-
Μιας και είμαι από τους πρώτους κατόχους 4Χ4 (11/04) και με αρκετά χλμ (28500) να σας πω αλλη μια φορά τις απόψεις μου (τις πρώτες τις είχα γράψει στα 14000).
Το αυτοκίνητο παραμένει άψογο και μόνο με ελαφρά τριξίματα της πίσω πόρτας στις υπέροχες λακούβες της Αθήνας. Καίει κατά μέσο όρο από 8,5 έως 9,5 μέσα στη πόλη ενώ σε ταξίδι γύρω στα 8,5 (λόγω συνεχόμενης πίεσης για να πάει με 140) Σε φιδίσια κομάτια η κατανάλωση πέφτει στα 7 λόγω και της καλής κλιμάκωσης χαμηλά.
Τα λαστιχάκια που έχω είναι τα μαμίσια Pirelli 190 snowinter που σύντομα θα αλλαχτούν πάλι με ιδια. Ο λόγος είναι ότι απέδωσαν τέλεια στο χιόνι (Καρπενήσι - Βίτσι - Τατόι (20 πόντοι χιόνι)) και άντεξαν στις πέτρες στην Ανδρο όλο το καλοκαίρι. Δυστυχώς δεν το χώρο να φυλάξω μια τετράδα για αλλαγή χειμώνα καλοκαίρι.
Κατά τα άλλα η γυναίκα μου το έχει καταευχαριστηθεί λόγω ευκολίας και ύψους και εγώ για να κάνω fun όπου βρίσκω χωμάτινη διαδρομή. Το κακό είναι μου μπήκε το μικρόβιο του 4χ4 και έτσι άμα αλλάξω την Αλφα μου μάλλον με βλέπω για κανά τζιπ.Αυτά για την ώρα
ΥΓ Το κασετόφωνο μου λειτουργεί με κλειστό διακόπτη, αρκεί να πατήσεις παρατεταμένα το κουμπί.
ΥΓ2 Μακάρι να μπορούμε να βάλουμε το ηλεκτρονικό διαφορικό
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
panda sport pou χρειαζεστε
περισσπτερα αυριοΘα μας πεις ή θα μας σκάσεις;
-
Καλημερα σε ολους..
Χτες πηγαμε και ειδαμε το panda sport με έναν φιλο μου και καναμε και test-drive.
Στατικα, πρωτα. Το αυτοκινητο είναι κουκλι, ειχε ένα κοκκινο και ένα ποντικι και ηταν και τα δυο με φιμε. Οι 15αρες, το χαμηλωμα και οι προφυλακτηρες το κανουν άλλο αυτοκινητο. Οι ζαντουλες είναι πολύ ομορφες, αν και το 195/45/15 μου φαινεται λιγο υπερβολικο..για Ελλαδα. Μεσα οπου σε εμας είναι γκρι και γενικα ανοιχτοχρωμο σ αυτό είναι μαυρο, σε συνδιασμο με τα καθισματα που είναι και αυτά μαυρα, τις φασες στις πορτες και τα φιμε, μου φανηκε λιγο καταθληπτικο για μενα που εχω καλομαθει με το χαρωπο εσωτερικο του 4χ4. Τα καθισματα εχουν καλη στηριξη στους γοφους, αλλα μετρια στα πλευρα και ανεβοκατεβαινει ουσιαστικα η βαση του καθισματος (όπως στα fiesta). Το τιμονι με το δερμα είναι χαρμα στην αφη και είναι κατι που σιγουρα λειπει στα δικα μας… Το κουμπακι με το city λειπει και υπαρχει μονο sport, to οποιο σφιγκει αρκετα στο τιμονι σε αισθηση… ΑΑΑΑ το οποιο σαν κυκλος στροφης, θυμιζει 106 1.3 δεν κοβει καθολου, μα καθολου…
Η θεση οδηγησης γενικα μου φανηκε πολύ διαφορετικη από το 4χ4, σαν κανονικου αυτοκινητου.
