται κατευθειαν σε αγνο βαρυ βυνιλιο και γω θα σου πω τι ειδους μουσικη ειναι αυτη(που δεν την ακουω)και ποσο θα πληρωσουμε αυτο τον δισκο οταν και αμα τον βρουμε!!!
Ετσι λοιπον φιλε μου καταληξα σε ενα γιηνο ηχοσυστημα το οποιο μπορω να το βαζω στο σπιτι μου και να χωραει, τα επιπλα να ειναι οπου θελω εγω, να αντεχει σε παρτυ,να ακουω την μουσικη που μου αρεσει και οχι αυτην που εχει καλες ηχογραφησεις και να ειναι απολυτως αποδεκτο και απο ανθρωπους που ξερουν(τιμησα και την ελληνικη προσπαθεια στα ηχεια με τον Ερμη της Audio spectrum).
Παντως εμεις θα παραμεινουμε εδω να σας διαβαζουμε και να ονειρευομαστε φανταστικες ηχητικες διαδρομες μεσα απο τα δικα σας εξωτικα μηχανηματα!!!!
Και να μας λετε την γνωμη σας (οσο και να μην συμφωνουμε) ,ετσι, για μετρο συγκρισης(φαντασου να μου πεις οτι τα ROTEL προ τελικο που εχω ειναι καλα μηχανηματα!!! ) -
Οι μόνες κόρνες που έχω ακούσει είναι τα Klipshorn και τα Zingali (Overture 2 και 4 και Home Monitor 115). Τα monitor της Zingali (http://www.zingali.it/) είναι τα μόνα ηχεία που θα με έκαναν να άλλαζα τα Vandersteen. Αλλά είναι ακριβά και μεγάλα ακόμα και για τα δικά μου μέτρα.
-
μιχάλη, συμφωνώ με το σύνολο όσων έγραψες. θυμάμαι σε ένα παλιότερο τεύχος του Ήχου, όπου γινόταν μια συγκριτική δοκιμή οικονομικών ολοκληρωμένων ενισχυτών, ο συντάκτης προέτρεπε τους αναγνώστες να προτιμήσουν κάποιο γήινο σύστημα, και τα υπόλοιπα χρήματα να τα επενδύσουν σε δίσκους, παρά σε εξωτικά και πανάκριβα κομμάτια, τα οποία, κακά τα ψέματα, ελάχιστοι έχουμε τον χώρο -και ίσως και τα αφτιά;- για να εκτιμήσουμε. φυσικά και συλλαμβάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να ζηλεύει τους ναυτίλους ή άλλα πανάκριβα ηχεία που έχω δει κατά καιρούς σε σπίτια φίλων, αλλά όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού, θεωρώ πως τα cds και τα βινύλιά μου είναι τα πιο πολύτιμα από τα μουσικά μου υπάρχοντα, και όχι τα μηχανήματά μου. αυτό που εντοπίζω πολλές φορές στις τάξεις των hi-endάδων ή audiophiles είναι η απώλεια της αγάπης για την πραγματική μουσική, και ο εστιασμός στις δυνατότητες των μηχανημάτων. τι να το κάνω το subwoofer που κατεβαίνει μέχρι τα 15Hz, τη στιγμή που αυτή την ηχητική πληροφορία τη βρίσκω τελείως ανούσια μουσικά; κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον χώρο του home cinema, όπου έχουμε κυριολεκτικά πήξει από συστήματα surround, με ηχεία περιφερειακά, ηχεία στο ταβάνι, στο πάτωμα, στον φωταγωγό, αλλά από ταινίες της προκοπής μηδέν!
επειδή ο μιχάλης αναφέρθηκε και στον τομέα της μουσικής παραγωγής, θυμάμαι σε κάποια παλιά του συνέντευξη τον paul maccartney να δηλώνει ότι κάθε φορά που τελειώνει το μιξ κάποιου κομματιού, ο απόλυτος κριτής είναι ένα παλιό κασετόφωνο: αν ακούγεται εκεί καλά, θα ακούγεται παντού. άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που πολλοί παραγωγοί στο εξωτερικό μιξάρουν μονοφωνικά. λέτε για αυτό ο ταπεινός μου nad να παίζει μουσικότατα, τουλάχιστον στα δικά μου αφτιά; και για αποφυγή παρεξηγήσεως, τα παραπάνω δεν περιέχουν καμία υποψία μομφής κατά του φίλου σπύρου, του οποίου το κόλλημα και την πολυτέλεια να επενδύει σε αυτό κατά βάθος ζηλεύω , απλώς προσπαθώ να πω ότι η καλή μουσική παραμένει καλή από όποιο σύστημα και να την ακούμε, τη δε κακή μουσική και το κακό γούστο δεν τα σώζουν ούτε όλοι οι mark levinson και τα wadia του κόσμου...
