-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Exw akoma ta nlektrostatika mou Quad, teleutaia seira mou kavave priv ta stamatnsouv.Dev 8ymamai tov typo tous akribws twra, ta maura!
Eivai kala av akous klassikn ki8ara kai fwves!Ekei teleiwvei kai n poiotnta tous!
Dev mporouv va apodwsouv oute mpasa oute dyvamikn!Dev exouv diaspora nxou, dnladn dev mporouv va apodwsouv tnv pragmatikotnta(auta ta 2 mege8n eivai n fysn tou nxou) dnl dyvamikn kai diaspora!
Ase pou eivai eukolo va ta spaseis av pai3eis ligo poio dyvata!Ektos autou kai o xrovos xalaei tnv membravn, yparxri kaveva pou douleuei meta apo 20 xrovia xwris episkeun?Kai membraves dev yparxouv etoimes, movo av kapoios kavei , alla dyskola av dev eisai eidikos!Σπύρο, ευχαριστήθηκα για την απόδοση των μηχανημάτων σου και την εμπειρία που σου προσφέρουν και που μοιράζεσαι μαζί μας. Mοιάζει να κινήσαι εδώ και πολλά χρόνια σε ακουστικούς υπερχώρους με ήχους παραδείσιους. Είναι απόλυτα φυσικό κάθε τι 'βιομηχανικό' να σου φαίνεται για πέταμα. Για το λόγο αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορείς να βοηθήσεις τον G60.
Ο οποίος δεν πρέπει να απογοητεύεται αλλά να συνεχίσει το ψάξιμό του κυρίως με το αυτί του (που αποτελεί εξαιρετικά ευάισθητο όργανο) και όχι προσπαθώντας να βγάλει συμπεράσματα διαβάζοντας προδιαγραφές. Εγώ αυτό δεν θα το παρομοίαζα με αυτοκίνητα αλλά με κρασιά. Δοκιμάζεις ανεβαίνοντας επίπεδο μέχρι να μην ακούς διαφορά. Δεν έχεις λόγο να πληρώσεις για κάτι καλύτερο....ακόμα! Θα σε εντυπωσιάσει η ικανότητα του αυτιού σου να διακρίνει ελάχιστες διαφορές σε ίδιο σύστημα όπου μόνο ένα πράμα αλλάζει.
Περι καλωδίων. Υπάρχουν κάποιες διαφορές σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σε ένα ζυγισμένο σύστημα συμφωνώ με τον Σπύρο, καλύτερα δώσε τα παραπάνω λεφτά σε καλύτερα ηχεία.
Τα ηχεία χρωματίζουν τον ήχο που ακούμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην αλυσίδα αναπαραγωγής ήχου και για αυτό θεωρώ ότι τους αναλογεί το μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου. (αν και ένα καλό ηχείο μπορεί να αφήνει να φανούν αδυναμίες από Cd και ενισχυτή....)
Τείνω να συμφωνήσω με την άποψη για τα B&W, τα μαζικά είναι άψογα στα χαρτιά αλλά μέτρια στην πράξη για τα λεφτά τους.
Τα Quad τα παλιά τα κλασικά τα έχει ένας φίλος και από τότε που τα άκουσα έχω μαγευτεί. Με βάση τις δικές μου ικανότητες και εμπειρίες είναι αιθέρια πολύ καλά για τζάζ και φωνές με πολύ καλή ηχητική εικόνα και σχεδόν εξαφανίζονται (επειδή ο ήχος δεν φαίνεται να βγαίνει από αυτά, αλλιώς πιάνουν πολύ χώρο στο μάτι!). Δεν είναι ότι δεν έχουν μπάσα, η χαμηλή συχνότητα βγαίνει αλλά δεν σπρώχνουν αέρα οπότε είναι αλλιώτική η αίσθηση, δεν έχουν δυναμισμό και δεν κάνουν για πάρτυ. Είναι και σχετικά ευαίσθητα κατασκευαστικά, αν τα χτυπήσει ήλιος ή σε απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές όλο και καταστρέφεται και καμιά μεμβράνη. Υπάρχουν διαθέσιμες όμως από κατασκευαστές στο διαδίκτυο νομίζω από Γερμανία ή Σκανδιναβία.
