-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στις ταινίες που έχει επιμεληθεί η Sony Pictures όπου το master είναι γραμμένο σε 4Κ, όταν αυτό γίνεται downscale σε 2Κ χρησιμοποιείται ο ίδιος αλγόριθμος + μια ειδική 4Κ database (επειδή είναι ίδια εταιρία) και για να γίνει το αντίστροφο.τεχνολογία F1 στα καθημερινά αυτοκίνητα alert
Βγάζοντας λίγο το load of crap , ενδιαφέρον έχει η χρήση 4K image pattern matching για το upscaling (που δεν έχει να κάνει τπτ με το αν είναι ίδια εταιρεία ή όχι και ποιος έχει κάνει το downscale), σαν υποβοήθηση γενικών μεθόδων interpolation και image sharpening
[χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το αποτέλεσμα θα είναι απαραίτητα καλύτερο από αυτό κάποιου άλλου, π.χ. http://www.marseilleinc.com/index.php]
εδώ [pdf] τα γράφει λίγο πιο αναλυτικά.
-
Εγω Νικο αυτο που καταλαβα ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει αυτην την στιγμη υλικο αξιο λογου για να αξιοποιηθει απο ους προβολεις αυτους. Απλα ειναι το γνωστο τροπαριο της βιομηχανιας:ξαναεφευρισκουμε τον τροχο, απαξιωνουμε την αμεσως προηγουμενη τεχνολογια και βαφτιζουμε τους 'beta testers' 'early adopters'.
Μεχρι να γινει οικειο και προσιτο το 4k στον μεσο καταναλωτη, (και εχει πολυυυυ δρομο ακομα) οι προβολεις αυτοι θα ειναι 'παρωχημενοι' , 'πρωτες προσπαθειες', 'ενεργοβοροι', 'παιδικες ασθενειες', -σου αναφερω τους χαρακτηρισμους που θα δωσει ο Ειδικος Τυπος (insert laugh here) αλλα και οι ιδιες οι εταιρειες.
Α, και κατι ακομα: Ως 'ειδικο βαρος' το ονομα της Sony δεν ανηκει στο χωρο του hi end. Για εναν απλο λογο:Ειναι τετοια η γκαμα και το μεγεθος της παραγωγης της, που στο πεδιο του exclusivity τρωει γκολ απο τα αποδυτηρια. -
To 4K είναι passe παίδες.
http://www.red.com/store/products/epic- ... lens-mount
Και αυτή έχει άπειρα χρόνια ακόμα μέχρι να φτάσουν το ΙΜΑΧ 70 των 18Κ οριζόντιων γραμμών
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εγω Νικο αυτο που καταλαβα ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει αυτην την στιγμη υλικο αξιο λογου για να αξιοποιηθει απο ους προβολεις αυτους.Βασικά υλικό υπάρχει και λέγεται φιλμ.
4Κ μεταφράζεται σε 12Mpixel, δέν είναι δηλαδή κάτι φοβερό. Το φίλμ εχει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση και άνετα μπορεί να σκαναριστεί σε 4Κ ή 8Κ ή και παραπάνω.
Βασικά όσες ταινίες γυρίστικαν πρόσφατα αποκλειστικά σε digital τον ήπιαν
-
Μιας και το ανέφερες, υπάρχουν ταινίες σήμερα που γυρίζονται σε φιλμ??
-
Άπειρες. Αφού τα φίλμ βγάζουνε μεγαλύτερες αναλύσεις για προβολές σε κινηματογράφο.
-
Δλδ συνεχίζουμε να σπαταλάμε σελιλόιντ για παπαριές
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Εγω Νικο αυτο που καταλαβα ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει αυτην την στιγμη υλικο αξιο λογου για να αξιοποιηθει απο ους προβολεις αυτους. Απλα ειναι το γνωστο τροπαριο της βιομηχανιας:ξαναεφευρισκουμε τον τροχο, απαξιωνουμε την αμεσως προηγουμενη τεχνολογια και βαφτιζουμε τους 'beta testers' 'early adopters'.
Μεχρι να γινει οικειο και προσιτο το 4k στον μεσο καταναλωτη, (και εχει πολυυυυ δρομο ακομα) οι προβολεις αυτοι θα ειναι 'παρωχημενοι' , 'πρωτες προσπαθειες', 'ενεργοβοροι', 'παιδικες ασθενειες', -σου αναφερω τους χαρακτηρισμους που θα δωσει ο Ειδικος Τυπος (insert laugh here) αλλα και οι ιδιες οι εταιρειες.