Οδηγηκα, ειμασταν 3 ατομα, το μοτερ ειχε κανει 700 χλμ, οποτε δεν μου φανηκε κατι το ιδιαιτερο, οι σχεσεις του μου φανηκαν σαφως πιο κλειστες από το προηγουμενο punto sporting που ξερω αρκετα. Στροφες δεν καταλαβα γιατι ειμασταν σε ευθειοδρομο αλλα σε καμπες και σε μια, δυο υποψιες στροφης, δεν εγειρε καθολου. Από κοπανημα, εεε ο ημιακαμπτος είναι πιο ξερος αλλα τιποτα το ιδιατερο και επιληψιμο. Αν θα το επαιρνα ;; Όχι, το 4χ4 εχει αλλα καλα τα οποια τα χαιρομαι πιο πολύ… το μοτερακι του δεν λεω το λιγουρευτικα αρκετα, αν και χαμηλα το δικο μας είναι λιγο πιο ευστροφο..Αν ειχα κανονικο panda θα το ειχα αλλαξει την άλλη μερα με το sport.. Τώρα με το 4χ4 και μετα από ένα μαγικο ΣΚ με πολύ λασπη και χωμα σε φανταστικα μονοπατια στην Β Ευβοια, απλα δεν το αλλαζω.. Είναι απιστευτο που πηγαινα το στραβογιαννο χωρις να εχω ιδεα και χανονουνα στις διακλαδωσεις.. Απλα μαγικο συναισθημα.
Ο χαμενος στην Κρητη, επεστρεψε ας δωσει ένα σημαδι ζωης.
Με την Συναντηση τι θα γινει πια ;;;;;; ΑΜΑΝ
4-5 Νοεμβριου εχει συναντηση 4χ4 μακρια από την Αθηνα, ψηνεται κανενας;;; Θα ειμαστε προστατευομενο ειδος..
Λαστιχα, ποδια, δερματινο τιμονι και 2-3 ραψιματακια είναι τα πρωτα στην λιστα..
Αν ενδιαφερεται κανενας να το ψαξουμε μαζι, πειτε το..Αντε ρε παιδακια παρτε γυναικες, κοπελες, παιδια, σκυλια, πεθερες (αν θελετε να την αφησετε καπου μακριααααα) και ας φυγουμε ένα ΣΚ η εστω μια καλη βολτα…
Αυτά
Φιλικα
Γιωργος. -
Τι εγινε ρε παιδια, που χαθηκατε, ολοι ;;;;;;
Το ΣΚ ψηνεται κανενας για εκδρομουλα προς Φινλαμια, ητε ημερησια ητε για διημερο;;;
Εχει και ραλλυ Λαμιας, οποτε θα ειναι καλη ευκαιρια. Αν δειτε και στην ενοτητα του off-road, sto forum, θα παρετε μια γευση.
http://www.4x4ekdromes.gr/symposioκαλημερα
-
Καλό μήνα σε όλους,
Λόγω φόρτου εργασίας, δεν κατάφερα να γράψω αυτές τις ημέρες και σίγουρα το θέμα του να βρεθούμε από κοντά εκκρεμεί ακόμα.
Χθές αγόρασα ένα φιλτράκι της Κ&Ν για το Panda, το οποίο θα τοποθετήσω σήμερα. Εντυπώσεις από εβδομάδα, καθώς αύριο το βράδυ φεύγω για ΠαρασκευοΣάββατο στο Καρπενήσι.
Γιώργο, εάν ανέβεις μέχρι Λαμία και έχεις όρεξη τηλεφώνησέ μου και σε περιμένω να γνωριστούμε από κοντά στο Καρπενήσι. !!!