Εγώ είμαι σε φάση αναζήτησης ηχείων και μπορεί να πάρω (αν προλάβω γιατί τελειώσαν και ξεπουλιούνται τα τελευταία μοντέλα) τα Tannoy Revolution R3. Έχω διαβάσει τα διάφορα τέστ και μελετήσει απόψεις ιδιοκτητών από το διαδίκτυο. Έχει κανένας σας εδώ άποψη? -
Ta autokivnta auta dev ta 3erw ektos tns Miura, isws va mnv kukloforouv edw, alla vai, mallov n metafora ntav swstn, prospa8nse va peiseis evav pou exei mia Miura oti eva autokivntaki paragwgns eivai kalytero!!!Οχι-όχι, εδώ είναι η διαφορά μας! Δεν είπα πως το 106R 'είναι καλύτερο' από τη Miura, διότι η σύγκριση εμπεριέχει τόσες αβεβαιότητες και υποκειμενικούς παράγοντες που είναι αστεία (χώρια το κόστος). Είπα πως δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτά τα 'φτηνά βιομηχανικά' προϊόντα δεν αξίζουν τίποτα, πως είναι για πέταμα ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ, ΟΛΑ -διότι αυτή είναι η εντύπωση που αποκόμισα από τα λεγόμενά σου. Δεν μπορεί να μην αξίζουν κάποια και μάλιστα, δεδομένης της διαφοράς κόστους, να έχουν καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση και αρκετά προσιτό κόστος ώστε να μπορούν να εισάγουν τον οποιοδήποτε σχεδόν άσχετο 'G60POWER' και 'nass' στο χώρο της ποιοτικής αυτοκίνησης (ή του HiFi). Εν ολίγοις, δεν διαφωνώ με το ποιό είναι καλύτερο, διαφωνώ με τη συνολική απαξίωση.
Eivai evas poly asxnmos evisxytns gia va pw tnv aln8eia kai xwris va tov sygkrivw, av exeis akousei pote klassikn mousikn stnv pragmatikotnta, tote katalabaiveis giati autos o Nad eivai olo la8n stnv avaparagwgn opoodnpote orgavou!
Και όμως, τα περιοδικά την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν καλό προενισχυτή. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Εγώ στέκομαι στο 'πολύ άσχημος ενισχυτής', δηλ. αυτόν τον τόσο απαξιωτικό χαρακτηρισμό που εννοώ γενικότερα και αναρωτιέμαι τι μπορεί να κάνει κάποιος που (α) δεν έχει >10000 ευρώ να δώσει για HiFi (β) δεν είναι επαγγελματίας μουσικός για να ακούσει κάτι ποιοτικό, αφού κάτι σαν το Nad εκείνο είναι 'πολύ άσχημο'. Φαντάζομαι να μην πάρει τίποτα και να δώσει τα λεφτά του στο Μέγαρο ? ΟΚ, είναι μια εναλλακτική και αυτή.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις σας το cd της Nad?Από τότε που αγόρασα το Audio Analogue σταμάτησα να ψάχνω, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Nad, το Rotel και το Cambridge.
Εχει δοκιμασει κανεις καλωδια ηχειων και ειδε διαφορα?
Ναι, μα είναι υπερεκτιμημένη. Αν δεν έχει σωστό δέσιμο το σύστημα σου, δεν πρόκειται να διορθωθεί με τα καλώδια. Δεν θεωρώ σωστό να ξοδέψεις για αυτά πάνω από το 10% της τιμής του στερεοφωνικού. Των ηχείων έχουν μεγαλύτερη διαφορά από τα interconnect. Εγώ χρησιμοποιώ για τα ηχεία μου Kimber 4TC εδώ και χρόνια.
-
Agapntoi filoi mou:
Symfwvoume sxedov se ola, ektos apo tov 3020 pou EPIMENW oti eivai evas ava3ios logou evisxytns!To ti grafave ta periodika gia autov dev ta paradexomai!Mporw va sou ferw periodika tns epoxns pou grafave akribws to avti8eto, alla dystyxws sta Soundika! To proevisxytiko meros tou eivai kalytero apo tov teliko, alla eivai gia ta skoupidia sav ovtotnta parola auta!Eivai la8os nxos apo autov tov evisxytn
kai kati allo, n poiotnta kataskeuns tou eivai apo tis xeirwteres pou exw dei!Epikivdyvos 100% mia kai n e3odos tou dev exei nlektroviko kyklwma prostasias kata tns DC alla 8ermikes asfaleies, para poly arges, posa mpasa dev exouv kaei!
Auta symfwva me ta 'xrysa autia mou' kai tnv polyxrovn empeiria mou apo live akroaseis sto 'Megaro' tns polews mou!(toulaxistov mia fora tnv ebdomada akouw zwvtava) kai gia tnv istoria, n Symfwvikn tns polews mou exei kai eva Strandivarius avamesa sta poly kala orgava pou exei!
http://www.mso.se/
File nass:
Katalabaivw kalytera twra ti evoeis me tis e3ygnseis sou, dev vomiza oti 8a prokalousa tosn avastatwsn me auta pou eipa gia ta 'biomnxavika' apla nmouv ligo naive stov xaraktnrismo mou auto, alla egw to pnra sav mia 'apolytn' sygkrisn, alla eipa kai tnv ftwxn mou gvwmn gia eva poly kalo biomnxaviko, to Aggliko Rega!Sav mia apavtnsn sto erwtnma tou G60 kai se ka8e evdiaferomevo gia eva protnvwmevo systnma!Epavalambavw, koita3e av breis ta Amerikavika EPI eivai favtastika nxeia kai 8a prepei va eivai ftnva snmera sav metaxeirnsmeva, dev yparxouv kaivourgia!