Α, και κατι ακομα: Ως 'ειδικο βαρος' το ονομα της Sony δεν ανηκει στο χωρο του hi end. Για εναν απλο λογο:Ειναι τετοια η γκαμα και το μεγεθος της παραγωγης της, που στο πεδιο του exclusivity τρωει γκολ απο τα αποδυτηρια.Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πολλές χώρες στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν 4Κ broadcasting:
http://www.techradar.com/news/home-cine ... -1048954/1Οπότε υλικό θα υπάρξει πολύ σύντομα. Όπως έγραψα, όχι μόνο υπάρχει το master σε 4Κ όσον αφορά τις ταινίες, αλλά υπάρχουν εδώ και καιρό κάμερες που γράφουν σε 4Κ συναυλίες, διάφορα σπορ κλπ. Τα έχω αναφέρει όλα παραπάνω, για να μην επαναλαμβάνομαι.
Δεν απαξιώνεται καμία προηγούμενη τεχνολογία, απόδειξη ότι ανακοινώθηκε νέος fullHD προβολέας. Και το 'beta testers' που λες είναι τελείως λάθος καθώς, τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους προβολείς, απόδειξη ότι ο VW1100 έρχεται να αντικαταστήσει τον VW1000, επίσης 4Κ και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί που αναφέρεις ακόμα και από τον ειδικό τύπο μιας και τα reviews είναι πάρα πολύ καλά. Απλά να σε ενημερώσω ότι δεν είναι ούτε καν η πρώτη προσπάθεια καθώς η Sony έχει πουλήσει πάνω από 15.000 κομμάτια 4Κ digital cinema projectors παγκοσμίως.
Και στο exclusivity κάνεις λάθος, καθώς η Sony 4Κ σειρά είναι η μόνη αυτή τη στιγμή στην αγορά στους home cinema projectors, στην CES ανακοίνωσε τον πρώτο στο κόσμο 4K SXRD ultra short throw laser home cinema projector, αλλά και στη corporate αγορά είναι η μόνη εταιρία που έχει 3LCD Laser projector (20.000 ώρες light source).
-
Πωπω τι κατεβατό από press media είναι αυτό...
3 σκέψεις εν τάχει:
Περί του 4K γενικώς ως format, σαφώς όσοι αγοράσουν τώρα θα είναι early adopters - και αυτοί πάντα πληρώνουν ακριβότερα από τους μετέπειτα. Ως αρχή τεχνολογίας δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο καθώς οι αισθητήρες υπάρχουν εδώ και καιρό για μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερη ποιότητα - δεν είναι τυχαίο που πολλοί κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν DSLR πλέον.
Περί του 4Κ ως νέο μέσο και περί της προώθησής του στο κοινό, πιθανολογώ πως υπάρχουν 2 αιτιάσεις για τις οποίες οι εταιρείες δεν πάνε κατευθείαν σε μεγαλύτερη ανάλυση (ενώ, όπως προείπα, η τεχνολογική δυνατότητα είναι δεδομένη και υφιστάμενη).
Η μία, η ρομαντική, είναι πως θέλουν το κοινό να πηγαίνει σταδιακά από το ένα βήμα στο άλλο γιατί, αν και η τεχνοφοβία ισχύει σε λιγότερο βαθμό από παλιότερα - και σε αυτό έχουν βοηθήσει οι απανταχού συσκευές/gadget που μας κατακλύζουν - υπάρχει μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού που έχει μεν τη δυνατότητα αγοράς αλλά φοβάται τις έντονες αλλαγές. Επίσης υπάρχει και το θέμα της αποθήκευσης - μεγαλύτερα αρχεία χρειάζονται περισσότερο χώρο ή γρηγορότερες συνδέσεις για streaming, κάτι που δεν υπάρχει πάντα ή παντού.
Η άλλη, η πιο πραγματιστική, είναι ότι οι εταιρείες ψάχνουν τρόπους να μας ξεζουμίζουν κάθε τόσο. Δεν έχει δουλέψει πάντοτε θετικά για αυτές (θυμάται κανείς το Laserdisc? ή το HD-DVD? ή το Beta? που ήταν και ανώτερο τεχνολογικά από το VHS, να τα λέμε κι αυτά). Όμως σε γενικές γραμμές θεωρώ πως έχουν βγει κερδισμένες από τότε που ανακάλυψαν την πατέντα 'αλλαγής format', κεκαλυμμένη κάμποσες φορές με το μανδύα της ευχρηστίας (συνήθως ισχύει) ή/και της ποιότητας (μπορεί και να μην ισχύει πάντοτε). Οπότε μας παρουσιάζουν τώρα (σε μορφή τελικού προϊόντος) το 4K, με σκοπό μετά από κάποια χρόνια να έχουν ήδη κάτι άλλο έτοιμο για να τρέχουμε ξανά να 'αναβαθμιστούμε'.
