-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Σήμερα πρέπει να είχα γύρω στα 400 άλογα περίπου... Σπίνιαρε η 3η άνετα και λίγο η 4η!Είχες όμως τρελλές ροπές και δεν μπορούσες να περάσεις την ισχύ κάτω.... αλλιώς θα είχες σίγουρα, δεν θα είχες 0-100 σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα;;;
Αλήθεια με λάστιχα με καρφιά ή αλυσίδες ή κάτι τέτοιο σε ανάλογες συνθήκες (χιόνι κλπ) τι επιτάχυνση έχεις σε σχέση με θερινά λάστιχα σε στεγνό... θεωρητικά πάντα... πόσο χάνεις πχ αν έχεις 0-100 σε 10'' θα θέλεις 12 ή 20 ή 30'';;;
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:
Χειμερινά ελαστικά να μην ρωτήσω αν έχεις ε?Φυσικά κι έχω χειμερινά λάστιχα! Δεν διανοούμαι να βγώ με καλοκαιρινά και χιόνι... Καλά μη φανταστείς ότι είχε πιάσει και πολύ χθές, ελάχιστα.. απλά στους έξω δρόμους δεν έλιωνε αμέσως όπως στους κεντρικούς και γλιστρούσε αρκετά. Σήμερα έχει λιώσει.
Πολύ ροπή!!! 60-70 κιλά σίηγουρα!
Χμμ θα σε γελάσω γι' αυτό που ρωτάς onyx. Δεν δοκίμασα ποτέ να κάνω 0-100 γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα σπινιάρει συνέχεια και είναι και λίγο επικίνδυνο σε κανένα απότομο φρενάρισμα. Πρέπει να είναι αρκετά δευτερόλεπτα πάντως γιατί συνέχεια είσαι πάτα-άσε στο γκάζι για να βρει πρόσφυση το ελαστικό.
Αν ρίξει κανένα καλό χιονάκι αυτές τις μέρες και πιάσει καλά, θα το δοκιμάσω σε κανένα ανοιχτό δρόμο.
-
Νίκο ποια λάστιχα έχεις αν επιτρέπεται?
-
Έχω τα Fulda Kristall Supremo High performance. 195-60-15
Κανένα παράπονο, τα έχω 4η χρονιά τώρα. Εξαιρετικά στα χιόνια, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ειδικά πέρυσι που χιόνισε αρκετά και κυκλοφορούσα συνέχεια με το αμάξι, ήταν Super!
-
Ωραία πράματα
Εμένα τα michelin alpin primacy PA3 δεν μου άφησαν και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τα blizzak lm 18 που είχα σε άλλο αυτοκίνητο βέβαια και με μικρότερη διάσταση μου φάνηκαν καλύτερα. Μάλλον στην επόμενη 4άδα πάλι σε bridgestone θα κινηθώ.
-
Στη χτεσινή κατάβαση από το βουνό, είδαμε, μεταξυ άλλων:
Πατζέρο (παλιο), ραβ (μκ2), crv --> στου χαντάκ'
206, αβένσις (νομίζω) --> στου χαντάκ', επίσης.Ελαβον: σουβ+ 'τεσσερα-επι-τέσσερα': 3 ψηφοι
'Γιωταχι' : 2 ψήφοιΆπαντα διαγωνίστηκαν επί ίσοις όροις: θερινά ελαστικά άνευ αλυσίδων.
Οχι, δηλαδή να μη νομίζουν οι 'γιωταχήδες' ότι θα μπορούσαν να μας ξεπεράσουν._
(edit: με τσάκωσε ο λεων στην αριθμητική... )
-
3-2;
-
Χειμερινα M+S, 4κινηση 50-50 (ενιοτε και 'αργο'), A/C on = no problem
http://www.youtube.com/watch?v=RIB8qx2yrgg
Youtube Video -
Μόνο 10χιλ μακριά από τα Χανιά, γινόταν το έλα να δεις. Πήγαμε για να παίξουν τα παιδιά, αλλά ευχαριστήθηκα γλυστρίματα
Κλασικά, κάτι ξερόλες με 4Χ4 είχαν μείνει και είχαν κλείσει τον στενό ορεινό δρόμο.