Kai pali gia ta kalwdia, kai eva € eivai parapavw apo oti a3izei va dia8eseis gia auta!
Av dev exeis makrya kalwdia kai av dev exeis yperbolikes isxys, tote 8a arkousav apla kalwdia tnlefwvou, movoklwvo 0,6mm epifaveia arkei!Av exeis megalytrn apo 3 m apostasn kavto 4 kalwdia strifta, zeugari!
Gia inerkonect to klytero eivai aplo kalwdio TV, to aspro!Kai ftnvo, etsi?Tetoia xrnsimopoiw egw edw kai polla xrovia(8m meta3y proevisxytn kai telikwv!)To meiovekteima tous eivai n euais8nsia tou va mazeouv bombo(hum)Auta sav mia mikrn parev8esn gia ta kalwdia kai to 8ema eivai e3avtlnmevo gia meva!
onyx:
Ma emeis symfwvoume apolyta se ola, etsi?Nai exeis dikio gia ta Quad, alla eivai gia messaies syxvoyntes movo, gia fwves eivai kataplnktika kai ta eidn mousikns pou aveferes!Alla, pou eivai ta mpasa kai n dyvanikn?Katalabaiveis, meta apo 10 xrovia me ta Altec Lansing, otav akouw ta ESL63 mou pou kai pou me poiavei kata8lipsn!
Dev n3era oti paragwvtai, to teleutaio pou n3era priv polla xrovia ntav oti n Quad eixe pouln8ei se evav omilo apo tnv Eggys Avatoln kai eixav stamatisei tnv paragwgn tous, alla isws kai va kavw kai la8os!Kalo to oti yparxouv avtalaktika, XREIAZONTAI!!!
Ta Tannoy auta dev ta 3erw, alla edw pavw exoume eva studio pou exei ta Super Red kai dev mou aresouv ka8olou!Akougovtao poly nasal, kammia sxesn me ta avtistoixa Altec 604, ta opoia ta eixa kai akouga priv va kavw to snmerivo systnma mou, alla twra eivai stnv Athiva, ta xarisa se evav filo giati dev ta xreiazomouv pleov!
Auta eivai, isws, ta kalytera nxeia gia stereofwvikn eikova!(point sourse)
Mia symbouln, av 8elete kala nxeia, prospa8eiste va breite palaia Amerikavika dekaetias 50/60, mikrwtera n megalytera se mege8os exouv poly kaln apodwsn kai evav nxo pou dev tov ftavouv kai polla snmeriva nxeia!Fysika 8a prepei va breite auta pou dev eivai misokammeva apo Nad & Co!
onyx:
AKOUSE auta ta R3 kai mnv basizesai sta periodika n to allo pou eipes!Evoeis to intrnet?
Av mporeis davnsou ta spiti sou gia merikes meres kai akouse ta mazi me to ypoloipo systnma sou!Opws eipame, prepei va tairiazouv mazi!
TGD
Ta Vandersteen eixa tnv eukairia va ta akousw mia fora, alla malov dev milame gia ta idia, auta ntav poly megala kai poly palaia kai poly akriba, ta eixe avas filos stnv Stockholmn, poly kala nxeia, alla dev eixav 'syvais8nma'!Tous yperevisxytes autous pou avafereis dev tous exw akousei, yparxouv pou8eva n movo se merika spitia?
Oi Mark Levinson eivai favtastikoi evisxytes, ligo sklnroi sta autia mou omws, alla kavouv tous kalyterous DA, dev exw akousei kalyterous, oute oi Wadia tous ftavouv, symfwva me ta autia mou pavta!
Loipov, pou meivame?
Yparxei tropos va balw fwtografies sto foroum?Ekei mporeitai va deite merika apo ta mnxavnma pou exw sylle3ei dia mesou tou xrovou!
Spiros -
με συγχωρείτε που διακόπτω την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, αλλά επειδή αναφέρθηκε παραπάνω πως δεν υπάρχει εξειδικευμένο φόρουμ για hi-fi & hi-end, δοκιμάστε εδώ: http://www.avforum.gr
φίλε spiros54, για τα audiovector ποια η γνώμη σου;
-
Αγαπητε Spiros54 Ειδαμε και θαυμασαμε τα μηχανηματα σου και μονο για αυτο σεβομαι επι προσωπικου την αποψη σου την οποια ομως θεωρω αιρετικη και απολυτη.
Ειναι σαν να σου πουμε εμεις που ασχολουμεθα με τα αυτοκινητα οτι αν το αυτοκινητο σου δεν εχει τετραπεταλουδο 6αρι σειριακο και OHLINS αναρτησεις δεν αξιζει να το οδηγεις.Για σκεψου πως θα ακουγοταν αυτο???
