Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Exw akoma ta nlektrostatika mou Quad, teleutaia seira mou kavave priv ta stamatnsouv.Dev 8ymamai tov typo tous akribws twra, ta maura!
Eivai kala av akous klassikn ki8ara kai fwves!Ekei teleiwvei kai n poiotnta tous!
Dev mporouv va apodwsouv oute mpasa oute dyvamikn!Dev exouv diaspora nxou, dnladn dev mporouv va apodwsouv tnv pragmatikotnta(auta ta 2 mege8n eivai n fysn tou nxou) dnl dyvamikn kai diaspora!
Ase pou eivai eukolo va ta spaseis av pai3eis ligo poio dyvata!Ektos autou kai o xrovos xalaei tnv membravn, yparxri kaveva pou douleuei meta apo 20 xrovia xwris episkeun?Kai membraves dev yparxouv etoimes, movo av kapoios kavei , alla dyskola av dev eisai eidikos!
Σπύρο, ευχαριστήθηκα για την απόδοση των μηχανημάτων σου και την εμπειρία που σου προσφέρουν και που μοιράζεσαι μαζί μας. Mοιάζει να κινήσαι εδώ και πολλά χρόνια σε ακουστικούς υπερχώρους με ήχους παραδείσιους. Είναι απόλυτα φυσικό κάθε τι 'βιομηχανικό' να σου φαίνεται για πέταμα. Για το λόγο αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορείς να βοηθήσεις τον G60.
Ο οποίος δεν πρέπει να απογοητεύεται αλλά να συνεχίσει το ψάξιμό του κυρίως με το αυτί του (που αποτελεί εξαιρετικά ευάισθητο όργανο) και όχι προσπαθώντας να βγάλει συμπεράσματα διαβάζοντας προδιαγραφές. Εγώ αυτό δεν θα το παρομοίαζα με αυτοκίνητα αλλά με κρασιά. Δοκιμάζεις ανεβαίνοντας επίπεδο μέχρι να μην ακούς διαφορά. Δεν έχεις λόγο να πληρώσεις για κάτι καλύτερο....ακόμα! Θα σε εντυπωσιάσει η ικανότητα του αυτιού σου να διακρίνει ελάχιστες διαφορές σε ίδιο σύστημα όπου μόνο ένα πράμα αλλάζει.
Περι καλωδίων. Υπάρχουν κάποιες διαφορές σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σε ένα ζυγισμένο σύστημα συμφωνώ με τον Σπύρο, καλύτερα δώσε τα παραπάνω λεφτά σε καλύτερα ηχεία.
Τα ηχεία χρωματίζουν τον ήχο που ακούμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην αλυσίδα αναπαραγωγής ήχου και για αυτό θεωρώ ότι τους αναλογεί το μεγαλύτερο μέρος του κονδυλίου. (αν και ένα καλό ηχείο μπορεί να αφήνει να φανούν αδυναμίες από Cd και ενισχυτή....)
Τείνω να συμφωνήσω με την άποψη για τα B&W, τα μαζικά είναι άψογα στα χαρτιά αλλά μέτρια στην πράξη για τα λεφτά τους.
Τα Quad τα παλιά τα κλασικά τα έχει ένας φίλος και από τότε που τα άκουσα έχω μαγευτεί. Με βάση τις δικές μου ικανότητες και εμπειρίες είναι αιθέρια πολύ καλά για τζάζ και φωνές με πολύ καλή ηχητική εικόνα και σχεδόν εξαφανίζονται (επειδή ο ήχος δεν φαίνεται να βγαίνει από αυτά, αλλιώς πιάνουν πολύ χώρο στο μάτι!). Δεν είναι ότι δεν έχουν μπάσα, η χαμηλή συχνότητα βγαίνει αλλά δεν σπρώχνουν αέρα οπότε είναι αλλιώτική η αίσθηση, δεν έχουν δυναμισμό και δεν κάνουν για πάρτυ. Είναι και σχετικά ευαίσθητα κατασκευαστικά, αν τα χτυπήσει ήλιος ή σε απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές όλο και καταστρέφεται και καμιά μεμβράνη. Υπάρχουν διαθέσιμες όμως από κατασκευαστές στο διαδίκτυο νομίζω από Γερμανία ή Σκανδιναβία.
Εγώ είμαι σε φάση αναζήτησης ηχείων και μπορεί να πάρω (αν προλάβω γιατί τελειώσαν και ξεπουλιούνται τα τελευταία μοντέλα) τα Tannoy Revolution R3. Έχω διαβάσει τα διάφορα τέστ και μελετήσει απόψεις ιδιοκτητών από το διαδίκτυο. Έχει κανένας σας εδώ άποψη?