-
Agapntoi filoi tazz, TGD kai MDVQ
Symfwvw apolyta me ta osa grafetai, se ola ta snmeia!
Egw eixa tnv tyxn va exw eva ypogeio, prwnv garage, to opoio xrnsimopoiw sav dwmatio mousikns!Ekei n gyvaika mou dev mpaivei pote opote exei e3afavistei gia meva eva apo ta dyskolotera problnmata(xamnlo WAF)
Ta mnxavnmata auta dev kostisav poly, giati ta agorasa siga-siga kai priv polla xrovia otav ta petagave apo ta studio kai radiosta8mous, opws exw avaferei palaiwtera!!
Ta Klipshorn ta exw akousei poly, ta exei evas filos (Ellnvas) stnv Stokholmn, alla dev mou aresouv, exouv eva evtovo xrwmatismo sta ypsnla mpasa kai poly stroggylo nxo!Tipota gia meva!
Ta Zingali dev ta exw akousta, alla ta koita3a twra sto internet kai faivovtai oti eivai para poly swsta!Toulaxistov kataskeuastika, exouv tnv tractrix horn, autnv pou symfwva me ta autia mou eivai h kalyterh morfn korvas gia spiti kai Hi-Fi!
Se katalabaivw twra giati 8a allazes ta nxeia sou gia auta!
Spiros
PS:Ta Rotel eivai gia ta skoupidia!!!!!Eidika o proevisxytns!Ka8olou sobara mnxavnmata! -
Αγαπητε spiros54 το παραξενο θα ηταν, οπως ειχα προβλεψει, να μου πεις οτι τα rotel ηταν καλα
Βεβαια ολη η hifi κοινοτητα τα εχει σε υποληψη αλλα οπως ειπαμε περι αποψης ηχου....κολοκυθοπιτα...
ΟΜΩΣΔεν μας λες απο τα προσιτα μηχανηματα ποιο κατα την γνωμη σου ειναι καλο ,γιατι εν οψη μιας αναβαθμισης που θελω να κανω καλο θα ηταν να εχω και μερικα που προτεινεις στα υποψη????
(με ενδιαφερει cd,προ.τελικος η ολοκληρωμενος) -
Η εταιρία που έχω σε μεγάλη υπόληψη είναι η Creek. Αν και τελευταία έχει αφήσει την χαμηλο-μεσαία κατηγορία κι ακριβαίνει... Δένουν εξαιρετικά με ηχεία Epos (που τώρα πια ανήκουν στον ίδιο όμιλο).
Σε μια φίλη μου είχα προτείνει τον πιο μικρό ενισχυτή της Fase (μικρή ιταλική εταιρία με τρανζιστοράτα μηχανήματα - υπάρχει και μια Faze που φτιάχνει λάμπες αν δεν κάνω λάθος) και ηχεία Audio Spectrum. Έδεσαν εκπληκτικά, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην άπαιχτη ακουστική που έχει στο σαλόνι της.
Ο προενισχυτής είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εγώ είχα προ-τελικό Adcom. Ο τελικός (535) ήταν μια χαρά κι ήθελα να αλλάξω τον προενισχυτή (400). Όσο και να έψαξα, δεν βρήκα καλό προενισχυτή σε λογικά χρήματα. Έτσι κατέληξα πίσω σε ολοκληρωμένο. Εδώ και χρόνια έχω έναν υβριδικό Copland CSA-14.
Σε λίγο θα έχουμε πρόβλημα και με τα CD. Ήδη οι κατασκευαστές αρχίζουν να χρησιμοποιούν CD-ROM για transport αφού η Philips σταμάτησε να πουλάει audio transport σε τρίτους (ή να πουλάει μόνο τα ακριβά). Το καλό του CD-ROM βέβαια είναι ότι δεν σε απασχολεί σαν ανταλλακτικό αν χαλάσει. Για ρώτα με που είχα δυο φορές πρόβλημα με το Audio Analogue...
Αλλά οι κρίσιμες ερωτήσεις MDVQ είναι:
- πόσο μεγάλο χώρο θέλεις να καλύψεις
- τι μουσική ακούς
- πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις
-
Agapnte MDVQ
Auta ta Rotel pou exw akousei, mia kalytern seira Hi-Fi, dev 3erw movtelo twra ntav gia petama, ta eixave se 2 studio edw stnv poln pou mevw kai otav tous pnga ta Leak mou, apo to 1950(!), apla gia va ta dokimasoume dipla-dipla, tote oloi mnvave afwvoi, n ekfrasn 'gia ta skoupidia' ntav dikia tous, apla tnv metefera sta Ellnvika!Eidika o proevisxytns ntav priovi
, dev tov xrnsimopoioouv twra!Exouv mia alln lysn, poly evdiaferousa 8a n8ela va sou tnv dei3w, alla ektos foroum!