Εξαλλου ειναι και τα blind test αγαπητε μου που δυστυχως για τους hi-endαδες τους εχουν επιφυλαξει πολυ δυσαρεστες εκπληξεις οταν σε ενα τετοιο test στη Αγγλια ενα μεσαιο marantz ταπεινωσε το κατα πολυ ακριβοτερο accuphase cd .
Φυσικα με τα παραπανω δεν σημαινει οτι δεν θα θελαμε να μας καλεσεις σπιτι σου να ακουσουμε και να δουμε τα υπεροχα μηχανηματα σου -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:3k6bq7t4]Μιας και το αδελφο περιοδικο, δεν διαθετει ενα αναλογο φορουμ, και επειδη, πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι, καθως ο ηχος ειναι ενα χομπυ(ετσι θελω να πιστευω) πολλων, ας λεμε ολα τα σχετικα περι ηχου εδω.Ετσι κι αλλιως εχουν λεχθει περιοδικα πολλα σε διαφορα ασχετα θεματα.Λοιποοοον..........[/list:u:3k6bq7t4][list:3k6bq7t4]Ποιος εχει εμπειρια απο καλα cd player.Εχει δοκιμασει κανεις σας το cd της Nad?Το δικο μου τα εχει παιξει και βολευομαι προς το παρον μονο με το recorder.[/list:u:3k6bq7t4][list:3k6bq7t4]Εχει δοκιμασει κανεις καλωδια ηχειων και ειδε διαφορα?Φυσικα για να δει καποιος διαφορα, θα πρεπει να εχει εμπεδωσει πολυ καλα τον 'φυσικο' ηχο του στερεωφωνικου του.[/list:u:3k6bq7t4][list:3k6bq7t4]Για να δουμε, εχουμε κανεναν 'αρωστημενο' στο φορουμ? [/list:u:3k6bq7t4]Προσωπική μου γνώμη Bang & Olufsen όλα τα λεφτά (οι άνθρωποι είναι θεοί). Με ένα Beovision και ένα Beosound στο σαλόνι έχεις τελείωσει.
Βέβαια ακουμπάς πολλά λεφτά αλλά θα το χεις για μια ζωή. -
Yparxei tropos va balw fwtografies sto foroum?Ekei mporeitai va deite merika apo ta mnxavnma pou exw sylle3ei dia mesou tou xrovou!
SpirosΣπύρο στείλε μου με mail τις φωτό και θα τις ανεβάσω εγώ στο internet για να τις δει όποιος θέλει.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Αγαπητε Spiros54 Ειδαμε και θαυμασαμε τα μηχανηματα σου και μονο για αυτο σεβομαι επι προσωπικου την αποψη σου την οποια ομως θεωρω αιρετικη και απολυτη.
Ειναι σαν να σου πουμε εμεις που ασχολουμεθα με τα αυτοκινητα οτι αν το αυτοκινητο σου δεν εχει τετραπεταλουδο 6αρι σειριακο και OHLINS αναρτησεις δεν αξιζει να το οδηγεις.Για σκεψου πως θα ακουγοταν αυτο???
Εξαλλου ειναι και τα blind test αγαπητε μου που δυστυχως για τους hi-endαδες τους εχουν επιφυλαξει πολυ δυσαρεστες εκπληξεις οταν σε ενα τετοιο test στη Αγγλια ενα μεσαιο marantz ταπεινωσε το κατα πολυ ακριβοτερο accuphase cd .
Φυσικα με τα παραπανω δεν σημαινει οτι δεν θα θελαμε να μας καλεσεις σπιτι σου να ακουσουμε και να δουμε τα υπεροχα μηχανηματα σουΟ Σπύρος ασχολείται πολύ σοβαρά **και **με τα αυτοκίνητα και ίσως είναι ο μόνος εδώ μέσα που έχει, ας πούμε, μπλοκέ διαφορικό της Quaife στο δικό του! Όσο για τις Ohlins το συζητάμε, δεν είναι δύσκολο!
Αργότερα μέσα στη χρονιά, αν θέλεις έρχεσαι μαζί μου στη Σουηδία, όπου εκτός από τα ηχοσυστήματα θα μπορείς να θαυμάσεις και τις δύο άψογα διατηρημένες Alfasud του Σπύρου!
-
Agapnte tazz:
Exw akousei se mia ek8esn Hi-fi 2 movtela, dev 8ymamai ti movtela ntav n gia va eimai eilnkrivns, dev me evdiaferouv pws legovtai!
O Davos tou ergostasiou pou ta ekave parousiasn eixe para polla kala texvika logia gia auta ta nxeia!Milouse gia ta twetérs me tosn agapn sav va ntav ta idia tou ta paidia!Milouse gia tis koutes pou ntav toso sta8eres, me eidikes patevtes gia va e3aleifouv touv kradasmous!
Meta apo ½ wra me avalyseis ta akousame, me jazz kai movterva pop.
Prwta eva pou ekave 88.000 SKR dnladn 9,500 Eurw kai meta eva allo pou ekave 66,000 SKR!
Epaize dyvata kai n ai8ousa ntav megaln!
