-
Το νέο μου απόκτημα ακούει στο όνομα marantz CD-67 SE. Όχι, δεν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Χρειάστηκε να περιμένω να υποστεί φροντίδα φρεσκαρίσματος και αναβάθμισης. Πολύ σοβαρής όμως..., που θα άξιζε να δω τη φάτσα του σχωρεμένου του ΚΕΝ ΙΣΙΓΟΥΑΤΑ αν έβλεπε τι έχει μπει μέσα. Μόνο οι Νιτσικον που μπήκαν μέσα έχουν χωρητικότητες καλού δυνατού amplfier ενώ και το laser ανάγνωσης είναι καινούργιο. Σε αυτά προστέθηκαν και άλλα. Το συγκεκριμένο μηχανημα υπέστη ηλεκτροστατική βαφή και εφαρμόστηκαν γειώσεις ενώ παρέμειναν και οι επιχαλκωμένες βίδες στο σασί. Πρώτες δοκιμές με τους τελικούς και τον προ audiolab έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δέκα χρόνια νεώτερος αισθάνομαι με το άτιμο.
Βάλε και καμμία φωτό να χαρούμε.
-
ευγε τεκνον... άι νόου οτι εχεις σηκωμαρες με μπασοπριμα, εγω χρειαζομαι χημεια....
για πες καποιον να ασχολειται με ηχοακουστικα σε επαγγελματικο χωρο, θελω να βαλω τετοια στο ρουφ γκαρτνεν-αιθουσα και καλα συνεδριασεων, με μπαρα πολ ντασινγ καθως ειχα μια ροπη απο μικρος, μεσα αλλα και εξω και θελει μελετη.
και οι αποδελοιποι αν ξερετε καποιον τετοιον. επαγγελματια. και αμεσα.
Για ρώτα τον Τάσο Λύτρα 6947838291, πες από τον Παναγιώτη που σου φτιάχνει το μηχανάκι για το αλουμίνιο.
-
gatoz wrote:
ευγε τεκνον... άι νόου οτι εχεις σηκωμαρες με μπασοπριμα, εγω χρειαζομαι χημεια....
για πες καποιον να ασχολειται με ηχοακουστικα σε επαγγελματικο χωρο, θελω να βαλω τετοια στο ρουφ γκαρτνεν-αιθουσα και καλα συνεδριασεων, με μπαρα πολ ντασινγ καθως ειχα μια ροπη απο μικρος, μεσα αλλα και εξω και θελει μελετη.
Για ρώτα τον Τάσο Λύτρα 6947838291, πες από τον Παναγιώτη που σου φτιάχνει το μηχανάκι για το αλουμίνιο.
υποχρεος ειμαι...
-
21 Quadra wrote:
gatoz wrote:
υποχρεος ειμαι...
Το ξέρω για βόλτα σε βουνό. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
-
Το νέο μου απόκτημα ακούει στο όνομα marantz CD-67 SE. Όχι, δεν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Χρειάστηκε να περιμένω να υποστεί φροντίδα φρεσκαρίσματος και αναβάθμισης. Πολύ σοβαρής όμως..., που θα άξιζε να δω τη φάτσα του σχωρεμένου του ΚΕΝ ΙΣΙΓΟΥΑΤΑ αν έβλεπε τι έχει μπει μέσα. Μόνο οι Νιτσικον που μπήκαν μέσα έχουν χωρητικότητες καλού δυνατού amplfier ενώ και το laser ανάγνωσης είναι καινούργιο. Σε αυτά προστέθηκαν και άλλα. Το συγκεκριμένο μηχανημα υπέστη ηλεκτροστατική βαφή και εφαρμόστηκαν γειώσεις ενώ παρέμειναν και οι επιχαλκωμένες βίδες στο σασί. Πρώτες δοκιμές με τους τελικούς και τον προ audiolab έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δέκα χρόνια νεώτερος αισθάνομαι με το άτιμο.
Νοσταλγία... Ως μεταπτυχιακός φοιτητής εργαζόμενος ήθελα διακαώς ένα τέτοιο να το ζευγαρώσω με τον Arcam μου. Αλλά δεν έβγαιναν τα κουκιά (προφανώς...). Και βολευτηκα με το 57 που το έχω μέχρι και σήμερα. Νταξ, δεν μιλάμε για τίποτις high fidelity συσκευές αλλά για το 'μέσο χρήστη' το 67 SE KI Signature ήταν κανόνι.
-
Ωραία αυτή η ηχητική αναδρομή σε συσκευές που άφησαν όνομα.