-
Πσσσς! Ωραία!!!
Κι εγώ ξύπνησα το πρωί, ανοίγω το παράθυρο και βλέπω!
Βέβαια είναι πολύ μαλακός ο καιρός και έχει λιώσει στο δρόμο αλλά ο τις επόμενες μέρες θα ρίξει κι άλλο!
-
Απορώ για ποιόν λόγο ακριβώς χαίρεστε με τα χιόνια. Για τα μποτιλιαρίσματα που θα φάμε; Το χιόνι που θα φτιαρίζουμε; Τους δρόμους-παγοδρόμια με τις γνωστές συνέπειες; Τα χαλασμένα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων; Ή για το έξτρα πετρέλαιο που θα κάψουμε;
-
Γιατί πλέων ειναι ο μόνος τρόπος να δεις μια άσπρη μέρα realzeus!!!
-
Να ψοφήσουν τα (παντός είδους) μικρόβια!
-
To χιόνι μου αρέσει μόνο στις φωτό. Παντού αλλού για μένα είναι κακός μπελάς, κίνδυνοι, έξοδα, αποκλεισμοί, τραυματισμοί. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον καλό καιρό, και μακάρι να είχε πάντα τέτοιον.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To χιόνι μου αρέσει μόνο στις φωτό. Παντού αλλού για μένα είναι κακός μπελάς, κίνδυνοι, έξοδα, αποκλεισμοί, τραυματισμοί. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον καλό καιρό, και μακάρι να είχε πάντα τέτοιον.εγω παντως εχω φορεσει τα χιονολαστιχα μου και περιμενω να ριξει πατσαβουρια, να το στρωσει και μετα αδεια απο την δουλεια και παρεα με αλλα subaru βουρ στα γυρω βουνα για αναβασεις-καταβασεις.
καθε χρονο βγαζουμε τρελα γουστα και καθαριζουμε και τον δρομο απο τα χιονια, αφου οταν πας με το πλαι ολο το χιονι φευγει απο τον δρομο
προπερσι που ειχε ριξει καλο χιονι μεσα στην βιομηχανικη περιοχη και δεν κυκλοφορουσε ψυχη, ακουγες μονο κοφτες και μποξεριλα στο αερα....απολαυση...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μαύρη-κατάμαυρη θα είναι όμως μεταφορικώς... Και δε μίλησα καν για χιονοθύελες, αποκλεισμούς ορεινών χωριών κλπ. Για ένα χιονάκι στις πόλεις που θα φέρει το χάος μιλάω...ναι αλλα σταματημένος στην κίνηση πάλι ολα άσπρα τα βλέπεις γύρω γύρω
-
Για το βίντεο.
-
Κοζάνη χθες το βράδυ που ξεκίνησε.
Και σήμερα το πρωί!
-
καλησπερα
μια που μιλατε για χιονι, να θεσω ενα ερώτημα για συμβουλές από πιο έμπειρους οδηγούς. βρέθηκα σήμερα σε μια ανηφόρα που έπιασε χιόνι και το πάγωσε. έχω ένα c2 1600 με esp, με καλή ροπή, αλλά στη μέση της ανηφόρας δεν πήγαινε. πατούσα γκάζι κι ήμουν κολλημένη στο ίδιο σημείο. το esp λειτουργούσε συνέχεια γιατί εγώ έστριβα δεξιά και το αυτοκίνητο πήγαινε αριστερά. τελικά το κατάφερα με πρώτη και τέρμα το γκάζι αλλά με τα χίλια ζόρια. τι πρέπει να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις? -
Το σταυρό του!
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...