Spiros
PS:8a tous rwtnsw ti typos eivai ta Rotel tous! -
Πριν απο τα rotel αγαπητοι φιλοι ειχα mission cyrus+psx αλλα αναγκαστικα να τον αλλαξω γιατι ο Ερμης δεν κουνιοταν με αυτα.
Στην αλλαγη που εκανα για να ειμαι ειλικρινης δεν ειδα καμμια δραματικη διαφορα εκτος απο το μπασο που ηταν πιο βαθυ με τα cyrus(φυσικα τα εχω ακομα).
Αλλα βρε παιδια για πεστε μου οταν ακους πχ Strokes ειναι δυνατον να καταλαβεις διαφορα???
Πιστευω οτι μονο στην κλασικη και στην μουσικη που εχει φυσικα οργανα μπορεις να καταλαβεις διαφορες γιατι στην ηλεκτρικη μουσικη(πχ Radiohead) που ξερω εγω τι ειχε στο μυαλο του να μου προσφερει ο μηχανικος ηχου για να κρινω αν εχουν πιστοτητα τα μηχανηματα μου???
Επισης ξερω πολυ καλα οτι και τα ηχεια που εχω δεν ταιριαζουν στον χωρο που εχω αλλα ηταν αδυνατον να αντισταθω στην αγορα τους με την τιμη που τα πηρα απο ενα φιλο σχεδον καινουργια.
Απο την αλλη φιλε tgd αυτο που ηθελα να αποφυγω ηταν το γεγονος που αναφερεις για την δυσκολια ευρεσης ανταλλακτικων στην ασχημη στιγμη κατι που το βιωσε εντονα φιλος οταν εψαχνε να βρει κατι για τον καμενο τουAudiolab και τελικα δεν το βρηκε κιολας(γνωμες για τα Audiolab??)
Τι να τον κανω το ευηχο Fase αν δεν ξερω τι να τον κανω στην δυσκολη???
Μια και το αναφεραμε δεν κανουμε και καμμια καλη προταση για κανενα καλογραμμενο cd η βυνιλιο σε ΔΙΑΦΟΡΑ ειδη μουσικης(σκεφτητε και μας που ακουμε μοντερνα ακουσματα ) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Απο την αλλη φιλε tgd αυτο που ηθελα να αποφυγω ηταν το γεγονος που αναφερεις για την δυσκολια ευρεσης ανταλλακτικων στην ασχημη στιγμηΣε μηχανικά εξαρτήματα μπορεί πράγματι να έχεις πρόβλημα εξεύρεσης ανταλλακτικών, αλλά σε ηλεκτρονικά είναι σπάνιο. Κι αν δεν βρεις ακριβώς το ίδιο, θα υπάρχει κάτι παρόμοιο.
Όταν πήγα το δικό μου μπομπινόφωνο για σέρβις (Philips του 1972) ο τεχνικός μου είπε ότι το μόνο στα ποτενσιόμετρα θα είχε πρόβλημα να βρει ίδια! Όχι ίδιας τιμής, αλλά του σωστού μεγέθους (είναι slider) για να χωρέσουν στο σασί. Με μερικές παλιές λυχνίες υπάρχει επίσης πρόβλημα. Ένας φίλος μου έχει έναν ενισχυτή χωρίς μετασχηματιστές εξόδου και 'πακέτο' τα ηχεία 600Ω από τη δεκαετία του '60 και δεν μπορεί να βρει τις λυχνίες ισχύος.
Οι Ερμήδες είναι όντως δύσκολο να τους κουνήσεις. Έχουν μέτρια ευαισθησία και αντίσταση. Τους έχω ακούσει με parallel-SE 845, αλλά ακόμα καλύτεροι ήταν με έναν μεγάλο YBA.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Πιστευω οτι μονο στην κλασικη και στην μουσικη που εχει φυσικα οργανα μπορεις να καταλαβεις διαφορες γιατι στην ηλεκτρικη μουσικη που ξερω εγω τι ειχε στο μυαλο του να μου προσφερει ο μηχανικος ηχου για να κρινω αν εχουν πιστοτητα τα μηχανηματα μου???Κι όμως, θέματα όπως η δυναμική παίζουν ρόλο ακόμα κι εκεί. Ακόμα και η ηλεκτρική κιθάρα μπορεί να θεωρηθεί ως ακουστικό όργανο αν έχει ηχογραφηθεί ως τέτοιο (από το μεγάφωνο του ενισχυτή). Και βέβαια τα κρουστά είναι πάντα ακουστικά όργανα. Τώρα για τα συνθεσάιζερ, αλλάζει η ιστορία... Μα άκου πχ το The Lost World για να ακούσεις τι σημαίνει ποιότητα ήχου σε ηλεκτρονική μουσική.