Ta nxeia auta eixav dyvatotntes, alla akougovtousav, sto mpaso, sav va eixave kradasmous kai to primo 'ntav ekei' oln tnv wra!Fwvakladiko dnladn, arketa ka8aro, alla xwris mousikotnta, meta apo 15 lepta eixes povokefalo!
kalo nxeio av akous pop alla apolyta OXI gia klassikn mousikn!
Kai dev ta a3ize ta lefta tou!
Opws exetai katalabei, ta sygkrivw automata me ta dika mou giauto eimai toso katngornmatikos, kammia fora, stis 8eseis mou!
Isws va me avtilabavestai ligo n perissotero 'avtidrastiko'!
Isws eivai la8os va sygkriveis 2 teleiws diaforetika systnmata, dnladn korves kai koutes!Alla elpizw oti avtalasoume tis empeiries mas kai emploutizoume tis gvwseis mas!
PS:Eivai kaveas apo esas pou exei akousei mousikn apo systnma korvas?
Evow, 'horn loading' apo 8Hz mexri panw psnla, olo tov dromo?
Spiros -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Προσωπική μου γνώμη Bang & Olufsen όλα τα λεφτά (οι άνθρωποι είναι θεοί).Χμμμ, δεν είμαι τόσο σίγουρος. Από design είναι κορυφή, αλλά από ήχο είχαν κάνει κοιλιά τα τελευταία χρόνια. Με τόσα λεφτά υπάρχουν καλύτερα πράγματα εκεί έξω. Όμως με τα νέα ηχεία (Beolab 5) επανέρχονται στην κορυφή.
Βέβαια ακουμπάς πολλά λεφτά αλλά θα το χεις για μια ζωή.
Όταν πήραμε τη B&O τηλεόραση το 1983 (αν θυμάμαι καλά) ήταν η δεύτερη ακριβότερη. Μόνο η Sony είχε περισσότερα λεφτά. Τώρα με μία B&O αγοράζεις 3 Sony, αλλά οφείλω να πω ότι:
- Η εικόνα της τηλεόρασής μας είναι το ίδιο καλή με πριν 20 χρόνια, με φυσικό χρώμα που λείπει από πολλές συσκευές.
- Ο ήχος είναι καλύτερος από τις πιο πολλές νέες τηλεοράσεις (και φυσικά ανώτερος από όλες όσες κυκλοφορούσαν τότε).
- Η μόνη βλάβη που έπαθε ήταν ο διακόπτης on/off. Και ήρθε τεχνικός με φορτηγάκι και την επισκεύασε επιτόπου!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τα Quad βγαίνουν ακόμα. Αλλά η νέα έκδοση ενώ παίζει πιο δυνατά κι έχει καλύτερο χαμηλό έχει χάσει κάτι από τα μεσαία της.Προσωπικά έχω βρει την υγειά μου με τα ηχεία της Vandersteen. Χωρίς να εντυπωσιάζουν καθόλου, έχουν αυτή την ισορροπία που μακροπρόθεσμα ευχαριστιέσαι περισσότερο.
Όσο για τα 'βιομηχανικά' προϊόντα, έχω τις αντιρήσσεις μου. Και οι μεγάλοι γιαπωνέζοι κατασκευαστές μπορούν να φτιάξουν κορυφαία πράγματα. Για παράδειγμα φέρνω τους ενισχυτές Esprit της Sony (πριν αρχίσουν να βάζουν τα αρχικά ES σχεδόν παντού). Απλά, δεν ενδιαφέρονται για ένα τόσο μικρό τμήμα της αγοράς. Καμμιά φορά όμως ξυπνάνε (ή οι τεχνικοί ξεγελάνε το τμήμα μάρκετινγκ) και βγάζουν κάτι κορυφαίο. Στην μικρή ως μεσαία κατηγορία τιμής όμως προσφέρουν τίμιες προτάσεις. Από την άλλη, γιατί να μην χαρακτηρίσουμε ως 'βιομηχανικά' προϊόντα όπως τα Mark Levinson, αφού από πίσω έχουν μεγάλους ομίλους εταιριών;
[list:3n6baiq5]Γιαπωνεζος ειναι η Nacamichi, γιαπωνεζος και η Sony.Ο ενας βγαζει ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και ο αλλος τοστιερες.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν εχω προβλημα αν ειναι γιαπωνεζικη η εταιρια η οχι.Απλα δεν μου καθετε καλα να αγορασω ενα ενυσχιτη απο μια εταιρια που στοχος της ειναι ΜΟΝΟ τα κερδη και η ενασχοληση της απο τοστιερες μεχρι ps.Ειμαι σιγουρος οτι στα χρηματα που ζηταει η sonh για ενα κοματι της σειρας XS θα παρεις πολυ καλυτερη ποιοτητα και ηχο απο εναν εξειδικευμενο κατασκευαστη οπως ειναι οι Αγγλοι.Εχω ακουσει ενυσχιτη της technics και ο nad μπροστα του φαινοταν............Krell[/list:u:3n6baiq5]>Αγαπητε Spiros54 Ειδαμε και θαυμασαμε τα μηχανηματα σου και μονο για αυτο σεβομαι επι προσωπικου την αποψη σου την οποια ομως θεωρω αιρετικη και απολυτη.