Εξάλλου στον κόσμο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα, αργά ή γρήγορα όλοι ακολουθούμε το trend. Υπάρχει σπίτι χωρίς DVD player πλέον? Ήδη στα περισσότερα θεωρείται ίσως και παρωχημένο.
ΥΓ: όπως πάντα, το format είναι διαφορετική υπόθεση από το τι κάνεις με αυτό. Υπάρχουν ταινίες που έχουν γυριστεί σε φιλμ και μουσική που έχει ηχογραφηθεί σε μπομπίνα ή απευθείας σε βινύλιο των οποίων η ποιότητα δεν πρόκειται να ξεπεραστεί εύκολα. Υπάρχουν σωστοί ηχολήπτες/μηχανικοί/φωτογράφοι/σκηνοθέτες που αναγνωρίζουν την αξία (ή τα ελαττώματα) του κάθε format και τα εκμεταλλεύονται προς όφελος του τελικού αποτελέσματος. Υπάρχουν πάλι άλλοι που δεν εξαντλούν τις δυνατότητες του κάθε format. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το περιεχόμενο και την αξία αυτού - γιατί αν είναι να αγοράζω DSD audio ή 4K ταινίες για να ακούω/βλέπω μπούρδες, να λείπει.
Χμμμ... εν τάχει my ass...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
...Εξάλλου στον κόσμο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα, αργά ή γρήγορα όλοι ακολουθούμε το trend. Υπάρχει σπίτι χωρίς DVD player πλέον? Ήδη στα περισσότερα θεωρείται ίσως και παρωχημένο.
εδώ το καινούριο clio δεν έχει καν cd
-
Καλή η τεχνολογική πρόοδος αλλά μετράνε κι άλλα.
Πχ στο θέμα του ήχου νιώθω ότι η καλή ηχοληψία της δεκαετίας του 50 μου ακούγεται θεϊκή και συνήθως καλύτερη από πολλές άλλες εγγραφές σε πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα 3-5 δεκαετιών αργότερα.Η Sony είναι τεράστια και έχει προϊόντα που σαφώς απευθύνονται όχι στο μέσο χρήστη αλλά στον πιο ψαγμένο/χάιεντά/πλούσιο. Και αυτό μάλλον ίσχυε από παλιά.
-
-
Για πείτε καμιά πρόταση για ενισχυτή home theater. Εδώ και 1 πενταετία έχω έναν Yamaha RX-V1900 ο οποίος καλός-χρυσός όμως σε μεγάλες εντάσεις ζορίζεται να οδηγήσει τα B&W 683 και κάνει shutdown Οπότε θέλω κάτι δυνατό από άποψη ρεύματος.
Επίσης εν όψει άφιξης μιας καινούργιας τηλεόρασης, θέλω οπωσδήποτε 2 εξόδους HDMI και τουλάχιστον 3 εισόδους, καθώς και τα συνηθισμένα πλέον USB, DLNA κτλ. κτλ.
-
Ωραια ηχειακια.
Για να ρωτησω και εγω κατι. Εχω στησει ενα συστημα home cinema που εχει τον Pioneer VSX-2021
να παιζει 5x Focal Sib XL + Focal Cub2
Επισης εχω να καθονται ενας στερεο ενισχυτης Yamaha AX492 και 2χ Tannoy M3.
Ο χωρος ειναι σαλονι 20τμ και αλλα 9τμ χωλ που ειναι παρακειμενο. Η ερωτηση ειναι, με τι να παιζω μουσικο περιεχομενο?