Οι τεχνικές ανάγκες ενός συστήματος όταν παίζει μεγάλα συμφωνικά έργα είναι τόσο μεγάλες, ώστε να μη δυσκολεύεται μετά σε τίποτα άλλο (εκτός ίσως από την απαίτηση να παίζει πολύ δυνατά για πολλή ώρα).
-
Φιλε tgd ο Ερμης εχει πολυ μεγαλη ευαισθησια (νομιζω οτι ειναι 99 db ισως και παραπανω) και δεν μπορω να καταλαβω γιατι θελει μεγαλους ενισχυτες για να κουνηθει.Γιαυτο το λογο πηρα και τον τελικο που ειναι 2Χ200(rotel 991)
Οσο για την μουσικη εννοω ηλεκτρικη, και οχι ηλεκτρονικη, την μουσικη που δεν εκτελειται απο φυσικα οργανα.Δηλ. και το μπουζουκι οταν περναει μεσα απο ενισχυτη το θεωρω ηλεκτρικο οργανο με την εννοια οτι μπορει ο οργανοπαιχτης να επεμβει στον ηχο να τον αλλοιωσει για να βγαλει το δικο του ηχοχρωμα.Το ιδιο και με την ντραμς γιατι ξερω πολυ καλα οτι υπαρχουν μουσικοι που παιδευονται μια ζωη για να εχουν τον προσωπικο τους ηχο(οι Led Zeppelin ειχα διαβασει οτι ειχαν παραγγειλει ενα καρο ντραμς για να βγαλει ο Μποναμ αυτον το βαρυ και ξερο ηχο που εχουν)
Για να μην αναφερω βεβαια τι γινεται μεσα στο στουντιο οπου εκτος απο τις θηριωδεις κονσολες με τα αμετρητα κουμπακια(φαντασου τι αλλαγες και παραμορφωση εισαγουν) το καθε συγκροτημα προσπαθει να βγαλει με τεχνητους τροπους τον ηχο του(οι genesis ηχογραφουσαν την ντραμς μεσα σε ειδικο δωματιο με καθρεπτες για να εχει ο Κολινς το ηχο που ηθελε).
Αυτο λοιπον εννοω καλε μου φιλε λεγοντας ηλεκτρικη μουσικη.
Και μετα παλευουμε εμεις με τα δικα μας μηχανηματα να ακουσουμε το 'σωστο ' και φυσικο ηχο .
Καπου εκει τα παρατησα και γω με το θεμα φυσικου ηχου και τωρα πλεον ακουω αυτο που ταιριαζει στο αυτι μου.
Και οπως πολυ σωστα παρατηρησε και ο φιλος μου ο tazz τωρα πλεον ξοδευω τα χρηματα μου σε μουσικη και οχι σε μηχανηματα.
Αυτος ο δισκος που εγραψες που μπορουμε να τον βρουμε??Πες μας λεπτομερειες... -
Vangelis?
-
Michael Stearns: The Lost World
Εγώ το αγόρασα από το Amazon.
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000000X6W/
Όλο synthesizer και samples, αλλά τι παραγωγή! -
Α, και ο Ερμής είναι 92dB και 4Ω.
-
Ευτυχως με εσωσε το 'νομιζω'
Ετσι οπως τα λες ειναι tgd ομως παλι' νομιζω' οτι η αντισταση ειναι 6 Ωμ.Παντως και αυτη η τιμη ευαισθησιας ειναι υψηλη και κατα την γνωμη μου μαλλον αδικαιολογητα χρειαζεται ισχυ για να αποδωσει.Ειναι βεβαια και η χαμηλη αντισταση στη μεση αλλα.....