Εμένα προσωπικά τα φετίχ μου ήταν πάντα τα ηχεία. Πολλά πράγματα με σαγήνευαν: Το ότι δεν ήταν απλές συσκευές αλλά αντικείμενα με design, το ότι εκεί γινόταν η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ακουστική, το ότι εκεί οι ηχητικές διαφορές μεταξύ ηχείων της ίδιας κατηγορίας ήταν συνήθως πολύ μεγαλύτερες από ότι μεταξύ των άλλων συσκευών (πηγών, ενισχυτών) της ίδιας κατηγορίας. Όλα αυτά παραθέτονται χωρίς σειρά αξιολόγησης.
-
Είναι ένα 'ζευγαράκι' της ATC. Αν όχι θα παίξουν RTL 3 και τέλος. Για την ώρα το πλέυερ θα αρκεστεί στα RTL 2. Το καλό είναι πως πλέον ξέρω τι θέλω.
-
RTL ε; Transmission line. Ενδιαφέρον μπάσο. Τα ATC νομίζω ότι πρέπει να έχουν αρκετά διαφορετικό ήχο. Επίσης είναι 'δύσκολα' ηχεία, από ότι λένε. Δύσκολα και στα ρεύματα που ζητάνε και στον ήχο που βγάζουν. Πολλοί τα λατρεύουν, αλλά κάποιοι δεν τα μπορούν. Τα έχεις ακούσει;
-
Αβυσσαλέο μπάσο. Τα ATC προσθετουν απιστευτη λεπτομερεια, θεση των οργανων στο χωρο και μεσαιες τοσο φυσικες που δε μπορεις να ακουσεις απο αλλο ηχειο. Θα καταλαβεις ακομη και τη χορδη που θελει κουρδισμα, θα ακουσεις και την ανασα του ερμηνευτη. Οτι πιο κοντα σε αληθινη ορχηστρα. Τα Rtl απεναντι τους χανουν σε μεσαιες και λεπτομερεια αλλα βγαζουν ενα αγγλικο ηχο που ειναι και ο μονος που εμπιστευομαι πραγματικα. Διχως ακροτητες των αμερικανικων, διχως κραυγαλέες υψηλες οπως τα Γαλλικα αλλα και διχως την αξεπεραστη φινετσα των δανεζικων. Εργατες τις μουσικης. Ηδη το 67 εχει αρχισει να στρωνει μετα το φρεσκαρισμα και την αναβαθμιση. Ημουν σιγουρος για τη συνεργασια με τους τελικους της audiolub. Επισης ως καλωδιακιας ολα αυτα τα εχω συνδεδεμενα με κιμπερ και βαν ντε χουλ για αυτους που ξερουν. Παω για Νινα Σιμον τωρα. Μερακλώθηκα.
-
To λοιπόν εδώ και λίγες εβδομάδες προχώρησα σε μια μικρή αναβάθμιση του ηχοσυστήματος του γραφείου. Ο μουσικότατος DENON PMA-350SE βρήκε το ταίρι του σε ένα ζευγάρι ηχεία, μιας εταιρείας που για κάποιους ήδη θεωρείται φονέας γιγάντων. Q ACOUSTICS και τα ηχεία είναι τα βάσης 3010. Ο 50άρης δεν δυσκολεύεται να τα οδηγήσει και από την αρχή το αποτέλεσμα ήταν γοητευτικό το λιγότερο.
Αυτή την ώρα που σας γράφω τον έχω συνδέσει με πηγή το λάπτοπ μέσω του οποίου δίνει ρέστα στο spotify ο Nick Waterhouse.
Ρυθμικό μπάσο, συνοδεία σαξόφωνου και κλασικής κιθάρας με αρκετές δόσεις πιάνου. Τέλεια τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο. Μελωδικές μεσαίες και κρυστάλλινα πρίμα που δεν βγάζουν μάτι.
Τα ηχεία αποδίδουν τόσο όμορφα τα μπλουζ που σχεδόν μυρίζει ουίσκι με καπνό Βιρτζίνια.
Κλασσική Αγγλική σχολή σα να λέμε. Δεν κουράζεσαι να ακούς γιατί προτεραιότητα δίνεται σε χαμηλές και μεσαίες ενώ η υψηλές βγαίνουν γλυκά δίχως διάθεση να κυριαρχήσουν στον χώρο.
Με ελάχιστα χρήματα καθώς αντικαταστάθηκαν πλέον από τα 3010i (που προσωπικά διαπίστωσα πως έχουν την ίδια δομή εμφάνιση και ποιότητα μα ελάχιστα μεγαλύτερες διαστάσεις καμπίνας) τα 3010 μου έδειξαν γιατί έχουν δεχθεί πολλά θετικά σχόλια και κριτικές από μεγάλα έντυπα του χώρου. Δε θα γράψω περισσότερα για την ώρα. Τα προτίμησα στο χρώμα του γραφίτη.
Παραθέτω και ένα link σχετικά με την ταυτότητα τους:https://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-3010-compact-bookshelf-speakers-pair.html
Η ζωή είναι ωραία!
Home Hi-Fi