α) με το home cinema, και να αφησω τα αλλα να καθονται/βαλω σε αλλο χωρο (σημειωνω οτι το AV συστημα παιζει μουσικη μια χαρα για τα αυτια μου - αν και εχω χρονια να ακουσω τα tannoy - και η ερωτηση ειναι και λιγο 'δουλεια να εχουμε να κανουμε')
β) με τα tannoy πανω στον Yamaha
γ1) με τα Tannoy πανω στον av Pioneer, απ'ευθειας πχ σαν b speakers
γ2) με τα Tannoy πανω στον av Pioneer Ή στον Yamaha, αλλα με συνδεση amp speakers out ---> subwoofer hi level in* ---> sub hi level out* ---> Tannoy- Το sub εχει εισοδους & εξοδους speaker/hi level
ο σκοπος του γ2 ειναι να κροσσαρει το sub τις χαμηλες, να τις κραταει για τη παρτη του και να στελνει στα Tannoy μονο απο 80-100hz και πανω. Το θεμα ειναι οτι 1ον δεν ξερω αν οντως κροσσαρει ή απλα παιρνει τις χαμηλες απο το σημα για να τις παιξει και στελνει και φουλ σημα στα ηχεια (οποτε τσαμπα κοπος και διπλο μπασο) και 2ον αν θα ακουγεται καλα. Αν θυμαμαι καλα μια φορα που ειχα πειραματιστει ετσι, σαν να ακουγοταν μετριοτατα.
-
nass
Έχεις σκεφτεί να πάρεις απλά έναν δικάναλο τελικό ενισχυτή για τα κυρίως ηχεία σου και να παρακάμψεις τελείως το τελικό στάδιο του AV. Έτσι θα βελτιωθεί και η ποιότητα του ήχου των υπολοίπων ηχείων αφού θα ζορίζεται λιγότερο.kacey
Αφού σου φτάνει ποιοτικά μπορείς να βάλεις τα καλά ηχεία για μπροστινά (και να ρυθμίσεις τον ΑV και το sub ανάλογα)
Αν δεν σου φτάνει (και ίσως αξίζει να δοκιμάσεις να δεις αν έχει διαφορά, που θα έχει αλλά αν αξίζει) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον στέρεο ενισχυτή για τα εμπρός κανάλια. Θα βοηθήσει αν έχει τις κατάλληλες εισόδους ώστε να συνδεθεί σαν τελικός (αχρηστεύοντας δηλαδή τα χειριστήριά του). -
Έχετε καμμιά γνώμη για τις ηχομπάρες και τις ηχοβάσεις ;
Έχω ένα Blu-Ray 3D player και επειδή είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο, θα το χαρίσω στον αδελφό μου. Θα το συνδέσει με την HDTV του και αντί Home Cinema σκέφτεται ηχομπάρα λόγω χώρου και κόστους.
Καμμιά-δυο ερωτήσεις: αξίζει η λύση BR+ηχομπάρα/ηχοβάση πάνω σε TV ή είναι προτιμότερο ένα 2.1 ή 5.1 home cinema με BR WiFi κλπ. του '200ευρου' ('αχρηστεύοντας' όμως το BR player μου...) ; Η σύνδεση πώς πρέπει να γίνει (σκεφτόμουν HDMI από BR σε TV και οπτική ίνα από ηχομπάρα σε TV, σωστό είναι ; ) ; Υπάρχει κάποιο site με δοκιμές, αξιολογήσεις κλπ. κλπ. ; -
Κι εγώ έχω βάλει στο μάτι μια ηχομπάρα σε συνδυασμό με καινούρια tv για το νέο σπίτι.
Διάβασα καλές κριτικές για αυτήν:
http://www.amazon.co.uk/dp/B00FWO68IM/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=AOM9A8U94DI0&coliid=ILO3ROU762WRTΠαίζει κι αυτή, έχει και nfc.
http://www.amazon.co.uk/dp/B00I98DHW8/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=AOM9A8U94DI0&coliid=IHS0I0UXU39E3 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Παίζει κι αυτή, έχει και nfc.
http://www.amazon.co.uk/dp/B00I98DHW8/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=AOM9A8U94DI0&coliid=IHS0I0UXU39E3Είναι καλή φάση το NFC...κάνεις streaming τα κομμάτια που έχεις στο κινητό σου και γουστάρεις.
Η συγκεκριμένη έχει καλή ποιότητα ήχου, για την άλλη δεν έχω άποψη...
-
Δεν ξέρω, ρωτάω, αξίζει να δώσεις λεφτά να βάλεις ηχομπάρα; Αν συνδέσεις την τηλεόραση σε ένα απλό στερεοφωνικό θα έχεις καλύτερο ενισχυτή και καλύτερα ηχεία, δεν θα έχεις και καλύτερο ήχο;
-
Το πλεονέκτημα της μπάρας είναι ο χώρος.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
Home Hi-Fi