-
Από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα έγραψα 1900χιλ. **Για πρώτη **φορά μετά από αρκετά γεμίσματα 6000χλμ και 1,5 μήνα κατοχής το Trip computer δεν συμφωνεί με τα καύσιμα που έβαλα. Συγκεκριμένα, κατέβηκα Αθήνα και έκανα 540χιλιόμετρα. Το γέμισα με 27,4λίτρα που σημαίνει 5,0 λίτρα στα 100 ενώ ο υπολογιστής έδειχνε 5,6. Ανεβαίνοντας έκανα 595χιλιόμετρα με 28,56λίτρα δηλαδή 4,8λίτρα στα 100 ενώ ο υπολογιστής έδειχνε 5,2στα 100.
Εσάς τι κάνει το trip computer; Θα με τρελλάνει...
-
Στο δικό μου (θυμίζω δικίνητο βενζίνης) 'κλέβει' προς τα κάτω, για παράδειγμα για μία πραγματική κατανάλωση 7λτ/100χλμ, μπορεί να δείχνει 5.8λτ/100χλμ.
-
reddragon καλά τα λες εσυ.. ειναι καλή φαση αλλα να κατεβω απο γιαννενα κι ινε λιγο μακρια. εκτος βεβαια αν πισω και ενα φιλο μου με ενα λαντα να κατεβουμε μαζι. τουλαχιστον οι εντος αθηνας εχετε μια ωραια ευκαιρία για εκδρομουλα
-
Καλημερα και καλο μηνα.
Τελικα για το ΣΚ δεν ξερω ακομα αν θα καταφερω να παω, λογω υποχρεωσεων, γαμωτ. Ελπιζω την Κυριακη ομως, ωστε να το συνδιασω και με το ραλλυ Λαμιας..
Σχετικα με την καταναλωση, εμενα ειναι αρκετα ακριβες, αλλα υποψιαζομαι οτι παιζει ρολο ποτε του κανεις, reset..
Ερωτηση.. Ξερει κανεις, τι διασταση ειναι οι ζαντες μας, ειναι 5αρες (χλωμο) η 5.5αρες;;; Θελω να βαλω χωματινα πανω και εχω καποιους ενδιασμους..
Απο αλλα του groupo Fiat τι ταιριαζει, απο αποψη καρε (δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα), απο αποψη οφφσετ δεν ξερω ομως..Αλεξη μαλλον θα τα πουμε Αθηνα
George ολο και κατι θα κανονισουμε μεσα στο χειμωνα για εκδρομουλα, προς τα μερη σας.. -
ε χειμονας ηρθε, με 8 βαθμους ε3ωτερική θερμοκρασια... για χωματινα το ψαχνω και εγω οποτε αναμενεις. αν δεν κανω λα8ος εχουμε 5.5. κοιταω να δω απο fedima ti υπαρχει. αυτα προς το παρον. καλα να περασει οποιος παει εκδρομουλα
-
Καλημερα.
Το Σαββατο μιας και δεν μπορουσα να φυγω εκτος, ξεκινησα με την κοπελα μου να παμε για καφε προς Νεα Μακρη. Όμως στον δρομο του Αγιου Πετρου πηρε το ματι μου όλα αυτά τα χωματινα δρομακια και λεω καπου πρεπει να πηγαινουν.. Ετσι ακολουθησαμε ένα και ειπαμε οπου βγαλει.. Γενικα δεν ειχε δυσκολιες περα από κατι νεροφαγωματακια. Τελικα βγηκαμε καπου μετα την Παλληνη και επιστρεψαμε..
Το θεμα που αρχισε να με απασχολει σε τετοιες χαζοβολτες, είναι το θεμα της ασφαλειας.
Χωνεσαι και πας στην μεση του πουθενα και αμα γινει κατι..;;; αμα τυχεις σε κανα περιεργο νταραβερι η σου κανουν καμια πλακα τιποτα Αλβανοι κτλπ, το run Forest, δεν νομιζω να κανει και πολλα.. Anyway, υποθετω ότι η καλυτερη ασφαλεια είναι να μην ειμαστε ποτε μονοι..
Το άλλο βεβαια θεμα είναι τα λαστιχα..