Φυσικα με τα παραπανω δεν σημαινει οτι δεν θα θελαμε να μας καλεσεις σπιτι σου να ακουσουμε και να δουμε τα υπεροχα μηχανηματα σου[list:3n6baiq5]Θα συμφωνησω απολυτα, οπως και με τα λεγομενα του nass.Το λεω και παλι, δε συγκρινουμε ενα συστημα 10 εκατομυριων με ενα 500 χιλιαδων.Ειναι παρανοιοκο.Ακομα και με σχετικα λιγα χρηματα, με θυσιες σις ευκολιες μπορει καποιος να ακουσει ικανοποιητικη μουσικη.Τωρα οσο αναφορα τον NAD Σπυρο, δεν ξερω τι λενε οι Σουηδοι στα περιοδικα τους, ο Ηχος τελικα ειχε απολυτο δικιο για την μουσικοτητα του εν λογω ενυσχιτη και το διαπιστωσα και ο ιδιος.Ισως αργοτερα παιξω με τα ηχεια........ιδωμεν.Το μεγεθος των ηχειων τωρα που εχεις σπιτι, για να φτασει καποιος αυτα τα χαρακτηριστικα γιατι να μην αγορασει ενα σετ επαγγελματικα της YAMAHA με με 15' γουφερ (ο σχεδιασμος του ηχειου στην κορνα ειναι παρομοιος με το δικο σου σε τετοια ηχεια) ευαισθησια 99db και κοστος 630 ευρω?Η ακομα τα ηχεια της proel στα ιδια κατασκευαστικα προτυπα, με ευαισθησια 118 db και τιμη 335 ευρω!!!!!Σαν μεγαλα τα κοβω ομως για σπιτι.[/list:u:3n6baiq5]
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις σας το cd της Nad?
Από τότε που αγόρασα το Audio Analogue σταμάτησα να ψάχνω, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Nad, το Rotel και το Cambridge.
Εχει δοκιμασει κανεις καλωδια ηχειων και ειδε διαφορα?
Ναι, μα είναι υπερεκτιμημένη. Αν δεν έχει σωστό δέσιμο το σύστημα σου, δεν πρόκειται να διορθωθεί με τα καλώδια. Δεν θεωρώ σωστό να ξοδέψεις για αυτά πάνω από το 10% της τιμής του στερεοφωνικού. Των ηχείων έχουν μεγαλύτερη διαφορά από τα interconnect. Εγώ χρησιμοποιώ για τα ηχεία μου Kimber 4TC εδώ και χρόνια.
[list:f22py3fw]Μα, αναλογα με το συστμα που διαθετει καποιος, βλετιωνει και σε αναλογο οικονομικο επιπεδο.Ειναι αχρηστο να βαλω καλωδια τα οποια στοιχιζουν 20 χιλιαδες το μετρο, γιατι ο ενισχυτης η τα ηχεια δεν εχουν τις δυνατοτηες να πανε παραπανω σε τοσο μεγαλο βαθμο.Ενα σετ καλωδιων σε σχετικα λογικη τιμη, εχω την εντυπωση οτι (σε καθε συστημα) θα βγαλει εστω ενα ελαχιστο απ τα χαμενα χαρακτηριστικα του.[/list:u:f22py3fw]
-
Agapntoi mou filoi:
Gia va mnv 3exasw, eiste euprosdekpoi se emeva opote 8elete!To spiti mou eivai avoixto se olous kai yparxei xwros( sto ypogeio me ta povtikia!!!) asteio fysika!
Fysika yparxouv polla evdiafervta pragmata va deite kai dev evow movo stereo kai autokivnta, alla kai to pws leitourgei n dikn mas koivwvia!Av kapoios 8elei va ma8ei kati sygkekrimevo, (logw epaggelmatos), se kapoio eidiko xwro tote av to 3erw poio vwris isws mporesw va orgavwsw mia episkepsn se kapoio avtristoixo tmnma tou dnmou mas!Px, sygknvwvia, ekpedeusn, iatrikn peri8alpsn, dnmosios foreas, merimva nlikiwmwvwv, koultoura, biblio8nkn, movo pes to se mena kai egw 8a to fia3w!
MDVQ:
Exeis apolyto dikio, eimai airetikos kai apolytos, dev akougetai kala alla o ka8evas exei kai ta elatwmata tou, e3allou eivai kai eva xaraktnristiko tou av8rwpou va exei gvwmn kai va tnv ypostnrizei, MEXRI kapoios va apodei3ei to avti8eto!Tote to apodexomai se 1'!Kavevas dev eivai ala8ntos, oute o Pappas sto Batikano!Etsi?