Σπυρο γιατι σιγησες αποτομα τωρα που περιμενουμε τα σχολια σου??? -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Παντως και αυτη η τιμη ευαισθησιας ειναι υψηλη και κατα την γνωμη μου μαλλον αδικαιολογητα χρειαζεται ισχυ για να αποδωσει.Ειναι βεβαια και η χαμηλη αντισταση στη μεση αλλα.....Η ονομαστική αντίσταση και ευαισθησία δίνουν μια αρχική ιδέα. Η πραγματική αντίσταση όμως μπορεί να πηγαίνει σε κάποιες συχνότητες πολύ πιο χαμηλά και ίσως πολύ απότομα. Αν αυτό συνδυαστεί με άτσαλα πανωκατεβάσματα της επαγωγικότητας (εννοώ inductance) και χωρητικότητας (εννοώ capacitance) του συστήματος και έντονες αλλαγές φάσης τότε άστα να πάνε. Η ισχύς του ενισχυτή από μόνη της δε σημαίνει πολλά, παίζει ρόλο και το λεγόμενο damping factor του ενισχυτή (κάποια ικανότητα να χαλιναγωγεί και να επαναφέρει σε τάξη τα μεγάφωνα) και το συνολικό ταίριασμα με τα ηχεία (που τελικά κρίνεται με το έμπειρο αυτί).
Για τους λόγους αυτούς καλοί ενισχυτές 2x50W μπορεί να τα καταφέρνουν καλύτερα από μέτριους 2x100W.....και αυτό ακριβώς πληρώνεις (και όχι την ισχύ). -
Polu swsta ta osa leei o onyx!
Mnpws 8a prepei va ta poulnseis kai va pareis alla nxeia?Poio eukola va odngn8ouv avti va pairveis poio akribous evisxytes?
Ti e3artnma n8ele o filos gia tov Audiolab?
Spiros -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Michael Stearns: The Lost World
Εγώ το αγόρασα από το Amazon.
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000000X6W/
Όλο synthesizer και samples, αλλά τι παραγωγή![list:18zeanr7]Φιλε TGD, ειλικρινα δεν εντυπωσιαστηκα απ τον δισκο, απ τα λιγα δειγματα mp3 που ειχε στον amazon για τον συγκεκριμενο δισκο.Φυσικα η αποψη σου αλλα και η προτιμηση σου ειναι απολυτα σεβαστη.Το λεω γιατι δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να παρεξηγηθω.Πρωπικα τωρα, ειμαι αρρωστος με την ηλεκτρονικη μουσικη και απ οτι εχω ακουσει θεωρω κορυφαιο τον jean michel jarre ( ο χαρακτηρισμος του ως 'μαγος της ηλεκτρονικης' αλλωστε δεν ειναι τυχαιος) και τον Βαγγελη Παπαθανασιου.Εω πρεπει να τονισω οτι για να την καταλαβει καποιος αυτου του ειδους την μουσικη, πρεπει να την νιωθει.Ετσι τουλαχιστον το αισθανομαι εγω.[/list:u:18zeanr7][list:18zeanr7]Μιας και ηρθε ομως η κουβεντα περι ηλεκτρονικης μουσικης (γιατι στα μηχανηματα δε βλεπω να βγαζουμε ακρη..........θα πρεπει να πουλησω το σπιτι.............αρα εγω ακουω να γρατσουνανε οι γατες!!!!!) θελω να ρωτησω το παρακατω κομματι ΟΠΩς ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ με αυτην την διασκευη, το οποιο ειναι το περηφημο bladerunner του Παπαθανασιου σε ποιον δισκο του ειναι?Το κομματι ειναι http://www.antibaro.gr/culture/mg/vangelis_bladerunner.mp3[/list:u:18zeanr7]
-
Κάνοντας ένα search στο http://www.cddb.com που έχει τα πάντα (ή σχεδόν) από δίσκους, τραγούδια κλπ βάζοντας Vangelis και Bladerunner μου έβγαλε τα παρακάτω:
Vangelis / The Best Of Vangelis II
Love Theme From BladerunnerVangelis / The Best Of Vangelis (Disc 1)
End Titles From BladerunnerVangelis / MLvg
08 - Love Theme From ''BladeRunner''Διαλέγεις και παίρνεις!
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
θελω να ρωτησω το παρακατω κομματι ΟΠΩς ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ με αυτην την διασκευη, το οποιο ειναι το περηφημο bladerunner του Παπαθανασιου σε ποιον δισκο του ειναι?Το κομματι ειναι http://www.antibaro.gr/culture/mg/vangelis_bladerunner.mp3[/list]Υπάρχουν 3 γνωστά κομμάτια από το BladeRunner: το Love Theme, το Memories of Green (θεϊκό) και το Bladerunner End titles (επίσης). Υπάρχουν όλα στο Bladerunner O.S.T. Αυτό που λες όμως είναι μάλλον διασκευή πάνω στο τελευταίο, νομίζω δεν υπάρχει στο δίσκο.
Home Hi-Fi