Πηρα τηλ την FIAT για να ρωτησω ποσο κανουν οι σιδερειες ζαντες του 4x4 και ακουσα το καταπληκτικο ε75 + ΦΠΑ… και το ακομα φανταστικοτερο ποσο εχει η αλουμινενια…..κρατηθείτε.. ε 209 + ΦΠΑ.. Ειπατε κατι για τα φτηνα ΦΙΑΤ μας..
Εμαθα τουλαχιστον ότι είναι 5.5χ14 και οι αλουμινενιες και οι σιδερενιες και ότι ταιριαζουν ακριβως από punto ΜΚ2.. Οσον αφορα τα λαστιχα για καθαρα χωματινο αγωνιστικό λαστιχο, οι διαστασεις είναι 2, 160χ70χ14 η 185χ65χ14.. Φοβαμαι με το 185αρι που θα φτανει το τακουνι και μην το γονατιζει εντελως από δυναμη.
Από μαρκες τα μοναδικα που εχω δει σε αυτές τις διαστασεις (165χ70χ14) είναι τα colway και από τιμη από 85 το τεμαχιο με ΦΠΑ μεχρι 100 αναλογα τον τυπο.
Ένα περιεργο που συνέβη είναι ότι παω χτες να πατησω τα πιτσιλιστιρια και νερο γιοκ, δεν εγινε τιποτα, αλλα σκεφτομαι πως είναι δυνατον να το εχω ουτε ένα μηνα και να τελειωσει το υγρο για τα τζαμια.. Εκτος και αν και αυτό είναι μινι σε διαστασεις, θα το δω με το φως της ημερας και θα ενημερωσω.. Αληθεια, στο panel που βγαζει τις καταναλωσεις, βγαζει τιποτα από αυτά που λεει στο βιβλιαρακι η μπααα.
Ένα άλλο περιεργο χουι που απεκτησε εδώ και 2 μερες είναι που όταν είναι κρυο μεταξυ 1000 rpm kai 1500 κανει έναν ηχο σαν θρουσμα, πολύ ελαφρυ μεν ενοχλητικο, δε. Επαναλαμβανομενος σαν να βρισκει ένα χαρτακι, ας πουμε στην φτερωτη του ψυγείου.. Όταν φτανει σε κανονικη θερμοκρασια ο ηχος σταματαει εντελως.. Τι να πω.. Κατά τ αλλα περα από την πορτα του συνοδηγου που τριζει στο χωμα, όλα πανε καλα.. τα χλμ μου για την ωρα είναι 2750 και ειμαι ακομα in love me την νταλικα μου. Θελω λαστιχα και ποδια γιατι υποψιαζομαι ότι θα πρεπει να γινεται mini caterpillar…
Αληθεια ακρες στην Fiat για να μαθουμε για το αν μπορουμε να μπλοκαρουμε το διαφορικο εχουμε;;;; -
Αναφορικά με το θέμα χώμα και εξόρμηση μόνος, είναι σίγουρο ότι μόνος δεν πας πουθενά. Από την άλλη το Φιατάκι μας είναι μεν πολύ καλό αλλά όχι για extreme 4χ4. Αμα κολλήσεις πουθενά (εύκολο για μας λόγω έλλειψης μπλοκέ και κατάλληλων ελαστικών) τότε κλάφτα χαράλαμπε.
σχετικά με τα λάστιχα ένα σημείο που θέλει προσοχή είναι η απόσταση που αφήνει το λάστιχο από τους θόλους η οποία είναι πολύ μικρή και πιθανόν να δυσκολέψει την τοποθέτηση φαρδύτερου ή ψηλότερου ελαστικού. Σε κουβέντα που είχα κάνει στο http://www.fiatforum.com τα διατιθένα λάστιχα ήταν αγωνιστικού χαρακτήρα.