Nai exeis dikio, yparxouv ftnva mnxavnmata pou eivai poly kala kai egw exw eva CD player pou mou to dwsave!!(Sony) to opoio tou exw alla3ei merika pragmatakia stoixeiwdn kai egive poio ypoferto, alla kalo dev eivai, eivai akoma sklnro!Evav DA dact5 pou exw akougetai poly poio kala!Alla av zntas apolytn poiotnta, tote dystyxws to xovtro to portofoli metraei!Gia evisxytes kai propavtws proevisxytes dev isxyei to idio, ekei me apla mesa kaveis kati diko sou pou mporei va eivai e3isou kalo n akoma kai kalytero apo pavakriba mnxavnmata!
Mia parev8esn edw. egw dev exw proevisxytn, alla volyme-trafos apo tnv Sowter Agglias. movtelo 9335.Eivai to kalytero pou exw dokimasei mexri stigmns apo proevisxytn kai odngave xwris kaveva problnma tous telikous 8 metra poio makrya!Zntw n aplotnta!
8a n8ela va akousw kai alles gvwmes, eidika av kapoios exei asxoln8ei me korves kai Lo-Fi!
G60:
Ti eivai auta pou les gia ta Yamaha, dev ta 3erw, gia pes mou leptomereies se parakalw kai pou va koita3w sto internet, eivai pragmati autn n timn tous???Tote eivai poly ftnva!
Ta proel dev ta exw akousei pote, gia pes mou leptomereies se parakalw,
118dB!!!!!Dev to pisteuw, oute ta JBL boulet tweters exouv tosn euais8nsia, gia mesaia 8a prepei va exeis full-size horn milaw gia stomata 4-5 metra, opws se palaious civema, ntav pisw apo to pavi kai ta megafwva ntav katw apo tnv sknvn!Terasties kataskeues kai pali gia 118, xmmm, dev to pisteuw!Ta dika mou exouv 104dB. mexri ta 118 eivai evas poly dyskolos dromos!
Gia tov Nad epimenw, eivai evas griviarns kai sklnros evisxytns!Poly asxetos!Sebomai to apotelesma tou HXOU, pou nmouv avagvwstn tou apo voumero 1 kai polla xrovia empros, alla epetrepse mou va exw kai tnv dikn mou gvwmn!
Gia ta kalwdia opws eipame asta stous tsarlavtavous!Kai 1 € va 3odepseis eivai polla!Dev diabases poia eivai ta kalytera kalwdia?Kapou to egrapsa!
Spiros -
Γιαπωνεζος ειναι η Nacamichi, γιαπωνεζος και η Sony.Ο ενας βγαζει ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και ο αλλος τοστιερες.
Η Nakamichi όμως χρεωκόπησε τελικά... Δεν ξέρω αν η νέα Nakamichi έχει κάποια σχέση με την παλιά, ή είναι απλώς 'φίρμα' ενός ομίλου.
γιατι να μην αγορασει ενα σετ επαγγελματικα (ο σχεδιασμος του ηχειου στην κορνα ειναι παρομοιος με το δικο σου σε τετοια ηχεια) ευαισθησια 99db
Γιατί δεν είναι απαραίτητο να παίζουν καλά. Η μεγάλη ευαισθησία συνήθως έρχεται με πολλές θυσίες στην ποιότητα, εκτός αν πάσε σε πολύ καλές κατασκευές. Η ανάγκη ενός επαγγελματικού ηχείου PA είναι να παίζει συνεχώς δυνατά κι όχι να έχει περιγραφή, λεπτομέρεια, κλπ. Εδώ πολλά επαγγελματικα ηχεία monitor που προορίζονται για στούντιο έχουν κακό ήχο.
-
TGD
Nai, n Nakanichi xreokwpnse, n kaivourgia eivai Kivezikn, movo to ovoma agorasav, tipota allo!
Alla o Niro Nakamichi bgazei dikous tou evisxytes me allo ovoma, poly akriboi!
Gia ta alla exeis apolyto dikio, alla ta PA ta teleutaia 10 xrovia akougovtai kalytera kai syvexws beltiovwvtai!
Polloi bazouv 'studio Monitor' etikettes se metria nxeia, dystyxws! -
Τα επαγγελματικά ηχεία έχουν σαν προτεραιότητα την ένταση και την αντοχή σε πολλά watt για πολλή ώρα. Δεν πειράζει να είναι άσκημα, βαριά, με κακή απόκριση συχνότητας και χωρίς καλή απεικόνιση....
Τα monitor ηχεία έχουν σαν προτεραιότητα την απόδοση του ήχου (και όχι της μουσικής) με τη μεγαλύτερη δυνατή διαύγεια ώστε να αποκαλύπτονται ατέλειες της εγγραφής κλπ.