Ο θόρυβος σε κρύο μοτέρ καλό είναι να κοιταχτεί (σε Αλφα παρέπεμπε σε πρόβλημα στο αυτόματο βύθισμα των βαλβίδων)
Η ποδιά που έχει πάντως αντέχει αρκετά (κοτρώνια και ρίζες δοκιμασμένα στη πράξη)Για το τελευταίο με το διαφορικό με ενδιαφέρει και μένα και θα κοιτάξω να δω μπας και μάθω κάτι
Αυτά για την ώρα και πάλι καλοτάξιδο
-
Καλησπερα, δεν ακουγεται για θορυβος απο βαλβιδες, η καπελοτα κτλπ. Περισσοτερο σαν ενα χαρτακι που ακουμπα πανω π.χ στην φτερωτη του βαντιλατερ. Τωρα που γυρισα απο το γραφειο δεν ακουγοταν τιποτα οποτε θα περιμενω να ξαναεμφανιστει.. Οσο για τα λαστιχα και εγω απο την πρωτη στιγμη σκεφτηκα μονο για αγωνηστικα για τους ιδιους λογους που αναφερεις. Καλα μην φανταστεις οτι κανω και τιποτα extreme, ειμαι εντελως στραβογιαννο και περισσοτερο νιωθω σαν μικρος εξερευνητης. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να περναω τοσο ομορφα χωρις να ειμαι απο τεζα σε τεζα και παντου να βλεπω πατηματα για να στριψω.. ασε εχω παθει πλακα..
Η ποδια δεν με πειθει ρε γαμωτο, την ακουω πολυ τσιγκινη,Σ ευχαριστω για τις ευχες σου.
Θα το παω ετσι και αλλιως για λαδια πολυ συντομα οποτε θα το κοιταξω, αμα δεν βγαλω ακρη μετα στον Μαγο.. -
γεια σας.
οσο αφορα τις βολτες σε δασικούς δρομους ειναι κανονας η παρεα (χωρις βεβεα να τον εφαρμοζουμε δυστιχώς). παντος γιωργος για την ποδιά ,οπως ανεφερε και ο αλλος φιλος, ειναι αρκετα καλή κατασκευή. δεν ειναι απλος μια στρατζαρισμενη λαμαρίνα, έχει και καθετες ενισχυσεις απο λαμες. . για eld θα το ρωτισω και γω καποια μερα που θα παω για αλλαγή λαδιών.aa επισης το νερο για τα πιστιλιστιρια είναι λίγο, μονο 1.8Λίτρα. οποτε μερικα καθαρισματα και τελος.
-
υπαρχουν μηχανικες διαφορες του 4Χ4 με το panda cross?
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
υπαρχουν μηχανικες διαφορες του 4Χ4 με το panda cross?το cross βγαίνει μόνο diesel είναι λίγο ψηλότερο λόγω ελαστιkών και έχει ELD
-
Καλησπέρα σε όλους,
Το Climbing κοντεύει αισίως τα 3000 χλμ. και το ερχόμενο Σάββατο θα το πάω για την πρώτη αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού.
Θα ήθελα να αναφέρω τις θετικές εντυπώσεις από το φιλτράκι της Κ&Ν που τοποθέτησα στο αμάξι και πράγματι υπάρχει μία καλύτερη απόκριση ειδικά στις μεσαίες στροφές. Θα το συνιστούσα. Το κόστος του 60 Ευρώ και η τοποθέτησή του υπόθεση μισού λεπτού.
Λόγω φόρτου εργασίας την τελευταία εβδομάδα, δεν είχα σχεδόν καθόλου χρόνο για να μπώ στο φόρουμ. Για χιλιοστή φορά ελπίζω να καταφέρουμε να τα πούμε σύντομα και από κοντά.
Αλέξης
-
ποσο διαφορετικο θα ειναι με το ELD,αξιζει ?
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
ποσο διαφορετικο θα ειναι με το ELD,αξιζει ?Η ερώτηση έχει αξία αν πρώτα μάθουμε αν μπαίνει και δεύτερον πόσο κάνει. Πάντως το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού μόνο ως πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Ειδικά άμα θες να ξεκολλήσεις από κάπου που είσαι ήδη κολλημένος
-
και Panda 4x4 Cross 1.3 στο 'Dakar 2007' me Μiki Biasson
NEO FIAT PANDA 4X4