Τα ηχεία που θέλουμε για να ακούμε μουσική στο σπίτι μας έχουν σαν πρωταρχικό σκοπό να ακούγονται καλά με μουσική, να μας δίνουν καλή απεικόνιση στον χώρο δημιουργώντας καλή στερεοφωνική εικόνα με βάθος κλπ. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι συμβιβασμοί, πρέπει να είναι αισθητικά αποδεκτά (και από το έτερον ήμισι) να μην πιάνουν πολύ χώρο, να μην απαιτούν τεράστιους ενισχυτές, να μπορούν να αντέξουν και σε κανένα πάρτυ κλπ.... Κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις...
Η ονομαστική αντίσταση και η ευαισθησία δεν έχουν σχέση με την ικανότητα του μουσικού οργάνου που λέγεται ηχείο να παίζει μουσική. Απλά επιβάλλουν περιορισμούς στην επιλογή του ενισχυτή. Βέβαια εκτεταμένα τέστ όπου μελετάται η συμπεριφορά ενός ηχείου και οι μεταβολές σε φάση, αντίσταση, χωρητικότητα επαγωγή κλπ μπορούν να βγάλουν μερικά συμπεράσματα που να δικαιολογούν ή να προβλέπουν κάποιο ατόπημα ή δυσκολία ταιριάσματος. Το αυτί όμως παραμένει το βασικό κριτήριο. Το εκπαιδευμένο αυτί είναι αξεπέραστο αλλά και κάθε ένας μας έχει και αλλιώτικα γούστα! Και ξαναφτάνουμε στην βασική αρχή. Αν στο αυτί σου και κατά προτίμηση με το δικό σου ενισχυτή στο δικό σου χώρο σου αρέσει το επαγγελματικό με τα εκατόν-τόσα dB να το πάρεις, αν σου αρέσει το monitor που συνειδητοποιείς ότι ο γείτονας έχει βάλει στην πρίζα το σεσουάρ να το πάρεις κοκ! -
onyx:
Kalytern e3ignsn dev mporei va dw8ei!
Eivai akribws etsi opws ta les!
Gia va avafer8w 3ava sta dika mou, logw exponential horn exeis xrwmatismo, typiko gia auto tis korves, alla exw symbimbastei epeidn exeis tis leptomereies kai tnv xamnln paramorfwsn!
Oi tractrix eivai axrwmatistes kai eivai oi poio katalnles gia home.Alla exouv mikrwtern diaspora, kati pou dev peirazei gia home systnma bebaia!
Sta studio eivai ta priovia evisxytes kai ta sklnra nxeia pou tairiazouv perissotero!Ekei ta akous ola opws eivai!
Eisai mmpegmevos me studio n apla evdiaferwv?
Spiros -
Oi tractrix eivai axrwmatistes kai eivai oi poio katalnles gia home.
Eisai mmpegmevos me studio n apla evdiaferwv?Δεν έχω ακούσει ηχεία κόρνας και δεν ξέρω τι είναι tractrix.
Δεν ξέρω τι θα πει mmpegmevos αλλά η απάντηση είναι μάλλον όχι. Απλά έχω διαβάσει αρκετά και έχω συζητήσει κάπως. Φαίνεται όμως ότι είμαι καλός στο να βγάζω σχετικά σωστά συμπεράσματα αρκετά σφαιρικά και αντικειμενικά.....μερικές φορές!
Έχω ζήσει στη Στοκχόλμη για 10 μήνες (Νοέμβριο 97 με Σεπτέμβριο 98 ) και έχω αποκομίσει άριστες εντυπώσεις για τη χώρα, τους ανθρώπους, το σύστημά τους κλπ. Αν τύχει να την ξαναεπισκεφτώ (που δεν το βλέπω πολύ πιθανό αν και είναι εύκολο από Λονδίνο που μένω) πολύ θα ήθελα να ακούσω το 'συστηματάκι' σου και τα 'ηχειάκια' σου! (και να δώ και τις ιταλίδες βέβαια....) -
onyx !
Mplegmevos fysika eprepe va eixa grapsei!o daimovas tou typografeiou!
Tractrix eivai oi korves pou syvn8ws eivai sav xwvia!Apo pisw exouv to driver(magvntns me membravn) n megafwvo kai oi exponential einai oi 4gwvismeves me parallnla toixwmata, autos eivai o logos pou exouv xrwmata, stasima kumata se orismeves syxvotntes!
8a prepei opwsdnpote va akouseis swstes korves, vomizw oti eisai kritikos stnv akroasn sou, pws to katalaba?dev 3erw alla to katalaba!
Stnv Agglia dev yparxouv kai polles korves, autou tou typou sav twv Amerikavwv, exw akousei, eixav ta dika tous ta coaxial ta opoia ta bazave se koutes typou korvas!
Mevw sto Malmo, eivai apevavtn apo tnv Kopexagn(Davia).
Eisai euprosdektos opote 8eleis, me Rynair eivai favtastika ftnva, alla dev 3erw av petave Kopexagn!
Fysika, 8a geuteis tis Italides mou!
Spiros
Home Hi-Fi